Dille på saker..

Är ni också periodare? Snöar in er på vissa favoriter i perioder?
Det är verkligen jag! :P
 
Just nu är en favorit detta:
 
Te med honung, katrinplommonjuice samt ca 1 dl turkisk yoghurt blandat med 1tsk ekologiskt jordnötssmör toppat med lite torkade tranbär och ex. solroskärnor, müsli eller något annat..

Jag vet, det låter helskumt med jordnötssmör och turkisk yoghurt.. Men det är verkligen inte dumt.. Det mättar bra, är bra fetter samt proteinkällor och tranbären (eller något annat bär) gör att det blir en fin smakfördelning mellan sött, salt och syrligt! :)

Nej, nu är det dags för mig att slänga mig in i duschen och packa min väska.. För kl 11 är det dags för mig att sätta mig i bilen och köra mot Sthlm och min intervju.. När sambon slutar sitt jobb idag kommer han också till sthlm med tåget så ska vi spendera helgen där, eller iaf en del av helgen där.. vi åker ev. hem imorgon eftermiddag/kväll.. :)

Trevlig helg!
 

Nytt år med nya möjligheter..

År 2013 var möjligheterna efter min GBP år. Viktresans, mat, träning och ändra vanornas år..
Men nu, när det är nytt år är det dags för nya saker att sätta tänderna i!
 
År 2014 blir våga utvecklas år!
Det innebär alltså att jag ska våga mig på nya möjligheter, våga göra saker som skrämmer mig och våga satsa på det jag vill!

Jag har redan hunnit ta ett stort och viktigt beslut som förändrar min framtid radikalt..
 
Hösten 2004 flyttade jag hit till Örebro, nu nästan 10 år senare är det dags att pröva vingarna i en ny stad!
 
I början av Januari fick sambon besked om att han fått ett nytt jobb han hade sökt, detta jobb ligger i Sthlm.
Vi blev alltså ställda inför den stora frågan.. Hur gör vi?
Mycket bollande fram och tillbaka slutade i att vi bestämde oss för att ta chansen! :) Sambon tackade ja till jobbet och vi började kolla hur våra möjligheter var att få boende..
Vi insåg rätt snart att hyresrätt var uteslutet då vi inte stått i kö tillräckligt länge, andra hand ville vi verkligen inte.. Så vi beslutade oss för att köpa boende.. Vi började gå på visningar i Sthlm på söndagarna.. eller ja, vi gjorde det 2 söndagar i rad.. Sedan hittade vi vårt objekt! :)
I tisdags förra veckan så vann vi budgivningen och kontraktet skrevs.. Vi är nu alltså stolta bostadsrättsägare! :)
(snacka om vuxenpoäng??)
 
Vårt nya hem kommer att ligga i trevliga Hässelby. Vi flyttar i slutet på Mars men får tillträde redan den 3e Mars.
 
Hur gör jag med jobb då?
Ja, den frågan var ju det jag själv tyckte var det jobbigaste i hela den här flytta processen.. Jag som äntligen fått en tillsvidareanställning och har ett jobb jag stortrivs med!
 Men jag tog mig en hård funderare och kom fram till att jobb kan jag hitta nya, men det finns bara en underbar sambo! :)
Jag börjar med att vara tjänstledig i 6 månader, utifallatt det skulle skita sig med jobb i Sthlm.. Då skulle det ju gå att lösa med pendling eller veckoboende eller så ett tag..
Men jag har ett nytt jobb på g i Sthlm jag med.. I måndags förra veckan var jag på en intervju och nu på fredag ska jag tillbaka på en till intervju. Jobbet är som personlig assistent. Första intervjun var hos rekryteraren på assistentbolaget, nu på fredag ska jag få träffa brukaren för en intervju..
 
Jag har aldrig tidigare jobbat som personlig assistent, trots så många års erfarenhet inom vård och omsorg.. Så detta blir en ny erfarenhet för mig om jag lyckas ro hem intervjun på fredag.
Vi får se hur det går helt enkelt. Om det inte går så får jag söka annat helt enkelt..
 
Som sagt är detta året då jag vågar mig ut på nytt farvatten!
 
Det känns så lustigt hur livet kan bli.. Tänk, när jag gick i årskurs 9 och visste att jag skulle flytta till Örebro för gymnasiet så hade jag aldrig kunnat drömma om att jag 10 år senare skulle flytta till Sthlm också! Haha. Jag som är Västgöte har aldrig sett mig själv bo i den delen av landet.. Jag hade nog mer täkt mig att jag skulle bo i Gbg eller något i framtiden..
Men det är ju detta som är så kul att man inte i förväg vet hur livet ska bli.. Att man har möjligheten att utforma det själv och på så vis kan de ta alla möjliga olika vägar.. :)
 
 
Spännande spännande..
 

Vägning 27/1-2014

Måndag igen och vågen fortsätter att vara givmild..
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 78,8kg
Dagens vikt: 77,7kg
 
Viktminskning:

-sedan förra veckan: 1,1kg
-sedan operationen: 67,1kg
-totalt sedan flytstart: 81,2kg
 

Tänk, det är faktiskt bara 4,7kg kvar till normalvikt! Helt otroligt. Haha. Helt sjukt egentligen! Hade aldrig kunnat tro jag skulle nå såhär långt..
 

Jag är så glad!

Idag så utmanade jag mig själv på gymmet.. Jag hade egentligen ingen större lust alls att gå dit idag, men när jag väl var där så kände jag att nu kör jag!
Så istället för att köra som vanligt med uppvärmning på bandet 15min och sedan ca 45min gymprogram så tänkte jag "äh, jag skiter i vikterna idag.. idag vill jag springa"..
Så jag bestämde mig för att springa 30min på bandet i en stadig takt..
I början kändes det tungt, tungt att veta att det var så lång tid kvar.. Men när jag kommit över mina vanliga 15min så började det kännas lättare! Jag kände mig sjukt nöjd att jag fixat över 15min, så jag sprang på.. Jisses vad varm jag blev! När sista minuten var inne så ökade jag tempot och spurtade allt vad jag hade.. Så härlig känsla!!
 
Jag fixade alltså att springa oavbrutet i 30 minuter. Det har jag ALDRIG gjort förr i hela mitt liv!! Helt sjukt kul och underbart att fixa det!
 
 
 
Svettig och törstig efter min stora bravad! :)
 
När jag gick mot bilen för att åka hem kände jag att jag nästan ville gråta av lycka.. Så häftigt att jag, My, kan springa 30minuter som vilken vanlig tjej som helst! :)
 
Ps. Jag hade nog fixat springa en stund till, för jag kände mig liksom inte helt slut.. Men det är mog bra att inte utmana ödet allt för mycket utan ta det stegvis.. Nu ökade jag ju ändå min tidigare längd med det dubbla..
 
 

Vägning 20/1- 2014

Måndag igen och vågen fortsätter att vara överraskande trevlig! ;)
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 79,8kg
Dagens vikt: 78,8kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 1kg
-sedan operationen: 66kg
-totalt sedan flytstart: 80,1kg
 

Det är ju inte riktigt klokt egentligen! Nu har jag gått ner MER än halva min ursprungsvikt!!  Jag har gått ner hela 80,1kg!! Hur sjukt är inte det? Vart satt hela den människan på mig förr? Hur orkade jag bära runt på den?

Nu är den iaf inte längre min börda och jag tänker aldrig mer låta den klänga sig fast på mig igen..
 
Det börjar förresten bli svårt att sätta upp delmål eller slutmål för viktminskningen.. Alla jag har satt upp hittills har jag ju uppnått och sedan passerat..
Jag funderar på att sätta upp målet att gå ner totalt 86kg, då skulle jag landa på 72,9kg och ha ett BMI på 25.. Men jag vet inte om det är rimmligt för mig att sätta upp det målet?
Kan det vara rimmligt att jag som var så jäkla stor från början går ner hela min övervikt?? Statistiken visar något annat..
Vad tror ni?
Ska jag sätta upp det målet med risk för att aldrig uppnå det? Eller ska jag inte sätta upp något mer mål och se vart jag hamnar?
 
 
Vad sägs om den skillnaden?
Den första bilden är tagen då jag började träna på gym (dvs jag hade redan gått ner en hel del), den andra är tagen nu i lördags.. Så iprincip ett år mellan bilderna..
 
Jag har ju verkligen fått en hals nu! Det hade jag verkligen inte innan, det var bara ett fett huvud på en fet kropp..
 
 
Dagens frukost blev en kopp te med en knäckemacka med 2tunna skivor 17% prästost samt ett löskokt ägg.. Gott var det! Men nu snackar magen en del med mig! :P Kanske blev det lite för mycket..
 
 

1års kontrollen..

Ja, idag var jag som sagt på min 1års kontroll efter operationen..
 
Jag träffade en Ssk på kirurgavd. Jag fick fylla i den där hälsoenkäten ännu en gång med alla frågor.. Sedan vägde och mätte hon mig samt tog en blodtryck. Sedan gick vi igenom provsvaren. D-vitaminprovet hade inte kommit in ännu, men jag låg lågt förra gången så troligen låg jag nog inte bättre nu..
I övrigt så låg alla mina värden inom okej-skalan.. Dock låg mitt Hb på 118, gränes för bra för kvinnor ligger på 117.. Så det låg ju lite på gränsen..
Jag har alltid legat väldigt högt förut i mina värden så det var ju inget kul besked.. Detta gjorde ju att jag inte kan ge blod imorgon.. För deras gräns ligger på 125 har jag för mig.. Tråkigt!
Men jag ska äta lite järntabletter nu hade jag tänkt så värdet ökar igen.. Blutsaft ska ju vara bra också sägs det ju, har dock aldrig testat det..
Men som sagt, mitt Hb är bra, men det kunde varit bättre!
 
I övrigt pratade vi om min kost och motion..
Jag sa att jag äter 5ggr / dag i regel och ca 2-2,5dl/ gång.. och att jag tränar 2ggr/ vecka på gym.
Hon verkade nöjd med det iaf..
 
I övrigt pratade vi om att det är vid 2-års kontrollen som man kan fotodokumentera ev. häng och här i Örebro är det magen och ev. bröst som det gäller, ingenting annat.. Så det är bara att hoppas att tiden är snäll och gör att huden drar ihop sig fint på de övriga ställena..
 
Hur är reglerna i ditt landsting kring det här med överskottshud?
 
När jag kom hem idag lagade jag chili con carne med ris till middag då jag kom på att jag ville testa om jag verkligen äter så mycket som jag sa till Ssk idag..
Jag la upp 1/2dl ris och 1dl chili och jag tyckte det såg mycket ut!
 
 
Mycket riktigt.. Jag åt inte ens upp allt.. 1/2dl mat blev kvar..
 
Jag vet att man orkar lite olika mycket beroende på vad det är för mat.. Men jag sa nog lite missvisande till Ssk.. Jag borde sagt mellan 1-2dl..
 
För vi pratade om just det där med storleken att det är ok att äta 5ggr/dag om man äter den mängden jag uppgav.. Men äter man betydligt mindre så måste man öka antalet gånger per dag för att komma upp i samma mängd mat / dag..
Blir alltid lite kluven kring det där med å äta 5 eller 5 gånger/ dag.. Äh, jag fortsätter nog så som jag gör nu.. Vissa gånger blir det ju faktiskt 6ggr.. Jag får tänka att jag har en liten buffert då till helgens utsvävningar! ;)
 
Jag har iaf ätit årets första semla nu i veckan!
Jag bad pappa komma förbi med semlor då jag barnvaktade systersonen.. Jag och lillkillen delade på 1 semla och jag kände att det var precis lagom gott! :)
 
Semlor är jag riktigt svag för..
Jag minns ett år i högstadiet. Då gick jag runt på alla fik i Mariestad och åt en semla på varje ställe för att jämföra och njuta.. haha! (Dock inte alla på samma dag, men under ett par veckors tid).. :P
 
 
 

Vägning 13/1-2014

Måndag igen och vågen var väldigt vänlig nu på morgonen!
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 82,1kg
Dagens vikt: 79,8kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 2,3kg
-sedan operationen: 65kg
-totalt sedan flytstart: 79,1kg
 

Jisses, jag gick ner allt jag gick upp förra veckan och ännu mer!! Rätt häftigt att efter så öång tid som opererad helt plötsligt gå ner mer än 2kg på en vecka.
Nu har jag ju tom nått nästa delmål som var att väga 80kg!
 
Är det dags att sätta upp ett nytt då?
 
Hum.. det är verkligen svårt att veta vad dom är rimligt mål att sätta upp numera.. från början trodde jag ju inte ens att jag skulle nå hit där jag är idag..
 
Men nu när jag ändå snart är där så vote det coolt att ha gått ner halva mig själv!
För att ha gjort det så måste jag väga 79,45kg.. kvar att gå ner till dess är 0,35kg men jag rundar av till 0,4kg då min våg bara visar en decimal..
 
Så alltså är nästa delmål bara 0,4kg bort och då har jag gått ner halva mig själv!
 
Nu är jag barnvakt åt systersonen och på förmiddagen kommer min pspoa förbi och fikar med oss :)
Ha en bra måndag!

Utlovade GBP-bilder..

I december tog jag ju nya bilder som jag sen inte hann att lägga upp.. men nu har jag lagt in alla bilder på kameran, äntligen! Så nu kommer de utlovade bilderna.. bättre sent än aldrig..
 
Starten: 30/10-12
 
11/2-13
 
11/8-13
 
12/12-13
 
Sedan vill jag visa er skillnaden från nyårsafton 2012 och nyårsafton 2013! :)
 
Jag var då detta:
 
31/12-12
 
Nu är jag detta:
 
31/12-13
 
 
Snacka om en stor och härlig förändring om man jämför bilder från en jul till en annan, eller som här, en nyår till en annan.. Det har verkligen hänt otroligt mycket med mig under min resa och jag är så otroligt glad och tacksam för att detta blev möjligt för mig! :)
 
 
 
 
 

Snart ett år..

Helt otroligt måste jag säga.. Nu har jag snart tränat aktivt i ett helt år utan att ha allt för många långa pauser eller ens tappat gnistan! :) Känns verkligen toppen..
Jag hade aldrig trott detta om mig själv, att jag skulle kunna bli så tillfreds med att träna regelbundet!
 Hade någon sagt det till mig ett halvår före operationen att jag om ett år kommer träna på gym 2ggr i veckan hade jag nog faktiskt skrattat högt och sagt : "Jag? Träna på gym? Jag avskyr gym och hur ska det gå till med allt mitt fett?" typ.. Men det gick ju utmärkt och mycket av fettet är numera bara ett minne blott..
 
 
I tisdags på gymmet överraskade jag mig själv med att orka springa 13min av 15 på uppvärmningen.. Fy sjutton vad mycket lättare det går med rätt och bra åtsittande träningskläder! Hade ingen aning om hur stor skillnad kläderna verkligen kan göra..
 
 
Idag på gymmet var jag riktigt pepp! :)
 
Peppen började redan vid uppvärmningen där jag slog tisdagens bedrift! Sprang typ 14-14,5min av 15min!! Så gött det var, men jag lär ha ont i benen imorgon vill jag lova.. Men det är det fan värt!
Älskar verkligen mina nya träningsbyxor som håller all överskottshud ordentligt på plats! Förr när jag sprang så guppa och slängde allt bara överallt vilket gjorde det dels besvärligt att springa samt att det gjorde ont när allt slog ner så hårt igen.. Träningskläder is the shit!
 
 
Jag fullkomligt sprudlar av energi idag, trots att jag imorse gav bort 7 rör blod på fastande mage inför nästa veckans 1årskontroll.. :)
 
 
 
 
 
 

Vägning 6/1- 2014

Årets första vägning imorse och jag fick en smärre shock! =(
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 81,3kg
Dagens vikt: 82,1kg
 
En VIKTÖKNING0,8kg på en vecka!
 
Fy vad hemskt det kändes måste jag erkänna.. Jag hade verkligen inte hoppats på några större minus, om ens något nu när det har varit helger och jag har ätit mer onyttigt och druckit mer onyttigt än vanligt.. Men en sådan stor viktökning på en vecka?? Det hade jag inte räknat med! Kände mig riktigt förkrossad imorse..
 
Men jag inser nu när dagen har gått att jag ändå har haft en sådan lycka att ha fått minustecken på vågen varje vecka i över 1 års tid! Jag har ju hört om alla som fått kämpa med platåer efter platåer, viktökning som sedan blivit ras igen osv..
Så att min kropp nu vill bromsa upp lite och tom lägga sig lite plus ett litet tag är egentligen inga konstigheter!
Jag hoppas bara att det inte är en dålig tränd som startar med flera veckor plus.. Står jag still här och trampar ett tag får det väl vara så.. Men inga mer plus vill jag ha!!
 
Viktminskningsmål:
Att väga 80kg.
Kvar att gå ner tills det är uppnått: 2,1kg
 

Jag har desutom fått hem kallelsen till 1årskontrollen.. Den blir onsdagen den 15/1. Ska få träffa en sköterska då tydligen, trodde det var läkaren.. Aja..
Ska förbi vårdcentralen på torsdag morgon och ta massa blodprover inför besöket.. Måste desutom vara fastande ifrån kl 22 kvällen före blodproverna..
 
 

Jag och maten..

Jag tycker nog för det allra mesta att jag sköter maten bra.. Men ibland så kommer man in i snabbmatsstimmet.. å vad är boven till det?? Alkoholen! :P Åh vilken ovanlig slutsats va?? haha!
 
Nu när det har en massa helger osv har det ju blivit lite mer utav det goda än vanligt. Mer alkohol, mer snabbmat och mer godis.. Men jag har funderat på att ha lite lågprofil ett tag med alkoholen. Nej, jag tänker inte säga att jag ska ha en "hel vit månad" för säger man det så blir det liksom inte så.. Men jag ska försöka hålla igen lite för kroppens skull. :)
 
Nu i helgen var vi ju iaf uppe i Sthlm hos sambons familj. På fredagen blev det en mindre familjemiddag med fårfiol och potatisgratäng.. Sedan öppnade vi en och annan flaska vin och tillslut drog jag och sambon ut med en av hans vänner till en bar vid namn Retro. Där var vi till stängningsdags och sedan blev vi självklart hungriga så det blev ett depåstopp på Mc Donalds.. Jag var rejält berusad denna kvällen vill jag lova.. Men kul hade vi!
 
Sov läänge på lördagen. Sedan gick vi upp och åt frukost.. Efter frukosten fick jag ont i magen så jag gick och la mig och sov någon timme till.. Runt tvåtiden beslutade vi oss tillslut att ta oss ut frånlägenheten så vi promenerade från Bergsundstrand till Söderhallarna. Där strosade vi runt i den mysiga omgivningen..
 
 
Örebro har en egen saluhall men Söderhallarna slår den tusen gånger om i alla kategorier!!
 
Vi åt iaf en lunch där i Söderhallarna.. Annars köpte vi inte något.
 
Vi köpte en räk& kräftsallad som vi delade på.. Mums vad gott det var!
 
 
 
På kvällen sedan så hade vi tacomys med större delen av familjen. Så gött med tacos!! Senare stack Joakim iväg med sin bor och hans tjej (dem på bilden) och drack öl på en pub i närheten.. Själv pallade jag inte så jag intog sängäge och kollade på film i myskläder.. Så soft! Somnade framför tv:n och vaknade när Joakim kom hem på natten.. :)
 
Idag åkte vi hem från Sthlm och på vägen diskuterade vi vad vi skulle äta till middag.. Sambon ville ha något enkelt (att laga), själv var jag mer sugen på något roligare.. Så jag gjorde detta:
 
 
Helstekt plommonspäckadfläskytterfilé med vitlökskroketter, kokt färsk brysselkål samt rödvinssås som jag spetsade med lite portvin och kanel..
 
Riktigt gott vill jag lova! Åh vad jag gillar att laga mat! :)
 
Jag tycker verkligen att det är tråkigt med färdiga köttbullar (jag köper aldrig hem det!) , tycker det är tråkigt att bara koka pasta och steka en korv.. Jag gillar bättre att laga mer vällagad mat och gärna långkok, något gott kött eller en pastasåsimprovisation.. :)
 
Gillar du att laga mat? Har du någon favoritgrej du gör?
 

Nyårslöfen..

 
 
Det här med nyårslöften har aldrig varit någonting för mig egentligen.. Jag har ändå aldrig kunnat hålla dem! :P

Men detta året så tänker jag såhär, att det är inte ett specifikt nyårslöfte jag har bara för att det är nyår, utan mer allmänt ett löfte till mig själv..

Det löftet jag har täkt att ha i år är att fortsätta lika bra med träningen som jag gör nu! :)
Nu i mitten på januari kommer jag att ha tränat aktivt i 1 års tid, det är verkligen bra jobbat av mig tycker jag!
Därför hoppas jag på att under 2014 fortsätta lika bra med den fina vanan jag har fått in..

Nyårsaftonen var förövrigt trevlig. Jag, sambon samt min lillasyster åkte ut till ett par vänner och spenerade aftonen med ett gäng kompisar i deras hus.. Vi bidrog alla med något till middagsbordet , jag bidrog med fläskfilé och mögelostsås.. Till detta fick vi en kanongod potatisgratäng och sallad! Efterrätten blev gammal hederlig marängsviss! :)
 
 
Superdupermätt blev jag, trots att jag lämnade lite sallad kvar.. Sååå gott! Efterrätten åt vi några timmar senare.. Innan efterrätten spelade vi ett julklappspel. Vi hade alla fått köpa 2 paket var med ett sammanlagt värde på 50kr. Sedan slog vi 2 tärningar och fick man dubbelslag fick man plocka ett paket. När alla paket var slut fick man öppna dem och visa upp vad man fått och sen började det roliga.. nämligen klappnappningen.. Fick man dubbelslag fick man ta ett paket av någon annan. Under klappnappningen hade en deltagare ställt ett alarm på sin mobil på en ospecifik tid.. Alla blev ju förtjusta i vissa saker och "slogs" om vem som skulle vara ägare till dem när tiden gick ut..
 
 
Själv gick jag hem som vinnare! Jag fick flest paket av alla när spelet var över! ;)
 
 
Fick hjälp av lillsyrran att fixa naglarna till nyårsfirandet också.. riktigt fina! :)
 
 
 
Sen avslutar jag med en helt random blir jag tog härom dagen..
Snacka om stort chips??? :P
 
 
God fortsättning alla fina läsare!
Skriv gärna och berätta om just du valt att ha något nyårslöfte i år? :)
 

RSS 2.0