Dags för plastikoperationen..

Längesedan jag skrev nu.. men det har inte hänt så mycket.. eller jo, det har det.. alldeles för mycket.. men inte så mycket jag vill skriva om just här tror jag..
 
Men nu har det hänt en sak jag vill dela med mig av här!
 
I onsdags förra veckan ringde en ssk från plastiken på Karolinska (Solna) och talade om att jag nu har fått operationstid och ska på inskrivningssamtal hos kirurgen på måndag (läs igår)..
Så igår var jag iväg till Karolinska och träffade kirurgen.. Han kollade igenom bilderna vi tog sist, sedan kollade han på mig irl.. Klämde, lyfte och pratade lite om vad han skulle göra, vart snittet skulle bli.. Efter det så fick jag gå upp till narkosen och träffa läkaren där med, som talade om själva nedsövningen. Efter det vidare till avdelningen jag kommer att ligga inne på efteråt, tanken var att jag skulle ha ett inskrivningssamtal med en ssk där, men hon var sjuk, så jag fick bara lämna min "hälsodeklaration" där och var välkommer dit då det var dags för operationen.. Slutligen gick jag ner till provtagningen där de tog några rör med blod från mig inför själva ingreppet..
 
Så när är det dags undrar ni nog nu??
 
Den 10 juni kommer jag att ligga på operationsbordet och få min cirkumferent bukplastik gjord! Helt sjukt snart egentligen.. Samtidigt som jag visste att det skulle bli före sommaren, så hade jag ändå börjat tänka att det nog inte skulle bli så.. då månader och veckor gick utan att jag fick höra något.. man börjar liksom förbereda sig mentalt på att få vänta ett tag.. Men nu är det ju lite drygt en månad kvar bara..
Det är så näst in på dagen (hade det varit den 11e istället hade det varit precis) 2,5 år efter min gbp..
 
Idag var jag till apoteket och hämtade ut jävla massa läkemedel inför/efter operationen.. Alvedon, Fragmininjektioner, Antibiotika, Oxynorm (morfin)..
Kändes som att jag var döende när jag kom ut från apoteket med en fet påse full med tabletter och sprutor!! Men jag vet ju att det inte är så.. det är förberedande och smärtlindrande mediciner som jag säkerligen lär behöva..
Det jag glömde köpa var descutan som jag ska duscha mig med kvällen före och på morgonen för operationen.. Men det hinner jag ju göra..
 
Kvar att även införskaffa är en tajt stor gördel som jag kommer få ha typ dygnet om efter operationen. Är det någon som har tips på var jag kanske kan hitta bra sådana??
 
Så från 10 juni och MINST 4 veckor kommer jag att vara sjukskriven (troligen blir det längre).. Själva operationen tar minst 5h. så det är en stor och omfattande operation.
De kommer att börja med att söva ner mig. jag kommer somna in på 30-40sek, sen tar det 3-4min innan jag sover tillräckligt djupt för dem att sätta igång.. Då vänder dem mig på mage och börjar skära snittet utmed bålen och fixar baksidan först.. När de är färdiga med det vänder dem mig igen på rygg och skär sittet från framsidan, skär ut naveln och gör iordning min framsida innan de sedan avslutar och syr igen mig igen.
 
Självklart ser jag inte fram emot själva uppvaknadet efter operationen.. lär ju säkert ha sjukt sjukt ont! eftersom jag är snittat runtom hela mig så kommer det ju inte finnas något skönt sätt att ligga på.. Jag misstänker att det kommer strama åt mycket i huden i början.. kommer säkert ha svårt att sträcka på mig.. Men samtidigt känner jag att det ska bli spännande, spännande för att det faktiskt blir av nu och för att jag är nyfiken på hur det kommer se ut..! :)
Beach 2016 här kommer jag! (förhoppningsvis)..
 
 

Kommentarer
Postat av: Nina

Hej, har väntat på att höra från dig. Kollat på bloggen varje kväll men du har vart tyst. Men kul att det går framåt nu åh att du har tid. Blir nog skönt ska du se efter operationen. Åh att bli av med all extra hud. Önskar dig all lycka på operationen. Kram

Svar: Hej Nina! Ja, jag har varit lite väl tyst här ett tag.. ibland är det bara så svårt att veta vad man ska skriva om.. även om det finns mycket att säga. Vad är för mycket att lämna ut i sin blogg? Det är väl iof upp till bloggaren att avgöra själv..
Men tack ska du ha för att du fortfarande hänger kvar här och läser! :)
Kram
Myzan

2015-05-05 @ 21:11:34
Postat av: Familjen Lindvall -3 små troll och GBP opererad

Så roligt att höra i från dig och hur det går, har också kikat in här många gånger men inte sett någon uppdatering... men förstår att det händer saker och att man inte alltid vill dela med sig. Så spännande att du fått operationstid och att det är så nära nu! Stort lycka till, Det kommer gå jättebra! Kram Linda

Svar: Hej Linda! Tack för att du är tålmodig och hänger kvar här och läser.. :) Ja, jag hoppas att det ska gå bra och bli snyggt resultat.. kram
Myzan

2015-05-06 @ 10:32:23
URL: http://lindvallfamiljen.blogg.se
Postat av: Anne

Grattis och STORT lycka till!

Svar: Tack så mycket! :)
Myzan

2015-05-06 @ 12:55:45
Postat av: Nina

Tror nog att det är upp till dig vad du vill skriva om åh hur detaljerat. Men många uppskattar nog att läsa om det vardagliga men ibland ska det nog inte bli för personligt. Man får försöka hitta det sättet som funkar för en själv. Kram

Svar: Ja, visst är det så att man får hitta sin egen väg.. Jag har ju som sagt bloggat under många år och använt bloggen för olika ändamål olika tidpunkter i livet.. började använda denna bloggen redan 2006, men jag har raderat ut de inläggen som är så långt bak i tiden.. De äldsta är väl från 2008. Och jag har varit rätt privat och personlig till och från under åren, men det var nog för att det bara var en "vanlig" blogg förut.. Men på senare år har det ju varit lite mer riktat till min operation.. Men just nu finns det inte så mycket att säga om det heller. Vardagen flyter ju på.. Men ja, man har väl sina upp och nedgångar i hur aktiv man är i sitt bloggande och om vad man skriver. Kanske kommer det bli lite mer nu igen när det faktiskt börjar hända något igen..
Myzan

2015-05-06 @ 20:58:02

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0