Vägning 16/6- 2014

Måndag igen och en tuff arbetsvecka har precis startat.. Då jag var ledig torsdag-söndag förra veckan kommer jag göra igen det nu med att jobba alla sju dagar denna veckan! Men det får det vara värt då det ändå var lillsyrrans student och en härlig helg i Mariestad med familjen! :)
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra vägningen: 73,3kg
Dagens vikt: 73,7kg
 
Viktförändring:
-sedan förra vägningen: +0,4kg
-sedan operationen: -71,1kg
-totalt sedan flytstart: -85,2kg
 
Ja, det var ju inte helt oväntat att det skulle vara en uppgång på vågen efter denna helgen faktiskt.. Det blev mycket fika, mycket dricka och ja.. Så får det helt enkelt vara ibland! :) Förhoppningsvis är det ändå lilla pluset borta till nästa vecka igen..
 
Här kommer lite bilder ifrån helgen som var:
 
Jag och mina två systrar.. Ingen vidare bild på mig det där.. Men vad sjutton, den bjuder jag på.. Klänningen jag har på mig går i en ljus rosaaktig ton (syns inte så bra här på bilden..)
 
 
Det var jag och storasyster som stod för tillverkningen utav dessertbuffén som serverades på studentmiddagen hemma hos vår mamma den dagen.. På bild har vi citronbiskvier, chokladbollar i form av "cakepop", miniblåbärssmulpajer med vaniljvisp, chokladcupcakes fyllda med hallonkräm med moccafrosting, färska jordgubbar samt fläderpannacotta med rabarberkompott.. Inte illa va? :)
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Fia

Hej. Fläderpannacotta med rabarberkompott lät gott.
Har du något recept du kan dela med dig av.

Grattis till den stora viktnedgången.

Svar: Nu är detta ett stort recept på pannacotta, men du kan ju alltid göra det mindre! :)
30st

15 gelatinblad -blötlägg 5min i vatten

3 vaniljstänger som du skär snitt i, 20dl grädde, 1,5dl socker - koka upp, låt sedan dra10min. blanda sedan i gelatinet.
Blanda sist i 8dl koncentrerad flädersaft.

Häll upp i portionsskålar och in i kylen minst 4h före servering. :)

Rabarberkompott:

Jag brukar höfta till detta recept själv, så jag har inga exakta mått.. Men du kan göra ungefär såhär:

skala 6-8 rabarberstjälkar. Skär dem sedan i 1-1,5cm bitar.. Ner i kastrull med dem och ca 1-1,,5dl vatten (beroende på hur tjocka stjälkarna var) (fast i detta recept till pannacottan bytte jag ut vattnet mot koncentrerad flädersaft istället).. I med 1 vaniljstång som du skurit ett snitt i. Strösocker efter behov och smak - Ju syrligare du vill ha det, desto mindre socker tar du..

I vanliga fall när jag gör rabarberkompott som ej ska vara till fläderpannacotta brukar jag ha i malen kanel också.. Detta brukar jag också bara ta i på en höft.. Kanske 1/2- 1 tsk..

Sedan låter du detta koka upp och låt sedan puttra på svag värme tills rabarbern är mjuk. Låt svalna. Häll sedan upp en liten klick på varje pannacotta strax före servering.

Ät och njut! :)
Myzan

2014-06-16 @ 20:10:00
URL: http://gastricbypassbruden.blogg.se
Postat av: TinA

Mmm, massa gott!!

2014-06-20 @ 07:49:26

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0