Trallallaaa

Fy vilken hicka jag har fått precis nu! :(

Hittills denna veckan har jag varit grymt trött om mornarna då jag har vaknat för att gå till jobbet, och det har varit riktigt tuffa och jobbiga dagar också! fy sjutton, dagen igår var så himla stressig och slitsam! sånna dagar vill man bara gå hem!

Idag har jag iaf varit ledig, och det har varit jääääkligt skönt!
Jag vaknade halv tio för att göra iorning tvättpåsen för att gå ner och börja tvätta kl tio. Sedan gick jag upp och åt frukost, sedan ner igen och hänga tvätt/slänga in nya maskiner. Sen när jag kom upp så var det dags att duscha, samt att Joakim kom hem från jobbet. Han gick ner för att hämta den sista maskinen, och hänga det här uppe (för att torkskåpet var fullt, och tummlaren också).
Sen började vi även fixa lunch, och åt den. Sedan var det dags att hämta upp tvätten och sedan åka och handla..

Vi drog ut till Marieberg, till den där stora godisbuttiken och köpte massa godis till helgen! :)
Vi var förövrigt ute i dessa trakter igår också, för att fixa en datastol till Joakim, då han har tröttnat på att sitta på de där hårda trästolarna vi har.. Så nu har en ny och bra datastol som han tror kommer bli bra.

.. efter att vi hade handlat vårt påskgodis åkte vi till Ica Maxi och handlade en jäkla massa mat till påskhelgen också! Så nu har vi nog allt vi kan tänkas behöva för helgen.. - Massa mat, godis och alkohol ;P

vilka är kvar i Örebro över påsken?

Imorgon är det dags att jobba igen, och på fredag också, men sen, sen är jag ledig fram tills på tisdag! :)Har förresten glömt säga att jag vann, jag vann den väldigt jobbiga, tjatiga kampen, nu är den över, nu är jag fri igen!

Söndag

Nu har jag jobbat min sista dag för veckan, men det är iof inte så mycket att hurra för, då jag jobba imorgon bitti igen ;P haha!
Det gick rätt bra att gå upp imorse, trots att jag förlorade en timmes sömn i natt då klockan ställdes fram en timme, sommartiden är nu här. (Iaf klockmässigt, men ute så dröjer det nog ett tag till)..

I övrigt har det varit en bra helg, trots att den har innehållit en del jobbande, så har man ändå hunnit med den sociala biten en sväng också, iaf i fredags då det blev till att festa till det lite.. eller, lite och lite, en del.. jag kände mig rätt så seg morgonen därpå, och när jag kom till jobbet vid kl 14, då började jag känna mig bakis, men det gick över efter matrasten..

Idag efter jobbet tog jag min väldigt suttsiga (!) svarta pärla till en biltvätt, så nu är den iaf hyffsat ren, förutom smuttsen som kom på vägen hem. Detta var första gången jag själv åkte in med någon bil i en biltvätt, har bara gjort det tillsammans med mamma i hennes bil förut.. så det var lite spännande! mamma brukade också bara tvätta sin bil i Volvo's biltvätt, då hon har volvokort som hon drar då.. Men jag, jag tvättade på Shell idag, gick in och köpte en biltvätt "kontant" så att säga, funkade bra det med!
Synd bara att den inte kommer att hålla sig ren så speciellt länge, då det är så jäkla blött och skitigt på vägarna nu!


Jahapp, vad händer nu då?

Våffeldagen

Idag är det våffeldagen, och det har varit en riktigt bra sådan! Trots att vi har varit underbemannade idag, som gjorde att vi fick springa som skollade råttor idag ;P så har det ändå vart en väldigt bra dag på jobbet känns det som :)
Har fått jätte mycket berömm utav vår arbetsterapeut Hanna, hon tycker jag skriver väldigt bra och utförliga avvikelserapporter (som vi skriver om någon ex har ramlat).. Vi hade Team-träff idag , det är ett möte med oss i omvårdnadsgruppen, arbetsterapeuten, sköterskan och ibland även chefen, där vi talar om våra brukare, om någon behöver något speciellt, ex något nytt hjälpmedel osv.. Det var där Hanna tog upp detta med avvikelserapporten, att jag skriver väldigt bra och utförligt.
Många skriver typ bara "idag ramlade "tomten", men skadade sig inte".. typ.
Jag skriver vilka som var där och plockade upp den, vart den låg när vi fann den, om vi visste/den visste hur den hade ramlat, om den hade ont, några skador eller ej, kunde den gå, hur var den psykiskt osv..

Hanna sa det till alla i personalen som var där just då, att om de tycker att de har svårt att skriva rapporter som dessa, eller vanlig dokumentation också, så tyckte hon att de skulle vända sig till mig och be om hjälp ! :D Snacka om att man dels känner sig rätt generad att sitta där och få så mycket beröm, samtidigt som man känner sig en smula stolt :) *hihi*

Nu ikväll har jag och Joakim varit över hos Emma och Rambo och ätit en jäkla massa våfflor. Tessy var också där. Vi satt och snackade en hel del om dittan och dattan, blev en hel del skratt om gamla roliga minnen om ex, att försova sig, eller något annat dumt :P mycket trevligt var det iaf! :)

Mysigt ljud..

När jag sitter vid datorn på jobbet så har många i personalen påpekat att de tycker att jag kan skriva så snabbt. De blir verkligen impade, för att de själva sitter och letar och trycker efter rätt bokstav i långsam takt på tangentbordet :P haha!
Men själv tänker jag inte så ofta på om jag skriver snabbt eller ej, men visst, hyffsat snabbt skriver jag väl antar jag.. Min generation, vi är ju liksom mer uppväxta med det här, vi är mycket mer vana att arbeta och hålla på med datorer, klart att det går snabbare då :P

Men sedan dess, då jag har fått dessa kommentarer, då de har sagt "oj vad man hör att du skriver fort" osv.. så tänker jag på det nu när jag sitter på jobbet.. Vi har ju vanliga tangentbord, som är till stationära datorer på jobbet.. När man skriver på ett sådan tangentbord så "smattrar" det ju mycket tydligare, än vad det gör när man sitter vid sin egen laptop hemma, det låter mycket mindre, mer dämpat..
Så när jag är på jobbet och skriver på datorn, så tänker jag numera på detta smattrande ljud som blir av tangenterna, och de har rätt, det låter verkligen som att jag skriver i ej jäkla fart! - och vet ni vad?
jag tycker faktiskt att det är ett mysigt ljud det här med tangentsmatter :P

När man var liten och kom åt en sån där skrivmaskin, så tyckte jag alltid att det var så himla kul att sitta där och skriva och trycka och höra smattret som blev när man tryckte på bokstäverna och när bokstaven "flög upp och slog till mot papret", och minns ni det där plinget i slutet? - då raden var slut och den åkte tillbaka och bytte till en ny rad..

Häääärligt ljud ! :)

Eller vad säger ni?

Allt ordnar sig till slut..

Jag gjorde det..
Jag var hård och konfronterade en vän som jag tyckte hade betett sig en aning underligt enligt mig.. Jag skickade och skrev som jag kände just då.. Fick svar, vi började snacka om saker och ting, och det visade sig att det jag kände då, försvann.. Jag fick utlopp för mina känslor, fick svar på tal, sedan en bra respons, och fick se en annan sida. Och jag är tacksam för alltihopa!
För mig känns det iaf mycket bättre nu..


Känns som att man ibland tar åt sig lite för mycket av vad som sägs, man gör det till att allt handlar om en själv, fast man inte borde.. vissa å andra sidan är väldigt bra på att bara skaka av sig det och inte ta åt sig, när de kanske egnetligen borde göra det..


Man alltid sig själv närmast på något vis, men ibland är vi alla lite för egoistiska, det tror och tycker iaf jag!


Som sagt, såhär jobbar jag denna veckan:

 • Måndag: 7-15
 • Tisdag: 14-21.30
 • Onsdag: 7-16
 • Torsdag: 7-14
 • Fredag: LEDIG
 • Lördag: 7-14.30
 • Söndag: 7-13.30
Idag var det som sagt en ny vecka och ännu en vecka på jobbet startade.. Det gick inte så segt att gå upp imorse, gick som vanligt, jag klev upp med en gång och gjorde allt jag skulle göra innan bussen gick, men det var motigt! Jag drömde fruktansvärt mycket på morgonkvisten innan jag skulle upp, kommer inte nu ihåg så mycket om vad det handlade om, vet bara att "Derek" från Grey's var med i drömmen.. :P


Visste ni att?

 • Att de första deklarationerna har skickats ut nu, och att den kommer att komma hem till var och en nu under slutet på mars, och början på april? (samt att from imorgon öppnar "slussarna" så att du kan gå in och göra detta årets deklaration på nätet)
 • Det är Våffeldagen på torsdag?
 • Att det är löning på fredag? (iaf för mig)
 • Att det är dags att ställa fram klockan en timme, på söndag? (då är det officiellt sommartid igen, iaf tidsmässigt)

Dilemma

Sitter här men ett jäkla dilemma.. Ska jag eller ska jag inte? Det är frågan jag vill ha svar på nu!

Vad tycker du, ska jag eller ska jag inte? (fråga inte vad det gäller utan säg bara ja eller nej)

Igår vart det en liten spelkväll hemma hos Tessy. Det var väldigt spontat och trevligt. Vi blev 7 st och vi spelade TP i några timmar.. (jag var den som var sämst) :P
Kul var det iaf att komma iväg och göra någonting, då kvällen annars bara hade inneburit, hemma och slappa framför tv:n.

Idag har jag rensat ibland alla mina viktiga papper och slängt en heeeeel jävla hög! Jag har sorterat och ordnat upp dem i mappar och fixat riktigt mycket med allt sådant nu...
Jag har verkligen inte haft någon bra ordning på mina papper förut, jag har typ bara slängt i alla kuvert i en stor låda, som är fylld med massa annan skit också.. men jag har alltid vetat vart jag har dem, och haft bra koll på så vis ändå.
Men nu är det ordning ibland papprena iaf, så nu kan man ha ännu bättre koll och ordning på saker och ting..

Har rensat lite i min garderob också, slängde ut 4 par jeans, för jag använder fan aldrig jeans längre.. Jag provade dem, och jag passade alla, men vad ska jag med dem till, när jag helt enkelt inte vill använda dem?
Borde rensa ut mer där ifrån, men det får bli en annan gång!

Jag är så trött på att förhandla och vara folk till lags!

Heavy stuff

Idag jobbade jag sista dagen för denna vecka, är nu "tre-ledig" som vi kallar det på jobbet.. FREDAG-LÖRDAG-SÖNDAG helt fri från jobb, ska bli skönt! Men jag vet ju att nästa vecka blir destu tuffare då också, för att man är ledig mer en annan vecka, men det är väl smällar man får ta antar jag..

Har jag skrivit att mitt vikariat kommer att pågå Aprilmånad ut iaf? Sen får vi se om det blir förlängt.. beror ju på om det fortfarande finns ett behov av ökad bemanning.. troligtvis gör det nog det, men som sagt, man ska aldrig gå händelser i förväg för då slutar det bara i besvikelse..

Tänkte jag här nu skulle skriva hur jag jobbar nästa vecka, så ni vet, om ni skulle få för er att vilja hitta på något någon dag, så ser ni när jag kan ;P

Vecka 12:
 • Måndag 22/3 : 7-15
 • Tisdag 23/3: 14-21.30
 • Onsdag 24/3: 7-16
 • Torsdag 25/3: 7-14
 • Fredag 26/3: LEDIG (löningsdag)
 • Lördag 27/3: 7-14.30
 • Söndag 28/3: 7-13.30

Så nu ser ni hur jag jobbar nästa vecka.. en riktigt tuff vecka!

Men för er som kanske vill hitta på något tidigare än nästa vecka, exempelvis i helgen.. så vet ni att jag är LEDIG! Har heller inget inplanerat än, förutom imorgon på dagen.

Då har jag planerat att dra ner till Mariestad över dagen för att umgås med min väldigt gravida storasyster.. Kände att jag ville passa på då jag är ledig en hel dag, en vardag, och sedan är ledig även helgen.. Så därför drar jag ner över dagen bara för att umgås med henne, ingen annan!
Det passar mig bra, alla andra är på jobbet och i skolan (förutom de pensionerade släktingarna såklart) så jag behöver inte känna pressen att jag måste träffa dem då också imorgon när jag åker ner..
Jag kände så för att bara umgås med min storasyster, dels för att man typ aldrig hinner med det så ofta längre, dels för att vi typ aldrig träffas själva längre.. hennes kille, eller min kille, eller någon annan släkting/familjemedlem är alltid med.. Så nu åker jag för att bara umgås med henne helt själv.. (ok, hennes ofödda lilla unge kommer ju vara där, i magen, men det är ok). Det är dels därför jag åker ner också, för att passa på att vara med och se min storasyster med sin stora mage. Hon säger att hon känner sig stor som en flodhäst! :P
Jag tänkte så här, att man vet ju aldrig när man hinner ner nästa gång och se henne, och då kanske den redan har hunnit komma.. Så jag ville passa på att se henne iaf en gång till innan hon får sitt barn.

Det är nog det största minuset med att inte bo i samma stad som sin släkt och familj, man missar mycket. Jag har aldrig brytt mig så mycket om det innan, att man missar ett och annat kalas, men jag har börjat tänka om.. Jag som bor långt bort borde åka hem mer, på allas kalas, för då får man ju träffa alla, som man annars aldrig ser, eftersom man inte åker hem så ofta..

Förut, då jag bodde hemma så kände man ju aldrig av det här. Jag tillhör en sådan där släkt, där alla bor i samma stad, inte alls långt ifrån varandra.. Så jag är ju egentligen van vid att träffa mina släktingar ofta, inte missa någonting..
Men på något vis när jag började på gymnasiet och flyttade bort så kände jag att det var så skönt att komma iväg hemifrån, ifrån den lilla staden där hela släkten och familjen finns.. Jag har många gånger sett mig som den där självständiga ensamvargen som inte behöver sina egna så mycket, men jag har haft fel..

Familjen betyder mycket, släkten betyder mycket!

Har känt det nu de senaste månaderna, nu när min syster har varit gravid. Att jag går miste om den utveckligen, en stor och underbar sak, att hon ska få barn.. det är ju bara så coolt!

Ett och annat kalas har jag kunnat missa genom åren utan att ha behövt känna att jag missar mycket, men nu, med detta, så känner jag att jag missar mycket, det känns jobbigt att vara så "långt" bort ifrån allt då, att inte bo där alla mina bor..
Så som jag var van att göra..

Ska bli skönt att komma till Mariestad över dagen imorgon, så kanske jag inte behöver känna det såhär lika mycket.. kanske kan jag bli lite mer tillfreds med att jag bor en bit bort. Så som jag har varit förut, fast kanske inte riktigt lika tillfreds..


Livet rullar på..

Som vanligt så sitter jag och tänker på hur snabbt tiden går, och hur det ibland är önskvärt och ibland vill man bara att den ska stå still.. Det är ju lite konstigt det där.. Men hur mycket vi än vill att den ska stanna, eller hur mycket vi vill att den ska gå lite snabbare, så tiden, den rår vi oss aldrig på..

Ok, nog om mina små filosofiska funderingar!

Idag är det måndag igen, måndagen den 15 mars. En riktigt härlig solig fin vårdag, ja - jag tycker banne mig att vi kan säga att det är vår nu!

Idag är jag ledig som sagt var. Och vad gjorde jag då imorse? Jo jag tog en häääärlig sovmorgon till typ tio. Så med andra ord har jag typ bara varit vaken en timme nu.. (om man bortser från när jag gick upp på toa vid 7 tiden, och att jag vaknade alla gånger Joakims klocka ringde, plus att jag vaknade och pratade lite med honom då han kom och pussade mig hejdå)..
Jag har märkt att jag verkligen fått in rutiner efter hur jag gör de dagar jag jobbar, för som idag, när jag är ledig, så måste jag gå upp och kissa vid 7, för att jag i vanliga fall när jag jobbar går upp vid tjugo i sex och gör det.. På något vis är det ju väldigt bra att kroppen kommer in i rutiner med saker och ting, för då tror jag kroppen mår bäst.
Samma med lunch, i vanliga fall äter jag lunch på jobbet vid elva halv tolv, då är ja automatiskt hungrig igen vid 3-4 tiden och vill ha middag då.. och mycket riktigt så har jag och Joakim fått in sådana rutiner. (förutom på helger eller så, då blir allt lite förskjutet.. då äter man snarare frukost vid den tiden man brukar äta lunch osv.)


Gillar ni att ha rutiner på era liv?


Idag ska jag umgås med Jessica en stund, ska hämta upp henne vid tolv, vi ska käka lunch ihop någonstans :) Trevligt att hitta på saker mitt på dagen, när båda faktiskt är lediga! :) I vanliga fall så är de flesta på jobbet, eller är i skolan, så på mina lediga dagar så brukar jag inte kunna träffa någon mitt på dagen. Så detta känns kul!Just ja, jag har ju glömt att säga hur kvällen var igår.. Det var en mycket trevlig taco-kväll hos Alex. Det var jag & Joakim, Alex och Jakob som var med. Vi åt en massa god taco, snackade och spelade tv-spel. Där blev det också mycket skratt. Tror vi alla blev trötta och sedan övertrötta - för vi satt och skrattade och fnissade mest hela tiden åt massa konstiga saker.. Joakim han skrattade så mycket att tårarna nästan rann på honom! Han är så söt när han skrattar så mycket!
Jag älskar att vara glad, jag älskar glada människor! (iaf när jag också är det).. Men ibland gillar jag och vara dyster också..

Gillar att vara social!

Igår blev det städning för hela slanten här hemma på förmiddagen. Jag tycker verkligen att det är tråkigt att städa, så jag är väldigt svårstartad, men när jag väl kommer igång så går det väldigt bra! Det som är härligast är efteråt då man genast mår mycket bättre av att det inte finns några som helst dammråttor i några hörs som ligger och gör sig påminda.

Sedan var det dags att brumma iväg och plocka upp Tina, och vi drog in till stan en sväng för att vara sociala med varandra innan jag skulle börja jobba kl 14. Fasen vad jag tyckte att den timmen gick fort, vi hade så mycket att prata om, jag ville inte gå, ville inte behöva bryta upp vårt samtal för att gå till jobbet! Men jag var så illa tvungen..

Kvällen på jobbet gick bra, förutom att det blev rätt så stressigt.. Fick mycket larm under kvällen, så man fick hela tiden dra iväg på något och skjuta upp alla vanliga jobb.. Men tillslut så blev vi iaf klara och fick gå hem! :)

Imorse var det upp tidigt för min del, dags att dra iväg till jobbet igen.. Brumbrum.. Jag gillar verkligen det här med gratisparkering på stan på lördagar efter 13, och söndagar hela dagen! Då kan man ta bilen till jobbet, utan att det ska kosta en halv dagslön i parkeringsavgift!
Idag gick jobbet verkligen undan, kändes knappt att timmarna gick innan det var dags att gå hem! Mycket skönt när allt bara flyter på :)
Fick ett frieri idag utav en manlig brukare som tyckte jag gjorde grymt goda pannkakor! (han ville ha pannkakor idag till frukost, och egentligen finns inte tiden att hinna göra det när man är där, men jag gjorde det idag åt honom för att vara snäll..) Han blev så glad! :)
Dock var jag tvungen att tacka nej till hans frieri, jag har ju trots allt en sambo, men jag lovade att ha honom i åtanke om jag nån' gång blir singel igen. :P

Efter jobbet idag var det tänkt att jag och Emma skulle ha träffats och umgåts en stund.. men det blev ändrade planer i sista stund, då hon inte var i form för att träffas.. (vild kväll igår). Blev rätt besviken, hade sett fram emot en söndagseftermiddag med fika och lite shopping kanske och en massa prat.. hade ju tänkt köpa mig den där blå stickade "saken" som jag redan har en i gult.. var ju verkligen så sugen att handla den..
Så jag beslutade mig iaf för att själv dra iväg till Marieberg.. Jag gick in på Cubus och hittade denna blå, hittade även en beige och en ljuslila också.. och kan ni tänka er?!? Just nu hade de en kampanj på stickade "saker", så de skulle kosta 100kr mindre/ "sak" än vad de gjorde i normala fall.. och eftersom jag då hade svårt att välja vilken jag skulle ta av dem, så tog jag helt enkelt alla tre!
Ja, jag säger ju det! Jag har blivit shoppingtokig! :O Men kul äre' :)

Sedan åkte jag iväg till en mack och fyllde på med lite mera luft i mina fyra däck på bilen, då jag kände att de var av stort behov av det!
Efter det åkte jag och hämtade Joakim som hade suttit och pluggat på universitetet och sedan drog vi hem..

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska ticka liiite snabbare, så det snart kan bli dags att åka.. Vi ska iväg till Alex ikväll och käka tacos. Kommer även bli en hel del spelande ikväll, tv-spelskväll :)


Ha en skööön söndagskväll allihopa!

Torsdag+Fredag

Igår var som sagt min lediga dag..

Den spenderades på så vis att jag:

Sov till tio i tio, då väcks jag av att telefonen ringer (hemtelefonen), jag hinner endast ut i hallen innan det slutar ringa.. I nästa sekund börjar nästa telefon ringa (mobilen) ifrån sovrummet, så jag springer tillbaka dit in och upptäcker att det är JOBBET som ringer på min ENDA lediga dag denna vecka!!! Jag stänger av ljudet och kryper tillbaka ner i sängen igen.. kan dock inte somna om.. så jag bestämmer mig för att gå upp. typ en kvart senare ringer det IGEN från JOBBET.. jag stänger av ljudet ytterligare en gång.. det slutar ringa och jag får meddelande om att jag har fått ett röstmeddelande. Jag ringer och lyssnar av detta.. mycket riktigt är det som jag misstänkte, de ville höra om jag kunde jobba kvällen! (IN MY ASS, tänkte jag).. de ville att jag skulle höra av mig innan lunch.. (som ni säkert förstod så hörde jag inte av mig..) För jag skulle njuta av mig enda sköna lediga dag denna vecka!

Jag gick upp och fixade frukost, såg på en film, startade ytterligare en film efter det och åt lunch.. Sen var det dags att hoppa in i duschen.
Efter duschen ställde jag mig och diskade, knöt ihop soppåsen och ställde den i hallen och sedan klädde jag på mig, redo att dra..

Jag gick till soprummet och slängde allt jag hade att slänga och gick sedan vidare till "pärlan".. Hoppade in, startade motorn och drog iväg.. :)
Hämtade upp Tessy, sedan hämtade vi upp Emma och Jessica på universitetet och vi drog ut till Mariebergsgallerian. Där ute spenderade vi några timmar åt att äta mat, gå i affärer och snacka en massa ! Mycket trevligt!
Efter handlande på systemet och coopforum var det dags att skjutsa hem alla.

Jag droppade av Emma först, sedan ner till studentgatan och droppade av Jessica, där plockade jag även upp Tina som är i vår stad över helgen :) Vi släppte av Tessy hos sig och sedan drog Tina och jag vidare till mc-donalds och åt glass och satt och snackade i några timmar. Mycket bra pratstund blev det, kändes som evighetersedan vi satt så och snackade.. (och det var det nog också vid närmare eftertanke, vi har nog inte vart själva på.. ja, 2-3 år?) Trevligt att återse henne iaf, (fast det inte var 2-3 år sedan vi sågs sist utan bara ett halvår ;P )

Sedan var det dags att åka hem och sussa..

Idag har jag jobbat på dagen.

Och nu sitter jag här och funderar på vad som kommer bli av kvällen..


Ska jobba imorgon kväll igen, och även på söndag dag.. Ska man ta kvällen till att då unna sig att slappa, eller ska man "go wild and crazy"?

Diskuterar

Har jobbat ännu en dag, men nu är jag leeeeedig, till fredag morgon då det är dags att återgå till arbetet! =P Så det blir inte så lång ledighet egentligen, men det gör den egentligen ännu mer viktig att njutas av till fullo och verkligen koppla av! :)

Jag  hamnade i en diskussion med en brukare idag.. Ämnet var barnaga.. Brukaren hade åsikten att trots att man inte ska slå barn, ocha tt det inte är tillåtet, så är det ändå ok att ge barn smisk på rumpan.. Jag var av en helt annan åsikt, att barnaga överhuvudtaget, varesig det är en liten smisk eller vad som, så ska det inte vara ok! Sen vet jag också att det någon gång kan vara lätt att handla först och tänka sen.. har tyvärr själv gjort det på min lillasyster då vi har bråkat.. visst har hon även slagit mig, men barn som är små har inte samma tankesätt som vi som är ett antal år äldre har.. (men som sagt, det var många år sedan och jag bad om ursäkt, pussade och kramade henne med en gång efteråt.. köpte tom godis till henne som tröst också och så hyrde vi film och kikade på dem tillsammans)
Men iaf, över till diskussionen.. det märktes att vi båda blev lite irriterade på varandra för att vi var av helt olika åsikter. Men vi var inte högljuda, agressiva, skällde eller något sådant.. Och efter att jag hade varit tyst i några minuter började hon prata om det igen som om vi inte ens hade haft diskussionen för en liten stund sedan.. (det är ju fördelen med att ha och göra med många som har en form av demens-sjukdom, just det, att de inte kommer ihåg det och att man kan gå vidare utan att tänka på det något mer).. visst är det ok att diskutera med brukarna om saker och ting, inget fel med det, men visst, i vanliga fall brukar jag mest nicka och hålla med, då det är onödigt att starta en diskussion.. men ibland, då kan man helt enkelt inte bara sitta och "nicka-med-dem".


huuuungrig! är maten inte klar snart?

Doktorn

Jag var hos läkare idag..

Vi diskuterade massa olika saker ang allt detta med viktnedgång..  Vet inte om jag vill tala om det vi det vi talade om, det vi kom fram till, det han sa, det jag sa..

nej, jag har ingen lust att tala om det nu iaf..jag kan inte ta fram något trollspö och trolla

Här är jag!

Som svar till Tessy ang kläderna: Jo, nu har jag även gjort bild 1 och 4 "klickbara" :)

Idag började ännu en jobbvecka.. Detta kommer nog bli en tuff sådan..

Så här jobbar jag denna veckan:

 • Måndag: 7-15
 • Tisdag: 14-21.30
 • Onsdag: 7-14
 • Torsdag: Ledig
 • Fredag: 7-14.30
 • Lördag: 14-21.30
 • Söndag: 7-14.30
Som ni ser är jag endast ledig på torsdag..

Idag gick det bra på jobbet, även om en hade ringt sig sjuk denna morgon, så att jag blev tvungen att planera om morgonens jobb.. tur som vi hade, så var vår underbart duktiga elev (praktikant) hos oss idag, så hon fick gå och göra alla dubbelbemanningsjobb tillsammans med tjejen hon skulle gått brevid idag. Hon blir ju glad för det, för då får hon ju göra mer.. Och vi blir glada för det, för att utan henne idag, så hade vi inte klarat av alla jobb vi hade att utföra denna morgon!
Men som sagt, dagen gick vägen, och det var bra!
Jag var dock väldigt trött efter lunch, och har varit det hela eftermiddagen också..

Jag känner mig lite konstig.. så där som man gör när man kanske håller på och blir sjuk. Jag är väldigt varm, mina kinder är rödrosiga, men ändå fryser jag. Jag är sådär konstigt torr i halsen och känner mig skum i näsan.. precis sådär som jag alltid känner mig innan jag blir sjuk.. urk, vill verkligen inte bli det! Så håll tummarna för att jag slipper det!

Jag håller på nere i tvättstugan nu, hade en hel del tvätt.. tror inte att vi har tvättat på ca 2-3 veckor.. Tycker inte om att tvätta egentligen.. visst, det är rätt soft, man bara slänger in det, väntar, hänger upp det, väntar, hämtar, viker, stoppar in i garderoben.. Men jag vet inte, tycker ändå att det är tråkigt.. men vilken hemsyssla är inte det? när det kommer till rengöring alltså..

Imorgon är det dags för ett återbesök hos läkaren.. Då är det väl dags att diskutera hur vi ska göra nu, då mina piller är slut om en vecka och de är stoppade för fortsatt försäljning i nuläget.. Vi får väl se om det är så att jag kanske ska testa den andra sorten som finns (fast jag inte tycker att den kommer passa mig så bra, pga mitt jobb).. Eller om vi helt enkelt ska diskutera andra metoder.. det återstår att se imorgon..

Jag har förrensten börjat med ett litet projekt på bdb, att jag ska ladda upp minst en ny bild varje dag.. Även om det inte är nya bilder (har en hel del gamla på lager, så jag tar dem först).. vi får väl se hur länge jag håller lågan brinnande i detta projekt. Jag har ju varit väldigt väldigt dålig på att ladda upp bilder det senaste iaf halvåret! Jag var jätteduktig i början, då jag nyss hade fått min kamera, men sedan så blev det allt färre uppladdningar.. Men nu så, ska jag försöka vara lite aktiv ett tag iaf :P

Trallalla.. typ 20 min kvar tills det är dags att gå ner till tvättstugan igen..

Söndag-sista dagen

Sista dagen på veckan, sista dagen för Mulle här hos mig- hon åker hem i e.m ..

Idag kommer även Joakim hem, och vi ska tvätta ikväll :P Skönt att han kommer hem iaf, vill kramas och pussas, man får lite abstinens efter en helg utan sådant :P
Imorgon börjar ännu en jobb-vecka då. Men det är väl bra, att tiden tickar på.. att man har saker att göra..

Men summeringen av helgen är iaf att den har varit bra! Synd bara att den har varit kostsam ;P , gillar att ha pengar, gillar att köpa saker, men gillar inte att pengarna försvinner då bara :P haha!
Har iaf varit trevlig att ha lillasyster här, prata, umgås, se på film, tjaffsa lite så där som syskon gör .. osv.

Hur har eran helg varit?

Nu kommer här bilder

Här kommer nu lite bilder efter många om och men.. Detta är systra-mi med hennes nya outfit!

Och som ni ser, så har vi väldigt bra smak båda två... Samt min nya jeanskjol

Här kommer nu min nya tunika, som är så go' och skön :)

Och med min nya skarf, vårig och fin! :) Samt att ni får en närmre titt på mitt "nya" hår..

Lördag

Idag har jag och Mollie varit inne i stan och shoppat som omväxling ;P haha!

Mollie köpte sig 5st filmer och ett par nya skor.
Själv köpte jag ett par nya leggins, som var behövligt. Jag hade lätt kunnat köpa 5 filmer jag också, men jag får allt ta och behärska mig lite.. (har redan beställt hem några filmer från cdon som kommer i nästa vecka).. Sedan så hittade även jag, mer än ett par, nya skor.. men jag fick tyvärr gå tomhänt ifrån skoaffären då jag känner att jag bör hålla i mina pengar lite nu..
Men fan vad jag har lust att shoppa mera! Mollie har verkligen väckt det slummrande shoppingmonstret som har bott hos mig.. INTE BRA! Hur ska jag få den att somna om?

Idag har jag haft på mig min nya fina gula tunika eller vad det kallas.. Den är jätte skön och jag gillar den verkligen! :) (så jag ångrar iaf inte mina inköp ifrån gårdagen, iaf inte än så länge) :P haha!

Sitter och funderar på om jag kanske skulle ta och fota mina nya saker och lägga upp bilder på dem ändå.. vore ju kul. Har ju typ aldrig lagt upp någon bild här på bloggen! Kunde ju även passa på att visa mitt nya hår som jag fixade hos frissan i torsdags..

ska se om jag och Mollie kan ordna oss samman för detta fotouppdrag :P

Fredag kväll, typ natt :P

Idag har jag ju som sagt jobbat, och det gick mycket bra idag! :) En lugnt, skön och trevlig, solig dag! :)

Efter jobbet kom Mulle-systra mi och mötte upp mig (hon är på besök här hos mig nu).. Så vi tog och åkte hem till mig (och Joakim, som inte är hemma i helgen).. dumpade av hennes väskor och sedan tog vi svarta pärlan och drog oss ut till Ikea först, sedan blev det en tripp till den extremt stora godisbutiken som ligger där ute.. Sedan svängde vi över till Mariebergsgallerian. Där blev det en hel del shopping! :O Jag vart nästan rädd för mig själv och min stackars lilla plånbok, jag brukar ju inte shoppa så mycket längre.. typ bara när jag behöver ha något, för att något gammalt har gått sönder osv.. men det var ändå en väldigt härlig känsla.. !
Det blev en ny jeanskjol, som är lite kortare än mina andra, lite vårigare, lite sommrigare :) Sedan blev det en ny bh, eller snarare en likadan som jag köpte förra gången jag köpte ny, gillar den så mycket så ville passa på att köpa en till.. Sen köpte jag 1 skjortaktig sak, 1 tunika/tröja, samt en ny fin skarf.. (jag ska försöka att lägga upp bilder på dessa också, så ni får se mina fina inköp också, om jag inte ligger på latsidan som vanligt) :P

Mollie köpte också en del nytt, det blev ett par lila jeans för hennes del, en sjortgrej också, samt halsband och berlocker till hennes armband.. Hon hade sånt jäkla flyt med byxorna, de skulle ha kostat 199kr, men i kassan så visade priset baa 99kr för dem, hon i kassan sa att de inte hade hunnit märka om dem ännu.. så hon fick dem för 99kr ! :) Sen för smyckena var det också en hel del rabatt! det var utförsäljning på massa smycken och sådant.. Det var en bra shoppingdag!

Efter det sprang jag in på systemet, sedan in på coop forum där vi handlade lite mat också.. och sedan hem! Fy vad trötta vi båda var i fötterna utav allt runttraskande, samt i armarna utav alla tunga kassar med kläder, mat, alkohol osv.. :P

Ikväll har vi slappat i soffan, kollat på en film och ätit.


Den senaste timmen tror jag, har vi suttit och lyssnat på musik, sjungt som galningar (den del av texterna vi har kunnat) :P Men nu tror jag nog att det blir till att gå och lägga sig för oss, det har varit en lång dag, en bra dag! :) Och en ny sådan väntar imorgon ! :)

God natt..

Äntligen fredag!

Haha, precis när jag skulle skriva rubriken började jag tänka på den gamla reklamen för "Stinas kyckling" "Kyckling på fredag det enda jag vill ha, kyckling på fredag då mår man riktigt bra, kyckling på fredag vad var det jag sa, jag vill ha fredag idag...!"
Eller som reklamen som numera går på tv för OLW, "nu är det fredags myyyyyyyys" ;P

Imorse gick jag upp tio minuter innan klockan skulle ringa, det var ovanligt, brukar verkligen lilla kvar tills den ringer och jag MÅSTE gå upp, men jag behövde verkligen kissa :P
Men det var skönt att komma upp lite tidigare, kändes så lugnt och skönt att stå och fixa med frukost i lugn och ro. Jag hann tom gå in till sovande Joakim tio minuter innan jag skulle ta på mig och gå till bussen. Och det var verkligen guld värt idag, då han åker till sthlm idag och blir borta över hela helgen.. Så det var mysigt och välbehövligt att få prata, pussas och kramas lite innan jag kilade iväg till bussen.. :)
Vi har nog inte varit ifrån varandra en hel helg sen någon gång i höstas tror jag.. så det känns lite ovanligt, men ska samtidigt bli lite skönt :)

Värst vad folk ringer nu och säger att de har försovit sig, eller missat bussen ;P haha! Fredag morgon, alla vill sova ! :)
Huvudsaken är ATT de kommer, så att det inte blir en vrå-stressig dag, det har jag inte lust med ! Men förhoppningsvis blir det en lugn och bra dag, då ingen ringt sig sjuk ännu.. :P

Vad ska ni hitta på i helgen?

Liten uppdatering

Då har man varit och jobbat igen då.. Finns inte så mycket att säga om det, förutom att dagen gick bra, rätt så lagom lugn och skön (hade en praktikant med mig, så jobbena gick mycket snabbare att utföra, då vi var 2) skönt! :)

Men jag blev så fasligt trött efter lunchen, så jag hade praktiskt taget kunnat somna hemma hos någon brukare ;P men som tur var gjorde jag inte det!

IKVÄLL ÄR DET SÄSONGSPREMIÄR FÖR GREY'S ANATOMY! WIIIIIIIIIEEEE, NI MISSAR VÄL INTE DET?!?!?! :)
Det tänker iaf inte jag göra ! :)


Imorgon ska jag till frissan, äntligen! Jag har länge behövt göra det, men har inte haft tid/råd/eller varit tvungen att prioritera annat.. Men nu jäklar! Har ju inte klippt mig på över ett halvår tror jag, och mina toppar är slitnare än slitnast! :O Så de ska av, minst 3cm av mitt hår, men det blir säkert 5cm! Sen ska jag även fixa en annan sak också som också var väääldigt längesedan sist..
Ska bli skönt att bli snygg i håret igen, för då för en liten stund, känner man sig som en ny människa :)


Nu är potatisen klar och det är dags för mig att göra mooooos! :)

Bangar ur!

Jag vill ha vår, är det så svårt att förstå?

Sommar, sol, klänning & kjol, goda drinkar, grillpartyn, vänner och nya bekanta ! GE MIG NU!


Jag håller på att bli depp-galen här i den gråa trista vintern, noll lust för något! Vill ej jobba, vill ej sova, vill ej vara vaken, vill ej finnas till alls! :O

Så ge mig vår så jag kan bli glad i sinnet igeeeen! :D

1 Mars

Och mars ska ju tillhöra vårmånaderna.. sägs det ju iaf.. men om man tittar ut, så ser jag varken sol eller början till blommor, utan bara snökaos! =/ Vill ha bort all snö nu!

Idag är jag ledig, men vad ska jag hitta på? Känns inte direkt lockande att gå ut idag, så som det snöar, och så som jag redan har fått kuta runt i snökaos och snöslask förra veckan under alla mina jobbdagar.. Har fått ont i min fot igen, tror det beror på slaskdagarna, att fötterna liksom helt plötsligt åker iväg lite hit och dit, och viker sig halvt under en då snön slaskar ihop under en, typ.. Men med lite vila så mår den väl bättre snart..

Nej, vete sjutton om jag har något mer att skriva..


Kan inte något oväntat hända?

RSS 2.0