Helgen i storsdaden..

Ikväll kom vi hem ifrån en helg i Stockholm.
Vi bilade upp med min svarta pärla vid halv sex tiden på fredagskvällen. Var uppe i sthlm vid halv nio. Jag var verkligen jätte trött efter den långa och mörka körningen, eftersom jag dels också hade jobbat 7-15 den dagen också. Men själva resan gick bra, då var jag nästan inget trött alls, allt kom efteråt.
När vi kom till sthlm, hem till Joakims pappa åt vi några mackor, drack lite te och lyssnade på musik. Slocknade vid 23 tiden.. Lördagen sov vi till kl halv tio ungefär. Gick upp, åt frukost, tog en dusch och sedan gav vi oss iväg till Liljeholmsgallerian. Skönt att den gallerian har öpnnat, där hittar man det mesta och passar därför perfekt de gånger man inte pallar att dra ner på stan! På gallerian hade vi stämt träff med Joakims mamma Stina. Så vi gick runt och shoppade med henne. Jag hittade en klänning av det lite festligare slaget på rea, samt att det var halva rea priset på den, så jag fick den för 99,50 =) mycket bra! Sedan hittade jag även en ny svart hoodtröja med dragkedja, jag behövde verkligen en till, och denna är lite kortare än vad de andra jag har är. Dock var den inte rea, men vad sjutton gör det :P
Sedan åt vi lunch där på ett ställe som hade wookrätter, så jag tog mig en chicken lime wook och Joakim tog en Mango wook. Hans mamma väntade på sin man som också skulle äta sen, så hon tog inget då vi åt.. Sedan när han kom så fick vi vara med på det första kortet som togs med hans nya kamera ;P haha. Sedan gav han oss 2 st biobiljetter som han fått från jobbet, mycket bussigt! Vi begav oss till några fler affärer, där jag bla hittade 7st filmer. 3 för 99, så därför köpte jag 6st för 198, sedan blev det en till som jag ville ha, som var billigare här än vad jag har sett den för i örebro, så det blev 79kr till. :P

Det blev verkligen en shopping dag för min del!

Förutom mina saker köpte vi även födelsedagspresent till Joakims bror Josef som blev 28år i onsdags, som vi även skulle fira på lördagskvällen.

Efter allt shoppande gick vi till Mc Donalds där hans mamma och hennes man åt mat, jag och Joakim tog te/kaffe. Sedan var det dags för dem att åka vidare till Ikea och köpa sänggavel och för oss att åka tillbaka hem till hans pappa.

Väl där prövade jag min nyinköpta klänning (som jag inte hade provat i butiken), som passade bra som tur var :P haha! sedan satte vi oss ner och började kolla på "Planet earth" på blue-ray och "hemmabio, projektorsystem". Mycket coolt, känns som att sitta i en biosalong :)
Sedan började gästerna komma under tiden vi kollade. Först kom Rebecka och Jonathan. Jonathan hade med sig våran tavla :) .
Sedan kom Jannes syster Annika.
Sedan droppade Johannes och Josefin in. och slutligen kom "födelsedagsbarnet" Josef och hans Joana.
Vi satt och åt mat och snackade länge länge.

sedan tog den dagen också slut..

Idag sov vi till halv tolv. Efter frukost packade vi iordning och sedan påbörjade vi vår bilfärd hemåt igen.. Väl i Örebro tog vi med mat hem ifrån kolgrillen. Mycket gott ! :) Sedan var det dags att åka och handla mat till kylen och frysen. Så nu har vi dem fulla också! Gött att ha det gjort!

Resten av kvällen blir det bara att slappa, då det vankas jobb imorgon bitti igen. Ny arbetsvecka startar...

Det var längesedan!

Efter att jag och Joakim hade lagat, samt att jag diskade.. så gav vi oss ut och "skotta" fram bilen.. Det var dags att "motionera" batteriet.. För att batteriet inte ska ladda ur i kylan så är det bra att se till att batteriet får ladda upp sig då och då, och för att göra det måste man köra bilen, minst 30min för att det ska bli uppladdat..
Så jag körde Joakim till repan och sedan körde jag runt en sväng, och tillslut hamnade jag ute på Mariebergs gallerian :P

Det känns som att det var riktigt längesedan jag unnade mig att köpa kläder.. Så jag gick in på kappahl, för jag var ute efter underkläder.. Som jag har skrivit har många av mina väldigt många år gamla favorit bh:ar gått sönder, vilket gör att jag börjar få brist på bra bh:ar..Så jag gick på jakt..
Jag hittade faktiskt 2st fina, för 179kr/st, sedan hade jag en kupong som gav 25% rabatt på valfritt damplagg. så en av dem blev billigare. Sedan passade jag även på att köpa lite nya trosor också, ta 3 för 2 erbjudande.. hittade 2 st olika modeller som tillhörde en av bh:arna, och ytterligare ett par som blev gratis. :)
Det var riktigt längesedan som jag hittade så mycket nya underkläder samtidigt, och överhuvudtaget var det längesedan jag hittade nya underkläder..

Satt tom igår kväll och sydde ett par gamla trasiga trosor igår för att jag tycker bäst om mina gamla sköna, och för att det är svårt att hitta nya som är lika bra.. men nu jäklar hittade ja ju det.. så nu tänker jag nog kasta alls som är trasigt..

syr ni också kläder som går sönder?

Jag lagar bh:ar så gått det går, jag syr igen små hål på strumpor (men inte sånna där slithål, utan mer de där som blir om man ex fastnat på någon spik som sticker upp litegrann från en tröskel eller något sådant), jag lagar mina leggins tills de inte längre går att laga dem mer för att det har blivit för många maskor och småhål som bara blir fler och fler..

Är jag snål, ekonomisk eller bara bekväm?

Trööööött-torsdag

Idag på jobbet har det gått bra, trots att det har varit en hel del att göra.. Jag skulle slutat kl 13 idag, men jag hann inte bli klar med mina lunch-jobb tills dess, så det var bara att skriva upp en halvtimme till i timrapporten.. Gör inte mig någonting då det blir lite mer pengar att spara på hög i mitt eget "Gringott wizarding bankvalv" (som i Harry Potter, jag tycker det är så fräckt då den där lilla svart-alfen drar fingret och låser upp valvdörren där "de vises sten"  ligger) ;P
När kommer förresten den sista filmen??

nu när jag kom och tänka på det, filmen "guldkompassen", som också finns i bok, ska det inte också finnas flera delar till den? och isf, när kommer de då? :O

Nu tappade jag ju helt spåret ifrån jobbet, inte för att det gör er något säg, ni är väl bra trötta på mig och mitt jobbtjat vid detta laget..
Men bara en sista grej om det, för den här gången.. På vägen hem från jobbet, när jag satt på bussen, så vart jag så himla trött! Hade verkligen kunnat somna där bums! Men det fick jag allt låta bli att göra..
Är fortfarande trött, känner att det kunde vara skönt med en powernap..

Fick mitt årsbesked ifrån CSN idag. När jag själv tidigare under månaden gick in och kollade på "mina sidor" så uppfattade jag det som att jag skulle betala 1620kr/månad, men nu när beskedet kom så var det visst kvartalsvis.. haha! det kan man snacka om pengaskillnad ;P
Funderar på att betala tillbaka mera, betar man av det lite snabbare.. mitt är beräknat på 12 år. Men får se vad jag får lust med, måste ju inte betala det snabbare.. (det får nog bero lite från månad till månad, vad man känner att man kan ha råd med).. men mina kvartalsavgifter ska jag ju självklar betala :D

Jahapp, snart dags att börja laga mat då... Idag blir det chiliconcarne, hemmagjord pizzasallad och bröd till det :)
tänkte att det kunde vara bra, för det brukar ju bli rätt mycket när man gör det, och det gör ju inget, då det behövs matlåda till imorgon, för oss båda.. sedan kan man ju ha lite att äta efter jobbet, innan vi sätter oss i bilen och drar upp till sthlm...



nej, nu blir det fan en powernap ändå! (på ca 30 min) ;P

Go-onsdag-löning

Ännu en jobbdag har flutit förbi.. tiden går verkligen fort ibland..
Idag har det varit extra jobbigt att ta sig fram, här har ni 2 exempel på varför:

1. Idag startade Hindersmässan (eller vad den kallas), vilket gör att det är marknadsstånd överallt ! Samt massa folk som står där och glor på dem.. Med andra ord, trångt och bökigt att ta sig fram..
2. Idag började det snöa en hel del, som jag inte tror att någon har kunnat undgå.. denna snön la sig ju självklart ner på marken och gjorde det en aning besvärligt att ta sig fram till fots..

men inte ska jag gnälla..


...

sitter och funderar på vad jag ska hitta på resten av denna kväll (det lilla som är kvar av den).. kommer inte på något vettigt alls.
Kommer inte på något vettigt att skriva heller för den delen.. lite olikt mig känns det som..

vilket meningslöst blogginlägg det här blev då, men det bjuder jag på!

Överraskning

Jag gillar överraskningar, när de är av det positiva slaget :) Ni vet att jag har sagt förut att jag alltid tycker att det är lika spännande i slutet på varje månad, då lönebrevet kommer.. för man kan aldrig innan gissa hur mycket det blir.. visst kan jag räkna ut i runda slängar, dra av skatt och räkna timmarna i pengar.. men på något vis blir det aldrig som man tänkt sig..
den här månaden hade jag verkligen inte räknat med mycket alls, då jag inte jobbade så mycket i december.. men när brevet kom idag, så vart jag riktigt glatt överraskad, och sånt är alltid trevligt! :)

Imorgon trillar alltså lönen in på kontot, men samtidigt så försvinner en del bort till räkningar och sådant.. men det är ju därför man har pengar, för om ingenting kostade något skulle vi ju inte behöva ha pengar !

Åh, jag längtar efter våran tavla :) Den kommer verkligen bli så jävla snygg i vårt vardagsrum!
Längtar också efter våran nya vägghylla som jag har beställt från Mio, men privat hemleverans ;P Men den kanske dröjer ett tag.. men det får det vara värt!

Ibland är livet bara för gött att leva! Då ens himmel börjar mörkna och allt ser så grått och omöjligt ut, så ska man alltid tänka på att gryningen snart kommer igen och ljuser upp tillvaron! :)

NEEEJ!

Läs denna artikeln:

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/bantningsmedlet-reductil-stoppas-1.1031064

Min medicin stoppas.. så jag får väl se nästa vecka när jag ska till VC, om det säger något om vad som kommer att hända nu.. med mig och mina piller.. om jag får den andra sorten istället, eller vad som kommer att ske =/

Måndag

Vad trött jag har varit idag! Så himla trött.. Kan det bero på att det är måndag? Kan det bero på att jag har varit ledig i 3 dagar nu? Eller har jag sovit dåligt utan att veta om det?

Jag har ingen aning om vad det beror på, men något är det ju...

Hur som helst är jag iaf hemma nu, och jag tänker inte göra något mer idag! (förutom att diska, duscha, laga mat,äta mat och sånt ni vet).. men inget annat jobbigt..

Ännu en av mina bh:ar gick sönder idag! fan ! min favorit dessutom! Det är många som har pajat för mig nu... men jag tror att jag kan laga denna, då jag hade 2 lika dana förut, och den andra som är likadan redan har gått sönder.. så jag kan göra 1 hel utav 2 trasiga så att säga :P

Men grr att det överhuvudtaget händer !

Än så länge ser denna veckan ut så här på jobbfronten:

  • Måndag: 7-14
  • Tisdag: 18-21 (fick det i skrivande stund)
  • Onsdag: 7-16
  • Torsdag: 7-13
  • Fredag: 7-15
Skönt att det mest är dagsturer, man får en mycket bättre dygnsrytm och rutin på dagen. Men dessvärre går man ju miste om kvälls-o.b .. men vad fan.. det kan kvitta kanske.

Denna helgen tänker jag heller inte jobba. För vi ska åka till sthlm! Joakims ene bror fyller år denna vecka, så vi ska fira honom. Samt att vi ska hämta våran tavla :)

Söndag igen..

Nu har ännu en helg gått. Men det har varit innehållsrik!
I fredags var det tacokväll hemma hos Emma och "Rambo", dit kom jag och Joakim, Tessy och Simon. Där satt vi och åt och drack lite cider/öl/vin/coca cola :P , sedan var det spel för hela slanten! Vi spelade "Risk", "Absolut överens", "Med vilda gester" och "Med andra ord", ok, vi köre även lite "Sanning och konsekvens" - snälla versionen tror jag det var? .. men det var typ bara tidsfördriv till bussen skulle gå lr något..

Men kul var det iaf !

I lördags åkte jag och Joakim till Mariestad. Vi åkte ut till Mio där min mammas man jobbar, där de nu har rea.. Hittade en vägghylla där som var bra, den ska vi köpa.. Men det blir mamma och Inge som tar upp den hit då han ändå måste ta med sig verktyg och hjälpa oss att få upp den på väggen..
Sedan var det min storasysters examensfest samt "partylight"-ljusparty.. Det var en trevlig stund tillsammans med alla släktingar typ. Samt väldigt många dofter ! haha! Vi köpte på oss 2st 12pack "teljus" som de kallas (samma storlek som vanliga värmeljus), samt att vi fick ett 12pack på köpet. (ta 3 betala för 2 erbjudande).. så det var ju kanon!
vi valde "svart orkidé", "tropiskt vattenfall", och "Toskanska vingårdar" som lukter. Färgerna blev då alltså lila,ljus turkos och röd.

Sedan när alla andra gäster gått hem typ, så stack mamma, jag , Inge, Joakim, Mollie, Marva & Micke, upp till Marlén och Erik där kvällen fortsatte med massa prat och dricka, lite för mycket dricka för vissa.. Jag var förare så jag var nykter. Det var jag, Marlén och Mollie som inte drack :P (föraren, den gravide och den minderåriga) haha!

Idag sov vi rätt så länge.. sov lite dåligt, det var en sån hård madrass!
Sedan när det var dags att ge sig iväg hemmåt åkte vi förbi okq8 och pumpade bildäcken med lite mer luft, tyckte att det var lite för lite i dem.. sedan kollade vi även så att glykolvärdet var bra - vilket det var (men det visste vi ju redan, annars hade bilen redan varit köldskadad efter veckorna med -23 grader)..

Nej, nu är det dags att laga mat!

Köttfärsås och spagetti står på menyn, för matlådor behövs imorgon då det är dags för att jobba igen för min del, och gå till skolan för hans del..

Just ja, vi har dessutom "tjingat" en tavla utav Joakims bror Jonathan som är en rätt så "nystartad" konstnär. Här finns en hemsida där man kan se en del av hans verk: http://www.hallstromfineart.se/

vi har "tjingat" den som heter "Richard Parker´s View" :)

Han ska ju ha venisage nu 17 feb- 17 mars, håller den på.



Nej, som sagt.. dags för matlagning!

Shoppa på nätet..

Att handla online är faaaaarligt !

Min "signaturparfym" har ju slutat säljas i butikerna, som jag tror att jag har sktivit förut.. hur som helst, så letade jag efter den på internet och hittade den.. För att slippa frakt var man tvungen att handla för över 500kr, så jag köpte på mig 4 flaskor (!) . Så på onsdag kommer jag nog få info om att jag ska gå och hämta ut det..

Dessutom sitter jag och funderar på om jag ska köpa på mig utav mitt favorit te som jag bara har hittat i en butik "The English shop" i sthlm, men som inte har funnits där heller de senaste gångerna jag har varit där och letat.. Så jag sökte efter det på internet också.. och hittade det.. fundarar på att beställa hem några förpackningar av det också, men där kan man inte bli av med frakten, och den är på 80kr!
Får fundera på saken.. men jag är grymt sugen på att köpa det...

Jag förstår verkligen nu vad folk menar med när de säger hur enkelt och smidigt det är att shoppa online och sedan bara få hem det, och samtidigt hur FARLIGT det är, för det är väldigt lätt att göra av med massa pengar..

T-t-torsdag (fast för mig är det fredag;)

Nu har jag jobbat min sista dag för denna veckan! Och det var verkligen tur det, för fy fan vilekn dag det var! 7-16, så fullt upp och stressig att jag inte ens hann han min riktiga lunchrast på jobbet, fick dra upp till subway vid våghus, för det var mycket närmre.. 15 min, sen dags att dra tillbaka och stressa vidare !

Idag har vi handlat mat på ica maxi.. massa goda frukter inhandlades; Grape, Annanas, Apelsin, Banan :) Det hade kunnat bli bra mycket fler, men jag fick försöka hejda mig ;P haha!

Ledig 3 dagar nu minst, ska bli mycket sköööönt ! :) Sova ut, och absolut inte stressa det minsta!


Nej, nu är det dags för sängen tror jag!

Snödag..

Igår kväll var jag och Emma hemma hos Jessica. Första gången jag var där och såg hennes nya hem. Så jag sprang in på pressbyrån innan jag gick dit och köpte ett "överlevnadskitt", dvs; 200g marabou choklad, Ben&Jerry's glass, ballerinakex, och så hade jag med mig en alkoholhaltig cider också :P haha!
Kvällen bestod av väldigt mycket snack :) Tråkigt att kvällen tog slut så fort, timmarna bara sprang iväg =(

Får hoppas att det kommer en sådan kväll snart igen! :)

Åter till vardagen

Nu är det åter igen en ny vecka, åter till jobb och sysslor..

Idag har jag jobbat.. skulle ha slutat kl 13 idag, men så vart det inte då vi imorse möttes av att en hade sjukanmält sig igår kväll, och en annan ringde sig sjuk på morgonen.. ingen resurs fick vi in heller.. fanns ingen att tillgå. så vi var 4 st istället för 6st.. DET BLEV MYCKET JOBB ! men som sagt, det som gäller under sådana omständigheter är att göra omvårdnadsbiten först, ta det viktigtaste.. så ex; tvätt, ledsagningar, inköp, duschar osv.. det får komma i senare prioritet.. det får helt enkelt utföras en annan dag..
Så jag slutade kl 14 idag istället..

Nu på eftermiddagen har jag och Joakim meckat med bilen.. Vi har satt dit bilbatteriet igen efter 2 dygns laddning. Det var väldigt bökigt, men tillslut gick det vägen.. Så nu vet jag hur man fixar det ! :D Efter allt meckande ute i kylan så åkte vi iväg en sväng för att kolla att bilen funkade som den skulle :) Vi åkte från brickebacken - vägen mot Gustavsvik- sedan in mot stan, vidare ut mot aspholmen, - mot västhaga,- vidare ut mot mellringe,- sedan till vivalla.. vid eurostop gjorde vi stop vid systemet. Jag köpte mig 20st cider, så nu har jag alkohol till 4-5 festtillfällen fram över, gött ! Joakim köpte sig två små flaskor vin :)

Sedan var det dags att åka hemmåt igen. Där det var dags att äta något, och sedan vika tvätt..

Den här dagen har gått fort!

Imorgon är det en kort jobb-dag, 12-16, så det blir sovmorgon :)

Så här ser min veckas jobbschema ut än så länge:

  • Måndag: 7-14
  • Tisdag: 12-16
  • Onsdag: 15-21.30
  • Torsdag: 7-16

Kanske dyker det upp något ang fredagen.. men det får vi väl se..

I helgen som kommer tänker jag iaf vara ledig.. För på lördagär det dags att fira Marléns lärarexamen samt vara med på ljusparty :) Jag och Joakim kommer även att sova över hemma hos mamma och Inge lördag till söndag vad vi vet än så länge :)


Imorgon är det äntligen dags att få se Jessicas nya hem :)
Ska bli kul att träffa tjejerna, speciellt mitt i veckan också ;P

Om gårdagen och dagen idag

Idag mår jag oförskämt bra, för att ha blivit så full igår! Haha.
Vi hade besök av min syrra och hennes kille igår. Vi var på stan och tittade i lite affärer, Joakim hittade sig ett par nya jeans, wrangler som var rea på, 599 kr istället för 899kr. Det var bra. Vi var även och åt sen lunch på O'learys. Där har de gjort om ! De har gjort en stoooor läktare nu, och en riktigt stor tv framför den. De har tom en övervåning nu.. vet ej om övervåningen kommer vara för matgäster eller om det kommer vara för drickagäster.. såg iaf ut som att det inte är helt klart ännu..
Sedan åkte vi hem till oss och fixade med min bil. Tog ur batteriet och tog upp det till lägenheten. BAtteriet har stått på laddning sedan igår eftermiddag, det är färdigladdat, men jag kommer låta det stå till imorgon. Då är det dags att sätta tillbaka det i bilen igen.. Det blir en utmaning för mig ! :P
Sedan fikade vi, jag hade köpt Kermit-bakelser :) , snackade en del och sedan var det dags för dem att åka hem..
Att jag och Joakim började festa här hemma var rent spontant.. Jag skulle ge oss var sin energidryck, och så sa jag lite skämtsamt att jag skulle spettsa dem, och Joakim sa "varför inte?".. så då var det så.. Sedan gjorde jag en grogg på avslagen julmust och limesprit som jag hade.. (inte så gott att den var avslagen, men det gick ner).. sedan öppnade jag äntligen vår inflyttningspresent som vi fick av Laxen, Chardonnay. Det blandade jag med 2,25% cider. Jag drack 2 ½ glas sådant.. efter det drack jag en "shot" med den där lime spriten.. och sedan drack jag även upp joakims grogg som han inte pallade dricka upp.. Han drack 2 glas "bubbel" ett glas absint, energidrycksgroggen samt lite utav den där andra groggen som jag sedan drack upp.. Så han vart inte så full, lite men inte så mycket.. han hade ju festat dagen innan också så han pallade inte lika mycket som jag :P

Vi hade det iaf trevligt.. snackade mycket, lyssnade på en massa musik, dansade, sprang i korridoren, bokade tvätt-tid och larvade oss :P


Visst är jag lite trött och seg.. men det har inte hindrat mig idag ifrån att ta med mig Joakim och dra ner på stan. Gick in i parfymbutiken inne på krämaren. Luktade runt en massa efter en ny parfym, då min "signum" parfym har utgått =( Så himla tråkigt. Har bara en oöppnad flaska kvar av den.. men, det jag hittade idag i butiken var duschkräm med den iaf.. så jag köpte på mig två flaskor , så jag iaf får duscha i min lukt :)

Sedan gick vi till Apoteket och köpte en body lotion som jag ska ge min syster i examenspresent nästa lördag :) köpte på mig en ny burk flourtabletter och en deo i samma sort som jag har body lotion i . just nu får man också en handspritflaska på köpet om man handlar för över 150kr på apoteket, så det fick jag :P

Efter det gick vi till Ica Krämaren och handlade mat.

Åkte hem, åt en macka..  jag började laga mat - kycklingfilé i ugn som är fylld med mögelost som sedan är inlindad i bacon, serveras med färsk pasta till..  Joakim gick ner och började tvätta..

Nu är han nere och hänger tvätten..

Sen ska vi ut med soporna iaf, sen kanske vi kommer att dammsuga lägenheten idag också.. får se om vi vill göra det sen.

mmm, börjar lukta gott från maten!

Ey, YOU read this !!!

åhörare/lyssnare/läsare/vänner/bekanta/ and I don't know what ! :

I'm drunk tonight and you've all missed it !


Sooooooo, I'm just saying... your loss! Because I'm fun when I'm drukn, you know... Few of you have seen me drunk before, maby just a cupple of times.. you can count them all on two hands... (by drunk, I mean, the times when a person loose control of themselfs, forget all the boring serious stuff they have to do all the time...) And here was another one, and you've all missed it..

Such a shame... I hope the un-sober My will come back someday soon... perhaps it will, perhaps not...

Gjorde jag rätt?

Idag jobbade jag 7-16. Det känns verkligen när passet lider mot sitt slut! Jag hade det lite extra "jävligt" idag.. 2 duschar på förmiddagen, samt ett inköp (plus massa andra morgonjobb), sedan på lunchen hade jag en tvätt att ta hand om (samt massa andra vanliga lunchjobb), på eftermiddagen hade jag två ledsagningar ! Det kallar jag tufft! I vanliga fall brukar man se till att man max kanske har en dusch på en dag.. och en ledsagning.. eller så, och ibland kanske man isf då har antingen tvätt eller inköp.. men jag hade ALLT och DUBBELT upp idag.. Då blir det lite tungt =/ Men jag ska inte klaga..
Hur som haver, så var jag helt "DÖD" när jag kom hem.. Ont som fan i min stackars fot, och benen var möra.. nu när snön börjar bli lösare ute är det fan nästan ännu jobbigare att kuta runt på jobbet, då den ger vika här och var under fötterna... bläh! Inget kul att köra runt på en typ 90kg människa i rullstol då inte !

Ikväll hade jag egentligen 2 festerbjudanden.. det ena var att dra ner på fest hos Tessy och Simon. Och det andra var att dra till inflyttningsfest hos Valle..
Jag pallade inte att göra något av det !

När jag kom hem, halv fem, var det dags att ställa sig och laga mat ! Sen åt vi, och jag var helt slut av dagen som sagt.. då insåg jag att jag verkligen inte pallade att gå in i duschen och sedan fixa mig iordning för att springa ute halva natten och festa, plus, att orka vara social! Nej, det gick bara inte.. Så jag tog istället en lugn och skön hemmakväll..
Har druckit 4st 2,25% cider köpta på ica, kollat på "barnaskrik och jäkelskap" som gick på tv, och sedan en film..

Ställde mig och diskade för en liten stund sedan också..

Är rätt trött, men känns som att jag ändå inte riktigt vill lägga mig... fast det skulle vara gudomligt skönt ! !


Istället sitter jag här och surfar runt.. kollar alls bloggar osv..


undrar när Joakim ska dyka upp.. jag hoppas att han iaf har en underbart kul kväll med grabbarna ;P


Imorgon kommer Marlén och Erik upp. Då har han med sig bilbatteriladdaren, så imorgon ska min bil få vakna upp ur sin vinterdvala ;P
gött det!


För en liten stund sedan då jag gick runt i lägenheten tyckte jag helt plötsligt att någonting irriterade mitt synfält, i ögonvrån såg jag något... flera gånger.. tillslut upptäckte jag en röd prick som rörde sig på vardagsrumsväggen.. Någon lös in i lägenheten med en sån där laserpenna! Eller jag hoppas iaf att det var det, så att det inte var ett givärs-sikte ! :O ;P gick in i sovrummet och kikade försiktigt ut genom fönstret för att få synd på busen som gjorde detta.. men kunde inte se det..  Men jag har mina misstankar... om en viss Call !

Vad skumt..

kändes som att det var flera dagar sedan jag uppdaterade, fast det egentligen var i tisdags senast :P Märkligt.. trodde tiden hade gått fortare än så, kul med omväxling, det brukar vara tiden som är snabbare än mig ;)

Idag har jag jobbat och stått i.. Skulle eg bara ha jobbat 7-11, men igår kväll ringde och förlängde jobbet till 13.30 gött med mer pengar, men irriterande att de aldrig lär sig att lägga ut tillräckligt med tid från början så man slipper "räkna med att jobba över", nästan jämt!

Sen när jag väl var på jobbet idag och var mitt uppe i en städning så ringde vår assistent och frågade om jag kunde tänka mig att jobba kvällen också 15-21.30 , men jag sa nej! Jag kände att jag verkligen inte orkade med det.. Jobbade ju igår kväll, och ska jobba imorgon 7-16 också. hade blivit lite tufft att göra delat idag då.. någon måtta får det vara ibland!

Jag åkte och handlade på Ica-Krämaren efter jobbet istället! Har inte varit där på länge, förr handlade jag ju alltid där typ! Men sedan jag blev bil-ägare är det Ica Maxi som gäller ;P
Men jag ska allt försöka bättra mig och hälsa på mitt kära Ica i stan lite oftare iaf ;P

Jag gjorde ett fynd idag ! På torsdagar står alltid Västgötabagar'n på Järntorget och säljer bröd från tidigt på morgonen tills det tar slut.. (det är en brödbagare som har sitt tillhåll i mariestad, btw)
Men så iaf, så köpte jag bröd av dem imorse då jag gick till jobbet. sedan när jag var på väg in från morgonens jobb, dags för lunchrasten, så ropade de ut "2pack semlor 10kr", så jag köpte 2st semlor för 10kr, snacka om bra pris! Å svinigt goda var dem, ofc ! ;P

Bilen min sover fortfarande... har snackat med syrrans kille, som gav bra råd. De kommer ev upp på lördag och då ska jag få låna en batteriladdare utav honom isf. Så att min "black pearl" vaknar till liv igen! Om de inte kommer upp så får jag sticka till clas ohlsson och köpa en sådan bilbatteriladdare.. kostar ca 500 spänn. så visst vore det bra om de kom så jag kommer billigare undan, men samtidigt så lär man ju kanske behöva använda den flera gånger under årens som bilägare! Skulle ju vara en investering..
Får se vilket det blir beroende på om de kommer eller ej..

Idag när jag kom hem från jobbet var jag på ett väldigt konstigt humör.. Jag var trött, irriterad, inte hungrig och allt detta gjorde jag började lipa... bläh! Men allt blev bättre efter maten och då jag fick sitta ner och lugna mig lite :P Joakim får väl ta och ringa till jobbet och säga att de "tar knäcken" på mig snart, så trött jag är ofta, så många nätter jag drömmer om jobbet, osv.. haha!

Ser fram emot en hel-ledig helg, för det är vad jag har planerat än så länge... men kanske är snäll och rycker in om det krisar.. men annars icke!

Så, vad ska vi göra i helgen? :)

9 veckor

Idag har jag ätit Reductil i 9 veckor för att vara exakt. Under dessa 9 veckor har jag redan gått ner 9kg. Dvs, i genom snitt 1kg/vecka.. känns väldigt kul och coolt !
Jag var som sagt på vårdcentralen idag och fick redan på att jag har gått ner 2kg sedan jag senast var där för 3 veckor sedan.. jag var innan riktigt nervös att jag inte skulle ha gått ner någonting pga julen och allt sånt.. vad skönt att så inte var fallet iaf!

GO MY !

Gäsp

Nu märker ni att allt som har med ledighet och lov att göra är över, för nu börjar jag med mina sedvanliga ;

Idag har jag jobbat..

Som sagt, jobbade idag, 7-16. Imorse var det verkligen seeeegt att gå upp, det märktes att det var min 5:e dag på raken och att jag har jobbat 8/9 dagar sedan jag kom tillbaka..

Idag lämnade jag också in min jacka på reparation, kostade 250kr. Det tycker jag var värt det, för då slapp jag göra mig besväret att leta efter en ny bra jacka, som desutom hade kostat mig iaf 1000spänn! Så nu kan jag ha min vinterjacka ett tag till, tills den blir för stor ;P

Imorgon är jag ledig! Ska bli väldigt skönt.. behöver en slappdag där jag inte jag inte har några direkta måsten.. eller jo, ska vara på V.C imorgon 9.30, men annars har jag inget..

Ska nog ta och slänga upp benen i soffan och lägga mig tillrätta nu, plugga in hörlurarna i datorn och börja kolla på en film tror jag . gött ! :)

Söndagen den 10/1 -10

Redan inne på den 10:e dagen på det nya året.. tänk vad tiden går..

Idag vankas det jobb, börjar kl 15. Så jag ska dra med en buss här ifrån 14.16 , brukar i vanliga fall på helgerna ta min "black pearl" men det går inte idag.. För hon vill inte starta, det är för kallt. Ska skaffa startkablar så hon hoppar igång igen, sedan är det nog dags att skaffa ett nytt batteri..
Sånt som händer.. men just nu är det la lika bra hon står, bensinen är ju så dyr nu :P

Igår kväll var en väldigt trevlig kväll!
Vi hade lite folk här hemma.. Alex, Jakob, Valle, Emma och Tessy. Vi satt och snackade länge länge, drack och hade det trevligt. En riktigt bra lördagskväll!
Var längesedan och det var saknat ! :) Det som var bra var att grabbarna höll sig med sitt och vi tjejer med vårt, så då kunde vi snacka tjej-snack och ta igen förlorad tid.. uppdatera varandra om vad som hänt sen sist osv :) Tack tjejer! :)

Imorgon blir det ännu en dag på jobbet. En lång sådan. Ska gå från 7-16. Måste även gå till den där skomakaren som även fixar dragkedjor på jackor mm.. För igår när jag skulle till jobbet på morgonen var det så halt på golvet i bussen så jag slog omkull.. när jag kom insåg jag att dragkedjan var sabbad.. den lilla metallgrejen man för in kedjan i blixtlåset med har trillat bort, så numera delar sig bara dragkedjan om man drar igen den, för det är inget som håller emot där nere nu.. :( Så jag ska kolla vad det kostar för att få det fixat, och om det är för "dyrt" (inte värt att lägga pengar på), så investerar jag mig i en ny jacka..
Så typiskt bara att det händer på de kallaste dagarna på året.. så man måste gå runt och frysa för att man ej får igen jackan, och nej, jag har ingen annan jacka jag kan ta istället..
Men men, det ordnar sig.

ha en bra dag nu!

Om du bara funnits kvar.. i livet.

Idag skulle min morfar Olof "Olle" Andersson fyllt 90 år, om han bara hade levt idag. Men tråkigt nog så gör han inte det. Så jag kan inte ringa och gratta honom på sin födelsedag..

Det har gått många år nu, sedan han gick bort. Tänker inte på det så mycket längre, men då jag gör det.. är jag precis lika svag som jag var då. Jag börjar gråta lika lätt som då.
Visst kan jag le och glädjas åt minnen jag har av honom, men jag blir ändå väldigt ledsen, för jag tänker på att jag inte kommer att få några nya minnen av honom att glädjas åt.

När den gamle mannen som vi vårdade dog i sommar, så tänkte jag mycket på min morfar. För de var så lika på många vis. Lika smarta, lika glada och roliga, lika beresta och upplysta.
Det var nog därför jag tog det så hårt, för att han var som en morfar, inte min riktiga, men ett bra substitut.


Jag är i alla fall glad över de år jag fick ha min morfar i livet, under mitt liv.. För det finns ju många som aldrig fått träffa sina, för att de har gått bort för tidigt..
Jag får glädjas åt att jag har varit en person som länge hade både mormor & morfar, farmor & farfar..
Jag har tom träffat min pappas farfar (som blir min gammelfarfar), och min pappas mormor (vad blir det? min gammel mormor? eller gammel farmor?) Var rätt liten då så dessa två hade jag inget större band till, men jag minns iaf att jag har träffat dem :)



Det bästa av allt är väl att jag iaf fortfarande har kvar mormor, farmor och farfar :)




Saknar dig morfar, och jag säger ändå GRATTIS på födelsedagen!

Ännu en duktig dag!

Nu det senaste sedan vi kom tillbaka från sthlm har vi varit väldigt effektiva under dagarna.. (inte igår), men typ de flesta andra dagar.. Idag var ännu en sådan dag.

Jag jobbade 7-13.30 idag, kom in till kontoret prick halv då jag slutade, men då ska man ju hänga in nycklar, rätta TES i datorn, skriva om det har hänt något, jaga tag på någon som kan fylla i ens timrapport så man får lön för dagen osv.. så det kan ta en stund till, innan man väl kommer hem.. borde eg. skrivit upp en halvtimme till! för man vill ju inte jobba gratis direkt.. men men.. ibland gör jag det, ibland inte..

Sen när jag kom hem var jag så himla trött, men det var bara att gå ner i tvättstugan och hänga tvätt.. Joakim hade gått ner och börjat tvätta kl 13. Sen upp, satte mig i soffan och tittade lite på tv i väntan på att gå ner igen.. men sen gick jag istället in till sängen och sov en stund. Joakim fixade med tvätten :)
Sen kom han och väckte mig efter någon timme. Då var det dags att hänga upp köksgardinen vi köpte i sthlm, som Joakim stog och strök medan jag låg och sov. Så nu var även det gjort!
Efter det var det dags att ställa sig och laga mat. Blev även 2 matlådor som vi kan ha imorgon. GÖTT ! Efter maten gick jag ut med soporna och sedan gick jag och handlade. Joakim ställde sig och diskade och sedan dammsög han lägenheten.
När jag kom tillbaka packade vi upp varorna och sedan var det dags att vika all tvätt.

Mycket duktig dag om man får säga det själv!

Joakim är frisk idag igen iaf. Men han hade tydligen haft en konstig dag ändå, hade känt sig varm från och till trots att han inte hade feber. Sedan hade han fått ont i ryggen samt fått konstiga röda utslag i armväcken och underarmarna.. Skumt. Jag gav honom en allergitablett, som verkade hjälpa mot de röda kliande prickarna iaf :) Sedan var det ju bra att vi dammsög, för vi hade mååånga "råttor" boendes hos oss.. Kan ju hända att det var någon allergisk reaktion av dessa, då han faktiskt är asmatiker.

Imorgon jobbar jag kväll. Skönt med lite sovmorgon! :) Men tråkigt att jobba fredagskvällen då man gärna hade träffat kompisarna..
På lördag jobbar jag dag och slutar halv två.
På söndag börjar jag inte att jobba förrän kl fyra.

Så på lördagkväll är jag öppen för förslag och träffar gärna någon kompis som man inte har sett sen innan jul :)

Seg dag

Vilken himla seg dag det har varit idag!

Sov väl till tio typ, lyckades väl ta mig ur sängen vid halv elva.. då åt jag frukost, Joakim åt inget då han hade känt sig illamående större delen av natten och på morgonen. Han fick gå och lägga sig igen. Jag satt och slöade i soffan framför tv:n ett tag. sedan vid ett gick jag tillbaka till sängen till honom. Somnade typ med en gång och sov till typ 3 ! Då var jag hungrig, så jag åt en matlåda som jag lagade i förrgår.

Sedan kollade vi på Peter Pan som gick i 2:an idag vid 16.10 tiden.. Efter det gick vi till sängen och kröp ner igen.. Låg där och slappade ett tag. Sedan bestämde vi oss för att gå till coop. Vi handlade lite, sedan hem igen. Jag hoppade in i duschen när vi kom hem. Och nu har vi precis ätit lite varm nyponsoppa med mandelbiskvier och vaniljglass i. Typ det första Joakim har kunnat äta idag ! Men som tur e har han klarat sig från att få upp några otrevligheter idag. Så nu börjar han känna sig lite bättre iaf.

Jobba imorgon igen..

Detta var min enda lediga dag denna vecka!

Ännu en dag..

Ännu en dag på det nya året är snart slut.. Tiden går så himla fort ibland!

Har redan hunnit jobba tre dagar i rad, trots att vi kom tillbaka från sthlm i lördags.. Men det är skönt att jobba, fast man också blir väldigt trött av att jobba. Men det är en skön trötthet, så jag är tacksam för att det finns jobb.

Idag på jobbet städade jag ut ett kylskåp hemma hos en av våra gulligaste tanter. Jag skulle handla åt henne idag så jag passade på att få ut allt gammalt ur kylen, och där kan vi snacka om gammalt!, och när jag ändå var igång vart det en del ifrån skåp och lådor i köket också..
Ketchup som gick ut -05, konservburkar som gått ut för flera år sedan- varav en av dem gick ut -98 osv... hon är en riktig hamster, hamstar på alla små plastförpackningar hon får med mat-tjänsten, ex små burkar hon fått slyt eller grönsaker i då man kommer med lunchen, fullt i skåpen står det, fast hon aldrig kommer få användning för dem. Så jag tog och slängde allt sådant, alla sugrör som var sparade efter näringsdrycker, sånna där små plast"klämmor" som sitter runt brödpåsarna osv.. Så gulligt att hon diskar och spara på allt, men nu är det borta. Blev nog en 5-6 plastpåsar med sådant jag fick slänga..

Så nu har hon plats igen att samla mera :)

Det jag egentligen blir mest förvånad över är varför ingen annan har sorterat ut dessa saker förut? Visst har de slängt gammal mat, mjölk och kaffebröd.. men inte alla dessa andra saker som ketchup, konserver, sirapsflaskor, senap osv.. Är det bara ren ignorans och slarv, eller har ingen tänkt på att det är något som vi kanske ska hjälpa till med?


över till något helt annat..

Som ni kanske vet, eller som jag iaf vet.. är att jag alltid har varit så himla seg på att "upptäcka" saker som andra redan "upptäckt" .. ex. ladda ner film, tog mig flera år innan jag ens lärde mig hur man gjorde.. bad alltid Emil om det när vi bodde ihop.. Nu är det samma sak med spotify. Visst har jag fattat att det är en bra tjänst och allt det där.. Men jag har inte själv använt det så mycket förut.. har mest varit Joakim, och kompisar på fester.. Men nu börjar jag också uppskatta tjänsten. Det jag uppskattar mest är att band jag redan gillar och redan har skivor av, att jag kan hitta typ alla deras andra skivor också som jag inte har, så jag kan lyssna på dem gratis :)
Mycket bra!
Men som sagt, det visste alla ni andra redan eftersom ni redan har sysslat med detta ett bra tag ...

2010

Detta blir mitt första inlägg på det nya året!

2009 var ett bra år. Har nog hänt en hel del saker värda att minnas! Ska väl också försöka göra en liten resumé som andra gjort så fint redan :)

Jag gjorde klart min Undersköterskekompetens , - så jag var redo att ge mig ut i det tuffa arbetslivet! Vilket jag gav mig ut i under sommaren.. Jobbade som en tok, både 10 och 11 dagar i sträck, många delade turer osv.. jobbar gör jag fortfarande, men jag har väl dratt ner lite på tempot och insett att jag ska klara av att jobba i många år till ;P

Joakim och jag blev sambos - inte första gången för mig, som ni vet, men ingen gång är den andre lik och killarna är totalt olika, och det är jag glad för! Kunde inte ha en bättre sambo än min älskade Joakim! :)

Var på min första "riktiga" konsert, om man inte räknar med små festivaler, lisseberg/gröna lund osv.. Utan detta vara en konsert med ståplats, en biljett med gruppens namn på osv ! så coolt! ;) Porcupine tree var det lyckliga bandet som fick äran att ha mig där i publiken!

På min 21-års dag gav jag mig iväg till Knivsta, strax utanför Uppsala där jag provkörde och köpte min första alldeles egna bil! Så jag blev en lycklig ägare utav min fina Renault Clio 1,6V - Svart färg. Det som är mindre bra, är att bensinpriset nu ligger närmre 13kr/l , men man får väl hoppas att det går ner snart igen...
Förresten kan jag ju avsöja att jag redan har kört mer än 100mil med min bil på bara 2 månader ;P flitig körare är vad jag är ! haha.

Och slutligen så uppfyllde jag ett nyårslöfte som jag har haft i många många år, men som tyvärr alltid blivit misslyckande eller helt enkelt bortträngt.. Att ta itu med min vikt och hälsa. Det har jag gjort, och gör fortfarande. Det för mig var ett väldigt stort steg och jag känner mig mycket nöjd med mig själv, tycker jag har lyckats bra nu med hjälp av mina små blå/gula kapslar och ett mer medvetet tänk :)

Dessa 5 saker, var 5 större och viktigare saker som har skett i mitt liv under 2009. Sedan har det ju självklart hänt mycket mer både kring mig och runt omkring mig i min närmsta omgivning..


De 3 sorgligaste sakerna under 2009 var :

Dödsfallet av en underbar gammal man som vi hade hand om i en av grupperna jag jobbar i.
Jessica Lax flyttade till Upplandsväsby, mycket tråkigt, men samtidigt väldigt kul för henne som blev sambo :)
Johanna som flyttade från Örebro och som nu ska börja plugga nere i Skåneland, vi hade många trevliga kvällar under sommaren 2009, jag önskar henne all lycka med hennes nya väg i livet :)

(dessa saker intreäffade i den ordning jag skrivit dem i, om jag minns rätt :)

Under 2010 kommer jag fortsätta med mitt gamla nyårslöfte att ta hand om min hälsa och vikt. Så jag förnyar det löftet ännu än gång, trots att jag kommit på en bra start.. , men som ett tillägg är att nyårsklänningen jag hade 2009, ska bli iaf lite för stor till nästa nyår!

Vad har ni för löften att hålla detta år?

RSS 2.0