Torsdag.

Nu är det snart dags att bege sig iväg till jobbet för det 3e kvällspasset denna veckan.. imorgon blir det ännu ett kvällspass. 4 kvällar på en och samma vecka, inte alltid så kul, men vad gör man. Det är iof soft att jobba kväll, men hela vardagen och strukturen blir helt kass.. samt att jag typ bara ser Joakim en snabbis på kvällen när jag kommer hem, innan vi går och lägger oss.. :S Får hoppas det blir lite mer dagar framöver istället..
På lördag jobbar jag iaf dag.. :)

Igår var jag ledig. Då blev det lunch/fika på stan med Tina! :) Sen så åkte jag och Joakim och handla, sedan hem och lagade mat.. Resten av kvällen blev soffhäng! Gött! :)

Idag på förmiddagen susade jag ut till mariebergsgallerian.. köpte mig en typ luvtröja som mer är som en poncho.. samt en fin klänning, en grön, som jag tror att jag kommer att inviga på lördag! :)

På lördag blir det kalas i markbacken, vet ej ännu om det blir utgång, men det är nog ingen omöjlighet! :)

Jäkla massa smilegubbar och utropstecken jag gör.. haha! (ännu ett..)

På måndag ska jag lämna in bilen på ännu en lagning. ABS-kransar och Fjäder byte blir det, samt skifte av däck till sommardäck.. kommer bli en fiiiiin summa att betala.. ingen jag ser fram emot, som vanligt.. Men det är ett nödvändigt ont, som vanligt.. suck..
Men efter denna gången borde det inte bli så mycket mer inlämning utav bilen på ett tag framöver, å det känns bra!


Nej, nu får det vara bra för denna gången.. dags att rulla iväg till jobbet..

Barnvakt..

Igår åkte jag ner till Mariestad för att spendera lite tid ihop med syrrorna och systerdottern. Jag käkade middag med Mollie när jag kom ner till stan, sen på kvällen hängde jag hemma hos Marlén med familj en stund.. innan jag slutligen begav mig hem till mammas hus där jag bodde i natt. Det var stort, tomt och mörkt.. Jag sov helt själv.. vilket gjorde att det tog ett tag att somna, då jag är van att somna med Joakim vid min sida.. Sedan drömmde jag bara en massa konstigheter hela natten, så jag vaknade en miljon gånger, och sov väldigt lätt hela natten..
Idag gick jag upp kvart i sju (vaknade dock redan kvart över sex, men orkade inte gå upp), sen samlade jag hop mina prylar och stack hem till Marlén som lagom skulle gå till jobbet när jag kom.. då var kl strax efter sju..
Nu sitter jag här och är barnvakt, Embla sover middag. Vi har ätit frukost ihop idag, sedan kollade vi på lite morgon tv.. sedan har vi lekt i hennes rum. Vi gick ut en promenad på förmiddagen (läs morgonen, enligt mig nio-tiden) för att mata änderna.. Där satt vi på en bänk en stund och matade änderna med smörgåsrån :P sedan gick vi hem och lekte lite till, sedan fruktstund.. å nu ligger hon och vilar middag..

Det är kul att vara barnvakt, men jag måste erkänna att det är skönt när hon sover också ;p haha!

Nej, nu ska jag gå och göra iordning våran lunch, stekt falukorv och makaroner..

Sen i eftermiddag blir det hemfärd för min del, hem till Örebro och Joakim :)

Trött, trött, trött..

.. det är precis så jag känner mig just nu, men vad hjälper det.. Snart är det dags att åka iväg till jobbet iaf för att påbörja ett kvällspass.. börjar kl 14, slutar kl 21.30..

Igår hade jag iaf en ledig dag.. då passade jag på att uträtta ärenden samt att vara social.. Jag hann bland annat med att ta en fika med Jessica ett par timmar. Och på kvällen hann jag med en filmkväll med Tina och Sara. :) Mycket trevligt förslag det där må jag säga, och jag tror det kommer ske fler gånger ;P

Idag är det verkligen bara grått ute! Jag vill inte ut.. Om jag fick bestämma skulle jag sitta här hela dagen och bara glo ut på det tråkiga vädret.. Men nu istället måste jag ge mig ut i det där.. blähä!

Jag tror att jag är ledig i helgen.. hela helgen.. Å det är ju inte helt vanligt numera :P Har ju jobbat så många helger den senaste tiden.. Men det ska verkligen bli gött att vara ledig när alla andra också är det.. Jag och joakim har därför -lediga helgen till ära- planerat in mycket god mat som vi ska laga :) Samt att vi ska umgås med en hel del folk som vanligt. :)

tjarå!

Nej, det är inte synd om mig..

Mina små problem, gnällfasoner osv.. är bara I-lands grejer.. Så det är egentligen inte alls synd om mig, inte ens lite..
Men jag måste få "gnälla" lite ändå :P

Idag hade jag bilen inne på verkstaden för att göra en service och ett kammrems samt vattenpumpsbyte.. Den roliga summan att betala landade på 9700kr.. wooho! Vänta lite, det är inte nog med det.. När de fixade med bilen upptäckte dem att en fjäder i bak är av och att någon abs-grej (kom ej ihåg i skrivande stund vad den exakt heter) är sliten.. vilket betyder att jag kommer få lämna in bilen inom den närmsta månaden igen, för ännu mer fix.. detta roliga kalas kommer i sin tur kosta mig ca 6700kr.. ännu mer jippi!

Ja, jag vet. Det är jag som har valt att ha bil, och då får man stå för alla kostnader.. självklar vet jag om det och självklar gör jag det! Men, det är inte roligt när man precis har lagt ut en jävla massa pengar på en planerad service och byte av kamrem.. att det då dyker upp något oförutsett fel som också bör åtgärdas så snart som möjligt.. då blir man lite less! =/

Åter igen.. egentligen inte synd om mig nu heller.. men nu övergår vi till nästa pungt i gnällinlägget..

Jobbet..

Såhär kommer jag att jobba den närmsta veckan, kommer:
(Kommer att jobba dessa pass på två olika arbetsplatser.. vet dock inte än om det kommer vara en fördel med miljöombyte under tiden, eller om jag kommer att bli helt vimmsig och knäpp) haha

Torsdag: 14-22
Fredag: 7-16
Lördag: 7-16
Söndag: 7-14 samt 14.30-22
Måndag: 7-14.30
Tisdag: 7-11 samt 14-21.30
Onsdag: Ledig
Torsdag: 14-21.30
Fredag: 14-21.30

Ser väl roligt ut va?? Tuff vecka, är vad jag kallar det.. inte nog med att det blir 6 dagar i följd, sedan är det inte bara en, utan två delade turer på det också.. Haha.
Visst, det är jag som har tackat ja till allt detta.. Men det är ju också för att jag lever det charmiga livet som timvikarie.. Jag vet ju aldrig hur mycket/lite jobb jag kommer får på en månad.. så då får man bara blunda och köra på när det blir såhär..

Visst är det bättre att ha jobb, än att inte ha något jobb alls. Men det vore mycket skönare om det vore mer jämt fördelat på månaden vad det gäller alla pass.. för nu har jag ju varit ledig torsdag-måndag (förra veckan till denna måndag).. där hade man ju kunnat ha något pass, å ha lite mindre nu framöver istället.. men det är ju bara önsketänkande :S

Men nej, nu är det dags att sluta tänka så. Sluta gnälla. Nu är det bara att finna sig i det och vara glad sen när lönen trillar in! Lönen, som sedan kommer gå till den där oförutsedda bilreparationen.. HAHAhAHAHAHAHA. så jävla komiskt!
Vilket ekorrhjul detta är :P

Ännu en vecka..

Ännu en helg och ännu en vecka förbi..

I torsdags hade jag verkligen fullt upp! Jag ringde bilverkstan' och bokade tid för min bil. (ska dit imorgon och lämna in den för en standardservice och kammremsbyte..) Dyrt som bara F-A-N (eller egentligen kunde det blivit dyrare, om jag hade lämnat den till något annat ställe) men oavsett är det inga roliga pengar att lägga ut.. Hade gärna gjort något roligare för de strax över 9000kr jag kommer att få betala.. :S

Efter samtalet med verkstaden så susade jag in till stan, till jobbet, ändrade lite tider osv i vikareboken.. Sedan åkte jag till Kumla, där jag spenderade nästan hela dagen med Tessa och hennes dotter Melina. När klockan passerat fyra på eftermiddagen så skjutsade jag Tessa som skulle till kvällsskolan.. Sedan åkte jag mot Örebro igen..och direkt till Statoil där jag bestämde mig för att tvätta bilen.. Vilket det var fler personer som också hade haft samma tanke.. så kön till biltvätten var låååång! Väntade en timme typ innan min bil äntligen kunde rulla in i tvätten..

Efter tvätten for jag hem till Jessica, plockade upp henne och stack ut till Marieberg. Vi käkade mat och jag köpte ett par skor.. sen for vi hem till mig, drack te, åt polkagrisar och kollade på en film. Sen var vi tvugna att brya upp i filmen, för jag skulle hämta Joakim på stationen, så jag skjutsade hem Jessica först.. och där var den dagen slut.. :P

I fredags så städade, diskade och duschade jag på förmiddagen och blev klar lagom till att åka och hämta syrran Mollie på stationen vid kl 14. Sen åkte vi och parkerade bilen på hamnplan och gick till ett fik och åt mat, Joakim kom också dit och sällskapade. Sedan gick vi 3 på en tidig Bio.
Efter bion åkte vi ut till godisbutiken ute vid Marieberg och köpte godis, sedan åkte vi till ica Maxi och handlade middag. Sen åkte vi hem, gjorde middag, åt, spelade tv-spel och åt godis resten av kvällen :P

I lördags så slappade vi på förmiddagen, sedan runt lunchtid stack vi ut till Marieberg och träffade mamma och Inge där ute. Vi åt lunch ihop, kollade lite i butiker och sedan åkte vi över till Ikea. Där "spontanköpte" jag och Joakim ett köksbord och 4 stolar.. :P (vi hade tittat på det bordet förr och hade planer på att köpa det, men vi trodde inte att det skulle ske just denna dagen). Men det gjorde det.. Så vi lassade in alla lådor i vår underbara bil som verkligen får plats med allt! :O Den är verligen toppen att lassa saker i!
Sedan visade vi vägen åt mamma och dem till Stadium outlett.. Sedan åkte vi hem och monterade köksbord och stolar..
Monterandet tog lite mer än två timmar, med en liten paus för försäljning av barbordet och solarna som vi tidigare har haft stående i köket.

Sedan invigde vi vårt nya bord med att äta rester från dagen innan.. Efter det var det bara att göra sig iordning och åka in till stan för att gå på fest och träffa folk.. Jag och Joakim följde tom ut! :O Det brukar vi inte göra, men det gjorde vi.. Vi gick till Frimis, som sög! Ashög musik, hörde knappt vad man själv tänkte.. Asmycket folk.. Vi dansade en liten stund, sen stack vi vidare med ett par kompisar till Stallyktan istället.. Efter en stund kom fler av dem som hade vart med oss på Frimis, de hade också lessnat :P
Vi satt på Stallyktan till det typ stängde, stack hem med sista bussen..
Jag var verkligen full och skit trött efter denna långa dag! Jag la mig på sängen för att borsta tänderna, slumrade till med tandborsten i munnen! haha! Joakim väckte mig och jag gick in i badrummet, gjorde mig klar och gick sedan och la mig och sov. SÅ gött!

Söndagen sov vi länge.. till kl 11. Men vi gick inte upp ur sängen förrän kl 11.30.. hade inte velat gå upp då heller, om det inte var för att vi skulle tvätta kl 12. Så vi gick upp åt lite frukost, gick ut och började tvätta.. gick in åt klart frukosten. Tog hand om tvätten igen.. skrev handlingslapp.. tog hand om tvätten igen.. hängde upp den hemma då torkskåpet ej funkade.. Åkte och handlade mat för en vecka framåt.. åkte och köpte kvällens middag-pizza.. åkte hem,kollade på film, åt pizza.. slappade och hade en väldigt underbar slapp och bra kväll! :)
Vi mådde oförskämt bra den dagen, trotts allt dricka.. och det kändes mycket gött! Det enda vi kände oss var trötta, efter en lång helg med många händelser. :)

Skönt med sånna helger ibland, där det händer massor av saker. Både roliga och nyttiga saker.. :)


Ikväll ska jag jobba.. 14-22. Joakim är i Linköping idag och exprementerar.. kommer hem lika sent som jag ikväll..
Jag är störd på tv:n 3an och 5an är helt svarta, funkar ej! Men de måste funka, imorgon måste de funka!! :O

Inte speciellt glad!!

Bah, säger jag bara!
När jag gick av mitt arbetspass igår kväll så har jag jobbat sex dagar i sträck.. och på dessa sex dagar har jag avverkat hela sju arbetspass! Så jag tyckte att jag var välförtjänt utav en ledig dag idag som skulle starta med en härlig sovmorgon.. Men icke!
Trots att jag hade suddat ut mitt namn ur kalendern som vi vikarier skriver i hur vi kan jobba osv. (på ett utav de två arbetsplatserna jag jobbar på) så ringer det ändå 07.03 imorse!! Jag sket blanka tusan i att svara, stängde av ljudet istället.. Men det jävliga i kråksången nu var ju att jag inte kunde somna om igen efter det.. suck!

Då blir man ju bara så himla less och arg.. Att de inte kan respektera att jag inte kan/vill jobba en dag, utan att de ändå ringer å vill ha in en till jobbet.. det tycker jag är dålig stil och respekt för mitt liv utanför jobbet!

Jag borde egentligen ha svarat och skällt ut dem för att de ringde.. men jag orkade inte vara så grym direkt på morgonen när man är hel chockad och yrvaken..

Så nu sitter jag här.. klockan är endast tio över åtta.. jag har redan varit vaken i en timma och sju minuter helt i onödan!

aja.. det är bara att hoppas på att dagen blir bättre sedan..

RSS 2.0