30/8

Idag firar jag och Joakim två år tillsammans! :) Tiden går fort, fast ändå långsamt.. om ni förstår vad jag menar.. Två år är ju egentligen inte så länge, men det känns ändå som att vi har känt varandra alltid! ;P

vet ni vad jag fick i present av honom? (det är något som jag vet att Tina och lillasyster Mollie gillar)
Jo, jag fick Sims 3 ! :P
Håller på att installera det nu på min dator. Hoppas att det blir svinigt kul! :P

Söndagkväll

Nu sitter jag här och har precis spelat bingolotto :P Vann tyvärr ingenting! Men lotten hade jag ändå inte köpt, fick den utav mamma och hennes man. haha!

I helgen var vi ju i Mariestad, och detta är lite utav det vi hittade på där:

I fredags så var det kräftskiva hemma hos mamma och hennes man. Mycket trevligt och gott såklart!
I lördags var vi iväg på en marknad i Axvall utanför Skara, samt spelade kort hemma hos syster och hennes familj under kvällen. Jag och Embla vann tillsammans ;P
Idag har vi firat en ingift "syster" till mig som fyllde 18 år. Träffade en massa folk där.. släktingar och sånt..


Nu var det slut på semestern då! Imorgon är det dags för jobbet igen! Kommer dö av att gå upp kl 06.00 igen, har ju inte gjort det på 2 veckor nu! :O har inte gått upp en enda dag före 9.00 tror jag :P

Helgen startar nu!

Snart ska jag hoppa in i duschen och sedan sätta mig i bilen och åka till Mariestad! :) Ja, Joakim kommer också följa med :P

Så jag önskar er alla en trevlig helg! :)

Törstdag

Hej på er alla!

Viktigheter, halvtråkigt vetande för er:

Jag fick tag på chefen sen iaf.. och jag har fortsatt vikariat! :) Nästa vecka blir det på samma schema som jag har haft nu under hela sommaren.. Men måndagen den 6/9 börjar ett nytt schema gälla som vi får i nästa vecka.. Jag kommer få fortsätta med vikariatet ytterligare 2 månader till då, men tyvärr kommer procenten sänkas.. just nu har jag 75%, kommer nog hamna runt 65% sen då.. Men jag kan ju som sagt lägga in mig som vikarie att jag vill jobba extra pass utöver de procent jag har.. så det är ju bra iaf.

Sen har jag bokat en tid hos Renaultverkstaden för en förkoll på bilen inför besiktningen.. 7/9 ska jag lämna in den till dem. (måste kolla om det funkar mot det nya schemat bara, annars får jag ändra det då jag fått schemat).
Jag har nämligen fått hem ett brev om att Renaultbilar som är över 3 år gamla får en gratis koll inför besiktningen, för att Renault gör en stor sattsning för att hålla sina bilar felfria..
Om de hittar något fixar de det oftast med en gång. Men det får jag ju betala för, men där emot så har jag rabatter på det också, som inte är helt fel :)
Det bästa med det är iaf att bilen kommer att gå igenom besiktningen efter den kollen.

Hänt idag:

Idag har jag hängt med Tina typ hela dagen! :) Vi har svängt ut till Mariebergsgallerian idag, vi strosa runt ibland alla butiker där ute, samt att jag fick ett ärende uträttat åt mamma på "Julahuset". Vi lunchade även där ute på en wok, gott gott!
Det var mycket trevligt att träffa henne och umgås. Var även förbi en sväng hos henne där hon bor just nu, samt en sväng hem till mig också, innan hon skulle ge sig iväg på speed-dating ;P
Jag gillar verkligen att Tina har kommit tillbaka upp hit igen, hon är en sån skön typ att umgås med! :):)

Händer framöver:

Imorgon åker vi till Mariestad och spenderar helgen där hos min familj. Kvällen imorgon blir det kräftskiva hemma hos mamma tillsammans med hennes man, min lillasyster, storasyster, hennes kille, deras lilla flicka, samt jag och Joakim. Det blir nog trevligt! :) Sen får vi se vad som sker på lördagen.. Men på söndagen blir det iaf födelsedagsfika hemma hos pappa, då firar vi "halvsyrran" Matildas 18års-dag.

God morgon!

Vaknade vid halv tio av att jag hade börjat drömma om jobbet.. jag gick upp och ringde chefen för att få reda på om vikariatet är förlängt eller inte, så jag kan få min sista semesterro.. men hon var på tjänsteärende och skulle vara tillbaka vid 11. Så jag får väl försöka igen då..
Det är regn och rusk ute.. Ser inget vidare trevligt ut =(

Idag vill jag ha en riktigt lill-lördag! Jag vill klä upp mig, ha förfest och sedan dra ut på krogen.. undrar om den planen går igenom?
Hoppas det iaf!

Joakim ligger och sussar och sover.. borde kanske ta och gå in och väcka honom.. jag är rätt hungrig och vill ha frukost..


Jahapp, detta vart ju ett lite kort och sådär halvlamt inlägg.. men vad fasen kan man begära av en hungrig och nyvaken människa? ;P

Efter en veckas tystnad..

.. är jag tillbaka här igen!

Vi kom tillbaka till Örebro igår eftermiddag, och det har varit full upp att göra sen dess. men nu ska jag allt uppdatera lite!

I måndags i förra veckan begav vi oss alltså iväg norrut till Joakims mammas landställe. Resan upp dit tog lite över 7h att göra.
Där uppe slappade vi en hel del. Såg oss runt om i vyerna. Besökte bla. Den Thailändska paviljongen som är byggd där som ett minne till Kung ChulaLONGKORN (Rama V) av Siam som besökte Sverige och de jämtländska skogarna år 1897.
Det var ett riktigt mästerverk att se, och en intressant historia bakom det.

Annars så åt vi god mat, umgicks med grannarna Rolle och Lisa. Vi hade det gött på landet i några dagar.
På torsdagen satte vi oss i bilen igen och åkte söder ut igen, ner till Sthlm.
I sthlm hängde vi med Joakims familj och vänner. Gick på vennisage, Jonatan Hallström ställde ut sin konst.
Var på bio och såg "Inseption", som var en enormt bra film!

Det var lite av vad vi sysslat med under veckan som var..

Idag har vi varit iväg till Ikea och köpt en ny soffa! Det var ett jäkla bök att få hem den, men det gick, och nu står den klarmonterad i mitten av vårat vardagsrum :P

Det var allt för denna gången!

Nu drar vi!

Seeeeeeeemesteeeeeeeeer! Wohooooooo! :P

Ja, som sagt, nu har jag äntligen semester! Eller snarare, har haft det sedan 13.30 igår! :P Så gött att gå på semester nu, lagom till att alla ordinarie kommer tillbaka igen, alla de jobbiga :P Men nu slipper jag jobb och stress i iaf 2 veckor :D

Igår var Jessica här en sväng. Vi satt och snackade och kollade på "en annan del av Köping", sen började "Hulken" på tv, så vi blev fast vid den också.. :P Men Jessica blev hämtad av Viktor innan filmen var slut, så om hon såg slutet eller ej, det vet jag inte ;P

Idag skulle vi egentligen ha varit på benen tidigare och åkt iväg.. men som alltid blir det inte som man har tänkt sig.. :P
Vi skulle ju ha packat igår, och det gjorde vi inte...
vi skulle ha lagt oss tidigare, och det gjorde vi inte det heller..

så vi gick upp strax efter åtta idag.. och nu har vi ätit frukost och typ gjort klart vår färdkost.. (jag vet, vi är sega!)..

Men vi siktar på att ge oss av snarast möjligt, troligtvis runt 10...

För er som inte har koll på vart vi ska, så meddelar jag det igen.. Vi ska åkta till NORRLAND! Vi ska åkta 53 mil uppåt i landet till ett ställe som heter "Kilen", som ligger nära "Hammarstrand"..
Jag som aldrig har varit högre upp än "Idre fjäll" som är i Dalarna, tycker att det ska bli riktigt kul att åka uppåt i landet, högre upp än aldrig förr ;P
Men det kommer nog att bli lite jobbigt att sitta och köra alla dessa mil, men vi får ju som sagt rasta på vägen.
Där uppe kommer vi iaf att befinna oss till torsdag, sedan drar vi ner till sthlm och spenderar resterande delen av veckan där..

Hoppas ni får en skön vecka, vi ses och hörs när vi kommer tillbaka!

tjarå!

Fredagen den 13e, på riktigt!

Nu är det fredag, och jag har bara två arbetspass kvar till semestern, gött!

Igår var jag i Mariestad över dagen och umgicks med mina systrar och systerdotter! Vi åkte upp en sväng till pappa och hans fru och fikade, sedan blev det en sväng till Skövde för att inhandla lite saker (inte jag, bara Marlén). Marlén och Erik, eller ja, mest Erik, håller på och bygger barnrum till Embla i deras lägenhet. De delar av sitt kök och kösplats, så att köket blir mindre och Embla får ett eget rum. (de sätter upp en vägg, så inte bara möbelavdelning, utan en riktig vägg).. Erik är ju snickare, så det fixar ju han lätt! :) Det var så pass klart att det snart var dags att tapetsera. (och det var det vi hämtade i Skövde, de nya tapeterna) :P
Det var iaf underbart att träffa dem allihopa, men framför allt att träffa Embla. Jag har saknat henne enormt mycket. Jag har tom. kunnat vara riktigt ledsen bara för att jag inte har vetat när jag skulle få se henne nästa gång, och för att jag tyckt att det var så längesedan sist.. :P

Nu ska jag nog ta och ställa mig och diska, för om knappt 45min är det dags att åka ner till stan och möta upp Joakim vid stationen. Vi ska gå ut och äta och fira att hans semester har börjat! :)

Sen hoppas jag på iaf 1, eller 2 gäster hit ikväll.. om de kan komma :)

Tjallå!

Åh, jag är så grymt trött.. om jag fick skulle jag banne mig gå och lägga mig för kvällen nu, men nej, det är ingen bra idé!
Jag måste laga middag snart så att jag ocj Joakim får i oss något innan det är dags att lägga sig vid typ nio halv tio ikväll.
Imorse gick jag upp med Joakim vid kvart över fem. Åt frukost tillsammans och skjutsade honom till sin samåkning på södra stationen.. efter det åkte jag och ställde bilen som vanligt, och sedan gick jag till jobbet.. 45minuter förtidig var jag idag, eftersom jag hade skjutsat Joakim. Så jag satte mig och slösurfade, och sedan fixade jag lite med planeringen.. kändes faktiskt lite bra att vara i väldigt god tid till jobbet. man hann liksom vakna till litegrann innan det var dags att köra igång.. men, jag tänker inte göra det till någon vana..

Jag räknar verkligen ner dagarna och arbetspassen nu till semestern! 5 dagar à 4 arbetspass kvar. :P På söndag kl 13.30 har jag semester!

vad händer på fredag??

Stockholmshelgen

Vi har som sagt varit i sthlm över helgen.. Jag kan bara säga att det var underbart skönt att få komma bort lite, göra lite annat, se lite annat. Toppen helg verkligen!
Vi har festat 2 dagar i rad, det blev precis lagom mycket av det goda! Vi träffade vänner till honom, samt många ur hans familj. Vi firade hans pappa som fyllde år, samt var på stan och shoppade litegrann också. Vissa saker vi gjorde att jag kände nostalgi till förra sommaren, Joakim kände nostalgi till hans uppväxt i sthlm..


Jag längtar tillbaka!

Frissan

Nu har jag precis ätit klart min lunch. Jag kom hem från frissan för mindre än en timme sedan.. Det var gött att få fixa håret lite. Jag har bara fräschat upp håret lite i topparna, tunnat ut lite och sedan färgat det i samma färg som vanligt.. Mörkmörkbrun :)

Nu är det dags att hoppa in i duschen, står inte ut med alla jobbiga stickande små hårstrån som alltid lyckas leta sig in under kläderna när man klipper sig..
Efter det blir det för mig att slänga ner det sista i resväskan och sedan åka mot E-tuna och hämta Joakim och sedan vidare mot sthlm!


Ha en bra helg alla!

Nu tar jag helg!

Jag har bestämt mig för att unna mig själv att gå till frissören och klippa mig, samt färga håret! Förut färgade jag alltid håret hos min frissör, men nu de senaste 2 gångerna har jag varit snål och låtit Joakim få göra det. visst blir det ok, men ibland vill man verkligen få unna sig själv det lilla extra, ni vet :)
Så imorgon kl 10.00 kommer jag att sitta hos frissören, och jag lär vara där fram till lunchtid ;P

Efter frissören är det tanka bilen som gäller, sedan hem och äta lunch. Efter det måste jag packa det sista, om jag inte fixar klart allt ikväll.. sedan åker jag mot Sthlm!! .. eller, först till E-tuna och hämtar Joakim från jobbet, sedan STHLM! :)

Jag hoppas på en trevlig helg!




Jag saknar lilla Embla, det känns som att det var alldeles för längesedan jag träffade henne nu.. =/ Jag drömmer jätte ofta om bebisar, ibland att de är mina egna, ibland någon annans..
Jag får banne mig se till att åka iväg och träffa henne snart iaf! Kanske på söndag, om vi inte åker hem för sent ifrån sthlm (?)

Tidig kväll..

Jag skriver 2 ggr idag.. både tidig morgon och tidig kväll ;P


Idag har det vart en helt ok dag på jobbet! Finns inte så mycket mer att säga om den saken :P

Känner mig rätt trött faktiskt, undrar om det beror på att jag sov lite dåligt inatt, vaknade ett antal gånger, låg och vred och vände på mig.. samt att jag gick upp tidigare än vad jag brukar då jag ska jobba? svaret är: kanske det!

Åh, jag längtar verkligen till helgen..! Jag är ledig både fredag, lördag och söndag. gött!
På fredag ska vi åka till Sthlm. Jag ska köra till Eskilstuna och plocka upp Joakim när han slutar jobba på fredag kring 15 tiden. Sen susar vi vidare upp till Sthlm.
Hans pappa fyller år i helgen så vi ska ju självklart fira honom, samt träffa övriga familjen ;P Ska verkligen bli kul, för vi har ju inte varit uppe i Sthlm på hela sommaren! :O banne mig på tiden!

Jag räknar ner till semestern nu också.. bara 7 arbetspass kvar!

Kanske dags att börja med maten nu, så den är lagom klar tills Joakim kommer hem :)

Tidig morgon..

Blev en trevlig, och oväntad sväng till Emma igår eftermiddag/kväll.. :) Kul att träffa henne lite, har ju verkligen inte blivit så mycket i sommar :P Men vi får försöka ta igen det till hösten istället! :)

Nu sitter jag vaken och uppe, helt påklädd och bara väntar på att det ska bli dags att åka till jobbet.. Jag vaknade strax efter fem, då joakim nyss hade gått upp.. jag behövde springa på toa. sen när jag var tillbaka i sängen kände jag hur hungern började komma.. men jag låg kvar och drog mig en stund, sedan kom Joakim och pussade hejdå, drog mig lite till och sen kände jag att jag bara var tvungen att gå upp och äta frukost! :O
Känns skumt att sitta här och ha dötid på morgonen innan jobbet, det brukar jag inte ha.. men å andra sidan var det faktiskt skönt också.. kanske borde jag gå upp med Joakim om mornarna då jag också jobbar dag? får se, det är ju inte alla dagar man är så här pigg ..

Nej, nu ska jag gå och borsta tänderna, sedan svoocha iväg! :)


Ha en bra dag!

BAH!

Hej på er alla.

Idag är jag ledig, sitter här hemma just nu och har ont i ryggen. Det liksom hugger till nere i svanken när jag rör på mig. inte så skönt.. antar att jag har gjort något dumt på jobbet som jag tyvärr får lida för en stund nu..

Grå dag idag. verkar som att det har blivit en dålig återkommande cirkel av det här vädret.. regn, grått, regn, grått. sen kan den komma en liiiiten solglimt på kvällarna, och nästa dag är det kasst väder igen.. :P
Hoppas att det blir någon finare vecka snart, för vi har ju ganska snart semester. mindre än 2 veckor kvar nu! :)

Bah, vet egentligen inte alls vad jag ska skriva om.. tycker inte att det hände så mycket alls just nu i mitt liv.. tror att det står lite still, eller så står det på repit.
får väl se när och om det tar sig där ifrån snart.. antar att det kanske blir lite annorlunda när folket kommer tillbaka till stan igen under hösten..

det är bara så märkligt tycker jag, det här med sommar.. för alla andra verkar det som att sommaren är den dom det händer mest saker för dem, och den ena blir bättre än den andra.. osv.. men för mig är det oftast tvärt om.. för mig handlar sommaren mest om jobb, jobb och jobb iprincip.. visst hittar man på lite saker, men nej, mestadels så tycker jag bara sommrarna handlar om jobb och om hur man ska få tid att träffa sin sambo som antingen har bott borta och jobbat borta, eller som har helt andra jobbtider än en själv har.. typ.
tycker nog att mina sommrar bara blir tråkigare och tråkigare för varje år :S
Borde kanske göra något åt det, men vet fan inte vad, för jobba behöver jag göra.. annars får jag ju inga pengar.. jag jobbar ju för att kunna ha mina 2 veckors obetald semester snart här nu.. och då hoppas jag att det iaf händer lite grejer! :)

urk vilket tråkigt inlägg det här blev.. borde kanske radera ut det... men nej, jag har det kvar.. för livet kan inte alltid vara roligt och perfekt jämt, så därför kan inte heller denna blogg bli så rolig jämt heller..

RSS 2.0