Dåligt bloggande..

Ja, det har blivit lite dåligt bloggande denna veckan.. Men det beror på att jag har jobbat VARJE dag denna veckan, ska även iväg och jobba ikväll (börjar 14)..

Lillasyster har ju varit här också över helgen, trots att jag har bloggat.. Men vi har iaf hunnit med att gå på bio, se på film här hemma, äta mat, bråka, umgås med en av mina vänner en stund och hon har även klippt och permanentat sitt hår.. :)

Igår eftermiddag/ kväll hade vi skit svårt att komma överens om vad vi skulle äta till middag.. Min lillasyster är väääldigt kräsen, så när hon är här så tycker jag att hon ska bestämma maten så att jag vet ATT om kommer att äta den.. Men hon har så svårt att bestämma sig, trots alla förslag jag ger.. Igår blev det verkligen pannkaka av alltihopa.. Vi började prata redan på eftermiddagen om vad vi skulle äta, och typ 4h senare hade vi fortfarande inte ätit liksom!
Tillslut bestämde hon sig för att hon ville ha Mc Donalds (fast hon åt det till lunch också och jag tog 1/2 ostburgare till mellis).. Men ja, hon ville ha det så vi åkte iväg och köpte det.. Själv var jag ju APHUNGRIG då det nu var över 4h sedan jag åt.. Eller, jag var inte hungrig i magen, men jag kände att min kropp och mitt humör behövde äta!
Jag funderade på pizza.. Men fick så dåligt samvete av att jag redan ätit 1/2 ostburgare den dagen och hade andra halvan kvar i kylen..
Så när vi väl kom hem med hennes mat stod jag där tomhänt och visste inte vad jag skulle äta.. Jag gick till kylskåpet och tog fram andra halvan av burgaren men blev bara arg på den och slängde in den i kylen igen och slängde igen kylskåpsdörren.. Sedan gick jag till sängen och drog täcket över mig!
Jag mådde så dåligt.. Jag hade sådan ångest över maten och vad jag skulle äta.. Men ville så gärna äta och allt jag var sugen på var bara onyttigt.. Jag kände sådan olust till mat, till att vara vaken och till allt i största allmänhet!
Syrran fick såklart dåligt samvete när hon satt och åt sin mat.. Men jag sa åt henne att hon måste äta ändå.. Sen kom hon till mig å frågade hur det var å då började jag bara lipa! Jag grät över hur dåligt jag mådde och över hur jobbigt det kändes över att vilja äta men samtidigt ha sådan ångest över vad jag skulle äta... Hon hade superdåligt samvete och tyckte det var hennes fel.. Lite var det väl kanske det, men samtidigt inte, då jag måste lära mig att äta även om dem omkring mig inte är redo att äta än..
 
Tillslut så gick hon och hämtade hennes matrester, 1 nuggets och lite pommes som hon sa åt mig att äta.. Sagt och gjort, jag började äta.. I första tuggan jag tog på nuggetsen kände jag hur kraften kom tillbaka till mig, hur humöret vände igen! Så underbart.. Jag åt upp hennes lilla rester och sedan även min andra halva av burgare som jag hade kvar.. Sedan vara jag för mätt! Men det blev nog så för att jag hade väntat för länge som sagt.. Vid detta laget var det strax över 5h sedan jag hade ätit..
 
Vi pratade om det hela och hon sa åt mig att jag inte ska noja över vad jag äter utan att det mer handlar om mängderna av det jag äter.. Vilket delvis är sant.. Men jag kan ju ändå inte äta skräpmat hela dagarna och fortsätta gå ner i vikt iaf..
Men det var skönt iaf att jag fick i mig mat iaf, skit samma nu då att det var skräp.. Jag mådde iaf bättre igen vilket var det viktiga denna gången!
Så dåligt har jag nog inte mått sedan jag kom hem från sjukhuset och inte ville inte åt så bra..
 
Lillasyrran sa att hon inte tänker på att jag är opererad och därför inte tänker på att jag verkligen behöver äta med inte allt för många timmars mellanrum.. så hon lovade att hon skulle börja tänka på detta mer och att hon tyckte att hon borde rätta sig efter mina mattider i fortsättningen istället för tvärt om! Så vi slipper hamna i denna situation igen! ;)

Det tyckte jag lät bra! För fy sjutton vad olustigt det där var!
Men jag antar att man lär sig så länge man lever hur man ska handskas med sin nya mage.. :)
 
Har ni råkat ut för något liknande?

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Vilken tråkig situation men bra att ni fick rensa luften och prata ut. Inte varit med om något liknande, men är så van vid mattider, mellanmål osv. Har alltid med proteinbars och naturella cashewnötter i väskan så jag slipper stå utan mat :)

kram!

Svar: Ja, man ska ju lära sig av sina misstag.. :p jag var ju ändå hemma och kunde ta mig något.. men ändå vart det så skumt!
Myzan

2013-08-30 @ 19:26:23
URL: http://villerkulla.wordpress.com

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0