Drömmar

Haha. I natt drömde jag t.o.m om operationen! Jag kommer på mig själv hela tiden med att typ sitta och dagdrömma, planera eller tänka på hur mitt liv kommer bli och se ut efter operationen.. Jag är besatt! :P
Samtidigt som det fortfarande känns så himla overkligt att jag kanske t.o.m är hemma vid denna tid om 2 veckor, så längtar jag något otroligt och jag räknar ner varje dag som går!

Framför allt märker jag att "påslagret" håller på att minska mer och mer för varje dag.. Det känns toppen, för när operationen sen är gjord vill jag verkligen inte dricka något sånt här mer! Ok, har jag någon påse kvar så kan jag väl äta slut på dem till mellanmål som de tipsade om att man kunde om man ville... men jag kommer INTE köpa hem fler!!

Hur känner ni, har ni druckit någon shake efter era operationer? Eller ni som flyter med mig nu, vill ni se dessa påsar igen efter er period?

Dietistbesöket

Idag har jag alltså varit iväg på gruppinfon ifrån dietisten.. Vi fick en massa info, mycket jag har läst mig till förut, hört av andra osv, men det var ändå bra att höra det ifrån vår dietist också. :)
Det var inte bara en dietist med, det var faktiskt två, haha! Sedan var det en kirurg som assisterar vid många operationer som kunde svara på frågor kring den osv..
Jag ställde frågan om det här med p-piller osv.. om det påverkas av operationen. På det svarade hon NEJ, det finns inget samband med att det skulle försämmra effekten utav preventivmedel i tablettform. Och om man får oönskade graviditeter så kanske det mer istället har att göra med att man slarvar med när man tar dem osv.. sa hon..
Jag har hört så himla mycket om det där, att vissa säger att man aboslut inte kan använda sig av piller efter, och andra säger att man kan så det var därför jag kände att jag bara måste fråga!.. Nu har jag hört det från kirurgen att det inte ska vara några problem, så jag tänker fortsätta med mina tabletter! :)

Över till dietisten och råden där irfrån..
 
Hon avrådde oss ifrån att dricka alkohol på 2 månader efter operationen, och efter detta om man ville pröva skulle man helst göra detta hemma, en liten mängd för att se hur man kommer reagera..
Sedan så talade de om det här med läsk, bullar, kakor, fet mat, godis osv.. att de sa "detta får ni välja bort i framtiden då ni inte har råd att äta sådans som är så energirikt och näringsfattigt när ni inte får i er så mycket mat per dag".. Aja, jag fattar väl att jag inte kommer kunna trycka i mig bullar osv varje dag, men vad sjutton gör det med en liten någon gång ibland liksom?

Sedan så kommer jag få äta flytande i 1 vecka räknat från det att jag kommit hem.. Släta soppor, shakes, smothies, fil osv..
Efter det blir det mjuk mat/ puré i 3 veckor efter det..
 
Vi fick alla med oss en pärm full med info rörande maten, tips på recept, sorleksrekommendationer osv.. Sedan sa ska den tydligen fyllas på med info på återbesöken.. Första återbesöket är efter 6 veckor, sedan 6 månader, 1 år och slutligen 2 år efter operationen.

Jag tyckte det var bra att vi fick en pärm, för den kan man ju alltid gå tillbaka och kolla i om man har fundering eller behöver lite råd.. :)

Det upplägget vi fick kring matväg var:

Frukost
Mellanmål
Lunch
Mellanmål
Middag
"Kvällsfika"/Mellanmål
 
Mellan dessa mål ska det även drickas massa vätska i form av vatte, the/kaffe, buljong, mineralvatten.
Man fick ej dricka under måltiden, men fram till dess att man tog första tuggan, och sedan 30min efter måltiden avslutas kunde man dricka..
 
Några frågor på det?
 

Vägning 26/11- 2012

Då har jag alltså gått fyra veckor på flyt, endast två veckor återstår..
Dags för veckans vägning!

Startvikt: 158,9kg
v1 flyt: 153,7kg
v2 flyt: 151,4kg
v3 flyt: 149,5kg
 
Nu, efter v4 på flyt är vikten: 147,8kg!

Total viktminskning: 11,1kg (Viktminskning sedan förra veckan 1,7kg.)
 
Det är ju iaf minus varenda vecka, ganska bra minus också! Visst vill man alltid att det ska vara mera, men man är ju ingen maskin, så det får ta den tid det tar..
Idag är det ju iaf bara två veckor kvar till min operation! Börjar bli dags att tänka på vad jag ska ha med mig för prylar dit! :) Några förslag?
Som underhållning kommer jag ta med mig min dator fullproppad med film! :) Men vad det gäller typ kläder, toalettartiklar osv har jag ingen aning om vad som är bra att ta med.. ?

Dags för min frukostpudding! :PV
 
 

Uppdatering om läget..

Nu har det varit lugnt på bloggen i några dagar.. Har haft fullt upp med annat..

Var bla. i min hemstad och besökte min familj, framför allt min storasysters familj och deras nya tillkommling - en liten son! :) Han var verkligen underbar och jag kunde knappt hålla tassarna ifrån honom!

Sedan har det fixats en del här hemma idag, städat, handlat, ordnat med lampor osv..

I fredags var vi ju på bio på kvällen, sambon och jag. Vi såg Breaking dawn part 2. Tyckte nog att den var en av de bättre filmerna i den serien.. :)

Annars flyter det på med flytet.. Jag äter och dricker som jag ska, saknar mat, men jag överlever och står ut..
Imorgon är det bara 2 veckor kvar på flyt samt att det är dags för en "veckans vägning". :) Det ser jag verkligen fram emot!
Har faktiskt lyckats hålla mig ifrån att "fusk-väga" mig sedan i onsdags..

Tiden går långsamt..

Det känns verkligen som att tiden går långsamt (även fast jag vet att den inte gör det..) Jag börjar bli less på dessa jäkla påsar! Jag saknar mat! Saknar salt mat! Hemmagjord mat! :)
Jag vet, jag vet, det är mindre än 3 veckor kvar så jag kommer stå ut ändå.. men jag önskar ändå att det vore imorgon det skulle ske!

Jaja, detta var bara lite gnäll.. :P

Natt och kör..

Jobbade natten till idag.. Fick gå hem runt sju i morse och sedan var det bara att lägga sig och sova.. Sov till typ halv två, sen var det dags att göra sig i ordning för att hinna till frisören klockan 14.30. Det blev bara toppning och uppfräschning av färgen i håret idag.. Jag gillar den färgen jag har och jag vill gärna spara ut längderna lite nu hade jag tänkt, så ajabaja med för mycket klipp där! :P
Kändes skönt att få pyssla om håret lite, det var jag värd efter -10kg på 3 veckor! :)

Sedan var jag och köpte biobiljetter till fredagskväll då jag och sambon har tänkt att se "Breaking dawn part 2"..

Väl hemma igen runt halv sex var det bara att dricka en shake och sedan ge sig ut på en allra första övningskörning med sambon! :) Handledarpappret kom idag i brevlådan! :) (Det är alltså han som ska ta körkort, inte jag).. :P

Gick faktiskt ganska bra för honom för att vara första gången.. Så nu är det bara för oss att ge oss ut och öva som bara den hela tiden så han kan ta det där kortet någon gång! :)

Annars inte mycket nytt som händer eller snurrar runt kring mig just nu..

Om 3 veckor..

Idag är det tisdag, vilket betyder att om exakt 3 veckor ligger jag på operationsbordet.. (eller vem vet, kanske redan är opererad vid den här tiden på dygnet..) Jag har räknat ut att jag har exakt 83 påsar Modifast kvar att ta innan det blir fasta från kvällen dagen före!
83 låter ganska mycket, men man får ju tänka på att det försvinner fyra om dagen, så snart är det inte så mycket kvar! :)

Jag tjuv-vägde mig i morse! (ovanligt va? haha) Men vet ni vad? Idag visade vågen exakt -10kg!! Så då blir det verkligen något att fira imorgon på salongen! :)
(Denna vägning är ju egentligen en fuskvägning så den skriver jag inte upp.. Måndag är det som gäller..) Men det var så kul ändå att se att mitt första mål var uppnått! :)

Nästa mål kommer att bli -25kg och då ska jag unna mig att köpa en film som jag vill ha! :)

Vägning 19/11- 2012

Ja, då var det åter dags att avslöja resultatet efter ännu en vecka på flyt..

Startvikten var: 158,9kg
Efter 1v flyt: 153,7kg
Efter 2v flyt: 151,4kg Nu, efter 3 veckor med flyt är vikten 149,5kg

Total viktminskning: 9,4kg

Nu har jag alltså lyckats byta tiotal på vågen vilket känns underbart! :) Sedan är det bara 0,6kg kvar tills mitt första delmål, vilket jag troligen uppnår under denna veckan, så på onsdag ska jag gå och bli ompysslad lite på salongen..
Dock känns det lite tråkigt att det inte ens vart 2kg i viktminskning under senaste veckan.. Men jag vet, 1,9kg på en vecka är ju toppen egentligen! Men man vill ju så gärna se siffrorna rusa iväg neråt.. Det verkade iaf som att operationsplaneraren jag talade med idag var nöjd med siffran, vilket är huvudsaken just nu så att operationen får bli av! :)

När jag kom hem från jobbet låg även kallelsen till inläggningen innanför dörren! 10/12 kl 14.00 ska jag vara där, och innan dess ska jag ha gått till labb och lämnat blodprov..
Det närmar sig med stora kliv nu!!

Ändrat datum.

Fick veta imorse att mitt datum för operationen har blivit ändrad från den 10/12 till den 11/12.. Så inläggningen kommer att bli den 10/12 istället nu då.. Kändes lite surt att få veta det sådär när man äntligen kunde pusta ut och tänka att det var halva tiden gjord.. men va fan, det är ju bara en dags skillnad, inget att hänga läpp för! :)

Så, den 11/12 får ni alla hålla era tummar istället! :)

Ps. Veckans vikt kommer i eftermiddag då jag är hemma och har alla siffror korrekt! :)

I väntan på något gott..

Imorgon är det ännu en spännande vägning! Inte bara det heller, jag ska även ringa och rapportera in den till operationsplanerarna.. Hoppas de blir nöjda över mitt resultat! Det känns verkligen så skönt att det redan är halvvägs genom flytperioden. Bara 3 veckor kvar tills det är min tur att genomgå operationen.. :)

Juste, jag misstänker att jag kommer att nå mitt första viktmål redan nu till veckan, så jag har faktiskt redan tjuvstartat med att boka klipp/färgtid hos frissören redan nu i veckan som kommer.. (För er som inte kommer ihåg vad mitt första mål var så är det -10kg.)

Dags att sätta upp ett nytt delmål med belöning.. Åh, jag har verkligen sååå svårt för sånt.. Att veta vad som blir ett rimligt mål, vad jag vill ge mig själv osv.. Puckat, jag vet! Borde ju vara hur lätt som helst att vilja överösa mig själv med fina saker när jag går ner ett visst antal kilo i vikt.. men jag tycker det är svårt! Hjälp? (igen)..

Alkohol och fest.

Ikväll ska jag på fest utan alkohol ;) Eller, ja, jag är väl den enda typ som inte kommer dricka! haha. Men vet ni vad? Känns faktiskt gött att för en gångs skull ha en riktig anledning till att inte "ha lust" att dricka! :) Samt att jag slipper baksmällan och segheten dagen efter! Samt bakis-käket, och alla chips osv som alltid bjuds på.. Win win! För mig helt enkelt som inte kommer frossa i kalorier ikväll! ;)

Hoppas ni får en fin lördagskväll, det ska jag ha! :)

Längtan

Jag svängs hela tiden fram och tillbaka mellan att knappt fatta att det snart bara är 3 veckor kvar, till att sitta och se någon tv-kändis som har gått ner mycket i vikt och jag tänker av förtjusning "det där kan vara jag om ett år" :)

Ni vet han skådisen Jonah Hill? (Get him to Greek), (21 jump street)..
I "Get him to Greek" är han ju ganska stor, den filmen kom ut 2010, men i "21 jump street" så har han ju gått ner ganska så mycket! Å den filmen kom 2012..
Så jag hoppas ju verkligen att den förändringen kommer synas på mig mellan 2012-2014, kanske tom större förändring.. :)

Åh, jag längtar så, precis som ett barn på julafton! (visst är jag fåning.. haha)

Ångest..

Igår insåg jag att jag för första gången har haft en liten smula ångest inför operationen..
Jag låg i sängen och skulle försöka sova inför mitt nattpass, låg och tänkte på julen och hur det kommer bli.. Sen helt plötsligt började jag tänka, "tänk om jag inte får uppleva den i år", "inte få uppleva mina syskonbarns barnaglädje denna jul".. Då gick det upp för mig att jag visst hade fått lite dödsångest!

Jag har ju hört att man kan få de tankarna när operation närmar sig, men jag trodde väl egentligen aldrig att jag skulle få dem..

Jag är inte alls rädd för att jag ska dö av den här operationen egentligen, men jag antar att man någonstans där inne ändå är ängslig.. Men som man säger, om man är rädd för att dö så har man fortfarande något att förlora! :) Vilket jag absolut har! Jag vill leva, vill få min nya chans att leva ett friskare och hälsosammare liv! Vill få uppleva mina syskonbarns uppväxt, kanske skaffa egna barn, ev. gifta mig och bli gammal ihop med min Joakim! :) (Och massa mer saker där emellan, men ni fattar vinken..)

Hade du/har du också lite ångest inför din operation?

Förresten ringde dietisten ifrån Lindesberg mig imorse och sa att hon hade försökt skicka brev till mig med kallelse för dietistmötet inför op men att det hade kommit tillbaka till henne.. :S Har ju som sagt precis flyttat så det kan ju ha blivit något strul med det hela med postens framkomlighet.. Men hon tala iaf om att det är den 27 november jag ska dit, och att hon kommer skicka brevet igen så jag får tid och plats mer exakt. :)

Ska bli spännande!

Jobb och lägenheten..

Ja, detta är ju som sagt inte bara en gbp-blogg utan även min vanliga blogg där jag skriver om att som händer omkring mig.. Ha haft denna bloggen i många många år och har varit mer eller mindre aktiv under den tiden.. :)

Förra veckan fick jag iaf veta på ett utav mina jobb (jobbar ju som vikarie så man har ju alltid flera ställen man är på) att jag skulle få ett vikariat i en månad, eller snarare fram tills jag läggs in på Lindesberg den 9/12.. :) Kändes verkligen jätte bra att få veta hur jag ska jobba fram till dess! Dock vart det inte helt 100%, men det verkar lösa sig ändå.. För när jag jobbade härom kvällen så fick jag ett nattpass också i nästa vecka.. (jag som aldrig har jobbat natt, det blir spännande tänkte jag)..
Nu idag så var det en chef från ett annat ställe som undrade om jag kunde jobba natt där också, redan nu i natt, och egentligen natten efter det också, men det blev bara nu i natt för andra natten krockar med ett annat pass jag har...
Så med andra ord ska jag redan jobba natt NU i natt! Ska verkligen bli spännande att se om jag kan hålla mig vaken.. haha! Borde väl försöka lägga mig och sova en sväng nu på eftermiddagen eller så så att jag får lite mer sömn inför jobbpasset. :)
Vad det gäller lägenheten/ lägenheterna så har jag idag varit med på lghbesiktning utav den gamla lägenheten och den gick igenom alltihop! Så nu har jag lämnat ifrån mig nycklarna till den och vi bor nu officiellt bara i vår nya lägenhet! :)
Den nya lägenhten känns redan superbra! :) Den är stor, luftig och när solen skiner är den ljus och fin! :) Jag tycker vekrligen mycket om den! Stort badrum, stor klädkammare som man kan gå igenom från båda hållen, ett rum för kontor, stort och bra kök, ett rum där man bara ska sova! :) Underbart helt enkelt!

Vi har inte hunnit packa upp alla grejer ännu.. men det är en god bit på väg. :) Är väl ca 10 lådor kvar att packa upp..

Vi har redan skrivit en lista på en massa saker som vi måste inhandla som vi behöver.. t.ex taklampor (saknas i både kontor och sovrum, ev även i köket).. Gardiner och fler gardinstänger behövs också! Och lite annat smått och gott. Men det inhandlas väl lite då och då..
 
Någon av er som hjälpte till med flytten som hängde ner gardinstängerna som har koll på var fästena till dem blev av? :)

Ha det bra nu. Måste "äta" lunch nu och sedan sova en sväng inför jobbpasset!

Morr från magen..

Alltså, min mage låter väldigt mycket nuförtiden när jag går på flyt! Den morrar, kluckar och blubbar sig dagarna i ända! :P
Gör/gjorde era magar också det?
Jag är inte hungrig eller så, utan det bara väsnas ändå.. Det är t.o.m så att jag och sambon kan sitta och skratta åt den ibland när den väsnas så t.e.x då vi tittar på tv! :)

Men till sambons stora förtjusning (eller ja, han har inget sagt, men jag kan tänka mig att han är glad) så fiser jag betydligt mindre nu än vad jag gjorde förr!! Det tycker jag också är bra! :)

Haha, vilket blogginlägg det här blev nu då, men ni får ha lite överseende! :)

Tröttheten!

Jag känner mig SÅ trött hela tiden! Jag vet ju att det finns många som säger att de blev så pigga under sitt flyt, började sätta igång med träning osv för de hade massa energi över.. Men det är inte jag! Jag har noll energi över! Antingen jobbar jag eller packar upp lite i lägenheten om dagarna/ kvällarna.. Sedan är jag trött resten av dagen/ kvällen och har noll energi över till annat, typ!
Ok, jag känner att jag har lite mer livsenergi när det är en solig dag.. men det gör nog alla i största allmänhet! :P

Blir man piggare efter operationen? Eller dröjer det ett tag innan den kommer tillbaka?

Vägning 12/11-2012

Då var det dags för veckans vägning..

Startvikten var: 158,9kg
Efter en vecka på flyt: 153,7kg
Nu, efter två veckor på flyt är vikten: 151,4kg

Total viktminskning: 7,5kg
 

7,5kg på 14 dagar är verkligen bra! det är ju liiiite mer än ett halvt kilo om dagen! Visst hade jag önskat att resultatet skulle bli lika fint som förra veckans, men det visste jag ju att det inte skulle bli.. 2,3kg på en vecka är ju också en väldigt bra siffra! :)
 
Nästa måndag har det gått halva tiden, tre veckor.. Då ska jag ringa till operationsplanerarna och rapportera in hur mycket jag har gått ner hittills.. Tänk om de tycker jag har gått ner för lite? (jag kan ju inte direkt styra vikten hur mycket som helst.. kan ju typ inte äta mindre än vad jag redan gör liksom :P) Jag hoppas verkligen att de tycker att jag har gjort bra ifrån mig!

Om jag ska våga mig på en gissning hur mycket jag kommer ha gått ner efter sex veckor på flyt så vill jag gissa på typ 15kg.. Å det vet jag att kirurgen skulle vara nöjd med! :)

Hur många veckor flöt ni/ska ni flyta? Hur mycket gick ni ner/ tror ni att ni kommer gå ner på erat flyt?

11/11

Igår var det exakt en månad till jag opereras, vilket betyder att idag är det mindre än en månad kvar! :) Det känns verkligen gött, att man på något vis nu kan börja räkna ner till den dagen.

Imorgon är det en ny vägning på gång, jag hoppas så att det blir ett bra resultat!!

I övrigt är det väl inte så mycket att rapportera, jag äter/dricker mina Modifast och det går bra! Jag fuskade inte ens igår när flyttlasset gick av stapeln och vi bjöd alla som hjälpte oss på pizza. Men det luktade ljuvligt! :)

Ps. måste verkligen komma igång med att fundera ut mina delmål.. Har ju bara ett delmål färdigt i tanken..

Imorgon..

Imorgon går flyttlasset, äntligen! Det ska bli sååå skönt! :)

Vårt internet har redan flyttats över till nya lgh, så jag snyltar in mig lite på jobbets nu..

Det kommer inte att bli så mycket bloggande under helgen nu då eftersom vi kommer att bo i lådor, men jag hoppas att nätet är uppe och igång tills vägningen på måndag!

Hoppas att ni får en bra helg!

Hur går det?

Nu har jag kört 1,5 veckor med flyt.. Hur tycker jag att det går då? Jodå, det går faktiskt bra.. Jag har fått in mina rutiner för när jag ska ta mina shakes, känns t.o.m smidigt att bara ta med en påse med pulver till jobbet och skaka ihop till lunch/middag. :) Så visst finns det fördelar med detta också! :P
Nackdelen är väl att det är så sött hela tiden, bara sött sött sött, får inget salt! Och att munnen inte känns så trevlig, känns som att jag har druckit mjölk hela dagarna.. och mjölk får man ju ingen bra andedräkt av!
Jag har ingen större hunger längre heller, så det är ju skönt det med! Men jag saknar att äta riktigt mat! Att få ha varierade smaker, äta varm mat, salt, peppar mycket kryddor och vitlök!!
Men jag vet ju att detta bara är en liten period av hela mitt liv, så jag kan offra maten en stund.. På måndag är det ju bara 4 veckor kvar! :)
Tiden går ju alltid så fort.. Jag kan fortfarande knappt fatta att på lördag är det exakt en månad kvar tills jag ligger där på operationsbordet! :) Helt sjukt!

När kommer min kallelse till dietisten någon gång?? Det är det sista besöket jag har kvar att göra före inläggningen.. Den borde ju komma snart tycker man ju.. För de har väl inte glömt bort att jag ska dit? :P Nej, klart de inte har!

Jag har kollat upp med försäkringskassan också hur jag ska göra för att få sjukersättning när jag är sjukskriven.. så all förberedelse är klar så långt också!

Nej, nu måste jag fortsätta med min flyttpackning! Ha en bra dag alla ni som tittar in hit! :)

Samma vikt som förut..

Smygvägde mig imorse.. (igen).. Nu idag har jag kommit ner till den maxvikt jag hade i december 2010, den 8e december för att vara korrekt..
Jag vet det så väl för att jag då startade med en 3 månaders kur med endast Modifast, och efter det skulle de vara 3 månader Modifast med upptrappning på mat.. Detta var ett projekt jag var med i på Öveh på USÖ (Överviktsenheten). På den tiden med modifast (6 månader totalt) gick jag då ner som mest 27,5 kg och hade då tappat 18cm i midjan..
Nu, nästan två år senare har jag då alltså gått upp alla de kilona jag då gick ner, samt några kilo till.. Alla minus cm runt midjan med igen plus runt midjan samt att det kom några cm till..
Precis så som det alltid har varit för mig när jag har bantat! Man går ner bra, lyckas inte hålla det stabilt, går upp allt igen och lite till på köpet!

Det ska bli SÅ skönt att inte hålla på å pendla upp och ner i vikt! Att inte behöva starta massa nya viktminskningprojekt som sedan går i stöppen och slutar med att man är ÄNNU fetare än förut!

Jag kan inte mer än att längta så till den 10 december, dagen då det äntligen är min tur att få en ärlig chans att klara det! :)
Det är det som gör att undersökningen som jag tyckte var så hemsk igår är helt värt det att genomlida, för jag vet vad som väntar.. Något bättre än det här! :)

Levande begravd!

Ja, det kändes verkligen som det låter!
Nu på morgonen idag har jag varit iväg på en magnetröntgen inför operationen. De tog bilder över gallvägarna eftersom jag ska ta bort min gallblåsa i samband med operationen..

Mycket ska man vara med om i sitt liv för att veta att man har levt, men det här var nog bland det värsta jag har varit med om tror jag!
Det stod att man kunde ta med sig en egen cd-skiva om man ville få lyssna på lite musik under tiden som korten tas.. men när jag kommer dit med min skiva visade det sig att de inte hade något att spela den i! Fail nr 1 !
Sedan fick jag klä av mig, ta på mig en sjukhusrock och lägga mig på en hård brits.. Jag låg väldigt lågt med huvudet och benen, vilket gjorde att jag hade nollstöd för svanken (min stora bak var i vägen).. Jag fick iaf en kudde under knäna som hjälpte liiite..
Sen spände han fast en massa grejer och satte på mig hörselkåpor då maskinen tydligen låter rätt högt.. Sen körde han in mig i det här kameraröret.. (uh, jag ryser bara jag tänker på det!)
Röret var ganska tajt vilket gjorde att jag kände mig som en människa som just försökt åka ner i en rutschkana med tunnel och fastnat! Fail nr 2!! Jag fick panik!! Tryckte på knappen och han körde ut mig igen.. Jag började tom. GRÅTA för det kändes så hemskt! Han pratade lugnande med mig och kopplade bort lite grejer som förhoppningsvis skulle få det att kännas liiite mindre trångt.. Sedan sa att det är värst första 10sek och att man sedan vänjer sig.. Att det hela skulle vara över på 10 min!

Jag åkte in i röret igen.. Kände mig ganska fast fortfarande, men inte riktigt lika panikartat som första gången.. Jag blundade hela tiden! Ville inte se hur instängd jag var..
Maskinen drar igång och den låter en hel del.. Jag ligger där och försöker vara så orörlig som bara möjligt för att inte sabba bilderna.. Sedan försöker jag tänka på allt annat än VART jag är någonstans och framförallt INTE TÄNKA PÅ HUR DET KÄNNS (som att jag ligger i min kista -levande begravd!)

Tänkte på musik, tv-program, filmer, att jag låg hemma i min säng och inte där, sjung för mig själv inuti huvudet, tänkte på flytten osv osv..
Jag får bara mer och mer ont i ryggen när jag ligger där, först mellan skulderbladen och sedan vandrar det nedåt och blir som ett bälte av smärta precis i ryggslutet (samma smärta jag har haft tidigare vid ryggskott).. Jag försöker härda ut så länge det går, men ju mer ont jag får desto mer tänker jag på hur trångt det är!
Tillslut trycker jag på knappen för att kalla på honom. Han kommer och jag frågar "hur långt är det kvar, jag har så himla ont i ryggen", "3minuter" får jag till svar..
Det kan jag väl uthärda tänkte jag och jag lägger mig och räknar 3x60.. men det tar ändå inte slut.. Jag väntar lite till.. tar ändå inte slut.. väntar liiite till.. den fortsätter ta kort.. Jag får mer och mer tryckande känslor i kroppen och jag trycker på knappen igen!
"jag står inte ut längre, jag måste ut här ifrån, jag har jätte ont i ryggen, jag vill ut" säger jag.. Han undrar om jag kan vänta i mindre än en minut sen kan han ta ut mig.. "lovar du att det är mindre än en minut" säger jag..
Det lovade han..

Jag räknar igen, minuten går.. får lite smått panik, men precis innan jag börjar fundera på om jag ska trycka på knappen igen så kommer han in och kör ut mig ur röret! UNDERBARA BEFRIELSE!!
Men jag kunde inte komma upp från britsen själv, fick be om ett handtag.. ONT var ordet som kändes i hela ryggen. Stel som en pinne av smärta går jag ut där ifrån och klär på mig och drar hem..

Nu har jag slängt i mig smärtlindring och väntar på att smärtan ska släppa..

Jag hoppas verkligen att jag inte behöver genomlida någon sådan undersökning igen, eller att jag iaf har mindre kroppsvolym vid nästa gång, för FY FAN vad jag tyckte det där var obehagligt..

Efter som han hade sagt att undersökningen skulle ta ca 10min så trodde jag väl att jag hade varit där inne ungefär så länge.. när han körde ut mig ur röret så sa han att själva korten eg. tas på 10min, men det är de att maskinen vilar mellan varje bild.. så det tar längre tid än så..

Jag vet inte exakt, men jag var där inne mellan 40-60 minuter.

En sak som är säker är att jag har blivit ännu mer säker på nu än tidigare är att jag absolut inte ska begravas i en kista! Jag ska kremeras!!
 
 
Ja, detta var alltså min upplevelse utav en magnetröntgen, hoppas jag inte har avskräckt er allt för mycket. Haha!

Vägning 5/11-2012

Då var det dags för vägningen efter en vecka med Modifast.

Förra måndagen vägde jag: 158,9kg
Denna måndag väger jag: 153,7kg

Den totala viktnedgången på en vecka är: 5,2kg

Inte helt pjåkigt på en vecka.. Vi får hoppas att takten håller i sig så jag inte behöver oroa mig för att ha gått ner för lite inför operationen! :)

Flyttförberedelser..

Idag har vi grejat med flyttförberedelser hela dagen verkligen! Vi började med att sticka över till nya lgh med lite grejer. Efter det så åkte vi ut till Elgiganten och valde runt bland alla hushållsprylar.. Så nu har vi beställt ny diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare som kommer att levereras om en månad. Så skönt det kommer bli att slippa handdiska allting samt springa ner för alla trappor och över gården till tvättstugan i vinter och slask! :) Uuuunderbart.

Jag hade iof en liten paus idag då jag stack iväg en sväng till Jessica. Joakim hade under den tiden en paus genom att spela på sin nya elgitarr i replokalen. (blev inget vanligt rep med bandet idag då sångaren var genomförkyld!).

Sedan har vi packat massa prylar här hemma, nästan hela köket är nedpackat nu.. Bara sparat de grejer vi måste använda under veckan kvar uppe..
Skönt att vi äntligen börjar se ljuset i tunneln av allt detta flyttpackande! :)
På lördag går flyttlasset och jag längtar såååå! (inte efter allt slit och släp, men efter vårt nya hem).. Ni som jag har bett hjälpa till med flytten, glöm inte av det! ;)


Ps. Imorgon är det dags för veckans vägning! SÅ spännande! :)

Delmål

Det här med delmål och belöningar när man har uppnått dem alltså.. Jag är verkligen seeeg på att komma på vad jag ska ha för belöningar, jag är tom. seg på att komma på vilka delmål som är lämpliga att ha!

Jag vet iaf att mitt första delmål blir -10kg, då har jag tänkt att jag ska få gå till frisören och klippa/färga mig..

Sedan har jag funderat på om jag ska ha delmål vid varje tiotal minus på vågen, men det är kanske för tätt då det ev. går ganska snabbt till en början?

Har ni som själv gjort en op några bra tips på hur ni såg på saken och gjorde?
Ni som är i startgroparna som jag, hur tänker ni att ni ska göra, vill ni dela med er till mig med tips? :)

Preventivmedel efter..

Jag börjar må oförskämt bra med mina shakar nu.. Är typ inte hungrig alls längre, får nästa påminna mig själv om den sista shaken för dagen så att jag inte glömmer att ta den.. Å det har bara gått 5 dagar!
Jag får i mig rätt bra med vatten också! Känner mig som en kamel, dricker och dricker för att fylla på mina depåer! ;)

Jag "smygväger" mig varje dag också! (börjar bli en dum vana det där.. måste sluta med det!) På måndag kommer det förhoppningsvis ett fint resultat efter en veckas flyt! :)

Igår var jag iväg på min vanliga vc för att förnya mitt minipiller recept.. Och då kom jag på att fråga om hur det blir vid viktförändringar osv vid en op.. Dock visste ju inte hon hur det blir med näringsupptag/ tablettupptag efter en op, men hon visste att vid viktminskning i allmänhet så ökar hormonnivåerna i kroppen och det börjar även produceras mer ägg- dvs. man blir alltså mer fertil! Hon kunde inte helt svara på om mina tabletter kommer att ge mig fullvärdigt skydd efter en op och tycker att jag skulle ta det med den läkaren..
(Typiskt att jag inte tänkte på att fråga det när jag var i Lindesberg tidigare på dagen liksom!)

Jag har ju läst så mycket om att för vissa funkar inte tabletter alls, att de måste byta preventivmedel till sprutor, spiral eller annat sådant.. Men för vissa funkar tabletterna superbra ändå.. Verkar vara väldigt individuellt det där..

Hur är det för er som är opererade? Funkar tablettform på preventivmedel eller har ni fått byta?
Om ni har kvar samma, har det förändrat sig något vad det gäller "blödningsfritt", fått mer blödningar nu eller är det det samma som innan?

Det är verkligen mycket man ska tänka på inför / efter en operation! Men spännande är det! :)

Besök på Lindesbergslasarett

Då har jag varit iväg på mitt besök på Lindesbergs lasarett idag då! Jag hade fått tid att vara där halv åtta, men när jag var där då så sa de "oj, vad tidig du var" och menade på att jag inte hade behövt vara där riktigt så tidigt..? Skumt att säga den tiden till mig då :P HAHA!
Hur som helst..
Jag anmälde mig i kassan och gick sedan upp till operationsplanerarna som satt på plan två. Där mötte jag några stycket som jobbade där, bla. en som jobbar på uppvaket som var mycket trevlig!
Jag fick 2 remisser, en för massa blodprover och en för EKG. Sedan fick jag beskrivning vart jag skulle gå och ta dessa prover.. Traskade ner en våning, började med blodproverna då de var "akuta", de ville få svar på dem medan jag var kvar där idag.. De tog hela åtta rör med blod ifrån mig! Men det är ju egentligen ingenting emot var de tar när jag ger blod som blodgivare! :P
Sedan blev det EKG, det gick supersnabbt och var inga konstigheter.

Traskade upp en våning igen och lämnade över EKG resultatet och fick sitta ner och dricka min "frukost". Sedan fick jag en hälsoenkät att fylla i, dels för att kunna jämföra med den jag kommer fylla i vid ettårskontrollen, men också för att det kommer att registreras i studier..
Sedan fick jag info om avdelningen, lite om uppvaket osv.. De tog även blodtryck då de kom på att läkaren inte hade gjort det då vi såg vid förra besöket..
Sedan var det bara att vänta på narkosläkaren.
När hon kom, strax efter halv tio så gick det hela ganska fort. Hon frågade mig lite om överkänsligheter, halsbränna, andra operationer (om jag har gjort några). Sedan gav info om gasen de fyller upp en med och att man kan känna lite obehag/smärta vid axlar/under nyckelbenen efter operationen men att det inte är farligt och att det går över.. Berättade att jag är fastande från kl 24, men får dropp via en infart, i samma infart kommer jag även få smärtstillande, förebyggande medel mod illamående samt medlet för själva sövningen.
Alla provsvar kom tillbaka, de var bra, EKG:t var bra och jag fick åka hem igen!

RSS 2.0