Plastikkonsultation- hur gick det?

Som ni vet så var jag på en konsultation den 12 maj. Jag åkte ner till en klinik i Örebro som heter Reformedica. 
Jag har en bekant som gjort plastik där och varit nöjd med dem. Så jag tyckte att det kändes tryggt att åka dit och kolla läget.
När jag var där så kändes det skumt.. Lokalen låg helt undangömd i något kontorshus och kändes väldigt anonymt.. Visst, det ska inte spela roll, men ändå är intryck av hela atmosfären viktig i det långa loppet! 
Hur som helst, jag hittar dit och får sätta mig och vänta.. Inne i deras lokaler är allt fint och det känns som ett öppet bemötande. SSK som gav mig papprena man skulle fylla i innan besöket var mycket rar.
 
Kirurgen var en äldre man som jobbat i hur många år som helst.. Jag fick en bra känsla av honom, han ingav ett tryggt lugn. Men samtidigt kändes han väldigt bekväm av sig. Man kände av att han var en man till åren som var nöjd med sina "enklare" ingrepp som bröstimplantat och lättare plastiker/fettsugningar.. När jag drog hela min story och resa och vad jag ville ha hans åsikter om nu så kände jag att han tyckte jag var för "avancerad"..
 
Han kollade in mina överarmar, måttade, kände och förklarade hur han skulle lägga snitt och hur det skulle se ut. Han kollade in mina bröst, lyfte, "tryckte/vek" ihop dem för att visa hur ett resultat där kunde komma att se ut.

Han var dock inte villig att göra dessa två operationer samtidigt som jag önskar göra, med motivationen att det tar lång tid och att han inte orkar med allt för långa pass åt gången längre.
 
Jag frågade också ang mina lår. Jag berättade vad som väntade mig via lanstinget (Yttre lyft och fettsugning av yttersidan på låren) och frågade honom vad han ansåg om det och om man kunde göra något med insidan. Även där sa han att han inte gör mycket lårplastiker och att han inte skulle göra hela låren om ens båda samtidigt pga att det är ansträngande och tidskrävande operation.. Han tyckte att jag skulle ta det jag får av landstinget och ev göra en innre lårplastik vid ett senare tillfälle och med ev. lite fettsugning.

Som sagt. Han kändes trygg, han var väl insatt i procedurerna, men han kändes rätt bekväm med sin lilla praktik där han kunde välja vad han ville göra..
 
Jag gick ändå efteråt ut i receptionen för att kolla tillgängliga tider för ev. en första armlplastik då isf (då han inte ville göra båda samtidigt). Deras första tillgängliga var 28maj, vilket kändes sjukt snart! Å nästa var inte förrän i mitten på augusti då de har semesterstängt en lång period.
Jag bokade inte tiden utan sa att jag skulle återkomma. Jag ville hem och fundera lite.
 
När jag kom hem kände jag att det nog var bäst om jag tog en konsultation till på ett annat ställe för att kunna jämföra. Dels jämföra priser, och möjligheten att tillmötesgå de önskemål jag har.
 
I förra veckan bokade jag en tid till Akademikliniken här i Sthlm. Idag var jag där på min konsultation.
När jag kom dit möttes jag av en stor och luftig reception, man kände att detta var ett välbeprövat ställe dit många vänder sig och får god vård.
Jag får sätta mig ner och åter igen fylla i en hälsodeklaration inför besöket (jag börjar bli expert på sådana nu då jag gjort dem inför alla mina operationer och konsultationer genom åren..)
Bilr uppropad och får komma med kirurgen in på hans kontor. 
Då jag hade varit lite vag och sagt att jag ville konsultera lite kommande ioperationer efter stor viktminskning till kvinnan som hade bokat in mig så hade han fått en uppfattning om att det var bukplastik jag var där för. Men så var ju inte fallet.
Jag berättade för honom om hela förloppet med min tidigare plastik och vad jag idag var intresserad av att få konsultation kring.
Även han kände och klämde på mina överarmar och bröst för att bilda sig en uppfatting om vad han måste göra. Han visade i spegeln hur det skulle bli, vart snitt skulle ligga osv - ingenting skillde de båda plastikkirurgerna åt i detta fall.. Det enda var att denna inte alls hade något emot att göra båda ingreppen samtidigt, utan snarare talade om att det är en bra möjlighet att kombinera dessa två, och att det var vanligt att göra så.
 
Sedan talade även vi om det här med låren: Han förklarade för mig att jag har ganska krångliga lår att arbeta med. Då de dels är ganska mycket fett kvar på dem, men ändå hängade hud samt att de är rätt gropiga (celulitgropiga).. Han sa att man kan fettsuga utsidan och lyfta upp den, jag talade om att det är något jag fått beviljat att göra via landstinget. Han tyckte jag skulle göra det via dem först och att man sedan kan göra något åt insidan vid senare tillfälle när allt läkt och "landat" lite.. Han förklarade att på insidan kan man möjligen fettsuga lite och ta bort lite hud, men att jag får räkna med att ändå ha gropiga och större lår, men att det ändå kommer bli en stor förbättring och skillnad till vad jag har nu.
Jag sa att jag självklart förstår att jag aldrig kommer få några superslanka lår eller så, men att jag bara vill få bort det värsta och åtminstånde kunna få på mig normalt passande byxor, vilket han förstod och sa att det var ett rimmligt mål..

Hur som helst så kände jag under detta samtal att jag var villig att lägga min kropp i hans händer och att investera mina pengar här på detta ställe. JAG BOKADE EN OPERATIONSTID..
Jag ska dit den 16/6 och då blir det överarmsplastik samt ett bröstlyft.
 
Önska mig lycka till!!! ;)
 
 
Ps. det jobbiga blir nu bara att meddela jobbet.. Känns väldigt tungt då det är så snart i tiden..

RSS 2.0