Frågor får svar.

Har inte fått så många frågor än, men de som har ställt frågor ska självklart få sitt svar. :)

Hade du dödsångest innan operationen?
 
Svar: Ja, jag hade en aning dödsångest innan operationen faktiskt.. Jag var egentligen inte alls rädd för själva operationen eller att inte överleva.. Men jag tror ändå att de allra flesta typ ransakar sitt liv lite inför en stor operation.. Jag tänkte saker som "tänk om jag aldrig får se min familj igen", "vem kommer sakna mig om jag dör"..
Jag tror man bara måste gå igenom alla de där tankarna innan sin operation. Dagen för operationen var jag inte det minsta nervös eller oroad och helt utan dödsångest. Jag var redo! :)

Vad är din målvikt? Har du två målvikter, en drömvikt (så gott som omöjlig men ändå som man drömmer om) och en realistisk målvikt?
 
Svar: Min målvikt i nuläget är 85kg. Efter som jag aldrig har varit smal någon gång under min uppväxt så tycker jag att det känns väldigt främmande och orealistiskt för mig att ha ett mål att bli just det, smal.. Så jag har alltså satt målvikten på 85kg, för då är jag fortfarande överviktig, men inte längre fet. Samt att jag kommer ihåg när jag hade den vikten senast och att jag kan tänkas trivas i den.. Men, målet kan ju ändras när det är mer nåbar sikt och man helt enkelt vill nå lite till..
Då kommer vi alltså till den där drömvikten.. För mig skulle drömvikten ligga mellan 65-73kg, det skulle betyda att jag hade normalvikt. Något som skulle vara helt sjukt otroligt om jag fick uppleva i mitt liv. För mig känns det målet helt orealistiskt och onåbart, iaf just nu.. Kanske beror det på att jag inte fattar hur jag ska kunna kämpa så långt? (missförstå mig rätt, klart jag inte kommer sluta kämpa.. Mer åt det hållet att det kan vara möjligt att få det resultatet utav mitt kämpande..)
Säg att jag skulle satsa på att gå ner till 73kg, det skulle i sin tur innebära att jag totalt skulle ha tappat 85,9kg.. Det är sjukt mycket, en hel annan människa! Visst vore det underbart och häftigt.. Men som sagt, ett drömmål man inte egentligen vågar ha..
 
 
 
Ställ gärna fler frågor.. Jag kommer svara på dem undan för undan :)

Vägning 25/2- 2013

Då var det måndag igen och ännu en spännande vägning har gjorts! :)
 
Startvikt 29/10-12: 158,9kg
Vikt vid senaste vägning: 128,6kg
Vikt vid dagens vägning: 127,1kg
 
Viktminskning sedan förra veckan: 1,5kg
Viktminskning sedan operationen 11/12-12: 17,7kg
Viktminskning totalt: 31,8kg

Nästa delmål är 35kg, kvar att gå ner till det är uppnått är 3,2kg

Det flyter verkligen på bra, jag skulle nog inte kunna önska mig finare resultat på vågen! Att snitta mer än 1kg i veckan under så många veckor i rad är faktiskt riktigt bra! Jag kan bara önska och hoppas som vanligt att det får fortsätta så ett tag till. :)

Jag har även avklarat veckans första träningspass på gymmet idag, 60min vart det denna gång. Jag var bra trött när jag kom hem, men det känns skönt att ha kickat igång ännu en träningsvecka!
 
Ps. Det var värst vad blyga bloggläsare jag har! :) Jag ser att ni är många som läser varje dag, men inte så många som kommenterar eller vågar fråga frågor.. Kom igen, våga! :)

Bloggaward

Hej!
Jag har fått ett bloggaward utav Hanna med motiveringen:  "För att du är så himla grym! Det är otroligt vad du redan har åstadkommit och jag älskar att få följa din resa. Dessutom är du en sån otroligt sympatisk och fin person, jag vill veta mer om dig."
 
Detta ska jag självklart hedra genom att skriva 8 saker om mig själv! :)
 
1. Jag mår som bäst när jag är på topp och har mycket att göra. Ju fler saker jag har å göra, desto mer motiverad blir jag och mer saker vill jag ta åt mig att göra.. Men när livet är för slappt blir jag helt åt andra hållet, jag kan bli så förslappad och likgiltig då att jag inte vill göra någonting alls - det kan t.o.m gå så långt att jag isolerar mig från folk!
 
2. Jag är en väldigt social person som ofta och gärna vill umgås med människor, men mitt största problem är att jag tycker det är jobbigt att ta första kontakten till en ny vänskap.. så därför har jag oftast bara några få bra vänner iaf, fast jag skulle vilja ha ett helt gäng till!
 
3. Jag drömmer om en fast tjänst.. Jag har jobbat inom kommunen i snart 5 år, med några avbrott för studier, men vill inget hellre än att få en egen fast tjänst med det jag sysslar med nu. Jag stortrivs på jobbet! :)
 
4. Gillar att sjunga, men gör det mest i min ensamhet. När jag gick i högstadiet så spenderade jag väldigt mycket tid framför stereon hemma och sjöng som bara den. Blir inte riktigt på samma sätt nu när sambon är hemma å hör, men ibland måste jag bara stänga in mig i ett eget rum och sjunga av mig! Få slår mig i "Sing star" då det har åkt fram på festerna förr.. ;)
 
5. Jag har alltid varit överviktig som sedan övergick till fet, fetare, fetast.. Så någonstans där inom mig visste jag nog redan tidigt att jag en dag skulle göra en sån här operation. Första gången jag tänkte på och pratade om operation var redan i högstadiet.. Men sedan har förnekelsen alltid varit stor hos mig, så det satt så djupt att göra en sån drastisk sak som en operation- alla andra vägar före! Men jag är så glad att jag tog modet till mig förra året och bad om att få detta gjort, ett av mitt livs bästa beslut!
 
6. Har en hörselskada. Många som har träffat mig och inte vet om detta märker inte ens att jag har en, men det har jag. Jag äger 2 hörapparater, men som jag typ aldrig använder. Då jag har svårast att höra brukar vara i bullriga miljöer som på krogen, tunnelbanan, fester och annat sådant. Samt att jag tycker det är jobbigt att prata med folk i telefon som jag aldrig pratat med förr, för jag har då inget att "gå på" sen innan hur de kommer att låta när de pratar.. Men jag brukar fixa det galant ändå, det är liksom bara en nojja jag har! Då jag hör som sämst är när jag är förkyld - det sätter sig direkt på öronen på mig och täpper till så jag hör som en gammal kärring! Hatar verkligen att bli förkyld!
 
7. Jag flyttade hemifrån när jag var 15 år, fyllde 16år senare samma höst som jag flyttade. Sammanlagt har jag flyttat 10 gånger i mitt liv. Jag är ganska less på att flytta nu, men är grym på att flyttpacka!
 
8. Favoritfärgen är lila och favoritsiffra 4.
 
Det var lite om mig det och nu ska jag nominera ett par tjejer som jag tycker är värda ett "bloggaward".
Dem jag vill nominera till "bloggawards" är:
 
Madde: För du inspirerar mig så med din blogg med din träning och nya livsstil! Du verkar vara en härlig tjej!

Tina: Du är idag en av mina äldsta vänner ( i den benämningen att vi känt varandra länge, du kommer aldrig bli gammal!) och jag känner att jag vet att du alltid finns där om och när jag behöver dig, såväl vid roliga och tråkiga stunder!

 
Jag hoppas ni tar emot denna nomineringen och hedrar den genom att skriva 8 saker om er själva! :)

Hej och hå, hur ska det gå?

Haha. Jag älskar mitt jobb! Jag vaknade imorse vid halv nio, min enda lediga dag denna veckan.. Jag ställer mig och förbereder revben som jag sen kokar.. När det är gjort går jag in i badrummet och slänger i en maskin tvätt.. Vad händer just då? Jo, jobbet ringer - det är kris och panik! Snäll som jag är så ställer jag självklart upp, mot att jag får vara ledig imorgon istället!
Så, nu sitter jag bara här och väntar på att revbenen ska bli någorlunda klara så jag kan sticka iväg till jobbet.. Ska vara där kring 11 kom vi överens om, sedan får jag sticka hem runt 17 snåret.. Blev ett lite konstigt pass, men de var nog bara tacksamma att jag kunde komma överhuvudtaget.. :)

Så denna lediga dag blev alltså ingen ledig dag.. Jag som skulle luncha med en kompis och springa runt och leta en ny mobiltelefon.. :P Får se om hon kan imorgon istället, annars får jag bara själv åka ut och leta mobiltelefon..
Tvätten får jag hänga i eftermiddag när jag kommer hem, den hinner inte bli klar nu.. (det är ju iaf fördelen med att ha maskinerna hemma hos sig själv, för då har man ingen tid att passa)..
 
Härliga soliga torsdag, jag som hade tänkt gå en promenad! ;)

Frågor..

Jag tänkte att jag skulle ha ett frågeinlägg snart..
Så om det är någonting ni undrar över så ställ gärna en fråga till mig! Kan vara om vad som, jag lovar att svara så ärligt jag kan..
Vill ni inte ställa frågan i kommentarsfältet är ni välkomna att mejla mig på myholgersson@hotmail.com

Ha en skön dag! :)

Vägning 18/2- 2013

Startvikt 29/10-12: 158,9kg
Förra veckans vikt 11/2-13: 129,8kg
Nuvarande vikt 18/2-13: 128,6kg
 

Denna veckans viktnedgång: 1,2kg
Viktminskning sedan operationen 11/12-12: 16,2kg
Viktminskning totalt sedan flytstart 29/10-12: 30,3kg
 

Ja, det fortsätter alltså att gå neråt.. Det är gött att det fortsätter försvinna minst 1kg i veckan.. Jag hoppas som alltid att det får fortsätta så ett tag!

Idag efter jobbet så stack jag till gymmet. Cyklade 20min och körde sedan armar och ben ca 20min. Det var det jag hann med idag, men bättre det än inget!
Jag gav iaf järnet på cykeln idag! Fy fasen vad jag trampade på, som en tooook! Brände ca 230kcal och betade av 13,2km.. Inte illa va? :)

Om helgen och sånt..

Då var det kväll igen då och en ny vecka startar imorgon igen..
 
Igår var en jätte trevlig kväll! Jag mötte upp Cicci på centralstationen i Sthlm och vi stack hem till Jennifer där vi fick en mycket trevlig kväll. Hanna och A kom också dit.
Vi käkade middag, kollade på melodifestivalen, drack alkohol och pratade om allt mellan himmel och jord! Det var verkligen toppen och det känns så underbart lätt att prata med dessa tjejer! :)

Tack ska ni ha för denna kväll, det måste vi göra om snart igen!! :)

Som sagt var det även min alkoholdebut igen efter operationen. Jag hade köpt 3 cider och en flaska rosébubbel som jag även bjöd tjejerna på.. Jag drack mina 3 cider, 1 glas välkomstbubbel och kanske 1/3-1/2 flaska av mitt rosébubbel, men kände ingen fylla av det.. Så jag är lika "svårpåverkad" som förr verkar det som.. haha!

Imorgon är det vågdag igen! Spännande..

Alla <3 Dag!

Idag är det alla hjärtans dag! :)

Det firar jag och sambon med att gå ut och äta mat, min första gång ute på restaurang sedan operationen.. Vi ska gå till en libanesisk restaurang som kör lite tapas-stuk, vilket jag tror kan passa bra för då kan man ju välja själv hur många smårätter man vill beställa in.. :)
Vi har typ "slutat" att fira alla hjärtans dag i övrigt.. Vi ger inte varandra presenter sådär direkt längre, i så fall, om vi gör något så går vi hellre ut och äter, eller köper hem något. Annat fall så kanske vi lägger en gemensam slant till något vi istället vill köpa hem till vår lägenhet, som ex. en lampa osv..

Imorgon är jag 3-ledig, fredag lördag söndag! :)
Då ska det passas på att hitta på saker.. På dagen imorgon kommer mamma, mina två systrar samt ena systerns yngsta barn hit och umgås med mig. Sedan på eftermiddagen ska jag åka och hämta sambon på jobbet och sedan susar vi upp till Sthlm för en hel helg med hans familj samt vänner..
Jag själv ska iväg på lördag och träffa lite tjejer som också bloggar/ har bloggat om sina operationer. Vi har träffats en gång förut i Västerås i oktober, detta var precis i samma veva som jag vart OK:ad för operation..
Ska bli kul att träffa dem igen, nu när jag också har genomfört min operation..
VAD SJUTTON SKA JAG HA PÅ MIG??

Ps. Kommer även att premiärdricka alkohol på lördag.. :)

Bilder..

Nu kommer det lite bilder för att uppdatera läget..
(det är svårt att ta exakt ur samma vinkel vid varje nytt tillfälle så ni får hålla till godo med hur det ser ut ändå..)
 
- 30/10-12
 
- 9/12-12
 
- 11/2-13
 
Ja, då var det allså 3 bilder. Första bilden är ifrån dag 2 med modifast, andra bilden 2 dagar före operationen samt sista bilden som är 2 månader på dagen efter operationen..

Vägning 11/2- 2013

Jag har bytt tiotal! :)
 
Startvikt: 158,9kg
Förra veckans vikt: 131,5kg
Denna veckans vikt: 129,8kg
 
Viktminskning sedan förra veckan: 1,7kg
Viktminskning sedan operation: 15kg
Viktminskning totalt: 29,1kg
 

Kilon kvar att gå ner till nästa delmål: 5,9kg
 

Nu har jag nästan gått ner 30kg och redan 15kg på två månader! Idag är det exakt två månader sedan jag opererades.. Det är inte klokt vad tiden går! Men det känns verkligen toppen och jag ångrar inte operationen en enda dag! Det enda jag kan ångra är att jag inte gjorde den tidigare.. men bättre sent än aldrig som man säger!
 
Nu ska jag bara "slänga" i mig lite frukost och sedan bär det iväg till gymmet! Jag tycker faktiskt att det är konstigt att jag själv frivilligt går till gymmet en måndag! haha. Måndagar som alltid annars brukar vara den segaste dagen på hela veckan.. :P Men det är skönt att komma iväg på måndagen, då har man kickat igång veckan å behöver inte känna sig så stressad under veckan över att inte hinna med den träning jag vill hinna under veckans lopp.
 
Ha det bra!
 
ps. ikväll ska jag be sambon ta bilder.. kommer nog ut imorgon.. :)

Summering av veckan..

Ja, då var det dags att summera veckan som varit kanske..
 
Jag har tränat 2 ggr denna veckan, men inte gått en enda promenad.. Så det var ju lite dåligt gjort av mig..
Jag har ätit 1 semla denna veckan, åt halva och sedan andra halvan en stund senare.. Dumpade efter andra halvan.. Jag får skylla mig själv!
 
Maten denna vecka tycker jag har funkat mestadels bra.. Lätt att glömma av mellanmålen..
Har dock varit dålig på att dricka vatten denna veckan! Har typ börjat få ont i magen när jag dricker, även fast jag bara tar en klunk.. Funkar bättre när jag dricker ur min sportflaska.. kanske får inköpa någon mer som jag kan ha med mig å dricka vatten ur istället för ur glas?
 
Jobbet går bra, har jobbat som en tok de senaste veckorna och detta har ju som sagt givit ut belöning i form av ett vikariat på obestämd framtid.. :)

Imorgon är det dags för vägning igen samt att jag har tänkt ta bilder som jag kommer lägga ut på tisdag.. Spännande ska det bli! :)
Nästa vecka är även sista veckan med järntabletterna! Fasen vad jag längtar efter att slippa dem!

Jobb..

Ja, jag har fått jobb! Eller ja, inget fast jobb. Men ett vikariat. Det är inte fy skam! :) Jag har verkligen jobbat hårt nu, väl och länge, så det kändes som att det verkligen var min tur nu! Jag är värd detta!
Kul att det är på en arbetsplats där jag trivs så bra med.

Jag vet att man inte ska fira genom att unna sig mat, men igår så firade jag och sambon med varsin semla. Jag åt halva, å efter en stund igen åt jag sista halvan.. Dumpade på det.. Skulle nöjt mig med halvan! Men man lär sig av sina missar.. Ingen är perfekt jämt.

Jag har lyckats igen!

Japp, precis som det står så har jag lyckats igen- med att ta mig till gymmet 2ggr på samma vecka! :)
Jag stack dit efter jobbet idag, men jag hann inte med 1 timme idag utan det fick bli 30 minuter. Så jag fick satsa på endast kondition idag, 30min cykling.
 
Haha. Jag ville bara få skryta lite med att jag har lyckats ta mig dit två gånger denna veckan redan! :)
Ha en skön kväll nu alla.

Det här med mat..

Vad olika det är från gång till gång hur mycket jag får i mig att äta! Kommer det alltid vara så?
Igår åt vi indisk mat som vi hämtade hem.. Jag la upp 1dl av den indiska grytan, ca 1/2dl ris samt en liten bit av vitlöksnaanbrödet.. Jag åt upp allt utom större delen av riset.. Sedan gjorde jag 2 matlådor där jag la upp 1dl gryta och 1/2dl ris i varje..
Nu idag så åt jag lådan till lunch, men det tog stopp efter hälften! Så jag vart tvungen att spara den andra hälften och åt den som ett mellanmål på eftermiddagen istället..
 Så med andra ord åt jag inte ens 1dl mat till lunch.. "Ska" det vara så? Har någon av er andra också vart med om det? Detta händer mig ändå ganska ofta.. Jag mäter upp 1,5dl mat i mina lådor för att det är det jag vanligast fixar att äta, men det slutar ofta med att jag ändå lämnar lite mat.,
Enligt det häftet på matförslag och portioner/storlekar så verkar det ju som att man ska fixa att äta 2,5dl-3dl / gång.. Men för mig låter det skiiiit mycket, eftersom jag nu knappt fixar ens hälften..

Det konstiga är att jag vant mig så vid att äta så lite och tycker att mer ser så stort och mycket ut..
Har det med att göra att jag är så nyopererad fortfarande?

Ja, det var lite funderingar som jag hade ikväll :P

Vägning 4/2- 2013

Det händer grejer på vågen nu, så jag tycker att varje måndag är lika spännande! :)
 
Startvikt: 158,9kg
Förra veckans vikt: 132,9kg
Denna veckans vikt: 131,5kg
 
Viktminskning sedan förra veckan: 1,4kg
Viktminskning totalt: 27,4kg
 
Det är kul att jag nu 3 veckor i rad har gått ner mer än 1kg! Det är ju faktiskt riktigt bra! Det känns ju som att det inte är en slump att detta sker då jag började träna precis i den vevan som jag började få de fina resultaten.. Träningen ger en liten extra skjuts neråt då iaf.. :)
 
Idag var jag på veckans första träningspass. 60min och jag är heeeelt slut och mör i armarna!! Men det känns iaf gött nu såhär efteråt då det är gjort och jag fått en bra start på veckan.
 
Hur går det för er andra?

Söndag 3/2

Redan söndag.. helt sjukt vad tiden går fort alltså! Januari flög bara förbi, precis som februari nu också håller på att göra..
 
Idag har jag jobbat dag. Var rätt soft på jobbet idag, för jag jobbade med 2 härliga kollegor! :) Jag gillar verkligen den arbetsplatsen jag är på nu.. Det är många goa och trevliga i personalgruppen som jag känner att jag kan slappna av och ha kul med på jobbet. Sedan tycker jag att det går att sammarbeta med alla på ett eller annat sätt på jobbet också. Så det är gött!
Jag fick veta igår att jag är garanterad sommarjobb där i år! :) (Men jag måste ändå skicka in ansökan som alla andra :P) Sedan är det ev. en annan sak på g. på jobbet.. Jag avslöjar mer när jag själv vet mer!

I fredags hade jag ju jobbat på dagen, sedan stack jag till gymmet direkt efter jobbet. När jag kom hem åt jag middag. Surfade på nätet och satte igång en tvättmaskin på kvällen också.. Satt och kollade på en film som avslutning på kvällen (trodde jag).. Vid 21.30 ringer de från jobbet och har panik, ingen nattpersonal har kommit och de undrar om jag kunde rycka in.. Efter lite efterforskningar från deras sida om lite grejer så stack jag iaf iväg och jobbade nattpasset också, fast jag egentligen bara längtade efter att få sova! Men jag befann mig på jobbet vid 22 tiden och stannade till strax efter 07 på morgonen.. Det var en lugn natt, men fy vad det var jobbigt att hålla sig vaken! Men jag lyckades rätt bra faktiskt med tanke på att jag hade varit vaken ett dygn sen då..
 
När jag gick av passet stack jag hem och slocknade nästan bums! Fick sova till 14.00, men klev ur sängen vid 14.30.
Jag softade runt här hemma sedan fixade jag iordning mig själv och stack iväg till en kollega som fyllt 25år som vi firade! :)
Det var den största fördelen med att jag tog nattskiftet också, jag vart av med passet jag annars skulle gjort lördags kväll.. Vilket betydde att jag kunde gå å fira kollegan! :)
 
Ja, nu vart det en massa svammel om jobbet.. Men ibland måste jag få skriva om sånt också..

Har haft ledigt ifrån träningen i helgen.. Har träningsvärk ifrån fredagens pass.. Men imorgon så ska jag till gymmet igen, var så säker!
Ska bli spännande att få veta veckans viktnedgång imorgon.. Jag gillar måndagar just på grund av detta!

Fredag igen..

Ja, då var det ännu en fredag och redan första februari! Tiden går så fort ibland så man själv knappt fattar att hinna med den..
 
Idag har jag jobbat och direkt efter jobbet så stack jag iväg till gymmet.. Den här gången vart det 20min på cykel som uppvärmning, sedan 20-25min olika styrkemaskiner och avslut 20min på cykel igen.. Så det vart 60-65min träning idag.

Jag är absolut nöjd med min träningsvecka hittills! Jag har nu varit på gymmet 2 ggr denna vecka samt kommit ut på 2 promenader.. Lyckas jag klämma in något mer denna vecka så blir jag nog själv helt häpen över mig själv och jävligt stolt! Men jag är grymt nöjd med min insats denna veckan ändå, hur det än blir! :)

Ikväll är jag själv här hemma.. Sambon har åkt till sthlm över helgen för att umgås med familjen, lika bra det, eftersom jag ändå ska jobba hela helgen.. Men visst, lite tomt är det ju nu när jag sitter här hemma helt själv en fredagskväll.. Tvättar gör jag t.o.m! Haha! Märks knappt att det är fredag med andra ord..
 
God middag åt jag iaf..
Jag skar upp 1/2 avocado i tärningar och stänkte lite äppelcidervinäger på dem.. Sedan hade jag köpt färska räkor samt heta spanska räkor över disk när jag var och handlade igår.. Jag skalade de färska räkorna och blandade ner dem tillsammans med de heta räkorna (detta var alltså lite rester kvar från igår som jag och sambon hade ätit av.. fast då utan avocado). Jag orkade dock inte äta upp allt.. blev strax under hälften kvar.. men då blir det en måltid till! ;)

Nej. nu ska jag slänga in tvätten i torktummlaren och sedan slappa med en film..
Ha en bra fredagskväll!

RSS 2.0