Julgodis

Idag har vi bakat julgodis för heeela slanten!

Det blev:

Brända mandlar doppade i choklad -underbart gott! Mycket godare än de "klassiska" brända mandlarna som eg bara är kanderade i socker och inte alls brända..
"Mozartkulor" - nougatbollar som man täcker med ett tunt yttrelager med mandelmassa och sedan doppas de i choklad.
Winernougat - gjorde en egen variant av winernougat (ni vet, de där chokladbitarna som ligger i en vit ask med ett dansande par på)..
Mandelmasse-figurer - slutligen i mandelmassan som blev över gjorde vi lite figurer, i olika färger. Det blev en rosa/röd gris, vit snögubbe, rött ljus med en stor vit låga på, sedan blev det en grön julgran med vit stjärna i toppen och små vita kulor på. (Granen var fruuuuktansvärt svår att göra, tog många försök innan det slutligen gick!)

Har lite blockchoklad kvar, så jag funderar på att smälta ner det och sedan slänga i russin. Så blir det lite chokladdoppade russin också. Men vi får se hur det blir med den saken.
Pratade just i telefon med min farmor :) Jag ska bidra med en liten sak till julbordet hemma hos henne den 25:e. Känns bra att hon frågade mig om jag kunde tänka mig att göra det. För alla andra familjer gör ju det. Pappa och hans fru ska i år göra köttbullarna (det brukar vara min farbror och hans fru som gör dem), men i år gör de jansonsfrestelsen (som pappa brukar göra), sedan gör min storasyster en vanlig gratäng för dem som inte gillar janson, min äldsta kusin tar med ostkaka och jag tar med räkorna som ska pryda ägghalvorna. Resten står farmor och farfar för.

Hem till julbordet hos min storasyster som kommer att vara den 24:e bidrar jag med prinskorv, brunabönor, rödbetssallad, julmust och bröd. allt förutom brödet är redan köpt!


Ujujuj, verkligen inte många dagar kvar nu! :)

Kommentarer
Postat av: Emma [loveshaped]

Oj vad du har legat i kvinna!!! O_O Det låter jättegott allting du har gjort dessutom :)



Jag tänkte skicka ett litet julkort till dig via din mail, men sen insåg jag att jag inte har någon aning om vad du har för mail, så jag länkar det hit!



radhusetw.jpg" rel="nofollow">http://www.merjuligavle.se/upload/MerJul/Vykort/bockenradhusetw.jpg

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR FRÅN MIG OCH BOCKEN!! :)

2009-12-21 @ 09:23:45
URL: http://loveshaped.blogg.se/

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0