Jag har fått jobb!

Allt händer verkligen fort just nu!
 
I  början av januari fick vi veta att Joakim fått jobb i Stockholm.. Några veckor senare hade vi gått och köpt vår nya lägenhet och nu i onsdags fick jag svar ifrån ett av jobben jag var på intervju för förra veckan.. Jag fick jobbet! :)
På måndag har jag och sambon tagit semester för att åka upp till Stockholm för att få nycklarna till vårat nya hem och lägga sista betalningen.. Då ska jag även till mitt nya jobb och skriva på kontraktet!
 
Det känns verkligen toppen! En 100% tjänst, bättre lön, bättre arbetstider än vad jag har idag. Ett litet privat hemtjänstbolag som vill expandera och även nischa in sig på socialpsykiatri/boendestöd (därav de vill ha mig, då jag jobbar med detta idag).. De vill ha min kompetens och de vill att medarbetarna ska få vara med och utveckla företaget framåt! Stor möjlighet för mig att växa i min yrkesroll och på sikt kunna bli samordnare/gruppchef över en mindre arbetsgrupp..
Det roliga är att jag tom. börjar mitt nya jobb innan sambon börjar sitt nya jobb! ;) 1 april är min första dag.. Han börjar sitt nya 14e..
 
Nu börjar det dock bli väldigt dags att börja packa.. Känns som att vi redan "ligger efter" med det.. Men jag vet ju med mig själv att bara jag börjar så går det undan i en jäkla fart! Jag lyckades ju packa 10 låder på mindre än en timme för ett par veckor sedan.. Har ju packat ett antal gånger förr, så när jag väl startar så blir jag som en packrobot! ;)
 
Det ska bli kul med förändring samtidigt som det känns tråkigt att lämna en stad jag gillar och ett jobb jag gillar.. För att inte tala om alla härliga vänner jag lämnar kvar här!
Tur är ju att det knappt är 20mil mellan Stockholm och Örebro, så det går ju ändå rätt smidigt att åka emellan och träffas..
 
Nej, nu ska jag nog faktiskt ta itu med en del packning!
 
Jag hoppas att helgen går fort för jag längtar till på måndag.... :)

Vägning 24/2- 2014

Måndag igen och det har faktiskt rört på sig!
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 77,7kg
Dagens vikt: 77,3kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 0,4kg
-sedan operationen: 67,5kg
-totalt sedan flytstart: 81,6kg
 

Så än är inte loppet kört! ;)
 
Från och med idag har vi en friskvårdsgrej på jobbet.. Vi har alla fått varsin stegräknare.. Så nu ska vi registrera hur mycket vi går per vecka.. I slutänden så ska vi se vem som gått mest och den får något pris..
Lite kul är det ju att se hur mycket man knatar runt på en dag, även om jag egentligen aldrig gillat det där med stegräknare.. Har kört med det ett antal gånger förr.. Stressen över att komma upp i ett minimum på 10 000 steg/dag (som anses vara normalt att gå minst per dag)..
 
Hur som helst hade jag tänkt att sticka till gymmet idag efter jobbet och köra min "löprunda".. Men i bilen på vägen till gymmet fick jag grymt ont i magen.. Jag satt kvar i bilen på parkeringen vid gymmet en stund för att se om det skulle släppa, men det kändes som att det bara blev värre.. Så jag fick åka hem och lägga mig på sängen istället! =(
Fy vad tråkigt! En timme senare när sambon kom hem så hade jag precis slumrat till.. Vaknade när han låste upp dörren.. Jag bestämde mig då för att ta ett varmt bad medans han gjorde middagen..
Badet gjorde susen, magen för inte längre ont!
Vet inte riktigt vad mitt magont berodde på idag.. Kanske något jag ätit? Något som fastnat? Ingen aning.. Men det var inte skönt..
Tur att det är över nu iaf!
 
 
Dagens middag vart en kåldolme med lite stekt potatis, brunsås och lingonsylt.. Gott!
 
Jag i vanliga kläder vs. gymkläder.. :P
 
 
 

Träningen..

Igår var jag på gymmet igen och körde ett pass i springning!
 
Sprang 35 nonstop! ökade tempot de sista 2 minuterna.. Men jag måste säga att denna gången var det bra kämpigt.. Var och varannan minut fick jag övertala mig själv att bara fortsätta springa!
 
Jag tror på något vis att jag skulle ha väldigt svårt att hitta flytet att springa så långt på vanlig mark utomhus! Där finns det inget band som atomatiskt puchar en framåt.. Det lär nog ta ett tag innan jag börjar springa ute..
 
Igår hade jag också en genomgång med en instruktör.. Har ju inte haft det på sjukt länge nu, så det var dags! Förut har jag ju haft 2 träningsprogram som jag varvat mellan varje vecka.. Men jag kände att nu när jag springer 1 gång i veckan och gymmar den andra gången blir det lite mycket med två olika träningsprogram..
Så igår fixade jag och instruktören att det blev 1 helkroppsprogram nu istället..
 
Imorgon ska jag provköra det.. :)
 
Idag jobbar jag kväll, kändes skönt med en sovmorgon! Eller, jag vaknade vid typ sju ändå :P Hade förmatat en maskin igår kväll, så jag gick upp och hängde den och laddade en till.. Sen gjorde jag frukost.
 
 
En kopp te, en havreknäcke med ett par skivor ost, en skiva skinka, ett kokt ägg samt lite rostad lök, oregano, tomatpuré och lite senap.. Ja, jag vet.. har lite mysko smak! ;) Mätt som en plätt blir jag iaf av det!
 
 

Mat

Tänkte jag skulle bildbomba er lite med mat jag ätit den senaste tiden.. ;)
 
Middagar:
Vegetarisk pastagratäng med 3 sorters ost! :)
 
En het biffwok!
 
Isterband och dillstuvad potatis.
 
Kycklingfilé inlindad i bacon som har tillagats i ugnen med en sky på vitvin & samba olek.
 
Tonfiskpastasås..
 
Indisk kycklinggryta.
 
Fläskfilé i asiatisk sås
 
Frukostar:
 
Te med rostat bröd med kokt ägg och tomat.
 
Pannkaka med sylt.
 
Kvällsfika:
 
Te med rostad macka med räkor,rödlök, gurka och lite majonäs.
 
Lågsockrad varmchoklad (som blandats med vatten), minimarshmallows samt ett havreknäcke med dubbla skivor kycklingpålägg och gurka.
 
Efterrätt:
 
Blåbärssmulpaj med vaniljvisp!
 
Har även ätit semla ett par gånger nyligen.. :P
 
 
 
 
 

Vägning 17/2- 2014

Måndag igen och här har det inte hänt mycket på vågen..!
 
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 77,7kg
Dagens vikt: 77,7kg
 
Viktminskning/Ökning:

-sedan förra veckan: +/-0
-sedan operationen: -67,1kg
-totalt sedan flytstart: -81,2kg
 

Denna veckan stod jag alltså helt still.. Inte ett gram upp eller ner! Känns lite udda. Jag är mer van att dala eller skjuta uppåt på vågen, men att stå helt still.. undar om jag har gjort det nån gång i mitt liv??
 
Jag fortsätter och väger mig 1gång/vecka för att hålla span.. Men kanske är det som sagt "slut" här? :) Eller rättare sagt.. början på resten av mitt liv, att hålla vikten! :)
 
Ps. Båda arbetsintervjuerna kändes bra, ett av jobben hoppas jag något mer på.. Ska bli spännande att höra deras svar inom ett par veckor! :)
 
 
 
 
 

 
 

Helgen som varit..

I helgen har lillasyster varit här, därför har jag inte haft varken tid eller lust att blogga.. :)
 
Syrran kom till oss på eftermiddagen då jag slutat jobbet. Mamma och hennes man skjutsade hit henne då de även hade med ett gäng flyttkartonger till oss.. Jag hade köpt med mig räkmackor som vi fikade på innan de skulle åka hemåt igen..
 
I fredag var det ju även alla hjärtans dag, den spenderade vi på bästa sätt! Jag, sambon och lillasyster gick ut och åt god mat på Texas Star.. En till synes liten gatugrill, men maten där är lika bra som på vilken typ sportbar som helst! (O'learys, Pitchers osv)..
Goda burgare åt vi tills vi rullade hem! :P Väl hemma softade vi någon timma innan det var dags att dra iväg igen och gå på bio. Vi såg "Frost" i 3D med engelskt tal.. :)
 
 
Jag gillar att gå på bio, det är så mysig stämning och vackra färger! :)
 
I lördags så hade jag och syrran en skönvårdsförmiddag..
 
Jag klippte och färgade håret och hon klippte och permanentade sig..
 
 
Hon fick vackra lockar som lär bli bättre med tiden.. och själv ser jag ut som vanligt igen! ;)
 
Efter vår förmiddag hos frissan så åt vi lunch med min tjejkompis och hennes lillebror på "Jensen".. Helt okej mat där tycker jag, speciellt för det lunchpriset! :)
 
Efter den lunchen gick jag och syrran och köpte med oss fika hem till oss och sambon..
 Vi fikade och skrev handlingslista sedan åkte vi iväg och handlade mat.. Till middag lagade vi tacogratäng samt guacamole till det.. Mums vad gott det ääääär! Pricken över i:et är att dricka coca cola med färska limeklyftor i! :)
 
Resten av kvällen spenderades med film och tv-spelande.. Mario Party 8.. Vi hade även köpt hem en påse med lösviktsgodis också.. Åh vad jag hade varit sugen på det, just lösviktsgodis äter jag så sällan numera! Jag blev ap-mätt av det, men det var det värt! ;)
 
Idag har vi mest fixat här hemma.. Vi spelade tv-spel igen och gjorde blåbärspaj innan lillsyrran skulle åka hemåt..
 
 
Resten av dagen har jag rensat ut min garderob på gamla trasiga/förstora kläder.. Rensat bland alla högar med viktiga papper.. Kunde slänga en heeeel hög! Sedan var vi iväg till tippen med gamla VHS-filmer och någon hylla vi inte ville ha kvar..
De där 10 flyttkartongerna som vi fick av mamma och hennes man i fredags hade jag packat fulla redan i fredags innan sambon hunnit hem från jobbet..! :P
 
Lillsyrran tyckte jag var så brutal när jag smällde och levde när jag vek ihop lådorna.. Jag är ju så rutinerad på det här med att flyttpacka då jag gjort det så många gånger förr.. Så att packa 10 flyttlådor gick i ett huj! Lillsyrran hängde knappt med.. haha..
 
 
 
Imorgon är jag ledig, men då står två arbetsintervjuer på agendan istället.. Första är redan kl 09, och den andra kl 13.. Så jag hinner pausa lite emellan dem iaf.. Men det blir till att åka hemifrån redan kring 06.30.. mindre kul, men det är det ju kanske värt i slutänden om något av jobben blir mitt! :)
Jag ska passa på att svänga förbi sambons mamma och hämta ett gäng flyttlådor till.. blir nog att mellanlanda där mellan intervjuerna..
 
 
Önska mig lycka till imorgon!

Nu ska jag göra kvällsmellanmål och kolla på Heros med sambon.. :)
 
 
 
 

Träningsmål..

Jag börjar inse att allt inte handlar om vad som står på vågen.. det finns så mycket annat jag kan jobba med istället!
En siffra på vågen och en siffra i BMI säger egentligen inte någon rättvis bild över hur sund en person egentligen är.. Jag kan vara hur smal som helst men ändå ha världens sämsta kosthållning och träningsvanor..
 
Jag satsar på helheten!
Lagom "stränga" kostvanor samt en bra inställning till träning.. "Lagom är bäst".. haha!

Jag vill inte bli någon träningsnarkoman och heller ingen som förbjuder mig själv att äta både det ena och det andra för att det inte är nyttigt.. Jag vill ha en sund balans mellan alla delar så att jag kan leva ett så vanligt och behagligt liv som möjligt..
 
Just nu satsar jag mer på att utveckla min kondition.. Förr tränade jag styrka 2ggr/vecka med 15min uppvärmning.. Numera kör jag kondition i form av löpning 1ggr/vecka och det vanliga styrkepasset med uppvärming 1ggr/vecka..
 
Idag slog jag mitt egna personbästa!
 
 
Jag sprang 5min längre än vad jag tidigare har gjort! Första gången i mitt liv som jag springer 35min i sträng!!
Jag har egentligen inga planer på att springa Vårruset i år, men det vore coolt att faktiskt klara av att springa 5km i sträck.. och på sikt kanske förbättra tiden..
 
 
Det är mycket på nyheterna nu om rödlistad tonfisk.. men har man redan burkar hemma med det så kan man ju lika gärna göra en god middag av det.. Sagt och gjort, idag blev det tonfiskpastasås med ostfyllda tortilini..
 
 
Kvällsfikat följde havets anda i form av en räkmacka.. En liten rostad brödskiva med lite smör, lite majonäs, rödlök, räkor samt gurka.. Mums!
 
 
 

Vägning 10/2- 2014

Måndag igen och dags att rapportera! ;)
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 77,4kg
Dagens vikt: 77,7kg
 
Viktminskning/Ökning:

-sedan förra veckan: +0,3kg
-sedan operationen: -67,1kg
-totalt sedan flytstart: -81,2kg
 

Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det förr, att jag inte tror att jag kommer att gå ner så mycket mer.. Men jag säger det igen, och denna gånger börjar det kännas på riktigt som att det faktiskt är så! Förr när jag sagt det så har det mer varit utav rädsla "tänk om jag inte kommer gå ner mer".. Men nu tror jag mer att det är min kropp som börjar hitta sin rätta vikt.. Men man ska aldrig säga aldrig..

Jag har ju haft det väldigt förmånligt under min viktresa att få rätt stora minus vecka ut och vecka in.. Det är ju mer nu det senaste som jag har haft något plus och sedan minus och nu plus igen.. Vissa har det ju så genom hela deras viktminskning.. Lite upp, lite mer ner, lite upp och sedan ett större skutt ner..
Jag tror ju bara att min kropp kanske börjar bli nöjd nu.. men vad vet jag, det skulle ju lika gärna kunna vara en välbehövlig platså som är på gång typ?
 
Hur som helst så har jag ju egentligen inte någon jättestor övervikt längre.. Jag är väldigt nöjd med allt jag har gått ner hittills och går jag ner mer än detta så är det verkligen bara ett plus..
Jag har ju bara 4,7kg övervikt från den magiska gränsen BMI 25.. Å det är verkligen ingen stor övervikt med tanke på hur mycket jag hade från början.. Sedan har ju en hel del "dökött", dvs hänghud lite överallt.. Å den borde nog väga ett par kilon sammanlagt..
 
Jag kommer ändå fortsätta att väga mig en gång i veckan så får jag se vad som händer med vikten.. Om den vill ner mer eller om den börjar stabilisera sig..
 
Ha en fortsatt bra måndag allihopa! :)

Alla hjärtans dag..

På fredag i nästa vecka är det ju Alla hjärtans dag som nog alla redan vet om.. men denna dag kommer jag och sambon inte kunna fira i vår ensamhet då vi ska få besök den helgen utav min kära lillasyster..
Så jag fick en smart idé när jag var på stan igår efter jobbet och fikade med en kompis att vi skulle fira den en vecka i förväg.. ;)
 
 
Kompisen bjöd mig på en födelsedagsfika som hon lovade mig då jag fyllde år i höstas! :P Det lustiga var att jag helt hade glömt bort detta och hade tänkt bjuda henne på fika denna dagen då hon fyllde år tidigare i denna veckan! Haha!
Men hon var bestämd så jag fick min födelsedagsfika och hon får sin nästa gång! :)
 
När jag åkte hem ifrån stan igår så satte sig sambon och jag och skrev matlistan inför nästa vecka. Sedan åkte vi och veckohandlade.
När vi kom hem så öppnade vi en flaska vin och drack utav medans vi lagade mat och lyssnade på skön musik..
 
 
Middagsresultatet blev en bit medium-beef, hemmagjorda potatisklyftor, ruccolasallad samt kryddig bearnaisesås.. Mums! :)
 
 
Sen satt vi och chillade ett tag och vi tog oss lite lyxiga chokladbitar som jag hade köpt hem..
 
 
(Alla kom inte med på bild då sambon redan ätit upp sitt hjärta samt att vi båda ätit varsin utav en annan pralin)
 
Gott var det och en mysig kväll blev det! :) Vi har fortfarande alla utom hjärtat kvar idag då vi kände oss nöjda för denna kvällen på choklad. Lagom utav det goda är alltid bäst.. Vi hade lite kvar utav en chipspåse som vi åt upp också.. Gillar att äta något salt efter att jag ätit något sött.. :)
 
Idag är jag på jobbet och tänkte efter det hinna med ett träningspass..
Ikväll vankas det inflyttningsfest hos ett par kompisar och en utgång på det.. (Hoppas bara sambon fixar något nytt att dricka då vi drack upp den flaska vin jag hade tänkt ha ikväll!) ;)
 
Ps. Det var förresten över en månad sedan jag drack alkohol innan denna fredagskvällen.. jag har hållt igen ett tag och ville köra typ en "vit" månad ifrån just alkohol.. men nu är det gjort och jag tänker unna mig lite gott att dricka igen då andan faller på..
 
Trevlig helg!
 
 
 
 
 

Torsdag..

Idag är det min enda lediga dag den här veckan och tur är väl det då jag somnade piss-sent i natt!
Jag brukar aldrig ha svårt att sova, men jag var så uppskruvad igår kväll efter att ha läst ett par mejl precis innan jag skulle stänga ner datorn för att gå och lägga mig.. Jag somnade nog inte förrän närmare 02..
Konstigt nog är jag ändå inte trött fast jag mer eller mindre varit vaken sedan strax efter 07.. men det kommer väl som en smäll ikväll! :P
 
Det var 1 mejl ifrån ett jobb jag sökt som liknar det jag har idag, de vill träffa mig för en intervju! Åh, jag är så glad för detta och hoppas verkligen på det jobbet!
Sedan hade jag fått ett mejl till ifrån ett annat jobb jag sökt där det efterfrågades om jag hade bostad i Sthlm, så jag skickade svar tillbaka att jag fixat det. (så de kanske också hör av sig då)..
 
Som sagt, jag blev helt uppskruvad av detta och låg och tänkte och funderade på när jag kan träffa dem för intervju, vad jag ska ha på mig, vad de kommer fråga, vad jag ska fråga osv osv!
Jag har verkligen inte många erfarenheter av intervjuer och de flesta tycker jag har känts så himla jobbiga, fel och obekväma..
Har ni några tips på vad man bör fråga? Vad man ska vara beredd på att dem frågar mig?
 
Nu har jag precis haft en vän här på fika och det kändes så skönt att få ventilera lite! Vi har inte setts på ett tag då våra liv helt enkelt varit lite missmatchade schemamässigt.. :) Det hinner ju hända så mycket mellan varven nu.. Jag köper bostad, hon får nytt jobb, jag söker nytt jobb osv osv.. Men nu fick vi babbla på ett par timmar och det kändes bra. :)
 
Nu slänger jag in lite bilder också för att liva upp inlägget lite! ;)
 

Gårdagens middag gick i klassiska husmanskostens stil! Pannpiff, potatis, gräddsås och lingon! :)
 
 
Detta var dagens frukost! Kokt ägg på en skiva havreknäcke samt 1 skiva prästost.. 3 halvmåneskivor tomat samt en kopp te med honung.. Mums! :)
 
 
Till förmiddagsfikat bjöd jag på saffransbiskvi och te/kaffe.. Det smakade juvligt juligt ;)
 
 
 

Gymmet..

Jag har visst fastnat lite för det här med att springa nu! :P
Åkte till gymmet idag och tänkte köra mitt vanliga program, men sen ångrade jag mig och sprang 30min istället! :)
Det roliga med det är att jag känner att jag orkar mer, så jag brukar öka tempot mot slutet.. Det "dåliga" är att jag endast kör de där 30min då och sedan drar jag hem..
Men vad fan.. all träning som blir av är väl bättre än ingen träning alls va?? :)
 
 
Jag gör ju iaf av med 300 kcal på 30min, det är ju inte helt fel! Jag svettas bra mycket mer när jag springer dessa 30min än vad jag gör under ett helt "vanligt" gympass..
 
 
Här har ni mig förresten i de där jeansen jag skrev om.. Alla kläder på bilden är nya! :) Tjocktröjan i storlek S från Carlings, t-shirt storlek S från Carlings och Jeans i W29/L32 från Lindex..
 
Nej, nu är det snart dags för mig att dra iväg och jobba kväll..
 
Ha en bra tisdag! :)
 
 

Vägning 3/2- 2014

Nu var det en ny måndag igen och siffrorna på vågen var lite mer normala för att ha varit opererad så "länge".. :)
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 77,7kg
Dagens vikt: 77,4kg
 
Viktminskning;
-sedan förra veckan: 0,3kg
-sedan operationen: 67,4kg
-totalt sedan flytstart: 81,5kg
 

Det är helt jäkla otroligt egentligen att jag fortsätter att visa minus efter minus på vågen över ett år efter operationen.. Men nån gång borde det ju stanna.. :P Jag undrar bara när!? Mig gör det inget om jag tappar ett par kilon till, men jag skulle nog heller inte bli asledsen om det slutade här heller..
 
Jag köpte lite kläder på rean i förra veckan..
 
1 t-shirt i storlek S
1 huvtröja i storlek S
1 par stretchjeans i W29/L32  (inte illa med den storleken på jeans!!)  Nog för att de var stretchiga och höga i midjan, annars hade jag inte kunnat ha dem.. Det är väldigt beroende på modellen som gör om jag kan eller inte kan ha dem med mina dallriga lår och fluffiga rumpa slappa mage! Allt måste liksom komma plats och kunna stoppas in och döljas..
 
Är det någon av mina läsare som bor i sthlmsregionerna och har någon aning om vilka plastiker som ev. beviljas av landstinget? Mage, bröst? Och vad kriterierna är isf?
 
Jag ska ju som sagt bli stockholmare under våren så då är det ju dit jag sedan kommer att få vända mig kring det här..
 
 
Förresten så kan jag bara tala om att intervjun i fredags inte alls kändes bra.. Jag vill INTE ha det jobbet, även om jag skulle få det.. Eller intervjun är egentligen inte helt över, vi ska ha en telefonintervju under veckan är tanken.. Men jag tror jag ska ringa till rekryteraren och tacka för mig..
Jag fick inget trvligt och väldigt rörigt bemötande så jag tänker att hur kommer det då inte va om jag jobbar där??
 
Igår satt jag vid datorn mer eller mindre hela eftermiddagen/kvällen och sökte jobb.. Jag skickade iväg 4 ansökningar och fler lär jag skicka under veckan.. Något annat jobb måste det ju kunna finnas där ute till mig? :)
 
 
 
Hur som helst, såhär såg jag iaf ut inför intervjun i fredags.. Ser jag inte trevlig och anställbar ut? :)
 

RSS 2.0