Alkohol och mat..

Ja, jag har gått och funderat lite på det här med alkohol och att vara opererad..
 
Jag vet att känslan efter op är väldigt olika vad det gäller alkohol. Vissa dricker inte alls då de inte vill/ inte är sugna.. Andra dricker precis som förr.. Ytterligare några andra dricker mer och får istället ett beroende till alkohol..
 
Sedan är ju fullhetskänslan efter operation vädligt olika har jag förstått.. Vissa blir väldigt lätt påverkade medans andra har det precis som förr..
 
Själv upplever jag det så som detta:
 
Jag dricker inte alkohol lika ofta nu som före operationen (tror dock mer det beror på ändrad livsstil/livssituation än vad det beror på själva op:en)
Sedan har jag märkt att jag inte är speciellt lättpåverkad.. Har inte varit ordentligt full en enda gång efter operationen.. Lite salongsberusad har jag iaf varit några gånger.. (Jag var inte speciellt lättpåverkad förr heller)

Det jag där emot märker störst skillnad på numera är att jag får som ett litet förrus nu jämfört med förr.. Efter bara ett par klunkar så kan jag känna ett litet rus i knoppen, som sedan går över och jag kan dricka en hel del till innan jag känner mig full..
Förr kunde jag också känna av det där ruset efter bara någon klunk.. Men då kändes det mer som en lamslåendekänsla som spred sig ut i kroppen som ett lugn.. Nu är det mer att det söker sig upp till huvudet och man känner sig lite småfull i någon minut, och sedan försvinner det..
 
Hur upplever ni alkohol efter eran operation?
 
Sedan har jag upptäckt en sak till..
Efter en kväll med alkohol blir jag väldigt hungrig dagen efter.. Hungrig hela dagen, trots att jag äter som vanligt!
I fredags drack jag upp en hel flaska vitt vin i umgänge med sambon och ett par vänner framför fotbollsmatchen som var då.. Dagen efter mådde jag bra och allt var som vanligt..
Sedan på lördagkvällen firade vi sambons bror som fyllde 25år och då drack jag 3 cider.. Inte alls mycket egentligen..
Men sedan hela söndagen var jag aaaaas hungrig hela dagen.. Jag åt som jag skulle, men det kändes som att jag hade kunnat äta lika mycket till!
 
Jag funderar på om det har med alkoholen att göra? Eller bara cidern som är söt?

Upplever ni något sådant? Eller är det bara jag som är lite skum? :P
 
 
Här bjuder jag på några goda middagsbilder:
 
Dagens middag:
En lövtunn pannkaka som jag fyllde med vaniljkesella och färska hallon. Fasen vad gott!
 
Gårdagens middag:
Egengjord spenatsoppa med ägghalva i.. Mums!
 
Måndagens middag:
Stekta fiskpinnar med citronpeppar, egengjord coleslaw, potatismos och ketschup.
 
 
 
Har jag visat den goda middagen jag gjorde till mig och sambon i fredags?? Nej, det har jag nog glömt.. Här kommer den:
Pulled pork burgare!
 
Jag gjorde egen pulled pork som blev aaas gott! Sedan hittade jag nyckelhålsmärkt hamburgebröd som jag inte testat tidigare.. Gjorde även egen coleslaw.. Ni skulle verkligen testa detta! Jag rekommenderar det skarpt! :)
 

 
 

Kommentarer
Postat av: madde

Ja för rus har man verkligen man kan ju känna av 1-2 klunkar vin bara men försvinner ju lika fort med. Full blir jag inte super lätt men däremot när jag väl blir för full nu så blir jag så full så jag knapp minns nå, det blev jag aldrig förr. Så jag vet inte om de är för man är lite känsligare?

Däremot är de lika bra som förr att jag typ aldrig blir bakis :P

Svar: Jepp, snabbt rus som sen para försvinner POFF.. :P Jag har ju aldrig blivit sådär kalasfull än, så jag vet inte.. Kanske är det så att man blir känsligare och därför får dåligt minne av fyllans timmar?

Myzan

2013-10-16 @ 18:24:25
URL: http://gbpminviktresa.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag är exakt likadan ;) Jag känner ett slags rus efter nån klunk bara. Men sen försvinner de fort, vill jag "hålla" mig berusad måste jag fortsätta dricka.

Nackdelen kan vara lite att jag känner mig bakis samma kväll, men sen mår jag kanonbra dan efter :)

Svar: Skönt att det är fler än jag som känner det där! :P
Myzan

2013-10-16 @ 19:04:59
URL: http://karinjohannamagdalena.blogg.se
Postat av: Michaela

Jag blir betydligt mer påverkad. Innan tålde jag typ hela tiden, nu räcker det med 2 glas så är jag lite smålullig :)

Svar: Ja, där ser man hur olika det kan vara :)
Myzan

2013-10-17 @ 22:50:59
URL: http://michaelasgbpresa.wordpress.com
Postat av: Lotta

Hittade hit idag, jättetrevlig blogg! Nästa gång jag gör pannkakor ska jag absolut prova som du gjorde! Jag har svårt att komma på något bra att ha på pannkakor men det där såg gott ut :)

Apropå alkoholen får jag ett litet rus nästan direkt som sen blir värre och värre och efter två öl är jag lagom fnittrig och slutar dricka och efter någon timma är jag som vanligt igen. Det har blivit lite annorlunda efter min op om man säger så, innan dracka jag lätt 12 öl på en kväll utan att bli drängfull, man är billig i drift nu iaf :)

Svar: Välkommen hit Lotta! :) ja, det är verkligen olika upplevelser vi opererade har kring det här med alkohol efter operationen! Ja, pannkakorna var mycket goda! :)
Myzan

2013-10-22 @ 11:53:56
URL: http://lottaochfamiljen.blogg.se
Postat av: Rebecka

Måste testa pulled pork, ser så gott ut! Är det svårt att göra? Är kass i köket nämligen haha.

Ang alkoholen så känner jag snabbare rus, ett halvt glas vin räcker. Men det går ur kroppen fort och det gör mig inget då jag inte vill bli full :)

kram!

Svar: Nej, det är verkligen inte svårt! :) gå in på http://vardagsmatalajess.blogg.se/ där hittade jag receptet jag gick efter.. :)
Myzan

2013-10-28 @ 18:10:56
URL: http://villerkulla.wordpress.com

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0