Det sista för i år

Just nu sitter jag och Joakim och kollar på " Den gröna milen" på tv. Det är ju en så bra film! (fast just nu är det ju så klart reklam)..

Imorgon far vi till huvudstaden för att vara där över nyår, åker hemåt igen 2a januari. Imorgon har vi som plan att träffa Joakims mamma, som vi inte hann träffa förra gången. Hon och hennes karl ska åka till deras landställe över nyåret , så det är imorgon vi måste hinna ses :) Hon ska få sin julklapp av oss då.

Själva nyåret lär spenderas hemma hos Joakims pappa, middag och lite bubbel. De skulle visst få något med lax. Tur att jag slipper det ;P Jag, som inte gillar fisk. (enda fördelen med mina shakar) haha!

Jag tycker förresten att det går bättre och bättre. Känns mindre och mindre jobbigt att se andra folk äta, julen kändes inte jobbig alls.. inte så som jag trodde det kunde bli.. Det var ju skönt det!
Jag känner mer och mer nu bara att det känns tråkigt att inte få vara med och äta och vara med i den gemenskapen.. Känns inte jobbigt, bara tråkigt liksom..
Men det är bara att fortsätta och innan man vet ordet av så är det upptrappningen och maten börjar komma in i mitt liv igen! :)

Jag tittar mycket på matprogram på tv numera, eller, det har jag väl alltid gjort mer eller mindre.. Bla. på "vad blir det för mat?"- Per Morbergs matlagningsprogram. Och diverse utav Gordon Ramsleys kockprogram, nu senast har det varit när han åker runt i olika länder och lär sig deras matkonst..
Så inspirerande.. det bara kliar i fingrarna, jag vill laga god och underbar mat! Jag vill ha massa middagsbjudningar och trevligheter med god och bra mat!

Jag önskar alla ett gott nytt år!

Mellandagsrea

Igår var jag och Joakim ute på Marieberg och kollade in rean lite.. Han själv hittade ett par vinterkängor som var nedsatta från 1200kr till 1000kr, sedan hade han ett presentkort som gjorde att han i slutänden bara betalade 400kr själv.
Själv hittade jag en fin ny outfit, men tyvärr var den inte på rea, och vad som heller inte gick- var att använda mitt presentkort inte gällde i den butiken..  verkligen synd! men jag köpte det ändå! haha!


Här har vi först Jackan i en grön färg, som även glittrar lite i tyget..

Den svarta kortklänningen med "dubbel-lager", överlaget är ett svart nät med spetts i kanten. Spetts i kanten även på under lagret.


En närbild på överdelen av klänningen och jackan.

En till närbild med stängd jacka.

Här är hela jag i den nya "outfiten", vad tycks? (jag är inte världens bästa modell,men i detta fallet är det ju kläderna man ska se på, inte "dockan".. haha.

Lite uppdatering efter jul..

Jahapp, nu var alltså julen över och nu är det bara nyår kvar på detta året, sedan är det 2011..

I jul var jag och Joakim i Mariestad och firade totalt tre jular. En hos min pappa, en hos min farmor och farfar samt en hos min mamma.
I julklapp har vi bland annat fått cd-skivor, presentkort, pengar, med mera.. Helt klart bra julklappar! :)
Synd bara på en av dem jag gav till Joakim.. en cd-skiva som visade sig vara en han redan hade, fast jag i butiken hade bett om en annan, som han inte hade.. knäppt. Så för hoppningsvis lyckas vi byta den trots att den inte är plomberad och att jag fick ta och skriva ut kontoutdraget för att jag har förlagt kvittot.. Håll tummarna för att det går!

Nyåret nu då.. vi åker upp till Stockholm och firar det där, som vi har gjort de senaste två åren :) Vad vi ska göra vet vi inte än, men det tar vi reda på. Vi åker iaf upp till Stockholm på torsdag.

Ikväll har jag och Joakim varit på bio, vi såg den tredje Narniafilmen på 3D. Jag gillade den :) Tycker de filmerna är lite små-mysiga :)

Imorgon blir det en liten sväng ute på Marieberg och kolla in vad som kan finnas på rean.. Kanske blir det något fynd.. eller så kanske man bara kommer hem med onödigt skräp :P Det återstår att se imorgon!

Det har givit resultat.

Jag tänkte att jag kanske skulle berätta hur det gick för mig igår på den första vägningen efter två veckor under pulverperioden...
Det var ett rätt fint resultat som visade på att jag hade gått ner 6,7kg och att jag hade minskat 1cm kring midjan/magen.
Det är väl inte illa pinkat, eller hur!?! :)

Hoppas på att det blir ett lika fint resultat om två veckor igen..

Jag kom in!

Jag har gått och väntat och väntat på intagningsbeskedet till de kurser jag sökt för vårterminen, och idag, äntligen kom det hem i brevlådan!
Jag öppnade det snabbt och läste vad som stod. Jag har blivit antagen till Psykiatri 200p start 10 januari samt till Socialpsykiatri 100p och Socialt behandlingsarbete 100p som båda startar i mars.
Så nu har jag även krånglat på csn:s hemsida med min e-legitimation.. tog evigheter innan jag lyckades få den att fungera :P Fick uppdatera certifikat och programvarorna osv.. sen så gick det.. Så nu har jag sökt om studiemedel också.

I psykriatrikursen kommer jag också få vara ute på praktik, ska bli kul!

Tror dock att dessa kurser kommer bli betydligt tyngre och att det blir mer råplugg i form att läsa i böcker osv.. Den här kursen jag har läst nu, där behövde jag inte ens köpa en kursbok.. :P Men det lär jag behöva göra i de här kurserna..

Skönt att veta att jag har saker att göra under vårterminen iaf :)

Helgen

I helgen nu har vi varit i Stockholm och umgåtts med Joakims familj :)
I fredags blev det en slapp hemmaväll hos hans pappa. Skönt med en lugn start efter en jobbig resa. (vinterväglag är inte alltid så roligt att köra på i flera flera mil).. :P
I lördags var vi uppe på stan en sväng och inhandlade lite julklappar. Vi var på Medborgarplatsen och var inne i Söderhallarna, så mysigt med saluhallar :) Synd bara att jag själv inte kunde provsmaka något :P
Sedan under kvällen blev det lite julmys hemma hos hans syster. Det bjöds på en himla massa julgodis och safransbullar av olika slag.. det var rätt så påfrestande att se alla sitta och mumsa, men jag lyckades stå på mig bra.. SÅ, man kan väl kalla det för en liten "prövning" inför julbordet och allt det där på jul :P

Hejja mig som var så duktig som inget tog!

Idag så åkte vi hem hyffsat tidigt för att både jag och Joakim hade lite skolsaker att fixa med. Joakim åkte till universitetet för att renskriva ett arbete, och jag satt här hemma och gjorde klart en uppgift som jag hade.. Nu har jag bara en enda uppgift kvar på den här kursen att göra, sen är jag helt klar med kursen och kan ta jul-ledighet på riktigt ;P

Sov gott!

Över en vecka fri från skuld..

Imorse när jag vaknade hade jag klarat en hel vecka med dieten, utan att göra ett endaste felsteg.. När jag tog min första dryck för dagen påbörjade jag ännu en ny veckas prövning..

Jag märker att när jag är helt själv hemma en lång stund så kommer längtan och begäret som mest.. Så pass att det tar mig upp från soffan, ut i köket och öppnar kylskåpsdörren.. Men istället för att äta någonting av det jag ser där inne, så luktar jag på det.. Sedan läser jag om hur många kalorier det innehåller (antar att det dels är en skrämselmetod för mig själv, samt att det ger mig lite insikt inför upptrappningen).. Sedan stänger jag kylen och går tillbaka till soffan..
Jag är rädd för att misslyckas, det måste jag erkänna.. Jag menar, jag har ju aldrig ens klarat av att hålla mina godisstopp och träningsförsök och nedtrappningar av både det ena och det andra förut.. så varför skulle den här gången vara annorlunda? Men sedan kommer jag att tänka på att jag aldrig förr har bara gått på en diet som inte handlar om att laga mat själv alls.. jag har aldrig förr varit med i en grupp, där vi alla strävar mot samma mål.. Jag har aldrig förr haft professionella omkring mig som vägledare och stöttare på vägen..
Det kanske rent utav kan funka den här gången..

Idag var jag till exempel nere på USÖ och träffade sjukgymnasten som tillhör teamet. Vi pratade motion och han hjälpte mig med 2 olika träningsupplägg.. Det ena är ett träningsupplägg som jag kan göra hemma, det andra kan jag göra på ett gym, med maskiner. Kändes rätt så bra att få hjälp att prova ut övningar och testa min styrka.
Nu är jag rätt så geléaktig i benen efter den där timmen. :P

Även när jag inte är själv hemma så tänker jag mycket på mat och sånt.. Jag kan inte hjälpa det.. tankarna bara kommer.. Jag kan sitta och vara helt uppe i något och tänka på annat, men sen bara kommer en sån tanke, den bara slår ner, och jag ser för min inre bild en tallrik full med min allra godaste hemmagjorda mat, eller en pizzakartong som är öppnad och i den ligger en rykande het nybakad pizza och ser ljuvlig ut.
Jag har märkt att inte tänker så mycket på godis och chips å sånt iaf.. utan det är mer mat jag tänker på.. Men det förekommer en hel del onyttig mat i tankarna dock..
Tankarna är nog mitt värsta hot just nu.. och jag vet inte om jag någonsin kommer bli av med dem, så jag får helt enkelt lära mig att leva med dem, och kunna behärska dem..

Halloj

Hej på er!

Imorgon är det redan min sista dag på praktiken.. Tänk vad tiden har gått fort! Men jag har verkligen haft det jätte bra, och jag har verkligen lärt mig saker och trivts mycket bra. :)
Det känns väl både tråkigt och bra att praktiken tar slut.. Tråkigt för att man har blivit så van vid den nu, kommer sakna personal och patienter. Så härliga patienter :) Sedan är det underbart att ha ett sådan aktiv sysselsättning (jobb/praktik) där man får röra på sig och verkligen hålla igång hela tiden! Chefen frågade mig igår om jag var intresserad av sommarjobb där, och jag sa absolut ja! Så vi får hålla tummarna för det.. Det som känns bra med att praktiken är över är att det snart är lite ledighet och jullov. :) Jag har några små skoluppgifter kvar som jag måste göra klart före jul, men sen är jag ledig fram till början av nästa år! Toppen! :)

Idag har jag verkligen varit helt slut.. har sprungit runt som en skållad råtta hela tiden.. nej, jag tycker inte att det har varit stressigt, utan bara väldigt mycket att göra hela tiden, vilket jag gillar mycket! Men när man väl kommer hem igen efter en sådan dag så är man rätt så slut.. bara rammlar ner i soffan och orkar knappt röra sig en meter :P Då passar min "hobby" ,eller vad man ska kalla det, mycket bra, det vill säga - se på film! :) Har inte hunnit med det så jätte mycket under praktiken, men idag har jag unnat mig en.. En halvgammal svensk klassiker.. "Vinterviken".

Vet inte om jag orkar göra något vettigt resten av kvällen heller, förutom att göra iordning min sista dryck för kvällen om en stund.
Men å andra sidan, jag måste inte göra något vettigt heller.. inte ikväll.. :)

Snart är 6e dagen på fastan gjord.. bara si sådär omkring 84 dagar kvar , till upptrappningen..

3e advent

Än så länge går det bra för min del med min nystartade "fasta", som de kallar det.. Jag känner ingen vråååålhunger som jag trott att jag skulle känna.. visst blir jag hungrig emellanåt, men det är mer normal hunger..
Något som jag där emot känner, är att det är hemskt tråkigt att veta om allt man inte får äta, allt man inte får dricka. Det kan kännas skitjobbigt emellanåt, då man inser hur lång tid det är kvar innan man är klar med det här och får äta mat igen.. det är som sagt 3 månader jag bara får äta det här, sedan trappar vi upp i 3 månader.. då får jag iof äta lite mat, och mer och mer under tiden.. men det är ju ändå 6 månader tills jag är helt fri från pulversopporna!
Det känns sjuk länge! Kommer nog bli sjukt trött på dessa...

Men det är bara att kämpa på och hoppas på att det blir lättare med tiden, att man vänjer in sig bättre med situationen.

Jag vet att jag nog kommer att tjata en del om detta under denna tiden, kommer upprepa mig, kommer nog att upplevas klagande.. MEN, jag får vara sån.. Det är en del av biverkningen att man kan bli lättirriterad, trött, gråtmild osv.. Men, det är också min blogg.. så jag skriver vad jag vill ;P

Något som jag också vill säga till er, som jag vill att ni tar extra fäste vid är detta:

Jag tycker att det är trevligt att ni hejjar på mig, uppmuntar mig i min kamp. Absolut! Det får en att känna sig uppskattad och det känns att man gör något bra..
Men en sak jag ber er om är att inte hålla på att säga till mig saker som dess: "Man får tänka på att det bara är en liten tid av sitt liv, även om det känns länge", "Tänk på att det är en investering inför framtiden" och andra meningar som är i dem banorna..

visst kan man tro att det låter uppmuntrande att säga så till någon som kämpar med något, men för mig känns det inte uppmuntrande alls! Känns nog mer förnedrande!
För om jag har en skit tuff dag och det enda jag önskar är att få bita i en chokladkaka eller något sånt... och någon säger till mig "ja det är tufft, men det är en inverstering inför framtiden".. DÅ känns det inte alls uppmunrande och hjälpande.. utan man blir bara irriterad och tänker att det inte hjälper mig ett skit just nu, när det är tufft, att tänka att det är en investering längre fram..
Jag vet om att det jag gör är bra för mig! Jag vet om att det är en investering inför framtiden att tänka på sin kropp och välmående. Jag behöver ingen som talar om det för mig.. Jag har valt det här själv, att genomgå det här, jag vill det här.. Men man får räkna med motgångar så väl som medgångar.. så e det bara!

Så vänligen, tala inte om sånna saker för mig, för jag vet allt det där..

Men ni får jätte gärna vara uppmuntrande på andra sätt och vis. Peppa på mig lite. Finnas där och lyssna om jag behöver prata av mig lite, om mina frustrationer kanske.. :P


Jag hoppas att alla har haft en bra helg! Min helg har varit varierande och bra! Hängde med Emma och Tessy samt Joakim i fredags, mycket trevligt! I lördags var jag och Joakim iväg till Mariestad och firade min storasyster som fyllde år. Innan det kalaset var vi en sväng hemma hos pappa och hans fru och hälsade på dem och min lillasyster som var där.. De skulle fira min storasyster på söndagen.. (alla får inte plats samtidigt så det blir uppdelade kalas på 2 dagar). Så då hann jag nästan träffa alla ändå, för på kalaset var Marlén, Erik och deras dotter Embla. Sedan var mamma och hennes man där, samt mormor och moster.. Träffade dock inte farmor och farfar..
Men det är snart jul, så då ses vi alla igen! :)

Ha en bra söndagskväll oc 3e advent!

En början på resten av mitt liv..

Ja, som många redan vet, så börjar mitt nya liv idag.. Men för er som inte vet så får jag berätta..

Jag är alltså med i en grupp för överviktiga, via landstinget och överviktsenheten på USÖ. Den här gruppen handlar om att gå ner i vikt, förändra och bryta beteendemönster för att få ett sundare liv. Detta genom kost och motion.

Något som gruppen startade med idag är att påbörja en diet, en sopp-ditet från Modifast, som ska vara en kick igång för viktminskning samt ett bra sätt att lämna sina gamla beteenden bakom sig.
Så idag började jag alltså med sopp-diet. Detta ska jag äta 4 gånger / dag. Förutom det ska jag se till att få i mig mellan 2-2,5liter vätska. (det vi får dricka är vatten, kolsyrat vatten utan tillsattser, the/kaffe utan saker i, varm buljong).
Förutom sopporna och vätskan som är nämd får vi inte äta eller dricka något annat! Eller, jo.. Vi får tugga tuggumi som är sockerfria, halstabletter och sådant också som är sockerfritt.. - ska innehålla xylithol. Smat våra läkemedel vi använder, om vi använder några, samt flourtabletter och tandkräm.. Men förutom detta, inget annat.. Ingen mat, inget godis, ingen läsk osv..

Den här strikta dieten ska vi hålla på med i 12 veckor.. sedan kommer en upptrappning som handlar om nya kostvanor. Då börjar vi med att sätta in ett mål mat i taget.. Vi har fått veta att vi får börja äta frukost igen till en början.. samt resten av dagen soppor.. Sedan så gör man det i några veckor, sedan tar man in ett till mål, gör det i några veckor, sen ett till och ett till.. ja ni fattar galloppen.. Denna upptrappning pågår under ytterligare 12 veckor. Så sammanlagt, innan den sista soppan är drucken, ska jag dricka den i 24 veckor.. delar ni det på fyra så inser ni snart hur länge jag ska hålla på med detta.. ja, just det.. 6månader! (inräknat upptrappningen som består av soppa och vanlig mat..)

Så önska mig lycka till!

2:a advent

I fredags var det en toppenkväll med Tessy och Emma, mycket snack och en del dricka för min del ;P En mycket bra kväll som sagt!
Det behövdes verkligen efter min plågsamma dag..

Igår var det tvätt-dag här hemma och vi lagade god mat. Såg en film samt bara tog det lugnt.. En skön lördag!

Idag har det varit vår sedvanliga matsedelskrivning och veckohandling, sedan har vi kollat på en del avsnitt från "Jul i Kapernaum". Så nu är första cd:n sedd, dags att skicka iväg dem och få hem nr 2 om några dagar..

Jag har även bakat bröd idag som jag ska ha med mig till praktiken imorgon tänkte jag. Samt att jag köpte the som jag ska ställa dit också. (man ska ta med sig the/kaffe när man har fikat där varje dag man har paktik, så att man bidrar lite till kaffekassan..) men jag tänkte att jag ville bjuda på något bröd också :)

Imorgon är det alltså praktik igen. Ska bli kul med en ny vecka.

Har ni någon gång funderat på var låten "Jag såg mamma kyssa tomten" igen kan betyda.. inte måste, men man kan toka det så iaf.. OTROHET!
"jag såg mamma kyssa tomten jag, tänk om våran pappa kommit då" ... "ingen ser att det är du, men jag såg att det var, tomten mamma kyste igår kväll"..

Om dette barn inte ser att det är deras pappa som är tomten, så måste det ju vara någon anna.. ex grannen eller någon annan bekant man.. som mamman står och kysser.. :O Inte bra :P Och den låten ska vi sjunga kring jul? :P
haha! men vi kan ju hoppas på att barnet ser väldigt dåligt och inte känner igen sin pappa i masken..


Nej, nu ska jag sluta svammla :P

Liten uppdatering.

Nu har jag visst inte skrivit på några dagar.. Men jag kan ju säga så här.. jag har haft fullt upp med praktiken och lite andra skolgrejer..
Praktiken går bra som vanligt. Imorgon blir det nog halvtidsbedömning med handledaren (om hon inte har glömt pappret hemma, igen :P)
På måndag kommer min lärare och ska checka in mig på praktiken, prata med mig och min handledare litegrann.. se hur det går osv..

Känns så skönt att det är fredag imorgon. Jag är trött och jag vill ha sovmorgon, och jag vill få vara lite ledig! ;P

Visst, jag var ledig i tisdags, men det kändes knappt.. Visst softade jag en del. Var även en sväng med Joakim ute vid Marieberg, både på gallerian och på Ikea.. Men dagen sprang så fort förbi att man knappt hann njuta av den lilla ledigheten..

Jag har ju sett på hela "Mysteriet på Greveholm" julkalendern förra veckan.. Denna veckan startade jag och Joakim vårt tittande på nästa julkalender.. "Jul i Kapernaum". Mysigt att se på gamla julkalendrar som man såg på när man var liten :)

I helgen är jag helt ledig som sagt.. Och jag vill hitta på något med mina vänner! Så kom igen nu, nu tar vi och ses och hittar på något ihop! :) Det är inte långt kvar till jul nu, och sen är alla på vifft åt olika håll, så nu gäller det att hinna ses lite innan dess ! :P

RSS 2.0