Söndag, nu har jag ledigt!

Trött så trött! Har jobbat hela dagen! Usch vad trött jag känner mig, men som tur är så är jag nu äntligen ledig ! :)
För att vara exakt så har jag varit ledig sedan halv 3 idag ;P och jag är ledig hela dagen imorgon. yey :)

Ett exempel på min trötthet har ni här-

Imorse gick jag upp och tog bilen till jobbet, för på söndagar går det ju på tok för dåligt med bussar på morgonen (har liksom ingen lust att antingen vara en halvtimme för tidig, eller en halvtimme försen till jobbet på en morgon).. Sen är det ju gratis att parkera i stan hela söndagen, heller inte helt fel, då det annars är skiiiit dyrt..
Men när jag slutade jobbet och skulle hem så kollade jag upp när bussen skulle gå, gick till bussen, väntade på den, hoppade på, satte mig till rätta och tog på mig mp3:n. Då började jag tänka på att det känns som att det var längesedan jag satt på bussen och lyssnade på min mp3 ifred så att säga.. och jag började fundera på varför, summerade att jag hade åkt till jobbet med bussen igår morse, men då hade en kollega också vart på bussen. sen när jag slutade mötte jag joakim, vi gick på bio osv, och åkte bussen hem tillsammans.. då... slog det mig! Jag tog ju för sjutton bilen imorse till jobbet! Så jag, upp ur sätet och sätter fart ut ur bussen, som precis skulle till att åka.. sen gick jag istället till bilen och åkte hem ;P

Lördag..

Ville inte gå upp imorse när klockan ringde, det är ju för sjutton lördag och man borde förbjuda att man ska börja kl 7 på jobbena då! :P
Men jag traskade upp och tog mig iväg till jobbet, som förövrigt flöt på bra hela dagen, inga konstigheter där inte.. skönt med lugna jobb-dagar , fast inte så lugna att man inte har något att göra.. för då blir man bara rastlös och sitter och väntar ut tiden.. utan lagom lugna.. man har jobb att göra hela tiden, men att man inte behöver stressa för att hinna med dem.. det tycker jag om!

Efter jobbet mötte jag upp Joakim vid bussen. Vi tog oss till fiket som ligger i ingången till SF. Vi åt grillade ciabata som var väldigt goda! Sen gick vi in till självaste SF och såg en bio-film. Vi såg "I love you Phillip Morris" , den nya filmen med Jim Carrey. Den var bra, rätt så rolig på sitt lilla konstiga vis :P

Sen åkte vi hem och började göra lasange, som vi sedan åt med god aptit! :)

Nu sitter jag som bäst och funderar på vad jag ska göra med resten av lördagskvällen.. Får inte bli något som livar upp för mycket, eller tar för lång tid.. för jag ska upp imorgon bitti och jobba igen..

Sen, efter morgondagens jobb, som slutar halv tre.. då, då, då ni, då är jag leeeedig (fram till tisdag) ;P WOW, vad länge! (eller inte) haha!

Gäsp!

Jag har haft en ledig dag idag, och det kändes lovely! Jag har inte gjort alls mycket.. gick upp vid halv tio-tio tiden.. kollade på tv och satt vid datorn.. satt i nattlinnet till kl 14 då Joakim kom hem från skolan.. satt en stund till förresten.. Nattlinnet åkte inte av förrän jag hoppade in i duschen vid fyra-tiden.. sen blev det vanliga kläder..
Åkte och handlade på ica maxi.. Åt grillade revben till middag.. satte igång och diskade samt baka bröd. Sen resten av kvällen har jag kollat på "my sisters keeper", en bra och sorglig film och en cansersjuk flicka..

Imorgon är det dags för att jobba igen.. känns alltid lika tungt att gå tillbaka till jobbet när man har varit lite ledig.. man har liksom fått smak på ledigheten då och vill bara vara mer ledig.. om man där emot är ledig en längre tid, typ en vecka, ja, då kan man börja längta tillbaka till jobbet igen.. Men det ska nog gå bra att jobba imorgon.. Hoppas bara det inte blir för jobbigt väder imorgon, är less på att jobba i snökaos!

Jobb för resten av veckan:

  • Fredag: 7-15
  • Lördag: 7-14.30
  • Söndag: 14-21.30
Så med andra ord, jag jobbar veckan ut..

Imorgon får jag lööön, och massa pengar dras till diverse räkningar :P Men det blir iof en del över till smått och gott :)


Någon som vill ut och äta imorgon? Jag och Joakim är sugna på att gå ut och äta mat själva, eller med våra vänner om de vill och har lust! :)

Skönt väder!

Idag lyser solen igen, och det är inte så farligt kallt heller.. en skön och fin dag med andra ord, synd bara att man blir helt bländad av solen som blänker på den vita snön ;P Kanske får ta på sig solbrillor?

Idag var jag på vårdcentralen igen då.. Det tog 30 min, samt 2 sköterskor + 1 sköterskestudent för att lyckas få ett rätt blodtryck på mig idag.. Jag är van vid att det alltid typ krånglar med de där grejerna och att de får springa och hämta andra.. de pumpar upp och tar om flera gånger så när min arm sen är fri så är den helt röd och typ bortdomnad, och kvar efter  där manschetten suttit ser man små typ röda prickar  (sånna ni vet som man får om man gör ett litet sugmärke och inte suger så hårt så att det blir blått)..  Men som sagt, idag tog det längre tid och var krångligare än vanligt.. Jag hade dessutom, när de väl fixat biffen, lägre blodtryck än vanligt, och jag brukar dessutom redan ligga lågt! Men de sa inget om att det var något fel, så jag får väl lita på att det inte är det då...

Jag har haft huvudverk typ konstant i 3-4 dagar nu, ingen jätte jobbig huvudverk, men tillräckligt för att man ska tycka att det är jobbigt att ha den så länge.. Jag har försökt med allt för att få bort den, sova bra, dricka mycket osv.. (har dock inte tagit huvudverkstabletter för det än).. och vill helst inte göra det heller, då jag anser att den inte är tillräckligt smärtsam för det.. men vi får väl se, jag kanske ger mig sen och tar det ändå..
Men jag funderar på om det ännu lägre blodtrycket kan vara förklaringen till huvudverken kanske..

Ikväll är det dags att jobba igen..

14-21.30, men jag har bokat in mig på en datakurs på jobbet idag också som börjar kl 13. Så jag ska dra in till jobbet en aning tidigare idag, så jag kan gå på den. (och som vanligt, det bästa är att jag får en timmes extra betalt för den datagrejen) ;P

Snart dags att ordna lunch..

Hoppas ni får en skön onsdag idag! Och om temperaturen sjunker väldigt under kvällen, så tänk då på mig som får vara ute och frysa på jobbet..

Sol-dag

Idag har det vart en hyffsat bra dag på jobbet, ytterligare en dag då ingen ringde sig sjuk på morgonen! UNDERBART! From igår så startades servicegruppen upp på Gillet. De tar hand om städ, inköp och de flesta promenader. Man känner redan av det, efter bara 2 dagar, att det underlättar massor att de har hand om allt sånt! :) Inget mer släp med matkassar för vår del :)

Idag var det heller inte 23 minus när man gick till jobbet imorse, utan "bara" 13 minus :P Under dagen låg det mellan 7-10 minus, och det är betydligt mycket mer behagligt än vad 20 minus är! även om det är en aning kallt.. Men vad sjutton, solen kom fram en sväng idag iaf, och den var så välkommen så! Man känner att ljuset från solen börjar värma nu :)
Även om det är massor med snö ute, så känner jag ändå att det är på väg att bli vår, speciellt inom mig! :)

Fick en oönskad och helt felaktig räkning idag på 130kr.. Det skulle ha varit för att jag uteblivit från ett sjukvårdsbesök, MEN, jag vet bestämt att jag ringde så fort jag fick kallelsen och avbokade den tiden, då den inte passade, samt att jag bad dem skicka en ny tid senare under våren.. Så de har gjort FEL !
Jag ringde runt för att ordna upp det så fort jag såg den, men det visade sig att den som är ansvarig för makuleringar av räkningar har semester tills på måndag, så himla typiskt ! Men på måndag, då ska jag bannemig ringa och få den struken, då det är fel från deras sida. (Jag är egentligen inte den som bråkar om sådana saker, men när jag vet att jag var så himla noga och ringde i så god tid och avbokade, då blir man sur när man får en räkning om att man inte dykt upp på sin tid)!
Men nog om det nu..

Imorgon är det dags igen för ett besök till vårdcentralen då det var 3 veckor sedan jag var där sist nu.. får se hur det går.. det lär ju iaf vara den sista "invägningen" iaf, då jag sen bara har 2 veckor kvar av tabletterna och måste få en tid till min doktor igen så vi får diskutera hur vi ska gå vidare nu, (då mina piller ej längre går att få ut från apoteket).. men jag tänker inte stressa upp mig över det i förväg, utan tar det med honom då det kommer..

Nu är det snart dags för House, får se vad han har för spännande fall ikväll :)

Nästa onsdag (alltså den 3e mars) har Gray's säsongspremiär, det får man inte glömma bort ! ;P (nördig som jag är har jag tom skrivit in det i min kalender). haha!

Trevlig måndag

Idag började mitt vikariat i slottsgruppen. Som tur var blev det en rätt lugn (eller snarare normal) dag. det var INGEN som ringde sig sjuk imorse, och det var verkligen otroligt ! För det är ju dels MÅNDAG och det var -23 grader imorse! Så det var verkligen coolt att ingen stannade hemma.

Efter jobbet drog jag hem, och var beredd på att jag skulle laga middag.. Men, då jag står och ska ta fram köttfärs från frysen fick jag en sådan himla stor lust att gå ut och äta istället.. så det blev det istället!

Jag och Joakim tog bilen ut på en "batterimotionsrunda" och hamnade sedan på La Pampa. (som vi har hört goda rykten om, och ännu inte hunnit pröva).. Där var det väldigt lugnt och skönt, förutom oss var det en 2barnsfamilj där. Och barnen sprang runt och lekte lite, men det var inte överdrivet jobbigt.. Om de inte hade varit där så hade det nog känts rätt dött :P
Vi åt struts ikväll :) För Joakim var det första gången, för mig var det ett kärt återseende :) Vi tog tom efterrätt, friterad camemberet med hjortronsylt. Också mycket gott (och i detta fall var det tvärt om, för mig en förstagångsupplevelse och för Joakim ett kärt återseende) :P haha!
Hur som helst så var alltihopa mycket gott, och det var skönt att slippa laga mat :)

När vi kom hem till parkeringen igen så stod det en kille där med sin bil, och han kom inte loss från p-platsen pga all snö. Så han bad oss om hjälp. Så vi tog fram min fina lilla snöskyffel som han fick låna och skotta bort det värsta kring hjulen, och sedan så knuffade vi på. Gick inte så bra till en början, men så kom vi på att om vi alla 3 försöker få bilen i gungning så kommer den loss från "hjulgroparna" som blivit i snön, som sedan har blivit isiga och hala och omöjliga att köra loss ur.. så vi gungade bilen , knuff, gung, knuff, gung och till sist så gungade den loss från groparna och han kunde glatt köra iväg i sin lilla bil :) Själv fick jag gå hem och hoppa in i en varm och skön dusch! :)

Imorgon är det dags att jobba igen, det blir många dagsturer nu på min rad. Skönt på sitt sätt, men samtidigt så förlorar man ju kvälls- OB, samt att man inte får så många sköna sovmornar mitt i veckan ;P
Men jag får iaf en på onsdag :) På torsdag är det min enda lediga dag denna vecka, jobbar sen heeela helgen typ. Kommer typ vara så nu under vik-perioden, ena veckan gör jag 6 dagar , andra veckan 4-5, sen 6 igen och sen typ 4-5 igen.. Är väl både skönt och lite jobbigt.. Men van fan, man vänjer sig :)


Hoppas ni hade en bra måndag. Det hade vi!

Helgens händelser

I fredags efter jobbet drog jag hem till Joakim och vi satte oss och skrev en lååång lista med saker vi behövde handla. Sedan tog vi bilen och drog iväg till Ica Maxi och handlade en väldigt massa mat! När vi först kom dit vart jag helt chockad, heeela jäkla stora parkeringen var smockfull med bilar, har aldrig sett den så full, det var ju inte ens lönisngsfredag! ! :O
Efter att vi hade handlat åkte vi hemmåt, men jag gjorde ett stopp vid univeristetet där jag hoppade in på pressbyrån och hämtade ut ett paket. Mina teer som jag hade beställt hade kommit nu :)

Sen hem, packa upp alla varor och dags att laga mat. Efter maten la vi oss på sängen och snackade och typ halvsov en bra stund, när klockan var typ halv tio fick vi för oss att det var dags att gå upp och göra något vettigt av kvällen.. så vi satte oss och såg på en film. Sen var det dags att sova.

I går var det en riktigt duktig dag!
Vi storstädade lägenheten, vi dammade tom riktigt noga (något som vi annars brukar fuska rätt mycket med), vi bäddade rent i sängen, bakade bröd, duschade och gjorde oss rena :P Sen gjorde vi hemmagjord pizza och åt innan det var dags för hemmafest här hos oss :)
Det blev en trevlig kväll med en del folk, trotts att inte alla som vi hade bjudit kunde komma. Vi drog fram Sing Star, som var riktigt längesedan sist! Det var riktigt kul! Min senaste skiva med disneylåtarna på gjorde verkligen en storslagen entré eller vad man ska säga. Alla skrattade och hade det riktigt kul till den :)

Jag blev verkligen så där perfekt full och glad den kvällen! synd bara att tiden drog iväg så fort! ville verkligen inte att folket skulle gå hem när de gick, men när de väl hade gått så insåg jag hur trött jag var.. Jag kunde knappt hålla ögonen öppna. Så det blev bums i säng! I vanliga fall brukar jag tycka att det är rätt jobbigt att somna när man är full, för allting bara snurrar, men inte i natt. Ingenting snurrade och jag var verkligen perfekt trött. Riktigt bra fylla helt enkelt.
Idag mår jag desutom riktigt bra! Kanske en aningen pytte lite seg, men annars inga större problem :)

Vaknade dock nån minut efter sju imorse av att mobilen min vibbrerade, det ringde ifrån jobbet.. Jag sket i att svara, för jag hade ändå varken kunnat eller velat åka in och jobba nu på morgonen. De ringde en gång till vid halv elva sen också, antagligen ville de väl kanske att jag skulle komma in och jobba kvällen då istället, men då vaknade jag inte ens av telefonen.. och jag hade som sagt inte velat jobba ikväll heller!

Så skönt det var att sova, sov till tolv! :)


Funderar på att kolla om det finns någon tvätt-tid idag vid 4a tiden, för det kunde vara skönt att få tvätta bort sängkläderna vi drog ur sängen igår, samt passa på att tvätta alla handdukar och sånt också. Så har man det gjort.. Vore skönt att slippa behöva tänka på tvätt nu den kommande veckan, då jag börjar på mitt vikariat schema. Jag ska jobba 6 dagar i veckan som kommer, endast ledig torsdag, så jag har ingen lust att behöva tvätta då!

Idag ska jag laga biffstroganof till middag! Ska bli riktigt gott det ! :D

Vad finns det att säga..

jag vet inte om det finns något att säga idag egentligen.. men tydligen så skriver jag ändå..

jag jobbar just nu , eller, jag har gjort klart alla mina jobb för kvällen och kan därför sitta och slösurfa nu sista tiden tills jag får gå hem.
Fan vad irriterad jag blev tidigare under eftermiddagen, kvällen höll på att sluta riktigt dåligt för min del.. jag hade god lust att bara skita i allt och gå hem.
Orkar tyvärr inte ta hela historien om vad som hände.. men jag kan bara säga ALDRIG MER att jag ställer upp på sånt! (och det gjorde jag inte i slutändan ändå..)

jeje..

imorgon är det fredag. Då jobbar jag 7-14. Sen är det dags att åka hem och njuta av en ledig helg.


Ni kommer väl på lördag?

Möte och Fest

Idag var det som sagt APT möte. Jäklar vad man blir tjock i huvudet av massa kackel och info under 2h i ett konferensrum som desutom har noll luft!
Nu känner jag mig trött och irriterad!'



Jag har bestämt att det blir fest här på lördag! Lär göra utskick om det också via sms till er som bör vara med, så jag hoppas att ni kan komma! =)

Onsdag

Igår blev det lite fettisdagskalas här hemma hos mig och Joakim. Tessy och Emma kom över, och vi 4 åt utav semmeltårtan som jag hade köpt. (eller, nej, inte emma, för hon åt en munk) :P

Det var trevligt iaf att få träffa folket lite, och mitt i veckan dessutom! Coolt ;P

Jag vill ha vår nu, jag längtar så förbaskat mycket! Kan inte snön bara ta och försvinna nu? :)

Idag fick jag sovmorgon, det var verkligen as skönt! Joakim kom in till mig vid tio tiden och frågade när jag tänkte gå upp. Då hade jag faktiskt försökt gå upp några gånger, men lyckats somna om varje gång. haha! Men vid typ halv elva kom jag upp idag iaf. Efter att ha legat och snackat med Joakim en halvtimme i sängen. Samt försökt få honom att lämna sängen, han blev så trött när han kom och la sig bredvid mig..

Snart dags för mig att gå till bussen och åka in till APT mötet på jobbet.
Hoppas att det går bra med allt snack där, med nya scheman, och bla bla bla .. Finns ju alltid några som ska argumentera sig fram om allt, så vi får väl hoppas att mötet inte drar ut på tiden iaf.. Men det går säkert bra.

Ha en bra onsdag!

Uppdatering

Ännu en vecka har gått, och en ny har hunnit att ta fart. Tiden springer, och jag jobbar på som vanligt.

Mamma har kommit med ännu mer skvaller hemifrån.. Nu är det flera stycken tjejer som jag har känt, varit nära vän med förr och gått i samma klass som, som ska få barn i år. Värsta babyboomen på gång i Mariestad, om man bortser från en ex bästis/klasskompis som numera befinner sig i England.
Tiden tickar på för min storasyster och hennes magg-bebis också, det är ju inte så himla långt kvar tills den kommer ut nu. Visst, den är beräknad att komma kring den 27e april, men så som tiden tickar iväg hela tiden, så lär den tiden snart vara här. Längtar iaf väldigt mycket, ska bli så kul!

Igår efter att jag och Joakim hade sett "Prinsessan och Grodan" (som förövrigt var en bra disney, den var precis som alla de gamla, med mycket sång och magi), så åkte vi ut till Marieberg, ut till "Toy's 'r us"  och hade jätte kul. Vi gick runt och tryckte på allt som kunde låta, hittade jätte mycket söta leksaker och roliga prylar. Det var en rätt ovanlig grej att göra, att bara spontant åka dit och roa sig, utan att ha något ärende dit egentligen :P

Inte långt kvar tills jag börjar på mitt schema nu, om exakt en vecka, måndag den 22/2. Nu på onsdag skulle jag vart helt ledig ifrån jobbet, men jag får åka in 2h ändå på dagen (14-16) för att vara med på APT mötet som min blivande schemagrupp har då. Eftersom jag ska gå på rad där, så tyckte chefen att det är bra att jag är med. Kommer bli mycket info till alla som får gå på vik, samt övrig fast personal som också får sina nya scheman. Det blir säkert bra, och jag åker ju in med betalt också. Eftersom jag skulle vart ledig den dagen, så får jag betalt för de 2h som mötet är, och det är ju inte helt fel :)

Slog i min ena tå här hemma förut.. fasen vad ont det gjorde ! :( Gör fortfarande ont i den när jag rör den. Så jag har säkert stukat den lilla stackaren. Men det går över så småning om.

Veckans jobbschema:

  • Måndag: 7-14.30 (slott)
  • Tisdag: 7-13.30 (kloster)
  • Onsdag: 14-16 (APT, slott)
  • Torsdag: 15-21.30 (kloster)
  • Fredag: 7-14 (slott)
  • Lördag: Ledig
  • Söndag: Ledig
  • Måndag den 22/2: Mitt vik-schema på 90% i Slott börjar..


Funderar på att ha fest här hemma i helgen, känns verkligen som evigheter sist! Vad sägs om det?


 


 

(obs! Detta inlägg skulle egentligen ha publicerats igår, men det var något strul.. därför står det fel tidsform på vissa saker..)


Glad Alla Hjärtans Dag

Som sagt, glad alla hjärtans dag, eller vad säger man? :P

Nu sitter jag lite halv-vaken på jobbet, dags att jobba. Som tur är gör jag ett väldigt kort pass, 7-11. Vissa kanske tycker att ett sånt pass inte ens är värt att gå upp för så här tidigt, men det är ju iaf helg, vilket ger helg O.B. Om jag hade velat så hade jag kunnat jobba till halv tre idag, men det ville jag faktiskt inte.. Jag sa nej, när de frågade mig i torsdags om jag ville jobba längre idag.
Det är ju som sagt en speciell dag idag, och då vill jag inte jobba bort hela dagen.

Idag ska jag och Joakim fika på stan efter att jag har slutat jobbet. Efter det så blir det bio tillsammans, "Prinsessan och Grodan" ska vi se :)
Efteråt ska vi åka hem och laga en riktigt god köttgryta med potatis till :) Det roliga var att jag såg på brukarnas matsedel, att de skulle få samma mat typ idag som vi ska laga hemma :P
Till efterrätt blir det nog rabarberpaj med glass eller vaniljsås.

Vad kvällen har å bjuda på är väl mest mys och sådant antar jag. :)

Så egentligen är det inte så speciell dag, den är nästan som alla andra dagar för oss :) Men idag, då får vi en liten present.
Visst är det ok att fira alla hjärtans dag, men det är viktigt att fira sin kärlek alla andra dagar också! :)


En lista som tidsfördriv

ALLA SOM HAR ETT FÖRHÅLLANDE, GÖR DENNA LISTA (om ni vill...)

Om din pojk-/flickvän:

Du är tillsammans med? - Joakim
Hur gammal är han/hon? - 22 år
När fyller han/hon år? - 6 september
Vart bor han/hon? - I Örebro, med mig
Vad heter gatan? - Granrisvägen
Ögonfärg? - Gråblå typ
Har han/hon piercat sig någon gång? - han hade ett hål i örat för många härrans år sedan, men det är ett minne blott :P
Har han/hon druckit? - jadå, så sent som i fredags ;P
Han han/hon rökt? - Nej, om jag inte missminner mig så har han aldrig testat det..
Vad har han/hon för färg på rummet? - Han (vi) har brunt sovrum, blått vardagsrum, samt vitaktiga nyanser i kök, badrum och hall..
Har han/hon några syskon? - Japp, han har 4st
Om ja, vad heter dom? - Rebecka, Josef, Jonatan och Johannes
Vad skulle han/hon göra om han/hon vann en miljon? - Det ska väl inte jag svara på, men.. Jag tror han dels skulle sluta ta studielån (kanske betala tillbaka de tidigare årens summor också, kanske även mitt (?) ) , sen skulle han absolut köpa något häftigt inom musiken.
Har han/hon någon fobi? - Getingar !
Är han/hon beroende av något då? - basen - (och mig?) :P
Är han/hon envis? - Ibland, beroende på vad det gäller och vilket sammanhang. 
Vad heter hans/hennes föräldrar? - Stina och Jan-olof
Vad gör han/hon på helgerna? - Spelar bas, umgås med mig och vännerna. Slappar :p
Beskriv honom/henne med två ord? - Gosig och underbar!
Skulle han/hon bli en bra pappa/mamma? - Det tror jag säkert att han skulle bli, men det får vänta ett tag till.


Dina tankar:
Varför blev du tillsammans med honom/henne? - För att jag älskar den han är och för att jag gillar den jag är när jag är med honom :)
Föll du för honom/henne direkt? - Föll för hans fina leende ögon och hans underbara häck direkt iaf, det andra kom inte långt efter ;P
Du älskar honom/henne? - Jajjamänsan!
Du har slagit honom/henne? - I sömnen råkade jag visst slå till honom en gång :P Men han har råkat göra det samma med mig..
Du har roligt med honom/henne? - Ja, det har jag absolut!
Du skulle kunna bo med honom/henne? - Haha, svårt att svara på, men jag tror svaret får bli ja ;P haha.
Du vet någonting om honom/henne? - Jadå, en hel del, men mer finns att få reda på :)
Du har gjort ett sugmärke på honom/henne? - Ja, ett litet en gång.
Säg ett ord du känner för honom/henne? - Tillit
Vad är det finaste han/hon sagt till dig? - Det han säger nästan varje dag, att han älskar mig.
Vad gillar du mest med hans/hennes utseende? - Hans leende -(ögon och mun) :)
Får du fjärilar i magen när du ser honom/henne? - Ibland pirrar det allt till rejält.
Är du svartsjuk på andra tjejer/killar? - Nja, inte direkt så. Men kanske ibland, men då är det dem jag inte gillar, inte att jag inte litar på honom..


Om er:
Hur träffades ni första gången? - I busskuren på studentgatan (upp mot brickebacken), det var ett bestämt möte.
Bor ni långt ifrån varandra? - Nejdå.
När blev ni tillsammans? - 30 Augusti, träffades första gången 30 juni
Hur länge har ni då varit tillsammans? - 1 år, 5månader och 13 dagar. (tror jag det blir)
Kände ni varandra innan ni blev tillsammans? - Någorlunda, då vi dels hade pratat på msn några veckor innan vi sågs, och sedan dejtade 2 månader.
Vad för slags filmer ser ni på tillsammans? - Det mesta.. (kanske dock inte skräck).
Har ni sovit över hos varandra? - Många gånger, faktiskt varje kväll numera ;P
Har ni bråkat någongång? - Vi har väl varit oense om saker, men inte bråkat något större nej..
Vem håller fjärrkontrollen? - Mestadels Joakim, men jag säger allt till vad jag ska se på!
Vad har ni gemensamt? - Vi älskar god mat, gillar att ha det lugnt och skönt, tycker om musik, se på film, umgås med folk mm.. mycket har vi gemensamt.
Har ni samma åsikter om saker? - Alla gånger kan man ju inte ha det, men i stort sett.. annars får vi kompromissa, eller helt enkelt vara överens om att vi är oense. :P
Planerar ni framtiden ihop? - Visst pratar vi om framtid och sånt, vad som ska se när han slutar plugga. Om vi vill göra någon resa ihop inom de närmsta åren och sånt.. men mest lever vi för dagen och tänker att det alltid ska vara vi.
Hur länge har ni varit ifrån varandra som längst? - Knappt en månad.
Har ni sagt "jag älskar dig" i verkligheten till varandra? - Många gånger :)
Hur länge kommer vi vara tillsammans? - Så länge vi vill :P




Sista frågan:
Gillar du honom/henne?
- Hallå, var inte det självklart att förstå det?? (dum fråga) SJÄLVKLART GÖR JAG DET !


Fredag igen..

Det verkar bli ännu en händelselös helgkväll?

Jobbar inte förrän kl 14 imorgon, så man vill ju liksom passa på att göra någonting.. men jag jag håller nog med Jessica i det hon sagt, det verkar som att folk har gått i ide.. Om så är fallet, så längtar jag till våren, då folk kommer fram igen och man kan umgås!

Jag ska snart pallra mig iväg till coop och införskaffa lite nödvändigheter till kvällens mat - tacos. Ska väl passa på att vara duktig och ta med mig soporna ut också :P

Fasen, jag trodde jag skulle ha mer att skriva här idag, men tydligen inte..

Har jag förresten sagt att vår nya tavla har fått sin plats på väggen nu? Ovanför soffan sitter den nu och gör så fin :)



Det är så tyst här hemma, Joakim är i skolan och efter skolan ska han till stan en sväng, så han är väl inte hemma förrän tidigast 16.. Tv:n vill jag inte sätta på, den bara babblar och babblar om massa saker jag inte pallar bry mig om nu.. Kanske ska jag sätta på musik? Kanske det, men tyvärr kommer jag väl bara vilja sjunga med - och det går inte med min täppta näsa.. eller jo, går går det väl , men det låter inget vidare!
Skulle väl egentligen ha velat snacka med en kompis nu, men folk är i skolan/på jobbet och ingen är inne på msn.. Så jag vet inte om jag ska palla störa någon ;P
Nej, kanske ska jag helt enkelt ta och pallra mig iväg till coop och handla så har jag det gjort.. så kanske jag kommit på vad jag ska göra med min dag och kväll när jag kommer tillbaka..

Tidsfördriv

Åh, vad sablans trött jag är ! Varför??  Vill inte behöva vara så trött, vill inte känna mig så trött så här tidigt på kvällen.. Morr!
Dumma nästäppa, dumma huvudverk och dumma vintermörker!

Jag vill ha vår och sol, samt ingen mer snörvelnäsa!!

Idag blev det iaf en sväng ner på stan med Jessica, blev långlunch på Bamboo ! :) Trevligt med gamla goda ställen. Det tar en verkligen tillbaka i tiden då vi var där jätte ofta vi tjejer..
Sen vandrade vi runt lite i olika affärer.. hittade en liten sak som jag ska ge Joakim på söndag :)

Trevlig kväll!

Är det tisdag?

Idag har jag typ inte haft någon lust att göra någonting alls! Skulle ha träffat en gammal kursare idag, men jag kände bara att jag inte orkade göra någonting, orkade inte ta mig någonstans, orkade inte vara social.. Att jobba så mycket tar verkligen på krafterna och lusten att göra något.. skönt att vara ledig idag och imorgon..

Så idag har jag helt enkelt haft en skön slappardag utan några "måste" krav .. eller egentligen hade jag ett, att vi skulle åka och handla mat.. men det "problemet" löste jag enkelt :P
Jag storhandlade mat online istället! handla24.se , ica onlineshop är det, den har jag använt mig av en gång förut och det funkade bra då. Så jag satte mig ner och klickade runt på allt som behövdes inhandlas, vilket var en hel del! Som sagt, storhandling var det, och det blev det verkligen också! (och om man storhandlar för över en viss summa så slipper man hemkörningsavgiften, vilket jag gjorde denna gången)..
Och det bästa av allt, vet ni var det är? Att man slipper bära alla tunga jävla kassar hem, man slipper plocka i dem i vagnen och sedan upp dem på rullbandet och sedan i med dem i påsarna och sedan i vagnen - ut till bilen - in i bagageluckan, åka hem, kånkna och bära upp dem ... ja ni fattar vad jag menar!

Nu istället får jag det hemlevererat imorgon mellan 10-12 på förmiddagen, det enda jag behöver göra är att plocka in det i skåpet hemma. Ibland kan det verkligen vara skönt att göra så :)

Senare på kvällen fick jag ändå lusten att göra något av dagen, så jag och Joakim gav oss ut en sväng med bilen.. vi hamnade ute på gallerian (marieberg), där vi åt en bit mat och sedan gick runt i affärer.. Jag passade på att gå till apoteket och hämta ut mina minipiller, köpa nya tandborstar samt köpa idominsalva.. jag blev verkligen förvånad när hon i kassan sa att det bara gick på lite över 200kr, för mina minipiller kostar iaf 700spänn för ett års förbrukning.. men sen när jag fick kvittot och så, så såg jag ju att det är för att jag har handlat läkemedel för en större summa , så jag fick reducerat pris på dem då.. det är bara några hundra kvar till högkostnadsskyddet :P
Har aldrig varit i närheten av det förut.. så det känns lite coolt, fast samtidigt känns det som att man är jätte sjuk eftersom man har köpt receptbelagda mediciner för över 1400kr redan sen i november! men det är jag ju inte..

Sedan gick vi till Hemtex och köpte en jättefin ny sänglampa (som är liiiiila) , det är vår gemensamma allahjärtansdagspresent.. Sedan köpte vi även ett örngott som har hjärtan på sig i rött och rosa som det står "I love you" på, som vi ska ha i sängen. (vi har ojämnt antal kuddar i vår säng, därav köpte vi bara ett örngott som kan vara till den udda kudden)..
Joakim och jag har pratat fram och tillbaka om hur vi ska göra på söndag då det är "hjärter"dagen.. Så därför beslutade vi att vi ville köpa något gemensamt till lägenheten, sedan kanske man kan hitta något litet till varandra också om man vill.. på söndag ska vi iaf gå på bio är det bestämt. vi funderar även på att gå ut och äta, men har inte helt funderat klart på det.. Jag jobbar på söndag mellan 7-11, så det krockar ju egentligen inte om man skulle vilja äta och sedan gå på bio..

Hur/vad ska ni göra på Alla hjärtans dag?


Idag såg jag förresten på en bra film, som var väldigt sorglig, näsduksvarning för er som är känsliga! "P.S I love you", heter filmen..

Ibland smiter dom rackarna även om man blundar så hårt man kan för att de inte ska komma ut...

Vad har jag gjort då sendan senast jag skrev?

Jag har jobbat en heeel del. torsdag kväll, fredag dag, lördag dag, söndag kväll samt måndag dag ! Men nu jävlar är jag ledig tisdag och onsdag!

I lördags var det tänkt att jag skulle träffa Jessica på kvällen, men tyvärr vart det inget med det då den stackaren var helt död efter en dag i backen, så att hon somnade så fort hon kom hem...med täckbyxorna på ! haha! Stackare ;P

Min lördag blev en väldigt sorglig sådan.. jag bara föll i hysterisk gråt! Jag bara grät och grät och grät, jag var näst intill otröstlig.. ibland höll det upp lite, men sen så släptes syndafloden lös igen.. men vid ca nio tiden så hade floderna stött på torka..
Det var så skumt.. Joakim var med mig den kvällen, han fanns där för mig hela tiden.. Jag hade Emma och Tessy som var hemma hos Tessy och festade till det lite, som ville jag skulle komma förbi. Men ändå kände jag mig så himla ensam och övergiven! Det var det som var så skumt..
Under min kväll så började jag verkligen på riktigt förstå hur en annan kompis kände sig då den hade svårare stunder.. Man frågar lite försiktigt vad vännerna har för planer för kvällen, när de sedan låter rätt upptagna vill man egentligen inte störa dem. Man vacklar fram och tillbaka om man ska våga säga hur kasst man mår.. Tillslut samlar man mod, slänger iväg ett sms.. väntar på svar.. man får svar.. De visar sitt stöd så gott de kan.. men på något vis har man den där känslan inom sig att det är "försent för dem att bry sig nu när man redan mår skitigare än skit" typ.. man tänker att man inte vill förstöra deras kväll, samtidigt som det enda man vill är att de ska släppa allt de har och komma springande med choklad och kramar (eller något sånt).. Mycket märklig känsla..

Men jag tror också att det är just efter ett sådant läge som man inte får bli arg på sina vänner för att de inte funnits där.. för de kan inte alltid veta vad man vill, de kan tyvärr inte läsa tankar och det är inte alltid lätt att handlar "rätt" i en sådan situation på hur man ska bete sig/reagera/säga osv.. (rätt = dvs, det som jag i detta fall hade tyckt var rätt handlande, inte vad de tyckte var rätt, eftersom jag antagligen tyckte det var fel)..(om ni fattar min förklaring rätt, jag vet, den blev invecklad).. för jag vill tro, att om jag väl hade sagt att jag behöver dem hos mig, så hade de kommit. om jag bara hade bett dem.. jag tror på det för att jag vill så gärna tro på det, men sen är jag inte 100 på att det är verkligheten.. men å andra sidan, hade jag sagt rakt ut det jag velat hade de ju vetat vad jag ville/vad jag förväntade mig och fått svar där efter.. så att säga..

Nej, nu ska jag inte krångla till detta mer, det blir väl snart helt obegripligt!

Jag hade en tårdrypande lördag, men nu mår jag helt bra igen och känner mig varken ensam eller övergiven!


Det ni, det var en nyhet!

Haha. Trodde jag skulle kunna unna mig att vara ledig lördagen, men icke, en annan del av mig gav sig in i jobbstriden ;P
Så denna vecka jobbar jag alla dagar! samt att jag jobbar på måndag, så totalt blir det 8 dagar i sträck! :O
Det var länge sedan jag gjorde så många dagar i sträck, senast var i sommar, då jag jobbade 10 dagar i sträck..

Men what the fuck!

En glad nyhet gällande mig kommer nu:

Jag har fått ett 2 månaders vikariat på 90% i slottsgruppen (dock inte min favoritgrupp, men vad sjutton gör det när man får pengar) så från den 22/2 - 25/4 har jag ett fast schema!

Det betyder att jag slipper sms-bokningen på två månader, jag kan planera mina veckor bättre, jag jobbar varannan helg/ledig varannan helg.

Det som är bra är att det är flest dagar, gör iprincip bara 1, max 2 kvällar / vecka! Vilket gör att jag kommer kunna ha lite mer normala rutiner för vardagen, kommer inte missa alla bra serier som har säsongspremiär nu snart, och att man har större möjlighet att träffas mitt i veckan också med någon kompis :) Tänkte även försöka lyckas komma iväg och simma tisdagar eller torsdagar då simmet här i brickebacken har öppet lite längre på kvällen. (har ju blivit så svårt att få till det bra nu när man har vart så oviss om hur man jobbar, och det har gjort att man har släppt det tråkigt nog.)


Jobb-prognos för resterande delen av veckan:

Lördag: 7-14.30
Söndag: 14-21.30

Imorgon kväll blir det förhoppningsvis en träff med Jessica, hoppas bara att hon orkar efter en heldag i backen!


Men vad kvällen erbjuder har jag iiiingen aning, dock ska jag ju upp tidigt.. men någon kan man väl hitta på?


Ordning och reda

Idag har jag varit på vårdcentralen gånger 2 :P

Första besöket var till sköterskan som jag har träffat var 3:e vecka nu sedan i höstas då jag startade med mina Reductil. Som alltid var det ett glädjens besked att man hade gått ner igen :)
Vi talade lite om det här ang att medicinen har stoppats.. hon sa att hon och min läkare hade talats vid och han vill att jag fortsätter att äta mina piller som jag har kvar.. (6 veckor om man räknar med denna vecka)..
Så det vi gjorde var att boka en ny tid för kontroll om 3 veckor igen, och sedan efter det kommer jag väl få komma tillbaka på besök till min läkare när medicinen är slut, så vi får tala mer om hur vi ska gå tillväga då med detta.

Nästa besök var till barnmorskan. Jag behövde ett nytt recept på mina minipiller. Eftersom det var första gången för mig som jag gick till vårdcentralen och fick dem, så var det ju bra att man fick träffas först och så, så att de fick en bild av vem jag var.
Jag gick ju förut till "Knuffen", men är ju för gammal för det nu.

Vi pratade iaf lite och jag talade om vad jag hade haft förut, hur länge jag hade ätit dem jag har nu osv.. Sedan så skickade hon iväg ett e-recept till apoteket. :)
Det bästa av allt var att nästa gång jag behöver nytt recept behöver jag bara ringa och tala om det för dem så ordnar de det. För man behöver inte göra någon blodtryckskontroll med dessa piller. Gött!
(men hon sa att om jag ville komma dit och få nytt så får jag ju självklart det också) :P
Sedan sa hon att eftersom jag blir 22 i år, så är det (iof nästan 2 år kvar, men än då) så att jag nästa år på hösten kommer att bli kallad till mitt första cellprovsbesök. (man är 23 år då de kallar en första gången).

Förutom dessa besök där har jag idag vikit tvätten som vi tvättade igår, samt att jag har förberett och fixat en hel del med saker som ska betalas nu och kommande räkningar som ska betalas i slutet på månaden.

Igår var jag och hämtade ut mitt paket med mina parfymer som jag hade beställt. Så jag fick fixa med den betalningen nu.
Sen när jag var i farten så satte jag iväg mer pengar till återbetalningen till pappa också. Kändes gött att kunna skicka iväg en hel del extra så här i mitten på månaden! Det bästa av allt är att jag bara kommer ha 1 betalning kvar nu i slutet på denna månaden, sedan har jag betalat igen allt som jag lånade av honom till bilen! :) Riktigt roligt! Bilen kommer kännas lite billigare nu per månad, då jag inte behöver räkna med återbetalningsbeloppet ;P

Det jag tycker är så bra med internetbanken är att man kan lägga in kommande betalningar redan nu. Ex. jag vet att jag ska betala av pappa en sista gång när lönen kommer, betala boende osv.. Då för jag bara in det nu och skriver vilket datum pengarna ska dras. Så behöver jag inte tänka på det sen alls, för det fixar sig självt sen. Skönt att inte behöva sitta och stressa med de nån dag innan det ska betalas..

Nu ska jag nog hitta på något annat nyttigt att göra här hemma innan det är dags att äta något och sedan dra iväg till jobbet som börjar halv sex..


Jag längtar tills imorgon, dels ska jag jobba i min favvogrupp, och dels börjar min helg efter kl 13 :)

Vad händer i morgon kväll?


Ha en bra dag!

Onsdag, vilket busväder!

Ännu en dag har jag fått på mitt jobbschema detta vecka:

Söndag: 14-21.30

Så det blir alltså 6 dagars vecka denna vecka. Vilket kan vara bra iof då jag dels går en rätt kort kvällstur imorgon, samt att februari är en kortare månad (vilket gör att man måste jobba lite mer för att tjäna ihop samma som andra månader).. Men det fixar sig :)

Idag har det varit en stretsam dag på jobbet, den har varit helt lagom arbetsmässigt, men snömässigt har den varit lite FÖR mycket! Det tar ju för sjutton musten ur en att bara streta fram och tillbaka mellan alla brukare och deras hem i detta väder.. men det får gå! Men man ser verkligen fram emot våren nu, då man slipper alla tjocka blysiga och fruktansvärt jobbiga kläder! :P

Nej, nu ska vi ner och tvätta. Får väl se om det blir något mer uppdaterande senare kanske..

Tisdag

Idag mår jag bättre.. Inget ont i ryggen och ingen ångest inför jobbet.. Skönt det ! Ikväll så ska jag ju inte jobba i den gruppen heller, så det kanske är anledningen ;P

Igår gick vi och la oss riktigt tidigt.. redan vid kl 22 låg vi i sängen, men vi släckte nog inte lampan förrän närmare halv elva.. Men en god nattsömn har jag verkligen fått! Har nog sovit närmare 11 timmar i natt :P Underbart, och speciellt underbart är det att vakna av sig själv och veta att man inte är trött mer, inte vill sova mer :)

Idag ville jag överraska Joakim med lunch när han slutade skolan kl 12. Jag hade ställt mig och stekt pannkakor, för han hade pratat om det igår att han var så himla sugen på det. Så det var ju en trevlig överraskning för honom när han kom hem och var hungrig efter skolan :) hihi!

På torsdag ska jag till vårdcentralen 2 gånger.

Dels är det mitt vanliga "var 3:e vecka, invägning & blodtrycksmätning" pga min viktmedicin.. Men nu på torsdag lär de väl få berätta för mig hur vi ska göra nu, när de har stoppat den tabletten.. eller om vi får boka in en ny tid till min läkare igen så han och jag får träffas och prata om det hela igen..

Det andra besöket är till en barnmorska, dags att förnya receptet på mina små fina piller som hindrar mig ifrån att få en "levande bulle" på magen ;P



Jag blev väldigt "efter maten seg" känner jag nu. GÄSP! hade vart skönt att vila middag ;P Men det går ju inte, för jag ska ju snart iväg till jobbet..


Hejdå..

Måndagar är ----

Idag var det en näst intill fruktansvärd dag på jobbet ! Stress, stress, ryggsmärtor som kom och min fot som till slutet av dagen gjorde så ont att jag hade lust att skrika! Hur kan det alltid bli så fruktansvärt stressigt när man går i just den gruppen? vad fan är felet? att de har för korta tider inlaggda på TES?, att det typ varje morgon ringer sig 1 sjuk så att man får gå en kort?, att de har på tok för mycket brukare och för lite personal? att de planerar TES för dåligt?
GAH ! Allt är problemet skulle jag vilja säga..

Något måste ju vara fel då jag inte blir lika utsliten och sönderstressad av de andra 2 grupperna vi har.. något måste vara fel då jag sover jätte dåligt de nätter jag vet att jag ska jobba där, något måste vara fel då man vaknar och inser redan då, att man inte kommer att hinna sluta den tiden man har blivit bokad till.. och jag kan tala om, att jag är inte den enda vikarien som känner så för den gruppen och inte för de andra grupperna..

något måste ju vara fel då man börjar gråta när man kommer hem för att man är bara är så helt slut, har smärtor och känner sig sönderstressad, eller?

Följande veckan ser ut så här på jobbfronten (än så länge) :

  • Tisdag: 14-21.30
  • Onsdag: 7-14.30
  • Torsdag: 17.30-21.30
  • Fredag: 7-13


Jag fryser rätt mycket just nu och har nyst en del idag, jag hoppas innerligt att jag inte är på väg att bli sjuk!



Kan någon komma med goda nyheter om er eller världen?

RSS 2.0