28 juli

tiden går och dagarna försvinner.. snart är stora flyttdagen här, närmare bestämt på söndag!
Kvar att packa är mest småkraffs.. så det går nog ganska fort!

Idag har jag ringt till Öbo, dels för att jag inte fått min hyresavi som ska betalas denna månaden.. och dels för att få veta namnet på den personen som bodde i min lägenhet förut.. För tydligen vill Telia veta detta, så att vi kan flytta telefonen dit! Krångel krångel! Men jag tror nog att det ska lösa sig till sist ändå..
Hyran har jag iaf betalt in nu.

Huh, vad fattig jag är nu :P Det blev ju inte mycket till lön den här månaden, då det är jobbprestationen som jag gjorde i juni som kommer nu.. (juni var jag ju på semester, så det vart inte mycket jobb då).. Så fy sjutton viken dålig lön, om man ens kan kalla det för lön! Tur att vi är två i detta hushåll iaf så vi får hjälpas åt båda två! :)

Snart dags att hoppa in i duschen, så att jag sedan kan bli klar för att åka iväg och jobba kväll!

Nu när flytten är så snart så börjar det väl bli dags att planera datum för inflyttningsfest.. eller vad säger ni? :)

26 juli

Ujujuj!

I helgen har jag jobbat, jobbat och jobbat! Och emellan mina tuffa arbetspass har jag packat, packat och packat! :O

Idag, som har varit en ledig dag från jobb, har bestått av packning samt flera flyttlass med bilen. Mamma och lillasyrran kom hit i förmiddags för att hjälpa till med att packa och köra flyttlass med våra bilar. Vid lunchtid kom även storasyster med familj upp och hjälpte till de med! :) Mycket mycket uppskattat! Så nu har vi flyttat bort alla de färdigpackade lådorna som vi hade här hemma, samt lite saker till!

Jag kommer vara helt mör i kroppen utav allt detta flyttandet av saker, bärandet och lyftande! huh!
Men det är det värt det, för det måste ju bli gjort också!

Känns gött att så mycket kom iväg idag iaf. För då blir det inte så massivt när det stora flyttlasset på söndag går av stapeln! :)

Så resten av veckan kommer att innebära att packa klart samt köra små flyttlass till nya lägenheten. Packa upp lite på plats där också.

Förhoppningsvis så kommer jag väl även kunna träffa vänner denna vecka också om förslag på det kommer! :)


Nej, nu börjar det bli dags att sova. Ska upp och börja jobba 07.00 imorgon!
Sov gott allihop! :)

21 juli

Åh, vad dagarna går fort! Sakta neeer! Låt mig hinna packa klart innan nästa helg! :O (jag undrar ja om det överhuvudtaget kommer att vara möjligt!)

Igår var vi iaf till tippen och slängde massa gammal skit, rent utsagt! Gött att få det gjort! Så nu har vi inte mycket kvar alls i vårt källarförråd, och det vi har ska vi ha kvar, men flytta till det andra förrådet :P

Idag har jag flängt runt. Jobbat först, en rätt tuff dag, men det gick bra. Sen hem, hämta tapetkatalogerna, hann varva ner i soffan en snabbis.. Sen iväg till bokontoret där jag lämnade in katalogerna och pappret med alla mina val till lägenhetens renoveringar.. Till nya lägenheten där jag fick se de nya golven de lagt i hallen och köket, och det vart jätte bra! :) Jag hade även med mig en grej jag ställde dit. Sen ner i det nya förrådet med lite grejer, samt satte på det nya låset (jag bad bovärden ta bort deras lås som satt på, så jag skulle komma åt mitt förråd)..
Efter det kom jag på att jag glömde be om en "ingen reklam, tack!" -skylt.. sååååå, det var bara att åka tillbaka till dem på kontoret och införskaffa en sådan.. men den sätter jag inte upp förrän imorgon!

Svosch, sen var jag hemma och började med middagen. Jag babblade i telefon samtidigt.. Sedan kom Joakim hem, vi åt mat och sedan drog jag till Jessica en stund.. Snackade där en stund, sedan drog jag hem med ett par lådor.. Ringde några samtal och slutligen satte jag mig för att kolla på "Liar Liar" som gick på tv ikväll... Men, trots att jag hade bestämt mig för att ha en lugn kväll, fri från all packning.. Så packade jag ändå ner saker i en låda i en reklampaus..

Imorgon står det tvätt på agendan, 10-13. Samt en himla massa packning! Woho, vilken rolig fredag, enda lediga dagen på vecka.. Men som sagt, det måstes ju göras..

Men kvällen där emot blir förhoppningsvis trevlig.. Blir troligtvis ett resturangbesök imorgon kväll, eventuellt även en film på bio.. Vi får se vad vi hinner med..
Men något trevligt måste det få bli, för man kan inte jobba och stå i jämt! Man måste få ha lite kul också! :)


Ha det gött!

Kanske bloggar jag imorgon igen mellan packningen och tvättvikandet.. eller kanske inte.. vem vet.. vi får se helt enkelt vad som sker..


19 juli

Känns som att det här kommer bli en himla packningsdagbok den närmsta tiden.. men det får ni stå ut med! :P Jag behöver rensa ur mig det jag tänker på och håller på med just nu, så då blir det att det handlar mycket om sånt..

Idag har jag tagit tag i packandet rätt bra iaf. Jag packade tre lådor tills jag insåg att jag behövde köpa några nya, för de andra är så slitna.. Så jag åkte till Ikea och köpte fyra nya. Så packade jag två lådor till.. Så fem lådor totalt idag har jag packat, å dessa låder innehåller mest filmer, böcker och spel. (säger det någotning om hur mycket av det jag har kanske?)..
Sedan har jag tejpat för dvd och cd-ställ så att skivorna sitter fast och man bara kan flytta dem som dem är.. Det spar på flyttlådor iaf :P

Nu ska jag snart åka och jobba.. Jag jobbar kväll idag igen. Men det är rätt skönt ändå, med tanke på att jag jobbar sex dagar denna vecka också..

Imorgon jobbar jag dag, 7-16. Sen är det bara att sticka hem och slänga i sig något lätt, för att sedan kunna lassa bilen full med gamla tv-apparater och sådant och sedan åka till tippen med det.
När det är gjort så har vi inte så mycket kvar i källarförrådet här längre, vilket är skönt! (det är ju oftast där man har en massa skit liggandes som man inte orkar göra sig av med, men nu jävlar ska de väck).. 2 tv-apparater, 1 gammal stationär dator, 1 gammal flervånings-hamsterbur och slutligen nån gammal madrass och några gamla mattor.. Det är de vi kommer slänga imorgon.

Nej, nu måste jag dra, så jag inte kommer försent till jobbet.

Ha det bra nu allihopa! Ta det lugnt! :)

17 juli

Ännu en arbetsdag har gått, vilket gör att det nu "bara" är fyra arbetsdagar kvar till jag har EN ledig dag, och sedan jobbar igen efter det ett antal dagar.. :S
Med andra ord, halva tiden av mina två "djävulsveckor" på jobbet är till ända, endast andra hälften kvar nu.. haha!
Tycker dock att det hittills har gått väldigt bra att jobba! Jag jobbar på bra, gör det jag ska och ännu mer. Jag får beröm av chefen och sköterskan över det jobb jag gör. Det gillas! :)
Jag vet att jag är bra på mitt jobb, men det är ju som sagt kul att få höra det då och då ifrån andra också! :)

Efter jobbet idag så stack jag hem, där jag och Joakim bara slängde i oss något lätt att äta för att sedan packa bilen full med grejer som vi körde bort till nya lägenheten. Den här gången blev det prylar från källaren, som vinterdäcken till bilen, lådan med alla tomtar och lite annat..
Så vi for som sagt iväg med dessa till nya lägenheten och sedan var det bara att åkta iväg och handla på Ica Maxi..
Veckohandla, sedan hem och packa upp varor.. och slutligen laga middag..

Som ni säkert märker har dagen gått i ett kör! Men nu äntligen här på kvällen kan jag bara sitta och ta det lugnt.. Gött som fan är det!

Imorgon jobbar jag kväll, så jag får sova ut ordentligt.. vilket jag inte har kunnat gjort på hela helgen. Det ska bli skönt att kunna få sova till tio, istället för kl sex! :)

Jag ska väl försöka hinna med någon form av packning imorgon också innan jag drar och jobbar.. troligtvis blir det till att rensa ur garderoben på slitna gamla kläder jag ändå inte vill ha något mer..

Nej, nu får det vara bra för ikväll med skrivandet.. Detta blev ju ändå inget roligt inlägg, bara massa jobb, hemmasysslor och packning! bläh!

16 juli

Då var det lördag igen då.. Å jag har hunnit med en del redan. Till att börja med så jobbade jag mellan 7-14.30 idag. Det gick rätt bra, förutom att det första som hände mig imorse var att jag fick ett fett jävla papercut! Som har svidit hela förbaskade jobbdagen då jag har använt handsprit.. HUA! Men jag överlevde det ändå, men jag hoppas det känns lite bättre imorgon iaf när jag jobbar.
Sen efter jobbet så stack jag och Joakim iväg till Filmstaden och kollade på den sista Harry Potter filmen, som var så himla bra! :) Men jag ska inget avslöja, då jag vet att det finns dem ibland mina vänner som planerar att se den snart..

Efter bion gick jag och Joakim och åt middag på Pitcher's, mycket gott! Vi såg lite på damfotbollen också, men vid halvtid så drog vi hem.

Å nu är vi hemma igen då och jag vet inte riktigt vad jag/vi ska hitta på.. Joakim kollade klart på fotbollen och nu sitter han och spelar bas framför datorn..

Jag kanske borde packa ner någonting som vi kan åka med till nya lägenheten imorgon? Vi åkte en liten sväng dit igår med alla mina överkastkuddar och extratäcken samt vinterjackor.. Så vi har börjat lite iaf.. Men jag borde ta tag i detta och börja på riktigt! Men, de är ju bara frågan om när man ska palla? :P

Snart så..

Regnig dag.

Till er som kanske har missat vad det är som är på gång så kan jag berätta det igen. :)
Det är så att Joakim ska börja plugga i Uppsala nu i augusti. Han har kommit in på masterprogrammet där som har med hans utbildning att göra. Så, han kommer att flytta dit, han har fått hyra ett rum i en lägenhet som han kommer att dela med två andra personer och studierna kommer att vara två år där uppe iaf. (så han får väl försöka hitta ett annat boende under tiden, men nu till en början får det där rummet duga).

Å eftersom den lägenheten vi bor i just nu är en studentlägenhet så kan jag ju inte bo kvar i den längre då han flyttar och inte studerar här något mer.. Så det är alltså därför som jag har fått söka mig efter ett annat boende, som jag nu då alltså har hittat.

Det är mycket förändringar på gång här nu alltså. Nytt hem för Joakim, nytt hem för mig, nya studier för honom, och nytt med distansförhållande för våran del..

Och som att det inte skulle vara nog med allt flyttande hit och dit som kommer att bli nu de närmsta två månadersna framöver.. så har jag ännu ett beslut att fatta!
I våras sökte jag in till lite utbildningar, lite för rolighetens skull och ut i fall att jag skulle bli sugen på att plugga igen. Tror ni inte då att jag fick beskedet igår jag har blivit antagen till Behandlingsassistentprogrammet här i Örebro? Jo, det blev jag.. HAHA!
Det är andra gången jag söker den utbilningen, och andra gången i rad jag kommer in redan på första uttagningen.. (men förra gången låg utbildningen mer på campus i kopparberg, så jag pallade inte med det då, men nu ligger den här på campus Örebro).. Så, jag måste bestämma mig för om jag ska tacka ja eller nej till den där utbildningen som är på två år..
Måste livet vara fullt av mariga val??

Men jag tror jag vet vad det lutar åt just nu iaf..


Tur att det regnar idag så jag inte behöver känna att jag måste ut och göra något, utan att jag faktiskt kan sitta inne hela dagen och fundera och planera :P
Kanske borde jag börja packa?
Mamma och hennes man kommer iaf upp hit idag och befriar mig ifrån cross-trainern, som jag inte kommer ha plats för sen i den nya lägenheten..

Nu var det gjort!

Efter jobbet idag så stack jag iväg till Öbo-kontoret och skrev på kontraktet för den nya lägenheten, så nu är den verkligen min! Och för att inte nöja oss med det, så åkte jag även och hämtade ut nycklarna till den också lite senare på eftermiddagen på kvarterskontoret. När jag var där så fick jag även välja en massa nya saker som ska fixas i lägenheten:
Skåpsluckor i köket, handtag till skåpsluckorna, färg på arbetsbänk i köket, färg på golv i köket, färg på väggen i köket (fick inte välja tapet, bara färg),  färg på golv i hall, färg i hall samt mönster på underlaget i hall (fick inte välja tapet där heller..).
Sedan kommer de även att byta ut spisen i lägenheten. Jag fick även låna hem 3 tapetkataloger där jag nu ska välja ut vad jag vill ha för tapet i själva vardagsrum/sovrummet.
Jag har även möjlighet att få parkettgolvet slipat och fint - men jag vet dock inte om det kommer bli möjligt för mig att ta emot den möjligheten..
Dessa åtgärder kommer inte göras nu med en gång, utan nån gång under året här.. Vilket betyder att jag kommer att ha hunnit flytta i allting, vilket betyder att om golvet i det största rummet ska lipas så blir det kaos, för att jag inte har någonstans att ställa alla grejerna! (så tyvärr kan jag nog inte ta emot den tjänsten..)

Men resten ska göras iaf! Kommer att bli riktigt fint när det är klart sen! :) (när det nu som sagt blir...)


När jag hade hämtat ut nycklarna och valt klart alla de där sakerna och fått med mig katalogerna så drog jag iväg och hämtade Joakim vid jobbet.. Han visste inte att jag hade hämtat ut nycklarna också, så jag övveraskade honom med att vi åkte och köpte mat och sedan drog till den nya lägenheten och satte oss och åt på en filt jag hade tagit med. :) Det var rätt mysigt att sitta där i en helt tom lägenhet, utan el, och planera hur saker och ting ska stå sen när man flyttar in allt. Vi kollade i tapetkatalogerna och funderade vad som skulle passa, men det är inte alls lätt att hitta vad man verkligen vill ha i ett helt stort rum som ska representera både vardagsrumsstil och sovrumsstil..
Men jag har en stund att fundera, jag lånar katalogerna till nästa fredag, så till dess ska jag nog kunna ha bestämt mig!

Jag ringde idag och fixade att elen ska komma igång imorgon också, så jag får väl åka dit imorgon och fixa igång kyl och frys.
Sen måste jag ju göra det där jobbiga valet med vad jag ska ha för bredband också! Bah! Som tur e kan det vänta en stund till innan jag måste fixa med det.
Sen ska det packas en jävla massa, och slängas en hel hög med skit som inte ska få plats att skräpa på det nya stället sen!

Det är verkligen mycket som ska göras innan och när man ska flytta! Adressändring, packning, städning, uppackning, slänga saker, åka massa flyttlass, åka till tippen med skit man ej ska ha, ordna folk som kanske kan vara villiga att hjälpa till att flytta... OCH SÅ VIDARE!
Det tar verkligen tid att fixa med allt sånt, för att inte tala om pengar det går åt också.. huh!


Men nu ska jag inte klaga! :P

Varberga

Ja, idag fick jag veta att jag blivit erbjuden lägenheten jag tittade på i måndags, som jag sedan tackade ja till igår. (Jag var på första plats på den). Så idag var det bara att åka in och lämna intyget på att jag har inkomst i Örebro till dem på Öbo-kontoret. Sagt och gjort, så tog jag bussen in till stan och grejade det. Hon jag talade med på Öbo-kontoret sa att det såg bra ut och att de skulle fixa iordning kontraktet och sedan skicka mejl om när jag kunde komma och skriva på det.
Å vet ni va, redan när jag kom hem igen och kollade mejlen så hade jag fått mejlet om att jag kunde komma och skriva på. (med tanke på att det gick så fort borde de ju kunnat fixa det med en gång när jag ändå var där!, men men)..

Så imorgon tänkte jag väl fixa med kontraktet efter jobbet, och sedan är lägenheten i Varberga min!

Här har ni ritningen på den förreseten..



39,2 kvm stor är den, och den ligger på plan två (som egentligen bara är en trappa upp).. Billig och bra hyra är det också!
Jag kommer att få välja nya tapeter i alla rummen, samt att parkettgolvet i det stora rummet ska slipas. Ny spis och nya skåpsluckor skulle jag få också i köket. Nästa år skulle även golvet i hallen och köket bytas. Så allt kommer bli nytt och fint!

Verkligen toppen att jag fick den!


Men samtidigt ledsamt.. för detta gjorde att det kändes ännu mer officiellt att Joakim flyttar ifrån mig i augusti.. Även om jag redan visste det, så känns det så mycket mer verkligt nu när jag tom. har hittat en ny bostad..
Så samtidigt som jag känner mig glad över lägenheten så känner jag mig också fruktansvärt ledsen över att augusti och Joakims flytt snart är här.

Med andra ord, en dag och en nyhet som innebär blandade känslor.. Tungt!

En snabbis innan jobbet..

Helgen har varit trevlig vill jag lova!
I fredags vart det förfest hemma hos Tina, med en massa nytt folk, vilket var riktigt trevligt! Sedan gick vi ut till pitchers :). Riktigt toppen vart den kvällen! :)

I lördags kom storasyster med familj hit till oss och övernattade till söndagen. Det var också trevligt. Vi åt mat, såg på "bua" - vilket är Emblas ord för "Nalle Puh" si sådär hundra gånger om.. sedan såg vi även på en vuxnare film :P Det var trevligt att få umgås lite med dem också iaf!

Idag har jag varit på en till lägenhetsvisning, denna gång i Varberga. Den här lägenheten verkade riktigt bra, men jag ska avvakta med mitt val till imorgon, då Tina går på en till visning åt mig.. I samma hus, en trappa upp, lika stor lägenhet, men den hon tittar på kommer ha balkong.. Återstår att se till imorgon om den är bättre eller inte.. innan det är dags att göra sitt val.. spännande!

Nej, nu ska jag snart bege mig av för att jobba kväll. Idag påbörjar jag mina sk. jävulsveckor! på 14 dagar jobbar jag 13 arbetspass, och är endast ledig två dagar på dessa 14 dagar.. nu på fredag, och nästa fredag.. Men annars jobbar jag ALLA dagar.. haha! Blir tufft, men det ger ju iaf pengar där efter också! :)

Dags att dra! Ha det bra!

Redan juli!

Det känns som att jag börjar varje inlägg likadant typ.. "dags att uppdatera", eller "nu känns det som att det var längesedan jag skrev" osv.. blä!

I helgen jobbade jag en jäkla massa! 14-22 på lördagen och 7-21.30 på söndagen! Full rulle hela tiden verkligen, men kul var det! Jag gillar mitt jobb, speciellt när jag vet om att jag gör mitt allra yttersta och bästa för att brukarna ska få det så bra som möjligt! :)

Nu har jag varit ledig i två dagar, rätt gött! Igår blev det mest hemmapyssel för min del, och sedan en middag på stan med Joakim innan han skulle iväg och repa. Jag gick en kortis på stan också innan de stängde, hittade ett par skor för 99kr. Inte helt fel!
Idag ägnade jag förmiddagen åt att tala i telefon! haha. (gjorde jag iof igår också) med storasystern min. :P När vi talar så talar vi om mycket i flera timmar! trevligt och bra tidsfördriv!
Sen gjorde jag mig iordning och stack sedan iväg och kollade in Tina och Pauls nya lägenhet. Den var ju kanon, och ännu bättre lär den ju bli med nya fina tapeter sen! :) Fint område också! Jag är riktigt avis på de där vinbärsbuskarna som finns över hela deras gård! ;P Tiden sprang verkligen iväg hos Tina. Jag var där vid lunchtid och vips var klockan halv sex! Runt halv fem kom Anna, Dennis, William och Malin på en liten visit. Trevligt att träffa gamla klasskompisar och bekanta. Första gången jag träffade William också, han var mycket söt!

Men nu är jag hemma igen iaf, och vi har ätit och handlat lite..

Fasen vad tiden har gått fort idag! Men det är väl iof trevligt när man är fullt sysselsatt med annat så att man inte märker av att timmarna går!

Imorgon är det dags att jobba igen.. Det blir ett kvällspass mellan 15-21.30 . Men innan dess ska jag på en lägenhetsvisning kl 14.00

Ja, ni läser rätt.. Jag håller på att söka lägenheter runt omkring här i stan nu.. Jag har en visning imorgon och en på måndag. Fler lär det kanske bli nästa vecka också, då jag kommer att få reda på en ny köplats på en ny lägenhet varje dag den här veckan.. Men den jag ska titta på på måndag är jag nr 1 i kön.. Men man får se om den är något att ha..
Har egentligen inte jätte bråttom med att flytta, men det vore ju bra om man hittar något snart, då jag/vi inte får bo kvar i denna egentligen, då det är en studentlägenhet.. Men det kommer nog förhoppningsvis gå bra i letandet iaf..

RSS 2.0