Mariestad och väska..

Idag har jag varit Mariestad och hälsat på storasyster med dotter.. Det var en mycket rolig, mysig och gosig dag :)

På hemvägen hoppade jag in på Mariebergsgallerian och köpte min en RESVÄSKA.. så nu börjar jag ännu mer se fram emot den semester jag och Joakim sparar till just nu.. Åh vad jag vill åka nu, nu, nu !!!

Ni glömmer vän inte att kika in på min bilddagbok då och då, jag har blivit flitig på att ladda upp bilder där. Kika gärna in där och kommentera. (Det förekommer en hel del bilder ifrån evenemang och händelser och saker som jag talar om här i bloggen, så de kompletterar varandra..) :)

Orkeslös..

Idag kom vi hem igen från en helg i huvudstaden.
I fredags var det födelsedag/ny lägenhet/nytt jobb fest hemma hos Joakims lillebror Johannes. Johannes har flyttat till en ny lägenhet och har börjat på ett nytt jobb. Den som fyllde år var Joakims & Johannes ene storebror Josef.
Så vi spenderade kvällen där med en del folk. Det var mycket trevligt, och det blev en ganska sen kväll (för att vara oss).. Vi var hemma hos Joakims pappa igen när klockan var närmare tre på natten.. och då skulle vi bädda sängar och dona, innan vi fick sova.. (tyvärr blev det inget fotande för min del under kvällen).

Lördagen blev förhållandevis slapp.. Vi sov länge och det blev en sen frukost.. Joakims andre storebror Jonatan kom upp och joinade oss vid frukosten. (han bor en trappa ner bara).. Sedan beslutade vi oss för att ha en middag senare på kvällen hemma hos Joakims pappa..
Jag och Joakim skulle stå för matlagningen, så vi begav oss iväg till mataffären och handlade vad vi behövde till middagen..
Middagen blev mycket trevlig! Joakim båda storebröder var där, plus den enes flickvän, sedan var även lillebrorn där också.. och självklart även hans pappa!
Den enda av syskonen som inte var där var storasystern, hon och hennes fästman hade andra planer för kvällen..
Kvällen slutade med att jag och Joakim såg en film på Joakims pappas projektor.

Idag så var vi på en lunch hemma hos Joakims mamma och hennes man. Denne gången var det storebror Jonatan som lagade maten där. Han är vegitarian, så det har bara varit vegetarisk mat under denna matlagningshelg. Det var trevligt att träffa hans mamma en stund också, även om vi inte kunde stanna så länge eftersom vi ville hinna ut på vägarna hemåt innan det blev mörkt.
Det Jonatan lagade idag måste jag banne mig testa att laga här hemma när jag väl får äta igen.. Det luktade mycket gott och verkade mycket gott..

Nu över till kvällens titel på inlägget...

Jag börjar att känna mig mer och mer orkeslös fysikt sett.. Jag gör ju mitt utprovade hemmaträningsprogram två gånger i veckan.. men det börjar bara bli jobbigare och jobbigare att göra det.. Jag känner att jag inte orkar någonting.. när vi skulle gå till Johannes i fredags från tunnelbanestationen så kändes vägen oänderligt lång.. Det var en lång uppförsbacke och sedan bodde han längst upp i huset, utan hiss. var dock bara tre våninger, men jag var så enormt slut efter det, så jag trodde jag skulle ramla av pinnen...

Fy fan säger jag bara! Det känns så himla pest att inte orka någonting! Men det är iof inte konstigt när kroppen lever på existensminimum..


Åh, vad jag längtar tills det vänder...

Här kommer lite..

Jag har ett nytt shampo, det luktar sååååå jävla gott alltså!!! Det luktar som de där rosa smala långa "sursockrade" banden, de där godisarna ni vet.. Åh, helt underbar lukt! mums!

Annars är inte mycket nytt som sker under himmlen.. eller jo förresten! Jag har ju som sagt nästan gått en hel vecka på praktiken.. Sedan så har jag köpt både en ny film och en ny handväska! :) Filmen är "I rymden finns inga känslor", och väskan är lila :) :) hihi..
I väskaffären kom jag tom på mitt nya smeknamn.. det finns ju dem som kallar mig "lilla My", som lilla flickan ifrån Mumindalen. Men jag har kommit på att jag inte är lilla My, utan LILA My.. smart och passande va? ;P

Imorgon drar vi till Stockholm. Blir där över helgen. Det är en av Joakims bröder som fyller år idag, sedan är det en annan bror som har flyttat och fått ett nytt jobb.. Så vi ska på inflyttning/nytt jobb/födelsedagsfest.. En rejäl ihop bakning ;P hehe. Jag hoppas iaf att det blir trevligt..
Sitter bara och funderar på vad jag ska ha på mig.. Skulle vilja ha den klänningen som jag hade på mig förra helgen, för den har jag aldrig haft i Sthlm tidigare, eftersom den är ny.. Men då blir det ju en repris från förra helgen.. och det känns inte kul.. men samtidigt vet ju inte dem om det.. så vad tycker ni? ska jag köra på samma ändå? (står ni ut med de om jag lägger upp bilder på bdb, att se samma klänning två helger i rad?) ;P

Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg iaf!

Nästa helg har jag inga planer än så länge.. så passa på att boka upp mig om ni vill ses! :)

Helgen i stort

Ja, då kanske det är dags att berätta om min helg..

I fredags så var jag och Joakim bjudna på födelsedagsfest hemma hos Petter. Så självklart gick vi dit och firade honom. Det var en mycket trevlig och rolig kväll. Det var en hel del nya ansikten, samt en del gamla välkända! :) Bra variation var det helt enkelt. Jag och Joakim fick äntligen träffa Petters "nya" flickvän, de som har varit tillsammans i över ett år nu! :P haha! Men hon har aldrig varit här när vi har hängt med honom förut, så då är det svårt.. :P Men nu blev det gjort och hon var mycket trevlig!
Kvällen för vår del slutade kring ett tiden då vi vart så trötta, så vi åkte hem.

I lördags sov vi till klockan var tolv.. så gött att äntligen få sova ut, det har vi inte fått göra på hela veckan! SÅ det var välbehövligt. :)
Vi gick upp, ordnade frukost och slappade lite.. Sedan beslutade vi oss för att ta en sväng till Mariebergsgallerian. DÄr tog vi en fika på Wasa (konditori) express. Joakim tog en semla och jag tog en kopp te. För övrigt köpte vi inget annat på våran vandring där ute.. vi hade även tänkt att åka över till ikea, men vi kände oss för trötta och sega, så vi åkte hem efter en sväng på gallerian..
Senare på kvällen åkte vi in till stan och såg en film på bio. Vi såg "The Town". Det var en bra action - thriller.

Idag vaknade vi vid tio. DÅ var det bara att gå raka spåret ner till tvättstugan och börja tvätta. Så det höll vi på med fram till kl ett. Sedan åkte vi iväg och handlade och slutligen gick vi på en till biofilm! haha! Den här gången såg vi "Meet the parents: Little Fockers". Den var precis som de föregående två filmerna, lite halvknäpp pch rolig.

Nu resten av kvällen blir det bara slappandes.. jag ska lägga upp lite bilder på bilddagboken också. Så dit får ni gärna kika förbi och titta på en del bilder.

Torsdag igen..

Nu är det redan torsdag igen.. tänk vad tiden bara springer iväg!
Idag har jag varit i skolan igen. Vi hade en uppföljning idag på första studieområdet.. Jag tyckte att det kändes rätt ok. Hade varit lite slarvig med att läsa på... men det gick ändå :P


Jag glömde säga igår att min nya träningsmaskin är en crosstrainer.
Ja, det är den bästa formen av träning.. att istället för att träna med sina maskiner, så ska man bära omkring dem. Jag lovar, man känner sig riktigt mör efter det! haha! Jag har fortfarande träningsvärk!


Vägningen då..

Jo, den gick bra.. men man vill ju såklart att det ska hända ännu mer än vad det gör.. Men så är det ju, det kan inte gå as snabbt hela tiden (som det gjorde de 2 första veckorna).. Jag är nöjd ändå!
Men det som börjar bli roligt nu är att det börjar ske mer förändring i midjemåttet nu än vad det gjorde i början..
Igår hade vi hållt på med vår pulverdiet i 6 veckor exakt, detta är också exakt halva tiden av pulverperioden (innan upptrappningen kommer)..
Igår då, när det nu har gått sex veckor, så kan jag meddela er att på dessa sex veckor har jag tappat 12,4kg och midjemåttet har minskat med 7cm.

Halva pulvertiden har gått.. och mer finns det kvar att tappa ;P

Sedan kommer vi även att fortsätta tappa efter att vi har börjar med upptrappningen. Men det kan stå still ett tag innan det kommer igång igen, men det är normalt..

Jag längtar tills vi får börja trappa upp.. längtar efter att få äta normal, god och nyttig mat! Min egna hemma-lagade mat!



Men den som väntar på något gott, den väntar aldrig för länge.. eller?

Igår och idag..

Ja, nu har jag lite att berätta..

Igår åkte jag över dagen till Mariestad och lekte med min systerdotter, och pratade massor med min storasyster :) Det var en mycket trevlig dag. Vi var ute på promenad genom staden, vandrade till Biblioteket och hämtade ut "min första bok", som Biblioteket låter nyfödda barn få gratis.. En ny bok väljs att vara "min första bok", varje år. Så den hämtade vi. Sedan gick vi till Ica Oxen så att Marlén fick handla lite.. Jag passade på att köpa ett grattiskort till Marva (en vän till familjen), som fyller år på fredag.
Sedan gick vi hem och busade lite mer. Embla visade vad hon lärde sig i måndags.. Hon lärde som att resa sig själv upp i soffan genom att hålla i ryggstödet.. Hon är jätte duktig, och fort går det! Jag spelade in det på film :)

När det var dags att åka hem så hjälpte Erik mig att montera ner den träningsmaskin som jag har köpt utav Marlén. Hon använder den inte, och jag tycker att den passar mig att träna med här hemma.. Så han hjälpte mig att ner den till min bil.. sedan brummade jag hem..

Väl hemma blev det konka och bära för mig och Joakim för att få maskinen från garaget och upp till lägenheten. Idag har jag träningsverk pga. det! haha! Vi monterade även ihop den, så nu står den i vardagsrummet, "fit for fight"! haha.

Idag har vi varit nere på polishuset och fixat Pass till oss båda.
Efter det gick vi till banken och öppnade ett nytt sparkonto och satte in de gemensamma pengarna vi fick i julklapp (samt var sin egen summa), detta är nu början till vår semesterkassa. Vi har ju planer på att ta oss utomlands i år, vi två! En sista minuten resa till sommarslutet.. :)
När vi hade fixat med banken åkte vi iväg till Mariebergs gallerian och köpte födelsedagspresent till Petter som har fyllt år. Vi är bjudna på födelsedagsfest där i helgen. Hoppas att han blir glad över våran present.

Nu när vi kom hem, för en dryg timme sedan så fixade vi med lunch. Jag passade även på att ringa till min praktikplas som jag börjar på nu på måndag. Jag tänkte ta en sväng förbi den gatan under denna vecka för att veta hur jag hittar dit på måndag morgon.. Gäller att vara väl förberedd ;P

Nej, nu ska jag dra iväg till USÖ. Det är grupmöte idag, samt att vi ska väga oss.. Håll tummarna för mig att det går bra! :)

Hej då!

Söndag

Idag är det som vanligt, söndag.. och lite sådär halvtråkig dag, så som söndagar brukar vara..
Så vad passar vi på att göra idag? Jo, vi städade lägenheten! Och just nu så håller vi även på att tvättar..

De här helgen har alltså varit rätt varierad.. festligheternas dag i fredags, hemma-mysdag igår och nytto-dag i form av städning och sådant idag.. inte helt fy skam den här helgen alltså..


En händelserik fredag.

Igår hände det en del saker..

Att börja med var jag i skolan på förmiddagen, och Joakim satt och skrev tenta..

Efter lunch var jag och Joakim ute och shoppade lite på Mariebergs gallerian. Då helt plötsligt stötte vi ihop med Lilli, som för ett år sedan flyttade till Gbg och började plugga där.. så det var verkligen otippat! Vi snackade en stund och det var trevligt att återse henne, och just där, av alla ställen! haha!

Sedan på kvällen så firade vi att Emma tagit sin examen nu, så nu är hon Socionom! :) Ett stort grattis till henne!
Det var mycket trevligt hos Emma, att träffa hennes och Kristians familjer och våra vänner. Det var mysigt och mycket trevligt med en hel del skratt!
När jag och Joakim hade varit där en stund, var det dags för oss att dra vidare in till stan' och möta grabb-gänget och se en spelning.. Både jag och Joakim kände att det var synd att lämna det trevliga hänget som var hos Emma, men samtidigt kände vi att vi gärna ville träffa grabbarna också.. så vi for..
När vi kom till stan gick vi in på Virus, där hängde grabb-gänget, som bestod av Alex, Tony, Jakob, Pierre, Valle och André.
Vi satt och snackade en stund innan det var dags att gå ner och se bandet, som vi trodde först var ett Rockabilly-band, men det visade sig sedan att det var ett Hardcore-punkband.. Vi stod där och lyssnade en stund, jag längre fram, Joakim längre bak.. Jag vände mig och för att se honom flera gånger, men jag kunde inte hitta honom.. Musiken var KASS! Jag stod verkligen inte ut med gapet mer, så jag stack upp igen.. och där stod Joakim och väntade med två glas vatten åt oss :) Han hade inte heller stått ut, så han hade dragit innan mig, och sms:at och sagt att han var där uppe.. Det hade ju jag missat, men vi fann iaf varandra igen ;P haha!

Väl där uppe så kom det fram en full snubbe till Joakim och frågade om han fick ta ett kort på Joakim.. Han var tydligen väldigt lik en polare till honom och hans kompisar som tydligen bor på Irland.. Så Joakim gick iväg till dem och ställde upp på att vara med på kort.. Under tiden stod jag kvar vid baren med våra vattenglas och väntade.. Då såg jag hur en tjej, som satt med två killar började blinka och göra pussmunsformade läppar mot mig och vinka.. sedan kom hon fram till mig, drog med mig och ville dansa.. Jag tyckte det kändes mycket skumt.. Jag gjorde mig fri från henne och gick tillbaka till min plats igen.. Sen kom Joakim och han berättade om sin lilla fotovisit med de där grabbarna, och jag berättade om den där tjejen.. Sen dök tjejen upp igen! Hon snodde Joakims vattenglas och drack en klunk ur det.. men då hon insåg att det bara var vatten lämnade hon snabbt tillbaka det och såg med ens rätt illamående ut..
Sedan kände Joakim att han bara var tvungen att fråga de där grabbarna som han hade fotats med, om två av dem var tvillingar.. de var rätt lika.. Jag trodde de var bröder, men Joakim insisterade på att de var tvillingar, så han gick och frågade.. medan han var borta började tjejen flörta hejvillt igen med mig, och det såg ut som att hon var på väg att komma åt mitt håll igen.. Men då flydde jag till Joakim ;P Det visade sig att de inte var tvillingar, precis som jag trodde.. men det var inte heller bröder! De hade gått i samma klass på gymnasiet bara.. :P haha!

Sen så gick vi och satte oss vid ett bord långt bort i hörnet och sedan kom grabbarna upp från spelningen och vi satt och snackade en stund till.. tills det kändes dags att åka hem.

En trevlig dag och en trevlig kväll var det iaf! :)

Vi får väl se vad dagen har att erbjuda.. :P

Fråga..

Jag funderar på att gå på bio inom en snar framtid.. någon annan om är sugen?

Inte mycket händer.

Nu sitter jag och har det rätt så tråkigt.. internet har jag redan kollat igenom hudrasjuttioelvatusen gånger idag.. iaf det jag är intresserad av att kolla på.. bah!

Jessica var här en sväng idag iaf, det var riktigt trevligt! Gillar verkligen att umgås med den tjejen.. man kan alltid vara så avslappnad och prata om vad som helst som dyker upp i ens tankar.. Jag kände mig nästan hes då hon gick hem, jag hade kanske pratat lite för mycket :P haha!

Nu sitter jag och väntar på att Joakim ska fixa klart en bas-grej så att vi sedan kan kika på lite Mad Men, säsong 2. Så, jag får helt enkelt fördriva tiden med att skriva lite här..

Men kolla kolla, nu verkar han avsluta programmen och stänga ner datorn. Gött!

Hörs mer en annan dag!

1,2,3,4,5 osv...

Idag har jag vandrat mellan söndagsångest, samvetskval, totalt uttråkad och barnaktig förtjusning! ;P

Den barnaktiga förtjusningen kom då jag äntligen kom på vad jag skulle göra med min dag idag.. jag kom på att jag skulle räkna mina kära pengar som jag har undanstoppade i madrassen ;P Och det, kära ni, ledde till att jag satt och var barnaktigt överlycklig och förtjust i en timme iaf. Det tar tid att rada upp alla pengar i fina högar. Tior för sig, femmor för sig, enkronor för sig, tjugor för sig osv.. underbart roligt. Och för att inte tala om pysslet med att pillra ut slantarna ur spargrisen med en kniv.. hihi! Sedan får man frt stora nöjet att räkna ihop allting och se vad ens underbara skatt är värd!
Verkligen en av mina favoritsysslor! (synd bara att man inte kan göra det så ofta, för då har man ju inte hunnit spara ihop så mycket som gör någon förändring i räkningen mellan gångerna..)

Jag tycker att alla borde ha en liten egen skatt-gömma hemma som man kan ta fram och roa sig med då och då. Det känns bra att spara pengarna, slantar som ändå bara blir liggandes och tynger plånboken.. Sedan, hur fattig man än kan känna sig, hur tomt bank-kontot än kan bli, så vet man att man alltid har sin egna lilla gömma.. Den som får en att alltid känna sig lite extra rik iaf, hur fattig man än må bli.

Behöver jag säga att jag älskar pengar?

Blubblubb.

Igår var vi ute vid Marieberg, dels gallerian och även Ikea. Vi var där för att träffa Marlén, Erik och Embla.. Men det visade sig även att Mollie och mamma också hade hängt med dem..
Så vi vandrade runt lite på gallerian och de fikade..
Jag hittade lite grejer på rean: En bh, trosor, och en tjocktröja utan knappar och dragkedja och ett par örhängen.. Köpte lite saker som inte var på rea: ett par leggings, blockljus och examenspresent till Emma :)

På ikea köpte jag också lite grejer, för jag fick presentkort där i julklapp. Köpte ett nytt vitt dubbel-lakarn, då det gamla börjar bli för slitet.. Sedan köpte jag en orkidé samt kruka till den.

Men nu får jag låta bli att shoppa på ett tag.. Pengar växer ju inte på träd ;P

Resten av kvällen igår blev det bara slappandes hemma med Joakim. Vi såg på Mad Men serien, ett antal avsnitt och lite på tv..
Ikväll däremot så ska vi på konsert! Vi ska kolla på Khoma, samt deras två förband Mammuth och Ape rape escape. Ska bli kul att se något jag aldrig sett förut. Har inte ens lyssnat på dem mycket heller.. Joakim har spelat upp lite för mig bara inför konserten.
Ska bli kul i alla fall att göra något lite annorlunda för omväxlings skull! :)

På måndag börjar skolan igen då..

Dags att uppdatera..

Ja, då kanske det var dags för en liten uppdatering igen då..

Kanske är lite sent nu att tala om hur nyåret var, men jag kan väl säga kort och gott att det var bra!

Idag har jag varit i skolan en sväng för att höra vad läraren satt för betyg i kursen som nu är avslutat, och resultatet kunde inte bli bättre. MVG var vad hon satte på mig. Riktigt kul! Men jag var inte så förvånad, jag har arbetat duktigt och jag fick toppen-utlåtande ifrån praktiken (som gör typ halva betyget, om inte mer).. Så jag hade det lite på känn hur det skulle bli. (Läraren visste ju också sedan innan att jag är duktig och arbetsam, då hon har haft mig i en tidigare kurs som också hade samma fina betyg).
Jag är iaf mycket nöjd!

Nu väntar jag bara på att min nya kurs ska starta på måndag.

Sedan har jag också varit på min andra vägning idag.. Inte riktigt lika bra som förra gången (men det är normalt att det går snabbt första gången och att det sedan går i en mer normal takt).. Men nu har jag iaf snart nått det första 10kg sträcket! Jag har hittills gått ner 9,9kg, på drygt en månad. Samt att jag nu är 3cm smalare kring midjan.. det visade 2 cm idag, och 1cm förra gången..
Inte illa det inte!

Det var det jag hade att säga den här gången..

2011

Jag önskar er alla, mina vänner, ett nytt och bra år!

RSS 2.0