fredagen den trettonde, eller glömde jag ett i?

Här sitter jag och väntar på att Joakim ska komma hem.. han vet inte ens om att jag är hemma ;P Han tror att jag är på jobbet. haha! Så det blir en överraskning för honom när han kommer innanför dörren! :D
Skulle ha jobbat ikväll egentligen, men de ringde imorse och behövde folk, så jag stack iväg och jobbade dag istället..

För er som gillar filmer som jag gillar, kommer här ett filmtips! : The last song. - Ja, jag vet att Miley Cyrus är med i den filmen och att det typ bara är tjejer som går på högstadiet och neråt som gillar henne.. men den var ändå bra!
Den handlar om henne, och hennes familj.. Föräldrarna är skilda och hon är fortfarande förbannad över det. Hon tvingas vara hos sin pappa över sommaren tillsammans med hennes lillebror. Under sommaren får hon reda på att pappan är döende i canser..
Den är verkligen sorglig på sina håll.. iaf för en blödig person som mig!

Vad som händer ikväll får vi väl se, men jag måste iaf inte upp tidigt imorgon.. för jag jobbar kväll imorgon! :)

28/7

Kvällen igår var underbar. den var underbar för att jag fick träffa alla de gamla brukarna igen (ok, inte riktigt alla på en kväll, men många). De blev glada över att få se mig igen och undrade vart jag hade tagit vägen.. dock blev de också lite ledsna då jag berättade att jag tyvärr inte är för att stanna där än igen..
När jag klev in till en av mina absoluta favoriter och visade upp mig, så sa hon "Nämen My, är det verkligen du? Kom hit så jag får en kram!" Och det fick hon, och hennes kära vän också, som jag också känner så väl igen.. :)
Jag behövde verkligen få komma iväg och få lite miljöombyte.. synd bara att det inte kan vara längre..
men, jag får väl glädja mig åt att jag iaf ska dit på måndagkväll igen och jobba! :)

Nej, nu tror jag det är dags att börja med middagen, biffstroganof, på mitt eget sätt, blir det ikväll..

Om en stund..

Hej hej. Ska snart göra mig iordning för att dra iväg till jobbet, men medans jag väntar in det klockslaget tänkte jag göra ett litet klotter här..

Jag har ett filmtips till er- "I taket lyser stjärnorna". En svensk film, för er som inte vet det.. Den handlar om en 14 årig tjej som har en mamma med canser och hur hon fixar det, samt skolan, vänner osv.. se den om ni inte redan har gjort det..


I fredags var jag inne på coop och skulle köpa lite flingor, för vi hade typ slut.. så när jag stod där vid hyllan så tänkte jag, "ne, nu vill jag testa något annat än det vi alltid tar".. så jag tog coops egna crunchy med bär i.
Den är riktigt god, den smakar precis som att du har gjort en smulpaj med bär till frukost! ;P Ibland är det kul med något nytt!

Idag ska jag vara i min gamla grupp Kloster, har tagit detta pass extra.. Ska bli trevligt att få träffa mina gamla gamlingar :P :) Visst, jag var ju inte en sväng i den gruppen för några veckorsedan och träffade några.. men det räcker inte ;P jag vill träffa dem mer! :D
Känner att jag även behöver komma bort lite från den grupp jag numera typ alltid är i, pga vikariat.. tycker att jag inte riktigt pallar med den dåliga stämning som folk för med sig där.. jag känner att jag själv bara dras ner då, och själv blir en dum och dyster figur..
Så ett litet miljöombyte skadar inte, även om det så bara är för en dag..

Imorgon är det min enda lediga dag för veckan.. skönt det med, att koppla bort allt lite.
Sedan blir det dag på torsdag, kväll på fredag, kväll på lördag och dag på söndag..

Hoppas ni har det bra allihopa!

Uppdate

Oj, nu var det verkligen ett tag sedan jag skrev senast.. eller ja, det beror ju på vad man jämför med.. finns ju andra saker man gör mer sällan, som exempel, tvättar fönster, eller varför inte klättrar i berg.. :S

Jahapp, vad ska jag berätta för er idag då..
Jo, jag kan ju tala om hur det var när syrran, hennes kille och deras sötnos var här! Det var riktigt trevligt, de kom på eftermiddagen på fredagen. Vi började med att gå på stan, kolla i affärer, fika osv.. sen åkte vi hem till mig och Joakim, där Joakim nyligen hade kommit hem från jobbet.. vi satt och umgicks en stund, innan det var dags att ta bussen in till stan för att äta middag på O'learys. Middagen var god och vi hade en trevlig kväll.. Lilla Embla var lite kinkig under kvällen, men om man höll henne sysselsatt och hon fick vara med och kika så gick det rätt så bra. Var dock några gånger som hon var ledsen och lät lite högt när vi var ute och åt, vissa som satt nära vände sig om och kollade på oss.. antar att de kände sig störda. men vad fasen gör man då, man kan ju inte rå för att den lille blir lite kinkig ibland.. man kan ju inte direkt sluta gå ut för det, bara för att man har fått barn..
Men vi hade en trelvlig kväll iaf, och sedan åkte vi hem till oss igen och då började vi förbereda för natten.. ta fram täcken, kuddar osv till våra gäster..
Alla var vi rätt så trötta, så vi bestämde oss för att sova rätt snart efter att vi kommit hem.

På lördagsmorgonen vaknade jag utav att Embla grät en gång.. jag somnade om och reagerade inte mer på det.. sedan nån gång senare började hon gråta igen.. då gick jag upp för att kika till henne.. då låg hon vaken på bäddsoffan och Marlén satt och lekte med henne.. Hon ville tydligen inte sova mer.. :P
Jag satte mig där och lekte lite jag med, tills jag föreslog för Marlén att jag skulle ta henne in till sovrummet och leka lite med henne där, så Erik får sova lite till ostört..
Lekte med henne i min och Joakims säng, vi väckte Joakim också :) Han kikade på oss med sina trötta ögon, och log, men fortsatte att vila sedan..
Tillslut började Embla bli lite trött igen, så jag fick henne att sova bredvid mig i sängen. Det var så mysigt att ligga där med en sovande bebis på sin arm. Vågade knappt andas för att inte väcka henne :) :P Men tillslut slumrade jag också till.. typ en timme senare vaknade Embla och var hungrig.. då var det helt enkelt inget mer jag kunde göra för henne, så mamma Marlén fick ta över igen :P

När vi var klara med morgonfixandet, frukost osv.. så drog vi in till stan igen.. kikade lite i affärer igen. Sedan bestämde vi oss för att dra iväg till Marieberg och Ikea också.. Vi tog en lunch ute på Mariebergsgallerian. Vadnrade runt och kikade i diverse affärer.. för en gångs skull shoppade jag inte så mycket alls! Det enda jag köpte var några filmer på Najz Prajz när vi var i stan.. Jag körde mest runt på Embla i vagnen och roade henne.. Inne på H&M hittade Joakim en nallebjörn av något slag som han visade upp för Embla, och busade lite med henne med den.. Hon blev som besatt av den. Hon började bubbla för fullt och vrida och vända sig för att försöka nå den :P Hon log och skrattade och var så söt.. Efter en stund slutade Joakim med den och tog och la ifrån sig den, då blev hon jätte ledsen, så han fick allt fortsätta.. Det slutade med att han köpte den åt henne :) Så sött av honom!

Efter Ikea åkte vi hemmåt igen och hade en riktigt slapp och härlig kväll med film och mys i soffan.
Söndagen bestod mestadels av film och mys också, förutom då vi var iväg och gjorde våran vanliga veckohandling.. (vi brukar numera försöka handla på söndagar så att vi har vad vi behöver och vet vad vi ska laga för något under kommande arbetsvecka.) Rätt bra det faktiskt.. i söndags var första gången jag faktiskt skrev en matsedel på vad vi ska laga för mat under veckan, så man inte behöver tänka ut något nytt varje dag.. samt att man vet att man har grejer hemma för det.. skit bra! (visst kan man behöva springa till coop någon liten gång på en vecka då färsksakerna tar slut, som fil eller något annat sånt.. men det får man leva med!)


Nu ska jag sätta igång med kvällens mat; Gratinerade tortilini med bacon, broccoli och mögelostsås. Mums! :)



Ha en bra kväll!

Varit på en tripp..

I måndags var jag iväg på en lång tripp, först till Mariestad. Sedan tog jag en tripp med min mamma, mammas man, lillaysster, storasyster, storasysters sambo, deras bebis, mormor och moster, vi alla gjorde en tripp till Gränna! :)
Vi fick åka i 2 bilar, för vi var ju så många. Inge (mammas man) cyklade första biten, han blev upplockad strax före Jönköping.
I Gränna köpte vi en hel del polkagrisar, och jag köpte även en underbart god "hemmagjord" choklad-kola! :)
Det är så mysigt att åka till Gränna tycker jag, det är en sådan liten stad med gamla hus, affärerna känns också så mysiga och gamla, samt att det är ett fint läge mot Vättern.
Vi åkte ena vägen dit, och andra vägen hem, så vi åkte runt hela Vättern i måndags :P Fin tripp, lååång tripp! Vi var nog inte hemma före halv nio på kvällen. (åkte vid 11 på dagen)..

Sedan sov jag över natt hemma hos mamma. Kollade på film och umgicks med lillasyster.

På tisdagen var jag uppe hos pappa och pysslade med bilen en sväng. Fikade lite och så.. Sedan drog jag ner till farmor och farfar, fikade där en sväng och satt och pratade ute i trädgården.
Trevligt att umgås lite med sina nära och kära :)  Efter några timmar hos farmor och farfar var det dags att åka tillbaka hem till Örebro igen.

Idag har jag jobbat, 7-15.
Imorgon ska jag eg. jobba 7-13.30 men jag har bestämt mig för att jobba till 14.30 pga Teamträff.
På fredag ska jag eg. jobba 7-14, men då tar jag ut en komptimme för att jag jobbade längre dagen före.

På fredag kommer även Marlén och Erik samt deras lilla Embla hit till oss. De ska tom sova kvar här hos oss till lördagen. Vi ska springa på stan och äta ute och umgås! :)
Jag är ledig hela helgen, gött det ! :)

Tjolahopp

Nu har jag och Joakim precis kommit ur duschen och nu är det slappartime, så jag tänkte jag skulle sätta mig och skriva ner litegrann..

Igår var det ett underbart åsk och regnväder igen! :) Me like it, big time! ;P
Jag gick såklart ut med soporna när det regnade som mest, igen.. och stannade ute en stund i regnet på tillbaka vägen, igen :P Men denna gången så stampade jag lite med foten i vattenforsen som bildades av allt regn, som rann nerför vägen. Jag kikade hit, jag kikade dit, jag kikade dit bort också, för att förvissa mig om att iiiingen stod och lurpassade på mig.. så stampade jag ner med min flippflopp igen. *plask plask* lät det under den. så kul, och mysigt. så barnsligt roligt på något vis! :)

Idag har det varit soligt och fint hela dagen igen.

Vädret är inget att klaga på denna sommaren iaf, tycker inte jag.  det är härliga soliga varma dagar, som det ska vara på sommaren. samt att det är åskiga, regninga och mycket mysiga kvällar ibland, precis som det också ska vara :)

Imorgon blir en lååång dag på jobbet :P 7-21.30 , sen på söndag blir det 7-13.30 skönt att det blir en kort dag iaf då.. :)
Men shit vad några dagar borta från jobbet kan göra, vi har fått mellan 3-5 nya brukare bara under den tiden.. :O många man inte känner till och måste lära sig känna till nu.. händer mycket när man är veck några dar' . men så är det ju, man kan ju inte förvänta sig att jobbet ska stå still då man e borta ;P

Jag längtar till på måndag, kan ni gissa varför?

Ledig dag, inget händer..

ojoj vad lite det verkar hända här just nu.. men det beror väl antagligen också på att det typ inte händer ett skvatt i mitt liv just nu förutom det gamla vanliga ;P

Idag är jag ledig.. och jag vet inte vad jag ska göra med denna dagen.. visst borde man gå ut i det vackra vädret, men det är inget vidare kul att göra det själv.. kanske borde jag åka och handla lite, eftersom jag ska jobba hela helgen sen så kan det ju vara bra att ha det gjort.. men vet inte om jag pallar med det, kanske går jag förbi coop senare och handlar lite smått där..

Jag längat till semestern, längtar till att Joakim ska ha jobbat sina sista dagar på sommarjobbet.. Känns som att man inte hinner umgås så direkt mycket nu när han är där han är.. Lämnar hemmet vid halv sex, och kommer hem tidigast halv sju om kvällarna.. när han kommer hem så är det mat som gäller, och vid kl 9 så måste han gå och lägga sig, eller åtminstånde göra sig iordning för natten..
Så vi får ca 2h tillsammans en normal dag.. Det sämsta är ju när jag även jobbar helgen, för då ses vi ju inte så mycket då heller.. som nu på lördag till exempel då jag kommer vara på jobbet från 7-21.30 då blir det inte mycket att umgås då inte.

Visst jag ska inte klaga, det kunde varit värre, såklart.. men ändå, man vill ju gärna få spendera lite mer tid med sin älskade..
Speciellt då alla andra människor är borta eller sysslar med annat, då känner man sig ju lite ensam..
bah!


Tiden går fort iaf, i augusti har jag och Joakim redan varit tillsammans 2 år, och vi har ju redan som sagt varit sambos i över ett år nu :)

Jag älskar verkligen "min" Joakim! Han är en underbart snäll och omtänksam pojkvän och sambo!



nej, nu får jag sluta med mitt snuttigulldravel... vem sjutton vill höra på sånt..




Har nada to dooooooooo!

Blixt och dunder!


Det åskar och blixtrar ute, regnet fullkomligt öser ner!
Jag gick ut nyss, i detta väder och slängde soporna. Jag ville ut i regnet. Så efter att jag slängt soppåsen så gick jag mot lägenhetshuset igen,  och så ställde jag mig där utanför i regnvädret. Jag bara stod där och lät regnet piska ner över mig..
Stod där en stund, innan jag insåg att folket som var påväg springandes åt mitt håll för att komma in under tak säkert undrade varför jag stod still där ute i regnet.. så jag gick vände mig om och gick in..

Söndag igen..

I helgen har som sagt Joakims pappa varit här, och det har varit en trevlig helg! I fredags så grillade vi ute vid ena änden av Oset. Där var vi, jag Joakim och hans pappa, samt Alex och Jakob. Tessy kom även förbi en sväng..
Sen när mörkret föll och alla myggen kom så åkte vi hem till oss och fortsatte att hänga, snacka, alla utom Tessy som åkte hem..

I lördags sov vi till kl 12, helt otroligt för att vara oss, men å andra sidan var vi vakna till närmare tre, och hade då nästan varit uppe ett dygn både jag och Joakim.. Skönt var det iaf!
Efter frukost och lite slappande, sen så åkte vi iväg och åt en glass, och inte vilken glass som helst utan en Kling's glass, Mariestad-glass! :D Efter det for vi till badstället och kände på vattnet.. hade varit gött att doppa sig, men vi valde att dra ner till stan och slappade i solen/skuggan på strömpis"ön" istället. :) Vi låg där och hade det gött i nån timme, tills det var dags att gå till O'learys och äta.
Vi satt ute och åt god mat och drack go dricka. Riktigt härligt. Sen när vi var stuffade och klara så åkte vi och kvällsbadade. Fy sjutton vad härligt det var! sedan åkte vi hem och såg det sista på bronsmatchen.

Idag sov vi till kl nio. Slappade och hade det bra en stund. Sedan var det dags för mig och Joakim att åka och handla. Sedan blev det lunchgöra. Efter lunchen var det dags att skjuttsa Joakims pappa till stationen. Direkt efter det så åkte vi iväg och badade igen! :) Underbart gött denna gången också. Förutom att jag fick en glasbit i foten ! ! ! på vägen till stranden.. den gick rakt igenom min flippflopp ! ! !  :O Men det slutade blöda efter en stund och jag hade som tur var plåster i väskan, så det gick bra.
När vi hade badat och sedan legat och torkat på stranden var det dags att åka hem till duschen.. och efter det lagade vi middag.
Sedan har vi mest slappat, förutom då vi åkte iväg och hämtade Joakims cykel vid stationen som han ska cykla på imorgonbitti igen, (jag hämtade ju honom med bilen i fredags, så att vi skulle hinna med allting som vi skulle hinna innan hans pappa kom, så den fick stå kvar)..

Nu kollar Joakim på fotbolls VM-finalen.. inte hänt ett endaste mål, och spelet är redan inne i 42:a minuten! :P



Imorgon är det tråkigt nog dags att jobba igen!  men jag viiiiiiill bara vara ledig heeela tiden :)

8 juli (fast jag trodde det var den 7 juli)

Jahapp, då var det snaaart helg igen då. Bara ett arbetspass, sen så! :) Slutar kl 14 imorgon, med dessvärre måste jag hem och städa sen.. Har skjutit upp det hela veckan känns det som, och imorJgon kväll kommer Joakims pappa hit och stannar över helgen.. Då kan det helt enkelt inte få vara så dammigt och fullt av hår på golvet som det är just nu! =/
Bah! Jag ogillar verkligen att städa!

Ja, jag har väl egentligen inte så mycket att komma med idag.. Jag sitter bara här just nu och väntar på att Joakim ska komma hem ifrån jobbet. Han borde väl vara hemma senast halv sju. Sen är det dags att äta middag.

Usch vilket grått, blåsigt och tråååkigt väder det är ute just nu. Det ser ut som att det skulle komma regn när som helst, och det gör det säkert snart, för när Joakim smsade för en liten stund sedan åkte de precis in i ett regnväder, så det är inte långt borta nu.

Jag borde väl egentligen påbörja matlagningen, men jag är inte alls sugen på att laga mat. Jag vill inte äta något som vi har hemma, jag vill hellre äta något gott ute :P Tyvärr, eller vadå "tyvärr och tyvärr", så ska vi äta ute imorgon med Joakims pappa hade vi tänkt, så det känns ju lite dumt att göra det idag också.. eller?

Bah! Jag har ont i magen och jag är trööööött!

En tripp..

Idag har jag haft en ledig dag, och den började tidigt! Redan kl 05.00 ringde klockan, då var det dags för mig och Joakim att gå upp. Vi gick upp, åt vår frukost och sedan skjutsade jag iväg honom till sin samåkningsbil, sedan for jag iväg! vart for jag då? Jo, såklart for jag till Mariestad, där jag spenderade dagen tillsammans med Marlén och Embla.
Idag var vi iväg på en liten babyträff, det var 2 till ifrån föräldragruppen som Marlén och Erik är med i som träffades idag med sina barn.
Föräldragruppen tillhörde de under graviditeten redan, och nu efteråt har man också träffar när barnen är födda. Men idag var det på eget initiativ. Förutom Embla, så var det även en liten Sixten och en liten Jenny som var med idag.
Vi fikade tillsammans ute på Bäcken. (en plats i mariestad med minigolfbanor, fik och lite annat..)

Efter att vi tagit adjö till de andra bebisarna gick vi in till stan och tog en lunch. Efter det gick vi och shoppade lite. Jag köpte "haklappar" (dräggelskydd) till Embla, samt en liten klänning som hon kan ha när hon kommer i nästa storlek på kläder..
Sedan gick vi hem igen, och var så trötta alla tre. Vi vilade oss i soffan en stund, och sedan busade vi lite, innan det var dags för mig att åka hemåt igen.

Det var en trevlig dag idag! Kul att träffa andra små bebisar också. Den där Sixten var en riktigt gullig liten pojke! Han hade riktigt roliga och söta ansiktsuttryck för sig :P


Det var allt för mig denna gången..

4 juli

Hej hej. Nu har jag jobbat klart för denna helgen, men mer jobb blir det imorgon.. (jobbade iof klart för helgen vid 14.30) :P

Det som händer på jobbet, det jag skrev om igår.. är att jag har en på jobbet som kan vara lite "småläskig" ibland.. den kan få en att känna sig rätt så liten, när den diskuterar och är arg.. annars är det en bra arbetare, trevlig och hjälpsam, men tyvärr kan den lika snabbt vända om och vara skräcken själv.. Igår var det ett sånt tillfälle, jag hade dock slutat då, men jag trodde den skulle vara lika sur idag ang. den situation som uppstått igår då.. den var sur, men den hann inte avreagera sig lika mycket idag på mig, som hon gjorde på min ena arbetskamrat igår.. (jag vet, det låter invecklat, men det är nog lättare att förstå om man får höra hela versionen och vad det handlade om).. men jag vill inte dra upp för mycket om det här och nu.. men hur som helst så var det ändå en bra arbetsdag idag, trots att vi var en man kort på morgonen.. bråttom bråttom blir det då..

såhär jobbar jag nu till veckan (som det ser ut än så länge):


  • Måndag: 7-14
  • Tisdag: Ledig
  • Onsdag: 14-16 (APT-möte)
  • Torsdag: 14-21.30
  • Fredag: 7-14
  • Lördag: Ledig
  • Söndag: Ledig
Än så länge har jag inte planerat in så mycket annat än detta i veckan, eller jo, kanske kommer Joakims pappa till oss på fredag.. antingen för en natt, eller kanske hela helgen, det får vi se..

Vad händer nu till veckan för er?



Nu ska jag nog gå och lägga mig. Tidigt, jag vet, men det har liksom blivit en vana nu när Joakim behöver sova tidigt då han ska upp kl 5, och jag kl 6.
Sova är sköööönt!


Ps. Idag när vi var och handlade införskaffade vi oss faktiskt en bordsfläkt som jag hoppas vi kommer att njuta av mycket här hemma! Ds.

Fear or no fear?

Har ni någon gång varit lite rädda för att gå till jobbet pga. en i er personalgrupp? (en som får/fått er att känna er så himla liten och värdelös)


I eftermiddags var Emma och Rambo här. Tillsammans åt vi fyra glass och jordgubbar och satt och snackade endel! Trevligt må jag säga!
Sedan begav jag och Joakim oss till bion, där vi såg Eclips. Den var mycket mycket bra tycker jag, och jag skrattade gott på flertal ställen. Joakim ha skrattade han med :)

Just ja, tidigare under eftermiddagen åt jag och Joakim på Grekiska kolgrillsbaren. Supergott som vanligt! :)

Ska väl gå och lägga mig, ska jobba kl 7.00 imorgonbitti!

sov gott!

Jag finns här!

som sagt, jag finns här. Om ingen vet eller inser det.. om jag inte smälter bort i värmen vill säga..

Boring..

Igår var jag i Mariestad och umgicks med storasyster och hennes dotter. underbar dag!



Idag har jag inte gjort ett vettigt piss, förutom att jag gick ut med soporna!



Jag är uttråkad..

RSS 2.0