Fredagsmyyyyyys!

Jepp, idag är det äntligen fredag igen och jag har varit ledig hela dagen!
 
Men inte har jag legat på latsidan för det inte! Jag gick upp redan vid kvart i åtta imorse och började med en gång med förberedelserna för kvällens middagsbjudning.. En timme senare står detta på spisen och puttrar:

 
Det fick puttra några timmar innan jag stängde av plattan för att låta det vila några timmar.. Ska sätta igång den om någon timme igen och då ska de sista grejerna i grytan också för att den ska bli gudomligt god! (Denna gryta är ännu bättre dagen efter, men då jag började så tidigt imorse borde det bli hyffsat samma sak som om jag hade gjort den igår kväll)..
 
Som sagt ska jag och sambon ha middagsbjudning ikväll.. Jag har bjudit hem en arbetskamrat och hennes kille.
Vi ska bjuda dem på trerätters hade vi tänkt..
 
Då vädret är ganska mulet och det tom. har regnat en stund under dagen så gör det inget att vårt tema är lite höstigt.. ;)
 
Det vi ska bjuda på är:
 
Förätt- Färskkokta rödbetor och chevreost på en bädd av ruccolasallad. Till detta blir det torrostade pinjenötter och balsamvinäger.
 
Huvudrätt- Beauf bourguignon och kokt potatis.
 
Efterrätt- Seg hallonpaj med limegrädde.
 

Till förrätten och huvudrätten kommer vi servera rödvin och till deserten blir det ett mousserande vin med flädersmak.
 
Åh, jag tycker det är så kul att få laga mat och bjuda folk på mat.. Synd bara att det inte blir så ofta jag gör det bara! Tiden räcker inte alltid till för allt man vill göra, speciellt inte när man jobbar varannan helg.. (Att jobba helger är verkligen döden för det sociala livet.. Men jag tycker om att jobba mina helger ändå..)
Hur som helst, när jag väl får till en middagsbjudning kan jag inte bara bjuda på en rätt.. Utan jag slår ofta till på trerätters! ;)
 
 
Efter att jag hade förberett grytan imorse fick jag sätta mig och äta frukost..
 
Citronte med en sked honung i och två finn crisp med färskost och tomater på..
 
Sedan drog jag ut med soporna och efter det vidare ut till Mariebergsgallerian.. Jag har tänkt göra efterrätten i små egna ugnsformar.. Jag har två ljuslila sedan innan och var på jakt efter två till.. Dock var de ljuslila slut och de höll på att rea ut de övriga också.. Så jag fyndade två ljusgröna som kommer göra sig fint ihop med de andra! :)
Jag strosade runt en bra stund i gallerian och kikade på kläder.. Provade något plagg med ville inte ha det.. Gick vidare och kollade i butik efter butik.. Jag kom sedan hem endast med formarna.. Jag har blivit för kräsen vad det gäller kläder alltså! :P Förr köpte jag typ allt jag passade i.. Men nu kan en sak sitta bra men jag köper den ändå inte..
 
I övrigt har jag städat hela hemmet idag.. Dammtorkat ordentligt (för sen gångs skull), dammsugit, våttorkat golven och rengjort badrum och speglad ordentligt.. Det är också en fördel med att ha gäster hem, man städar sitt hem noggrannare för att man vill visa upp sitt hem ifrån den bästa sidan! ;)
 
Nej, nu ska jag sluta såsa här och se om jag kan förbereda något mer inför kvällens middag.. Eller om jag kanske ska passa på å slänga mig in i duschen..
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0