Hemligheten avslöjas

Kära läsare, speciellt ni som har läst den andra bloggen och väntat tålmodigt på att jag ska göra detta, här kommer avslöjandet av hemligheten..

Det har banne mig inte varit lätt att inte avslöja det för tidigt, några har redan fått veta (famlijerna och 2 vänner vet)... men nu ska ni andra också få veta..

Vi ska flytta ihop !

Jag och Joakim har bestämt oss för att det är dags att ha ett gemensamt boende, och det kommer varken bli i baronbackarna eller på grankotten.. vi ska bo i brickebacken i en student 2:a. I höghusen bakom coop :)

Ja, jag vet.. jag har alltid sagt att brickebacken inte är min sida av stan, men ni vann ! jag kommer till er sida av stan nu !
Jessica, jag vet att du är besviken att vi inte lyckades få en lägenhet på din å tessys gata, men behrn är JÄVLIGT å då menar jag JÄVLIGT usla på att svara på sina intresseanmälningar... vi har gjort 3st på loppet av 2-3 veckor!

Vi får tillgång till lägenheten 1 Juni, och troligtvis bär det stora flyttlasset av helgen som kommer tätast inpå där..

Skulle vara jätte glad och tacksam om någon av er skulle kunna tänka er att hjälpa till något under denna flyttvecka? Kanske ställa upp med en bil, som jag kan få köra grejer i, hjälpa till att bära lådor, hjälpa till med flyttstädning kanske... å självklart skulle ni få någon form av kompensation för det ni hjälper oss med, samt våran eviga tackasamhet ! :)

Eftersom det är rätt snart är det så mycket som behövs fixas..
Jag har ringt och sagt upp min hemförsäkring, sagt upp elen, sagt upp bredbandet och ska imorgon lämna in lappen om att jag säger upp min lägenhet...

Saker jag måste göra:

* Börja packa
* Rensa ur och slänga gammal bröte och skit !
* Hyra minilastbil till flyttdagen
* Flyttstäda

osv...

Måndag

Som sagt, min lilla Ruggisen är död och begravd. När jag kom tillbaka till Örebro igår kväll stod buren där så tom. Lurade mig flera gånger och trodde att hon hade smitit eftersom jag har lämnat luckan öppen, men så kommer jag på att hon är borta igen..
Men det var lika bra för hennes del, så slapp hon att lida..

En ny vecka har startat, kort vecka, bara 4 dagar :) Soft !

Solen har försvunnit, det som var så soligt och fint i morse, men det är iaf inte så kallt ute! Underbart väder, det känns verkligen att det går mot sommar med stora kliv !

Om det blir rikitgt soligt och fint känner jag för att åka och känna på vattnet, men har ju ingen bil =/ Mulle var iväg i fredags med en kompis och doppade hela benen, för hon hade inga badkläder med sig.. hon sa att det var skönt :) Så jag blev så sugen då att testa jag med ! Fast det är klart, det är ju kallare längre ut... men jag minns ett år då jag och en gammal klasskamrat badade första gången det året i MARS ! Det var kallt, men roligt !

Inte långt kvar i skolan nu, på onsdag har jag exakt en månad kvar , sen är det över !

begravning och kalas..

Igår hade vi begravning för min lilla Ruggisen. Jag grävde en grop under en sten, där vilar hon nu i frid. (i mammas trädgård)
Sedan på eftermiddagen var det kalas för mulle, mamma och hennes man.

Mulle och jag gjorde var sin tårta till kalaset... men det var bara en som klarade sig till serveringen.. mulles tårta blev värsta vulkanen och började rinna massor och falla isär... haha.. så den fick en enkel till soptunnan.. nu vet vi till nästa gång att man inte ska använda marängbottnar!

Idag blir det hemfärd till Örebro :) Ska bli skönt, det är rätt påfrestande att vara på besök i Mariestad. 



Se ya !

Ruggisen

Idag när jag kom hem från skolan upptäckte jag att min Ruggisen, hamstern är död.

R.I.P Ruggisen

070203-090424


Ingen nyckel

Veckan har gått fort, viket jag finner skönt !

Har haft taktil massage, uppföljning, redovisning, film+diskussion, genomgång, och slutligen imorgon blir det ergonomi och förflyttning.. det var min skolvecka det.

Idag hade jag ett drygt hål mellan 10.30 - 14.15, så jag drog upp till universitetet och lunchade med Jessica och Joakim :) Mycket trevlig lunch ute i solen !

Jag slutade strax efter tre idag och då tänkte jag dra hem till Joakim för att förbereda våran middag, men när jag kom fram insåg jag att jag inte hade nyckeln på mig..
vi var nere på stan en sväng igår, då packade jag över nycklarna till handväskan (från ryggsäcken jag har till skolan), men glömde att lägga tillbaka dem i ryggsäcken när vi kom hem. så jag fick vackert ta och vänta till Joakim slutade skolan kl 17.00 så han fick släppa in mig.
Satt och roade mig med att titta på två katter som smög på varandra hela tiden :P

Imorgon åker jag ner till Mariestad och besöker familjen. Mamma & Inge har fyllt år, Mulle fyller år nästa vecka. Kalas kalas! Åter på söndag igen.

Onsdag

Snart är det helg igen.. så fort det blir onsdag/torsdag så känner man hur fort veckan har gått och vad skönt det ska bli att det snart är helg..
I helgen blir det färd till Mariestad, ska fira en hel drös med människor (mamma, min lillasyster och mammas man).

Skolan går bra! Har haft en redovisning idag. Imorgon ska vi se på en film som heter "Tisdagarna med Morris" å det ska tydligen vara väldigt sorglig.. de rådde oss att ta med oss en näsduk, så det ska jag banne mig göra !

Annars så lever livet bra tycker jag !

Ska grilla idag och imorgon ! Älskar att grilla! så gott så gott !

Halloj i rutan !

Helgen har varit bra.. fredagen blev en soft hemmakväll med Joakim. Vi såg på film, åt god mat (fast det gör vi ju iof jämt ;P).
Sedan blev det t.o.m att vi kollade på en gammal VHS ifrån när jag gick på dagis :)
Mycket sött ! haha.

I lördags så städade jag lite i min lägenhet, bla genom att sortera alla dvd-filmer i bokstavsordning :P
Sedan blev det god mat med Joakim, egengjord wook och nudlar.

Sedan åkte vi in till stan och spelade lite flipper, airhockey och "skjutaskjuta" spel på VB.

Idag har vi mest suttit och kollat på repriser på tv, slappat och umgåtts med varandra ..
Håller på att laga mat just nu, har en potatisgratäng i ugnen. Ska snart ut och tända på grillen och grilla lite marinerad kycklingfilé samt lite nötkött :)

Det kommer bli jumjum !

Mycket som man borde göra, lite som man gör...

Som det står ovan, det finns väldigt mycket saker som man borde göra, men man gör oftast väldigt lite av det...

Jag borde:

städa lägenheten, riva ur sängkläderna, tvätta, slänga gamla utslitna kläder, duscha, ställa alla cd-skivor i bokstavsordning, ställa alla dvd-filmer i bokstavsordning, göra hamsterburen, skura badrumskaklet, skaffa mig en ny mobiltelefon, söka bostadsbidrag, plugga, göra något vettigt istället för att sitta här och blogga...

osv!

Men varför gör man inget av dessa saker då?

det jag däremot har gjort idag:

diskat, skurat spisen, plockat upp bland kläderna som lång på hela sovrumsgolvet, bäddat sängen, satt mobilen på laddning, slängt matrester som är för gamla...

men nu när jag skrev dessa listor så blev jag ändå lite motiverad att göra något.. kanske ska jag skura köksfläktens filter? kanske ska jag ställa dvd-filmerna i bokstavsordning?

egentligen borde man umgås med någon, men det känns som att både jag och alla andra är väldigt dåliga på att höra av sig nu för tiden... förr var det iaf så att man visste att man skulle skicka och att man skulle få massa sms lagom till helgen för att planera saker... men inte ens det sker längre typ...
vart är vi då påväg vänner?

Solig dag

Igår var en halvpissig dag!

Åkte in till USÖ för att vi skulle gå på ett stuiebesök där hos en sjukgymnast, med skolan då.. Jag var där kvart i ett, för att det skulle börja ett. Minuterna gick, såg ingen jag kände, inga elever, inga lärare... Tiden gick, jag gick runt å letade och letade... Men ingen !
Kvart över ett stack jag där ifrån ...

Idag visade det sig att det började 13.50 , på mitt schema såg den 5:an ut som en nolla.. så jag missade alltihopa.. men men, sånt som händer !

Sedan stack jag hem igen å hade huvudvärk och bara degade i sängen å såg på film. Senare på kvällen åkte jag hem till Joakim som hade vart i sthlm över dagen..


Idag är en bättre dag ! Missade inget i skolan, å jag höll heller inte på att somna ! haha..
Vi såg på två filmer på lektionen idag. Mycket intressanta filmer som handlar om cp-skadade och fördommar osv om dessa.. båda filmerna var regisserade av en man som är cp-skadad själv.
var 3:e termin tar de in 5 personer på dramaten som får "pröva sin lycka som regissör" å han var en av de 5 som lyckades ta sig in !


Ikväll blir det myskväll med Joakim, eftersom det är lite halvkasst om pengar så här i slutet på månaden...
Men det blir trevligt. vi ska göra god mat iaf och umgås med varandra :)


Nu är det dags att äta lunch !

Herrå !

Skola igen..

Fan vad trött jag var i morse ! !

Höll på att inte komma upp och iväg till skolan ärligt talat .. å väl där håller jag på å nästan somna hela första timmen ! bara kände hur ögonen slöt sig gång på gång, såg dubbelt osv.. men jag kämpade emot.

Har inte gått upp så tidigt på evigheter känns det som, men iaf inte på de senaste  12 dagarna eller något i alla fall..

Idag är det grillning som gäller här på grankotten.
ska bli trevligt, även om vi inte bli så många, men det tycker jag är bara bättre för då umgås man lättare.
Synd bara att solen lyser med sin frånvaro..

blev lite allmänt irriterad här på eftermiddagen, men jag hoppas att det går över snart.. det gör det nog..

Ni har väl inte glömt bort den andra bloggen ni som har tillgång till den ?


tisdag- grå dag

Idag är det en grå dag.. en mulen, grå och trist dag idag..
Det är även den sista dagen på min låååånga ledighet!

Imorgon är det dags att återvända till skolan igen, vilket jag inte tycker om.. gillar att vara ledig ! verkligen gillar det ! även om jag inte gör så där jätte mycket, så är det ändå skönt.. fast i längden blir man ju uttråkad, så det är väl lika bra att gå tillbaka till skolan imorgon..
Snart har ja ju ingen skolan mer, nu i slutet på maj har jag ingen skola mer. Då är min utbildning klar.

Då börjar allvaret, jobbletandet, osäkerheten om pengar, kampen om mat för dagen...

om någon timma kommer Joakim hem från skolan, så jag får lite sällskap :P

Knoppa

hur många av er vet vad man menar med

"Ska vi knoppa?"

Mulet och trist

Idag fyller min mamma 50 år, Grattis !

Idag är sista lediga dagen för alla. För i morgon är påskhelgen slut...
Så vad ska man då hitta på denna dagen? Alla verkar sova fortfarande... sömntutor ! Förutom Joakim då, som gick upp vid 8.00 i morse och drog hem till sig för att plugga, duktig plugghäst är han :P

Själv har jag varit uppe sedan 9.30

Undrar vad jag ska göra med denna dagen..

Städa? njaaaa, inget kul
Diska? kanske senare...
Umgås med någon? alla verkar sova..
Kolla på en film? ´det har jag redan gjort, såg Patrik 1,5 för 2:a gången.. (totalt alltså)
Blogga? det gör jag ju just nu...


Dagens "tittar" fråga:

Vilken film kommer denna dialog ifrån? (tecknad film)

-Nå, vad ska vi hitte på?
- Vet inte, hitt på nått..
(...)
-Börja inte med det där nu igen!


En helg i Mariestad

Precis som det står i titeln ovan så har vi varit i Mariestad över påskhelgen..
Vi åkte i fredagsförmiddag och kom tillbaka nu, söndag kväll.

I fredags blev det att vi fikade hos pappa när vi lämnade av Mulle, sedan när vi åkte hem till mammas tomma hus beslutade vi oss för att leta efter påskäggen som vi hade gjort till varandra (även om man egentligen ska leta på påskafton).. sedan grillade vi, det blev revben.
Senare på kvällen drog vi hem till min andra syster och hennes kille och spenderade några timmar med dem.

I lördags åkte vi, tillsammans med min storasyster och hennes kille iväg till Skövde för att leta efter mammas 50-års present. Det vi hittade var ett Krusbärsträd och en Ormhassel. Hon har länge pratat om att hon vill ha sånna igen, för hon har haft det en gång förut när vi bodde ihop i kärnfamiljen...
På eftermiddagen blev det påskmiddag hos pappa, men ingen påskmat. Utan det blev grillad fläskfilé, grillad flintastek, grillade kycklinglår och grillad entrecote, till det blev det klyftpotatis, tsatziki och en smokey bbq sås.
Efter det fick vi leta påskägg ute i trädgården.

Sedan satt jag, Joakim och Mulle och spelade spel. (skattkammarön och kortspel)

Nu under söndagen har vi tvättat mammas bil för hand, tagit en glass i hamnen (klings glass), ätit våfflor hos farmor och farfar, bla..

Men nu är det dags att knyta sig.

Hoppas att ni har haft en bra påskhelg. Det har i alla fall vi haft :)

Mulle och jag

Mulle är här och vädret är kasst ! ! Så vad ska vi två syskon göra idag?

Vi kom på att vi skulle åka och överraska den hårt pluggande pojkvännen jag har, med lunch :D

Alla andra dagar har vi shoppat, och shoppat lite mer.. Å i detta väder som råder nu är man inte så sugen på att shoppa ..
Så vi får sitta hemma och tråka hela dagen i väntan på att åka hem till Mariestad imorgon..
haha.

Förresten, har ni sett den där Marley och jag? Den är väldigt bra ! Och väldigt sorglig :(

Tina, jag såg på den där "my best friends girl" eller vad den hette, å den var bra ;P

Stolt

Jag måste säga att jag är grymt stolt över en av mina vänner !
Vi pratade igår kväll på telefon, å det märks att du har blivit starkare, att du har mer självinsikt för ditt eet välbefinnande, du vet vad du vill och inte vill ha!

Det var trevligt att prata med dig iaf , trots det vi prata om :)


Idag kommer Mulle, idag kommer Mulle, idag kommer Mulle ! ! !
Ja, som ni kan läsa så kommer Mulle idag. Vid 14.00 tiden. Det kommer bli kul !

Vi ska shoppa, gå på bio, sjunga singstar :P Haha. det ommer bli kanoners !

Morfar

Jag drömde om morfar i natt, min avlidne morfar... Vad jag saknar honom, hans vishet, hans vänlighet, hans stora stenhårda mage som man nästan blev krossad emot när han kramade en hårt..
Han var verkligen en otroligt smart man, han testade att göra högskoleprovet en gång, bara för kul skull, och han fick 2,0 dvs det högsta man kan få.
Han var duktig på så mycket. Men han hade kämpat sig dit, han hade levt ett otroligt liv!

Från att bli bortadopterad som liten till sin farbror, för att hans biologiska föräldrar inte kunde ta hand om honom, de hade redan något barn sen innan och hade därför inte råd, samt att det inte var lätt att vara döv på den tiden som de var (hans biologiska föräldrar alltså).. sedan började morfar i skolan och han var så duktig så han fick hoppa över en massa klasser.. För det fick han stryk av lärarna, eftersom han som var från ett fattigt hem inte skulle tro "att han är något"...
Han träffade mormor, å de gifte sig så fort det blev lagligt för dem att gifta sig.. (har för mig att man var myndig vid 21 år ålder på den tiden).. de fick barn, sedan massa år senare fick de ett barn till, min mamma..
Morfar jobbade som chef på E-lux och var därför ute på många resor.. Ett tag bosatte sig hela familjen i Holland.. Men de återvände till Sverige efter några år... men många resor gjordes det i arbetet.. och många olika ställen har det bott på även i Sverige.. Mariestad, Skövde, Tidaholm, Mariestad igen... (kanske någon mer stans, men kommer inte ihåg) Tillslut byggde de iaf ett hus i Mariestad och blev kvar där..
Där de levde och hade det bra under väldigt många år, ända tills han gick bort (1920-01-08-2005-07-12), sommaren 2005. Men mormor lever kvar i huset än idag..

Jag minns det så väl, den sommaren. Jag hade haft feriepraktik på KSS i skövde, på avdelningen för hjärtsjuka patienter.. Morfar låg på en annan avdelning, å jag hade vart lite slarvig med att gå dit och hälsa på honom.. men jag trodde ju han skulle bli frisk.. men så, min sista dag gick jag iaf dit till honom. Han var så tunn, så mager, den stora runda magen var borta. han åt dåligt, ville inte ha någon mat. han som alltid annars brukar vara matglad. Jag sa åt honom att han var tvungen att äta..
Kommer inte mer exakt ihåg vad vi pratade om, minns bara att det kändes stelt, jobbigt på något vis..

På lördagen ringde han och frågade om jag kunde hjälpa mormor att städa.. Det var det sista jag hörde från honom.

Sen på tidgaden den 12 juli gick han bort, han hade somnat in efter "morden i midsummer". Jag satt uppe och nattsurfade i smyg på vårt modem, sedan hörde jag att mammas mobil ringde (eftersom modemet gör att inte hemtelefonen går att ringa till).. Hör att hon börjar prata , sedan hör jag att hon blir ledsen, pratar förtvivlat.. Det var min moster som ringde och berättade att de hade ringt från sjukhuset och meddelat att morfar hade gått bort.. De åkte iväg mitt i natten för att se honom, ta ett sista farväl. Mamma, Inge, moster och mormor.. Jag och Mollie fick stanna hemma..


Urk vad sorgligt det är att tänka på detta..

Men det som gör en glad är att veta att han hade ett bra och fulländat liv, samt att han antagligen har det bra där han är nu, fri från alla smärtor som han hade i slutet..

I sommar blir det alltså 4 år sedan han gick bort, tänk vad tiden går fort egentligen... känns som att det inte var så längesedan. Men jag är samtidigt glad att det är mer längesedan, för jag hade så svårt att komma över det där, jag var så himla ledsen, grät hur länge som helst ! Så fort någon bara nämnde ordet döden så började tårarna rinna...

Jag kan medge att jag fortfarande kan få en klump i halsen när jag pratar om sånt, men det går betydligt mycket lättare än vad det gjorde då.


Mitt största mistag jag gjorde i allt detta var att inte gå på begravningen.... men då klarade jag inte av det, det var för känsligt, det var för jobbigt. men gud vad jag ångrar det idag, för då hade jag kanske kunnat ta farväl på ett helt annat sätt..


Det blev en snyftig förmiddag detta för min del. Men det är bra att få minnas och vädra sina känslor ibland.
Hoppas att nästa inlägg ska vara lite mindre sorgligt.

Påsk lov

tjenna mors !

Helgen alltså:

Fredag..
Var ute på marieberg med Laxen, jag köpte mig en plånbok (vuxenstatus till mig)..
grillade med grabbarna och joakim på kvällen. riktigt gott! sedan blev det chill hos joakim. (för en gångs skull) !

Lördag:
Jag och joakim for iväg till marieberg och käkade lite glass..
sedan åkte vi hem å grillade korv.
på kvällen blev det överraskningskalas för Jonas, hemma hos Lili. Trevligt.
vi sov hos mig denna natt..

Söndag:

Idag har jag varit med Jessica en sväng, å sedan blev det även Tessy. Jag å systarna Åslund, nice ! :)
Nu är jag hemma hos mig, laddar ner film (ops. hoppas inte någon skummis läser detta och sätter dit mig).. Snart ska vi äta lasange...


Påsk lov ! Jag har det nu, from i fredags och ända fram till ons vecka 16 är jag ledig.. Känns underbart gött det !


Men, vad ska jag hitta på imorgon då tro? Är det bara jag som e ledig?

Tjofräs

Åh, vad fint väder det är ! Solen skiiiiiner, himlen är blå! Och vi ska äta frukost ute :D

Igår var grabbarna här (Jakob, Tony, Alex och Pierre) här och vi grillade ute, på Joakims nya grill.. Tyvärr blir det inga bilder på det för kameran ligger hemma i min lägenhet... måste åka dit å hämta den !

Vi grillade iaf marinerad kyckling som blev suuupergod, gjorde egna klyftpotatisar till och hade grönsaksspett :) Vi hade tänkt ha tsatziki till, men vi glömde bort det när vi handlade.. det får bli nästa gång....
Grabbarna grillade endast korv :S

Idag är en underbar dag, idag ska jag ut å köra bil :D
Ska till systemet och handla lite, sen får man se vart färden bär...

Jag har påsklov nu ! :) Ingen skola förrän vecka 16 på onsdagen :P haha ! LÅNGLEDIGT ÄR BÄST !

vårdag

Som sagt, mammas bil är här och det är uuuuuuuuunderbart ! Jag verkligen älskar den lilla bilen :D Å jag älskar att köra bil!

Igår var jag och Joakim ute en sväng till ikea så jag fick köpa fina utemöbler till min balkong, har ju inte haft några direkta möbler där förut.. men nu var det på tiden ! checka in bilden på bdb så ser ni hur de ser ut..

Idag har jag vart i skolan, haft min 2:a uppföljning för denna vecka, och en till blir det imorgon.. Men det är typiskt "veckan innan lovet" beteende.. Har ju vart så i alla årskurser man har gått i, alla prov osv kommer före lov.

Som sagt, på fredag får jag lov, i en vecka + en dag framåt :) mycket gött !

På tisdag nästa vecka kommer Mullemeck upp hit till mig, stannar här i några dagar.. sen drar hon, jag och joakim oss ner till mariestad och är där under påskhelgen.


Jag gillar verkligen vädret ute just nu! Vår vår vår ! 10 plusgrader ute och solen skiner, himlen är klarblå. Man kan höra någon liten fågel kvittra ibland och massa vårblommor blommar . UUUUUUNDERBART !

Men jag vill inte att veckorna ska gå så fort.. för då betyder det att jag snart inte längre har bilen igen, å då blir jag ledsen i ögat ! Vill verkligen ha en egen bil !
Det ligger högt på min prioriteringslista.. men jag vill inte ha en rishög , det undanbedes...!

Ska om en stund åka upp till universitetet och hämta Joakim :)



Vad händer i helgen tro?
Om vädret håller i sig tänker jag banne mig grilla !

RSS 2.0