$ Pengar $

Har suttit nu, mest hela kvällen, och valt... Jag har valt hur jag vill att min tjänstepension ska placeras. Eftersom jag jobbar, så får jag ju sådant, och det känns så vuxet på något vis, så avlägset. Men idag har jag iaf suttit och gjort ett aktivt val hur jag vill att dessa pengar ska placeras och växa ett antal år framöver, men det var inte lätt..
Jag känner mig verkligen inte insatt i sådant, är urdålig på vad som är bra och inte bra inom aktier och fonder osv.. Men när man får ett brev hem att de vill att man ska välja, då kan man ju inte bara låta bli att göra det.. (jo, visst kan man, då hamnar man bara i en "midi"spar, som ger en viss avkastning) Men det är ju iom dessa val som jag kan göra en skillnad för mig själv senare i livet, då jag drar mig tillbaka och inte jobbar längre..
Det är så svårt att veta om man valt bra, men det går ju alltid att placera om.. Det var ändå lite kul att sitta och läsa om allt, kolla riskerna och vad det är man "stödjer" om man placerar i den och den fonden..

Jag gillar egentligen det här med pengar ruggit mycket, men jag är tyvärr för okunnig för att kunna pyssla något vidare mycket med det.. och det är ju synd.

Bland det bästa jag vet är när jag sitter och fyller i räkningarna via internet, jag kan göra det för flera månader i förväg, fixa och dona.. det är jätte kul! (om man bortser från det faktum att pengarna dras och försvinner ifrån en sedan också).
Jag har alltid älskat pengar, speciellt att räkna dem. Som jag har sagt förut så sparar jag lite pengar på olika ställen här hemma. Det rör sig om allt från 50öringar till 100-lappar.. Och ibland, då tar jag fram alltihop, och bara räknar allt.. Lägger upp i högar, staplar, buntar ihop och bara sitter och känner mig rik för en stund för att sedan lägga tillbaka dem och forstätta spara. (kanske är jag släkt med en viss Anka?)
Så underbart!


Men vem älskar inte pengar?

Kommentarer
Postat av: Emma [loveshaped]

antingen är du släkt med en viss anka eller en viss sork! ;) hihi!

2010-04-20 @ 19:32:13
URL: http://loveshaped.blogg.se/
Postat av: jessica

haha allt det där du beskriver avskyr jag :P du kanske borde jobba med bokföring eller något? revisor kanske? :P

2010-04-21 @ 17:58:06

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0