Långhelg..

Nu har jag långhelg och det känns verkligen skönt! :)
 
Den här helgen har jag längtat efter.. Helgen vi åker till vår gamla hemstad, Örebro.
Idag när sambon slutar jobba och kommer hem drar vi direkt iväg med fullpackad bil. Vi ska börja med att bo en natt på Clarion Hotell. Ikväll har vi bokat bord på en restaurang som heter K1 till kl 20.00 där vi har tänkt fira våran 6årsdag och 2års förlovningsdag tillsammans. (Den riktiga dagen är dock imorgon).
Efter middagen, om vi orkar, kommer vi röra oss ut bland folk på någon pub och förhoppningsvis träffa lite kompisar innan det blir dags för hotellsängen..
Lördagmorgonen ser jag fram emot - hotellfrukosten! :) När det sedan är dags att lämna hotellet ska vi bege oss vidare och träffa lite kompisar runtomkring Örebro på dagen. På kvällen blir det sedan att bege sig med bilen till ett par kompisar som flyttat till hus strax utanför Örebro. Där blir det inflyttningsfest och ståhej hela natten lång.. Vi kommer även att sova kvar där ute..
På söndagen gäller det att piggna till fort, för kl 13.00 ska vi vara hos min farmor & farfar i Mariestad och fira farmors kommande födelsedag.. Det kommer att bjudas på smörgåstårta och någon efterrätt..
 
Efter detta kalas är det sedan dags för oss att åka hemåt till Stockholm där åter en ny arbetsvecka börjar..
 
I övrig här hemma har vi äntligen hittat gardiner vi vill ha i vårt vardagsrum. Dock var de heeelt slut i hela Stockholm av de färdiga gardinlängderna, så vi har beställt att få hjälp att sy upp 4 längder åt oss.. Ingen billig historia, men vad gör man när man äntligen hittat de tyg man vill ha å verkligen är kass på att sy själv?? :P
 
Sedan kommer vi även få hit reparatörer om ett par veckor som kommer att byta ut vår toalett som varit paj sedan april.. Det har varit många turer fram och tillbaka om den där toastolen och reservdelar som inte funnits, så även om det också blir lite kostsamt så ska det bara bli så skönt att få en ny toalett man inte måste spola manuellt!
 
Jag hoppas på att ta fina bilder från helgens bravader så att jag sedan kan delge er.. :) Köpte förresten nya kläder i veckan som jag tänkte inviga i helgen.. Får se om jag lyckas få fast dem på bild..
 
 
Här är iaf en bild på min frukost idag.. 2st bananpannkakor, 3st jordgubbar samt en klick blåbärskvarg och naturell kvarg blandat.
Åt exakt samma till lunch också. Gott, nyttigt och kalorisnålt! Kan behövas inför kvällens middag.. ;)

träningsvärk..

Japp.. I torsdags på min enda lediga dag denna veckan gick jag på en rejäl långpromenad!
Jag gick från mitt hem i Hässelby ända in till stan, Medborgarplatsen.. stängde dock av runkeeper när jag kom till Gamla stan då det blev mycket slöare tempo.. 
 
Här ser ni hur långt jag gick:
 
Inte illa va? Har fortfarande träningsvärk i benen.. haha!

Inte så rolig..

..bloggerska ibland.. Jag vet! Min blogglust går verkligen upp och ner mellan varven och just nu har jag väl en liten nedgång.. Känns liksom inte som att jag har så mycket att skriva om..
 
Jag jobbar för fullt (inte mer än vanligt, men iaf mina 100% som jag ska på jobbet.. ;) )
 
Jag saknar sommarsemestern, hade gärna haft mer! Samtidigt som jag längtar till hösten och lugnet.. Jag gillar hösten, årstiden då löven skiftar färg på träden och bildar stora högar på vägen som man kan "pulsa" igenom.. Årstiden då regnet smattrar på rutorna och man sitter uppkrupen i soffan med en stor värmande kopp te framför en film eller en god bok.. Årstiden som har bäst klädmode (enligt min smak iaf). Årstiden då man inte måste vara så jävla uppåt och glad hela tiden utan att humöret faktiskt kan få vara precis så som vädret är emellanåt.. grått och trist..!
 
Förresten så skrev jag ju sist att jag skulle ut på en långpromenad, och mycket riktigt så blev det en långpromenad!
Närmare bestämt vart den 1mil! Jag gick här hemifrån Hässelby hela vägen bort till Alvik! Där tog jag sedan tunnelbanan hem och käkade en väldigt sen lunch.. Kände mig väldigt nöjd över att jag fixade denna promenad i en hyfsat rask takt (för att vara mig iaf).. Jag har nog aldrig gått en hel mil i ett enda svep förr! Jag gick verkligen nonstop.. Hade sådan tur med grönt ljus vid alla övergångställen också att jag bara tågade på..
 
Med vikten min händer inte mycket.. Jag kommer ner till 72,6kg, sedan svänger jag upp igen något kilo, sedan ner och upp igen.. Så jag skulle väl tippa på att jag har min stabila vikt nu mellan 72,6-74,6kg..
 
Vi var ju förresten ut på en vardagsdejt jag och Joakim i förra veckan.. Vi gick till ett tapas-ställe som heter Ramblas och ligger vid Hornstull.. Har ni vägarna förbi borde ni verkligen hoppa in och äta där! :)
Jag åt verkligen som en häst! Mer än vad jag annars gör.. Blev lite jobbigt mätt, men det tycker jag det kan vara värt någon gång när man går ut och äter! Valuta för pengarna! ;)
 
Nu har jag och Joakim iaf bokat hotell och restaurang till vår Örebrohelg.. Vi ska bo på Clarion och äta middag på K1. Stod mellan K1, Amanos, Ågatan 3 och Makeriet.. Men menyn på K1 kändes mest lockade denna gången.. :) Hoppas att det smakar lika bra som det lät!
 
Nej, nu ska jag återgå till min tekopp och läsa bok, trots att det inte är höst ännu! ;)

12 Augusti..

Jisses vad tiden flyger iväg.. Om bara ett par dagar har redan halva augusti också gått.. Vart tar tiden vägen? Vad gör vi med all tid egentligen?
 
Den 30e denna månaden firar jag och Joakim 6år tillsammans samt 2års förlovningsdag.. 6år är lång tid tillsammans, samtidigt som det känns som att vi har varit tillsammans bra mycket längre än så.. Känns som att det alltid har varit vi.
 
Det har hänt mycket under våra år ihop..
 
Allt ifrån olika studier för både min och hans del. Distansförhållande då han pluggade i Uppsala ett tag.. 7 olika boenden (om man räknar med dem vi hade då vi träffades, sedan en i Uppsala då han pluggade samt 4 gemensamma). Olika jobb i olika städer - Stockholm, Mariestad, Örebro, Eskilstuna, Köping och nu Stockholm igen.. Hans mammas man dog, sedan dog hans pappa. Min storasyster har fått två barn. Vi har varit utomlands 4gånger ihop. (Kreta x2, Paris, Prag, Rom, (Riga) ). Vi har festat och haft trevligt med våra vänner. Gått på bröllop och begravning. Firat stora födelsedagar. Köpt bilx2. Köpt boende. Genomgått operation. Gått på konserter, bla Karnivool, Porcupine Tree, Pearl Jam, Linkin Park samt Fictional Me (bandet Joakim själv spelar i, som tyvärr ligger på is för tillfället..). Vi har skrattat, gråtit, varit arga och otroligt lyckliga!
 
Ja som sagt.. Mycket har hunnit att hända under våra år ihop. Vi har genomgått mycket och jag tror att vi kommer hålla ihop länge till.. Vi har planer för vår framtid ihop. Vi planerar resor, giftemål, större boende, barn och allt möjligt mellan himmel och jord!
 
Men det vi ser fram emot just nu är helgen 29-31 Augusti.. Den helgen kommer vi att spendera i Örebro, vår första stad ihop.. :) Vi tar in på hotell på fredagen och tänkte gå ut och äta mat den kvällen och fira vår årsdag. På lördagen ska vi träffa lite vänner på dagen och strosa runt i vår gamla hemstad. På kvällen ska vi på inflyttningsfest hos ett par kompisar som köpt hus en bit utanför Örebro. Där spenderar vi också natten.. På sändagen beger vi oss hemåt igen till Stockholm..
 
Ni som varit ute och ätit i Örebro, kan ni tipsa om någon trevlig restaurang? Vi vill testa något nytt..
 
Dessa har vi besökt: Sanghai, Hellas, Efesos, Karishma, (Den andra indiska också vad den nu heter), Meza, Pitchers, O'learys, Grekiska kolgrillen, Casa nostra, Brasseri rendez-vous, Mingla, La Pampa, Wild west steakhouse.. Och diverse snabbmatskedjor, lunchrestauranger, wok-ställen och pizzerior..
 
Nej, nu ska jag ut och gå!
Jag gick upp redan 06,50 på min lediga dag idag pga. att vi har fönsermålare här denna veckan och jag visste inte när de skulle dyka upp.. Så jag gick upp och började tvätta kl 07-10. Under tiden jag tvättade gräddade jag även bröd som hade fått jäsa i kylen över natten samt åt en härlig frukost..
Så nu tänker jag alltså ge mig ut på en långpromenad innan jag kommer hem igen och äter lunch..
 
Ikväll ska jag och Joakim ha en dejt. Vi ska ut och äta på något tapasställe vid St Eriksplan.. Hoppas att det blir lyckat!
 
Ska bli spännade att smaka dessa fröfrallor ikväll..
 
 
 
 

Normalviktig är fånge i extjockis-hudkostym..

Jag skrev ju att jag hade gått upp en del under semestern.. men bara några dagar efter hemkomsten från utlandet hade dessa kilon runnit av mig.. så det måste varit värmen som gjorde dem! Så nu väger jag det jag brukar väga igen vilket betyder att jag faktiskt är normalviktig..
 
..men jag kan ändå inte hjälpa att känna mig tjock!!
 
Detta är den nakna sanningen..
 
 
Magen som hänger och slänger.. Benen som dallrar.. Snacka om badbrud va? Inget vidare kul att se alls varje gång man klär av sig.. Jag älskar jag jag numera räknas som att ha en hälsosam vikt och jag älskar att kunna köpa kläder i vanliga butiker utan att behöva förpassas till tjockisavdelningen.. Men jag fullkomligt avskyr och hatar allt detta fladder och sladder..
Jag skäms över att ha det såhär, vill liksom inte lägga mig på en badstrand och allt bara flyter ut på badhandduken.. Vilken normal 25-åring ser ut såhär liksom? Ingen, som inte varit superfet förr...
Sedan förstör huden för mig i val av kläder.. Jag passar verkligen inte alla kläder för att ex. magen hänger ivägen och gör att jag måste gå upp någon storlek i byxor.. men då glappar det på baksidan istället.. Low waist är bara att glömma tex. Eller bh som är rent lönlöst att hitta en i en vanlig affär.. måste få specialhjälp på Triumph med min hängande byst! Problemet är ju att jag fortfarande har en stor kupa i omfånget, men inget innehåll.. Låren sladdar och skaver mot varandra vilket gör att jag inte vill/kan gå utan leggings/byxor på mig.. Dels skulle jag få skavsår samt att jag skäms för att visa dem såhär.. Ni ser ju rynkorna på överarmarna här också.. Så ni kanske kan lista ut, som jag har talat om förr, att jag inte är något större fan av dem heller.. Å att köpa t-shirts eller en snygg skjorta är inte alltid lätt då passformen i armarna inte alltid stämmer så bra överens med mina överarmar som antingen stasar fast eller ibland ser ut som stoppade korvar i för trångt skin..
 
Som jag har skrivit förr så känner jag mig bara fin när jag har kläder på mig som döljer min hudkostym.. Men det får mig också att känna att jag kör med falsk "marknadsföring".. Folk som aldrig sett mig som fet tycker ju säkert att jag ser väldigt normal ut med kläder på.. Men om vi helt plötsligt skulle befinna oss i en mer avklädd situation (Provhytt, badstrand, badhus eller annat liknande) skulle jag tro att de skulle bli chockade över mitt yttre utan alla lager kläder..
 
Ibland står jag framför spegeln och lyfter upp allt fläsk för att få en glimt av hur jag ev. skulle se ut efter en plastikoperation..
 
Skillnad, eller hur?
 
 
 
 Men jag får aldrig glömma bort den stora resa jag gjort hittills! Den stora förändringen som skett på mindre än två års tid.. Även om jag inte känner mig helt färdig med min kropp så är jag så grymt glad avv denna klännng inte alls passar mig längre! Även om den är väldigt fin..
 
Jag har inte skrivit det här inlägget bara för att få gnälla.. Visst, jag gillar inte min kropp, men vissa dagar är bättre än andra och vi kan komma överens med varandra.. Men jag vill få fram detta inlägg till er som kanske är mer nyopererade än vad jag är, eller er som funderar på att operera er, eller till er som bara är nyfikna på folk som är opererade..
Allt är inte helt perfekt bara för att man, som i mitt fall har droppat 86kg, man blir inte automatiskt lycklig och superslank och smal.. Man blir inte automatiskt bekymmersfri och får ett skitbra självförtroende.. Att operera sig är verkligen ingen quick-fix.. Det visste jag redan innan jag opererade mig. Jag visste att det skulle bli tufft.. Men jag visste bara inte på vilket sätt eller hur tufft det skulle bli..
 
För min del är det nog den psykiska biten som är värst.. Att jag liksom inte kan få någon normal kroppsuppfattning om mig själv.. Men det är ju egentligen inte så konstigt, med tanke på vad vågen visar, kläderna säger och spegeln visar.. Inget hänger ihop! Jag är en normalviktig 25-åring fånge i en alldeles förstor hudkostym..
 
Jag försöker att vara bekymmersfri och "easy going".. men jag måste erkänna att jag nog hade bättre självförtroende och var mer framåt förr, när jag var tjock.. För numera är jag så osäker på hur andra uppfattar mig.. Förr visste jag ju att de såg mig, såg min storlek och tog mig för vad jag var då.. Men nu, nu vet jag inte vad de ser eller vad de förväntar sig, å det gör mig osäker..
 
Svammligt inlägg det här.. Men mina tankar är helt enkelt väldigt röriga ibland.. Jag har suttit och skrivit på det här inlägget till och från under hela morgonen och förmiddagen idag för att jag inte vetat hur jag skulle formulera mig eller hur mycket jag skulle våga visa i bilder.. Men sen tänkte jag "fuck it".. Jag visar typ allt, då är jag iaf så ärlig jag kan vara och jag är mig själv!
 
"Take it or leave it" som man säger..

RSS 2.0