Födelsedagen och helgen

Så, nu när helgen börjar lida mot sitt slut kan jag tala om allt vi har gjort.. :P

I fredags hade jag och Joakim hemmakväll. Åt god mat och bara tog det lugnt och skönt. Vi kollade på en "ler animerad" film som heter "Mary and Max".

Igår fyllde ju jag år, och dagen började med frukost och paket på sängen av min kära Joakim. :) Presenterna jag fick var en underbart fin svart klänning, filmen "Snövit och de sju dvärgarna", samt en stor värmeljusprydnad som ska hänga på väggen, med 12 glaskupor till värmeljus. Sedan fick jag lite presenter som var ifrån Joakims mamma Stina och hennes man John. Av dem fick jag en ask med lyxig choklad från chokladbutik, samt ett valfritt biobesök med valfritt biosnax. :)

Efter frukosten blev det till att börja städa lägenheten inför besöket från våra gäster. Maten hade vi redan börjat förbereda på fredagskvällen, men det var dags för den att börja puttra igen.. Långkok är bra grejer det!
Folket kom vid kl 15.00.
De som var närvarande under lördagens kalas var; farmor och farfar, pappa med fru, lillasyster, storasyster med fästman samt deras lilla dotter.
Vi åt god mat och sedan fikade vi lussekatter.
Jag fick även en del presenter. 2 stora fina orkidéer. Älskar dem! Sällskapsresanboxen, En "kudde" med en platta på som jag kan ha i knät och ha min laptop på, samt pengar.
Efter en stunds pratande och kaffedrickande var det dags för gästerna att åka hemåt igen.
När gästerna hade åkte hem så kom Emma och Kristian förbi en sväng och grattade mig. Utav dem fick jag En mangobodylotion och duschtvål samt en, kallar man dem duschsvamp? Bra grejer det iaf :)
Sen när dem hade gått hem var resten av kvällen lugn..

Idag har det varit ett kalas till. Idag var mamma och hennes man här, samt min mormor och moster. Ännu en gång åt vi god mat och drack kaffe och åt wienerbröd. Allt detta efter att vi skruvat ihop min första present för dagen, som var ett nytt soffbord. Jag hade valt ut detta via Mio's hemsida. Hade inte sett det i  verkligheten innan. Men både jag och Joakim är mycket nöjda med det! :)
Sedan fick jag filmer: "flickan som lekte med elden" och "luftslottet som sprängdes", så nu har jag alla tre i serien! :) Sedan fick jag böcker: "en förtjusande man" och "oväntat besök på star street", båda utav Marian Keyes. Sedan fick jag ett plättlagg och en äppelurkärnare.
Är mycket nöjd med alla mina presenter! :)

Sedan när de hade åkt hem så var det dags för oss att sätta oss med veckans matsedel och skriva inköpslista, samt åka iväg och göra vår sedvanliga veckohandling.
Resten av kvällen har varit lugn. Kollat på Grey's reprisen då det var Fictional Me- spelningen i onsdags vid den tiden som Grey's är.

Det var en del om våran helg det..



Fredag igen :)

Nu är det äntligen fredag igen.. vet ni vad som slog mig imorse? Att jag faktiskt fyller år imorgon! :O Jag vet ju det, och jag har ju planerat diverse kalas med släktingarna.. men jag har inte tänkt så mycket att jag faktiskt fyller! :P Så det slog mig först imorse.. haha!

Idag tog jag mig ut en sväng till Skopunkten och till Ikea. Har ju velat åka ut sen förra helgen, men det har inte blivit av/har inte kunnat när andra skulle åka/andra har inte kunnat då jag ska åka osv.. så nu tog jag mig ut själv! haha.
Jag hittade två par jättebra senhöst/vinterskor. De är så luddiga och mjuka inuti :) Fick riktigt najsa rabatter också! Skorna skulle ha kostat 349kr/ par skor. Men dels så blev jag medlem, så jag fick välkomsbonus på 10%, sedan var det medlemserbjudande just nu på det ena paret, så det skulle bara kosta 249kr istället för 349kr. Sen så har ju Skopunkten alltid sitt härliga erbjudande, "ta 2 par skor och få 50% på det billigaste paret". Så, summa sumarum, jag betalade endast 426kr för BÅDA paren. (allt detta tack vare alla underbara rabatter) :P (hade jag betalat fullpris för båda hade det ju kostat mig 698kr ! :O
Gött att det inte gjorde det!

Sen drog jag in på Ikea och köpte nytt disktställ till bestick, en blomma, en löstagbar "krokhållare" som man hänger på dörren, för att kunna hänga upp kläder och annat på.. Sen blev det två korvar också ;P (Jag var faktiskt helt darrig i händerna, så jag var tvungen att äta, var så tom på energi..)

Sen åkte jag hem.

Jag har lyckats plugga lite idag.. Men det känns som att mesta tiden idag har gått åt att ringa runt runt runt till en massa olika företag och sådant. Jag har idag bytt försäkringsbolag för min bilförsäkring. Så nu betalar jag nästan 2000kr mindre om året än vad jag gjorde tidigare! Fatta skillnaden! :O
Gött att ha det gjort också. För imorgon, för ett år sedan så köpte jag ju min bil, och tecknade förra avtalet som gällde ett år, och ville jag byta bolag så var det nu jag var tvungen att fixa det.. annars skulle det bli ett år till med dem..

Känner mig sååå duktig när jag har fixat massa sånt viktigt! Vad duktig och ekonomisk jag är ;P hihi..

Har även ringt till Mekonomen direkt idag igen, efter att ha fått ett mejl av dem om lite info jag bad om igår.. Så nu, åter igen har de fyllt i alla uppgifter och jag hoppas nu på att en verkstad hör av sig nästa vecka så jag kan boka tid för att de kan laga mina jävla torkbladsmotorik, som inte längre vill funka! Piss! Men sånt måste man ju fixa, går ju inte leva utan torkarna! (hoppas bara det inte blir allt för dyrt)..

Nej, nu ska jag väl vara duktig och hjälpa Joakim, som är ännu duktigare och står och lagar vår middag..

Ha en skön och bra fredagkväll!


Glöm inte bort vad det är för dag imorgon :O ;P

Torsdag med föreläsning

Idag har jag varit på föreläsning på USÖ, om ortopedkirurgi. Det var intressant, men fy sjutton vilken obekväm stol jag satt på! Träsmak i arslet var vad jag hade när jag gick där ifrån sen!

Sedan har jag suttit här hemma och pluggat en del, skrivit på ett arbete.. snart halva gjort..

Ikväll har Joakim också varit mycket gullig och hjälpt mig att färga håret mitt. Det behövdes verkligen, då utväxten bla. blivit för mycket.. så nu känns det myyycket bättre! haha. Har dock inte sett det torra resultatet, men det får jag väl snart se när jag går till badrumsspegeln och borstar mina gaddar :P

I helgen kommer större delen av släkten hit då och firar mig. På lördag kommer det 8 personer kl 15.00, på söndag kommer det 4 personer kl 13.00. Det blir full rulle.
Men på kvällarna är jag fri för annan uppvakting.. *blink blink* ;P

Fictional Me

Ikväll kl 21.00 spelar alltså Fictional Me live på Satin!
Om någon är intresserad så kan jag troligtvis ordna med förköpsbiljetter, som kostar 30kr.
Smsa mig om ni är intesserade! (och finns det inga förköp kvar, så går det alltid att betala i dörren).
Under kvällen kommer det att vara fyra band som spelar, så det är helt klart värt pengarna, men huvudnumret för iaf min del är ju självklart Fictional Me ;P

Effektiva jag!

Idag tycker jag allt att jag har varit flitig och effektiv! :)
Jag har bla. lämnat in ett arbete till läraren idag.. detta arbete kunde man välja att antingen göra skriftligt eller vara med i skolan på sk. seminarium. Sitta och diskutera det man läst och kommit fram till i grupp.. - Jag valde alltså att lämna in det skriftligt istället.. Detta gjorde att jag inte behövde gå till skolan idag. (skulle varit där 14-17).
Så vad har jag gjort istället? - Jo, jag har läst ut hela boken som vi lånade i skolan igår, till en enskild skriftlig uppgift som vi ska lämna in den 9/11. Men jag har alltså idag läst ut hela boken idag, samt börjat med referatet av den, med kort fakta om innehållet av boken, diskussion och reflektion omkring dilemmat.. Jag har en del av reflektionen kvar bara. Känns som att det flyter på riktigt bra! Hoppas på att kanske hinna klart med den redan ikväll. Så är det gjort sen. :)

Sedan hag jag och Joakim tvättat en himlans massa tvätt idag.. (två veckors tvätt..) det blir en del! Men nu är det gjort och den är tom inviken i skåpen! :)

Sedan har vi gjort en rolig grej idag också. Jo, vi har bakat lussekatter! :):):):) Jag totalt ääääälskar lussekatter, och nu så har vi bakat en hel massa godingar ;P

Tänkte att jag skulle läska er med lite bilder:



Första plåten kom ut ur ugnen..



Sedan kom andra plåten ut..



Efter det kom tredje..



Och slutligen kom den fjärde och sista plåten ut.. vad händer sen då?



Jo, då var det dags för att ta en rejäl tugga av årets första och underbara lussekatt! :)

Skolstart!

Idag var det skolstart för min del, igen, efter lite drygt 1,5 års paus.
Det kändes både bra och "dåligt" att ha börjat plugga igen. Bra för att det är hyffsat slappa pass i skolan, "dåligt" för att jag nu måste plugga när jag är hemma ;P annars var det ju bara, gå till jobbet, gå hem, va ledig.. men nu har jag ju plugg att fixa också. haha! fast å andra sidan så kändes det ändå rätt naturligt att sätta sig med datorn i knät när jag kom hem och börja läsa och skriva om det som vi ska ha klart till imorgon.. rätt ok ändå liksom!

det var en liten uppdatering ifrån mig, hur det går i skolan och så..

Ha en skön måndagskväll! :)

Söndagkväll- snart börjar filmen :)

Lördagen utvecklade sig till en trevlig kväll hemma hos Emma. Vi satt och snackade om allt mellan himmel och jord. Allt från vad vi tyckte om att leka med när vi var små, till gymnasiebetyg, julfirande och jobb.. Jag drack lite cider och Emma drack lite vin, och det var verkligen supertrevligt!

Idag har jag och Joakim varit och gjort våran veckohandling, som vanligt på söndagar ;P Rätt soft syssla. Först sitta hemma och skriva veckans matsedel, vad man ska äta dag för dag och planera.. Sedan då skriver vi handlingslappen utefter det, vad som behövs. Sen åker vi iväg till Ica Maxi och kör med våran självscanning som vi har möjlighet till där ute.. och det är så bra och smidigt. :)

Idag bestämde jag mig ÄNTLIGEN för vad jag ska bjuda på för mat till helgen som kommer, då jag fyller år och ska ha 2 kalas med folk här. Ett på lördagen med; pappa&fru, storasyster&fästman&deras dotter, lillasyster, samt farmor&farfar. Det andra på söndagen med; mamma&man, mormor, och moster.
(samt jag och joakim närvarande båda dagarna, såklart ;P haha)
Jag kan tyvärr inte avslöja här vad jag ska bjuda på, för jag vill hålla det hemligt för mina gäster.. och jag vet att min lillasyster läser min blogg :)

Idag kom jag på att jag måste måste måste baka lussekatter snart! För sen kommer jag inga få äta.. så det måste bli nu! Kan inte leva utan att ha fått ätit några detta året också ;P haha.

Nu börjar snart filmen jag ska se på tv3, "Vid din sida". Har sett den förr och jag gillar den mycket!


Imorgon börjar skolan för min del, ännu en gång i livet ;P haha. Ska bli kul och se vad det är för folk jag kommer att läsa med. Läraren vet jag redan vem det är, har haft henne tidigare i en annan kurs, och det gick jätte bra, och jag gillar henne. Så det kommer nog gå skitbra det här med. :)

Lördag, allt kan ske, inget kan ske..

Här sitter jag och gäspar i soffan, med datorn i knät och en filt omkring mig.. sitter och hoppas på att något ska hända, denna tråkiga gråa dag, innan jag somnar här! :P
Nej, men ärligt talat, vore kul om något hände. Oavsett om det vore att någon kom förbi, bjöd mig bort, en fest gör sig till känna, en filmkväll en några, spelkväll, vinkväll.. ja i princip vad som hellst får hända! :)

Men jag får väl se.. kanske händer det ingenting.. och då får jag väl nöja mig med det också, antar jag.

buhu vilket trpkigt inlägg detta blev då.. haha!

Slänger väl med en bild för att göra det hela lite roligare..



Vår katt hemma hos pappa, Mojje.



Ibland är det mysigt att bara få kramas lite och höra hur han spinner när man håller i honom :)
(lite smygreklam i bakgrunden)

Läget

Snart börjar det jag ska se på tv, Grey's anatomy. Men i väntan på det så kan jag väl lika gärna skriva en rad här, eller kanske två..tre..fyra. eller fler än så..

Idag jobbade jag av ännu ett arbetspass. Skulle ha jobbat 7-11 extra och sedan ha apt-tur 14-16. Men det blev 7-13.30 och sedan 14-16. Det var skönt, för då slapp det bli en sån lång lucka mellan passen, plus att det gav lite mer pengar ;P
Imorgon är jag ledig. Sedan är det bara 3 arbetspass kvar, sedan är det måndag igen och skolan börjar..
Idag på apt-mötet talade jag om för alla att jag skulle börja plugga.. och att jag troligt vis bara kommer jobba extra lite då och då. Det kändes lite vemodigt ändå, att jag har beslutat att vara borta ett tag.. det känns bra, men ändå lite som att jag kommer att sakna det. Men som sagt, det är inte föralltid som jag ska vara borta, och sedan kan jag ju jobba lite extra då och då..
Det är nog ändå bra med en paus.. få ventilera ut lite, samt få lite miljöombyte.

Det skönaste av allt,vet ni vad det är? JO, att inte behöva springa och streta runt så mycket i snön hela vintern! haha


Nej, nu ska jag allt ta och "slå" på tv:n och invänta programmets start :) Hoppas bara att Joakim kommer hem snart så han inte missar början!

Räknar ner..

Nu räknar jag ner de arbetspass som jag har kvar innan skolstarten!

Tisdag: 15-21.30
Onsdag: 7-11 (extra), 14-16 (apt-tur)
Torsdag: LEDIG
Fredag: 7-14
Lördag: 7-14.30
Söndag: 14-21.30

Sen på måndag är det skolstart!

Önskar jag fick va ledig lite mer innan skolstarten.. men man kan ju inte alltid få som man vill..

Bloggdesign

Jag vill ha en ny design hit till bloggen. Denna börjar bli lite för sommrig. Någon som har lust och tid att hjälpa mig med detta?

Lyxmiddagen i bilder.

Här kommer nu bilderna från våran lyxmiddag i fredags då vi firade Johannes 22årsdag.
Vi som var där var: Johannes (såklart), hans tjej Josefin, Rebecka (syster), hennes fästman Filip, Jonatan (bror), Josef (bror), och hans tjej Joanna, Stina (mamma), Janne (pappa) samt Joakim och jag (My).

Vi hade alla samma förrätt och efterrätt, de var förbeställda. Men efterätterna skiljer sig lite. Underbart var alltihopa i alla fall!





Förrätten bestod av getost, rödbettor, selleripuré med pinjenötskräm



Huvudrätten var en biff med pepparotskräm, rödvinsås, potatispuré, smörstekta kantareller och lök samt en svampmix.



Min och Joakims efterätt var en chokladkaka med hasselnötsbotten, varm hjortronsylt samt hjortronsorbé.



Johannes och Josefins efterätt var 3 glasspinnar (vanlij, choklad och kola) med 4 dipp: chokladkräm, fransk-maräng, frystorkade banan och hallon samt strössel (som knastrar och smäller i munnen, sånt som man åt när man var liten ni vet.)



Rebecka och Filips efterrätt var "Bröllopstårtan" till kungabröllopet, färska bär och (jag tror det var någon vanlijglass).

Söndag 17/10

Idag kom vi alltså hem ifrån sthlm. Vi var framme vid tretiden.. sedan dess har vi hunnit med att både handla, laga mat, se en film och pyssla med lite egna saker..

Jag har bla. suttit och knåpat ihop csn-låneansökan.. oftast brukar ju det vara hyffsat enkelt att göra.. men denna gången tyckte jag det vart lite krångligt då jag skulle fylla i min inkomst under detta halvår.. jag vet ju vad jag fick i juli, agusti och september.. vet ju också att jag får lön denna månaden och nästa.. men jag vet inte hur mycket ännu.. så det var ju lite knepigt hur jag skulle göra med det där.. det stod att man skulle redovisa inkomst över
37 100kr under detta halvår.. så jag måste ju redovisa.. men jag kan ju inte redovis allt än, då jag inte vet hur mycket jag får.. känns fel att "höfta" till något.. Så, jag beslöt mig för att redovisa det jag redan visste att jag hade fått.. sedan går ju resten ändå under fribeloppet, och jag har 79 100kr i fribelopp.. så det ska nog inte vara någon fara med det där. Så imorgon blir det att lägga den ansökan på lådan och hoppas på att de hinner godkänna den innan kursstarten.
Så nu kan jag iaf checka av en sak på min "måste göra" lista.. ;P

Känns faktiskt lite overkligt att jag ska börja plugga om en vecka! Men det känns samtidigt mycket bra.

Jag vill ha ett nytt soffbord! Jag har hittat ett som jag vill ha på Mio, men såklart är det ju lite dyrt just nu med det.. men jag får se efter min födelsedag om jag kanske kan köpa det ändå då, kanske får en liten slant i födelsedagspresten som kan bidra till det ;P

Imorgon måste jag fixa nästa sak på min "måste göra" lista.. dvs, ringa kursansvarig lärare och fråga hur första veckan ser ut och se hur det funkar ihop med mina sista fasta arbetspass..

Funderar på att vänta med kursboken till efter kursstart, det brukar vara bäst så.. för läraren brukar oftast tipsa om vilken av dem som är bäst (brukar finnas några olika förlag som gör olika upplagor av samma kurs). Så jag ska vänta in det tänkte jag, och sedan åka och köpa boken. Det har alltid funkat så bra förut. :)


Jag har en gnagande lust av att städa iordning i vårat källarförråd, men samtidigt har jag inte någon lust att ta itu med.. knepigt, jag vet.. men det är bara så att jag har börjat fundera på vissa saker där nere, om jag vill ha upp dem, och på andra- om jag borde slänga iväg dem istället..
Men, det blir inget med det nu iaf, så det är lika bra att släppa den tanken för tillfället..

Ska nog lägga över bilder från kameran till datorn nu istället..

En intressant fredag..

Igår var en intressant dag.. och märklig dag..

Jag gick till jobbet som vanligt på morgonen och allt var vanligt under i princip hela arbetsdagen.. men si sådär tio minuter innan jag skulle sluta kom chefen in och berättar för mig att jag får förlängt vikariat i 2 månader till.. :O Jag trodde ju inte att jag skulle få det, för det hade låtit så osäkert på henne då jag frågade för några veckor sedan...
Jag hade ju vant mig vid tanken på att bara gå på timmar.. vant mig vid tanken att jag nu kunde välja vilka helger jag vill jobba och inte.. och lägga mitt schema som jag själv vill.. så typiskt!
Men, jag kan ju inte vara dum och tacka nej till ett vik, som desutom skulle bli ökad sysselsättning än vad jag har just nu på detta vik. Så jag sa till henne att det var bra, men att jag vill ha jul-ledigt. Och det sa hon gick bra.

Jag gick hem och berättade allt för Joakim.. Men jag var så irriterad, och kände mig så besviken över det förlängda vikariatet.. jag var ju så inställd på det andra nu, så det kändes så fel.. bah! Jag kom desutom på att nu när jag har förlängt vikariat så blir helgen efter min födelsedag min jobbarhelg.. vilket betder att planen som vi hade att fira mig då med vännerna typ gick upp i rök! Fan vad detta suger!

När jag hade lugnat ner mig lite såg jag att jag hade fått en massa post, så jag satte mig och öppnade den..
Kan ni gissa vad som kom med posten? - Nej, det kunde inte jag heller ha anat :P
Det kom intagningsbesked till Sjukvårdskursen som jag hade sökt, och där stod det att jag var antagen och börjar skolan redan den 25 OKTOBER ! Så jävla sjukt! haha!
De hade ju sagt till mig när jag sökte kursen att starten är i januari, om jag skulle komma in.. så jag var inte inställd på det här alls, heller :P

Så, nu vart det helt plötsligt såhär:
Jag fick ringa chefen och säga att jag inte kunde ta vikariatet, eftersom jag kommer plugga. Men jag kommer fortfarande få lägga in mig och gå på timmar då jag kan det.

På måndag och början av nästa vecka är det massa saker som jag måste fixa inför skolstarten:
* Söka CSN bidrag och lån.
* Ringa till kursansvarig lärare och fråga hur schemat för första veckan kommer se ut. (eftersom mitt nuvarande vikariat sträcker sig fram till den sista oktober måste jag ju se om jag kan arbeta de passen jag har kvar eller hur jag ska göra med dem)
* Meddela chefen om hur jag måste göra med de kvarvarande passen..
* Köpa kursboken!

Men, det kunde jag ju inte tänka mer på nu.. Jag var ju tvungen att packa resväskan illa kvickt och dra iväg...
MOT STOCKHOLM.
Så vi rafsade ihop våra prylar och satte oss i bilen och for iväg.
Vi var uppe i sthlm och innanför dörrarna hemma hos Joakims pappa vid 17.40. Födelsedagsmiddagen som skulle hållas för hans lillebror startade kl 19.00, så vi hann slappa lite innan det var dags att åka iväg igen.

Middagen var på en riktigt flådig och lyxig resturang.. dem hade hyrt rummet i vinkällaren. Så där satt vi 12 personer och åt vår lyxiga mat.
(Bilder på detta kommer senare)

Trevligt var det och gott var det!


Men snacka om att jag hade en väl händelserik dag? haha.
Inte undra på att jag slocknade rätt så fort när jag kom hem till Joakims pappa igen och la mig i sängen..

POST

Jag håller med Tessy, det nya postsystemet suger!!!

Idag fick jag hem ett brev i brevlådan, där det var en inbjudan till info-möte för oss vikarier. Första info-tiden var 13/10, alltså igår!! Nästa är i nästa månad...
Det säger ju sig självt. Får jag ett brev i brevlådan idag om att jag är inbjuden till en träff som var igår.. ja, då är det något som gått på tok!

När jag kom hem från jobbet idag så stog det 2 st brevbärare utanför huset och lät väldigt förvirrade när de talade med varandra.. verkade inte riktigt som att de begrep i vilken ordning de skulle göra vad.. det är inte lätt när systemen görs om..

Hoppas att det blir bättre så småningom..för oss alla..

..fundering..

Idag var jag ju som sagt tillbaka på jobbet igen. Det gick väl bra, såklart, mycket bra. Jag är ju bra på detta jobbet;P haha. Det kändes rätt ok med att vara tillbaka, men samtidigt så fick jag under dagen en känsla av att jag snart är redo för ett nytt "äventyr".
Det känns mycket kul att jag har sökt den där kursen och ser mycket fram emot den. Jag har sån lust att börja nu, nu, nu! Men jag får vackert ta och vänta..

Nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska bli nio (21.00), då börjar "Grey's", som jag väntar på att få se :)

Får väl se hur framtida halvåret/året blir.. kanske forsätter det likadant som detta eller så blir det något lite annorlundare, kanske en större förändring. Eller så blir det ingen förändring och allt förblir som det är.. Det återstår att se..

Ja, jag vet.. jag skriver skumt, som i gåtor liksom.. men för att ni inte ska känna er allt för förtvivlade över att ni inte kanske förstår så kan jag säga, - det är gåtor för mig också! ;P

Jahaaa, det här var ju ett så vettigt inlägg detta då.. Känns som att jag mest flummade runt på tangenterna.. kanske jag gjorde också, eller så gjorde jag kanske inte det alls...

Blandade känslor..

ni ser rätt.. jag har blandade känslor..

Imorgon kl 07.00 börjar jag jobba igen. Efter en sjukskrivning för ryggvärk, samt några lediga dagar, har inte varit på jobbet sedan förra måndagen..
När man är hemma blir man väldigt hemmabekväm, gillar läget bra. Man får smak av frihet i munnen litegrann och man tappar suget på att jobba..
När jag där emot har mina jobbperioder utan sjukdom som avbryter osv, så känns det också riktigt bra. Jag jobbar på bra och ser fram emot ännu ett arbetspass..
Jag är en kluven människa!

Jag gillar att vara ledig mycket mycket mycket, samtidigt som jag gillar att jobba.. Någon som kan hitta det perfekta jobbet för det som passar in på mina behov?

Jag kan :P

Lite att berätta..

Julmusten hittade jag på Ica Maxi där vi alltid handlar, jag och Joakim :) - svar till den anonyma ;P

I lördags hade jag filmkväll här hemma med Emma. Vi såg på Skattkammarplaneten! :) Den är ju så mysig, och jag älskar den lilla rosa figuren vid namn Morf! <3

Igår var vi iväg en sväng till Mariestad över dagen. Vi han både med frukost hos mamma, sitta och prata med dem där i några timmar. Sedan blev det fika hemma hos pappa. Vi passade även på att fira pappa lite då vi inte kan komma då han egentligen ska fira sig nu till helgen. Slutligen blev det en middag hemma hos storasyster och hennes lilla familj :) Då passade vi på att ge lilla systerdotter en halvårspresent, för hon blir det nu till helgen, då vi inte är där :P Hon fick ett sött litet gossedjur som hon blev lite galen i och skulle hålla på att bita på. haha!

Det var en trevlig dag och det var trevligt att honna med så många i familjen.

Sedan igår kväll tog jag ett beslut, som jag idag gjorde officiellt.
Jag var nere på cityakademin och gjorde en ansökan till en kurs. Jag vill läsa Sjukvård 200p. Jag funderade redan på det då jag gick undersköterskeutbildningen, men jag valde älderomsorgsinriktningen då för att jag visste att det gav fler jobbmöjligheter. Men nu känner jag att jag vill läsa den också så att jag har möjligheten att jobba på lite mer olika ställen kanske. (iaf om man ev flyttar här ifrån någon gång).
Vem vet, kanske blir det så att jag läser ännu mer kurser sen, då jag väl får upp suget för det igen ;P haha.

Det kändes iaf bra att ta det beslutet, kände mig redo för att läsa lite till.. Hoppas bara att jag kommer in, för då startar jag i Januari :) - Håll era tummar för mig!

Jag har varit med Jessica en sväng idag, alltid lika trevligt. Vi svävade iväg på en nostalgitripp, minnesmässigt och färdmässigt. Vi pratade en hel del gamla minnen, och vi åkte runt lite i ett gammalt område vi har spenderat en del tid i.

Lördag

Idag hittade jag JULMUST i butiken! :) Vilken lycka!
Köpte självklart en liten för att tjuvstarta med! :P

Ännu en uppdatering.

Tack för tips och idéer.. Men som den undersköterska jag är, och med en välpluggad moder innom en högre skala av vårdyrket så vet jag det mesta som är bra för mig att göra. :)  Men jag tackar ändå, för det visar att ni också bryr er.
Jag går ute varje dag, för gå är det som är skönast för ryggen. Och jag hoppas att det kommer att släppa snart av sig själv. Får nog bara ge det lite tid.
Simmning är tyvärr inget allternativ för mig just nu, då jag har totalt orakade ben (haha). Och eftersom böja sig osv är det svåraste just nu, så kan jag inte fixa till det just nu :P
Seriöst, orakade ben i ett badhus är något som ofta förekommer i mina pinsammaste drömmar, jag skojar inte. Jag tror att det är en innre skräck jag har, att gå in i badhallen och titta ner på mina ben, och inse att mina ben är totalt orakade och lurviga! :O
Så, vi låter mig väl slippa den pinan nu va.. :)

Nej, nu ska vi snart äta här.. fläskpannkaka blir det! :) mums!

Senare kommer Emma förbi en sväng. Henne har jag inte sett på veckor! Så det ska bli kul.

Torsdag

Nu här på förmiddagen, eller ja, för bara en liten stund sedan var jag tvungen att ta ett beslut. Ett svårt, men viktigt beslut. Beslutet gällde om jag skulle kunna ta mig iväg till jobbet och jobba någonting denna veckan, eller om jag skulle bli hemma.
Jag och Joakim diskuterade saken, tog fram för- och nackdelar. Nackdelarna vann. I mitt yrke är en ond rygg blad det sämsta man kan ha! Vi böjer oss, lyfter, vrider och håller på hela tiden. Och böja mig är bland det svåraste jag har just nu.. Sen är jag rädd att det ska bli värre också om jag går iväg och överanstränger ryggen på jobbet, då jag redan har besvär.. Ja menar, jag åkte ju iväg och jobbade i måndags kväll, då jag hade ont i ryggen. Och det var fruktansvärt besvärlig. Samt att när jag vaknade på tisdagen hade jag ännu ondare. Jag hade ett helvete med att bara få på mig strumporna den morgonen!

Så, jag blir alltså hemma resten av veckan och hoppas på att detta går över snart! Om inte, så är det vårdcentralen jag ringer till det första jag gör på måndag morgon och bokar en tid..


Ryggont är ju som tur är inte smittsamt, så om någon har tid och vill.. så får ni gärna besöka den skröppliga gamla kärringen här i hennes väntan på att bli bättre :)


Nej, nu ska jag försöka förtränga ryggsmärtan med en film ;P

Smärta rimmar på Märta

Tyck synd om mig tack!
Nu har jag haft ont i ryggen sen i måndags.. =/ Vet inte vad det kommer av, eller beror på. Men det känns iaf som att någon har fösökt att såga av min rygg vid ryggslutet.. inte snällt av denna någon! :O
När jag jobbade kväll i måndags var det riktigt jobbigt. kunde ju knappt böja mig, så det var inte alls lätt att utföra jobbet alls. tur att jag hade "dubbelturen" så att vi gick två till de flesta (för att de behöver hjälp av två). För då kunde den andra göra det som var svårt för mig att klara av.

Igår var jag ledig, och tur var väl det. för igår när jag vaknade och skulle ta på mig strumporna när jag satt på sängkanten så kunde jag knappt göra det, pga smärtan. kände mig som en gammal krympling.
Smärtan avtog lite under dagen sedan, men sabbades igår kväll igen.. för när jag skulle sätta mig på sängen igår kväll inför läggdags, så högg det till så i ryggen att jag satte mig ner på golvet istället för på sängen. så då började det självklart göra ondare i ryggen igen.

Idag skulle jag jobba extra mellan 7-11. Men som ni förstår så blev det inget med det idag. Jag har för ont för att kunna utföra mitt jobb just nu. =/

Har läst lite på 1177 om ryggont, och det står att om smärtan är kvar efter 1-2 veckor, då kan man höra av sig till vårdcentralen. innan dess verkar det tydligen som att de inte hjälper en. Så, jag får vänta och se om den försvinner, eller om den stannar.. för då får jag ringa på måndag.

Ok, nog klagat.

Hoppas att allt är bra med er iaf!

Måndag.

Jahapp.. då sitter jag här och "laddar upp" mig inför kvällens arbetspass som påbörjas 14.00. Jag hoppas att det blir en bra jobbkväll utan större problem.

Så ser min kommande arbetsvecka ut:

Måndag: 14-21.30
Tisdag: LEDIG
Onsdag: 7-11
Torsdag: LEDIG
Fredag: 7-14
Lördag: 7-14.30
Söndag: 7-14.30


Får väl se vad som händer där emellan, kanske blir det en sväng iväg någonstans.. kanske blir det ingenting alls förutom slappande..
Den som lever får se.

Här har det varit livat - nu är jag helt död!

Säga vad man vill om Publicum, ett skabbigt hak, men gött är det att ta nattakorven där iaf! ;P

Igår var det fest hos Tony, och den slutade sedan på Kåren. Och sedan blev det som sagt nattakorv på Publicum och sedan tralla hemåt..
Blev väckt av Joakim tidigt i morse, han hade extremt ont i handleden. (han hade busfajtats med Alex igår, så det kom bakslag utav det..) Jag, trött och halvdöd mummlar något om vart vi hade bandaget någonstans.. somnade om.. vaknade av att han puffar lite på mig så att han kan få hjälp på med bandaget. Gjorde det, somnade om... Vaknaade och trodde att kl var runt tio tiden kanske, men det visade sig att den var tjugo i tolv..! (Sent för att vara oss).. Så vi gick upp. Käkade "bakisfrukost", Äggröra och bacon. :) Sedan samlade vi oss och tog oss in till stan, rände runt där en stund.. Jag hade i onsdags sett två lila saker på H&M som jag bara ville ha! SÅ, jag gick dit och provade dem. De passade finfint, så nu har jag handlat En lila kofta, en lila klänning, sen blev det även 2 svarta linnen (ett lååångt, och ett normallångt.) :P
Sedan var jag på jakt efter ett par fingervantar, tunna sådana.. Vi gick in på både H&M, Lindex, Gina, Indiska, MQ, men inga hade några som jag ville ha.. slutligen hittade jag ett bra par, ett roligt par på MONKI. En rolig affär jag aldrig vart inne i förut. Fast, den var lite väl mycket att gå inne i när man var bakis, för baksmällan gjorde sig lite mer påminnd där inne av alla färger och grejer..

Efter detta så gick vi till Ica Krämaren och handlade hem mat till kvällen, TACOS ! :)

Nu är vi hemma igen och det känns så skönt! Jag har lite ont i huvudet och känner mig rätt seg! Jag längtar efter maten, ska nog få oss att börja laga den snart...

Sen vill jag bara slappa heeeeela hela kvällen, bara vara soffliggare tillsammans med älsklingen :)



hajdå!

Fredagsuppdatering innan allt händer..

Nu är det helg och jag är leeeeedig hela helgen och festen är inte långt borta nu ;P haha!

RSS 2.0