Goooooood morgon (förmiddag)

God morgon!

Sitter här i nattlinnet och håller på att förbereda mig mentalt för att hoppa in i duschen :P
Idag har det varit sovmorgon, för både mig och Joakim.
Eftersom jag jobbade dubbla pass igår igen, så blev jag av med denna morgonens arbetspass, gött! Och eftersom Joakim blev klar med sin hemtenta igår och skickade in den då, så kunde vi båda unna oss att sova ut som vi ville. :)

När vi vaknade vid si sådär halv nio kanske (vet, det låter rätt så tidigt ändå för att vara sovmorgon, men då får ni tänka på att jag annars går upp sex iprincip varje morgon och Joakim vid kl sju, så vi är vana vid tidiga mornar) så gick vi upp och fixade en riktigt härlig helgfrukost! Jag ställde mig och kokade mannagrynsgröt. Till det blev det även koktägg på smörgås, kaffe/te. och ett glas juice som vi delade på.. En riktig brakfrukost med andra ord!

Sen efter frukost ringde jag upp lillasyster Mulle, som fyller 15 år idag! Grattis igen! Och jag och Joakim stämde in i "Ja må hon leva" i luren då hon svarade! :) Så nu har vi gjort våran plikt till grattandet ;P (vi var ju som sagt där för 2 veckor sedan och firade henne då också, så hon har fått alla paket osv av oss redan :) Men ikväll kommer hon firas utav andra hälften av släkten som inte firade henne förra gången..

Idag ska jag och Joakim bege oss upp till Stockholm, där vi ska spendera Valborg med hans familj och vänner, precis som förra året :)
Skillnaden detta året är att jag kör bilen upp, vilket jag inte kunde förra året vid den här tiden, för då hade jag inte min "Black Pearl" :P

Förresten, förutom Mulles födelsedag, så fyller ju även vår kung år idag.. Men det viktigaste av allt, förutom Mulles födelsedag, är att jag har haft mitt körkort i 3 år just denna dag! Deni! ;P

Hoppas att ni alla får en trevlig valborgshelg, med vad ni än åtar er att hitta på :)



hejsvejs, hörs efter helgen!

NY DESIGN!

Jag vill säga tack till TinA som har gjort min nya design, TACKAR! :)
Som ni andra ser så har jag en ny, ljus och fin design! (om ni inte ser den, tryck F5)


Idag blev det sovmorgon igen, sov väl till kvart i nio. (trots att någon du jävel ringde på dolt nr kvart över sju imorse, fast å andra sidan, så kan det ha varit jobbet).. Iaf, så jobbar jag inte förrän kl 14.00 idag, så jag har tid att slappa hela förmiddagen här idag! :)


Trallallaaaaaa, solen skiner idaaaag, fast molnen också är framme..


Löningsdag

Igår fick jag det underbara brevet i lådan, det som man bara vill slita upp fortast möjligt och beskåda summan längst ner på pappret där det står, "utbetalt".. Det är alltså löningsbrevet jag talar om..
Och idag, det första man gör på morgonen är att logga in på internetbanken och beskåda summan som har trillat in idag (efter kl 24.00), somman som man ska leva för, och sätta sprätt på denna månaden.. ;P
Jag älskar att få pengar! :) Men vem gör å andra sidan inte det?

Detta är alltså min lediga dag, idag.. Och vad har jag hittills gjort? Sovit, sovit och sooooovit! För en gångs skull unnade jag mig en lååång sovmorgon som slutade i att jag gick upp vid kl 11. dvs, har inte ens varit vaken en timma ännu..
Sitter och funderar på vad jag ska göra idag.. en sak vet jag säkert, jag ska duscha så fort jag pallrar mig här ifrån.. men sen då.. jag tror att jag kanske ska åka iväg till polisen. VA?!? - tänker ni, vad ska hon göra där?
Då svarar jag bara lungt och sansat, - jag ska göra mig ett pass!

Nån gång kanske det kan komma till användning, man kanske får lust att fly landet någon gång, och då vill jag inte att det ska vara passet det hänger på, om jag inte kommer iväg.. Så därför skaffar jag mig nog ett idag, så att jag sen när jag vill, och hur jag vill, bara kan flyyyy. Mohahah! (eller bara åka på en semester, hur man nu vill, och vill se på saken) :P


nej, nu måste jag komma loss här ifrån och se till att göra något vettigt av denna dagen.. (så jag slipper få sån ångest över att jag sov för länge)..

Måndagar är sega dagar!

Då var det dags att skriva lite igen då..

Igår jobbade jag dag.. efter jobbet åkte jag och hämtade Joakim som var vid universitetet (han hade vart där och pluggat), sedan så åkte vi ut till Mariebergsgallerian för att hitta en present till Joakims bror som fyller nu till helgen, men utan resultat. Vi åkte hem och jag var så trött! så det blev typ en timmas sovande.. efter det så var det dags att laga mat, tacos ! :)
resten av kvällen slappade vi..

Idag har jag jobbat igen.. och som sagt, jag är så himla trött! det känns verkligen att man har jobbat hela helgen, samt två pass på samma dag i lördags.. urk vad trött man blir då! SÅ skönt att jag är ledig imorgon iaf..

dags för att lägga upp denna veckans schema! :

  • Måndag: 7-15
  • Tisdag: Ledig
  • Onsdag: 14-21.30
  • Torsdag: 7-15
  • Fredag: 7-13.30
Sedan är jag ledig hela helgen, och då är vi i sthlm! :) Vi har hört att vi visst är bjudna på fest både fredag och lördag.. så det blir verkligen full rulle när vi kommer dit i helgen! men det är iof väldigt kul, eftersom vi inte festar så mycket längre, så kan det vara kul att få en helhelg med fest, och umgänge med hans familj, vänner och annat folk :P

Nästa vecka på måndag börjar mitt nya schema, kul att få jobba kvar på samma ställe ett tag till ;)

Rubrik saknas..

Vet inte längre vad jag ska ha för rubriker på mina inlägg.. alla verkar så tråkiga och meningslösa..

Jag sitter här nu på jobbet, skulle egentligen ha slutat kl 14.30 , men istället ska jag nu börja jobba kl 15.00 igen och köra till 21.30 ikväll.. det var folk som var sjukt i "min gamla" grupp kloster, så jag ryckte in, med KVAL (övertidsbetalt).. och det är ju inte helt fel, förutom att jag lär va rätt trött, då jag ska upp imorgon igen och jobba.. men vad fan.. jag får ta igen det en annan gång..

Igår kväll var Emma och Kristian hemma hos oss. Vi satt och pratade till klockan var 11 på kvällen (ifrån kl 8 på kvällen).. Det var mycket trevligt, och görs gärna fler gånger! :) Var ju egentligen tänkt att vi skulle spela "Risk", men det blev inte så, och det får väl bli en annan gång istället :)

Nu har jag sett mitt nya schema.. Det var rätt ok, förutom att det är lite ojämt fördelat med arbetspassen på alla veckor.. det var någon vecka som jag gör 6 dagar av 7, samt en delad tur på helgen.. verkligen en tuff vecka! Och en annan vecka är jag ledig 5 dagar typ..
Men jag lär väl lägga in mig på bemanningen, när jag kan ta lite fler pass. för det verkar finnas gott om möjligheter att kunna göra det iaf.. och det är ju bra, iom att detta nya schemat innebär att jag "bara" har 75% .

Men det ordnar sig nog med det..

Hoppas ni har en bra dag, och tänk på lilla mig som jobba när ni roar er ;P

fortsättning på fredagen..

Vad skönt att jag slapp ha besvär hela dagen.. det släppte innan lunchtid.. gött!

Nu har jag precis avslutat 6 timmars tvättande! Nu är det bara att lägga in allt i garderoberna, på sina platser igen.


Grå dag det är idag.. bläh!



Jag har verkligen ingenting att säga som ni märker.. lalallaaa

Fredag igen.

Nu var det fredag igen, och jag är inte på jobbet. Jag vaknade i morse när klockan ringde, tog på mig kläder.. och sedan kände jag bara hur magen började göra så fruktansvärt ont.. dags att gå på toa.. och därifrån kom jag inte förrän efter 40-50 min.. under tiden jag var där så blev jag bara mer och mer stressad och tänkte på "åh, jag ska ju åka till jobbet snart, hur ska detta gå?" "va fan, vad händer med mig, jag måste ju till jobbet snart" "nej, shit, jag kommer ju inte kunna gå till jobbet om det fortsätter såhär!".. sedan så fick jag tyvärr ta beslutet och ringa och sjukanmäla mig idag.. Tråkigt, men tyvärr nödvändigt när man liksom inte ens kan gå från badrummet på typ en timme.. :O
När jag väl kom ifrån där så gick jag raka spåret in och la mig.. sov till nio då Joakim kom in med telefonen, det var chefen som ringde..
Hon undrade hur jag mådde, och sedan hade hon ett annat besked.. Jag fick förlängt vikariat, ytterligare 2 månader. Dock blir det nu 75% from 3 maj då nya schemat börjar gälla, istället för 90% som jag har nu.. Men som sagt, vill jag jobba mer så kan ja ju göra det såklart..
Skönt att jag fick förlängt, skönt att ha schema och veta hur man jobbar!
Sedan sa chefen också att hon skulle kolla upp om det kanske var dags att gå på månadslön för mig del nu, iom att jag har gått på vik ett tag nu. (sedan sa hon också att anledningen till att jag bara får 2 månader i stöpen förlängt är att när det blir sådant som det är nu, arbetsanhopning, dvs. vi har fått så himla mycket brukaraktivitet jämfört med personalresurser, så får man inte ge för långt vikariat i taget, eftersom det kan hända att brukaraktiviteten går ner snabbt också.. Men som sagt, om det fortsätter likadant i slutet på juni, så får jag förlängt 2 månader igen).

Imorgon när jag är tillbaka på jobbet så ligger det ett kuvert och väntar på mig, men mitt nya schema i! :) Ska bli kul att se..

Eftersom jag börjar känna mig lite bättre nu, och inte är på jobbet, så är jag så gullig och tar hand om tvätten.. Det var egentligen tänkt att vi skulle göra det tillsammans någon gång nu under helgen.. men då kan ju jag göra det nu istället. Då får jag vara hjälpsam idag iaf, här hemma istället för på jobbet!
Joakim har så mycket nu.. Nu i veckan har han hållt på som en tok med en rapport som skulle in igår. Idag kommer en hemtentamen ut som ska vara inne nästa fredag.. Sedan har en en retur på en annan rapport som han ska sitta med hela helgen, så att han sedan nästa vecka kan focusera på hemtentan..
Stackarn som har så mycket just nu! Men det fixar han allt, han är ju så duktig! :)

Jahapp, då är det snart dags att gå ner till tvättstugan igen.. vi hörs!

Uppdatering igen..

Hon från skatteverket som jag hade ringt och lämnat nr till så hon kunde ringa upp, gjorde det nu under eftermiddagen. Vi gick igenom min deklaration, jag förklarade vad jag hade gjort och vad jag var orolig för, som kunde vara fel. Hon förklarade och tittade på det jag hade sagt.. men det fanns inget fel i min deklaration. Underbart att få det bekräftat på riktigt!
Så nu är det bara att luta sig tillbaka och invänta pengarna, som kommer att gå till sommarnöjen ;P


För att tala om sommarnöjen har jag precis bokat hotell och tågbiljetter ner till Göteborg.
Jag och Joakim kommer att åka dit 7/6 - 9/6. Jag hade fått en hotellpremiecheck ifrån coop som jag ville utnyttja, samt att jag hittade jätte billiga tågbiljetter eftersom jag är ute i så pass god tid ! :)
Ska bli jätte kul att vara där nere och roa sig lite, gå på Liseberg, äta god mat, träffa folk man känner där nere.
Jag hoppas på att kunna få träffa bla. Lina när jag är där.. var ju ett bra tag sedan nu :)

Känns verkligen toppen att få planera sommaren, boka hotell och fixa.. I åratal tycker jag att jag mest har sett alla andra göra sådant, åka bort och njuta, boka resor osv.. men nu är det banne mig min tur också! (om man bortser från vår lilla hotellövernattning i gbg i höstas då på vår ett årsdag).

Trallallaaaaa vad det är kul att planera sommaren och nöjen, tom solen kom fram nu på kvällen här, trots att hela dagen har varit så grå, så nu längtar man ju bara ännu mer till sommaren! Peppapeppapeppa!

Torsdag 22/4

Ah, idag har jag min lediga dag.. trots det gick jag upp strax efter åtta imorse! :O Kunde inte sova längre.. så jag gick upp och började diska den enorma diskhögen vi hade (ok, lite överdrivet, men det var iaf 2 dagars disk).. Sedan gjorde jag iordning frukosten och satte mig framför morgonnyheterna..
Slog även på datorn och började surfa runt, kolla upp ett och annat.. Ringde runt och fixade med massa olika grejer.

Ska till tandläkaren nu i majmånad, ordnade jag bla.. Fick hem ett brev igår ifrån tandläkaren i brickebacken att de ville jag skulle ringa för att bestämma en tid för undersökning.. så jag fick ju ringa och flytta mig själv hit till brickebackenstandläkare först, och sedan ringa dem och boka mig en tid där..
Så nu är allt det ordnat iaf..

Sedan har jag även kollat upp en sak ang min deklaration, som jag började misstänka att jag hade gjort fel (pga. att en vän hörde av sig och gav mig info om detta).. Men det visade sig att det inte var något problem. Att det jag trodde jag hade gjort fel, inte ens påverkade taxeringen, utan bara uträkningen fel, för min egen del.. Så det var ju skönt!
Men för att verkligen få det totalt bekräftat, har jag lämnat ett meddelande till en e-deklarations "expert" på skatteverket att ringa mig, så jag kan fråga den igen och se att jag ej har gjort några fel..
Pratade med en tjej tidigare idag, och hon gick in och kollade min deklaration, men hon kunde inte se något fel.. men för säkerhetskull gav hon mig nummret till den här andra, som är kunnigare på just e-deklarationer, så hon också kan ta sig en titt på mitt ärende..

Men som sagt, verkar som att ingenting var konstigt. och det känns skönt! Fick verkligen sån vånda igår över att jag skulle ha gjort fel, så jag rev fram alla papper, alla info jag kunde hitta på nätet, gick in på deklarationen igen via internett för att dubbelkolla osv... gjorde samma visa idag igen.. men som sagt. verkar som att det är grönt.

Har vart ute på Bauhaus en sväng idag också, för att kolla upp en duschkabin till mamma och Inge. Den skulle tydligen vara billig och bra jämfört med vad den har kostat förut, så hon bad mig kolla upp den och måtten på den. Så det fixade jag, så nu får vi se vad de säger om det sen då.


Över till något annat..


Mitt syskonbarn är så sött! Mamma skickade över 2 bilder igår på mejl, åh hon var så söt att jag nästan höll på att börja lipa igen ;P haha!
Hoppas det inte dröjer allt för länge innan jag kan åka ner och träffa syrran och lillan igen!


Idag ramlade första filmen in genom brevlådan (har gått med i lovefilm.se), hade ett bra erbjudande där om att hyra filmer via nätet så jag antog det erbjudandet..
Har förövrigt skickat ut "tips" från sidan till några av mina vänner, att de också ska testa.. då får de en månads fri filmhyra (och kan avsluta medlemsskapet efter denna månaden om de inte vill fortsätta, helt klart värt det!) Så checka in mejlet där jag "tipsar" er om detta..

Vet ni vad?

Vet ni vaaaad?

-Jo, det ska jag allt tala om vad!
Jag har tagit semester i sommar! Jag har funderat från och till länge, ang det här med semester.. om jag borde ha någon, eller om jag ska jobba på som en idiot som vanligt.. Och jag har kommit fram till att jag vill ha lite semester i år!
Joakim har from i måndags klart med sommarjobb, och hur han ska jobba. Han var på intervju i måndags på Unilabs AB, som ligger i Eskilstuna. Och han fick sommarjobb där, som labb-biträde. Något som för honom kommer att bli mycket intressant eftersom det har med hans utbildning att göra.. Han kommer alltså att jobba hela sommaren (14juni-13augusti).
Eftersom vi nu vet hur han kommer att jobba, och vi vet att han också kommer att tjäna pengar denna sommaren. Så ville jag så gärna ta lite semester. För nu vet jag ju också framförallt att jag kan ha råd att unna mig detta, dels då jag får tillbaka på skatten, dels då Joakim också kommer tjäna pengar i sommar, osv..
Jag kommer ha 1 vecka semester i juni, v23. Sedan blir det 2 veckor i augusti, v33-34. (veckan innan Joakim börjar jobba, och 2 veckorna efter att han har slutat jobba.. så vi kan ha semester ihop!)

Jag tycker att det känns så fruktansvärt coolt! Jag har inte unnat mig semester NÅGONSIN under sommaren. Enda sedan sommaren efter 9an har jag jobbat varje sommar, visst 2 sommrar har det inte varit hela sommaren.. men ändå..
Detta året UNNAR jag mig SJÄLV att vara ledig, det handar inte om att jag inte får jobba (som första sommrarna man jobba då man bara fick 1 mån ex..) utan, det handlar om att jag VILL INTE jobba hela sommaren..
Det känns så coolt, och så vuxet, att jag knappt kan fatta själv att jag har tagit ett sådant beslut, ATT JAG SKA HA SEMESTER!
OK, nu får jag sluta tjata om detta! :P

Men en sak till, jag ska dessutom planera in så mycket kul jag bara vill hinna med under dessa veckor som jag/vi bara kan! :)


Sommaren 2010, here we come! weeehoooo!

$ Pengar $

Har suttit nu, mest hela kvällen, och valt... Jag har valt hur jag vill att min tjänstepension ska placeras. Eftersom jag jobbar, så får jag ju sådant, och det känns så vuxet på något vis, så avlägset. Men idag har jag iaf suttit och gjort ett aktivt val hur jag vill att dessa pengar ska placeras och växa ett antal år framöver, men det var inte lätt..
Jag känner mig verkligen inte insatt i sådant, är urdålig på vad som är bra och inte bra inom aktier och fonder osv.. Men när man får ett brev hem att de vill att man ska välja, då kan man ju inte bara låta bli att göra det.. (jo, visst kan man, då hamnar man bara i en "midi"spar, som ger en viss avkastning) Men det är ju iom dessa val som jag kan göra en skillnad för mig själv senare i livet, då jag drar mig tillbaka och inte jobbar längre..
Det är så svårt att veta om man valt bra, men det går ju alltid att placera om.. Det var ändå lite kul att sitta och läsa om allt, kolla riskerna och vad det är man "stödjer" om man placerar i den och den fonden..

Jag gillar egentligen det här med pengar ruggit mycket, men jag är tyvärr för okunnig för att kunna pyssla något vidare mycket med det.. och det är ju synd.

Bland det bästa jag vet är när jag sitter och fyller i räkningarna via internet, jag kan göra det för flera månader i förväg, fixa och dona.. det är jätte kul! (om man bortser från det faktum att pengarna dras och försvinner ifrån en sedan också).
Jag har alltid älskat pengar, speciellt att räkna dem. Som jag har sagt förut så sparar jag lite pengar på olika ställen här hemma. Det rör sig om allt från 50öringar till 100-lappar.. Och ibland, då tar jag fram alltihop, och bara räknar allt.. Lägger upp i högar, staplar, buntar ihop och bara sitter och känner mig rik för en stund för att sedan lägga tillbaka dem och forstätta spara. (kanske är jag släkt med en viss Anka?)
Så underbart!


Men vem älskar inte pengar?

Måndag igen

Nu är det åter en ny vecka, en lång vecka... Kommer som sagt att jobba sex dagar denna vecka, men va ska nog se, denna vecka går nog ruskigt fort!
Över till något roligare!


Vi var i Mariestad i helgen, och som ni vet så fick min storasyster en liten flicka i fredags förmiddag! (så jag är ju nu som sagt, MOSTER)..
Vi träffade både farmor och farfar i lördags, sedan så var vi hemma hos pappa och Becca (också i lördags).. I söndags var det kalas för mamma, Inge och Mollie. Där var även mormor, moster,Micke från gbg (en vän till familjen), Min stora syster, hennes kille och deras lilla nyföda dotter Embla!
Hon var så fruktansvärt söt! :) Jag höll henne flera gånger och hon sov i min famn. Tyvärr så grät hon även några gånger, och då var det dags att få komma till mamma Marlén och få mat :P Jag är så himla glad över allt detta, över att jag har fått ett syskonbarn. Önskar nästan att hon var min istället ;P haha! så söt var hon!

Jag vill träffa henne snart igen!

Jag är nu en moster!

kl 12.06 fick jag ett sms, där det stod:

Det blev en liten flicka på 49cm och 3125g


Så nu är jag moster åt en liten flicka! (och om den passar till de flicknamn de har haft på tanke innan den kom, så kommer den heta Iris, Embla Rosengren)


Åh, jag är så glad att jag sitter här och lipar för mig själv.. usch vilken känslosam människa jag är :P

Fredag- åkdag

Jahapp, då sitter man här framför datorn.. Har precis käkat frukost.  Solen lyser och det är blå himmel, underbart!

Idag är det dags att åka till Mariestad över helgen, och det kommer inte bli lugn en stund. Vi har bokat in oss på att äta med Mamma och Inge ikväll (samt Mollie, och Micke från gbg som också är här då).. Imorgon är vi bokade på lunch hos farmor och farfar, och middagen är inbokad hemma hos pappa och Becca.. Antar att resten av kvällen imorgon är inbokat med Mollie.. Sedan på söndag så gäller det att hjälpa till med kalasförberedelserna, och sedan kalasa.. och då träffar jag mormor och moster också, samt min syrras kille Erik.. (som då kommer vara nybliven pappa)..

Jag kommer däremot inte få träffa min storasyster och den lille nya krabaten..

De skulle vara inne redan halv åtta imorse, massa tester osv skulle göras.. sedan som tidigast vid niotiden kunde snittandet börja, hade de sagt.. men det kan ju dra ut på tiden sånt där.. Så jag sitter på helspänn och väntar på att få veta att den har kommit, och vad det är för något.. Pojk, tös eller lax?
Spännande spännande!

Nej, jag ska nog göra mig en kopp te här, och sedan sätta igång om dammsuga lägenheten, det behövs verkligen! Sedan när Joakim slutar skolan vi 12, så ska vi bära bildäck, jag var och bytte till sommardäck igår, så vi ska bära upp vinterdäcken idag och förvara dem tills det är dags att byta igen..
Sen ska vi äta lunch, duscha och packa inför att åka iväg!

Ha en trevlig helg ni också, för det ska vi se till att ha! :)


Jag slänger upp nästa veckas schema nu så ni kan tycka synd om mig redan nu!

  • Måndag 19/4   - 7-15
  • Tisdag 20/4     - 14-21.30
  • Onsdag 21/4    - 7-15
  • Torsdag 22/4   - LEDIG
  • Fredag 23/4     - 7-14
  • Lördag 24/4     - 7-14.30
  • Söndag 25/4    - 7-14.30

Onsdag

Som sagt, idag har jag varit i Mariestad hela dagen hos storasystern min.. Eller inte riktigt hela dagen, för vi åkte faktiskt till Skövde hon och jag och var där ett antal timmar i affärerna där..
Vi hade en trevlig dag iaf. Hon fick sakerna som jag och Joakim ger till deras lilla barn, och hon gillade dem. När vi var i Skövde var jag med och tittade ut lite mer kläder till den..som var så söööta! Vad mysigt det kommer bli när den lille kommer ut!
På fredag vid denna tiden så har jag ett syskonbarn! :D Det är verkligen inte långt kvar, och det känns fruktansvärt overkligt, men oh så kul! :D
Trallallaaaaa, tänk om jag kunde flyyyyga! haha!

Jag vill veta hur jag kommer att få jobba, men jag vet inte än, vet bara ATT jag kommer att få jobba.. Så jag kan inte planera min sommar ännu, och det är inte så kul att inte kunna göra det... Joakim vet heller ingenting om sommarjobb ännu, han vet inte ens OM han kommer att få jobba.

Så sommarplanerna får vänta ett tag till, tills vi vet vad vi hur vi, eller åtminstånde någon av oss vet hur den jobbar. Jag vet bara att jag vill vara i Stockholm nån sväng i sommar, och självklart i Mariestad hos syskonbarnet också! Sedan har vi även pratat om att dra till Joakims mammas ena sommarställe uppe i Jämtland eller vart det ligger, det vore iaf trevligt.. Sen får vi se vad som blir, och om det vi har tänkt ens blir.. Finns så mycket man vill, och så lite man hinner med!

Snart kommer Emma över och umgås en sväng, vi ska se på Grey's ihop! Hon pausar en stund ifrån sitt tentapluggande för att hinna umgås en sväng, och det uppskattas mycket ! :)

dagen bjöd på..

denna dagen bjöd på solsken, så underbart!

Första delen av dagen var jag mest bara hemma, duschade, diskade, plockade in ren tvätt i garderoben osv.. Sedan satt jag en del här vid datorn, dunkade musik och pratade med min storasyster på msn.. det var trevligt.

Sedan när klockan var över 15 åkte jag och hämtade Joakim vid universitetet, sedan drog vi in till stan. Vi åt en tidig middag på La Pampa, vi hade en kupong där som bjöd på 2st grillmix med klyftpotatis till, betala för 1st. (hittade den i örebroar'n). Det var en god måltid, absolut, och billig ;P
Sedan åkte vi hem så att Joakim fick slänga av sig skolböcker och sånt.. sedan drog vi ut till Babyproffset som ligger ute vid Marieberg. Där köpte jag 4st body till mitt syskonbarn som kommer på fredag! Jag har sedan tidigare köpt ett gossedjur, men jag blev lite köpsugen, så jag köpte lite bra kläder också. :) En står det "Nyfödd" på, Joakim tyckte den var lite rolig, så vi tog den ;P sen blev det 3 till, en vit, en krämvit med små giraffer på och små texter lite överallt som det står "little but cool" på, sedan en ljusbrun med diverse zoo-djur på. Så söta, som passar för alla små barn :) (varesig det är tjej eller kille).

Förresten så bestämde jag och syrran att jag skulle komma ner till henne över dagen imorgon. Jag åker imorgon "bitti" och kommer hem på eftermiddagen/kvällen. Ska ge henne grejerna då, för jag vet ju inte när jag kan komma och träffa henne och den lille första gången sen..

tjarå!

Solen lysier in genom mitt fönster..

I söndags sålde jag en av mina cyklar som sagt till en av mina vänner. Känns bra att veta att den kommer att bli använd mycket nu!

På kvällen, innan solen gick ner i söndags åkte jag och Joakim ut en sväng med bilen.. vi var sugna på en promenad, men inte här i området.. Så vi åkte ut till den lilla badsjön, och vandrade ut med stranden, och sedan uppåt över slänten och bort mot skogen.. det var mysigt att gå där och se hur solen sakta gick ner, vi var tom nere och kände på vattnet, men såklart var det iskallt! Istäcket låg fortfarande kvar över hela sjön, förutom i kanterna där det har börjat smälta..
Ju mer solen gick ner, destu kallare blev det, så till sist kände vi oss "färdiga" med vår promenad, så vi åkte hem igen och såg på en film, "Bilar".

Igår hände det inte så mycket, jag jobbade som vanligt.. Jag var till macken och bokade en tid för däckbyte, som blir nu på fredag efter jobbet..

Idag är jag ledig, är även det imorgon också! Ska verkligen bli skönt att vara det nu, och jag firade dagen till ära med sovmorgon! (då jag annars måste gå upp vid kl 6, så vaknade jag av mig själv och gick upp vid ca kl 10) underbart skönt!


Vad händer idag då tro?


Lördag

Ikväll vart första grillningen gjord för min och Joakims del. Den skulle gärna fått varit tidigare, men vädret har varit lite ostabilt under veckan som har varit, och igår kväll jobbade jag ju självklart kväll.. bara för att det vart bra grillväder ;P
Men som sagt, det blev ikväll iaf! Vi grillade egenmarinerade kycklingfiléer, till det hade vi egna klyftpotatis. Vi grillade även Halloumi, gjorde en god sallad med avocado i, samt gjorde tzatsiki till detta! :) Underbart gott! :D

Var egentligen sugen på att ha folk här ikväll, sitta och snacka, spela spel och sånt.. men så vart inte fallet, då alla var antingen totalt osociala eller var upptagna med annat. synd!

Jag och Joakim hade det trevligt med varandra iaf, vi åkte ut med bilen en sväng och övade lite.. sedan åkte vi hem och kollade på Happy feet! Mysig film det!

Nu är det väl typ dags att lägga sig, då jag ska upp kl 6 imorgon bitti, eftersom jag börjar jobba kl 7.. Hade vart skönt med en sovmorgon, men vad sjutton.. jag tjänar ju pengar ;P Sen kommer jag att vara lite mer ledig till veckan som kommer, och det är ju inte helt fel..


Bara så ni vet så är jag inte i Örebro nästa helg, jag åker till Mariestad då och umgås med familj och övrig släkt.. Många har fyllt/fyller år snart som ska firas.. samt att jag blir moster, kommer nog dock inte att få träffa mitt nya syskonbarn den helgen, men ändå..



Jag har förresten räknat ut den genomsnittliga tiden det tar mellan gångerna jag träffar mina vänner, och den är 3 VECKOR.. tycker det känns en aning långt emellan gångerna om man säger så. visst, ibland händer det att det går i vågor, man kanske ses mycket en vecka, och sedan kan det ta en månad tills nästa gång typ... men det vore ju roligare om man sågs lite tätare mellan svängarna, egentligen, tycker iaf jag..

Fredag

Idag har jag ätit en sådan där "reklamfrukost", en stor god talrik med fil, med krossade linfrön i, sedan skivad banan,kiwi och russin på det..
Sedan pressade jag blodgrape till min frukostjuice..
de ni! det kallar jag frukost (och reklamfrukost, eftersom de brukar typ se ut så på reklamen då de ställer fram frukost)..

Idag är det gråväder igen, hoppas att solen vill titta fram snart!

Imorse vaknade jag kl 7 av att jobbet ringde, fy fan! Jag antar att det var någon som var sjuk och att de ville att jag skulle komma in och jobba dagen också.. men icke, jag svarade icke. För jag ska jobba kväll ikväll, och sedan ska jag upp imorgon bitti igen och jobba. Jag stängde av ljudet på mobilen och somnade om igen. (tog dock lite tid att somna om, och när jag väl gjorde det så drömde jag bara en massa om jobbet.. typiskt).

Men, jag ska inte låta det dra ner mig..


Har fått en fråga ang vad de har för namn tänkta till den ofödde bebisen.. och jag kan säga att det är väldigt oklart vad de tänker.. de har velat mellan olika namn, tagit bort, lagt till förslag osv..
Men de vill iaf ha ovanliga namn, så tyvärr therese, ditt namn är för vanligt ;P

Baby boom!

Kom på lite mer att skriva..



vet ni vad?
Jag ska bli monster, höll jag på att skriva.. nej, jag menar, jag ska bli MOSTER den 16e April!

Ni vet säkert sedan innan att min syrra Marlén är på "smällen" och ska ha barn. Nu har de fått reda på (för några veckor sedan) att den lille saken inte vill vända på sig.. de gav den lite tid att försöka på egen hand, men det gick inte. Så de prövade att hjälpa till på sjukhuset, så att den skulle komma med huvudet neråt, men icke! Den lille gillar visst inte att vara upp-och-ner, förstår den verkligen (!), men det ställer ju tyvärr till det lite för självaste förlossningen.. Marlén skulle ju egentligen få kring den 26e April, men nu har de fått boka in ett planerat kejsarsnitt, eftersom den inte vänder på sig, så den 16e ska den få komma ut! :) :)

Så den dagen, kommer jag bli den bästa mostern som står på denna jord, eller iaf vara en jävligt underbar sådan! ;P Sedan får den själv avgöra om jag är bra eller ej när den själv kan säga ifrån, vilket som tur inte kommer att ske på några år ännu . mohaha!

jag älskar soooolen, som värmer jooorden! :)

Det var strålande, stekande sol som strömmade in i lägenheten i morse när jag gick upp vid 9.00.. men vart sjuttom tog den vägen? nu är det grått och mulet igen! :(

Idag är jag ledig, så skönt att vara det mitt i veckan ibland :)

var har jag inplanerat på min lediga dag idag då?
Jo, jag ska börja med att luncha på uni med Joakim kl 12.00
Efter det ska vi dra iväg och leta presenter till mamma, Inge, Mulle och hans bror Jonatan.. Inge har fyllt, de andra fyller inom en snar framtid och vi ska fira dem här fram över..
vad sjutton ska man hitta på att köpa?

Senare under dagen blir det väl att laga middag och fixa med sånt..
tror Tessy kommer att komma över och kika på en av mina cyklar och se om hon vill köpa den av mig.. vore skönt att bli av med den. Skönt att se att den gör nytta för någon annan, speciellt om denna någon är en vän till mig, för då vet jag att cykeln min blir väl omhändertagen :P

soooolen, var är du?


Jag har begär, begär efter att shoppa som en dåre.. varför kunde man inte vara miljonär så man bara kunde shoppa utan bekymmer? jag vill, jag vill, jag vill!
Nästa månad ska jag absolut unna mig lite mer shopping, och då vill jag försöka få med mig jessica! Hon brukar ha "dåligt" inflytande på mig vad det gäller sånt, hon får mig alltid att göra av med mycket pengar ;P

Man borde göra en road trip ! Bara sätta sig ett gäng i bilen och dra någonstans, stanna i varje stad man kör förbi, köpa något i varje stad, fota som minne att man varit där, bara flumma vidare!  Men det tar tid och pengar! Så man får väl se med det.. men någon lite road trip ska jag iaf få med mig tjejerna på, även om det så bara blir till en najs badplats i mariestad eller något annat !

aaaah, jag lyssnar på bra musik på Spotify just nu, har gjort min egna lilla playlist, inte många låtar alls, men det är bara bra låtar..iaf enligt mig :) sånna jag gillar nu, och bara vill lyssna på nu, om och om igen!


trallallallallaaaa


internetshopping är farligt, det är för enkelt att bara klicka hem sakerna! :O Men så underbart.. Beställde några filmer här om dagen.. så de borde väl droppa in imorgon, eller kanske i början på nästa vecka.. snart iaf.. ska bli kul!


känns som att detta verkligen blev ett blandat och flummig inlägg.. men vad fan, man ska väl skriva om det man kommer att tänka på just nu? ..det var ju det jag gjorde, så ha överseende ;P

Smoothis

ME LIKE ! :)


Har gjort smoothis ikväll, jummi som alltid! Och inte så farligt onyttigt heller, iaf inte dem jag gör :)

Ännu en dag på jobbet har gått, och det bästa med hela dagen idag var när en brukares fru sa till mig (eller snarare till sin man, när jag var närvarande)..
" visst brukar vi saknar My då hon inte har varit här på ett tag. Visst saknar vi henne då, för att hon är så snäll och vet precis hur hon ska göra när hon hjälper dig. Samt att hon är så bra på att stå ut med mig också som alltid är så nervös och ska lägga mig i allt"..

Om inte det är MVG i god omvårdnad och bemötande, så vet jag nog inte vad som är det..




God natt.

Jobb

Då var det som sagt dags att återgå till vardagen, till jobbet, och såhär ser min jobbvecka ut:

Idag: 14-21.30
Onsdag: 7-15
Torsdag: LEDIG
Fredag: 14-21.30
Lördag: 7-14.30
Söndag: 7-14.30


Så nu vet ni det, om ni skulle bli sugna på att umgås något..

Påskhelgen

Hallihallå, här kommer en uppdatering såhär efter påskhelgen.. (eller ja, sista dagen på den iaf)..

I fredags kom som sagt Joakims bror Johannes och hans flickvän JOsefin hit till oss i Örebro för att spendera helgen med oss. Fredagkvällen bjöd på god mat som jag lagade till våra gäster, fyllda lövbiffsrullar med ungsrostade grönsaker.
Efter detta så blev det lite cider/öl, snack och musiklyssnade.. Senare gjorde vi även en ost och kexbricka med många härliga mögelostar av olika slag. Till detta hade vi även två goda marmelader och vindruvor/kiwi. De andra drack portvin till detta, men inte jag, då jag inte har lärt mig att uppskatta vin och sånt än..

Det blev en mycket trevlig kväll!

Lördagen började med frukost och duschning.. för att sedan bege oss iväg till M-berggallerian. Väl där blev det en sväng in på systemet för att fylla på lagret inför kvällen. Vi tog en lunch på en wookbuffe och gick i lite affärer. Avslutade trippen med att gå in på coop och handla lite saker som vi behövde..

På kvällen blev det påskmiddag, men inte den klassiska.. Nej, vi ville som sagt inte ha köttbullar och sill denna påskimiddagen, så vi lagade lyxmat istället! ;P
Det blev "gödkalv entrecot" som vi helstekte och smorde in med massa goda kryddor och sedan fick den bli klar inne i ugnen, till detta gjorde vi en potatisgratäng. En sallad serverades också, och denna innehöll inte bara "sallad" utan även bacon och kokt&skivat ägg samt att det blev en dressing gjord på bla. dijonsenap. (eller hur det stavas) :P
En fruktansvärt gooood middag!
Förutom mig och Joakim vid bordet, satt även som sagt våra två helg-gäster Johannes och Josefin, sedan hade vi även bjudit in Alex och Jakob från bandet.
Alla åt och var as nöjda med maten!

Till efterrätt blev det en liten bakelse som jag hade köpt med mig när jag slutade jobbet i fredags, ifrån Hälls bageri. En liten gul sak med en kyckling på toppen, den innehöll choklad med toblerone i. Samt att folk drack kaffe/te..

Förutom mat och efterrätt hade vi även ett stort ägg med godis som alla fick äta utav, samt en skål med chips.

Vi satt och snackade, lyssnade på musik och drack och hade det trevligt. Vi spelade även rappakalja en sväng, och det var väldigt kul!
Det droppade in fler gäster under kvällen som deltog i påskfestandet, så hela kvällen blev en trevlig och lyckad kväll! :)

I söndags var de flesta väldigt bakis/sega utav oss fyra som bodde här hos oss denna helg, jag var den enda som inte var bakis, utan bara seg.. Och det var bra, för då kunde jag köra oss till mcdonald's drive in på em. och vi beställde med oss mat hem :P

Vi gjorde inte så mycket under söndagen, såg på film och umgicks den sista tiden.. För vid kl 19 var det dags för våra gäster att sätta sig på tåget och åka hem igen..

Det var en mycket trevlig påskhelg som sagt!

Hoppas ni också hade en trevlig helg!


Imorgon är det åter igen dags att återgå till vardagen, till jobbet..

Glad Påsk!

Vet inte när jag har tid att skriva mer under påsken, så jag önskar er alla en GLAD PÅSK! :)

Jag känner mig så..

..även fast regnet pissar ner utanför fönstret (och balkongen), så känner jag mig ändå glad!

Ni kanske undrar vad jag har vunnit för kamp, och det talar jag gära om.. men inte här, det blir för bökigt och invecklat att förklara här.


Nej, nu ska jag ordna lunch så att jag sen kan dra iväg och jobba!

RSS 2.0