Helg!

Ja, som alla vet så är det helg just nu :P

Igår så var det Emmas födelsedags/hattparty fest :) Det var en trevlig och lagom stor fest! Vi fick en god födelsedagstårta som Emma själv hade gjort, mycket god som sagt! Sedan blev det mycket umgås och en del dricka ;P
Jag och Joakim gick dock hem kring tolvtiden för att vi hade bokat tvättstugan till kl 10 imorse, då vi verkligen skulle behöva tvätta.. men imorse då vi gick upp och packade med oss all smuttstvätt och gick ner till tvättrummet, så möttes vi av skyltar där det stod "ur funktion", på ALLA tvättrum. Och mycket riktigt, de ville inte funka! så så vart det med den tvättningen.. vi fick boka om till måndag oc håller tummarna för att de har fixat felet tills dess..
Vi har däremot städat hela lägenheten idag, och jag kan bara säga att det var äckligt mycket damm på sina håll här hemma, men det är nu borta!
Efter den duktiga studen så valde jag att åka ut till mariebergsgallerian och ta mig en titt, och Joakim satte sig på univeristetet och pluggade på sin tenta som är nästa vecka.
Ute på gallerian hittade jag självklart lite saker jag fick med mig hem i påsar ;P Bla, ett sött klädesplagg till lilla Embla, en ny jeanskjol till mig, en typ tunika/klänning, t-shirt till Joakim samt "sommarstrumpor" (sånna där "avklippta") till både mig och Joakim. Så, jag tror jag shoppade för typ en tusing idag, fast att jag hade mina 4 rabattkuponger på vissa klädvaror.. Gött att ha sånna ibland iaf, för då blir det ju alltid lite billigare ;P
Sen åkte jag och hämtade Joakim på univeristetet, vi åkte hem och började laga mat.. Köttfärslimpa ! Blev en riktigt stor och god en, så det blev ett antal matlådor också :) Åh, jag älskar verkligen att laga god mat! Man blir så glad över när man lyckas så bra med en sak som man inte gjort så ofta.. detta var andra gången tillexempel som jag gjorde köttfärslimpa helt själv :)

Nu sitter vi och tittar på "Forest Gump" som går i kanal 4 ikväll.


Imorgon åker vi till Mariestad över dagen, det är ju morsdag.. Vi ska på grillmiddag hemma hos farmor och farfar. Ska bli trevligt att träffa släkten lite :)

Hoppas er helg är och kommer att bli fortsatt bra!

Biorio

Hej.

Igår var jag iväg på Sex and the City 2 premiären tillsammans med Emma och Tessy :) Fy sjutton vad bra den var! Väldigt mycket bättre och roligare än ettan, kan jag lova! Åh, I'm in love! :)

Nej, nu ska jag fixa lunch till mig och Joakim, får uppdatera lite mer en annan gång !

ikväll blir det hattparty! :)


livet flyter på..

Underbart brev

Idag kom det bästa och underbaraste brevet på hela månaden, kan ni gissa vad det är för något?  jo, det är ju såklart lönespecifikationsbrevet! :) jag tycker ju alltid att det är lika kul att få det, men denna månaden var det extra överraskande roligt. Jag blev lite rikare än vad jag trodde ;P weho!

Idag hade jag och Joakim sovmorgon.. vi lämnade inte sängen förrän kl 10, och det var helt underbart! Det kändes som att det var helg.. men tyvärr var man ju tvungen att vakna upp till verkligheten och inse att man senare under dagen skulle bli tvungen att dra iväg och jobba ;P Det regnar iaf inte idag, skönt!
Igår när det regnade så blev jag så kall och våt =( Så det vill jag inte gärna bli idag igen..

Jag är trööööött, hade mycket gärna velat gå och lägga mig och sova en stund.. men det får nog tyvärr vänta tills ikväll då det är läggdags.

Imorgon blir det bio med Emma och Tessy som sagt var, Sex and The City 2, here we come! :) visste ni att den är över 2,5h lång? :P

Snart är det helg, har bara 18 arbetstimmar kvar tills jag har helg (kl 11 på fredag har jag helg).

Hallå i regnvädret!

Ja fy sjutton vilket jäkla regnväder det har varit idag, till en början inte så farligt med sedan tog det till vid lunchtid och bara typ vräkte ner.. uh! sitter nu här hemma och känner mig kall och frusen. har varken haft gummistövlar eller regnjacka på mig idag, så jag har blivit rätt blöt om man säger så! =/
Det har varit en rätt så jäktig dag på jobbet, så jag kunde inte ringa till tandläkaren förrän närmare kl 14.00 idag, (för de ringde ju såklart inte mig idag heller, som jag hoppades på).. skulle ju egentligen jobba till två idag, men jag fick jobba till tre istället också..
men när jag ringde iaf till tandläkaren, så visade det sig att de egentligen bara ville flytta fram min tid, eller snarare, det stod att jag hade tilldelats en ny tid kl 16.50 idag istället! (utan min vetskap). jag berättade för henne att de hade talat in ett meddelande om att de behövde boka om tiden, men att de inte hade angivit den där nya tiden.. men iaf, hon frågade om det gick bra om jag kom 16.50 idag då istället för 16.30 som jag egentligen skulle ha varit där.. och det gick ju självklart bra! (jamenar, 20minuter hit eller dit, vad gör det?) ;P
Det enda jag oroar mig för är vad det kommer att kosta :S Har ju bara gått en gång förut, och då kostade det, ca 400-500kr.. trots att jag typ bara "gapade lite", kanske tog jag kort också, eller, kommer inte ihåg.. men iaf, jag tycker att det är DYRT att gå till tandläkaren oavsett vad man gör där!

Det är även ändrat på morgondagens arbetstider.. jag skulle jobba 7-14 imorgon, men istället har jag bytt och jobbar 14-21.30. Det var en på jobbet som behövde vara ledig, och en annan vikarie som endast kunde jobba dag, och jag var snäll nog och gick med på att byta, så den andra vikarien kunde ta min dag då istället.. (det tjänade jag ju på, då jag dels fick en halvtimmes längre arbetstid, samt kvälls ob:t) ;P
Dock missar jag ju grey's, men det får jag väl överleva.. jag kan ju se det i repris..


Nej, nu är det dags att gå och fixa tänderna så jag är fin i munnen till tandläkaren (förstår egentligen inte varför man borstar tänderna innan man ska dit egentligen.. de klagar ju alltid ändå på allt ändå ;P jag sket faktiskt i det en gång, å de sa bara samma sak som annars ändå, då man faktiskt har borstat..) men iaf, jag ska vara hygglig denna gången och borsta de små gaddarna :P

ha en fortsatt bra dag, om den har varit bra hittills?


förresten, glömde tala om att Tony, sångaren i bandet fyller 26år idag, STORT GRATTIS ! Han firade vi ju dels i fredags, och dels ska vi ut och äta med honom och bandet idag också :)
sedan fyller även Erik, storasysters sambo 27år idag, STORT GRATTIS där också! :) (har redan firat honom också, när jag var nere förra veckan och hälsade på.)


ha det!

Blir galen..

...på dolt nr! Det har ringt dolt nr till min mobil 2ggr på förmiddagen, väldigt tätt inpå varandra.. jag gillar inte att svara på dolt nr, så jag har bara struntat i att svara. Nu under kvällen har det ringt 2ggr igen, väldigt tätt inpå varandra igen.. sista gången lämnades ett meddelande på röstbrevlådan. Det visade sig att den som ringde var från tandläkaren och att de "behöver" boka om min tid som jag har imorgon.. De sa att det än så länge finns en tid ledig kl 11 imorgon istället om jag vill ha den. och att jag kunde ringa, att de skulle jobba till halv sju ikväll så vi kunde boka om tiden.. MEN, när jag försöker ringa är ju såklart deras jävla telefontid slut! Jag ringde 2min över fem, och den stängde fem.. hur kan de säga att jag ska ringa dem om jag ändå inte kan komma i kontakt med dem??

Fattar fasen inte varför det är så svårt för folk från vårdcentraler, jobb, tandläkare osv att lämna meddelande FÖRSTA gången de ringer, så man VET att det är dem som försöker ringa, och vad de vill ! Jisses! Hade de lämnat meddelande tidigare hade jag ju kunnat ringa upp dem tidigare, puckon! (ja, jag vet, jag kunde också ha svarat tidigare.. men det är så jävla många dumma försäljare som håller på och ringer på min telefon nu, så vågar inte svara på okända nr just nu).. blä!

Jag ville ju gå till tandläkaren imorgon, nu vet ju ingen fan när jag får komma dit nästa gång! fuck!

En hälsning från mig..

Hej hej. Här kommer det en uppdatering ifrån mig!

Som ni har sett så var jag iväg på strömpis i fredagskväll, hade det riktigt trevligt med vännerna som var där!
Sedan så var det lördag, då var jag rätt bakis till en början av dagen.. gick upp vid 11, åkte in till stan och mötte Johanna och hennes kompis  Anna, samt Tessy kl 12. Vi åt på Rosalis, snackade och hängde där en stund.. sedan var det dags för mig att börja jobba kl 14. Det blev som tur var en lugn kväll på jobbet ! :)
Sedan åkte jag hem, såg på en gammal film som gick på tv tillsammans med Joakim som kommit hem från sthlm.
Söndagen, igår, ja då jobbade jag till halv tre på dagen. Sedan åkte jag hem, hämtade Joakim, vi åkte och handlade mat på ica maxi. Sedan åkte vi hem och började laga mat. Vi grillade marinerade köttbitar, grönsaker på spett, hallumiost, samt stekte panerad Aubergine. Vi hade tzatsiki och baguette till det också. så jäkla gott blev det! det blev så pass över att jag fick det till lunch idag också :P
Efter maten slaggade vi en stund i sängen och efter det for vi iväg till bion där vi såg "Familjen Jones" :) Det var en trevlig och bra slapparfilm.. Dessutom såg vi den helt gratis då jag både hade 2 gratisbiobiljetter att använda, samt en "mellanmeny" biljett, så vi fick tom popcorn och dricka gratis. inte helt fel ;P Mycket trevlig söndagskvällsyssla!

Idag har jag varit ledig heeeela dagen.. sov till kl halv tio typ, så skönt! Sedan fixade jag med frukost och sådant och belutade mig för att se på en film. Det blev "Sex and the city" filmen, tänkte att det kunde vara bra och hålla sig uppdaterad och fräsch om vad som hände senast, eftersom jag, Emma och Tessy ska 2:an på premiärdagen på torsdag ! :)


Eftersom jag hade så fullt upp igår och inte bloggade då, så kommer den sedvanliga jobbveckoplaneringen idag:

  • Måndag: LEDIG
  • Tisdag: 7-14 (tog ett extrapass, skulle vart ledig egentligen enl. mitt schema som jag går på)
  • Onsdag: 7-14
  • Torsdag: 7-14.30
  • Fredag: 7-11 (samma här, skulle vart ledig, men tog ett extrapass)
  • Lördag: LEDIG
  • Söndag: LEDIG
Helt ok jobbvecka framför mig, softa dagar med mycket tid över för annat på eftermiddagen/kvällen!


Imorgon ska jag till tandläkaren också, kl 16.30, har inte varit där nu på två år tror jag.. så det är väl dags! Vet ni vad det bästa är? Jag har ingen tandläkarskräck, utan tycker faktiskt om att gå till tandläkaren :)


Har ni tandläkarskräck?

Jasså ja!

Jasså ja, jag fyllebloggar visst ;P

ikväll, efter att jag slutdade jobbet kl 21.30, så foooor jag fort som katten hem, kollade upp en buss, bytte om, sminkade mig liiite och tog mitt dricka och stack! Jag stack till studentgatan, där tony bor och gick på hans "födelsedagsfest" /han fyller på tisdag).
Jag var där, snackade med folket, drack mina cider som jag hade med mig.. sen blev det brottom till bussen som skulle gå in till stan 23.53
vi hoppade på den, drog till våghus. jag fick myyyyyyycket mer brottom till mc-donalds toan, ujujuj, pissenödig.. men inte så konstigt, jag hade svept 5 cider på mindre än 2 timmar ! :O efter det så drack jag min sjätte och sista cider! vi velade om vart vi skulle, men i slutändan hamnade vi på strömpis.. där har jag aldrig vart ute på krogen typ, han typ bara varit där på "tacobuffé" någon gång med några vänner, vad jag tycker mig komma ihåg..

jeje, där var vi iaf, men nu är jag inte där, nu är jag hemma!

>Drog hem med sista bussen som numera går 02.13 från station! :O 

nu är ag sjukt trött, ska gå och sova! imorgon är det jobb igen, men börjar inte förran kl 14. men ska träffa tessyponken och johanna kl 12 på staaaan.. får la se hur det går, bra eller dåligt ;P ?


tjarååå

Freeedag

Så, igår kväll var det som sagt åska, blixtar och en massa regn! :) Jag älskar åskan! När jag och Joakim gick och la oss och skulle sova så kom det enna riktigta muller och brak! Stora och högljuda var dem! Det var riktigt mysigt att ligga där tillsammans under täcket och bara höra ovädret utanför! Nackdelen var dock att allt kändes rätt fuktigt, täckena och sådant kändes fuktigt av all den kvava värmen som hade letat sig in i lägenheten..

Nu sitter jag här och har precis ätit min lunch.. Joakim han är på väg till stationen, till sin buss till sthlm. Hans mamma fyller år idag så han åker upp för att fira henne, han återvänder hit imorgon igen..

Själv ska jag ju jobba ikväll, så jag kunde ju inte hänga med dit..












Det finns så mycket jag skulle vilja kunna prata om, men jag märker att folk inte är redo..

Inget vatten!

Dumma regnväder, nu har vi inget vatten här borta hos oss.. Vi fick borsta tänderna och tvätta händerna i kolsyrat vatten, som vi hade en flaska av i kylen.. tur att vi hade den iaf! :O

Vad sjutton, man tycker ju att det borde bli MER tryck i kranarna när det regnar, inte MINDRE ! :O

Nej, nu ska jag sova..

Jag är halvfuller och glader och har haft en treeeevlig kväll hos Emmapemma med Tessyponken och Jessipessi ;P

tackar!

Hej från mig..

Som vanligt har jag gryt svårt att komma på en rubrik som är bra, för det känns som att jag redan har kört med typ allt.. speciellt det jag hade tänkte köra med idag "soligdag" :P

Men som sagt, idag är det en underbart solig dag, och jag har njutit av vädret ända sedan halv sju imorse då jag först gick utanför dörren idag! :)
Jag har jobbat idag. Det har varit fruktansvärt varmt att duscha folk i denna sommarhetta!, men å andra sidan så fläktar det skönt när man cyklar, och det bästa av allt, ingen jävla jacka eller tröja har jag behövt ha på mig alls idag! :)

Igår satte jag och Joakim upp våran fina vägghylla, äntligen, får man väl säga! :P Det gäller att få tummen ur arslet bara, och sen blir det skitbra när det är gjort! :)
Har precis nu fyllt upp den med lite prylar.. men hela blir inte fylld, lite space lämnas åt saker som ännu kan inhandlas ;P



Här får ni en liten visning på hur det ser ut just nu med hyllan (ska plockas bort lite arbetssaker och sådant sedan, och sen kan det hända att jag ändrar utseendet i hyllan om jag inte känner mig helt nöjd om en stund :P)

Vad tycker ni om det?


Tror att det blir lite tjejhäng ikväll med Emma och Tessy.. Jag är sjukt sugen på en och annan cider, så det kan nog bli lite farligt ;P
Jag börjar ju inte jobba förrän kl 15.00 imorgon heller..

Trallallaaaa

Tänkte faktiskt bjuda på en liten bild idag..

Jag hade för en gångs skull med mig kameran när jag var nere i Mariestad, så här får ni en glutt på min systerdotter!



Sovandes på mig. Hon somnar alltid bra hos mig, antar att jag är mjuk och go :)



Sittandes i famnen hos sin mamma Marlén.


Visst är hon söt?

Gött!

Jag kom nyss på (igen) att jag faktiskt är ledig imorgon också! Gött det! Imorgon ska jag ta en sovmorgon tror jag, för det har jag inte haft de senaste två dagarna, som har blivit mycket tidiga..

Vad ska man hitta på imorgon då tro?

Några förslag någon?

Besöket i Mariestad

Hej..

Som ni vet har jag varit iväg sedan igår i Mariestad. Det blev en riktigt tidig morgon igår, då vi gick upp redan vid halv fem jag och Joakim..! Vi åt frukost och sedan skjutsade jag honom till hans skolresebuss :P Efter det åkte jag genast ner till Mariestad, och var redan framme vid halv sju på morgonen hemma hos min syster.
Vi tog en frukost tillsammans, sedan gick vi och la oss och sov igen tillsammans med bebisen, vi sov i 2h tillsammans alla tre. mysigt! Sen var det dags för Embla att äta, och sedan var det dags för moster My att ta hand om blöjan och ta på henne dagens kläder, då hon fortfarande var i nattlinnet. :)
Under dagen var vi iväg en sväng och handlade mat, ordande lunch och middag tillsammans. Det blev mycket gosande med lilla Embla för min del denna dagen. Jag tom badade henne i hennes lilla badbalja ! Något som hennes mormor, min mamma, skulle vara mycket avundsjuk på att jag har fått göra det och inte hon än, om hon bara visste om det.. mohaha..

Sedan på kvällen var det dags för mig att åka hem till mamma och äta kvällsmat tillsammans med dem. Umgås lite där också... Sedan efter kvällsmaten drog jag iväg upp till pappa och hans fru också, där jag blev kvar från halv nio till kvart över tio någon gång.. Det var kul att få träffa dem lite också! :)
Sen åkte jag tillbaka ner till mamma och avslutade kvällen genom att gå och lägga mig i samma rum som lillasyster, så vi också fick ligga och prata lite innan vi somande..

Idag har jag vart hos storasyster och Embla hela dagen. Vi har tvättat kläder! Förutom att tvätta har vi gjort lunch, sett en film. Sedan har det varit som vanligt, en hel del gos med Embla, och vi har tom gjort hand och fotavtryck utav henne idag.. Kul med sånna saker som minne, så man kan se hur så hennes händer och fötter var då hon var en månad gammal :) Tänk, vad tiden går fort! Redan en månad och 2 dagar gammal! :)

Sen var det som sagt dags för mig att åka hem igen, och möta upp Joakim vid hans buss.. Vi åkte sedan hem och åt.

Vad underbart väder det var här i Örebro, soligt och varmt! I Mariestad har det varit mulet mest hela tiden, och någon liten regnskur, graderna har legat kring tio, max 12 grader! Det var verkligen en skillnad jag kände då jag steg ur bilen här i Örebro då vi kom hem, underbart! :)

Uppdateringen är här!

Hej mina fina läsare (oh så larvigt det kändes att skriva det, men skit samma) :P

I fredags var som sagt Emma och Tessy över här hos oss och det blev en riktigt trevlig och glad kväll! En hel del snack vart det och sedan brast det ut i sång ;P bra kväll!

Igår var det en underbar sommardag, soligt, varmt och uuunderbart!
Denna dagen valde jag, Joakim, Alex och Valle att dra iväg till Hästhagen och grilla! Och det blev verkligen kanon! Mycket gott käk, trevligt sällskap samt att vi spelade lite freesbe-golf. Vi var där och göttade oss i värmen och solen ett antal timmar, vi drog inte därifrån förrän det började bli kallare och solen började gå ner rätt mycket. Vidare drog vi hem till oss och fortsatte att umgås, dricka litegrann och lyssna på bra musik. En suverän dag och kväll blev det, och vi alla var totalt överens om att vi måste göra om detta fler gånger!


Idag har det varit en totalslapp dag.. Vi har vart iväg en sväng ut på Mariebergsgallerian. Vi har inhandlat skruv till vår hylla, så snart ska den väl komma upp på väggen.. Sedan köpte vi presenter till dels Joakims mamma som snart fyller år, samt till Erik, min storasysters sambo som också fyller år nu i maj. Joakim passade även på att köpa sig lite nya fina kläder, en t-shirt, jeans-shorts, och strumpor :P För ovanlighetens skull så köpte jag INGENTING (förutom presenterna då).. men inget till mig..

Imorgon blir det resa ner till Mariestad. Ska upp tidigt som tusan för att sjutsa Joakim till sin buss som går halv sex, han ska på "skolresa" till sthlm och Karolinska sjukhuset..  Efter det så åker jag direkt till M-stad och umgås med min syrra och syskonbarn.. Kommer även att sova över hos mamma må-tis och sedan umgås med bebis och bebis mamma på tisdagen också.. då ska jag hjälpa henne att tvätta :)

Som vanligt kommer detta..

Såhär jobbar jag nästa vecka:

  • Måndag: LEDIG
  • Tisdag: LEDIG
  • Onsdag: LEDIG
  • Torsdag: 7-15
  • Fredag: 15-21.30
  • Lördag: 14-21.30
  • Söndag: 7-14.30

Ha en bra kväll!

Fredagskväll! :)

Har ju såklart jobbat idag på morgonen, slutade vid 14.00 idag! Men nu skiter vi hur min dag på jobbet har varit (som förövrigt var helt ok dag)..

Just nu sitter jag och Joakim och väntar på att Emma och Tessy ska komma hit! Efter många om och men..
Vid 15 tiden idag började jag och Joakim smsa typ alla våra vänner, som bor kvar, vad som skulle hända ikväll och om folk var sugna på att hitta på något annars.. det var några som var bortresta över helgen, en del skulle bara slappa ikväll och var mer sugna på att göra något imorgon och några var veliga eller hade annat inplanerat..

Jag har varit sjukt sugen på att träffas och umgås med folk den senaste tiden! Känns som att det ibland, eller rätt ofta blir på tok för sällan.. Så därför ska det bli trevlig att Emma och Tessy kommer över ikväll så man får umgås lite..
Jag och Jessica har dock blivit rätt duktiga, vi träffades förra veckan på måndagen och denna veckan igen i måndags.. får hoppas att det blir en trevlig vana ;P Kanske inte just ett måste med måndagar :P men att ses iaf nån stund i veckan, vore kul att få till i fortsättningen också :) Vi får se hur vi lyckas med det :) En jobbande och en student har ju rätt olika scheman och "måsten" att ta itu med. så ibland kan det bli ett riktigt pussel :P

Jag hoppas de kommer snart, så snackandet kan börja :)


Hoppas ni alla får en härlig fredagskväll!

Nu är jag ledig heeeela helgen, underbart gött! Tror tom att jag är ledig fram tills på torsdag nästa vecka, om jag har sett rätt på schemat mitt ;P

Regn..

Det bara regnar och regnar hela tiden.. det har nog regnat oavbrutet sen igår kväll tror jag nästan..
Det ska inte bli kul och dra iväg till jobbet snart i det här vädret! Ska banne mig ta på mig mina gummistövlar, tråkigt nog har jag ingen regnjacka, men jag kan låna en på jobbet..

Vi har nyss ätit lunch, jag och Joakim. Idag blev det varmamackor med köttfärsås på (som vart över ifrån i tisdags), mycket goda mackor! Sedan fick jag ett infall och ställde mig och gjorde en smulpaj med röda vinbär (som vi har fått egenplockade av Joakims mamma vid ett tillfälle, som bara har legat och väntat i frysen på att få användas) :P Det blev en riktigt god paj, och den satt mycket fint, denna kristihimmelsfärdsdag! (Nånting ska man väl få unna sig då det egentligen är helgdag och man måste iväg och jobba..)

Precis nu när jag satt här och skrev och Joakim stod och skulle plasta in formen och så, så upptäckte han en spricka i formen.. Jag gick ut till köket och kikade på saken, och mycket ritktigt, en spricka, en stor spricka som gick rakt genom hela formen.. dock inte rakt igenom på alla ställen, men det var bara en tidsfråga tills den skulle gå mitt itu.. Så jag fick lägga över resterande av pajen till en bunke istället och formen, den åkte i soporna.. det blir till att köpa en ny sådan..

Nej, nu måste jag packa matlådan och börja göra mig iordning för att dra till jobbet..

Hoppas ni får en bra dag idag, på eran lediga dag, och att ni slipper regnet ! ;P

Onsdag, jahapp!

Idag är det tydligen onsdag igen, åter till vardagen.. den grå grå vardagen, iaf som det ser ut just nu (utomhus), och (innombords) just nu också tyvärr..

Jag grubblar mycket på livet just nu, på verkligen allt så kan höra livet till.. och det får mig att känna mig lite deppig..
Hade nyss ett långt samtal med Joakim, ett mycket tårdrypande från min sida, och ett mycket tröstande från hans sida.. Jag behövde lätta lite på alla tankar som tynger ner mig, så jag var bara tvungen att prata lite med någon, men då släpps ju såklart syndafloden lös också!
Hade väl egentligen större lust att tala med en vän om allt, just för att slippa tala om sånt med Joakim.. men jag visste inte vem jag skulle höra av mig till just nu.. och det var ju lite akut, så jag kunde helt enkelt inte vänta mer, var bara tvungen att släppa på det! Eler vem vet, såhär nu i efterhand kanske jag trots allt valde rätt person att tala med ändå, det kanske hade blivit för stor och för mycket att lassa på en kompis..

bah! Ögonen svider nu, antar att de blev helt uttorkade av alla tårar jag tappade ikväll!

Nu känner jag mig bara tom och orkeslös, viljelös, maktlös.. Jag vill allting, men ändå ingeting!?! Vet inte riktigt hur det går ihop, och det gör det väl antagligen inte heller eftersom jag känner mig såhär..

bah, och åter igen bah!




Vart fan är min spade?!?

En underbar dag!

Idag har jag som sagt varit i Mariestad över dagen och umgåtts med syster och systerdotter.. och det har varit en helt underbar dag!
Vi har varit iväg i granstaden Skövde under flera timmar idag och shoppat. Lillan fick många nya söta kläder, jag hittade mig två par skor och systra mi hittade sig lite nya kläder hon med.
Det har varit riktigt mysigt att umgås med Marlén och Embla idag. Embla är så fruktansvärt söt unge! Jag har fått hjälpa till att byta blöjor och sådant idag. Har kört henne i vagnen, burit henne i famnen, bytt kläder på henne då hon tyvärr råkade kissa på sin body under tiden jag bytte blöja på henne. haha! :P
När vi var hemma hos dem i Mariestad igen så satt jag med Embla i min famn, hon låg på min arm och somnade där.. hon såg ut som en koalabjörn som sover på en gren eller något, där hon låg på min arm med sina händer och armar dinglandes ner från vardera sida om armen !
Åh, jag ville verkligen inte åka hem idag! Hade gärna stannat där mycket längre, bara få umgås och gosa med lilltjejen! Det är självklart mycket trevligt att få umgås med storasyster också, få lite kvalitetstid med varandra :) Det är ju trots allt inte så himla ofta vi ses.. men jag ska försöka se till att det blir lite oftare numera, så jag inte missar lilla Emblas utveckling :)

Det har varit en väldigt solig och fin dag idag också, en helt perfekt dag helt enkelt!

Imorgon är det dags för att återvända till jobbet *vill inte*, jag vill hellre ner till Mariestad och umgås lite mera med gullungen där nere.. Men jag överlever nog ändå, att gå till jobbet istället.. Ska ju trots allt bara jobba 3 dagar denna vecka, sedan är det helg igen och då är jag ledig! :)

Forsättning på slappardagen!

Ja, det hände faktiskt någonting ikväll!

Ja vart totalt less och uttråkad på allt slappande jag gjort under dagen, så jag skickade sms till Jessica i ren desperation, och undrade om jag fick boka en akuttid ;P
Och det fick jag..
Så vi halv nio ikväll var jag nere hos henne och umgicks. Vi satt i hennes soffa och snackade om allt som vi behövde snacka om.. alltid så skönt att träffa Jessica, man får snacka ur sig riktigt bra om allt som stör en, samtidigt som man även kan snacka en hel del flum. Det blev en rätt så kort, men ändå intensiv pratstund, men vid typ tio var det dags för henne att återgå till att läsa en tråkig text, och jag hem och sova..

Så, nu har jag uppdaterat mig lite..

Nu ska jag hoppa i säng och sova.. imorgon ska jag gå upp hyffsat tidigt ändå för att ha en ledig dag, ska gå upp vid typ kvart i sju.. jag måste hinna duscha och äta frukost innan jag ska åka iväg till Mariestad och umgås med syster och systerdotter :) Jag har bestämt mig för att vara där SENAST kl 10.00, för att hinna med så mycket umgänge och saker som bara går under dagen, innan det är åter dags att fara hem igen..!


Sov gott alla ni där!

Slappardag!

Idag har jag verkligen haft en totalslapp dag, och det har varit underbart!
Jag gick upp vid ca halv elva, för jag vaknade av att hemtelefonen ringde, men jag brydde mig inte om att svara.. sen fick jag ett sms nån minut senare, där Marlén undrar vad jag sysslar med och att hon försökt ringa men inget svar.. så jag pallrar mig upp, går på toa, sedan tar jag hemtelefonen och ringer upp henne..
Under tiden vi pratar äter Embla, och jag ordnar mig min egen frukost..

Vi snackade så länge att jag både hann höra henne äta, snarka, gråta, "ta i" (för att göra du vet vad i blöjan), samt sträcka på sig.. det lät så himla sött! När vi väl la på var det dags för Marlén att byta blöjan ;P DÅ hade klockan redan hunnit bli kvart över tolv typ..

Joakim kom hem strax där på, och vi satte igång med lunchen..

Efter lunchen drog vi iväg en sväng till Biltema, för Joakim skulle inhandla en cykelslang till sin cyckel, men det visade sig att den han köpte förra gången ska vara den som är rätt.. fast han inte fick den att passa vid ventilen.. men det är bara på't igen!

Så vi drog hem och tog en fika.

Sedan slängde vi oss i sängen och tog en lur, jag tog dock en längre lur.. så när jag blev väckt var det dags att ställa sig vid spisen och laga mat..
Nu står en kycklingmarengogryta på spisen och "göttar till sig" , som jag brukar säga ;P Snart är det dags att koka riset till det, och sedan njuta av den underbart goda maten!

Så, ni ser, vilken slapp dag jag har haft hittills!?!

Ska det fortsätta så hela kvällen också tro, eller händer det något annat kanske..?

Helg

ujujuj! vad sjukt trött jag var imorse! Jag ville VERKLIGEN INTE gå upp ! Men jag var ju såklart illa tvungen.. Väl på jobbet så satt jag och gäspade mig igenom säkert närmare hela första timmen.. (eller ja, satt och satt, första halvtimmen var det rapport, sedan så var det dags att ge sig ut på morgonjobben).. Men när jag kommer in till den 3:e brukaren för morgonen så känner jag att jag har vaknat till liv och börjar typ sjunga "Go'morron, go'morron, hör fåglar sjunga glatt..." när jag steg innanför dörren :P haha!

När jobbpasset var slut för dagen så begav jag mig hem i min pärla.. Gick in i sovrummet med en gång typ för att sova en stund (för jag hade gått och blivit trött igen efter lunch ;P ) Men jag kunde inte sova.. så jag hoppade in i duschen och tog en riktigt lång dusch! mycket skönt!
Efter det åkte jag och Joakim och handlade lite mat, åkte hem och satte igång att göra Tacos. :)

Nu har min egna helg officiellt startat iaf! Jag är inte i tjänst förrän onsdag morgon igen, och det känns underbart!
Nu är det dags för det sedvanliga..

Så här jobbar jag nästa vecka:

  • Måndag: Ledig
  • Tisdag: Ledig
  • Onsdag: 7-15
  • Torsdag: 15-21.30
  • Fredag: 7-14
  • Lördag: Ledig
  • Söndag: Ledig
Som ni ser får jag en väldigt lugn och skön nästa vecka, och det kan behövas efter denna veckans 6 dagarsvecka, samt det dubbla passet igår.. skönt att få ta igen sig lite då :)

Imorgon vet jag inte riktigt vad som kommer att ske, men något händer väl.. Men på tisdag, då drar jag ner till Mariestad och hänger med Marlén och lilla Embla hela dagen :) Det ser jag enormt mycket fram emot! :) :)

Just nu sitter jag och "firar" min helg litegrann, sitter med sommarens nyhet ifrån 2,25% Rekorderlig. Smaken av Sumltron-Kiwi . Den var mycket god tycker jag ! :)
Jag har faktiskt mer och mer börjat tycka att det är lite trevligt att dricka någon liten 2,25:a nån gång till maten, eller på helgen lite sådär.. då man inte planerar att festa, utan bara vill dricka något gott. DÅ kommer dessa bra till pass! :)


Nej, nu ska jag se om det går något bra på tv som jag kan ligga och slappa framför i soffan!

Ha en bra söndagskväll!

Ibland...

Idag har jag jobbat ett 12,5h pass.. dvs från sju i morse till halv tio ikväll. där emellan har jag haft; en halvtimmes lunchrast, en timmes ledigt mitt på dagen, samt en halvtimmes middagsrast, som blir 2h ledigt totalt idag..
Passet har gått bra, från start till slut, men nu är det jag som typ är helt slut..

Jag tycker att det är ok att jobba helger över lag, men ibland så tycker jag det är så tråkigt.. Just ikväll är en sådan kväll då jag tänker så.. nu när jag har jobbat hela förbaskade dagen och äntligen får komma hem, vad händer då för min del.. jo, jag måste slänga i mig något att äta och sedan pallra mig i säng, för jag ska upp kl sex imorgon igen och dra mig iväg till jobbet!
Medans för andra som är lediga så händer det betydligt trevligare saker än så.. De kanske sitter och kollar på en film under en filt hemma i soffan, myser med någon, kanske sitter i en biosalong, är ute på en pub och dricker en öl, kanske äter de mat med några vänner, kanske är de just nu på väg ut till en krog för att svänga lite på höfterna.. se, det finns massa kul att göra en helg, en lördagkväll som denna, men jag, jag måste sova! =/

Jag ska inte klaga, jag gillar mitt jobb, och helgen ger mer i betalt..
Men folk som aldrig behöver jobba helger, folk som aldrig behöver offra varannan helg till sitt arbete, förstår nog inte riktigt hur det kan kännas att behöva "måste" det just då.. då när alla andra som man känner är ledig, då som man egentligen skulle haft som största möjligheten att få umgås med sina vänner och bekanta, då när man tvingar sig själv att gå och sova- tänker man på hur mycket kul man kunde gjort istället - och hur man undrar vad alla ens vänner har för sig för kul..


Det enda jag kan glädjas åt ikväll är regnet som faller ner utanför fönstret, det är det enda som får en att vilja slänga sig i sängen och dra täcket över huvudet! (dock är det också det regnet som är orsaken till att jag just nu sitter och fryser, för att jag har blivit pissblöt av det nu ikväll då man tvingades visstas ute i det under arbetspasset..)

Nej, nu måste jag lägga mig..

Hoppas ni har en trevlig lördagskväll alla ni som inte behöver jobba, hoppas även ni kan ha överseende med min dystra kvällsblogg ikväll..

God natt!

Fredag

Hej på er alla!

Nu är det fredag igen, och helgstämningen infinner sig, trots att jag ska jobba hela helgen.. men inte ska jag hänga läpp för det!
Ikväll i det Hallströmska/Holgerssonska hemmet blir det hemmagjord pizza, med massa gottigheter på (bla, mozzarella, oliver, färska champ., färska tomater, lufttorkad skinka, samtn fetaost och babyspenat som kommer att läggas på mot slutet av ugnstiden.. Jag har precis slängt in den i ugnen för bakning ;P

Till detta har jag även slängt ihop en egen "pizzasallad", dvs vitkålssallad, uuunderbart gott! :)

Jag tror vi även har bestämt kvällens film också, Terminator Salvaiton. Som ingen av oss två har sett förut, så det blir spännande det, att se hur den är!

Så trots att jag kommer att jobba iprincip hela dagen imorgon (7-21.30, med en timmes rast mitt på dagen mellan ca halv två och halv tre) så hänger jag ändå inte läpp, för ikväll, då får jag ändå känna lite helgkänsla! :)

Imorgon är det "Hjälmaren runt", cyckel-lopp, för er som inte hört talas om det förut.. Detta ska min mammas man Inge, och en av våra bekanta från gbg, Micke, cykla imorgon.. Så med andra ord kommer mamma, Inge, Mollie, Micke och hans fru Marva att vara i Örebro imorgon.. detta känner jag dock liten besvikelse över, att jag inte kommer att kunna umgås något direkt med dem imorgon pga. mitt dumma arbetspass!
Ska försöka se till att jag kanske iaf kan träffa dem en liten stund på min lilla lediga timme imorgon..

Vad ska ni göra ikväll då?


Om vi inte hörs och ses i helgen, så önskar jag er alla en trevlig helg!

Lediga dag..

Idag har jag varit ledig från jobbet, och det har varit as skönt! :)

Jag sov verkligen ut imorse, till halv tio tror jag det blev :P Sen gick jag upp och åt en härlig frukost tillsammans med Joakim, fast för honom var det förmiddagsfika eller något sånt.. Efter frukost hoppade jag in i duschen.
Sedan blev det en stunds datasittande.. vid datorn klickade jag runt, och vipps har jag bokat ännu ett resmål på vår första semestervecka! :)
Nu ska vi inte "bara" till Göteborg i 2 dagar, utan nu ska vi även göra en dags-kryss till Åland.
Sedan har vi även sysslat med sådat som att tvätta bilen, flylla på glykolen, inhandla nya vindrutetorkare osv.. Joakim har även handlat hem en ny slang till sin cyckel, för den gamla är punka!
Lagat mat har vi också gjort, det blev hallumipastagratäng.. mycket god vegetarisk gratäng med massa gott i!


Vår första semestervecka kommer att se ut såhär:


Vecka 23 - 7-13/6

Måndag- Vi har lite sovmorgon, innan det är dags att åka med tåget ner till Göteborg ca kl 11.
vi är framme vid närmare kl 14,
incheckning på hotellet sker kl 15

Sedan får vi bestämma vad vi hittar på vår första kväll i gbg..

Tisdag- det blir en shoppingrunda och troligtvis Liseberg på eftermiddagen/kvällen, om vi inte redan gjorde det dagen innan och inte pallar gå en dag till ;P

Onsdag- utcheckning från hotellet sker kl 11.
Tåget mot Örebro går vid ca kl 14, vilket lämnar lite utrymme åt någon form av aktivitet innan vi åker..
Framme i Örebro ca kl 17.

Torsdag- Vi packar om väskorna och gör oss klara inför nästa resa.
Sätter oss i bilen och kör upp till Stockholm, där vår nästa resa utgår ifrån.
Spenderar lite tid med Joakims familj kanske där på kvällen då..

Fredag- Går upp tiiidigt, vår båt avgår redan kl 07.10, incheckningen ska vara klar en halvtimme före avfärd!
07.10 när båten avgår sitter vi på plats för frukostbuffé ! Hoppas på en stor och härlig sådan!
Under färden blir det att roa sig på båten, sola osv.
Vid ca halv två lägger vi i hamn i Mariehamn, där vi ska gå av och gå ombord på båt som åker tillbaka.
På den båten lär vi äta någon form av middag, göra en hel del inköp i taxfree,passa på att fylla på lagret.
Vid ca kl 18 är vi åter i Stockhlom igen.

Lördag & Söndag - Lär troligtvis spenderas i sthlm tillsammans med Joakims vänner och familj. Grilla, umgås,                               kanske någon fest, och bara njuta utav sommaren!
Söndagen blir även hemfärd igen till Örebro.

Det ser väl ut att bli en bra första semestervecka, eller vad säger ni? :)

Go'dagens!

Idag har jag ju såklart varit en arbetsmyra nu igen :P Jag har arbetat från 7-14 som jag skulle, sen gick jag på stormöte (mellan 14.45-15.00) efter det inväntade jag sköterskan och fick min deligering förnyad. (sånt måste ju göras en gång om året)..
Så, summan av pannkakan är att jag inte kom ifrån jobbet förrän kvart i fyra, och då får jag ruuuuusa iväg till bilen vars parkeringsbiljett har gått ut för ett bra tag sedan! Var jätte rädd att det skulle ligga en lapp under vindrutetorkarbladet, men som tur var så gjorde det inte det! puh!

Nu har vi nyss ätit och jag sitter nu och varvar ner lite i soffan.. känner mig helt slut i kropp och huvud!
Ikväll ska jag eg hem till Tessy och se på Grey's med henne och Emma.. men jag får se om jag blir någe piggare idag, så jag orkar vara social.. annars ligger jag nog hellre här hemma på soffan och ser på det själv.

Vi måste dra iväg och handla snart också.. *suck* ännu mer konkande och släpande ;P Men, det får gå!

Ujujuj, skulle vara skönt med en powernap, men nej, det skulle bara sluta med att jag sover på tok för länge! Det är inte bra!


Idag kom det hem en 4e film ifrån Lovefilm.se.

Hittills har vi haft hemma:
* Changeling - mycket rörande film som handlar om en mor vars son försvinner spårlöst, och hennes kamp för att återse honom. kampen mellan henne och samhället, då de finner en pojke och påstår att den är hennes, då hon försöker få dem att förstå att det inte är hennes son.
* District 9 - en märklig film om utomjordningar och människor, filmat ur ett dokumentärperspektiv, dock en bra sådan! (eller iaf enligt mig). Tyckte den första kvarten att det verkade som en riktig skitfilm, var nära på att stänga av.. men sedan så började det hända saker, och man blev mer och mer in-nästlad i handlingen, då var man fast.
* Dumbo - söt liten film om en liten elefant med stora öron ;P

Nu har vi hemma:

* Terminator Salvation - (utvärderar den när jag har sett den) :)

Vad som kom mer på posten var även min gratis biobiljett ifrån Gratisbio.se , samt min gratis värdemenycheck (till biobesöket) från samma sida.
Riktigt kul!
Så nu har jag två gratis biobiljetter och en värdemenycheck som ligger och väntar på att det ska komma någor bra på bio så vi får använda dem :)

Klara , färdiga, GÅ !

Idag var starten på mitt nya vikariatschema, och en lång arbetsvecka.. Känns ändå rätt bra. Idag hade jag en ny vikarie som gick bredvid mig och lärde sig jobbet.. Hon ska även vara med mig imorgon och på onsdag, så jag får dela min arbetsbörda med någon iaf ;P

Har ni deklarerat?
Ser på nyheterna just nu om detta och att den stänger nu i natt..
Själv har jag ju gjort klart min för ett bra tag sedan, så då blir man så datumblind och börjar tänka "jasså, är det dags nu igen, gjorde jag det inte nyss" typ :P haha!

Ikväll har jag varit med Jessica. Som vanligt har det varit riktigt trevligt, vi kan både flumma och vara seriösa! :) Dock vart det lite mycket ångest från mig och min sida på slutet, men det kommer jag nog över snart ;P
Hoppas verkligen att vi lyckas ses snart igen!

Har även talat med min syster i telefon, och delvis "talat" med lilla Embla.. eller iaf hört henne jollra i bakgrunden..
Vi har bestämt att jag ska komma ner på tisdag i nästa vecka, för då är jag ledig! Då ska jag ner och träffa Embla för andra gången i hennes hittills korta liv ;P Ska bli kul. Ska även bli trevligt att kunna göra lite nytta för min storasyster som typ inte får göra någonting själv pga kejsarsnittet.. så jag ska hjälpa henne att bära ner tvätten till tvättstugan, och sedan upp igen, såklart ;P Så hon kan passa på att få lite sånt gjort. Går ju åt en hel del tvätt med en liten lortgris i hemmet..
Längtar till på tisdag!

Jahapp, snart dags att lägga sig.. ska se klart på nyheterna, och sen bums i säng!

har'e bra!

Söndag

Nu är det åter söndag, och vi är tillbaka i Örebro igen..

Helgen i Stockholm har varit bra. Den har bjudit på mycket trevligt sällskap och solsken. Vi har spenderat mycket tid tillsammans med Joakims familj, och en del av deras vänner.. Det har både varit middagar och festande, samt lugna slappa stunder också.
Vi har tom. hunnit med lite shopping. Jag för min del har köpt ett par kortare leggings som går till knäna, samt en ny vår/sommar klänning.
Joakim har köpt sig ett par nya skor till pangpris! (hans förra par skor var så utslitna att det var hål i dem rakt igenom, på sidan på bakre delen av skon!) Men nu har han slängt dem och strosar numera runt i hela skor! :)

Imorgon är det åter dags att påbörja en ny arbetsvecka, som kommer att bli en mycket arbetsam sådan!

Så här jobbar jag nästa vecka:

  • Måndag: 7-14
  • Tisdag: 14-21.30
  • Onsdag: 7-14 , samt tid för förnyad deligering 14.30 - 15.30
  • Torsdag: LEDIG
  • Fredag: 7-14
  • Lördag: 7- 21.30 (endast ledig en timme mitt på dagen)
  • Söndag: 14-21.30
Kommer bli en lååång och slitsam vecka.. Kommer nog vara rätt trött när helgen kommer, och det jobbigaste passet av alla infinner sig.. huu.. men vad gör man, det är bara att jobba på och längta till en mindre tuff vecka!


RSS 2.0