Påskledigt!

Ja, igår jobbade jag dag och tjänade in lite storhelgs o.b.. :) Men nu kommer jag vara ledig resten av påsken.
Igår gick jag och sambon på bio och såg "Du gör mig galen". Den var bra och stundvis både rolig och frustrerande.. Blev sedan en tidig kväll och vi va i säng före 23.00.
 
Idag ska vi ha sambons familj på påskmiddag. Det kommer bli potatisgratäng, rödvinsmarinerad helstekt ryggbiff samt en påsksallad med dijondressing. Till hans mamma som inte äter kött blir det gravad lax istället.
Jag tycker det är så överskattat med dessa klassiska påskbord/julbord osv.. Julbord vill jag iof ha på jul, men på påsk tycker jag allt att man kan äta något annat! :)

Ikväll när familjen åkt hem ska vi iväg och fira en kompis som har fyllt 25år.
Morgondagen blir bara lugn, ska försöka få med mig Joakim på en långpromenad.
På måndag drar vi till min familj, eller rättare sagt hem till farmor och farfar och firar att farfar fyller år till veckan..
 
Hoppas ni andra också får en trevlig påsk med vänner och familjer! :)
Glad påsk önskar jag er alla!

Saker och ting blir..

..mindre!
 
Ja, det stämmer! Mina fingrar börjar smalna av.. Det märks på förlovningsringen som ni kan se här på bilden:
 
 
Ringen sitter perfekt på långfingret numera, men jag håller den kvar på ringfingret tills den kan ramla av hel själv.. (känns onödigt att göra en ringförminskning innan viktresan är klar.)
 
Jag har min operation och mina små matportioner att tacka för att jag blir mindre :)
Ett exempel, gårdagens middag:
 
 
Jag orkade inte ens äta upp all potatis (då är detta ni ser på bilden 1/2 typ normalstor potatis..)
 
Förr hade jag lätt ätit 8-9st köttbullar, minst dubbelt så mycket löksås, 2 stora potatisar, betydligt fler saltgurkor plus gelé (som sambon valde att ha till detta, men som jag valde bort)..

Det är verkligen sjukt hur fort man vänjer sig vid sina nya små portioner och inte fattar själv hur man någonsin skulle kunnat äta så mycket som man gjorde förr.. Men ibland tror jag det är bra att minnas hur det var förr så att man bättre kan sätta sin nya framgång i perspektiv och verkligen se till att det aldrig mer ska barka åt det hållet igen!

Tränat.

Ja, idag har jag tränat! Jag hade ju som sagt ingen större lust med det igår, men idag hade jag det.. :) Antar att det kan vara så ibland, vissa dagar är man mer sugen än andra..
Då min bil är inne på verkstaden (och ruinerar mig på pengar.. haha) så fick jag promenera till gymmet idag.. Det tog mig ca 20min dit och 20min hem.. Jag gick ingen rask promenad utan min vanliga promenadtakt.. Sedan tränade jag 1h, både kondition och styrka som vanligt.. Försöker variera maskinerna lite då och då bara.. Men jag trivs med mitt upplägg..

Imorgon är det dags för jobb igen. Ska bli skönt, har ju haft ledigt 5 dagar nu.. Jag har det så på schema! Jag har ett vikariat för någon som är sjukskriven, och dennes tjänst är på 77%. Jag jobbar hela dagar precis som dem som gör 100%, men jag har fler lediga dagar.. Ganska gött..
Jag kan ju jobba extra om jag vill och det har jag gjort.. Men ibland så ringer de inte så då får jag vara ledig :)

Nej, nu ska jag vika tvätt innan det är dags att åka iväg och hosta upp pengar för att få tillbaka min "svarta pärla" :)

Vägning 25/3- 2013

Startvikt: 158,9kg
Vikt vid förra vägningen: 123,2kg
Vikt idag: 122,5kg
 
Viktminskning sedan förra veckan: 0,7kg
Viktminskning sedan operationen: 22,3kg
Viktminskning totalt: 36,4kg
 

Verkar vara lite ojämn viktnedgång just nu.. Ett tag hade jag sånt flyt, visste exakt att jag skulle gå ner strax över ett kilo.. Nu kan vad som helst hända känns det som.. Nu tappade jag 0,7kg, förra veckan 2kg, veckan föra det 0,1kg.. Väldigt ojämt.. Så länge det fortsätter att bli minuskilon på vågen så får jag vara nöjd.. Men jag måste vara ärlig att jag känner mig så misslyckad och missnöjd varje gång det visar sig vara mindre än ett kilo sedan veckan före.. Ja, jag vet.. det är helt sjukt att förvänta sig så mycket varje vecka.. Jag kan inte hjälpa det! Jag har så mycket kvar att gå ner.. Jag vill hinna, jag vill veta att det verkligen får bli så.. Vill inte förbli fet..
 
Jag kände inte alls för att träna som jag hade tänkt idag då jag blev så opepp av vågen.. Men jag tog mig iaf ut på en promenad med en kompis före lunch.. Blev väl ca 45-50min promenad.. :)
 
Men imorgon är det nya tag å jag ska både gå fram och tillbaka till träningen samt träna en timme är tanken!

Fredag igen

Ja, då var det åter igen fredag då.. Veckan har gått fort, precis som alla andra veckor!

Idag var jag till gymmet och tränade för 2a gången denna veckan.. Det gick bra, jag körde effektiv träning 1 timme! :) Både kondition och styrka..
<---- Benpressen på gymmet idag.. My= stark! ;)

Sedan blev det indisk hämtmat med sambon.. Min mat räckte till 4st My-portioner, dvs. fick jag 3 matlådor till nästa vecka! :) gött!

Många snackar om hur dyrt de tycker att det blivit med att handla mat efter operation och hur de inte vill lägga pengar på bla. utemat/ restaurangbesök... Men jag tycker tvärt om! Vi lagar lika stora mängder mat som förr, men det räcker till många fler portioner! Sedan så hämtar vi oftast hem maten från restauranger vilket gör att man lätt kan välj själv hur mycket man lägger på tallriken och hur många matlådor det blir.. Men går vi ut och äter skulle jag inte se något hinder med det heller.. Jag skulle antagligen be om "doggybag".. Eller så skulle jag lämna maten.. Jag njuter ändå mer av maten nu än vad jag gjorde förr då jag orkade äta upp allt på tallriken, så därför ser jag det som att jag ändå får mer valuta för mina pengar nu när jag går ut och äter. :) ( Sen kan jag tillägga att jag aldig har varit snål ;P)..
 
  <---- Min lasange-lunch härom dagen på jobbet.. Inga stora matlådor som ni ser..
 
<----- En annan lunch här hemma i veckan.. Omelett gjord på 1 ägg, fylld med skinka, ost, tomat, lite tacosås och oliver.. Jag åt halva omeletten..
 
<----- Middag hemma i veckan.. Jag äter vanligen på assiette. Känns lättast att hålla koll på mängden då (utan att mäta upp den)..
 
 
 
Trevligt att se lite bilder, eller hur? :)

Bye, bye håret!

 
Här har ni alltså bildbevis på hur jävla mycket hår jag tappar varje gång jag duschar! Det är ju helt sjukt mycket hår, konstigt att jag ens har något kvar på huvudet!!
Men jag har ju börjat märka det så himla väl själv nu, att mitt hår blivit mycket mycket tunnare än förr.. Så tråkigt! =(
Men vad gör man..? Verkar ju finnas några tabletter som är dyra som satan som ska vara bra för håret, Priorin tror jag att de heter.. Någon som har testat och verkligen vet att de funkar?? (isf kan jag tänka mig att testa det)..

Jag bara hoppas att håret kommer tillbaka igen när kroppen kommit ur sin shock och näringsobalans..

Vägning 18/3- 2013

Ja, då var det åter igen en måndag och dags för denna veckans vägning!
Som ni alla vet så gick det ju inte så bra vid förra veckans vägning, visst det gick iaf minus, men iprincip inget alls..
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 125,2kg
Nuvarande vikt: 123,2kg
 

Viktminskning -
Sedan förra veckan: 2kg
Sedan operation: 21,6kg
Totalt: 35,7kg
 
Det lossade verkligen denna veckan, 2 hela kilon!!! Nu har jag alltså uppnått ett till delmål och jag har belönat mig med:
 
  - En ny mobil! Min förra var skärmen helt sprucken på så jag kunde knappt se vad jag skrev i sms..

  - Nya naglar! Jag har aldrig gjort sådana naglar förr, så det känns sjukt ovant! Jag brukar ju ha korta jämt typ.. Så nu är det svårt att skriva på tangentbordet.. haha!
 
Ja, man kan ju verkligen säga att jag unnade mig ordentligt den här gången, men det behövdes! :)
 
 
Nästa delmål kommer att bli:
- 50kg.
Kvar att gå ner tills det är uppnått: 14,3kg.
 
 
Ps. Jag ska försöka bli bättre på att lägga in bilder.. Jag vet att det är mycket roligare att läsa då.. :)

Friday I'm in love! :)

Ja, idag är det fredag å det känns toppen!
Jag slutar kl 16.00 och sen är jag ledig hela helgen, börjar inte förrän kl 14.00 på måndag igen.
 
Efter jobbet idag kommer lillasyrran hit och vi ska ha riktigt syskon mys, bara hon och jag. Sambon min har åkt till sthlm över helgen och roar sig på annat håll. Tanken är att vi, jag och syrran, ska köpa hem något gott att äta till middag och sedan gå på bio ikväll. :) imorgon får det bli övningskörning och teoriplugg. (jag ska hjälpa henne). Sedan kommer mamma och hennes man och hämtar syrran någon gång imorgon.
 
Själv ska jag iväg till en kollega på RÄKFROSSA imorgon kväll! :) Ska bli himla kul allså! Vi är en 11 st som ska dit och alla jobbar/ har vi jobbat ihop. Det ska bli kul att hänga lite med dem på fritiden också å se hur dem är då. :)
Har köpt en massa alkohol kvällen till ära :P (kanske blir jag full imorgon för första gången efter operationen? haha)
 
Söndagen ska bara bli slappardag! Förutom att vi ska åka och veckohandla som vanligt när sambon kommer tillbaka från huvudstaden.. Men sen ska det bara bli slappande med taco och film! 
 
Känns som att det kommer bli en toppen helg verkligen, men trots det så längtar jag till måndag och veckans vägning.. Jag är väääldigt säker på att det blir en ny telefon nästa vecka!! :)
 
 
Trevlig helg!

Matintaget..

Nu har det ju som sagt gått tre månader sedan min operation och jag måste säga att jag är mer än nöjd över hur fort jag vant mig vid min nya livsstil! :)
Hittills finns det ingenting jag absolut inte kan äta, men jag kan där emot märka saker som jag kan få äta lite mindre av för att det inte ska bli tokigt för magen. Bambuskott är ett exempel, det är nog lite hårdsmält för magen, så jag blir lite gasig ett tag om jag ätit för mycket (dvs många matlådor av en sådan rätt flera dagar i rad).. Bröd kan jag äta, men jag äter det då ofta i mindre mängder, känner att magen kan bli lite uppblåst annars typ..

Jag äter oftast 5ggr/ dag. Någon gång slarvar jag å då blir det bara 4ggr. Det optimala vore om jag åt 6ggr/dag, men det lyckas jag bara med ibland.. Igår var en sådan dag som jag fick till det, men det kan nog berott på att jag var ledig och hade mer tid att lägga på mat..

Alkohol klarar jag av att dricka, både med bubblor i och utan. Kolsyrat vatten funkar också bra, speciellt om jag sippar det långsamt. Juice verkar min mage inte vara så förtjust i, vare sig färdigköpt eller egenpressad.. Känns lite stickande i magen efter någon/några klunkar.. Kanske är det för sött/surt för magen min.. Har iof inte testat det så många gånger..
Läsk har jag inte heller druckit något direkt efter operationen, men då jag fixar cider borde jag fixa läsk med.. i små mängder iaf :P

Idag har jag ätit 2 ggr hittills, frukost och lunch.. Blir ett mellis på jobbet. Skulle ju egentligen haft en ledig dag men de ringde och behövde mig 4h nu på eftermiddagen..
Jag hann iaf med det viktigaste jag ville ha gjort idag, dvs 1h träningspass! :)

Nej nu ska jag susa iväg till jobbet.

Redan hunnit..

Klockan är nu i skrivande stund inte mer än 11.10 men jag har redan hunnit med massor idag!
 
Jag gick upp kl 06.00 idag och det första jag gjorde var att dra igång en tvättmaskin. Sedan tog jag mina tabletter till lite vatten och åt frukost bestående av 1/2 Skyr- Jordgubb. 06.15 klär jag och Joakim på oss och går ut till bilen och får skrapa rutorna då det är så kallt..
Jag skjutsar hon till stationen så han kan åka med tåget till sitt jobb, sedan susar jag iväg till en mack och tankar bilen full. Efter det står jag utanför Rejmes (bilverkstad) och inväntar att de ska öppna 07.00 så jag kan lämna in bilen..
Detta behövde åtgärdas på min bil: torkarblad -bytas, spolare- felsökas och åtgärdas (kommer inte ut någon spolarvätska alls vare sig i fram eller bak på rutorna..), Skrammel i bak vid guppig väg- felsökas och åtgärdas (kan vara avgasröret som händer lite löst?), Varningslampa- avkoda vad det är för fel samt åtgärda..
Får se vad denna trevliga inlämning kan kosta mig! :P (Antar att det går på ett par tusenlappar minst, min vanliga tur liksom)..
 
Efter det for jag med bussen in till stan, bytte buss där och for hem. Väl hemma hängde jag upp maskinen med tvätt som nu var klar. Satte mig sedan och tittade på sista filmen i Twilight-serien samtidigt som jag satt och sydde hål i fyra par strumpor.

När filmen var klar ordnade jag förmiddagsfika bestående av en kopp te och stekt ägg på hårdbröd och skötte min farm på FB.. :P
Nu har jag precis vikt ihop tvätten som var i tummlaren och ska snart köpa en biljett till lillasyster som ska komma hit och hänga med mig på fredag.
 
Vid 12 ska jag ta bussen in till stan igen för att träffa en kompis, vi ska äta lunch ihop. Kanske blir det en tur i affärer också, får se..
 
Någon gång under dagen borde verkstaden ringa och säga om de har hunnit fixa klart allt eller om de måste beställa någon del och vad hela kalaset kommer gå på. Så eventuellt kan jag åka iväg och hämta hem min bil idag, annars får den kanske stanna kvar till imorgon om de inte är klara med allt..
 
Middagen här hemma idag ska jag stå för, det blir rotmos och köttkorv. (blir första gången jag äter köttkorv tror jag, men det är säkert gott)..
 
Det är verkligen skönt att vara ledig någon dag mitt i veckan för det är då man hinner med att fixa massa sånt här som man annars bara skjuter upp till senare.. Jag är ledig imorgon också, men då ska jag satsa på att träna igen (gjorde ett 40min pass igår efter jobbet)..

Ha en bra dag! :)

Vägning 11/3- 2013

Idag har det gått exakt tre månader sedan min operation om jag har kanske hamnat på en platå??
Ja, jag kan ju säga att jag INTE var glad när jag klev av vågen i morse! Fy fasen vad hårt det slog!

Startvikt: 158,9kg
Vikt vid förra vägningen: 125,3kg
Vikt vid denna vägning: 125,2kg
 
Viktnedgång sedan förra veckan: 0,1kg
Viktnedgång sedan operationen: 19,6kg
Viktminskning totalt: 33,7kg
 
Nästa delmål: -35kg , dvs 1,3kg kvar att gå ner..
 
Ja, nu ser ni varför jag inte var så nöjd med veckans vägning! Det blir ingen ny mobil denna veckan iaf.. Bara att hoppas på att det var något tillfälligt och att vikten rör sig bättre neråt nästa vecka så jag inte fastnar ett tag på en platå. Det vill jag verkligen inte vara med om!
 
Eftersom jag fick så dåligt viktresultat denna veckan så tänkte jag att det absolut var dags att ta nya mått. Vilket var tur att jag tog, för det visade betydligt bättre resultat!
Siffran inom parantesen är den totala minskning sedan första måttagningen. Alla mått är ca mått då det är svårt att veta att man tar på exakt samma ställe som förra gången..


Hals: 37cm (-4)
Överarm: Hö- 46cm (-6) Vä- 44cm (-5)
Underarm: Hö-26,5cm (-2,5) Vä- 24,5cm (-4)
Byst: 120cm (-16)
Midja: 108cm (-18)
Mage: 138cm (-30)
Rumpa: 138cm (-20)
Lår: Hö- 74,5cm (-9,5) Vä- 74,5cm (-6,5)
Vader: Hö- 49cm (+/-0) Vä- 49cm (-1)

Att unna sig..

I helgen har jag unnat mig alkohol! :) I lördags kväll var vi hemma hos ett par kompisar och då passade jag på att unna mig både rosébubbel samt en cider.. Gick faktiskt bra att dricka (blev ej  full, möjligen lite salongsberusad).. Men  när jag var inne på mitt sista glas kände jag att det tog emot lite.. kanske blev lite för fullt i magen!

Jag har funderat på vad jag ska unna mig för något vid nästa delmål (som jag förhoppningsvis vääääldigt snart uppnår).. Jag är i stort behov av en ny mobiltelefon! Min display fick sig en törn när jag var på Kreta i slutet på oktober. I början syntes det inte så mycket men nu ju längre tiden går, desto större blir sprickan. Har svårare och svårare att se vad jag skriver eller läsa sms.. Så jag tror jag kommer unna mig en ny mobil! :)
Ingen dålig present va?
 
Jag väntar med spänning till morgondagens vägning! Kanske blir det en ny  telefon redan nästa vecka? :)

uppföljning på den kassa dagen..

Jag tog mig ut på en timmes promenad på egen hand iaf! Det var väldigt skönt och jag behövde det! :)
Sedan lagade jag god middag som delades med sambon. Efter det så åkte vi ut så sambon fick övningsköra..
Nu sitter jag här och har precis ätit mannagrynsgröt för första gången efter operationen..
Åt ca 1dl mannagrynsgröt med en liten skvätt mjölk på samt kanel och lågkalori äppelmos. Gott!

Känner mig lite bättre nu.. inte lika sur och vresig längre..

Blähä!

Solen skiner ute, underbart! Synd bara att inte jag skiner lika mycket idag... Känner mig lite sur och tvär idag.. Hatar när man känner så när man egentligen inte alls vill det, utan bara vill vara glad!
 
Jag tog mig iväg till gymmet på förmiddagen idag iaf.. Började med att de bästa cyklarna var upptagna, jag som alltid börjar mitt pass med att cykla!! Tappade lite motivationen då.. Jag satte mig vid en roddmaskin och körde en kort uppvärmning. Sedan stegade jag vidare och körde styrkemaskiner resten av passet.. Hade tänkt ta en cykel på vägen ut, avsluta där.. tro fan de var upptagna då med!! Magen kändes sur också.. Den gjorde sig påminnd genom att göra ont genom större delen av passet.. Så det vart bara ca 45min träning idag..
Jag är inte nöjd alls!!
När jag satte mig i bilen och skulle köra hem gjorde sig magen påminnd ännu mer.. fick gå på toa och göra ifrån mig det första jag gjorde när jag kom hem! Gillar inte riktigt när magen typ ska börja göra ont bara för att man behöver gå på toa och göra "nr2"..
 
Dagen började nog surt bara för att jag ställde mig på vågen i morse och "tjuvvägde" mig.. Det visade sig att jag väger samma som i måndags.. vilket jag inte gillade! De få gånger jag "tjuvväger" mig mitt i veckan så brukar vågen visa något mindre iaf än vad det gjorde på måndagsvägningen.. Men inte nu! Det får mig att tänka "faaaan, nu kommer jag komma på en platåååå!!", "faaaaan, jag skulle inte ätit en 6e gång igår". "har jag ätit för många knäckebröd med avocado på nu? Är inte det nyttigt?"...
Jag blir så jävla nojjig och jag gillar inte det, inte alls! Är nog därför jag är sur!
Jag vill inte vara nojjig, vill inte känna pressen att måste gå ner varje vecka.. Hamnar jag på en platå nån gång så är det ju inte så konstigt.. De flesta brukar göra det några gången under sin viktresa.. Sen ska jag fan inte behöva nojja över att äta en 6e gång.. Jag SKA ju helst göra det, men jag äter ju oftast bara 5 gånger ändå..
 
Bläbläblä!
 
Det enda positiva jag har att se fram emot just nu idag är att en kompis kommer förbi senare och vi ska ut och gå! Då ska jag banne mig ta igen den motionen som inte blev av på cykeln på gymmet idag!
(visade sig visst i skrivande stund att hon fått förhinder, typiskt! Men det kan inte hjälpas..)
 
Ps. Igår kväll kunde jag skaka handen i luften så förlovningsringen flög av fingret.. Sedan fick jag på mig sambons förlovningring på mitt finger å hans ring är någon/några storlekar mindre än min..

Trotsar förkylningen..

Ja, idag trotsar jag min förkylning! Jag stack till gymmet och tränade en timme efter jobbet idag. Skönt att få det gjort! :) Det gick faktiskt bra på gymmet, men visst kände jag att jag inte hade riktigt samma ork som jag brukar ha..

Matmässigt har dagen också sett bra ut. Detta har jag ätit hittills:

Frukost: 1/2 Skyr med blåbärssmak
Lunch: ca 1,5dl kycklinggryta med spenat, pasta.
Mellanmål: 1st Pro feel - chokladdryck. 20g protein i den, laktos fri men tyvärr ej nyckelhålsmärkt.
Middag: ca 1,5dl Carbonara med pasta.

Sedan kommer det bli ett mellanmål till ikväll.. som troligtvis blir 1st knäckebröd med 1/2 avocado i skivor med citronpeppar på.  Supergott vill jag lova!! :)

Känner mig lite förkylningstorr i halsen också, så det kanske blir en kopp te med honung med :)

Vägning 4/3- 2013

Nu var det ännu en måndag och vårkänslorna spirar då vårsolen tittar fram mer och mer! :) Men nu, över till det vi alla har väntat på (förutom våren), veckans vägning!

Vikt vid start: 158,9kg
Vikt vid förra veckans vägning: 127,1kg
Vikt vid dagens vägning: 125,3kg
 
Viktminskning sedan förra veckan: 1,8kg
Viktminskning sedan operationen: 19,5kg
Viktminskning sedan resans start: 33,6kg
 
Nästa delmål: -35kg
Kvar att tappa till nästa delmål: 1,4kg
 
1,8kg sedan förra veckan! Det är ju faktiskt bra! :) Endast 1,4kg kvar till nästa delmål, det känns som att jag fixar det till nästa vecka.. om viktminskningen fortsätter lika fint som nu.. :)
 
Jag ska försöka få sambon att hjälpa mig att ta nya mått. Det känns verkligen som att det börjar bli dags för det nu! Det borde ju ha hänt en del på den fronten också kan man tycka..

Sol, sol, sol!

Idag skiner solen lika underbart som igår! Ledig är jag idag också, så det kan väl nästan inte bli bättre?

Ska iväg om en stund och gå en promenad kring Oset med en kompis. SKa bli skönt att komma ut i det fina vädret. :)
Ledig hela helgen är jag också, gött! Ikväll ska jag och sambon över till ett par kompisar på middag.. Undrar vad vi får? Jag är mycket nyfiken!
Imorgon åker vi hem till min familj i Mariestad. Vi sover över en natt hos min mamma och hennes man. Vi ska passa på att träffa så många vi hinner med, det vill säga mina systrar, samt syskonbarn, farmor & farfar, min pappa och hans fru.. Mer hinner vi nog inte med denna gången :P
Det blir så ibland när man väl åker ner, man får åka på en "turné" runt om i stan och träffa på alla släktingar..
 
Vaknade förresten idag med en torr och lite ond hals! Det är sjukt många som har varit sjuka på jobbet i diverse sjukdomar, influensor, förkylningar, magsjukor osv.. Jag har varit så lyckligt lottad hittills att inte blivit smittad! Så jag hoppas verkligen inte att jag kommer att bli sjuk nu!

Jag drack en kopp te före frukosten med honung och halstabletter i, det brukar lena och hjälpa halsen.. Sedan till frukost blev det 1 husman knäcke med smör,ost och gurka på. :)
Vad ska jag äta till lunch? hum.. får se..
Borde nog slänga i mig ett mellanmål nu innan jag sticker iväg på promenaden iaf så jag inte blir vrålhungrig på kuppen..
 Jag är riktigt dålig på att få i mig ett mellanmål mellan frukost och lunch.. Men idag ska jag allt få till det!
 
Ha en trevlig fredag alla läsare, för det ska jag ha!
 

RSS 2.0