Förbered er på kaos, och lycka!

fyyyyyyyyy faaaaaan säger jag bara ! jag har haft min värsta arbetsdag någonsin i hela mitt liv.. inte en endaste jävla sekund mellan 15-21.30 har varit lugn! larmen strömmade in som syndafloder de 2-3 fösta timmarna på dagen. både den ena och den andra hade ramlat. så man fick slänga sig iväg och plocka upp dem. (här faller de som dominobrickor) :P (nej jag vet, inget man ska skämta om.. men jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt denna dagen så jag försöker med lite humor).. sedan var man totalförsenad till alla jobb man hade att göra på sin "runda" för kvällen.. så då börjar både den ena och den andra av dessa larma för att man inte vart där ännu.. sen läcker nåns kateter, och en annan vill på toa, en 3:e vill komma upp ur sängen osv osv osv.!
stress stress stress..
fick slänga i mig min mat på 10 röda minuter  " när jag ändå var inne och skulle hämta fler av kvällens nycklar" ... så det var inte tal om någon lung och skön rast där inte.. det fanns fan ingen tid över för någon form av lugn..
sedan när eftermiddagsjobben var över och kvällsjobben tog sin början så började larmtelefonen lugna ner sig rätt så bra iaf.. så då hann man med att utföra sina jobb som man skulle, låg efter rätt så mycket, men lyckades jobba igen det..
men på något underligt vis så vart det as-stressigt på slutet ändå när vi stog med sista jobbet... KOM IN PÅ KONTORET FEM I HALV TIO, då ska man hänga in cykelnycklar, alla andra jävla nycklar som går till alla människors dörrar ska in, sedan ska man egentligen hinna sitta vid datorn och se så att jobben kommit in som de ska på tesen .. sedan hade vi ju som sagt 2 som hade ramlat, då ska fallrapporter skrivas.. min kollega skrev en med hjälp av mig.. jag får göra den andra imorgon när jag jobbar.. hann fan inget ikväll!
bussen min går ju 21.40, den vill man ju inte direkt missa eftersom det dröjer 40min innan nästa kommer !

baaaaah !


hoppas innerligt att kvällen imorgon är betydligt lugnare än vad den var ikväll!


ny över till något gladare och trevligare !


jag var på vårdcentralen i förmiddags. Träffade en sköterska som skulle kolla mitt blodtryck och vikt. Följa upp hur det går med mina piller helt enkelt...
blodtrycket låg lika bra som sist.. och kan ni gissa hur det var med vikten? mirakulöst nog har jag redan efter exakt 3 veckors användande av dessa piller gått ner lite över 5kg ! fy fan vad kul och chockerande det var att se detta !
så jävla coolt att det faktiskt funkar !

så sköterskan skulle säga till doktorn att förnya receptet. sedan har vi bokat in en tid för nästa uppföljning som är om 3 veckor igen.. ska bli spännande att se då hur mycket man har hunnit med att gå ner tills dess :)


Det var allt för mig denna kvällen, men det räcker nog, och blir över !

Nu återstår det bara för mig att säga 2 saker:

- Johanna, ha en underbart skön semester och hoppas att flygresan går bra imorgon. Håller tummarna för det kommande beskedet av utbildningen ! :)
- Jessica, lycka till med din flytt imorgon. Håller tummarna för att det inte regnar och att det går snabbt och smidigt ! :)God natt folks!

25 november

Idag har det varit en skön ledig dag!

Gick upp vid si så där kl tio, åt en banan, försökte få igång internett (men det ville absolut inte fuuuuunka!)..
Sen drog jag in till stan, lunchade på Subway med Johanna och Emma. Sedan hängde jag med Johanna till apoteket och till ica, innan vi drog oss hemåt.
Väl hemma satte jag mig och kollade på en film "New in town". Helt ok film.

3 jobberbjudanden har trillat in idag.. ett om att jobba kväll 30/11 15-21.30, ett annat om att jobba kväll 4/12 15-21.30 och ett tredje om att jobba kväll 10/12 14-21.30

Jag lyckades få alla 3 ! :) (jag svarade före alla andra vikarier ;P wooohooo!)

Ska jobba imorgon 7-13, sedan tänker jag unna mig att vara ledig fredag och lördag, sedan jobbar jag 7-11 på söndag. (och sedan även på måndag också ett pass).. sedan är denna månadens dagar slut och mina timmar räknas ihop för att sedan komma till mig i pengar i dec.

Längtar tills jag får min lön på fredag! (vet inte hur mycket jag får, men jag har väl kanske ett litet hum).. ska bli så skönt att få alla räkningar ur världen och känna att man har råd att leva igen! har verkligen varit snålt de sista 2 veckorna denna månaden.. blev ju en hel del som gick till bilen när jag köpte den och till lite julklappar man har köpt. Sedan ligger jag ute med ca 500kr till mamma också som kommer så småningom. (köpte ju för ett tag sedan en klänning hon hade sett, sedan skickade jag ner den till henne på posten).


Min fredag ser också lite annorlunda ut än vad den gjorde för en halv vecka sedan.. eller själva sakerna jag ska göra är inte så annorluna, bara personerna..
Eftersom det inte vart någon middag med tjejerna på fredag så stod jag ju plötsligt där med ett bord för 5 personer utan att ha några personer att äta med. Så jag frågade Joakim om han ville gå ut och äta med mig. vilket han självklart ville göra :) Sedan kom vi ju på den smarta idén att vi hade 3 platser kvar.. så vi bjöd med oss bandet.. dock kunde inte Tony. Men Jakob och Alex är iaf med :)
Så det blir trevligt.

Jag tyckte det var så himla synd att det inte blev något tillsammans med tjejerna alls, så det var tur att grabbarna fanns där och ställde upp :)

Sedan kl 21 blir det bio iaf, tillsammans med Emma och Tessy  och någon mer (som ännu ej är bestämd vad jag har förstått) :) Det blir också kul.

Imorgon ska vi iaf träffas här hos mig och snacka, fika och ha oss. Så vi får träffa Johanna lite innan hon flyttar :)

Söndag

Nu har jag verkligen varit dålig på att uppdatera! Känns bara som att tiden inte riktigt har funnits till.. men nu så!

Jobbar som vanligt ;) Konstigt att jag ändå jobbar ca 5 dagar i veckan, då jag tycker att den där jävla sms-tjänsten om jobberbjudanden inte har sms-at en endagste gång på över en vecka nu typ!

denna helgen hade jag inbokad sedan innan den där bemannings/sms blahat började ta över .. samma med 2 pass som jag har nästa vecka..

De har ju sagt att de ska sms:a alla som har skrivit att de kan jobba när det finns ett ledigt pass.. men jag ser jättemånga som har blivit insatta på pass till nästa vecka, och jag har inte fått ett enda sms !
vad är det för skit rent utsagt !

visst vet jag att de sa något om att de vill fösöka göra det lite jämt, att dem som inte har fått jobba så mycket också ska få chansen att få lite jobb också.. men ändå.. jag BEHÖVER ha så mycket jobbpass det bara går.. många som är vikarier har ju sina studier och/eller andra jobb, men jag, jag har bara detta !

men men, ska väl inte gnälla.. men får jag inte något sms under kommande veckan heller.. då ska jag ringa upp bemanningsenheten och fråga va fan det är frågan om !

regnar ute gör det också... och UVI har jag också fått... satt i telefonkö i typ en halvtimme idag innan jag skulle jobba, för jag ville få en tid på jourcentralen.. men den där kvinnan i luren ville inte ge mig någon!.. bah! ringde mamma, och hon gav mig en massa tips som jag ska göra, så kanske det går över av sig självt.. hoppas verkligen det ! för det är PAIN IN THE FUCKING (NOT AS) ...

aja..


det blev en riktig gnällblogg idag.. men det får det vara!

Höstrusk

Igår var det så luuuuungt och skönt att vara ledig, förutom all stress kring den där sista räkningen som damp ner i inkastet igår.. Men men, det ordnar sig så det släpper vi och går vidare!

I natt sov jag väldigt dåligt! Drömde massa mardrömmar om att jag och min bil var med i en massa olika bilolyckor! Jag överlevde varje gång, men varje gång var jag så himla nervös och skämdes som en hund, för jag var tvungen att be mina föräldrar om pengar till reparationerna.. bläh! vilken hemsk dröm det var, även om det kanske inte låter så farligt..
Sov väldigt lätt och vaknade tusentals gånger (när jag väl hade lyckats somna).. vaknade vid kl 03 i natt och tänkte att jag hade försovit mig.. för eftersom jag hade varit vaken så stora delar av natten kändes det som att den pågått i evighetersevigheter!

Idag har man jobbat igen. 7-16 gick jag idag. Eller snarare cyklade runt i regnet ! Det var så typiskt, slog aldrig fel.. varje gång det blev uppehåll i regnet var jag självklart innomhus hos en brukare, sedan när jag kom ut igen så började det regna igen ! Så hela jag var nästan som en dränkt katt i slutet av dagen. Kall och våt var jag när jag kom hem samt uppe på det var jag trött, hungrig och irriterad.. ABSOLUT ingen bra kombination.. många människor hade kunnat legat väldigt risigt till om de hade varit i min närhet just då!

Men jag lugnade ner mig igen när jag fick god middag som min kära sambo hade klar när jag kom hem :)

Nu har jag precis kommit ut från en var och skön dusch, som verkligen var välbehövlig ! gött !

Imorgon är jag ledig igen. Planerar att åka ner till universitetet och luncha med Joakim och sedan efter det åker vi nog och handlar massa mat.. Hade egentligen tänkt handla idag, men jag pallar verkligen inte det efter min långa halft sömnlösa natt samt min långa blöta arbetsdag!
Så det får bli imorgon efter lunchen, det är nog egentligen ändå en av de bästa tillfällena att handla, då man är mätt. För då köper man verkligen bara det man behöver och ingenting mer! För man är inte sugen på något annat :)

Ikväll blir det slappa framför tv:n , ska självklart se på Grey's kl 21.Vad händer i helgen för er del? Kan ni gissa vad jag ska göra då? :S

Sen kom det en stooooor räkning

Bah! Trodde det skulle kännas skönt att ha räkningarna ur vägen, vilket det faktiskt gjorde, fram till att posten dök ner i brevlådan!
Då kom bilförsäkringen... och den kom inte så som jag trodde den skulle komma.. Jag hade valt att få betala den per månad, men när jag öppnar brevet så ligger det en avi avsedd för att betala heeeeela årsbeloppet på en och samma gång ! vilket är fleeeeera tusen, dvs. inget jag har råd att göra bara så där!
Så jag ringde och kollade med dem varför det hade blivit så. Anledningen var att jag skulle ansöka om ett volvokort och få min månadsbetalning till försäkringen att gå via det på autogiro.. men jag har ännu inte fått ett OK ifrån volvo ang volvokortet så därför hamnade allt på årsbeloppet istället...
Igår tror jag det var, så kom min ansökan om volvokortet hem till mig igen, där dem skrev att jag hade låg eller ingen inkomst förra året som är skattebegrundad eller vad de skrev.. och att de därför ville att jag skulle skicka dem en kopia på min senaste lönespec. till dem så de kunde granska igen om jag kan bli beviljat volvokortet..
Så igår när jag jobbade gjorde jag en kopia på min spec.
Som jag idag la på lådan.
Hon som jag pratade med idag berättade jag detta för.. och hon sa att så fort jag har fått mitt slutgiltiga besked från volvo ang kortet så ska jag höra av mig så ska hon fixa det med att pengarna ska dras månadsvis från det.. hon sa att om jag skulle få avslag skulle hon även då kolla om man kan lösa det via att få någon form av autogirogrejs ändå månadsvis..

Jisses vad vuxen man känner sig när man måste hålla på och ringa och fixa med sådana saker. Men samtidigt känner jag mig så himla tafatt och vilsen när sånt krångel dyker upp..
Men nu är det bara och vänta på sista svaret ifrån volvo, och sedan ringa upp försäkringsbolaget igen och fixa så att det blir månadsvis istället för årsvis..

Så egentligen är det ingenting att få ångest över.. men samtidigt oroar jag mig lite för om allt skulle skita sig å att det visar sig att jag inte kan få månadsvis betalning alls ! då står jag där med flera tusen att betala, som inte kan betala allt på samma gång !

men nej, ska inte tänka på sånt nu! Ska tänka positivt istället att det säkert blir jätte bra och löser sig :)

En ledig dag..

Idag har jag en ledig dag.. Skönt att få ha sånna mitt i veckan ibland faktiskt! Då vet man att man får rå om sig själv för de flesta andra är inte lediga. Och det är det jag tycker är så skönt ibland, för då behöver man inte ha några ursäkter för att gå runt i nattlinne halva dagen, inga ursäkter för att slappa i soffan halva dagen osv :)

Det är detta gott folk som är den största fördelen med att jobba istället för att plugga (förutom att man tjänar pengar istället för att låna dem), det är just att när man är ledig så ÄR MAN VERKLIGEN LEDIG ! När man pluggar så finns det alltid något man kan plugga lite mer av, eller förbereda lite bättre, skriva ut lite papper, beställa nästa kurs böcker mm mm ! Men när man jobbar och sedan har en dags ledigt, då finns det inget man måste fixa med.. finns inga papper som ska fixas, inga böcker som måste läsas, inga studiegrupper som väntar på en. Det är såååå skönt!

Idag har jag suttit och förberett mig inför nästa löning och inför nästa räkningsbetalning.. Har lagt in alla betalningar och överföringar som jag vet om än så länge.. Det blev en hel del denna månaden. Men det beror på att bil-skatten kom denna månaden (som tur är betalar man ju den bara en gång per år), sedan hade jag en annan lite större utgift också som skulle betalas.. Även om det inte är kul att betala räkningar så är det ändå så himla skönt när det är gjort! Då vet man att man inte behöver ha något dåligt samvete för att man köper sig ett nytt klädesplagg, eller för att man går ut och äter en trevlig middag på en restaurang.. för det är tillåtet då man har betalt att som man är tvungen att betala :)

brukar ni ha ångest när era räkningar kommer, eller är det inget ni bryr er om något närmvärt?

Söndag morgon

Studenttal
Nu står vi här vid den vita randen eller det även så kallade röda trådens slut.

För vissa betyder det mållinje och för andra betyder det en början på någonting nytt. 

Hur som helst ska vi i alla fall gå ifrån skolan för att söka nytt liv och ny kunskap.

 

Trots vår långa resa och våra 12 långa år i skolan är detta ännu inte slutet. Faktum är, livet har knappt börjat. 

Att börja fundera på vad man ska göra och bli när man blir stor, redan vid ung ålder är inte lätt, men vi lyckades med en sak. Och det var att ta oss hit.

Hit till Örebro.

 

På dessa tre år har i alla fall jag utvecklats något så otroligt och jag kommer alltid att se tillbaka på den här tiden med ett leende på läpparna.

För detta har varit en underbar fas i mitt liv.

 

Men som jag just sa, så är det bara en fas, och alla faser måste ta slut.

 

Vår framtid är ännu ovis men vi kan sakta se den börja klarna bort vid horisonten.

 

Det är med stor glädje och sorg som jag nu säger farväl, och låt oss ses igen.

För nu är den här tiden över, denna storm är förbi. 

Trots alla upp och ned gångar som en enda lång karusell återstår nu bara och säga… 

LYCKA TILL, TILL ER ALLA OCH HA ETT FORTSATT BRA LIV.

FÖR NU ÄR VI FRIA.
Detta var mitt studenttal som jag höll när vi hade vår studentmiddag VT-07, tänk vad längesedan det känns..
Anledningen att jag la ut det här i bloggen var för att Emma har efterfrågat det, och nu fick du det :)


Hon ville jag skulle bli lite nostalgisk och minnas det som varit och så, men jag har inte tid med det just nu.. sitter på jobbet och ska till att börja ett nytt arbetspass.. kanske blir det en annan gång :)


Lördag

Igår var det en heeeelhektisk dag på jobbet! skulle gått till kl 14, men fick jobba över till halv 5 innan jag var klar med det som skulle göras.. stress stress!

Senare på kvällen drog jag hem till emma och satt och snackade en bra stund, sedan drog jag med mig henne och rambo till musikhögskolan där Fictional Me hade sin spelning igår kväll. (det var kulturnatten igår kväll) :)
De var lika bra som vanligt, synd bara att spel-tiden på kulturnatten alltid är så kort..

Sedan drog vi till Kåren där det var total DÖTT ! Men det var bara skönt, för då kunde vi sitta och bara chilla en stund på ovanvåningen i sofforna..

Snöade som bara den i natt. Mysigt, men ändå skönt att det är borta nu ! För jag ska cykla omkring på jobbet imorgon, och jag kan inte cykla i snö!

Idag har jag inte skrivit in någon tid jag vill jobba alls, för idag tänker jag vara ledig! Har ju jobbat tis, ons, tor, fre och ska jobba imorgon på dagen också. Så det får räcka för denna veckan!

Idag är det tänkt att vi ska åka och handla mat och sedan städa.. men jag är inte så sugen på det.. vill åka iväg och slösa pengar.. köpa julklappar, köpa saker till mig, köpa saker till Joakim, kolla upp saker man kan önska sig osv..
men plikten kallar visst. =/ och pengarna räcker inte till att slösas på så mycket denna månaden..

Imorgon blir det fika med tjejerna hemma hos Johanna. vet dock inte när än? borde slänga iväg ett sms och fråga om när det är tänkt att bli.. :)


vad ska man göra ikväll då?

god morgon, eller?

Trodde inte mina öron i morse när klockan ringde... jag tänkte " det här måste vara fel, det måste vara Joakims klocka som ringer"! Men sådan tur hade jag inte :P

Går brevid i den 3:e och sista gruppen som jag inte tidigare har gått i, idag.. får väl se hur det går, som tur är , är jag bara BREVID idag ! :)

Onsdag

Jahapp.

Ännu en ny dag är här, och halva veckan är snart förbi.

Denna veckan började vi med det där bemanningspool med sms-utskick om jobb grejsen på jobbet.. Jag vet inte riktigt ännu vad jag tycker om det.. tycker det mest krånglar just nu, och att man blir väckt så tidigt varje morgon med en miljon sms som gäller någon grupp man inte har gått i, eller något som gäller en annan dag.. (vilket man då tycker att de kan skicka ut liiiite senare och inte kl 7 på morgonen!).. men men..

Jobb har jag fått iaf. Jobbade igår kväll, ska jobba ikväll och ska gå bredvid i den enda gruppen jag inte har gått i, på torsdag blir det..

Igår började jag med mina piller som jag har fått utskrivet av läkaren.. Får hoppas att det gör någon effekt nu då! Självklart måste jag bidra med min egen bit också att äta rätt och röra på mig.. of course ! men jag hoppas ändå pillrena kan hjälpa mig på vägen..

Jag antar att det tar någon dag eller så innan de riktigt börjar verka, så jag får väl se när jag börjar känna den där mättnaden..

håller tummarna iaf för mina små kapslar !över till något helt annat..
Igår fick jag reda på att en av våra gamlingar hade gått bort i förrgår (måndags).. det var väldigt ledsamt tyckte jag, för det var en så go och glad människa det där! En utav de bästa, fast man inte ska favorisera... Jag behandlar alla våra brukare lika, men hos vissa mår man bättre och har trevligare när man är det, och det är ingenting man kan rå för..
Så igår kväll när jag jobbade kände jag mig nedstämd till och från hela kvällen, försökte att inte tänka på det så mycket, men det var svårt.. När jag kom hem och sa till Joakim vad som hade hänt så kom det en liten tår =/

R.I.P du käre gamlig (eftersom jag inte får nämna några namn)


Prat

Nu sitter jag som vanligt på jobbet på min lilla rast och bloggar :)

Ibland funderar jag på hur många hemligheter/hur öppen jag är för alla.. och när jag tänker på det så är jag nog väldigt öppen och har inte direkt många hemligheter.. visst, finns väl mycket saker som inte alla vet.. men å andra sidan kanske det inte är sånna saker som är direkt hemliga, bara att det inte har kommit på tal, eller att folk helt enkelt inte har brytt sig om att fråga..

Men en hemlighet jag har bestämt mig för att ha, för alla utom för Joakim, är det näst senaste inlägget då jag bara behövde skriva "fan".. Ibland behöver man bara få skrika ur sig något sådant när det har hänt något, och i vanliga fall så brukar jag berätta vad som har hänt. Men inte denna gången, denna gången håller jag det för mig själv. Tyvärr..
Men å andra sidan är det kanske bra att kunna ha vissa saker som man inte känner för att dela med sig av..

Det jag kan dela med mig av är att jag älskar min underbara sambo Joakim, och jag älskar min nyaste ägodel, min bil "Clio" ;P


Glöm inte bort..

...era pappor idag, på Fars Dag!

ville bara säga en sak.. FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN !

Lördag

Hej hej!

Nu sitter jag på jobbet, ska snart ut och påbörja kvällens arbete.

Igår var det sambofesten hos emma och hennes samborambo ;P Det var trevligt. Pratade en hel del med en massa folk, självklart roligt ! :)
Tyvärr hände det en olycka mellan emmas finger och mitt öga det sista som hände typ på kvällen =/ Så jag har lite ont i mitt öga och är röd i det i ena "hörnet"..
Men men, det går säkert över snart :)

Jag är trött idag, fast att vi sov länge.. Vi sov ända till kl 11 idag. Det var verkligen behövligt !


aja. Dags att sätta fart !

Hat-älska

Jag både älskar och hatar mitt jobb! En skum känslokombination.

Älskar verkligen att jobba, älskar att träffa alla underara gamlingar, ibland tycker jag tom om att gå till dem som är lite mindre älskvärda.. :P Underbart jobb att hjälpa människor iaf.
Sen känner jag inte att människoarbete för resten av livet behöver handla om äldre , kan handla om vilken grupp av människor som helst och kring vad som helst egentligen.. bara det är människor..

Det jag hatar med jobbet är denna ovisshet som vikarie. Att det helt enkelt inte går att planera något i förväg.. För man vet ALDRIG hur mycket jobb/lite jobb man kan tänkas få under veckan.. Har man väldigt mycket så kan man tacka nej till jobb, det är klart, men det är oftast åt andra hållet (förutom på sommaren då det väller över med jobb). Man måste hela tiden hålla dörrarna öppna för att kunna jobba.

Som denna vecka exempelvis.. Visste att jag hade jobb måndag och torsdag. Sen trodde jag tyvärr inte att jag skulle få något mer alls.. Men om jag skulle få, tänke jag, då måste jag ta det.. Men när torsdagen led mot sitt slut tänkte jag att, "ne, kommer banne mig inte få något mer denna vecka..".
MEN...
Imorse ringde de på hemtelefonen 07.03, det var jobbet. Det var en som hade ringt sig sjuk och det var kris att få ut jobben med en man kort.. Så jag hoppar upp ur sängen, sliter på mig kläderna, tar en macka och drar iväg till bussen. Jag var på jobbet strax innan åtta imorse..
Sedan när jag nästan är klar med morgonens jobb och ska in på min rast, ringer en i personalen och frågar om jag kan jobba lördag och söndag kväll.. så helt plötsligt bara så där, från att ha 2 dagar denna vecka, till att ha 5 dagars jobb denna vecka ! :D underbart att slippa ha ångest över att man jobbar för lite under veckan iaf nu när mer dagar har strömmat in !

Därför både hatar och älskar jag mitt jobb.


Människor kommer aldrig sluta att bli sjuka, så är det bara!
Nej, nu är det snaaaaaaart, om några min dags att dra iväg till paret EmmapemaochRambosambo på deras "sammanslagningavhushållsfest" ;P

T-t-t-torsdag

Idag är det torsdag, om någon missade rubriken :P haha!

Idag har jag jobbat, min 2:a dag denna vecka, och tyvärr tror jag inte att det blir någon mer dag heller. Man får hoppas att det kanske kan bli något i helgen, men inte hoppas allt för mycket =/

Idag skjutsade jag Joakim till repan, alltid lika trevligt att ha en "ursäkt" att få ta en tur med sin fina bil :) Efter det åkte jag ut till eurostop, köpte en vinglögg med chokladsmak som min syrra tipsat mig om att den ska vara god, och sedan gick jag in och köpte mandlar på ica maxi till den :)

Tror att jag ska baka lussekatter någon gång i helgen , äääälskar lussekatter! :) Luktar så gott, smakar så gott, ser så gult och fint ut :) underbart !

Vilken tur att jag var iväg och fick hjälp med däckbyte på bilen, nu är vinterdäcken på :) Behövs verkligen i detta väder nu ju.

Hade velat hitta på något med någon denna kvällen, men tyvärr så var det ingen av dem jag frågade som kunde. Man kan ju inte alltid ha flyt.. Träffar väl de flesta av dem imorgon iaf :)

Tror jag ska ta och slänga mig på soffan och titta på en film till Joakim kommer hem från repet.


vi hörs!

Julklappar

Hur går det för er, har julklappshysterin börjat än?

Min är igång, men jag är inte så hysterisk.. Jag är rätt så lugn, även om jag inte vet riktigt vad alla ska få.

Idag skulle det ha blivit luch på stan med Johanna, men det blev inte så för hon hade försovit sig. Det var synd det, för det var ett tag sedan vi hann ses. Men det får bli en annan gång :)
Så istället begav jag mig iväg till en mack och frågade om man behövde boka tid för att de skulle byta däcken åt en, men det behövdes inte. Jag hade ju inte däcken med mig, så jag ska dit senare i eftermiddag med dem.. Så kan jag hämta bilen efter jobbet imorgon, om de inte gör det med en gång då jag väl är där..
Efter det stack jag ut till Mariebergs gallerian, köpte en julklapp till pappa och hans fru. Jag och min storasyster går ihop i år med julklapparna till alla i släkten. Skönt det, för då måste man inte komma på allting själv samt att det kan bli lite billigare i vissa fall, samt att det blir lite bättre presenter om man är två att lägga pengar till det..

Sedan åkte jag hem igen.

Nu har jag precis ätit lunch. Det blev köttbullar på salladsbädd (gurka, oliver, vindruvor samt smörgåsgurka).. det var gott iaf. Tog liiiite ketchup på också. (så det var väl ett litet minus för det , men vad sjutton)..

Har precis fyllt i min ansökan om volvokort som kom hem på posten idag (som jag hade begärt att få hemskickat).. Ska väl gå iväg och lägga det på lådan. Ska väl också då passa på att köpa ett "paketbrev" som jag kan stoppa i mammas klänning i och skicka ner den till henne. (när jag och Joakim var ute vid marieberg i söndags ringde hon och sa att hon hade hittat en klänning och prövat den, men att hon inte hade köpt den. Hon ångrade detta och ville jag skulle köpa den och skicka ner den till henne.)
Så nu ska jag väl göra det.

I eftermiddag när Joakim kommer hem ska vi åka till tippen med min gamla elvisp (för jag fick en ny nu när jag fyllde), samt den gamla tv-bänken (fick en ny också nu när jag fyllde)..

Efter det blir det väl en sväng ner till macken och lämna in bilen där då för däck-byte.

Ikväll blir det pasta sallad till middag :) Och ikväll till Gray's blir det nog varma kantarellmackor :) (det jag plockade själv nu under sommaren)..

vad har ni gjort idag ?

Doktorn

Idag var jag hos doktorn. Det var skönt att få komma dit och prata om saker och ting. Nu är massa prover gjorda. 3 rör med blod tog de från mig. Midjemått, vikt och längd är också gjorda.. midjemåttet hann jag aldrig se vad hon skrev ner. Jag var iaf längre än vad jag trodde :) 172 cm är jag , men sedan vägde jag dessvärre lite mer än vad jag trodde också :( Men det är ju det jag ska få hjälp med nu att bekämpa !

Får väl svar på proverna i nästa vecka. Sedan ska vi prata vidare om en lämplig metod för mig.

Skönt att veta iaf att hjärtat låter bra och att puls och blodtryck är helt normalt :)


Finns väl inte så mycket mer att säga om detta nu..Igår var jag, Jessica, Emma och Tessy ute på Marieberg. Vi utnyttjade min nya fina bil :) Trevligt att umgås med alla dessa tjejerna tillsammans för en gångs skull ! Synd bara att tiden gick så fort!

Jag hittade iaf en fin nyårsklänning för presentkortet jag fick i inflyttningspresent :) Kul att det blev en sådan fin sak för den presenten.. annars hade det väl typ blivit något annat tråkigt, som strumpor eller något :S

Om helgen

I fredags fyllde jag som sagt år, 21 var min förbannelse detta året ;P Som tur var hände det bara bra saker den här dagen.
Jag började med att vakna tidigt av väckarklockan. Fick födelsedagspresent av Joakim. Ett jättefint guldhalsband med ett fint hänge i som passar bra till örhängena som jag fick av honom i julklapp förra året :)
Sedan blev det frukost och sedan iväg till stationen..
Träffade Emma på bussen som grattade mig på födelsedagen :)

Väl på stationen hoppade jag på tåget upp till Sthlm. Sov mesta delen av vägen, förutom när jag blev väckt i västerås av dem som satt mitt emot mig. De berättade att det var något fel på tåget så vi var tvugna att byta till ett annat tåg ! (Min vanliga tur... blir alltid något fel på tågen när jag åker med.. därför föredrar jag egentligen buss!).

Sedan när jag var uppe på centralen i sthlm var det bara att leta upp nästa tåg och hoppa på det. Ringa Samuel och sedan hoppa av i Knivsta där vi möttes upp vid en Svart Renault Clio - Sportline från -01 :)
Numera är den underbara bilen MIN ! (snacka om bra födelsedagspresent till sig själv :P) haha!

Sen när affären var avslutad så brummade jag hem i min nya bil :) Testade motorn lite, eftersom det är 110hk i denna lilla pärla, så himla pigg ! Körde rätt så olagligt när jag kom till motorvägen (men det talar vi tyst om ) :P
Men kul var det iaf.

sen när jag kom hem var det dags att ordna med mat. efter det gick vi till coop och köpte snax. vid sju kom Tina, Lena och Peter. Då var det dags att byta om och pynta lägenheten inför kvällens festligheter.

Det var kul att se Tina igen :) Dock var det synd att de åkte hem redan dagen där på, men jag förstår precis hur det är. Mår man dåligt så kan man inte och vill man inte vara social . Men det var trevligt så länge det varade och jag fick underbar städ-hjälp efter festen :)

Lördag var det stress, stress stress.. frukost, städa lägenheten, gå och slänga alla tomglas, panta burkar, emma skulle få sitt godis samt se bilen, sedan var det dags att säga adjö till våra nattgäster och sedan in i duschen , efter den kom min syrra och hennes kille hit. Första gästerna till släktkalaset för mig. Syrrans kille hjälpte oss få upp våra hyllor, och en tavla. (mycket svårt att få upp sånt när vi bara har betongväggar och inga verktyg för sånt!).. Så nu äntligen känns vårt hem färdigt :)

Sedan kom pappa och hans fru. Kollade in lägenheten en stund och fick presenter av dem.

Sedan drog vi alla ner till Kolgrillen där vi mötte upp mamma, inge, mollie, mormor och moster.
Fick massa presenter av dem också :) Farmor och farfar kunde tyvärr inte medverka för farfar har ramlat ner för en stege och har svinont i ryggen. han kan knappt sitta ner. Men presenten hade de skickat med pappa upp :)

fick pengar, is-skrapor till bilen, lilla my pepparkaksform, en film, ljus, stavmixer/elvisp/degkroks 3 i ett sak :P, strykjärn, saker till hörapparaten, en ny fin tv-bänk, kavel och penslar att pensla bullar med :)

massa saker !

pallar inte skriva allt vi åt och gjorde under lördagen..

men när alla hade åkt hem iaf satte vi oss och kollade på den nya filmen. efter det tog vi bilen, plockade upp jessica och skjutsade henne dit hon skulle.. sedan åkte vi till ica maxi och handlade lite samt köpte glass :)

idag tror jag att vi åker ut till ikea en sväng :)


haft en bra helg?

RSS 2.0