Vägning 29/4- 2013

Ännu en måndag passerar förbi.. men inte helt obemärkt eftersom jag har vägning just denna dag på veckan! (egentligen en helt hemsk dag att ha vägning på känns det som.. efter helgen osv när man kanske har "levt" ut lite mer än vad man gör på veckorna..) haha!

Men nu har jag den dagen och det får bli som det blir helt enkelt! Känns som att jag liksom inte kan påverka det hela hur mycket som helst? Visst kan jag äta rätt och motionera, men när jag gör det så går det väl inte att påverka vågen neråt speciellt mycket mer? :P

Startvikt: 158,9kg
Vikt vid förra vägningen: 117,1kg
Dagens vikt: 116,2kg
 
Viktminskning sedan förra vägningen: 0,9kg
Viktminskning sedan OP: 28,6kg
Viktminskning totalt: 42,7kg
 
Viktminskning i snitt/ vecka sedan flytstart: ca 1,64kg..
Viktminskning i snitt/ vecka sedan operationen: 1,43kg
 
Rätt coolt att ligga över 1kg/ vecka i viktminskning faktiskt! Sjukt bra är det! Man tycker själv hela tiden att man bara får små siffror.. 0,9 där och 0,6 här.. Men plusar man sedan ihop alla små siffror så blir det mycket tillsammans! Det är ju det man måste inse och se till istället, inte stirra sig blind på den lilla siffran.. Men man har ändå så svårt att förstå! haha

Efter jobbet idag så stack jag och träna en timme.. Jag åt ett mellanmål på tok för nära inpå träningen, så jag fixade inte att springa länge än 2minuter.. Jag stoppade för att jag kände hållen började smyga sig på där bort i bakom.. Så jag stoppade och började promenera i rask takt istället!
Det är inte utan att jag känner mig lite besviken på mig själv att jag inte fixade mer.. Jag var ju så stolt när jag hade fixat att springa 5 minuter! Men jag vet, man kan inte förvänta sig att det ska ge bättre resultat så snabbt när jag faktiskt inte har sprungit i träningssyfte på hur många år som helst! Jag måste ge det lite tid..

Skön start på veckan blev det iaf!

Styrka, träning och magknip..

Jag är frälst i min träningsbh! Inte visste jag att det kunde göra SÅ stor skillnad i träningen att använda en sådan istället för en vanlig bh.. :) Sprang idag igen på gymmet. Sprang 5minuter idag med.. Men fick håll igen.. Gick 4minuter och avslutade med att springa en sista minut igen..
Gick sedan över till min gamla uppvärmning, nämligen cykling.. Körde det 10minuter också..
Sen gick jag på styrkemaskinerna samt fria vikter..
 
 
Testade en ny maskin idag.. Liggande benpress.. Brukar i vanliga fall köra sittande benpress, så det här var en kul omväxling.. Här hängde man på egna fria vikter och på kortet har jag hängt på sammanlagt 140kg. Jag fixar mer, men jag tyckte att detta räckte idag då det var första gången jag använde maskinen..

När jag kom hem sedan åt vi detta:
Fiskpinnar, dillmos och lite remouladsås.. Jag åt lite för mycket idag så jag fick mega magknip efteråt och vart liggades i soffan och slutligen i sängen en stund efteråt.. Jag kunde inte ligga på sidan, för då kändes det som att hela magen, tarmar och allt kom i kläm! Så jag kunde endast ligga rakt på rygg.. Det var så skönt sen när det släppte! :)

Imorgon ska jag åka ner till storasyser och umgås med henne och hennes två barn hela dagen. Vi ska försöka ta oss ut på en långpromenad om barnen är medgörliga :P  Ska bli en så trevlig fredag!

Trevlig kväll!

Sprungit igen!

Har precis kommit hem från gymmet och jag känner mig grymt nöjd!!
Igår var jag ute på Mariebergsgallerian och införskaffade mig en träningsbh som jag självklart var tvungen att testköra idag..
Det kändes såååå mycket bättre att springa med träningsbh, jag är sjukt nöjd med den verkligen! Jag gick 5minuter sedan sprang jag 5minuter utan att sakta ner.. Sedan gick jag snabbt i 5 minuter till och sedan sprang jag 5 minuter till! Jag är såååå nöjd med dagens uppvärmning!
Jag var så peppad idag med den nya träningsbh:n och allt att jag avslutade träningspasset med att springa 5 minuter till, men då fick jag håll! Det var längesedan jag fick det, å fy fan vad ont det gör!! Jag började få håll redan i 4e minuten, men jag ville nå 5 minuter så jag slet på ändå.. Hållet satte sig i midjehöjd på högra sidan samt uppe vid högra nyckelbenet.. blähä! Men det går ju över hyffsat fort ändå.. :)

Som sagt.. Jag är sjukt nöjd med mig själv idag och min springprestation, så jag bjuder på en svettig bild! haha.
syns kanske inte så bra.. Men jag är såååå röd i ansiktet och ner på halsen.. Jag är ju kritvit annars! Sedan är jag helt glansig i ansiktet av all svett.. Men som sagt.. Dålig bild.. :P

Vårjacka!

Även om jag inte fick känna mig helt nöjd med vågen idag så kände jag mig absolut super nöjd med dagens inköp av vårjacka!

På min vinterjacka som har blivit på tok för stor har jag storlek 56! På vårjackan jag köpte idag har jag storlek 44!! Hela 6 storlekars skillnad.. Helt sjukt kul!
Dock sitter den ganska smäckat just nu, men den kommer ju bli lösare med tiden.. :) Här kommer bild på mig och den:
 
Jag vågade desutom köpa den i en färg jag aldrig köper annars.. Vad tycks? :)

Vägning 22/4- 2013

Jag var inte så jättenöjd med vågens siffror i morse, men vad gör man? Kan ju inte alltid bli sjukt höga och bra siffror..
Här kommer iaf resultatet:

Starvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 117,7kg
Vikt idag: 117,1kg

Viktminskning sedan förra veckan: 0,6kg
Viktminskning sedan operationen: 27,7kg
Viktminskning totalt: 41,8kg

Visst, det är iaf över ett halvt kilo. Men man blir på något konstigt vis ändå alltid lite missnöjd när vågen visar mindre än ett kilo ner..
Men å andra sidan måste jag ju tänka på att jag varit på möhippa i helgen och jag åt inte helt perfekt den dagen, å det gjorde jag inte igår heller.. Så jag ska egentligen vara väldigt glad för att jag fortfarande fick gå minus denna veckan också!

Bara att fortsätta å kämpa! :)

Möhippa..

Jag var på möhippa igår och tänkte jag kunde bjuda en bild på hur jag såg ut då.. :) Jag har en låååång svart klänning på mig med smala axelband. V-formad urringning som ligger lite omlott i tyget..
Väldigt sällan jag sminkar mig, är nog mest bara till speciella tillfällen. Ser det ok ut? :)

På bilden är jag precis nyduschad och har fortfarande lite blött hår.. Vi hade varit på Gustavsviks relax och skulle då vidare in till stan och äta på en underbart god italiensk restaurang vid namn Casa Nostra.. Skulle ni någon gång av en händelse befinna er i Örebro en helg eller så, besök denna. Jag rekommenderar den varmt! (Jag brydde mig dock inte om att kolla om jag kunde få en mindre portion, jag hade dels glömt mitt sånt där kort hemma.. Sedan så hade jag vänner som kunde hjälpa mig äta maten ) ;)


Sprang!

Jag var idag på mitt andra träningspass på gymmet denna veckan.. Jag trotsade regnet och tog mig en promenad både dit och hem.. (Hade detta varit för en månad sedan så hade jag aldrig gått i regnet, jag hade tagit bilen!) Men nu gick jag iaf dit som sagt..

Väl på gymmet var mina vanliga uppvärmningscyklar upptagna så jag tänkte att jag lika gärna kunde fortsätta promenera på löpbandet.. Plötsligt fick jag ett sug efter att testa att jogga.. så jag börjar öka hastigheter och joggar i typ 5minuter.. sen promenerar jag igen.. Sen fick jag ännu ett sug efter att testa att springa! (jag som verkligen avskyr att springa!! Har alltid avskytt det..) Jag ökar takten ännu en gång och kommer i springläge.. Jag springer i 2minuter innan jag känner att jag måste sakta ner, dels för att mina bröst bara slänger upp och ner och är allmänt jävla jobbiga! Jag har ingen sportbh, utan jag tränar i vanliga bh:s än så länge.. Men nu blev jag faktiskt sugen på att leta efter en spotbh så jag kan testa att jogga och springa lite mer..
Kände verkligen en tillfredsställelse när jag faktiskt fixade att springa, även om det så bara var en liten stund! :)
Hade inte orkat springa alls för några månader sedan.. Så detta är faktiskt ett framsteg!!

Träning är banne mig kul, speciellt när man ser resultat av det.. :)

Mat mat mat..

Här kommer lite mera matbilder.. :P

Min och sambons jordgubb/banan smoothie som vi mumsade på igår kväll.. Testade att ha i 1 rått ägg i för proteinets skull.. Man kunde absolut inte känna att det skulle finnas något sådant i! (jag tycker annars att tanken på att äta ett rått ägg inte känns så mysig..) :)
 
Gårdagens middag: pasta, brysselkål och en korvgryta med bönor i..

Visst känns det fånigt att endast lämna detta?  haha! Men samtidigt tycker jag det är bra att jag lär mig att inte slänga i mig all mat  bara för att den är upplagd på tallriken!
 
I lördags var vi på restaurang med mor min som fyllde år. Jag beställde in denna barnportion! (såser fick vi bredvid i små skålar..) Jag orkade kanske 1/3 av denna portion. Resten hjälpte familjen åt att äta upp åt mig. :P

Pastasalladen med diverse goa grejer i räckte till 6 portioner totalt.. 3 My-portioner och 3 Joakim-portioner. Super bra tycker vi!
 
 
Vår matbudget har faktiskt blivit mycket billigare nu sedan min operation. Vi lagar i stort sett samma mängd mat som förut, men det räcker till fler matlådor nu än förut.. Förr hade denna pastasallad räckt till 4 portioner totalt, vilket bara hade gett oss varsin matlåda, när den idag istället ger oss 2 var.. :)
 
Förresten var det ju ganska länge sedan jag tog upp det här med att jag har hicka efter jag ätit/druckit.. Jag har det fortfarande! Det kommer i princip efter alla måltider.. och jag har kommit fram till att det är ett tecken på att "nu är jag mätt".  För oftast hickar jag bara 1 gång.. Hickar jag däremot flera gånger i följd så betyder det att jag antingen ätit lite för mycket/ lite för fort..
Men 1 hicka betyder alltså för mig att magen är nöjd. :) Får se hur länge jag får ha kvar den "effekten".. haha

Vägning 15/4-2013

Måndag igen och dags att rapportera veckans viktresultat!
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra vägningen: 119,1kg
Nuvarande vikt: 117,7kg
 
Viktminskning sedan förra veckan: 1,4kg
Viktminskning sedan operation: 27,1kg
Viktminsknig totalt: 41,2kg
 
Nästa delmål: -50kg
Kvar att gå ner till nästa delmål: 8,8kg
 
Ja, det rullar på fint här fortfarande! :) Efter jobbet idag stack jag och tränade en timme också.. Gillar att träna på måndagar, känns som en riktigt bra start på veckan då! :)
Känns inte som att det är så speciellt långt kvar till nästa delmål heller.. Flyter det på i samma goda fart så är det uppnått inom 8 veckor.. Får se om jag får ha den turen att ha gått ner 50kg till sommaren :)
 
 
 

Bildbevisen..

Ja, då ska det bli intressant att se hur jag har förändrat under den här tiden som viktopererad.. :)
  
Dessa vå bilder är från 30/10-12
 
  
Dessa två från 9/12-12 (dagen före inläggningen)
Dessa två är ifrån 11/2-13 (två månader efter operation)
Dessa två är ifrån 11/4-13 (alltså fyra månader efter operation).
 
Ser ni hur mina nyckelben framträder mer och mer?? :) Helt underbart..Det ser liksom ut som att jag blivit längre också.. Men det måste vara för att jag inte längre är typ lika bred som jag är lång.. haha! Köttbullen börjar bli en prinskorv..
 
Jag själv blir chockad när jag jämför bilderna från 30/10-12 och dem från 11/4-13, det är STOR skillnad! Det konstiga är bara att jag fortfarande tror att jag är lika stor som i höstas.. Men det är jag verkligen inte! Saker händer verkligen här på mig.. Jag måste börja inse det nu..
 
 

Ikväll..

Ikväll, nu snart faktiskt ska sambon få ta nya bilder på mig eftersom det idag är fyra månader på dagen sedan operationen.
Ska bli kul att få se dem och se skillnaden :)
Jag satsar på att försöka hinna lägga ut dem på lördag dag någon gång, så håll utkik! :)

I övrigt så kan jag berätta att jag varit och gymmat en timme idag. Testade fria vikter för fösta gången. Det var kul! :)

Bilder från igår..

Jag var å klippte och färgade mig igår (vilket verkligen var behövligt). Här är resultatet:
 
Jag gillar att gå till frisören, jag har gått till samma i fleeeeera flera år! Men igår ringde hon mig å sa att hon tyvärr inte kunde hjälpa mig då hennes dotter blivit misshandlad och hon var tvungen att åka till sjukhuset med henne och få det dokumenterat! Självklart förstod jag det, så jag gick med på att en av hennes anställda skulle göra mitt hår istället..
 

Kanske inte världens bästa bild, men jag tycker det är skit svårt att ta bra blider på mig själv! Nu har jag iaf en jämn färg i håret igen samt att jag testat snedlugg för första gången ever! :) Vad tycks?
 
Här är förresten min goda lunch från igår:
 
 
Omelett gjord på 1 ägg, salt, peppar och en skvätt grädde. Fyllning: Lite riven ost, örtsalami, soltorkad tomat, körsbärstomat samt en vitlökssås gjord på creme fraiche. (visst stavade jag rätt nu Cicci? ;) )

Jag orkar aldrig en hel omelett på 1ägg, utan jag får dela den i två delar, så jag har det till lunch idag med! :)

Och när jag ändå är i farten kan jag slänga upp bilder på gårdagens middag:
 
 
Köttfärssås och spagetti med lite riven ost och ketchup. Så gott!
 
 
Orkade inte äta upp allt så sambon fick det här av mig..
 
Nej, nu ska jag över till grannen och dricka te! Vi hörs :)

Dump..

Jepp, igår råkade jag ut för en sådan där dumping! Jag är så himla glad för att jag inte är en sån som drabbas ofta utan endast några få gånger totalt. :)
Jag dumpade efter att ha ätit lite för mycket tacos igår kväll.. Jag åt en välfylld mini tube. Sen vart jag mätt.. Efter ca 1,5-2h senare tänkte jag att jag skulle äta en till så jag fick till mitt sista mål för dagen också.. Jag kände mig dock fortfarande lite mätt, var egentligen inte hungrig.. Så jag tar en mini tube till som jag inte fyller lika mycket som den förra.. Äter av den och när jag nästan har ätit upp hela, bara har en liten bit kvar ber jag sambon ta den från mig och göra sig av med den! Jag kände att jag var helt full i magen, men jag kunde typ inte sluta äta för det är ju så gott.. Så han gjorde som jag sa, tog den ifrån mig och åt upp den, åh vad glad jag var för det, annars hade jag smällt i mig hela!
Efter en liten stund var magen utspänd, gjorde ont, jag mådde lite illa och var helt varm.. (slapp dock hjärtklappningen denna gången)

Så gick det alltså den gången! Men man lär sig av sina misstag, nästa gång äter jag inte lika mycket..

Vägning 8/4- 2013

På torsdag har jag varit operarad i fyra månader och jag tycker att tiden har gått sjukt fort, samtidigt som jag tycker att det känns som att jag har varit opererad bra mycket längre!
 
Hur som helst är det måndag igen och dags för ännu en vägning.. :)

Startvikt: 158,9kg
Vikt vid förra vägningen: 121,2kg
Dagens vikt: 119,1kg
 
Vikminskning sedan förra veckan: 2,1kg
Viktminskning sedan operation: 25,7kg
Viktminskning totalt: 39,8kg
 

Nu har jag alltså nästan tappat 40kg.. Det är rätt mycket faktiskt! Och 25,7kg på knappt 4 månader är inte heller tokigt..
Om jag räknar min totala viktminskning från dagen jag startade (29okt) så får jag ett viktminskningssnitt på ca 1,7kg/ vecka.. Å det är ju helt jäkla sjukt bra siffror!

Jag är superglad för mina fina siffror och att jag inte har hamnat på någon långvarig platå som många gör.. Men samtidigt är man ändå aldrig nöjd? Visst är det konstigt? Samtidigt tänker man att man vill att det ska gå ännu snabbare och se mer skillad osv.. Men jag tror egentligen inte alls det skulle vara bra, vare sig för mig psykiskt eller fysiskt!
I den här takten det går i nu hinner jag ju iaf med någorlunda med mina egna förändringar..
(även om jag som ser mig själv varje dag har svårt att se så mycket av den kroppsliga förändringen).. Men snabbare än så här bör det inte gå iaf, även om hjärnan spökar och säger att den vill ha mer än så! haha!

Nej, nu ska jag ta och bege mig till gymmet hade jag tänkt.. Sedan blir det klipp och färgning hos frisören, vilket jag verkligen är i behov av!! :)
 
Trevlig måndag!
 
 
 
 

Liten matöversikt..

Tänkte jag skulle visa er lite av mina matportioner. Jag kommer själv ihåg hur kul jag tyckte och fortfarande tycker att det är att få följa med andra som bloggar om detta och se verkligheten på en tallrik.. :) Jag äter alltid på en assiett hemma för att hålla koll på mig själv hur mycket jag lägger upp.. I början måttade jag mycket men numera försöker jag lita på ögonmåttet istället..

Färsk pasta med citronsmak, 1/2 kycklingfilé fylld med gorgonzola inlindad i proshuto (eller hur det nu stavas)..

Detta var det jag inte orkade äta upp..

3 stekta falukorvsbitar, lite pennemakaroner och sallad.. Det jag lämnade var en liten bit falukorv och några makaroner..

Fläskfilégryta samt 3 klyftpotatisar (dvs en knappt halv potatis). Jag lämnade över 1 liten fläskflébit, samt någon champinjon till sambon.

Jag inbillar mig själv att jag har börjat äta såååå mycket mer, men här ser jag ju svart på vitt att det gör jag ju faktiskt inte..
Sen kan jag hålla med om att jag är dålig på att få med grönsakerna till mina middagar.. Men jag känner att det liksom inte får rum med så mycket sånt när jag knappt äter 2dl mat totalt / gång..

Har ni svårt att få till det med grönsakerna?

Att inte vara för strikt..

Något jag har lärt mig under mitt liv är att saker aldrig blir som man tänkt sig! Att det helt enkelt är svårt att planera allt till punkt och prickar och därför måste vara beredd att planera om och rucka på vissa saker..
I detta fall syftar jag på min träning och träningsmål jag satt upp för mig själv!
 
Jag har ju bestämt mig för att jag ska träna på gymmet 2ggr/ vecka och blir det någon promenad utöver det så är det jätte bra!
Men nu när jag känner att våren kommer mer och mer så blir jag mer sugen på promenader än att åka till gymmet och stänga in mig från solen..
Igår tog jag en härlig promenad i vårsolen med en kompis i över en timme. Super gött! Och idag efter jobbet tog jag mig iväg till gymmet och tränade där en timme. Så med andra ord har jag ju egentligen tränat två gånger denna veckan (vilket egentligen är mitt huvudkrav på mig själv..)
Jag vet inte om jag hinner få till ett till träningspass på gymmet denna veckan, men där emot tror jag att jag kan få till en promenad till iaf..
Är det okej att rucka på sina egna regler så? Dum fråga, jag vet.. Självklart gör jag ju som jag själv vill.. Men jag är lite rädd för att om jag börjar rucka på reglerna så kanske jag börjar göra det mer och mer och tillslut blir det kanske ingen träning alls? Eller har jag tränat in mig så pass ok nu att jag kan vara säker på mig själv när det kommer till hur jag väljer att träna från vecka till vecka? (att jag ser till att det blir gjort oavsett metod)..
 
Svår fråga det där.. att våga eller inte våga att lita på sig själv?
 
Har ni täningskrav på er själva? Kan ni rucka på era planer lite då och då eller måste ni köra stenhårt på det ni har bestämt?

Vägning 1/4- 2013

Måndag igen!
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 122,5kg
Vikt denna veckan: 121,2kg
 
Viktminskning sedan förra veckan: 1,3kg
Viktminskning sedan operation: 23,6kg
Viktminskning totalt: 37,7kg
 

Jag är nöjd med veckans viktminskning, absolut! :) Det går verkligen framåt i rätt riktning.. Jag har tränat 2ggr denna veckan, samt gått på promenad. Vad mer kan jag begära ifrån en viktminskningsprocess då? Ingenting! :) Den går som en dans ändå..
 
Var hos farmor och farfar idag och firade födelsedag.. Pratade då lite med min farbrors fru som känner en mor och dotter som båda har genomgått samma operation som jag gjort.. Tydligen går det inte så bra för dem längre.. De skötte sig till en början men nu har de tydligen gått tillbaka till mer eller mindre samma kosthållning som förr.. Dsv. en massa skräp! (fast i mindre portioner..) Tydligen har mamman även börjat gå upp i vikt igen..
 
Är inte detta tragiskt? Att genomgång denna operationen och sedan inte förmår sig/vill inte förändra sitt liv efter det? Var operationen ens värt det då?

Det är min absolut värsta farhåga, att jag ska falla så djupt in i dåliga möster igen och förstöra hela operationen och framgången jag haft med den!
Men vad är det som gör att en människa kan falla tillbaka så illa utan att ta sig där ifrån igen?
Visst kan väl alla få svackor och bakslag.. men man borde väl kunna ta sig samman och kämpa sig tillbaka? Annars tror jag att det ligger mycket annat bakom i form av ätstörningar och beroenden.. Sånt borde man få hjälp med!

Jag hoppas så för denna mor och dotters skull att de på något sätt får hjälp eller på annan väg lyckas ta sig ur den onda cirkeln igen!

Låt mig aldrig gå den vägen igen, okej?
 
 

RSS 2.0