Det gick fort!

Shit, idag när jag kom hem ifrån jobbet så låg den där i brevlådan.. kallelsen till läkaren för plastikbedömningen!!
 
Helt otroligt! Jag hade ju hoppats på att jag skulle bli kallad före jul, men hade ingen större förhoppning på det.. Men nu är det verklighet! 17 december ska jag vara på Karolinska i Solna och få min bedömning..
 
Känns sjukt spännande och nervöst! Känns så nära men ändå så långt ifrån.. för jag har verkligen ingen aning om vad de kommer säga.. Känns verkligen som att det kan gå hur som helst på det där mötet!
 
Önska mig lycka till!!
 
Imorgon far jag och en tjejkompis till Uppsala efter jobbet.. Vi ska parta till det lite då vi är lediga på torsdag. Vi ska sova över hos en av hennes tjejkompisar som pluggar där.. Ska bli så kul. Känns som att det blir ännu roligare nu när jag kan fira att kallelsen kommit! ;)
 
 
 

Provsvaren

Fick brev hem igår från min läkare på vc. Hon skrev bara att värdena såg alla bra ut och att vi fortsätter med samma förebyggande medicinering som tidigare..
Hon skrev också att hon har skickat ny remiss till plastiken med dr kompletterande bilderna..

Det var ju skönt att värdena var bra iaf! Men lite kul hade det ju varit att få veta siffrorna och inom vilket spann bra värden bör ligga.. men men. Man kan väl inte få allt..

Väntar med spänning..

Som sagt fick jag ju dra tillbaka till vc i torsdags eftermiddag för att komplettera remissen till plastikkirurgen med fotografier på mitt häng..
Jag behövde inte anmäla mig på nytt i kassan och heller inte betala för detta "extrabesök".. utan satte mig bara på avtalad tid i väntrummet och inväntade att bli uppropad av en usk som skulle fota mig.. Jag blev uppropad och det var inte bara en, utan två medelålders usk:or som skulle dokumentera mitt häng..
Jag försökte vara så avslappnad jag bara kunde, men jag måste erkänna att det var en rätt jobbig situation.. Klä av sig tröja och dra ner byxor och trosor ner mot knäna.. Vända och vrida på sig i diverse rakt fram och profilpositioner.. Hålla ut hänget, hålla upp hänget, låta det hänga fritt osv.. Klick, klick, klick med kameran..
Den ena mätte även hänget med måttband och fick fram siffror på 11,5cm på ena sidan och 10,5cm på andra sidan.. Hon skrev ner den högsta siffran på "rapporteringspapret"..
Som sagt var det en ganska jobbig och besvärande situation men det är ju lika bra jag vänjer mig.. Kirurgen lär ju titta och känna osv ännu mer närgående antar jag.. Tyckte ändå att kvinnorna skötte det lugnt och bra. De frågade lite om jag hade gjort en operation och de tyckte absolut att jag borde få en plastik! De sa att de tycker att det borde vara landstingets skyldighet att hjälpa oss med vårt häng efter operationen eftersom de tog på sig ansvaret från början att operera oss.. Har man gjort A får man göra B också, så att säga.. Snällt sagt av dem. :)
 
Så nu väntar jag med spänning dels på att få svar på mina blodprover.. samt att få kallelse till plastikkirurgen för bedömningen.. Här i Stockholm är det besök inom 30 dagar som gäller vårdgarantin för remiss till specialistvård.. Hoppas att de kan uppfylla det!
 
Om jag skulle bli godkänd sedan så är det inom 90 dagar som gäller vårdgarantin för behandling.. (det lär de ju säkert inte kunna hålla..) Men om de skulle göra det så skulle jag ju kunna vara opererad i Mars redan!
 
Det är ju verkligen inte långt kvar isf..
 
Men nu ska jag inte gå händelsen i förväg.. Ingenting är säkert förrän kirurgen sagt sitt! Men jag hoppas såå!

Besök på vårdcentralen..

På morgonen idag var jag till vc för att få en remiss iväg till plastiken..
Jag träffade en mycket trevlig kvinnlig ST-läkare som hade läst på så gott hon kunde ang remiss osv till plastiken. Vi pratade endel kring mina besvär med buken och dess häng.. Talade om vikt, bmi och hon tog ett ungefärligt mått (själv tyckte jag nog att hon kunde gjort just mätningen noggrannare.. men var hon nöjd så vem är jag att klaga..) Hon skickade iväg remissen till plastiken på Karolinska..
Sedan tog vi även 5 provrör med blod för att kolla upp diverse värden då det snart gått 2 år sedan min operation..
 
 
 
Nu vid lunch ringde ST-läkaren upp mig och sa att remissen från plastiken kommit tillbaka med krav om fotografier på hänget.. Så i eftermiddag ska jag tillbaka till vc till undersköterskorna där så de får ta kort på mig att bifoga med remissen.
 
Hoppas bara att dem på plastiken tar emot mig och tycker att jag uppfyller deras krav..
 
Man kan väl iaf säga att bollen är i rullning nu iaf..
 
Jag känner på något vis att jag står som i ett vägskäl. Jag ser tillbaka på min resa jag gjort hittills och tycker att den är otrolig. Men samtidigt så känns det svårt att ta sig framåt då jag känner mig fast i denna onaturliga kroppsskepnaden. Jag märker att ju mer tiden går, desto svårare har jag att tycka om min egen kropp.. På något vis var det ändå lättare att gilla min egna kropp när jag var stor, för jag såg då ut precis så som det "förväntades" att en tjock människa skulle se ut.. Nu, när jag typ klassas som "normal" så "förväntas" man ju se ut på ett visst sätt då med, och där skiljer sig ju min kropp enormt ifrån den "normala".. Vilket känns så svårt att bearbeta.. Jag vet att man inte ska bry sig om vad andra tycker och tänker, och egentligen gör jag inte det så värst mycket.. Men, jag kan ändå inte hjälpa att känna mig väldigt osäker och utsatt i vissa situationer, som också gör att jag undviker dem.. Badhus, stranden, "avslöjande kläder" (korta kjolar, genomskinliga strumpbyxor, badkläder, djupt urringade toppar osv).. Även om jag försöker att inte bry mig om idéal, så kan jag inte hjälpa att jag ändå känner mig uttittad som onormal i dessa situationer..
Att vara "normal" storlek men se ut som en 90-årig kärring utan kläder är väldigt tufft att leva med!
 
Jag vet att man alltid säger till alla andra att man ska älska sig själv för den man är, oavsett hur man ser ut..
Men skulle du älska det här?
 
Jag säger bara tack gode gud för att jag inte är singel! För om jag vore det skulle jag aldrig våga klä av mig kläderna inför en annan man..
 
Ibland förstår jag knappt varför min kära sambo ser i mig!?
 
 
 
 
Fatta vilken skillnad.. Inte bara åldersskillnad, utan enorm kroppsskillnad.. Vart försvann mina boobs??

Tiden går..

Ja, tiden den springer iväg och nu har jag gått och blivit ett år äldre.. Så numera är jag 26år.. Känns dock som att jag redan varit det i ett år, och tycker därför inte att det känns någon större skillnad alls! :P
 
Vad har jag gjort sen sist då?
 
Jo jag har shoppat lite.. bland annat denna klänningen..
 
 
Och denna tröjan..
 
På födelsedagen fick jag presenter.. Denna biljett och fina bukett utav kära sambon..
 
 
Jag valde själv middag på födelsedagen, och kan ni tänka er att jag faktiskt valde fisk! Ugnsbakad lax med honung, sötpotatisklyfa och olika småtomater..
 
Sen på kvällen drog jag ut med ett par tjejer.. Det blev en pub och två barer.. Vi dansade och hade kul till långt in på natten och jag kände mig väldigt fin denna kvällen.. Eller vad säger ni? :)
 
Dagen efter födelsedagen var det dags att rycka upp sig från slitenheten ifrån gårdagen och istället köra igång med matladning och bakning inför den kvällens födelsedagsmiddag:
 
Jag gjorde en underbart god älggryta med sting av chili & rött vin, robust smak av morot och palsternacka samt en härlig smak av både champinjoner och kantareller.. Till detta serverade jag små kokta potatisar och hemmagjorda rårörda lingon.. Kanongott!
 
Till dessert gjorde jag en After Eight cheesecake som var riktigt god!
 
Idag har jag varit ledig och därför passat på att fixa håret hos frisören.. De envisas ju alltid med att föna till håret och göra det platt.. Men jag vet inte om det är min grej? Tror jag trivs bäst i mina lockar!
 
I övrigt är jag förkyld.. Värst på morgon och kväll.. Hyffsat under dagarna.. Men något rosslig och lite täppt.. Men jag överlever och jobbar på ändå!
 
Imorgon ska vi gå på konsert på Fryshuset.. Vi ska se Anathema spela. På torsdag blir det ju som sagt Livet är en schlager på Cirkus. På fredag har jag tagit ledig för då far jag och sambon ner till Mariestad och min storasysters familj där vi ska spendera helgen.. Födelsedagsfirande för mig och systersonen står på agendan. :)
 
Full rulle helt enkelt men jag gillar det!
 
Förresten så har vi äntligen investerat i en ny tv!! Vi hade alltså fortfarande en tjock-tv på 32", men nu har vi köpt denna fina 50" med ultraHD.. :)
 

RSS 2.0