Ledig dag.

Igår hade jag en ledig dag och det var såå skönt! :)
 
Som sagt så vaknade jag ändå hyffsat tidigt och avnjöt en stor kopp te i väntan på att sambon skulle vakna.. När han väl gjorde det kl 09 så var det äntligen dags för frukost!
 
 
Jag lyxade till det och gjorde äggröra på 1 ägg, salt & peppar och en liten skvätt grädde. Sedan blev det en liten rostad smörgås (nyckelhålsmärkt) med 10% ost och eko-aprikosmarmelad. Mums! :)
 
Kring halv tolv skjutsade jag sambon till hans mamma där han skulle hjälpa till och fixa lite i hennes lägenhet.
Själv for jag vidare till Liljeholmsgallerian där jag tänkte shoppa lite för att sedan ansluta till hjälpen hemma hos hans mamma..
Jag sprang in och ut genom diverse affärer och hittade massor! Och köpte massor! :)
 
Det vart:
3st klänningar
1 par vita kortare leggings
1 långlinne/tunika-aktig
1 par solglasögon
1 tunnare skärp att ha kring midjan
2 par skor
1 tunn öppen "tröja" i sladdrigt material med fickor (att ha ovanför ex klänning/linne)..
 
 
Jag vart helt dö-förtjust i dessa skor så jag var bara tvungen att köpa båda nyanserna! ;)
 
Som sagt, en hel del shopping vart det så jag hann aldrig med att hjälpa till hemma hos "svärmor".. :P
Åkte bara dit och sällskapade med att äta en seeeen lunch.. (på tok för sen, jag borde verkligen slängt i mig något tidigare.. men jag överlevde ändå)..
 
Idag har jag jobbat igen, i pissregnet! Tycker jag ser på instagram att alla andra har så jäkla vackert väder, solar och har sig.. Men här är det pissväder!! :(
 
Ikväll, eller ja, nu snart ska vi iväg på middag hemma hos Joakims lillebror och hans tjej. Hon är ifrån Holland och hennes mamma & hennes snubbe är här på besök så vi ska få träffa dem och äta god mat (hoppas jag iaf att vi får..) :)
 Det är alltid kul att gå bort på mat och se vad man blir bjuden på.. Sen är det skönt att ibland slippa laga mat själv, även om jag tycker om att laga mat..
Jag har iaf förberett inför morgondagens middag, lagt in kyckling i marinad.. :)
 
Jobbar den här helgen.. Men dagarna springer iväg fort på jobbet så det gör inte så mycket.. Lite bättre pengar är det ju också..
 
Nej, nu ska jag se vad jag ska ha på mig till middagen.. Trevlig fredagskväll alla!

Smaklökar..

Ja, som ni vet har jag ju fått lite förändrad smak efter operationen när det gäller mat.. Jag har liksom breddat mina vyer och gillar numera saker som FISK! och ibland tom keso..
Än så länge har jag mest testat vit fisk som torsk, sej och tonfisk.. Lax tycker jag har smakat så jäkla mycket FISK jämt när jag smakat.. så det har jag inte riktigt vågat mig på ännu..
 
Men jag tycker att det är så lustigt att man kan gå från att faktiskt tycka något är äckligt före operationen till att det helt plötsligt är gott!
 
Detta gjorde jag i förrgår till middag:
 
Ugnsbakad sej med ett täcke av cream fraiche & ajvar relish. Kring fisken ligger även purjolök och fetaost.. Mums vad gott detta blev!
Jag hittade på detta recept helt själv från huvudet och det blev bra.. bara det är ju helt sjukt, att helt plötsligt vet jag hur jag ska göra en god fiskrätt - JAG som ALDRIG lagat fisk innan typ :P
 
Har ni något som ni börjat tycka om efter operationen som ni aldrig innan ens kunde se åt? :)
 
Något som jag däremot alltid har gillat är ju GRILLAT och igår åkte vi äntligen iväg och införskaffade våra balkongmöbler! :)
 
Det blev en "korg"soffa med två fåtöljer samt bord.. Tror det kommer att bli skitbra! :) Bild kommer när vi monterat ihop dem..
 
Nej, nu ska jag äntligen få äta frukost.. Har varit vaken sedan halv åtta och väntat på att sambon skulle vakna! :P Men nu är det dags! :)

Ha en bra röd-dag idag! :)
 

Det är måndag..

.. och jag tänker inte uppdatera någon vägning idag!
 
Jag har tänkt på det här med "besatthet" osv av våg och vikt mer och mer och har helt enkelt kommit fram till att jag inte kommer att uppdatera vågresultat varje måndag längre.. Jag har ändå varit opererad så pass länge nu att varje vecka egentligen är överflödigt.. Jag tycker mig märka mer och mer att vikten studsar upp, droppar ner och sedan lite upp igen.. Känns liksom inget meningsfullt att skriva om dessa upp och nergångar varje vecka.. Utan jag tänkte nog göra det 1 gång/ månad istället.. Första måndagen i varje månad ska jag dokumentera min vikt och delge er också.. :)
 
Jag tror att det får räcka för att se om min fixering minskar något.. :)
 
I fredags firade vi Joakims mamma som fyllt år. Vi gick till en restaurang som heter Landet och ligger vid Telefonplan.
Huvudrätten var kalventrecôt, grillad lök/sparris, ajvar relish-sås och små helstekta kulpotatisar..
Jag sattsade på köttet! ;)
 
Till dessert tog jag bokstavligen något som hette "choklad i burk".. Supergod ljummen fyllig chokladröra med flingsalt på toppen.. Mums!
 
Beställde en drink också, men denna var lite väl bitter för min smak.. Härlig hallonsmak, men en väldigt bitter eftersmak av gin?
 
Selfie på t-banan.. :P
 
Idag pasade vi på att inviga vår balkong med grillning på el-grillen..
 
Marinerad fläskytterfilé (som legat i egengjord marinad sedan igår kväll), till detta blev det stekt färsk vitkål samt sweet chipotle bbq-sås. Mums!
 
 
 
 
 

Att vara för fixerad..

Jag fick lite kommentarer på mitt senaste inlägg att jag nog blivit lite för fixerad vid siffrorna på vågen nu, och ni har helt rätt! Tack för att ni säger det till mig, för jag behöver höra det!
 
Jag HAR blivit för fixerad.. Men som ni vet är alla onda cykler svåra att bryta, men jag ska verkligen försöka nu!
Jag ska börja med att återgå till att BARA väga mig 1gång/vecka max! Dvs, inga fuskvägningar där emellan, som faktiskt har hänt både 1 och 2 gånger varje dag!!
Min sambo har lovat att ta batterierna från vågen om jag inte följer detta nu.. Så from måndag är det 1 gång/vecka som gäller, annars ryker batterierna!
 
Anledningarna till att jag blivit så fixerad är många.. men dels beror det på min stora rädsla att gå upp i vikt igen.. och dels min stora ovana att stå still i vikt/ vara på en hälsosam vikt.. Det har jag ju liksom aldrig gjort förr! Förr var vägning alltid så laddad med ångest, för varje gång jag ställde mig hade jag gått upp massor! Varje gång var en hemsk uppenbarelse att jag blivit ännu fetare..
Så dels försöker jag nu arbeta på att det inte ska vara massa ångest bara för att jag gått upp lite i vikt.. Samt att jag försöker inse att vara på en hälsosam vikt innebär att man pendlar lite upp och lite ner.. Ingen normal människa väger exakt samma hela tiden!
 
Men som sagt så sitter allt det där så benrotat i mig sedan barnsben då min pappa, av all välmening (tror jag) vägde mig 1 gång / år och förde statestik över detta.. Och varje år så hade jag såklart gått upp i vikt, och varje år blev han arg.. Tillslut var den där ångesten för den där vägningsdagen så stor att jag hade ont i magen flera dagar innan.. å jag grät och ville verkligen inte! Ett år så hjälpte min storasyster mig och sa en "fuskvikt" som var några kilo mindre än vad min egentliga vikt var, för att han inte skulle skälla på mig allt för mycket..
Jag förstår varför han vägde mig, han ville ha koll så att det inte skenade iväg, men det gjorde det ju ändå.. Han försökte få mig att promenera mera.. Tog med mig på han och hans frus promenader.. Men de gick så mycket snabbare än mig så jag fick istället höra "kom nu blixten".. Vilket också gav en negativ effekt.. Föräldrar gör sitt bästa, men ibland så är dem utanför sin trygghetszon av kunskap och då går det väldigt fel..
som i mitt fall.. Jag började avsky allt vad motion hette.. skolka från gympatimmarna i skolan, avsky vågar och åt massa skit i smyg för att jag inte fick äta sånt öppet typ.. För inte ska väl en tjockis äta lördagsgodis? Nej, hon får en skål med rädisor och blomkål istället..
 
Ja, ni ser.. Det finns mycket som ligger till grund för min ångest kring vikten och det är väldigt lätt att bara säga "sluta väg dig".. Men för mig är det inte fullt så enkelt.. Men jag jobbar på det! Jag lovar, jag ska försöka bättra mig..
 
Men jag hoppas att ni har en förståelse för min fixering och finns här och stöttar mig åt vilket håll det än barkar.. För den här bloggen handlar ju ändå om min resa efter min operation, och jag skulle ju ljuga om jag inte talade om alla dessa saker också.. Allt är inte alltid en dans på rosor, för även rosen har sina törner.. :)

Gjort det igen..

I tisdags tog jag mig ju som sagt den där långköraren ute.. Igår fick jag med mig sambon på nästan en lika lång..
 
 
Inte så pjåkigt va? :)
 
Kände dock idag att jag var en smula mör i höfterna.. Så idag kör jag vilodag! ;)
 
Sen är jag smått irriterad på den där jäkla viktökningen! (när jag tjuvväger mig så verkar den inte ha släppt ännu..)
Jag håller ju på med "Myfitnesspal" nu och registerar motion och mat som sagt.. Å varje dag ligger jag under det mål som appen sagt att jag ska ligga på för att gå ner 0,5kg/vecka.. Det borde ju hända någonting då!!
Eller äter jag för lite då så att kroppen ställer sig i "svält" och vägrar släppa till?? =/
 
Jag tycker att det är så svårt att veta vad som är bra och inte.. Jag äter ju typ så som jag alltid gör, men ändå ligger jag under vad jag "borde" ligga på..
Någon här som är bättre kunnig på det där än vad jag är som har några goda råd?
 
I tisdags åt jag hemmagjord moussaka på aubergin. MUMS!
 
Igår blev det tomatsoppa med vitlöksbröd (kanske inte världens sommrigaste mat, men gott)..
 
 
Idag gjorde jag vitlökssmörstekt sej med mangoris och kall limesås.. Riktigt fräscht och gott!
 
Åh, imorgon är det äntligen fredag och sista dagen för denna arbetsvecka! :)
 Ska verkligen bli skönt med ledig helg! Denna helgen är verkligen fullplanerad.. Imorgon vid 18 ska vi möta sambos familj på en restaurang på Telefonplan och äta middag. Vi firar att sambons mamma fyllt år..
På lördag drar vi till Örebro och sover över natt hos ett par kompisar. Vi ska fira att en annan av våra vänner fyller 30år nu på söndag! :) Ska bli kul att komma ner till Örebro igen och träffa vännerna som man inte sett sedan flytten och vissa inte sedan ännu tidigare än så..
 
Ha en fortsatt trevlig torsdagskväll! :)
 
 
 
 

Det här med träning..

..ja, jag har ju inte varit så jäkla aktiv sedan jag flyttade.. Jag var ute och sprang en gång typ samma vecka vi flyttade upp.. Men sedan har det bara varit någon sporadisk promenad med sambon (och knappt det..)
Men idag var det skönt väder och jag var ledig, så jag tänkte att jag skulle ta mig en springtur..
 
Någon springtur blev det typ inte alls, utan snarare en långpromenad! Jag började springa men fick snabbt håll.. Gick en stund och tog en liten springtur efter någon kilometer igen.. Men som sagt.. Hade ingen ork och fick håll så lätt!! Fan vad irriterande att jag inte har någon bra "grundkondition", så nu när jag har haft så långt uppehåll så får jag ju nästan börja om från början igen.. Men förhoppningsvis går det väl snabbare att få tillbaka det denna gången? :)
 
 
 
Det blev en mycket längre promenad än jag hade tänkt (dels för att jag inte riktigt visste vart jag var påväg.. eller hur jag skulle gå tillbaka,, :P haha!) Men det blev ju en bra sträcka tillslut ändå, så jag skulle kunna tänka mig att ta den någon gång igen! Passerade 3 badstränder på vägen utmed vattnet.. Såå härligt det är att bo så nära vattnet! :)

Vägning 19/5- 2014

Måndag igen och tyvärr hänger pluset kvar..
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 73,5kg
Dagens vikt: 75kg
 
Viktförändring:
-sedan förra veckan: +1,5kg
-sedan operationen: 69,8kg
-totalt sedan flytstart: 83,9kg
 
Ja, som sagt så hänger pluset kvar, tyvärr! Men förhoppningsvis så försvinner det snart igen.. Jag kikade tillbaka lite på min statestik den senaste tiden och det verkar hoppa lite upp, lite ner, lite upp och lite ner igen just nu.. Kanske så börjar min vikt mer eller mindre stabilisera sig nu.. eller så kanske det är en välbehövlig "paus".
 
Hur som helst har jag nu laddat hem appen "Myfitnesspal" för att mest ha koll på mitt matintag.. Jag har lagt in i den ett mål om hur mycket jag skulle vilja gå ner i veckan samt "slutmål".. Så jag ska enlig den appen äta 1600kcal/dag för att nå det.. Tränar jag ska jag äta mer.. Men igår kom jag endast upp i ca 1254kcal.. dvs 346kcal "för lite"..
samma i lördags, kom upp i 1398kcal då, saknas 202kcal..
 
Jag scannar in många streckkoder för att få så exakta värden som möjligt av det jag äter, men vissa saker får man ju höfta till det.. Som idag när jag gjorde en egen kycklingsallad med couscous i så valde jag i "menyn" ett så likt förslag på kycklingsallad som möjligt..
 Så helt exakt kanske inte min kcal blir/ dag.. Men jag brukar försöka höfta till lite i överkant för att vara på "säkra" sidan med att inte äta för mycket.. Så egentligen kanske det fattas ytterligare kcal per dag?
 
Det ska ju inte vara bra att äta för lite heller.. för då ställer väl kroppen in sig på "svält" och håller hårdare i kilona?
 
Aja. Lite kul är det iaf att registrera lite vad jag äter, iaf på ett ungefär! :)

Fy faaaan!

Blev påkörd av en smitare idag!!
 
Jag var inte den enda bilen som kördes på, och det visade sig att "brottsbilen" är anmäld stulen.. Polisen är inkopplad så vi får se vad som sker..
 
 
Snyggt, eller vad tycker ni??
 
Huven går inte att öppna alls pga att den är så tilltryckt!
 
Tur att jag hade en sådan bra dag igår iaf, nu när den här vart så pissig..
 
Igår träffade jag ju som sagt en av er läsare.. :)
Så såg jag ut..
 

Vi satte oss på en uteservering i Gamla stan och tog varsin underbart god förrätt och drack ett par glas vin.. :) Mycket trevligt!
Efter det strosade vi lite längs gatorna och trillade in i ett par små butiker på vägen till T-centralen..
 
Samma kväll hemma gjordes det pizza.. (egen deg och egenkokad tomatsås!) Den till vänster är: tonfisk/ räkor/ kronärtskocka. Den till höger är: skinka/ färska champinjoner/  färsk ananas.
Mums!
Gjorde självklart egen pizzasallad också! :)
 
 
 
 
 
 
 

Resor och "blind date".. :)

I förra veckan fick jag och sambon ett infall att planera semestern vi får ihop i sommar (2 veckor).. Huxflux hade vi bokat resa! :)
 
Det blir måndag-måndag.. På måndagen startar vi med att åka från Sthlm till Prag. Där ska vi bo på vandrarhem några nätter, ganska så centralt! :) Någon som har varit där som vill tipsa om något man borde uppleva där?
På torsdagen flyger vi sedan vidare från Prag till Rom! I Rom ska vi bo på ett pensionat till måndagen då vi åker hemåt igen.. Åh vad härligt det ska bli att få komma bort, och bästa av allt, 2 städer på 1 vecka! :)
Känns bra att vi dels åker utomlands, men att det inte bara är sol och badsemester (som vi hittills mest har gjort..) utan stadsresor där vi istället kan uppleva mer och se till att äta god mat!
Har ju ingen större lust att visa upp min kropp på stranden direkt i år ändå.. så som allt hänger och sladdrar.. vart ska jag ens hitta en bikini som håller upp mina påsar till bröst på ett bra sätt?
 
Härligt att en del av semestern är planerad iaf!
 
Sedan så fick jag ett trevlig infall att vilja träffa nytt folk. Så på fredag som det ser ut just nu ska jag faktiskt träffa en av mina bloggläsare för en eftermiddagsfika! :) Så kul! Jag brukar alltid känna mig smånervös när jag ska träffa någon jag aldrig sett förr.. Men vad fasen, man måste ju våga för att vinna! :)
 
Över till något mindre kul..
Fick en smärre chock imorse när jag "fusk" vägde mig!! Jag hade gått upp 1,6kg sedan i måndags.. hur fan är det ens möjligt liksom?? Detta räknas inte in till vanliga vägningsstatestiken eftersom att det inte är måndag.. Men vad fan, vad händer? :(
För 1,5 veckor sedan så bytte jag preventivmedel från minipiller till vanliga p-piller.. Visst finns det väl en biverkning att man kan gå upp i vikt av det.. Men sååå mycket, på sååå kort tid?? Kommer det försvinna eller kommer det bli mer? =/
Usch, jag borde inte nojja så.. Det kan ju lika gärna bero på mycket vätska i kroppen och dåligt tömd tarm.. Men det känns bara så sugit!
 
Fy fy fy!
 
Igår efter middagen här hemma drog jag och sambon ut på en timmes promenad. Skönt att det faktiskt var lite soligt också just denna kvällen! :) Vi hittade ännu en vacker och ännu större badplats precis i närheten av oss.. Är det inte vackert så säg?
 

Vägning 12/5- 2014

Måndag igen och jag har en ledig dag för mig själv.. :)
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra vägningen: 73,5kg
Dagens vikt: 73,5kg
 
Viktförändring:
-sedan förra veckan +/-0kg
-sedan operationen: 71,3kg
-totalt sedan flytstart: 85,4kg
 

Att väga sig känns alltid som en rysk roulette, speciellt efter helgen.. Så jag är alltid lika glad när vågen inte pekar uppåt! :) Att väga samma som förra veckan är ett bra tecken tycker jag, det betyder att jag sköter mig stabilt och inte "överkonsumerar" i kalorier.. :)
 
Det har verkligen varit skönt med en ledig helg!
 
I fredags åt vi middag hemma jag och sambon, sedan gjorde vi något så "roligt" som att tvätta mellan 19-22.. :P
Kycklingwok med cocosmjölk och nudlar.. Min farmor kommenterade bilden på instagram att hon tyckte jag hade lagt upp mycket och undrade om jag skulle kunna äta upp allt detta.. Då skrev jag att det var upplagt på en liten assiett och att det inte var mer än vad jag brukar äta.. Då förstod hon att det visst inte var så mycket på tallriken som det först såg ut! ;) (hon trodde nog det var en normalstor..)
 
 
Vi såg även på en film "Django".. Jag var så himla trött att sista halvtimmen satt jag och somnade.. så tillslut så gick jag och la mig istället för att försöka "se klart".. Tur att jag sett filmen 1 gång tidigare, för jag avskyr att inte se klart!!
 
I lördags vaknade jag redan tio i sju, men tänkte att det var lite väääl tidigt att gå upp, så jag fick mig att somna om till kl åtta! Sen gick jag upp.. Jag tog mig en stor kopp te i väntan på att sambon skulle vakna så vi kunde äta frukost.. Han vaknade inte förrän typ kvart över nio..
Vi åt frukost och sedan började vi fixa här hemma.. Vi städade, vek in tvätten från gårdagen samt började förbereda inför kvällens middagsbjudning..
 
Efter lunchen drog vi iväg till Liljeholmsgallerian och köpte födelsedagspresent till Joakims mamma som fyller år här nu snart i maj, samt uträttade lite andra ärenden.. Slutligen så gjorde vi en veckohandling på ica där innan vi drog hem igen!
 
Väl hemma var vi så trötta efter allt folk i gallerian så vi tog oss en välförtjänt tupplur.. Efter det blev det snabbt in i duschen och sedan fixa iordning det sista inför kvällens middag..
 
Gästerna anläde strax efter kl 19, det var Joakims lillebror och hans tjej vi hade äran att ha här denna kvällen..
 
Vi bjöd på fördrink i form av en Bellini (prosecco med persikopuré)..
Till huvudrätt bjöd vi på Pulled pork i tortillabröd med hemmagjord cole slaw. Till maten bjöds det på rödvin. (själv drack jag cider då jag inte gillar rödvin..)
Lite senare bjöd vi på efterrätt som bestod av hemmagjord mintchokladmousse toppat med färska hallon. Till detta bjöds det på kaffe/te samt en päronlikör (Baja päron)..
 
Det var en mycket trevlig kväll som innehöll mycket musiklyssnande, prat om resor och diverse.. Gästerna drog hem strax före kl 01.. :P
Vi fick över av maten så igår åt vi det igen till både lunch och middag.. Sååå gott båda gångerna!
 
En dålig bild på en halväten dessert.. ;)
 
Igår hade vi en slapp dag. Vid 11-tiden var vi iväg och träffade på en gamal kompis till mig som inte bor så jätte långt ifrån oss nu (hon bor i bromma).. Där spenderade vi några timmar med att fika och umgås med henne, hennes kille och deras lille son på 4,5månader.. Vi tog oss även en liten promenad innan det var dags för oss att åka hemåt..
 
Resten av dagen spenderades i soffan framför serien "Suits" och runt 19-tiden gick vi med paraply i regnvädret ner till Ica och köpte oss en påse med lite lösgodis.. Det blev ca 12 bitar var..
Jag åt upp mitt godis under reserande del av kvällen och kände mig äckelmätt och blev trött.. Vid 22-tiden la vi oss.. Efter en stund, kande runt 22.30-23-tiden (kollade inte på klockan) så märkte jag att jag låg och übersvettades!! Det bokstavligen rann om hela mig.. Jag tror att detta var en bieffekt på några bitar för mycket godis.. =/
Det gick iaf över efter en stund och idag mår jag som vanligt..
 
 

Old habits die hard..

Ja, jag har blivit medveten om en gammal vana som smyger sig på.. Nämligen stress och ätandet under stress!
 
Då jag jobbar inom hemvården är det ingen hemlighet att det är ett tidspressat och delvis stressigt jobb! Det har det varit i vilken stad jag än har jobbat inom hemvården, såväl kommunal som privat.. Så som sagt, stress i yrket är ett faktum..
Och vad händer då med mig när jag är stressad? Jag klarar av stress väldigt bra, jag gillar mitt jobb och har inga svårigheter att fördela tid och prioritera rätt i jobbet. Jag visar inte för dem jag går till att jag har mycket att stå i utan är i nuet hos den jag är.. Jag gillar att ha ett jobb där det händer saker istället för att sitta och rulla tummarna.. Så att ha lite stress kan bara vara positivt för mig iaf.. Men blir det för mycket stress, då slår det ut lite fel.. och i mitt fall så är det maten som påverkas (inte hur jag utför mitt jobb).. Jag småäter!
Är jag stressad har jag mycket svårare att göra de bättre aktiva valen och det slinker mycket lättare ner onyttigheter!
 
Jag vill verkligen inte att det ska vara så, men samtidigt är det en tuff nöt att knäcka.. den är väldigt inprentad sedan många många år tillbaka.. Och som ni själva kanske vet med er, så är det svårt att vara helt rationell när man är stressad.. =/
 
Men, jag är ju väl medveten om detta som ni hör. Så jag är ju på god väg att ta tag i det.. Jag får helt enkelt ta en dag i taget och stålsätta mig när trycket för småätandet trycker på..
På mitt jobb finns det nämligen alltid godis/kakor att tillgå, och det är alltså dessa som ibland då blir svåra att motstå.. Jag säger inte att jag vräker i mig mängder, utan att det blir någon bit.. Heller inte varje dag.. Men jag blir ändå så irriterad när det händer, för det känns inte som ett "aktivt" val att ta den där biten, utan mer som ett invant tvång..
 
Hur gör ni med era gamla matdemoner? Har ni några bra tips på hur man vänjer sig av med dem?
 
Jag är ju liksom inte helt inkörd i skiten så som jag verkligen var för, inte på långa vägar.. Utan detta är en vääääldigt tidig varningsklocka! Och jag gillar att jag numera faktiskt får upp ögonen för problemen innan de hinner bli riktiga problem..
 
 
Jag blev ju som sagt lite nojig då med detta "småätandet" att jag började tänka på hur mycket mat jag faktiskt äter.. Jag mätte upp denna måltiden i dl och det ni ser på bilden är 2dl mat! När det väl låg på tallriken tyckte jag själv att det såg sjuuuukt mycket ut! Men det är det ju egentligen inte alls.. Det är rätt lite..
Jag äter ju alltid min mat på samma assiett hemma och jag brukar inte mäta upp maten.. Men eftersom jag gjorde det denna gången så inser jag att hade jag ögonmåttat upp maten hade jag inte lagt upp lika mycket, utan iaf 1/2 dl mindre!
 
Ibland kan ögonmått bli lite missvisande åt båda hållen.. Hur har ni det med era ögonmått?
 

Vägning 5/5 - 2014

Ny vecka och fina resultat väntar..
 
 Ny lägstavikt blev det idag!
 
Startvikt: 158,9kg
Förra veckans vikt: 74,4kg
Dagens vikt (som sagt): 73,5kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 0,9kg
-sedan operationen: 71,3kg
-totalt sedan flytstart: 85,4kg
 
 
Trots all viktminskning är det svårt att förstå att jag faktiskt ser ut såhär numera.. att revbenen typ syns igenom skinnet.. Helt otroligt!
 
Idag har jag haft en ledig dag och därför har jag passat på att baka bullar.. (något nyttigare då jag använt sötströ istället för strösocker..)
Det blev två varianter.. Vanliga kanelbullar samt snurror med kardemumma/mandelmassa.. :)
 

Mat mat mat..

Grekisk "pytt" med turkiskyoghurtsås.. Sååå gott!
 
Spenatsoppa med ägghalva samt en liten smörgås.. Detta är min favvo soppa!
 
Gjorde flygande Jakob för första gången i mitt liv och det var skiiiit gott! :)
 
Mitt favoritsätt att tillaga falukorv, ugnsgratinerad! (Jag köper numera bara falukorv med hög kötthalt, tittar du på sånt?)
 
Fenomenet "mugcake" är ibland väldigt passande när man är lite sugen på en nyttigare kaka.. Detta är en jordnötsmugcake!
 
Vi är oftast duktiga på att laga all mat hemma själva.. men ibland vill man bara få äta hämtmat! :)
 
Denna goda medelhavsinspirerade paj! (har kanske visat den förut?)
"Naturell" tjockpannkaka med en egengjord mangosås..
 
Lasange! Hur gott är inte det??
 
Ja, detta var ett bildregn på mat.. Jag bjuder på ännu en bild (som inte är mat):
 
 
Jag då/ Jag nu.. Lite skillnad??
 

RSS 2.0