Jag 24år VS. Jag 25år..

Igår fyllde jag då alltså 25år.. Att fylla år kändes precis som vanligt, ingen större skillnad alls. Så varför man har åldersnoja varje år kan man ju undra? :P
Men ändå kändes det annorlunda detta året, något kändes skumt på något sätt.. Jag vet precis varför!
 
Förra året den 29oktober påbörjade min 6 veckor långa flytperiod inför min GBP-operation.. Jag tog mina första före-bilder på min 24årsdag.. Igår tog jag ytterligare nya bilder, här har ni dem:
 
30/10-2012
 
 
30/10-2013
 
Skillnad eller vad?
158,9kg bmi: 54,3 VS. 87,9kg bmi: 30,1
 
 
Här kommer en bild på mig i en klänning jag fick av sambon i födelsedagspresent 2010. Där var jag ändå inte som störst, utan ökade något i storlek 2 år till efter detta kortet..
 
 
 
Jag tog på mig samma klänning igår på min födelsedag, såhär såg det ut:
 
 
Denna klänning var en av mina favoriter.. En klänning som numera faller av mig om jag inte håller ut armarna för att förhindra den att glida ner/håller in den..
 
Det är helt sjukt samtidigt som den är helt fantastiskt!
 
Vilken jäkla resa jag har gjort.. Nu är det redan 1 år sedan den startade på riktigt! Om 6 veckor är det min nya mages 1årsdag.. Tiden går så sjukt fort.. Inte undra på att man inte själv hinner med i huvudet att fatta denna stora häftiga förvandling!
 
 

Vägning 28/10- 2013

Alla minus är bra minus, eller hur var det?

Då jag hade en ganska hektiskt vecka med massa födelsedagsfiranden med onyttigheter och det faktum att jag bara hann träna en gång förra veckan så var veckans vågresultat inte så oväntat..

Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 88kg
Dagens vikt: 87,9kg

Viktminskning:
-sedan förra veckan: 0,1kg
-sedan operationen: 56,9kg
-totalt sedan flytstart: 71kg

Delmål:
Att gå ner 74kg totalt.
Kvar att gå ner: 3kg
 

Ja, som ni ser var det ingen stor siffra på vågen denna veckan, men det kan man ju inte alltid få heller! Någon gång måste ju de små siffrorna få komma då jag ändå börjar närma mig mitt mål..
 
Hur som helst har jag haft en underbar helg då jag firat min kommande 25-årsdag i två omgångar!
I fredags med vänner och igår med mina familjer (min släkt och sambons familj).. Det har varit en underbar helg med god mat, trevligt sällskap! Även om jag nu är glad att det är över, då det ändå är ganska påfrestande att ha en massa folk hemma och laga mat och fixa fint inför deras ankomster..
 
Jag fick många fina presenter iaf och här får ni en bild på en av dem! :)
 
Sambon bjuder mig på en shoppingresa till Paris och hans familj gav mig Euro att shoppa för där nere!
Det ska jag verkligen se som en belöning för alla mina tappade kilon hittills! :)
 
 
 

Onsdag

Idag är det onsdag och det känns gött!
 
Jag åkte till gymmet efter jobbet, trots att jag inte kände mig så jätte taggad.. Under dagen på jobbet idag så var magen inte min bästa vän! Sedan operationen så tar det ett andal dagar mellan varje större toabesök (om ni fattar vad jag menar).. Det går ofta 3-4dagar, ibland kanske mer.. Å när det har gått lite fler dagar emellan så blir det att jag behöver gå flera gånger den dagen och magen är orolig, bubblig och trycker liksom på! Lite jobbigt faktiskt!
Förr gjorde jag ju "större" affärer på toa varje dag! Så det är lite skumt att behöva vänta så många dagar på det nu..
 
Jaja.. Jag ska sluta snacka skit nu!
Men det var iaf det som gjorde att jag inte var så pepp på att träna idag.. Men det var väldigt härligt när jag väl kom iväg! :)
 
Det är ju inte säkert att jag hinner med mina 2 pass denna veckan då jag har en del att stå i på fredag och hela helgen! Får se om jag iaf hinner ge mig ut på en lite raskare promenad! :)
 
På fredag har jag bytt till mig en ledig dag för jag ska förbereda inför helgens 2 kalas! :) På fredag kväll kommer jag att ha vännerna hemma och fira min kommande födelsedag och på söndag kommer jag ha min och sambons familj i gårdslokalen och fira mig där.
 
Ska bli vädligt kul med folk och få fira mig själv, samtidigt som det är mycket fixande och donande innan! Men det får det vara värt!

Imorgon före jag börjar jobba 13.00 ska jag hinna damma av lägenheten och inhandla varor från systemet. På fredag blir det bakning för hela slanten vill jag lova! :)

Vägning 21/10- 2013

Måndag igen och jag är hemna hos syrran och är barnvakt åt minstingen! :)
 
Som vanligt har jag släpat med mig vågen så att jag och ni läsare ska slippa vänta allt för länge på nya resultat! ;)
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 88,9kg
Dagens vikt: 88kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 0,9kg
-sedan operationen: 56,8kg
-totalt sedan flytstart: 70,9kg
 

Delmål:

Att gå ner 74kg
Kvar att gå ner: 3,1kg
 

Ja, nu är det inte långt kvar alls till målet egentligen! Helt sjukt egentligen när man tänker efter.. Förra året vid den här tiden var jag som störst! Och nu är jag helt plötsligt ett år senare 70kg lättare! :)
 
Ni som läser min blogg och själva gått ner massa i vikt på egen hand eller genom operation.. hur satte ni upp erat slutmål, vad var det som gjorde att ni valde just det?
När ni kom dit, kände ni er nöjda eller har ni ändrat mål igen? Eller var det så att ni satte upp ett för "högt" mål som ni ej nådde till?
 
 

Fick höra det igen!

I helgen som var så var vi i Sthlm och firade sambons bror som fyllde år..
Då fick jag höra DET igen! "Men nu ska du väl ändå inte gå ner mer" utav samma person som sist till råga på allt! Och inte nog med det, så fick jag höra det av en till i hans familj.. Så nu har två utav sambons syskon sagt den där hemska meningen till mig!!
 
Å det enda jag kan bli är irriterad!
 
När hans syster öppnade munnen och sa det där nu igen så vara jag iaf väldigt snabb denna gången med att svara "Jo, det ska jag faktiskt!"

Sedan berättade jag om att läkaren trodde jag skulle gå ner ca 5-10kg till och att det får gå som det går.. Men att några kilo till inte alls skulle skada för min del!
 
Visst, jag förstår att de menar väl.. men jag tycker iaf att det är ett väldigt plumpt sätt att uttrycka sig! De kunde väl formulera det bättre, ex. "hur mycket till är det tänkt att du ska gå ner" eller något i den stilen.. För då låter det inte som att de "förbjuder" mig att gå ner mer.. Det låter mer som att de är intresserade och lite omtänksamma då typ..
 
Men men.. Jag måste lära mig att stöta ifrån mig sådana kommentarer och inte ta åt mig dem alls.. För den enda som verkligen har med å göra hur mycket till jag ska gå ner i vikt är jag själv!
Men självklart tycker jag det är trevligt att få kommentarer om att jag har gått ner och det är lite kul att berätta för folk som visar intresse och är nyfikna hur det fungerar för mig med operation, mat och allt det där.. Så fatta mig inte fel.. Jag gillar bara inte när folk tror att de anser sig ha rätten att ha en åsikt om hur mycket jag ska eller inte ska gå ner i vikt..
 
Samtidigt förstår jag hans familj också.. De har ju aldrig sett mig på något annat sätt än stor! Jag var ju väldigt stor redan när vi träffades för lite mer än 5 år sedan.. Så de är ju bara vana att se mig på det viset.. Jag har ju inte direkt visat dem kort på hur jag såg ut när jag var yngre och inte var lika stor liksom.. Så visst är det en stor förändring för dem också.. De måste ju nu helt plötsligt göra massa "pappersarbete" i arkivet och ta upp min mapp från "tjockisfacket" och sätta över det i "mera normalfacket"! Haha.. Det är kanske inte alltid det lättaste att göra.. det kanske tar lång tid för dem med att fatta förändringen? (att den är permanet).. :P
 
Jag hoppas bara jag själv fattar den stora skillnaden snart!
 
Kreta oktober -12
 
Jag idag!
 
 
 
 
 

Alkohol och mat..

Ja, jag har gått och funderat lite på det här med alkohol och att vara opererad..
 
Jag vet att känslan efter op är väldigt olika vad det gäller alkohol. Vissa dricker inte alls då de inte vill/ inte är sugna.. Andra dricker precis som förr.. Ytterligare några andra dricker mer och får istället ett beroende till alkohol..
 
Sedan är ju fullhetskänslan efter operation vädligt olika har jag förstått.. Vissa blir väldigt lätt påverkade medans andra har det precis som förr..
 
Själv upplever jag det så som detta:
 
Jag dricker inte alkohol lika ofta nu som före operationen (tror dock mer det beror på ändrad livsstil/livssituation än vad det beror på själva op:en)
Sedan har jag märkt att jag inte är speciellt lättpåverkad.. Har inte varit ordentligt full en enda gång efter operationen.. Lite salongsberusad har jag iaf varit några gånger.. (Jag var inte speciellt lättpåverkad förr heller)

Det jag där emot märker störst skillnad på numera är att jag får som ett litet förrus nu jämfört med förr.. Efter bara ett par klunkar så kan jag känna ett litet rus i knoppen, som sedan går över och jag kan dricka en hel del till innan jag känner mig full..
Förr kunde jag också känna av det där ruset efter bara någon klunk.. Men då kändes det mer som en lamslåendekänsla som spred sig ut i kroppen som ett lugn.. Nu är det mer att det söker sig upp till huvudet och man känner sig lite småfull i någon minut, och sedan försvinner det..
 
Hur upplever ni alkohol efter eran operation?
 
Sedan har jag upptäckt en sak till..
Efter en kväll med alkohol blir jag väldigt hungrig dagen efter.. Hungrig hela dagen, trots att jag äter som vanligt!
I fredags drack jag upp en hel flaska vitt vin i umgänge med sambon och ett par vänner framför fotbollsmatchen som var då.. Dagen efter mådde jag bra och allt var som vanligt..
Sedan på lördagkvällen firade vi sambons bror som fyllde 25år och då drack jag 3 cider.. Inte alls mycket egentligen..
Men sedan hela söndagen var jag aaaaas hungrig hela dagen.. Jag åt som jag skulle, men det kändes som att jag hade kunnat äta lika mycket till!
 
Jag funderar på om det har med alkoholen att göra? Eller bara cidern som är söt?

Upplever ni något sådant? Eller är det bara jag som är lite skum? :P
 
 
Här bjuder jag på några goda middagsbilder:
 
Dagens middag:
En lövtunn pannkaka som jag fyllde med vaniljkesella och färska hallon. Fasen vad gott!
 
Gårdagens middag:
Egengjord spenatsoppa med ägghalva i.. Mums!
 
Måndagens middag:
Stekta fiskpinnar med citronpeppar, egengjord coleslaw, potatismos och ketschup.
 
 
 
Har jag visat den goda middagen jag gjorde till mig och sambon i fredags?? Nej, det har jag nog glömt.. Här kommer den:
Pulled pork burgare!
 
Jag gjorde egen pulled pork som blev aaas gott! Sedan hittade jag nyckelhålsmärkt hamburgebröd som jag inte testat tidigare.. Gjorde även egen coleslaw.. Ni skulle verkligen testa detta! Jag rekommenderar det skarpt! :)
 

 
 

Vägning 14/10- 2013

Nu är det måndag igen och jag har nått mitt näst sista delmål! Före min födelsedag också, som är ett plus!! :)
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 89,9kg
Dagens vikt: 88,9kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 1kg
-sedan operationen: 55,9kg
-totalt sedan flytstart: 70kg
 

Delmål:
Att gå ner totalt 74kg
Kvar att gå ner: 4kg
 
Ja, som sagt har jag gått ner 70kg nu! Endast 4kg kvar till mitt egna slutmål.. Känns väldigt konstigt måste jag erkänna.. Jag börjar fundera på om jag verkligen kommer att vara nöjd om 4kg?
Ja jag vet, visst är man hopplös! Man är då aldrig nöjd och vill alltid eftersträva något annat än det man har typ.. Men jag får se när jag kommer fram till min "slutvikt" som jag själv satt vid 85kg om jag vill kämpa vidare helt enkelt.. Vore ju inte helt fel att ligga mellan 80-85kg i slutänden egentligen så jag har något att pendla mellan.. Jag pendlar ju hellre normalt mellan 80-85kg än 85-90kg!
 
Men som sagt.. Jag får ta ett mål i taget och just nu vill jag iaf gå ner mina "sista" 4kg först! :)
 
 
Jag avslutar med att bjuda på en bild tagen på vår semesterresa till Kreta i oktober förra året..
 
 
 
 

Skillnaden från gymmet..

Jag tittade tillbaka på gamla bilder jag lagt ut på min instagram ifrån när jag började träna på gymmet.. Då slog det mig att jag har ändrat ansiktsform en del..
Här ska ni få se:
 
 
Första bilden är i från januari då jag började gymma.. Där hade jag redan gått ner strax över 20kg..
Andra bilden är tagen för ca 10 veckorsedan.. så i slutet på juli typ.. Då vägde jag 10kg mer än vad jag gör nu..
 
Så visst är det skillnad på mig då och nu?
 
Här har ni en bild på mig ifrån gymmet igår:
 
 
Jag har så svårt att avgöra om jag ser stor ut eller inte.. Överkroppen är ju inte så jätte jätte stor egentligen.. Men min mage/höfter/rumpa och lårpartiet är ju lite större.. Så det är ju det som gör det svårt att hitta bra passform på kläder..

Jag är iaf nöjd med min prestation såhär långt och jag ångrar inte min operation en enda dag! Jag är så förbannat glad för att jag fick den här möjligheten! Utan den hade jag aldrig kunnat bli hälsosammare, friskare och mer normal 24-åring! (snart 25-åring..) :P
 
 
Nej, nu ska jag slänga mig in i duschen så jag och samon kan dra iväg till sthlm sen och fira hans lillebror som fyller 25 år i nästa vecka! :)
 
Ha en bra helg alla läsare! På måndag är en ny vägningsdag! :)

Vägning 7/10-2013

Måndag igen och en ny och mycket angenäm vägning varcdet dags för! :)
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 91,5kg
Dagens vikt: 89,9kg
 
Viktminskning:
 
-sedan förra veckan: 1,6kg
-sedan operationen: 54,9kg
-totalt sedan flytstart: 69kg
 

Woho! Nu har jag äntligen bytt tiotal, om så ändå nätt och jämt.. ;)
Det känns jäkligt gött och helt otroligt att jag nu väger lika mycket som jag gjorde i högstadiet senast! Å vilken stor siffra det vart på vågen denna gången då.. trodde faktiskt inte jag skulle få vara med om några så stora siffror mer!
 
Delmål:
-70kg
Kvar att gå ner: 1kg
 

Nu är det 3 vägningar kvar till min födelsedag!  Jag har alltså 1kg kvar att gå ner till minus 70kg till min födelsedag.. Om jag ska klara det måste jag gå ner ca 0,33kg/vecka. Det borde jag väl klara? :)
 
Mitt egna "slutgiltiga" mål är ju 85kg.. Det betyder ju att jag bara har 5kg kvar! Det hoppas jag att jag kan nå till min 1årsdag som opererad.
Men nu ska jag inte gå händelserna i förväg.. Ett delmål/mål i taget.. :)

Här är jag..

Jag drog med mig en go vän på shoppingrunda i jakt på VINTERJACKA!! Tror ni jag hittade någon?
 
JAAAAA, det gjorde jag! Å vad som var mer lustigt var att det var på BIKBOK av alla ställen! Jag har liksom aldrig köpt ett plagg där i hela mitt liv! Helt sjukt.. :P
 
 
Vad sägs om den va?? :) Jag börjar ju nästan se lite normal ut.. ;)
 
 
Igår var det ju kanelbullens dag men jag och sambon sket i det och körde på vaniljkesella och stora blåbär! Mycket gott, precis vad jag behövde ha inför helgens jobb! :)
 
 

Den bittra sanningen..

Jag har ju lagt ut en del bilder på mig och min viktnedgång, men inga avklädda bilder så att säga.. jag har liksom inte varit säker på om jag velat visa omvärden mina fula skavanker.. Men även solen har sina fläckar som sagt, så jag kan lika gärna visa er en av mina:
 
 
Här har ni min inte speciellt vackra mage!
Jag har länge och väl haft häng på magen men det försvinner inte ens nu under min kraftiga viktminskning.. snarare tvärt om! Detta häng jag har är kring 6-7cm om man mäter mitt under magen i vecket och utmed det som hänger ner..
När jag köpte kläder i helgen köpte jag ju ett par byxor i storlek 44 med stretch.. Nästan likadant par i storlek 44 fanns på "normala" avdelningen, men jag var tvungen att ta 44:an på "tjockisavdelningen" på Kappahl för annars kunde jag inte stänga byxan pga min mage..
Om det där hänget och degen jag har där på min mage försvann skulle jag säkert kunna ha några storlekar mindre på byxor! Nej just ja, nu tog jag nog i lite.. Ni ser ju mina lår här på bilden också.. De är ganska så stora, dallriga och säckiga.. De tar en del plats i byxorna också tyvärr.. =/
 
Ja, nu vet ni hur jag ser ut! Så tänk er för en gång extra nästa gång ni själva sitter och tänker att er egen mage är ful och hängig, det finns alltid någons som är värre! :P
 
Det är det här som gör det så svårt för mig att inse min stora kroppsförändring och viktresa.. Med kläder på kan jag tycka att jag ser riktigt fin ut och att jag allt har blivit mindre än förr.. Men när kläderna åker av är allt jag ser denna hängiga och degiga mage, de dallrande låren som ser ut att tillhöra en gammal 90årig kärring, brösten som ser ut som några gamla boxningspåsar som någon slagit ur stoppningen ur och för att inte tala om överarmarnas häng som ser ut som att jag stulit elefanten Dumbos öron! BLÄHÄ säger jag bara!
 
Det är inte en lätt kamp att sonas för sina tidigare "brott" mot sin kropp..

RSS 2.0