Tillbaka i Sverige..

Ja, i tisdags kom vi tillbaka till Sverige igen efter en underbart härlig resa! Vi skulle varit hemma sent i måndags kväll egentligen men vårt plan blev två timmar försenat från Rom, så vi missade planet vi skulle byta till i Riga.. Så flygbolaget bjöd på hotellövernattning med frukostbuffé, transfer till och från hotell/flygplats samt ytterligare ett mål mat på flygplatsen innan avgång..
Så vi led inte så jättemycket av detta ändå, förutom att det blev lite för få timmars sömn..
 
Vi var ju som sagt först i Prag några dagar där vi åt gott och gick mest runt och turistade i affärer..
Vi besökte ett vaxdocksmuséum där jag fick hålla om denna snyggingen.. 
Otroligt god och häftig mat till vrakpris jämfört med Sverige!
 
Vi var på ett chokladmuséum där det gick att köpa en och annan erotisk choklad ;) Fick även se dem tillverka praliner och smaka på dem.. älskar choklad! :) Synd bara att det var för varmt att köpa med sig hem, skulle ju bara smälta bort..
 
Sedan var det dags för nästa resmål, Rom:
I Rom åt vi iaf massa god mat och besökte en del sevärdheter.. :)
Hittade ett Lindt-café som ni bara måste besöka om ni åker till Rom och är svaga för choklad! Denna varma chokladen jag drack var utan tvekan den bästa jag någonsin druckit! :)
Tråkigt nog var det renovering av Fontana di trevi,  man hade ju velat se den "in action".. men detta fick duga..
 
 
 
Å slutligen kom vi till Riga och sedan till Arlanda:
 
Nu är vi hemma och njuter av den svenska värmen.. men jag har dessvärre haft lite problem med svullna fötter och ben!!
Jag vet inte hur bra mina fingeravtryck syns.. men korten är tagna 1 min efter att jag gjort trycket på foten/benet.. vilket tyder på jäkla vätskeansamling! Har gått upp i vikt under resan också, men det beror nog på svullnad, värme och lite för mycket mat ;)
 
Nu fortsätter vi och njuter av de sista dagarna på vår semester.. nästa vecka börjar arbetet igen. Men fram till dess ska vi hinna med Trevlig heter här i Stockholm med bla min pappa och hans fru samt min farmor och farfar som kommer att vara i stan över helgen. :)

utomlands

 Jag är utomlands och har det bra!
 
I måndags åkte vi till Prag och idag åkte vi vidare till Rom. Nu har vi precis kommit till hotellet, slängt i oss en sen lunch (hade inte ätit sedan kl 08) å nu ska vi vila lite innan vi ger oss ut på äventyr!
 
 
Bilder från Prag där vi åt god mat och besökte ett vaxdocksmuséum och ett chokladmuséum samt såg hur de tillverkade choklad.. Det fanns en och annan erotisk chokladbit också ;)
 

semester

Nu har jag haft semester i 4 dagar, eller ja, 4e dagen idag och dags att åka hemåt till Stockholm igen..
 
Lillasystern är med upp och hon tar första biten då hon inte vill köra i Sthlm..
 
Under dessa dagar som jag varit hos familjen i Mariestad har jag hunnit med mycket matlagning och även lite bakning..
 
Ser kanske inte så goda ut men det blev dem..
 
Igår kväll tog jag och lillsyrran ett kvällsdopp i Vänern. Så nu kan jag iaf säga att jag har badat denna sommaren också..
Hade nya bikinin på mig..
 
Annars så har jag mest passat syskonbarnen då syrrans snubbe precis kommit hem från sjukhuset efter en hjärnoperation.. så jag har funnits här som sällskap och avlastning för lilla familjen.. :)
 
Hur som helst är jag och lillsyrran som sagt på g hem till Sthlm nu och vi börjar närma oss örebro.. åkte precis förbi Laxå..
 
Hon ska vara hemma hos oss till söndag och vi ska försöka hinna med lite shopping, turistande i gamla stan, grönan och en bio.. :)

Bikini

Jag måste ju berätta hur det gick när jag letade bikini..
Jag gick alltså in på Triumph i Vällingby city och bad om hjälp.. Efter mycket provande och många icke-passande bikinis fann vi dessa 2 som kunde hålla upp mina påsar bra.. Så vilken valde jag?
 
 
Jag valde båda överdelarna men endast den gröna underdelen då jag tyckte att den prickiga underdelen skar lite för lågt för min smak.. Vill gärna kunna dölja en del av magen och de kan ja göra med de gröna som når upp till naveln..
 
Förhoppningsvis blir det bra väder i veckan som kommer när jag nu startar min semester, så att jag kan få prova dem på stranden..
 
Jag kom hem med ett nytt bh-sett också samt ett gäng trosor.. Lika bra att passa på när man väl gjort sig mödan att prova allt i hela affären.. Dock var det en jobbigare historia att hitta passande bh!! Där provade jag verkligen allt, och endast 2 modeller passar min konstiga byst.. Mitt problem är att jag har stora påsar fortfarande,men för lite innehåll.. Så jag ligger i vissa modeller på gränsen mellan två storlekar.. Har jag den mindre bubblar dem utanför, tar jag den större så "glappar" det och jag fyller inte ut kupan..
 
Jag fann iaf vad jag kom för och det var väl tur det! Dock vet jag ju bara hur dem ser ut på mig ståendes samt framåtlutad.. Har ingen aning om brösten sitter kvar om jag ligger ner på rygg.. Kanske smiter dem iväg uppåt mot halsen då eller ner i armhålan.. :P Det återstår att se..
 
I fredags var sambon ledig, vilket aldrig sker på en vardag i vanliga fall.. men han hade bytt med en kollega som behövde vara ledig idag.. Så han jobbar idag istället då..
Så när jag kom hem från jobbet blev jag överraskad med en väldigt väl utförd 3-rätters meny.. Dock orkade vi bara 2-rätter och spar efterrätten till något annat tillfälle.. :)
 
Till förrätt fick jag detta:
 
Pilgrimsmusslor på en bädd av salladsblad, serverat med grillade färska sparris samt en god citronmeliss-sås han gjort själv.. Detta var första gången jag åt pilgrimsmusslor och jag måste säga att jag gillade det! Dock tycker jag att konsistensen känns lite läskig.. Men det smakade liksom inte så jättemycket så det var gott och spännande med något nytt!
 
Till huvudrätt fick jag detta:
Vin och färska ört-marinerad (rosmarin, mynta, citrontimjan) grillad lammkottlett med ugnsbakad färskpotatis. Till detta en väldigt god sallad med tomater,oliver, rödlök, salladsblad av olika slag, avokado samt en väldigt god vinägrett han gjort..
 
Jag vet att min sambo är duktig på att laga mat, men jag blev ändå så underbart förvånad och stolt över denna väl utförda menyn! :)
Han hade först tänkt att övveraska mig med ett restaurangbesök, men så kom han att tänka på att detta skulle vara trevligare då vi snart åker utomlands och då kommer äta ute varje dag..
Vilket underbart hjärta han har min Joakim! Han kan konsten att vara romantisk när han vill, utan att man har tjata sig till det! ;)
 
Idag startar jag min semester och drar iväg till Mariestad till min familj och blir där till torsdagen.. Jag kommer sakna min sambo mycket, men samtidigt är det bra att få vara ifrån varandra lite ibland! Och speciellt nu när vi ligger på topp i romansskalan! :)
 
 

Portioner..

Nu när jag har varit opererad i över 1,5år så mäter jag inte min mat så speciellt ofta längre.. Jag vill liksom kunna förlita mig på mitt egna huvuds förstånd och ögonmått.. Men ibland är det faktiskt kul att göra ett litet "stickprov" och mäta mängden för att se om jag har koll..
 
Här har ni dagens lunch som jag mätte upp på min assiett.. :
 
Det här är alltså kräftstjärtar, ris, tomat samt paprika som jag fräst i panna med lite vitlök och kryddor.. Mängden på min "kräftpytt" är 2dl mat. Till detta tog jag 1 msk mango chutney och 1,5msk turkisk yoghurt..
Så totalen är alltså knappt 2,5dl på tallriken..
När jag la upp detta så tyckte jag själv att det så så jäkla mycket ut.. Jag hade aldrig tagit den mängden om jag bara hade gått efter mitt ögonmått, då hade jag tagit minst 0,5dl mindre pytt!
 
Hur som helst så åt jag upp alltihop och blev mätt och belåten! Lite mättare än vad jag brukar bli vissa gånger jag äter.. men det är nog bara bra! Då borde jag ju stå mig längre och inte bli småsugen om en stund igen, vilket jag annars kan bli ibland..
 
2,5dl är alltså inte mycket mat.. Det är ju vad vi får rekommendation att ligga omkring första året som opererade.. Vissa får rekommendation att alltid äta den här mängden livet ut.. Andra får rekommendation att äta lite mer efter 1år som opererade..
 
Skönt att veta iaf att jag inte mår helt pyton av att äta den faktiskt rekommenderade mängden mat! :) Skönt också att veta att jag inte äter mer än jag borde heller, är ju inte bra att överkonsumera heller.. utan att jag faktiskt många gånger äter mindre än det rekommenderade pga. att jag går efter mitt ögonmått på samma assiett som nu användes.. (Då har jag ju lite till godo till de gånger det kanske blir lite mer av något annat..) :P
 
Nej, nu är lunchpausen här hemma över och dags att dra mig iväg till Vällingby centrum för att se om jag kan få någon hjälp att hitta en bikini!
 

Sommar och sol..

Nej, jag har inte gått på semester än.. men jag orkar inte bortförklara varför jag inte uppdaterade i måndag.. Eller jo, det är ingen bortförklaring.. Jag vägde mig.. Men det händer inte så mycket just nu..
 
Jag hoppar upp några hekton, hoppar ner några hekton osv osv..
Så det känns inte så lönt att uppdatera om det varje vecka.. Alla människor pendlar lite i vikt från vecka till vecka..
 
Jag uppdaterar om det skulle ske en drastisk förändring åt något håll gällande min vikt! :)
 
Men som sagt, nu har högsommarvärmen äntligen kommit till sverige och till oss här i Sthlm.. Men det är nu mina "tjockisproblem" kommer..
 
1. Jag svettas i alla hudväcken jag har, vilket inte känns så mysigt.. Än så länge har jag klarat mig från svamp och andra röda/irriterande symptom.. Bara svett, men det är äckligt nog!
 
2. Jag har ingen baddräkt/bikini som passar mig! Jag ska försöka ge mig ut på jakt imorgon! Jag kan verkligen inte ta vilken som pga att jag har så hängiga påsar att de behöver låsas in ordentligt.. Och en baddräkt utan byglar är inte att tänka på! SÅ jag behöver professionell hjälp!! (Ska gå till Triumph och kräva det imorgon!) :P
 
3. Man vill gärna bära kortärmat/klänning/linnen nu när det är varmt.. Men då kommer detta fula avslöjande fram:
 
 
Ni som själva mår dåligt över erat häng.. ta er en ordentlig titt på detta som uppstått efter 86kg viktminskning!  Kanske är erat häng inte längre så farlig?
Jag har stora gropar in i armhålorna.. Jag får släta ut min hud som om jag vore en sådan där  hund ni vet med massa hudväck runt huvudet/halsen innan jag rakar mig i armhålorna.. Mina överarmar är desutom inte jämnstora.. Högerarmen (den ni ser på vänstra bilden) är ett par cm hängigare än vänsterarmen!
Hänget syns ännu bättre när jag bara sträcker ut armarna åt sidan, men jag ville få med hålorna och rynkorna också så att ni fick se alla fula delarna..
 
Jag säger inte att andra inte kan få må dåligt över sina häng bara för att de är mindre än mitt.. Men jag säger att man ibland kanske kan uppskatta det man har lite mer om man vet att någon annan har det värre?
 
Jag försöker verkligen att inte bry mig så hårt vid mina överarmar, försöker gå i alla kläder jag vill ha ändå.. Men ibland vill man egentligen bara ta stora köttkniven och skära bort det, slänga det i soporna och glömma att det någonsin funnits! :(
 Men det kan man ju bara inte göra.. Så det blir inget med det.. (så ni kan vara lugna.. så galen är jag inte..än..)
 
Nej, nu ska jag svettas lite mer här på balkongen innan Joakims syster kommer över till oss på middag.. Vi ska göra indisk tandoori idag.. :)

Bland demoner och härligheter..

Igår hade jag en sådan jävla jobbig dag!
 
Jag var så grymt hungrig/ sötsugen hela jävla dagen! Och vad gjorde jag? Jo, jag åt massa skit.. Eller ja, inte massa massa som förr i världen.. Men jag åt utan att kunna hejda det liksom.. Jag gillar verkligen inte det där att det känns påtvingat, ett tvång och begär att äta just den där "kakan" eller vad det nu är.. Fyyyy vad jag avskyr demonerna som ligger bakom just detta beteende och sug!
Har ni sådana dagar ibland då ni bara inte kan stå emot?
 
Idag har jag dock haft en bättre dag, har kunnat stå emot hela dagen.. Men nu tar jag helg och har planerat att unna mig dricka och annat gott!
Det gillar jag, att ha inplanerat att jag ska få "treats".. Men jag gillar inte när "treatsen" bara slinker ner hur som helst utan att jag har planerat för dem att få göra det.. Gillar inte den där känsöan av att inte ha kontroll..
Jag vill helst alltid ha stenkoll och helst lite fööör mycket kontroll..
 
Igår när jag hade haft en sådan där dag så är min första känsla när jag kommer hem att jag bara vill klä av mig alla kläder och ställa mig på vågen! Få allt svart på vitt, alla mina "synder"! Helt sjukt egentligen att jag känner så? Det visar sig ju liksom inte med en gång på vågen.. Och en siffra talar ju inte om hur man mår.. Och att väga sig random mitt på dagen är ju aldrig någon rättvisande vikt!
Helt sjukt hur man tänker ibland.. Men det är mina demoner jag måste brottas med!
SOm tur är har jag dem hyffsat under kontroll då de inte kommer så ofta.. Men jag oroar mig för dem.. Jag vill inte ha dem alls!
Snälla, säg att ni som alltid varit "normala" (viktmässigt) också har sådana dagar då ni känner att ni har noll kontroll och som ni sedan får ångest över ??
 
Idag har iaf varit en bättre dag och nu sitter jag som bäst ute på balkongen med ett glas vin och njuter av solen oc av att ha en ledig helg framför mig! :)

Här är jag just nu! :)
 
Det enda jag saknar i denna stunden är en plan för kvällen och en/ eller flera goa tjejkompisar att dela denna underbara sommarkväll med..
Sambon ska till sin bror och kolla fotbollen ikväll.. Visst får jag följa med, men ni som känner mig vet att jag är SÅÅ intresserad av fotboll! :P
 
Jag hoppas iaf att ni mina fina läsare får en bra helg full med sol och värme! :)
 
Nu ska jag tyvärr dra mig inåt till köket och göra kvällens middag, räksallad!

RSS 2.0