Händelsernas vecka..

Idag fick jag veta att jag inte fick jobbet som jag var på intervju till i fredags.. men idag fick jag också veta att jag har fått sommarjobb hela sommaren på mitt vanliga ställe, så det känns skönt! Så jag klarar mig alltid bra ändå, även om det hade varit roligt att få testa på något annat också.. men jag är ju iaf en intervjuerfarenhet rikare!


Idag var jag även och gav blod för första gången, på riktigt! (jag menar, förra gången var det ju bara prover inför att få bli blodgivare). Det gick bra och kändes helt okej faktiskt, så jag funderar även på att börja ge plasma. Jag ska ringa och prata med dem om det någon gång fram igenom tänkte jag..


Idag har det hänt mycket som ni märker, men detta var inte allt..


Det har ju även varit gruppmöte idag på ÖVEH. Idag fick vi info om fas 2 i upptrappningen, dvs. att vi ska börja äta middag!

Vi fick en massa information, goda råd, tips på recept osv.. Så nu är jag helt fullspäckad av ny god kunskap om hur jag ska lyckas med nästa fas. :)

På måndag är det vi får börja äta middag också då, jag längtar dit med skräck blandad förtjusning.. haha! Det ska bli underbart att få äta mera riktig mat igen, men samtidigt har det verkligen varit en trygghet det här med shake.. (ja, jag vet.. jag kände så inför början med att äta frukost också.. men jag kan känna så igen) :P

Nu blir det liksom ännu mer man får mixtra med i matväg, och ännu mer som kan gå snett ;P haha! Men det hoppas jag att det inte gör!

Det kommer förhoppningsvis att gå lika bra som med frukost ätandet. Men det ska bli spännande som sagt, och för att inte tala om gott! :)


Jag kan ju även slänga med en rad om att jag numera har gått ner (än så länge) 26,6kg och 19cm i midjemått!

Vem är en ”Biggest Loser” om inte jag? ;P haha!


En ny vecka med nya händelser!

Nu var det ändå några dagar sedan jag uppdaterade här sist.. så det är väl dags för en ny uppdatering.

I fredags var jag ju som sagt på en arbetsintervju som kändes både bra och dålig, men det verkade iaf som att den hade gått hyfsat bra då de ville boka in mig för en tid att träffa personen jag isf skulle arbeta med.. De skulle höra av sig om det.. Så just nu väntar jag på det..

I helgen var vi iväg i Stockholm. I fredags blev det en middag hemma hos Joakims pappa tillsammans med alla hans bröder. Sedan hängde några kvar ett tag och det snackades och vi lyssnade på musik. Till slut somnade jag i soffan, då det bara var jag, Joakim och hans pappa kvar..

Lördagen startade med en födelsedagsbrunch för Joakims storasysters fästman som fyllde 30år. Vi var på en restaurang och hade tillställningen, som faktiskt var en överraskning - och överraskad det blev han. Vi var sammanlagt 21 personer där, alltså väldigt många.. Men trevligt var det och gott som tusan var det också! Rena himmelriket för mig som nu fick äta en hel del saker jag inte fått äta på väldigt länge! ;P

Efter brunchen hängde vi med hem till Joakims syster och hennes fästman där vi fick träffa deras underbart söta kattungar Bagera och Nala.

Resten av kvällen sedan blev slappt häng hemma hos Joakims pappa där vi bland annat såg på filmen ”The network” (filmen om Facebook).

Söndagen hann vi inte göra så mycket förutom att äta frukost och packa ihop, sedan åkte vi hem till Örebro igen..


Igår var det skola igen.. Sedan efter skolan drog jag upp på stan och träffade två arbetskompisar, vi satt på Wasa konditori och drack te i flera timmar, och snackade om en himla massa.. Mycket trevligt, så trevligt att vi har planerat in att vi ska ha en middag ihop under påskveckan.. :)

När jag kom hem möttes jag av en lapp innanför dörren från bo-värden där det står att det har varit inbrott i källarförråden och att man uppmanas att kolla efter om man är drabbad.. Jag springer ner, och mycket riktigt, vi var drabbade!

Jag åkte och hämtade Joakim med en gång som var iväg och repade med bandet, så att vi kunde kolla igenom vårt förråd om de hade stulit något och återställa hela förrådet igen.. (för när jag kom ner första svängen så hade de rivit runt i alla lådor och allt låg upp och ner i hela jäkla förrådet!).

Först trodde jag att de hade stulit ett av mina sommardäck, för i vårt förråd fanns bara tre.. men som tur var kom en annan granne ner och kollade in sin egen förödelse, och där inne i dennes förråd fanns mitt däck, som tur var! Men vad som oturligt nog var, var att de stulit min gamla stationära dator och Joakims dammsugare.. Visst, inga jätte viktiga saker.. Men det är ändå tråkigt när saker blir stulna.. Men vi får väl se det från den ljusa sidan, nu fick vi iaf en anledning att rensa ur vårt förråd lite och slänga lite som vi inte ville ha kvar.. (vi gjorde ingen grundlig rensning på det viset, men vi fick iaf slängt lite prylar och framför allt tomma kartonger som vi inte behövde ha kvar). Händelsen är numera också polisanmäld!


Idag har jag även varit i Mariestad över dagen och umgåtts med storasyster och systerdotter. En mycket trevlig dag har vi haft!


Nej, nu får jag sluta skriva.. det här inlägget börjar bli på tok för långt för er att orka med att läsa.. Ber om ursäkt för det, men ibland händer det lite mer saker och man har lite mer att berätta än vad man först trodde när man började skriva..


Snabbinlägg..

Det här kommer verkligen att bli en fullspäckad vecka! Två nya kurser med massa saker att sätta sig in i, träffa vänner, gå på intervju och åka bort över helgen.. Ja ni ser, fullt upp! Men det är kul med sånt också ibland! Men jag har ju ingen tid över att jobba extra.. men vad fan, skit samma! Man lever bara en gång och man måste hinna med annat än att bara jobba också.. Jag har ju som sagt skola å allt sånt att tänka på också!

Jag har som sagt en arbetsintervju på fredag som jag hoppas kommer att gå bra, för detta kan leda till ett riktigt jobb (fast tjänst).. Å det vore ju faktiskt väldigt skönt! Sedan är det även något lite nytt för mig också, ja, det är fortfarande inom vårdyrket, men något nytt för mig inom detta.. :)

I helgen som kommer nu så åker vi som sagt bort över helgen. Vi ska till Stockholm och fira Joakims storasysters fästman som fyller 30 år. Så det blir lite partaj och sånt där uppe i helgen. Ska bli riktigt trevligt att träffa alla där uppe igen, det känns faktiskt som att det var ett tag sedan.. två månader sedan iaf.. :P

Nej, nu har jag inte tid mer för skrivandet för nu ska jag se på tv! Först House och efter det blir det Cougar town. Bra tv-kväll det!


Kursstarter och intervjuer..

Idag var det alltså kursstart i båda kurserna som jag kommer att läsa resten av den här terminen.. Jag måste säga att jag inte gillade schemat sådär jätte mycket.. Ex: på måndagar kommer vi gå ifrån kvart i tolv till fem, fredagar kommer vi börja kvart i tolv och gå till två.. Det hade varit mycket skönare att dessa dagar börja halv nio och köra till två istället, som andra kurser brukar göra.. Men, man kan ju inte alltid få ett lyx schema, tyvärr.. Men jag är i alla fall ledig varje tisdag fortfarande, mycket gött!

Det kommer att vara en hel del studiebesök under de här två kurserna, bl.a. på KRIS, Fontänhuset, Gnistan och Säters Mentalvårds museum (med flera). Det blir nog intressant att vara på dessa olika ställen och se vad de gör där.

Men det kommer nog bli en hel del plugg också! Två större arbeten, ett prov, grupparbeten och diverse uppföljningar av olika slag har jag att se fram emot den här våren.. :P

Men det ska jag väl klara av!


Över till något annat..

Idag har ju som sagt Joakim varit iväg på två arbetsintervjuer för att få sommarjobb. Han var dels på Ica Nära som ligger borta vid Rynninge, den som jag ofta handlade på förr då jag bodde på ”Hjälmaren” Sedan var han på Usö på provinlämningen..

I förra veckan var han även på intervju på Läro Media. Nu har han erbjudits sommarjobb på både Läro Media och på Usö. På Ica lät det heller inte omöjligt att han kunde få där.. Men han vill ju såklart allra helst vara på Usö, för det är ju iaf ett jobb som är mot hans utbildning. Så det kommer det att bli! Han ska få hem avtalet i veckan för att skriva på, sen får han ringa och tacka nej till de andra två.

Skit kul att han har haft så många valmöjligheter det här året, samt att alla är i ÖREBRO! Förra året var han ju i Eskilstuna och sommaren innan det i Stockholm, året innan dess fick han inget alls.. Så det är verkligen jätte kul att han äntligen kommer att få vara i Örebro!

Grattis till min älskade Joakim! :)


Själv får jag vänta ända in i april innan jag får ett säkert svar på vart jag ska vara.. men jag vet i alla fall att jag inte behöver oroa mig för att bli arbetslös i sommar.. så jag får väl vackert ta och vänta och se..


Några meningar ifrån mig..

Då var det söndag igen..

Den här söndagen har gått mycket fort, men det är ju för att vi har haft mycket att stå i här hemma! :) Vi gick upp imorse vid kvart i tio och samlade ihop tvätten, dags att tvätta vid tio tiden. När de första maskinerna snurrade igång så gick vi upp och gjorde i ordning en stor och god frukost. Det blev rågflingegröt med lite med kokta russin, mjölk på gröten, ett kokt ägg i skivor på en brödskiva och bredvid hade vi en halv morot. (alla våra tomter och gurkor var slut).. :P

På den stadiga frukosten kunde vi sedan gå ner och hänga upp tvätten och ladda en ny maskin, sedan gick vi upp och städade hela lägenheten samt skrev inköpslista. Efter att ha städat och hängt upp ännu en maskin så blev det slutligen dags att hämta upp all tvätt igen och vika in den i skåpen. Sedan valde vi att slappa en liten stund, äta lite lunch och kolla lite på tv. Efter det så var det dags att åka och handla de varor vi skrivit upp på vår lista att vi behöver ha hem inför nästa vecka..

Sagt och gjort.

Nu sitter vi här hemma och har ätit middag för någon timme sedan och allt vi hade tänkt göra idag är klart! Nu kan vi bara ägna oss åt att slappa.

Det är så skönt att göra söndagar till ”hemmasysseldagar”, dagen går fort och man får allt undanstökat och behöver inte tänka på städning, handling eller något sådant jobb mitt i veckan.


Imorgon börjar jag två nya kurser, de sista för terminen. Joakim ska på två arbetsintervjuer. Det är helt enkelt måndag imorgon igen, en ny vecka med nya tag börjar..


Solen och värmens styrka!

Woho! Nu är det härliga tider! Solen skiner så grant idag och man känner sig så underbart mycket piggare då.. Nu är våren på g, det känns!


I fredags var det kursavslut, så det var dags att få betyget.. å vad tror ni jag fick om inte MVG! Känns toppen verkligen! På måndag startar de två sista kurserna för denna studie tiden, Social psykiatri och Socialt behandlingsarbete.


Nu har jag och Joakim precis köpt fyra biljetter till Linkin Park konserten i Stockholm den 14 juni! Vi ska gå tillsammans med Joel och Bea, ett par från sthlm. Ska verkligen bli skit kul! Jag gillar verkligen Linkin Park och har länge velat se dem, har hört att de ska vara grymma live! Ericsson Globe, here we come! ;P (om ett par månader) haha!


Livet känns rätt gött just i detta nu! Så gött att jag spontant gick till frisören idag och fixade till håret lite.. :) (ja, jag vet.. jag var och klippte mig förra veckan, men nu gjorde jag något annat.)

Nu när jag ändå är i farten och berättar om roliga grejer så kan jag ju slänga ur mig det jag har gått och ”hållt” på ett tag.. :P Jag och Joakim har för några veckor sedan bokat oss en resa till GREKLAND! Eller rättare sagt, vi ska till Kreta en vecka i början av sommaren! :) Ska bli så himla kul att få åka iväg utomlands. För oss båda blir det våran första ”vuxna” resa, dvs utan familj eller skola som är med.. (förutom när Joakim var iväg med några grabbar på en festival i Tyskland..) Jag längtar så! :)


Jag hoppas att det händer massa roliga saker under den här våren och sommaren som man kan glädjas åt och minnas länge! Kom igen nu, det här ska bli våren och sommaren som allt kan hända! :)


Uppdate med bilder!

Lovade att jag skulle få tummen ur och visa upp de där två par skorna jag köpte i helgen.. men nu är det faktiskt så att jag har köpt ännu ett par skor! haha!
Så jag kommer nu visa alla tre paren...



Ett par söta vårskor. :)



Dessa tyckte jag bara var så läckra! Rätt höga, men stabil klack iaf.. Detta blir nog ett par skor som kommer att användas när det är mer fina tillfällen, eller tillfällen man inte ska kuta runt så mycket iaf ;P



Dessa köpte jag idag, det var rea, så jag kunde bara inte låta bli! ;P Söta paljettskor som livar upp vardagen! hihi


Idag på förmiddagen så satt jag hemma och pluggade inför seminariet som vi har imorgon i skolan.. Sedan så gjorde jag mitt hemmaträningsprogram.. På eftermiddagen var det en gruppträff på Öveh igen.. Nu hade jag gått ner 2,2kg på två veckor, så den totala viktminskningen är numera 23,9kg! Känns gött!

Nu under kvällen har jag varit iväg med Jessica ute på Mariebergsgallerian.. nu igen haha! Ja, jag vet.. det ser ju snart ut som att jag springer där varje dag typ.. haha..
Nej, jag är inte där varje dag, men säkert en gång i veckan.. I perioder kan det bli mer eller mindre.. Just nu har jag en merperiod.. Jag tyker att det är avkopplande att gå och titta i affärer.. Om man verkligen går in för att kika på en massa saker så tar det ju också en väldigt lång tid, så då blir det ju även ett bra tidsfördriv och några extra gratis-motionssteg.. Inte helt fel! ;P
Jag och Jessica vandrade iaf runt där en bra stund, iaf två timmar. Men det var trevligt att vandra runt där och snacka samtidigt som man tittade på alla diverse saker.. :)

Jessica hon hittade några saker hon ville ha, och jag hittade ju de där lila skorna samt ett midjebälte! Jag har verkligen velat ha ett sånt bälte skitlänge, men aldrig hittat något som passat, eller som jag har tyckt varit snyggt på mig.. Men nu jäklar hittade jag ett! Är mycket nöjd! :)

Nej, nu börjar snart första avsnittet av Grey's för den här säsongen.. så jag måste runda av här så jag hinner göra iordning min chokladpudding! :)
Ha en skön kväll allihopa! :)

Alltid lika svårt med en bra rubrik..

Solig dag vill jag lova.. härligt!

Idag unnade jag mig sovmorgon eftersom jag inte hade någon planerad skoldag.. Jag gick upp och gjorde mig en super god frukost som jag sedan njöt i fulla dra av att äta. :) Jag slappade i soffan en stund med datorn i mitt knä, sedan hörde Emma av sig. Vi bestämde en fika här hemma hos mig. Så strax efter klockan 11 dök Emma upp här och vi drack två koppar te ute på balkongen. Det var premiär för balkongsittandet detta år! Det var skönt att sitta där ute, även om det var lite kallt och vi fick ha våra jackor på oss, men det var ändå skönt att vara ute och fika!


Efter att Emma hade gått lallade jag runt här i lägenheten en stund, tills jag beslutade mig för att ta mig en sväng om med cross trainern.. Jag vred maskinen mot tv:n, laddade dvd-spelaren med en film, fixade med vattenflaska och sedan körde jag igång! Jag trampade hela 40min med 10:ans motstånd (manuellt motstånd, och 16 är max på våran).. Så det var ett rätt bra pass! Benen kändes rätt spagettiaktiga efter det, haha! :P Svettig och jävlig var jag också! Usch! Men jag varvade ner i fåtöljen med att se klart på filmen och sedan hoppade jag in i duschen.


Nu sitter jag här, nytränad, nyduschad och uttråkad.. så vad ska jag hitta på nu då tro? :P

Får väl kanske dra med mig Joakim på en sväng.. synd bara att jag måste hålla igen plånboken tills nya pengar kommer in.. sånt här fint väder gör mig ju så shopping sugen!


Söndagsuppdatering..

Dags att skriva lite här igen kanske..

I fredags kom lillasyster Mollie hit till oss. Det första hon och jag gjorde var att vi båda gick och klippte oss! :) Så nu har jag samma frisyr som vanligt, men lite kortare och lite fräschare.. haha! Efter klippningen vandrade vi runt på stan en sväng, jag shoppade tre nya filmer.. typiskt mig att köpa film så fort jag får chansen, eller hur? ;P

Sen gick vi till Ica Krämaren och handlade grejer till det Joakim och Mollie skulle äta till middag.

Fredagskvällen blev en soft hemmakväll med två filmer..


Lördagen började med en frukostmacka på Subway. Gott som tusan! Jag har längtat länge efter en sån macka, å nu äntligen fick jag en.. :)

Efter den frukosten drog jag och Mollie iväg till Mariebergsgallerian och shoppade mera.. vi vandrade runt där bra och länge! Jag köpte två blockljus till brickan på vardagsrumsbordet, två av ljusen är dags att byta ut då de har brunnit ner.. Sedan köpte jag tre par örhängen, ett minirivjärn och två par vårskor! Jag hoppas att jag får tummen ur och fotar dessa saker så jag kan lägga upp bilder på dem här vid något tillfälle.. :P


Efter vår shoppingdag följde en kväll i biosalongen, för oss alla tre. Vi såg ”Just go with it/Min låtsasfru” med Jennifer Aniston och Adam Sandler. Det var en rolig och lättsam film! :)


Idag har vi mest bara segat och alla tre har vi även försökt plugga lite.. Jag till mitt prov i psykiatri som jag har imorgon, Mollie till de nationella proven hon har i fysik i veckan som kommer och Joakim bara plugga lite allmänt.. ;P


Som sagt, imorgon har jag prov i större delen av kursen.. Önska mig lycka till!


Bedobidobidoo

Haha, visst är det larvigt.. när man väl har något att berätta om, då kommer man liksom inte för sig att berätta om det.. man vill liksom suga lite på karamellen och tänka ”haha, jag har en hemlighet som ingen annan vet om än”.. För jag är ju en sån där typ som typ inte har hemligheter för någon.. nej, jag avslöjar inte hemligheter jag har med någon annan.. men jag själv har inga direkta hemligheter för någon.. och om jag skulle ha det så beror det troligtvis på att ingen har frågat mig om just den grejen, så därför är den fortfarande hemlig, typ.. :P

Urk, jag låter ju som en öppen bok där alla hemligheter redan är avslöjade och därför inte finns någon mening kvar att läsa vidare i boken.. fy! Hoppas verkligen inte folk tycker så, att jag inte är något kul! =/


Jag är egentligen inte den personen som anser att man måste dricka alkohol för att ha kul, snarare tvärt om, det finns mycket kul man kan göra utan alkohol! Men just nu så känner jag faktiskt för att ha kul- tillsammans med alkohol. Känner för att få en riktig kanonfylla, en sån där som gör att man verkligen är vild och galen under hela kvällen, somnar som en stock när man kommer hem, och mår verkligen som man förtjänar dagen efter! Synd bara att jag inte får ha en sådan fylla just nu.. eller snarare, får inte ha någon form av fylla just nu.. Hittills har det funkat mycket bra utan alkohol, jag har varit på en del fester och jag har inte känt något behov av att dricka, och kul det har jag haft ändå.. Men suget på en egen fylla kommer krypandes liksom..

Antar att man också kan bli extra sugen på saker då man vet att man inte får.. men samtidigt, vilken person i 22års åldern som INTE är nykterist håller upp ifrån all form av alkohol i över 3 månader liksom? Jag har svårt att tro att det finns så speciellt många.. eller?


Ah, ”hemligheten” jag började svamla om i början av inlägget.. känner ni att jag borde skriva och berätta om det nu?

Näää, jag tar nog och suger på den kolan en liten stund till, för som sagt.. ”imaginary” kola är den enda kola jag får suga på just nu.. haha.


8 mars 2011

Idag har jag varit i Mariestad hela dagen och umgåtts med Marlén och Embla. Det var en mysig och rolig dag! Älskar verkligen mina besöksdagar hos dem! :)

Embla har lärt sig att stå helt själv nu, hon har lärt sig att balansera så att hon kan stå en stund utan att ramla. Hon är så himla söt när hon gör det! :)


Jag hade så himla gärna ätit en semla idag! Semla är min favoritbakelse, och den har en egen dag, en gång per år! Men, jag har ingen ätit idag.. Jag känner mig väl delvis nöjd att jag har stått emot, men samtidigt känns det så tråkigt att missa min favorit.. Ja, jag vet.. det kommer fler år med fettisdagar.. bah!


Jag tänker ändå sörja den övergivna semlan!


88:a

Idag åt jag min första frukost på 88 dagar!

Igår bakade jag mina hälsobullar som jag hade bestämt mig för att äta till min första frukost på så länge.. sagt och gjort.. jag åt en hälsobulle skivad på mitten (så det blev två smörgåsar). På den ena hade jag en skiva ost, ett kokt ägg och en tomatskiva, på den andra hade jag en kotlettpastramiskiva med två gurkskivor uppe på.

Frukosten smakade mycket, mycket bra! Men jag tyckte ändå att det kändes lite motigt att äta.. det allra värsta var att det kändes som att maten rev mig i halsen på vägen ner.. Jag antar att jag helt enkelt är ovan vid att äta saker som man helt enkelt måste mala ner med tänderna först.. Jag är ju van vid att det är lent och fint i halsen, drickbart eller pudding.. Men precis som jag kunde vänja mig vid att endast dricka/äta pulver shake/pudding i tre månader, så kan jag nog även lära mig att äta fast föda igen! :P


Det jobbigast är bara att när man väl har ätit sin första frukost är det så lång tid till nästa.. haha! Jag vill ju få öva upp mina färdigheter att tugga mat igen! :P

Men, den som väntar på något gott…


Imorgon ska jag iväg en sväng till Mariestad igen över dagen. Jag ska vara där redan vid klockan nio på morgonen, så det blir till att gå upp tidigt och åka iväg vid halv åtta.. Men det fixar jag nog.. jag behöver ju inte äta någon frukost innan jag åker, för den ska vi äta tillsammans när jag kommer dit! :)


Det var längesedan jag kom till Mariestad i tid för att äta frukost med Marlén och Embla! I somras gjorde jag ju det så fort jag fick chansen att åka dit. Joakim jobbade i Eskilstuna då och skulle pendla tidigt på morgonen, så jag gick upp med honom, skjutsade honom till stationen och stack sedan iväg till Mariestad och var där före klockan sju på morgonen vissa gånger! Det var så mysigt att komma dit tidigt, krypa ner i sängen där Embla låg och sov. Ibland somnade vi allihopa en stund tillsammans innan vi gick upp och ordnade med frukost. Andra mornar åt vi först och gick sedan och la oss och vilade en stund igen efter frukost. Sen stannade jag där hela dagen och åkte hem i tid för att hämta Joakim på stationen igen kring 18 tiden igen.. Det var tider det! Nu är jag helt död av att bara gå upp vid sju halv åtta..


Men sommaren med sitt ljus gör allting lite lättare.. helt enkelt lite lättare att leva då.. Åh, vad jag längtar till mer vår, total snösmältning och sommar! Härliga, härliga sommar!


Men åter igen, den som väntar på något gott..


Söndag med sol!

Nu ska jag väl ta och uppdatera er lite om vad min helg har haft att erbjuda så här långt iaf.. I fredags blev det en trevlig kväll med Jessica och Emma här hemma hos mig. Vi snackade en massa och de drack vin. Jäder kom även förbi efter ett par timmar och det var mycket trevligt. Kvällen slutade runt kl 02.00 då jag skjutsade hem folket och åkte ner till stan och hämtade Joakim och Jakob som hade haft en trevlig utekväll med de andra grabbarna..

Tycker om att de får hänga lite själva, bara ett gäng med grabbar.. precis som jag får hänga med mina girls själv ibland. Tror att man behöver få ha sånna kvällar ibland, trevligt på varsina håll.. :)


I lördags sov jag till typ halv tolv :P Var helt seg och slö efter fredagens sena kväll.. Jag och Joakim beslutade oss för att ta en tripp ut till Mariebergsgallerian och ta en fika, men det blev att vi bara handlade på Coop där ute och åkte sedan hem och fikade istället..

Lördagen blev en mycket soft dag, såg några filmer som gick på tv och på kvällen blev det en filmkväll här tillsammans med Jakob och Petter. Vi såg både på ”Kung Fu Panda” och ”The Dark Knight”, mycket bra filmer båda två :)

Det var trevligt och ha en slapp filmkväll tillsammans med vänner, inte så ofta man har det.. iaf inte en ren filmkväll som bara går ut på att se på film och äta snax. :P (de åt snax, jag åt min chokladpudding).

Mycket trevlig kväll blev det och den slutade typ vid 01.00 då vi hade sett klart sista filmen..


Idag sov vi länge igen.. vi vaknade dock till och från, men vi pallrade oss inte ur sängen förrän klockan var efter 11 iaf.. Lite ovanligt för oss att slappa i sängen så länge en söndag, vi brukar vilja komma upp före 10, men ibland måste man få ha sånna här dagar också!


Idag lär det bli städning utav lägenheten, eventuellt att vi kollar om det finns någon tvättid så vi kan tvätta också.. Sen ska jag baka bröd in för min första frukostdag som är imorgon! Längtar verkligen!


Nej, dags att göra lite nytta här hemma.. ha en solig och skön söndag allihopa!


Bildbevis

Här finner ni bildbevis på att det faktiskt har skett förändringar på mitt yttre den senaste tiden.. här ser man ju framförallt ansiktsformen..



15 okt-10                 2 mars- 11

Själv tycker jag inte att jag har sett så jätte jätte mycket förändringar på mig själv.. visst har jag känt att vissa kläder börjar bli lite större, men jag har liksom inte kunnat sett det så mycket fyskisk.. Men å andra sidan så lever jag med mig själv varje dag.. så det kan ju bli svårt att skilja från dag till dag..

Så här är iaf blidbevis för både mig själv, och er andra som inte har sett förändringen!

Resultat..

Idag har jag som sagt varit iväg på ett möte på Öveh. (överviktsenheten) Det dök upp en överraskning i mottagningskassan, det visade sig att jag inget behövde betala! From 1mars så behöver inte folk under 25år betala besöksavgift vid sjukvårdsbesök. Gött! (Men ändå lite snopet.. jag var ju bara 2-3 gånger ifrån att få högkostnadskortet ;P) Men å andra sidan slipper jag hellre att betala helt! :)

Sedan så fick jag ställa mig på vågen igen, och precis som jag hade förväntat mig, har jag uppnått mitt första delmål! Jag har nu än så länge gått ner 21,7kg (mitt första delmål var 20kg). Sedan blev jag mätt omkring midjan och där visade det också en bra förändring, nu är det än så länge totalt 12cm som jag har tappat där.

Inte illa va?


Jag känner mig rätt nöjd med beskeden, men samtidigt vill man ju att det ska hända ännu mer.. nu när man vet att det kan hända saker, åt rätt håll, så att säga.. :P Men jag får ta och vara tålmodig så ska det nog gå bra fortsättningsvis också!


På måndag startar vi i alla fall med att äta frukost igen. Jag längtar dit, vill att det ska bli måndag nu! Jag känner mig så nyfiken på hur det ska kännas att äta igen, om jag kommer att bli mätt snabbt, om det kommer att kännas konstigt/jobbigt att tugga, om jag fortfarande kommer att tycka om det som jag vet att jag tyckte om att äta förut.. Ska bli riktigt intressant på måndag morgon faktiskt! :)


1 mars 2011

Idag har jag varit ledig ifrån skola och allt, så jag passade på att dra iväg till Mariestad över dagen och umgås lite! :) Det är verkligen underbart trevligt att vara iväg över en dag och umgås med storasyster och lilla Embla. Embla blir bara större och större för varje gång, samt att hon alltid har lärt sig att göra nya saker mellan varven.

Lillasyster kom också förbi hemma hos Marlén och Embla idag efter att hon hade slutat skolan. Det var trevligt att få träffa henne lite också. :) Precis som hon hoppas, så hoppas även jag att det ska finnas en helg snart som hon kan få komma upp hit och umgås med mig! Men snart så finns de det..

Innan det var dags att åka hem till Örebro igen så träffade jag även mamma en ”kortis”, i samma veva som hon kom för att hämta hem Mollie. Även om vi inte hann säga många ord så är det ändå trevligt att se varandra och få sig en kram!


Nu är jag iaf hemma i Örebro igen som sagt..


Imorgon ska jag iväg till en kurskompis vid 10.00, vi ska sitta en stund med en gruppuppgift som det blir seminarium om på torsdag. Imorgon eftermiddag är det även ett gruppmöte Öveh. (min förkortning på överviktsenheten) Dags för en ny vägning, denna gång ska vi få väga oss på specialvågen som vi vägde oss på första gången, det är dags att kolla hur vår fettmassa i procent har förändrats.. Sedan blir det även ett gruppmöte då som sagt, denna gång mer inriktat mot beteenden.


På torsdag är det alltså seminarium i skolan vid 08.30. Sedan klockan 13.00 ska jag vara på sjukhuset igen, men denna gången för att jag ska bli Blodgivare! (introduktionsgången).


På lördag blir det ännu en jobbkväll och troligtvis det enda jobbpasset denna vecka. Det blir min tredje lördagskväll på raken som jag jobbar. Nästa lördag tänker jag vara ledig! :P


Jaha.. det var väl det jag hade att skriva om denna gången.. Kan hända att jag skriver imorgon igen och berättar nya vågresultatet..


RSS 2.0