Vägning 31/3 - 2014

Jahapp. Måndag igen, men denna gång i en ny lägenhet i en ny stad! :)
Flytten gick bra, men vågen visade inte lika bra.. Man ska inte komma med ursäkter till varför men kosthållningen denna helgen har ju inte varit helt bra då de varit flytt. Det har blivit endel smörgåsar, fikabröd och godis.. sådant som är lätt att ha tillhands när allt är kaos i lådor! Sedan har jag nog druckit för dåligt också..
 
Hursomhelst, här kommer resultatet..
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 74,1kg
Dagens vikt: 74,7kg
 
Viktförändring +/-:
Sedan förra veckan: +0,6 kg
Sedan operationen: 70,1kg
Totalt sedan flytstart: 84,2kg
 
Ja, som ni ser var det inte helt perfekt denna måndag. Men å andra sidan gick jag ju ner så otroligt mycket till förra veckan så en liten uppgång kanske man får räkna med..
 
Nu ska jag fortsätta packa upp lådor här hemma!
 

Att lämna ett jobb..

Igår hade jag ångest över att gå till jobbet idag och imorgon.. Jag trodde att det skulle kännas jätte tungt och motigt att vara där, nu när det är sista veckan..
Men imorse när jag kom till jobbet kändes allt precis som vanligt, allt gick lika lätt och stämningen på jobbet var som vanligt.
Då jag har haft en del komptid att ta ut nu på slutet så skulle jag sluta kl 14.15 idag för att bli av med den sista kompen.. Det var inte så många kollegor inne just vid den tiden, men utav dem som var där var det två som inte skulle jobba imorgon som jag fick ta avsked med.. Vi kramades och lyckönskade varandra.
Den ena har jag jobbat väldigt nära nu det sista, då vi har ingått i "inneteamet" på jobbet (dvs. jobbat mestadels inne på boendet och nära de brukarna som bor där).
Hon gav mig ett kuvert som en liten flyttpresent..
 

(På en av dubbeltrissen vann jag faktiskt 60kr!) :)
 
När jag sedan satte mig i bilen för att åka hem kände jag att det helt plötsligt blev så tungt och verkligt!
Den sista månaden har ju gått så himla fort, så det känns som att jag nog inte hunnit fatta att det faktiskt är nu som jag slutar på mitt jobb..
Men nu när jag satt i bilen kände jag att verkligen kom ikapp mig och jag fällde ett par tårar på vägen hem.. Usch, det känns tungt! Tungt att veta att jag imorgon lämnar ett jobb jag verkligen gillar! Lämnar kollegor som jag gillar, som jag kanske aldrig mer kommer att se igen!
 
Jag har lämnat andra jobb tidigare.. Men då har det mer varit för att sommarvikariatet tagit slut, eller att jag som timvikarie inte har behövts mer.. Men detta är första gången som jag själv har tagit det stora beslutet helt själv! Att av egen fri vilja lämna ett bra jobb, som desutom var mitt första fasta jobb! Det får det att kännas tungt..
 
Men jag kan inte gräva ner mig i det här nu, utan får helt enkelt blicka framåt på lördagens stundande flytt och min nya start på ett nytt jobb på tisdag..
Jag hoppas verkligen att jag kan komma att trivas lika bra där som jag har gjort tillsammans med mina kära kollegor på Höstsol!
 
Imorgon är det sista dagen...
 

Jag åt våffla..

Jepp. Nu har jag ätit våffla och det gick bra!
 
 
Jag åt 3/5 våffla (dvs, 3 utav 5 hjärtan på våfflan..) och på detta hade jag jordgubbssylt och grädde som jag blandade ihop..
Gott var det! :) Och jag fick inga problem av det alls.. Hade säkert kunnat äta hela, men ville vara lite försiktig då det var min första våffla..
 
Väl hemma igen åt vi korv med bröd till kvällsfika.. (att äta våffla till middag är ju inte så matigt egentligen)..
 
 
Så korv med bröd med senap, ketschup och rostad lök! :) Mums!
 
Nu ska jag ta och hoppa i säng.. kl 10.00 imorgon kommer bovärden och gör en lägenhetsbesiktning inför utflytten..
 
God natt!
 
 

Våffeldagen..

Ja, då var det redan våffeldagen och en av mina närmsta vänners födelsedag!
Jag sitter i detta nu och väntar på att sambon ska komma hem från jobbet så vi kan sticka över dit och fira henne.. :) Hon ska såklart bjuda på våfflor (mitt förslag.. ;) ) å av oss får hon presenter! :)

Jag kan faktiskt inte minnas exakt när jag åt våfflor senast.. Vet bara att jag inte har ätit det efter operationen och troligtvis inte på något år före det heller.. Jag minns mig äta det när vi bodde i en av våra tidigare lägenheter i Brickebacken.. Samt hemma hos ett par kompisar på Tärnvägen hade vi värsta våffeldagen ihop med en massa vänner.. Men det var ju många år sedan!
 
Jag har alltid gillat våfflor, men jag har också alltid tyckt att det har varit väldigt mäktigt att äta! Våfflor i sig, samt slyt och grädde blir maffigt.. Så jag tror inte jag kommer orka äta så mycket nu som opererad.. Men äta det ska jag! :)
 
I övrigt idag har jag känt mig konstig.. Lite nere liksom..
 Vet inte om det har å göra med att flytten närmar sig. Att jag liksom inte hunnit känna efter någonting kring det här med att detta är sista veckan på mitt jobb. Att jag nästa vecka ska börja ett helt nytt jobb. Att vi på lördag flyttar till (för mig) en helt ny stad. Att vi numera är lägenhetsägare med lån och allt vad det innebär..
 
Tanken på att åren går och att jag fyller 26år i höst..
 
Ja, jag vet inte.. Mycket att processa antar jag.. Tycker bara det är skumt att jag ingenting känt tidigare kring någonting!
Men jag är alltid sådan konstigt nog.. Jag har hela livet haft väldigt lite känslor över när stora saker händer.. Men före, eller i efterhand kommer känslorna.. Men just då de sker så är det som att jag är helt ... blank.. ? Typ känslolös nästan.. :S
Nej, inte känslolös.. men bara inga reaktioner åt vare sig det ena eller andra hållet..
 
Jag hoppas ju såklart att flytt och allt kommer att bli så bra som jag hoppas på. Jag tycker att det ska bli spännande med ett nytt jobb, en ny stad..
Men saker jag bävar för är det här med att hitta nya bekantskaper.. Hur gör man liksom?? De vänner jag har idag har jag haft i så många år nu, och de övriga kontakter jag har är bara bekanta jag har via mina vänner känns det som..
Men hur hittar jag nya egna vänner i en helt ny och väldigt stor stad?
 
Jag är också världskass på att hålla kontakten med folk som bor långt bort också! Eller, inte världskass, men det slutar alltid med att man tappar kontakten med dem för att man inte hörs tillräckligt, eller inte ses tillräckligt..
Jag är rädd att det ska hända med mina nuvarande vänner.. Att deras liv ska gå vidare utan mig helt enkelt.. att jag typ "glöms" bort i den hektiska vardagen.. Och att jag ska göra det samma mot dem.. Blähä! Det vill jag inte ska ske..
 
Nej, nu ska jag sluta sitta här och snurra runt i "tänkt om" tankar.. Man blir bara väldigt deppad och förvirrad av dem.. Men det är ju bra att jag känner någonting nu iaf.. Har väntat i veckor på att känna någonting inför denna väldigt stora förändring som håller på att ske i mitt liv!!
Kanske är därför min mage mer eller mindre har "kukat ur" så?? Har liksom fortfarande varje morgon lös avföring.. skumt!
 
Aja.
 
Nu ska jag iaf snart iväg och ha en trevlig eftermiddag med mina vänner och käka efterlängtade våfflor!! :)

Vägning 24/3 - 2014

Plötsligt händer det... som man säger.. men denna veckans viktminskning måste ha att göra med magontet och avföringen att göra!! Jag tror att jag kommit fram till på egen hand att det måste varit förstoppning som var så jävlig!! För jag har haft avföring varje dag, ibland flera gånger om dagen, löst, sedan dess.. Skönt iaf att inte ha ONT av det längre!
 
Så man kan väl säga att jag skitit ut veckans viktminskning! ;) haha!
 
Startvikt: 158,9kg
Förra veckans vikt: 76,5kg
Dagens vikt: 74,1kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 2,4kg
-sedan operationen: 70,7kg
-totalt sedan flytstart: 84,8kg
 

Inte nog med att det vart en väldigt fin viktminskning sedan förra måndagen.. nu kan man mer eller mindre säga att jag är normalviktig också!! Då vi mätte mig för ett tag sedan och konstaterade att jag är 1cm längre än vad jag var när jag var som fetast är jag alltså numera 172cm lång! Detta gör att jag har ett normalt BMI vid 74kg! Nu väger jag 74,1kg, så nog kan man räkna det som normalt? ;)
 
Helt sjukt.. Jag känner mig verkligen inte så "smal".. Jag hade aldrig kunnat drömma om att nå så långt innan jag gjorde min operation! Jag undrar ibland vart denna resan kommer att sluta (stanna av)..?
Jag borde ju typ vara nöjd här.. Men samtidigt är jag inte riktigt det då jag fortfarande inte kan gå in i vilken butik jag vill och köpa ett par snygga byxor.. Min mage,rumpa & lår är fortfarande på gränsen till för stora för "normala" storlekar..
Så jag skulle vilja att de blev lite mindre.. sen är jag nöjd!
Blir det några extra minus på vågen i samband med det så är det bara en bra bonus då det kan vara bra att ha några kilos marginal till "överviktssträcket".. :)
 
 
Detta overkliga vågresultat begrundas över en av de bästa frukostar jag vet!
 
 
En varm kopp te med ett kokt ägg på knäckebröd! (en skiva ost under ägget är ett måste! ;) ) Sedan gärna lite grönt och ibland piffar jag till det med någon krydda på toppen.. Mums!
 

Ont i magen..

I onsdags började jag dagen med en avkopplande frukost hemma innan det var dags att bege sig till stan och möta upp kollegorna för en halvdagsutbildning..
 
 
Till frukost kokade jag rågflingegröt med ikokta russin samt toppade med en liten skvätt mjölk och pyttelite ica strö-söt.. (Skålen på bilden rymmer exakt 2dl upp till kanten, men som ni ser är den inte upp till kanten här.. så ni får ett hum om mängden..)
 
På utbildningen fick vi en förmiddagspaus där de bjöd på te och en ljus smörgås med pålägg.. Jag drack mitt te samtidigt som jag åt smörgåsen (tänkte att den inte var lika viktig att ta upp näringsmässigt..)
 
Efter halvdagsutbilndingen stack jag och hämtade smörgåstårtor samt hem och hämtade kaka samt glass.. Mellan kl 13-16 skulle vi ha APT (jobbmöte) samt avtackning av en kollega som slutat samt av mig själv som ska sluta..
 
Vi 13-13.30 åt vi smörgåstårta och drack te igen..
 
runt 15.30-15-tiden åt jag en bit kaka med lite glass till..
 
 
Det blev vinbärsrutor (glutenfria, samt häflten vanligt socker/ hälften strö-söt) med vaniljglass..
 
Hemma blev det detta till middag:
 
Saffransfisk med kokt potatis..
 
Jag åt en knapp halv potatis samt en liten bit fisk..
 
Till kvällsfika blev det lite naturell (sur) yoghurt med en tsk eko-jordnötssmör samt lite bär/mandlar i..
 
Nu över till magontet..
 
Jag tror det började någon gång redan dagen före egentligen.. att jag kände mig uppsväld.. Men just denna dag så började jag få ont i magen, jag tror att det startade kring förmiddag/lunch.. Det var som en molande smärta mitt i buken (innanför naveln).. Det kändes ömt när jag tryckte på magen.. Kändes ont och ömt i tarmarna.. När jag åt mat så gjorde det ondare och den molande smärtan ökade.. Efter ett par timmar efter varje måltid avtog det något, men försvann aldrig helt..
 
På kvällen hemma tyckte jag att det var riktigt jobbigt, hade ingen lust alls att äta varesig middagen eller kvällsfikat, men jag kände ju att jag samtidigt inte bara kan skita i att äta.. Så jag åt, och fick mer ont pga att jag åt..
 
Jag la mig den kvällen med ont i magen, somnade med magont..
 
Igår morse när jag vaknade hade jag inte ont i magen längre.. Skönt, var min första tanke!
På förmiddagen drog jag iväg till gymmet och tänkte köra 15min löpning som uppvärmning och sedan syrkepass.. Men när jag skulle till att springa så kände jag att det gjorde ont i tarmarna när det "hoppade omkring".. Så jag saktade ner och körde en PW istället med hög lutning.. Resten av träningspasset gick bra..
 
Väl hemma så kände jag att det ömmade lite fortfarande i magen..
 Å så kändes det lite resten av den dagen.. Jag fick inte direkt ont i magen något mer, men den kändes lite mörbultad..
 
Idag har jag inte heller ont i magen.. Men när jag trycker och klämmer på buken känns det lite ömmt fortfarande..
 
Jag har alltså ingen aning om vad detta kan bero på.. Ev. åt/drack jag fel så att något kanske fastnade? Eller så var jag förstoppad? (för nu har jag "gjort ifrån mig" varje morgon sedan den dagen.. idag tom 2ggr dock löst)..

Så jag vet inte helt vad det kan ha berott på.. Men jag hoppas att det är över nu och inte kommer tillbaka.. Man blir ju en smula oroad när man har ont i magen och inte vet varför.. För det är ju aldrig ett gott tecken att så ont och inte veta varför? Det är ju aldrig normalt att ha ont liksom! Och i magen finns det ju 1000 saker som kan gå fel.. Det kan vara allt ifrån blindtarmen till tarmvred till förstoppning till magsår till mensvärk till ja, vem fan vet!
 
Skönt att det är över nu iaf! Ville bara dela med mig utav min mindre trevliga upplevelse..
 
 
 

Vägning 17/3- 2014

 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 76,5kg
Dagens vikt: 76,5kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 0kg
-sedan operationen: 68,3kg
-totalt sedan flytstart: 82,4kg
 

Idag känner jag mig bara så totalt fet och uppblåst!
Även om jag inte har gått upp något i vikt på en vecka, trots helgens utsvävningar, så kan jag inte hjälpa att jag bara känner mig så..
 
Jag ser alla hudvalkar, drömmer mig själv bort till en slankare kropp.. Kommer det någonsin bli verkligt? Å hur mycket kommer det inte att kosta mig? (och kommer jag vara nöjd då, eller kommer jag hitta nya saker att må dåligt över?)
 
Det sjuka i kråksången är att jag aldrig har varit så nära normalvikt som jag är nu, i hela mitt vuxna liv!! Men samtidigt så har jag heller typ aldrig känt mig så ful och oattraktiv som jag gör just nu heller!!
 
När jag var större, då visste jag ju om att jag var det. Alla runt omkring mig såg att jag var det.. Det gick liksom inte att dölja för någon.. Men nu, nu ser jag hyfsat normal ut, något mullig kanske.. Men det är bara skenet som bedrar när jag har kläder på mig..
För utan min förklädnad ser jag bara så tjock och föråldrad ut.. Vem vill ha en sån kropp? Vem kan älska en sådan kropp?
 
I ärlighetens namn fattar jag inte ibland att sambon fortfarande vill ha mig.. för inte ens jag själv vill ha mig! Varför vill han?
 
Ja, som ni hör är detta en dålig dag..
När jag hade dåliga dagar förr så unnade jag mig (läs straffade jag mig med) en massa onyttigheter.. Gärna en påse chips och en burk med Ben & Jerrys (glass)..
Men idag ska jag inte sjunka så lågt till den nivån.. nej.. så långt ner får jag inte sjunka idag.. Det enda jag inte gjorde idag var att gå till gymmet som jag egentligen hade planerat..
 
Jag hade liksom ingen motivation till det idag, ingen glädje för det.. (fast jag egentligen borde varit mer motiverad att gå dit just FÖR att jag känner såhär idag.. Varför kunde jag inte varit det istället??)
 
Men jag gör alltid såhär när jag får en svacka.. Straffar mig själv mer.. Varför??
 

Min helg i stort..

Ja, då var det söndagkväll igen och jag känner mig lagom trött! :P
 
I fredags var jag ledig och unnade mig lite lyx i form av klassisk ansiktsbehandling för mina friskvårdskuponger ifrån jobbet.. :)
Solen sken så jag passade på att ta mig en skön promenad in till stan med solbrillerna på!
 
Efter ansiktsbehandlingen mötte jag upp en kompis och vi strosade runt i lite affärer i jakt efter något att ha på oss under lördagens tjejkväll.. En till kompis anslöt sig och vi alla tre letade efter något att ha.. En av oss hittade en ny fin klänning som hon skulle ha tjejkvällen till ära! :)
 
Jag tog sällskap med en av tjejerna på vägen hem då vi bor lite åt samma håll. Men då vi kommit till henne började det regna!! :( Jag fortsatte en bit till men jag blev så frusen i regnet att jag ringde till sambon som fick komma med bilen och hämta mig. Gulliga sambo! <3
 
Den kvällen åt vi tacos och såg på film..
 

Jag hade även köpt narutgodis (massa chokladdoppade saker..) som vi åt som snax, men jag åt lite väl mycket av det så jag gick och la mig på sängen med magont och illamående runt 10-tiden.. Usch! Vid 23.30 tiden gick jag upp ur sängen för att gå på toa och borsta tänderna.. Då var jag fortfarande illamående!
 
På lördagen vaknade jag tidigt.. Redan vid halv åtta var jag pigg och jag lämande sängen redan före 08.. Men jag fick ta mig någon kopp te framör datorn i väntan på att sambon skulle vakna så vi kunde äta frukost.. Strax före 09 går jag och väcker honom för att jag inte ville vänta på frukost mer :P
 
Jag hade tänkt att dra till gymmet denna dagen men så var det så fint väder..
Så jag kom på den bra idén att jag och sambon skulle ut och springa ihop! Sagt och gjort, 3,75km på 31minuter gjorde vi i stormvindarna som var denna dagen! Det är inte illa pinkat tycker jag..
 
Jag fixade ett gott mellanmål till oss denna dagen:
Fruktsallad bestående av jordgubbar, banan, blodapelsin, hackade sötmandlar. Sedan blev det en klick naturell kesella spetsad med lite vaniljsocker samt en mörk mintchokladkula jag delade på mitten.. (detta var sambons tallrik, själv åt jag mycket mindre än detta..)
 
Kvällens middag bestod av en av mina favoriträtter blad den klassiska svenska husmanskosten:
 
Hemmagjord köttfärslimpa! (gjord på fläskfärs) kokt potatis, kokta morötter, salt&smörgåsgurka, underbart god gräddsås med lite utav löken som låg runt om limpan i ugnen samt en pytte klick med gelé! MUMS!!
 
Som sagt så var det ju på lördagkvällen det skulle vankas tjejkväll, så efter middagen var det bara att svira om, packa drycken och dra till en tjejkompis där vi skulle hänga..
Fyra av mina närmsta tjejkompisar samt jag hade det jätte trevligt denna kvällen! (anledningen denna gången till tjejkvällen var faktiskt att jag snart flyttar från dem.. Så jag fick en liten present av dem! Ett presentkort på Carlings så jag kan shoppa snygga kläder nu i vår! ;) ) Jätte gulligt av dem, jag hade verkligen inte förväntat mig present!
 
Vi satt och prata gamla minnen, lyssna på musik från förr (högstadiet/gymnasiet) och var allmänt nostalgiska denna kvällen.. Mycket trevligt!
Vi avslutade kvällen på Harrys med att dansa loss fram till stängning vid kl02..
 
Efter det gick jag och mötte upp sambon som själv hade varit på grabbkväll, mötte honom och ett par grabbar.. Vi käkade på Burger King innan vi sedan tog en taxi hem..
Vid 03,30 var vi hemma och kring 04 var vi i säng..
 
Imorse vaknade jag vid 09, då hade sambon redan klivit upp.. Det första jag möts av är info om att Örebros dricksvatten ej är ok då något har läckt ner i det, så vi fick ställa oss och koka vattnet imorse för att ens kunna dricka..
Jag har inte varit något bakis alls idag, bara trött (vilket inte är så konstigt då jag dels aldrig är ute så sent samt att det inte vart så himla många timmars sömn..)
 
Jag och sambon beslutade oss för att göra något iaf denna dagen, så vi gick på en dagsbio vid 15-tiden..
 
En animerad 3-D film fick det bli.. Lite lagom lättsamt idag! :)
 
Nu har jag precis packat ett par flyttlådor, vikt tvätt samt väntar på att hänga upp en ny maskin med tvätt.. Så jag har nog varit mer produktiv idag än vad jag annars brukar vara dagen efter utgång..
 
Hoppas sambon återvänder snart (han är på ica för att köpa vatten.. uppkokt vatten som man sedan kylt ner igen är inte så värst gott att dricka..) då tänkte jag att vi skulle se på en film och kanske käka lite lösgodis som vi köpte efter bion..
 
Ja, helt nyttig har jag inte varit i helgen.. Nu har det blivit naturgodis, alkohol, chips, hamburgare och snart lösgodis.. Men vad fan! Det har varit helg! Och detta var förövrigt min sista lediga helg i Örebro! :)
 
Vi får väl se vad vågen säger imorgon om detta..
 
Fortsatt trevlig kväll!
 
 
 
 
 
 
 

Premiären blandat med andra funderingar..

Ja, igår var det premiär för mig att springa utomhus! :) Jag har verkligen aldrig gjort det förr (förutom det man blev tvingad till i skolan) och jag orkar mer nu än vad jag orkade då!! :)
 
Jag sprang väl något långsammare än vad jag gör på bandet på gymmet, men å andra sidan så var det ju av helt egen kraft som jag tog mig framåt och runt "slingan".. Det var en väldigt cool känsla att orka springa samma sträcka som jag när jag var o-opererad/ nyopererad tyckte var jobbig att gå!! :)
 
 
Här har ni mig, härligt svettig efter att sprungit iaf 3km ute i friska luften! :)
 
Jag fyllde på energin hemma sen med en underbart fluffig och saftig fläskpannkaka!
''
 
Senare till kvällsfikat vart det en liten rostad smörgås med smör och hemmagjord tonfiskröra samt 1st smoothie (gjord på 2gigantiska färska jordgubbar, 1/2 banan, ca 075dl kesella samt ekologiskt vaniljpulver) Jag drack dock bara hälften och gav resten till sambon då jag vart mätt..
 
 
Jag har varit så dålig på att få i mig frukt känner jag.. Jag har liksom hela tiden försökt prioritera proteiner vilket har gjort att jag inte tyckt att frukt är ett fullvärdigt mellanmål.. Men å andra sidan så har jag ju ändå inte fått i mig asmycket proteiner på mina mellanmål heller då dem ofta på jobbet består av 1 knäckemacka med räkost / baconost på tub..
 
Så nu ska jag försöka få in lite mer frukt i min vardag.. Och ev. utöka mina måltider till 6ggr/ dag då jag egentligen inte får i mig så mycket kalorier per dag om jag bara äter 5ggr.. Men vi får se hur det går med det..
Jag är ju väldigt rädd för att "överäta", rädd för att kunna äta mer och mer, och större portioner.. Vill inte gå upp i vikt någonsin mer!! (ok, vid en graviditet är det ok).. Jag vill liksom inte falla in i något sämmre ärmönster som sen blir svårt att bryta..
Men samtidigt måste jag våga lita på mig själv att jag klarar av att hantera det här med maten.. Det är sjukt svårt!
 
De som säger att de inte har haft ett matmissbruk innan de opererade sig inser nog inte hur fel de har.. Jag trodde inte det heller först, men nu inser jag har det faktiskt var så..
Jag använde mat och godis mm som tröst, uppmuntran, belöning, tidsfördriv -ja, till allt och alla situationer! Jag åt extremt stora portioner och åt extremt mycket onyttigheter i form av glass/godis/chips där emellan.. Kanske inte varje dag, men när jag hade mina "ätar perioder" så var det extremt stora mängder..
 
Idag har jag inte samma beteende.. Jag försöker att endast äta när jag måste/är hungrig.. Vilket också kan bli lite svårt/missvisande.. För vissa dagar är jag knappt hungrig alls, utan jag äter mer för att det då faktiskt kan ha gått 4-5h sedan jag åt och det är helt enkelt dags för att äta.. Andra dagar kan jag vara hungrig mer eller mindre hela dagen, men vill inte äta hela tiden för att jag är rädd för att falla in i gammalt dåligt mönster.. Så då försöker jag också sålla ut "är jag verkligen hungrig, eller är jag mest sugen?" och försöker helt enkelt äta efter "klockan".. Vissa dagar när jag har "hungerdagar" äter jag någon gång extra (förutom de där 5ggr/dag jag brukar äta).. Ibland tycker jag att det är bra att jag tar ett 6e mål, ibland kanske tom ett 7e mål, men ibland får jag ångest av att jag gjort det.. det känns som att jag har "överätit", fuskat och varit onyttig då..
 
Så med andra ord har jag fortfarande ett kämpigt förhållande till det här med maten.. Jag försöker hitta den sunda balansen, men ibland är det verkligen svårt!
Jag försöker att inte sätta några förbud mot mig själv, jag får helt enkelt äta allt jag vill! Men, vissa saker bör ej vara för ofta! Men hur ofta är för ofta?
 
Hur ofta är det okej att dricka alkohol? När man dricker alkohol, vad bör man egentligen välja att dricka och hur mycket?
Hur många gånger på en vecka är det okej att ta en fika med kompisar? Ska man få ha fredags/lördagsmys varje helg, eller bör det vara nån gång i månaden? Och isf, ska det vara både fredags och lördagsmys eller bara en av dagarna?
Lill-lördag (dvs onsdag), är det ok att lyxa till det lite extra då? Eller är det bara en dålig ursäkt att få äta något mindre nyttigt?
Blir man bjuden på kalas, bör man ta lite av det på fikabordet eller borde man be om ett glas vatten och en frukt istället?
 
Ja, som ni ser.. Listan kan göras lång med frågetecken kring det här med vart den hårfina gränsen ska gå till vad som är sund och vad som blir för mycket av det goda..
 
Hur resonerar ni kring dessa saker?
Kan ni både äta kakan och ha den kvar? Eller måste ni dra hårdare gränser allt eller inget?
 
Kycklingpastasallad
 
Bakad potatis med hemmagjord tonfiskröra..
 

GBP bilder!

Jag kände att det var väldigt längesedan som jag tog nya bilder och kände att det var hög tid nu! Så igår "tvingade" jag sambon att knäppa några nya! ;)
 
Start 30/10-12
 
11/4-13
 
 
12/12-13
 
11/3-14
 
Här kommer något nytt jag aldrig tidigare visat er förut, nämligen förändringen i underkläder...!
 
30/10-12
 
11/4-13
 
12/12-13
 
11/3-14
 
 
Ja, nog har jag allt smalnat av sedan 29/10-12 då min första dag på flyt inför operationen startade! Helt sjukt egentligen att jag totalt än så länge har "tappat" 82,4kg!!
Men som ni ser så blir inte kroppen helt snygg bara för att man går ner och blir hälsosammare.. Lår och rumpa är gropiga och väckiga.. Ryggen har massa lös hud och "handtag" där bak som ni ser.. Överarmarna är tjocka och fladdriga..
Men det är så jag ser ut just nu! Förhoppningsvis drar huden ihop sig något mer på sikt.. annars får jag kanske överväga andra åtgärder..
 
 

Vägning 10/3 - 2014

Måndag igen och jag ställde mig på vågen idag med en förberedelse att ha gått upp i vikt! Jag var så säker på det efter denna helgen med mindre nyttig mat, läsk och chips.. Men å andra sidan efter denna helgens promenad samt gårdagens släpande av möbler, flyttlådor mm i första flyttlasset till sthlm så har jag nog gjort av med en del kalorier ändå! Jag kan bara säga att jag har grym träningsvärk idag i både armar, axlar, nacke, rygg och lår.. haha!
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 76,6kg
Dagens vikt: 76,5kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 0,1kg
-sedan operationen: 68,3kg
-totalt sedan flytstart: 82,4kg
 

Som sagt, iget stort minus denna gången på vågen.. Men jag var så bombsäker att jag skulle ha gått upp så jag blev ändå helt överlyckligt lättad över detta resultatet! :)
 
Jag har börjat fundera på det här med kalorier in och förbrukning av kalorier (ut).. Jag är verkligen ingen expert på att räkna ut sånt, har alltid tyckt det varit krångligt och tycker fortfarande att det är just det, krångligt!! Men jag har börjat försöka höfta till det lite för att summera vad jag landar på under en dag..
En normal vardag då jag är som vanligt (skötsam) så äter jag mellan 1000-1200 kcal..  Det är väl egentligen ganska lite?? Borde jag äta mer??
 
Jag vill ju fortfarande gå ner i vikt.. Även om jag inte har många kilo kvar till "magiska" BMI 25 så känner jag mig tyvärr fortfarande tjock..!
För när jag ser andra tjejer som väger som mig, min längd, samma bmi så är de smalare än vad jag är!! Jag kan inte köpa byxor i vilken affär jag vill, då jag fortfarande har så stora vader, lår, rumpa och mage för att få plats i dem!
Jag stör mig så sjukt mycket på mina dallriga lår och mage just nu.. Det känns som att de förstör hela min verklighetsuppfattning!
 
Egentligen är jag ju inte så jätte stor längre, lite mullig kanske man kan kalla mig.. Men fet? NEJ! Tjock? Ja, enligt mig själv.. (men enligt andra? vet inte..)
 
Men tar jag av mig alla kläder så ser jag en skrynklig, dallrig och ful kropp som inte alls tillhör en frisk 25-årig tjej! Den tillhör en 80-årig gammal kärring!
Med bröst som hänger utan innehåll kvar i påsarna, överarmar som ser ut som att jag har vingar, lår som dallrar, mage som är rynkig och hängig.. (naveln ser ledsnare och ledsnare ut för varje dag..) , dallrig och gropig rumpa, överflödig hud på flanker och rygg som får mig att se ut som en såndär hund med flera hudveck vid huvudet ni vet..?! (kommer inte ihåg rasens namn nu)..
 
Jag känner mig verkligen inte attraktiv alls avklädd..
 
Men med snyggt sittande kläder på så tycker jag att jag är ganska fin! :) Då ser jag ut som den fräscha 25-åringen jag känner mig som!
Men varför kan jag inte få se ut som henne jämt? =(
 
 

tidsfördriv..

Ja, nu sitter jag i bilen på g upp till nya lägenheten med ett släp fullt med lådor och annat! Känns så konstigt att vi faktiskt flyttar till en helt ny stad (för min del) om mindre än en månad!!
 
Jag räknade ut igår att jag bara har 10 arbetsdagar kvar på mitt jobb innan jag lämnar det för mitt nya.. känns lite vemodigt då jag trivs med mina fina kollegor och jobbet i sig, men samtidigt kul med en ny erfarenhet..
 
Igår var en riktigt soft dag.. jag vaknade vid 06,30 första gången men somnade om i små vändor och beslutade mig för att gå upp kl 08. Helt utvilad! :) jag strosade runt lite i lägenheten och bakade sedan scones till frukost och väckte sambon 08,45 med färdig frukost :)
Vi åt i godan ro och sedan pysslade vi på olika håll en stund innan vi tog en promenad i vårsolen ner till stan.. vi satte oss vid slottet en stund och kikade på folk.. sen promenerade vi till vår favoritfik Fröken Brogrens Veranda och tog en go fika innan vi promenerade hem igen.
 
Hemma kollade vi på vår tv-serie vi följer just nu och bara hade det soft.. Vid tretiden gick vi och la oss på sängen en stund och vi somnade hårt båda två till 17,20.. sen satte vi igång med middagen och medan den var i ugnen blev det en dusch..
middagen blev mycket god och kvällen spenderades framför mer serier.. perfekt soft dag inför denna mer "tunga" dag i form av flytt.. 
 
 
 
 
 

vägning 3/3 -2014

Då var det dags att rapportera.. har haft fullt upp hela dagen med nyckelutlämning, kollar in nya hemmet, Ikea, kontraktskrivning på nya jobbet, bilbyte mm...
 
Hur som helst, dags för veckans vågresultat:
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 77,3kg
Dagens vikt: 76,6kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 0,7kg
-sedan operationen: 68,2kg
-totalt sedan flytstart: 82,3kg
 
Ja, nu verkar det helt plötsligt hända grejer på vågen igen! Ännu verkar inte resan vara slut.. :)
 
Tycker att det är jobbigt att skriva inlägg från mobilen så det blir inte mer än såhär idag.. nöjd är jag iaf med veckans resultat!
 
 
 

RSS 2.0