Efter en vecka..

Nu har jag varit opererad i en vecka och hemma i 3 dagar typ. (kom ju hem i måndags efter lunch).. Det känns som att det är nu det jobbiga börjar faktiskt..
Försda dagarna efter operationen är man ju kappt svullen då kroppen forfarande typ inte hunnit reagera på vad som hänt.. Men nu börjar den göra det. Vilket innebär att jag har börjat bli sjuuuukt svullen.. Svullen kring ärret, kring buken, ner mot musen och ja, hela mina jävla lår är stumma av svullnad nu! Å det vill jag lova ömmar och spänner rätt bra, all den här svullnaden..

Jag var på omläggningsbesök igår på sjukhuset. Jag blev inte av med mitt sista drän ännu, då det fortfarande kommer en del blod ur det.. Blodet är sjukt mörk fär på, nästan svart.. Min kirurg sa att han nästan aldrig sett så mörk dränagevätska förr, men att det inte är något farligt då det bara betyder att det måste vara venöst blod som kommer ut.. Å bättre att det kommer ut i dränet än att det lägger sig som en ansamling under huden..
Så det vi sa var att jag ska få ha dränet kvar till på måndag och sen är tanken att det ska dras oavsett..

I övrig sa usk:an och min kirurg att mitt ärr ser fint ut. Dock var det på ett litet ställe som det såg ut som att en liten infektion kanske är på gång.. Så de tog en sårodling där och satte in mig på dubbel kur av antibiotika. Den ena sorten är tydligen något i hästväg då man verkligen inte får dricka alkohol med den, blir tydligen antabuseffekt då.. Samt att jag ska undvika att sola.. haha.
Men dessa kurer med antibiotika som jag nu ska äta i 10 dagar är en försiktighetsåtgärd i första hand.. Han sa att såret/ärrområdet ser bra ut men att det är bättre att ta i förebyggande syfte.. För som han sa, om jag får infektion, då blir det mycket jobbigare, och då har vi fått oss ett problem!

Så jag är bara glad att de tar det säkra före det osäkra..

Vad han sa om svullnaden är att den är högst vanlig. Den brukar uppkomma någon vecka efter operation och den kan hålla på länge.. Och i mitt fall, då jag är snittad runt hela kroppen är det ännu vanligare med mycket svullnad även ner i benen då lymfvägarna är avskurna och den vätskan har svårt att arbeta sig iväg på annat sätt..
Så nu fick jag order om att ha så tajta byxor jag bara kan, helst gärna kanske ett par cykelbyxor.. Så när jag kom hem som drog jag på mig mina gymbyxor, det är de tajtaste jag har..

Jag har ju bara visat er resultatet från framsidan, så jag tänkte att ni skulle få se baksidan också.. Har dessvärre ingen lika bra förebild till den, men jag tror att ni kan gissa er till att resultatet är en enorm skillnad även här..
Linjen ni ser upp på ryggen är bara kirurgens ritning, inget snitt eller så. Till vänster ser ni det dränage jag har sittandes kvar..
 
Ja, jag kan verkligen inte klaga på mitt resultat.. Jag är verkligen nöjd på alla sätt och vis..!
Det enda jobbiga nu är ju som sagt all svullnad.. Den får mig att känna mig ännu tjockare än förut.. För jag kommer verligen inte i några av mina jeans just nu pga. mina svullna lår! Känns så sjukt och jobbigt att veta att jag blivit av med 5kg hud men att jag nu är så svullen att det varken sys på vågen eller kan märkas på mina kläder ännu..
Men det är ju som sagt bara hjärnspöken som jävlas med mig.. Jag vet ju att denna svullnad kommer att ge med sig.. Även om det kan ta ett bra tag.. En viss svullnad kan kvarstå i typ 6 månader efter operationen, men den här värsta svullnaden är kanske kvar någon månad..

Så åter igen måste jag brottas med mina hjärnspöken och överlista dem om den verkliga sanningen.. Att jag har ett lyckat resultat och kommer vara så jäkla fin sen efter all läkning! :)

I natt har jag haft svårt att sova pga värk.. Jag har svårt att sova på sidan som jag alltid annars gör.. Så jag sover på rygg och rör mig typ inte en fena under natten.. Så jag blir så enormt stel och stum i hela kroppen.. Sedan måste jag ju ha korsetten på mig dygnet runt också.. Och igår bytte jag från korsetten jag fick på sjukhuset (då den var tvungen att tvättas) till en jag köpte av en tjej på nätet.. Å den är verkligen snortajt! Vilket såklart är jätte bra för sitt syfte.. Men just nattetid känner jag att det blev så jävla jobbigt.. Så jag längtade efter min andra korsett.. Somnade kanske runt tolv i natt och har vaknat vid flera tillfällen.. Vid halv sex fick jag nog och kunde verkligen inte hitta någon skön ställning mer, så det var bara att gå upp.. Å nu sitter jag här..

Lillsyrran är här på besök, hon kom hit sent i tisdags kväll.. Har vart skönt att ha lite sällskap från sin familj ett par dagar.. Men idag ska hon åka hem.
Men hon och våran storasyster kommer ju snart upp hit igen.. Då ska de hämta mig hem till Mariestad.. De kommer upp på dagen, stannar över en natt så vi hinner göra lite shopping eller så som de vill göra, sen dagen efter åker vi tillsammans ner till Mariestad.. Tanken är väl att jag ska vara där i typ två veckor under min sjukskrivning.. Få bli lite ompysslad av familjen helt enkelt..

Läget..

 
Jag fick komma hem från sjukhuset igår, äntligen! :)
 
Numera har jag bara ett dränage kvar som det tyvärr fortfarande kommer en del blod ifrån.. Blodvärdet är fortfarande lite lågt men ändå stabilt. Äter järntabletter 2st/dag och hoppas detta ska få upp värdena igen.
 
Smärtan är fortfarande hanterbart men klart jag har rätt ont emellanåt.. Hör hemma har jag Alvedon och oxynorm som smärtpreparat. På sjukhuset hade jag ju långtidsverkande preparat men det är inte detta.. Men jag tycker det går okej. Jag står ut med en del värk också..
 
Har börjat bli rätt svullen nu känner jag. Huden är hård och ömmar, ärren spänner..
 
Imorgon ska jag på återbesök för att tejpa om och sen se vad som ska göras med sista dränaget..
 
 
 
 
 
 

Hur gick det?

Nu var jag som sagt opererad. Jag var först ut i turordningen i onsdags morse.. Allt gick fint och jag fick besked om att de tagit bort 5 kilo hud, 3kg på baksidan och 2kg på framsidan.. Så det var en del..
 
På uppvaket mådde jag rätt bra så fick komma till mitt rum ganska snabbt ändå. Har ingen exakt tidsuppfattning för såklart, men jag minns att jag vart tillbaka tidigare på eftermiddagen än vad jag trodde jag skulle vara..
 
Jag hade fyra dränage ut från min kropp, två från magen och två från ryggen.
 
Jag fick hjälp upp på toa på kvällen men jag blev rätt snurrig. Åt mat men fick inget behålla.. Det kom rätt mycket blod ur ett av dränagen så dr tog massa tester på mig och höll koll på mitt HB som sjönk.. Under natten var det nere på 85 så jag fick två påsar blod. Fortsatte att spy och må illa hela natten också.. 
 
Så första dygnet var rätt tufft.. Men igår blev det bättre. Illamåendet slutade och jag kunde äta igen. Dock höll jag fortfarande på att svimma då jag gick på toa, så jag fick övervakning och gåbord.. Men det blev bättre under natten sen..
 
Idag har jag mår rätt bra. Klart jag är trött, men jag har kunnat gå på toa själv och jag har promenerat med sällskap i korridoren.. Så det går framåt. Inget illamående heller så jag äter och dricker obehindrat nu.
 
Smärta har jag såklart, men jag har räknat med värre så jag överlever den.. 
 
Idag drog de bort de två främre dränen, vilket var skönt då de har stuckit och svidit att ha dem där..
 
Jag åker troligen hem imorgon.

operationsdagen

Ja, då var dagen kommen.. Jag sitter i detta nu i entrén på KS och ska snart gå upp till avdelningen..
 
Jag fick ringa igår kväll vid 18 för att veta i vilken turordning jag skulle opereras idag.. Jag är först ut på tur då jag ska vara där 07.
 
Spännande det här.. Är faktiskt inte nervös alls.. Men klart att jag funderar på hur allt kommer att bli efteråt.. Kommer jag ha mycket ont? Jobbet jag att tycka det är värt detta för resultatet jag får?
 
Men jag tror och hoppas verkligen det.. För om jag inte hade gjort det hade det ju inte varit värt att sitta här nu..
 
 
 
Håll alla tummar för mig idag! Jag kan ju inte göra det själv då jag ligger nedsövd i 5-6h.. 
 
Ger er uppdatering så snart jag orkar med..
 
Trevlig onsdag!

Snart dags..

Det känns verkligen helt overkligt nu.. Om 3 dagar ligger jag på operationsbordet. Om 3 dagar blir jag av med allt häng. Om 3 dagar kommer jag att vakna upp och ha troligtvis den värsta smärta jag någonsin har haft i hela mitt liv.. Om 3 dagar har jag genomgått en "skönhetsoperation"..
 
Jag har verkligen känt mig konstig den senaste veckan.. Mitt humör har pendlat mellan att vara sprudlande till att vara riktigt låg.. Vet inte om det är kommande operationen som påverkar mig utan att jag egentligen vet om det.. eller om det är annat också som spökar.
 
Idag känner jag mig rätt låg faktiskt.. Hade ingen större lust att ens gå upp ur sängen idag.. sitter fortfarande kvar i sovkläder.. Jag drog mig motvilligt upp ur sängen vid typ 11 tiden.. så länge ligger jag aldrig kvar i sängen kan jag lova!! Å då somnade jag i soffan före 24 igår kväll.. vaknade upp några timmar senare och masade mig iväg till sängen..
 
Bara två arbetsdagar kvar nu.. Imorgon efter jobbet ska vi på AW på Grönalund. Vi ska köra 5-kamp och käka middag. Det ska bli kul! :)
Kul att göra något tillsammans med sina kollegor en sista sväng före sommaren då alla har semester olika tider och före min kommande sjukskrivning.
 
Ute är det grått och blåsigt.. känns som att vädret anpassat sig till mitt humör idag.. fan! Varför kunde det inte vara sprudlande solsken ute istället så jag kunde anpassat mitt humör efter vädret?
 
Känns som att jag borde fixa en massa saker.. men samtidigt har jag inte lust att göra ett piss.. Åh vad jag hatar sånt humör.. Känns dock som att det var väldigt längesedan jag kände så nu, så det kanske är på tiden? Va vet jag..
 
På tisdag efter jobbet blir det full rulle iaf.. Ska direkt hem och börja tvätta så allt är rent inför operationen. Ska bädda rent i sängen också. Sen efter kl 18 får jag ringa till avdelningen och kolla när jag ska infinna mig nästa dag. Sedan måste jag duscha i descutanskrubb på kvällen, och igen morgonen efter.. Usch, ser inte fram emot det.. Håret blir som svinto och huden känns torr som sandpapper efter det.. Men det är ett nödvändigt ont..
 
Tänk, snart är det dags..
 
Kan jag verkligen förstå att detta är sant?
Drömmer jag?

RSS 2.0