Olika definitioner

Folk har olika definitioner och tycken om vad vissa ord och uttryck betyder...

Igår pratade jag och Joakim om ordet kärlek och ordet älskar. Vad vi fick ut av vår diskussion var att vi tydligen hade lite olika definition på vad dessa ord innebär.. Det jag ansåg som älskar verkade han anse som kärlek, det jag ansåg som kärlek verkade han anse som "tycka om väldigt mycket"..

Hur det kom sig att vi började prata om detta var nog att jag frågade honom om han var kär i mig... vilket han verkade ha svårt att svara på.. därför bad jag honom att säga vad ordet för honom innebar och jag sa även min version vad jag tyckte det innebar..
Hur som helst visade det sig i alla fall att enligt hans version så var han inte riktigt kär i mig än men tycker väldigt väldigt mycket om mig, enligt min version så skulle han vara kär (om man utgick ifrån min definition av ordet kärlek)..
Vi stod och pratade om detta när vi lagade varma mackor med kantareller på..

När mackorna var i ugnen så gick vi och la oss i sängen en sväng... Då brast det tyvärr för mig, jag började storgråta. Jag berättade för honom att jag faktiskt var kär i honom och jag sa att jag var glad att han i alla fall tycker om mig. Jag berättade också att jag var rädd att det skulle sluta för oss som det gjorde med hans ex Eva, att hon sa att hon älskade honom och han inte kunde besvara det och därför gjorde han slut.. Jag sa att jag inte ville pressa fram något, för jag tycker inte att det är bråttom med att han ska vara kär i mig eller så, vi har det ju bra som vi har det.. men jag sa att jag var rädd för att han inte skulle börja tycka om mig mer..
Det visade sig att han också hade börjat gråta när jag grät... vilket jag tyckte var väldigt gulligt.. då vet jag ju ännu mer på riktigt att han bryr sig och att han faktiskt tycker om mig!
Han sa att han inte trodde det skulle sluta som med hans ex. för att det var en annan situation. han sa att han själv nästan pressar sig själv för att komma till kärleksstadiet just för att han tycker att jag är en sån underbar tjej på många sätt.. Han sa att han också skulle tycka att det var extremt tråkigt om han inte skulle få mer känslor för mig, men han trodde inte att det skulle gå så.. Han tror han kommer tycka om mig mer, bara det får gå lite tid..
Tid har vi gott om, och jag vill heller inte stressa.. Visst känns det som en säkerhet om man vet säkert att personen är kär i en.. men jag tror att får han ta den tid det behövs för honom så kommer han komma dit han med =)

Det tar helt enkelt olika tid för olika människor, beroende på hur man värderar orden, vad man anser bör finnas innan man kan kalla sig i det stadiet.

Trots att det vart sorgligt och många tårar, även en del tårar från honom så tyckte jag att det var skönt att vi pratade om det i alla fall.. det behövs pratas om jobbiga saker ibland, även om man inte vet om man vill höra svaret eller hur man kommer reagera så är det bra att prata om saker å ting så man vet vart man förhåller sig till varandra..

För är det inte det förhållanden handlar om? Att kunna prata om alla saker, även de allra jobbigaste.. Att kunna stötta och hjälpa varandra, att vara förstående och tålmodiga.

För mig är det absolut ingen bråska och hans känslor är värda att vänta på! För de känslor han redan har för mig är väldigt trevliga och om det blir ännu mer så lär det bli ännu mysigare.

Kommentarer
Postat av: TinA

Lycka till, My :)

2008-09-24 @ 22:46:02
URL: http://egoism.blogg.se/

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0