5 år..

Igår firade jag och sambon 5år tillsammans samt 1årig förlovningsdag!  :)
 
Det firade vi på bästa sätt genom att ta en fika ihop på stan efter jobbet.. sedan gick vi till Örebris saluhall och köpte färska kräftor. Väl hemna igen mumsade vi på kräftor, bröd och ost. Sedan lite senare njöt vi av en mycket go hemnagjord dessert!  Nämligen mintchokladmousse :)
 
Här är vi år 2008 på vintern samt bild från vår förlovning förra året.. de andra två bilderna är tagna igår:
 
Sedan Har ni bild på vår middag och dessert här:
 
Jag älskar dig min Joakim och jag hoppas det får vara du och jag ett tag till! :)
 
 
 
Ps. Hade desutom mitt första lönesamtal ever igår och det blev också värt att fira!

Barnvakt..

Ja, jag är i min gamla hemstad nu och passar storasyrrans minsta unge om dagarna.. Jag ställer upp på mina lediga dagar å passa lill-killen då syrran fått jobb och han inte får skolas in på förskolan förrän i januari.. (finns för få platser så ungarna måste vara ett år innan de får plats..)

Just nu sover han, för andra gången idag.. jag hade hoppats på att han skulle ha varit vaken till lunch och sedan somnat i vagnen på promenaden.. Men men, det går liksom inte planera allt i detalj med småbarn! :)

I övrigt har jag försökt leta på en lokal att låna till min 25 årsdag.. Jag hoppas det finns ledigt till det datumet jag vill.. För jag vill ju kunna bjuda både min och hans familj och ha platser till alla!
Vad sjutton ska man bjuda på? Förra året när sambon fyllde så lagade vi all mat och bakade tårtor själva.. Vet inte om jag orkar med det nu igen.. Har ni några tips på mat att bjuda på ?

Nej, om jag skulle ta och äta min lunch nu innan lillen vaknar och ska ha sin lunch.. :)

I eftermiddag/kväll åker jag hem igen.. ska bli så lugnt och skönt! Hem till min egna säng och till min älskade sambo! :)

Vägning 26/8- 2013

Nu vecka och ännu ett fint viktresultat! :)
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 95,8kg
Dagens vikt: 94,6kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 1,2kg
-sedan operationen: 50,2kg
-totalt sedan flytstart: 64,3kg
 
Delmål:
-70kg
Kvar att gå ner: 5,7kg
 
Tror ni jag kan fixa att gå ner 5,7kg till min 25-årsdag den 30 oktober? Skulle vara väldigt coolt om jag grejade det..
Det är 9 veckor kvar tills jag fyller år vilket betyder att jag då måste gå ner i genomsnitt 0,63kg/ vecka.. Det borde jag väl kunna klara? :)
 
Förresten.. Något jag blev förvånad över när jag kollade igenom fredagens post igår var att jag fått en kallelse till sjukhuset som jag blev opererad på.. Det stod att jag skulle komma på 6månadersundersökning efter OP... Jag trodde inte ens att vi hade undersökning vid 6 månader.. Trodde det var först vid 1 år igen.. Det ska ju bli lite spännande då iaf att komma dit, även om det då blir 9månadersundersökning då jag är där.. haha!
 
Ni som varit opererade längre än mig.. Har ni något bra tips på frågor att ställa till min läkare?
 
Jag har inte fått någon remiss om att jag ska ta prover eller så.. så antingen kommer det inte tas några, eller så tar han dem där kanske..
Jag funderar iaf på att fråga hur lång tid min operation tog? (jag har verkligen ingen aning då jag var så jäkla groggy på uppvaket.. Jag vet bara att jag inte kom upp på avdelningen igen förrän på kvällen, trots att jag opererades tidigt på förmiddagen..)
Sedan kanske det vore kul att veta hur mycket utav tunntarmen de kopplade om?
Hur mycket mer kan jag förvänta mig att gå ner?
Tror han att jag kan om ett år kvala in för bukplastik?
 
Vad tror ni? Kan det vara vettiga frågor eller har jag missat någon bra fråga?
 
 
Nej, nu ska jag äta min knäckemacka så jag kan promenera bort till gymmet här på förmiddagen.. Sååå skönt att vara ledig idag, jobbade ju 7dagar av 7 i förra veckan. Känner mig lite sleten! ;)

Dåligt bloggande..

Ja, det har blivit lite dåligt bloggande denna veckan.. Men det beror på att jag har jobbat VARJE dag denna veckan, ska även iväg och jobba ikväll (börjar 14)..

Lillasyster har ju varit här också över helgen, trots att jag har bloggat.. Men vi har iaf hunnit med att gå på bio, se på film här hemma, äta mat, bråka, umgås med en av mina vänner en stund och hon har även klippt och permanentat sitt hår.. :)

Igår eftermiddag/ kväll hade vi skit svårt att komma överens om vad vi skulle äta till middag.. Min lillasyster är väääldigt kräsen, så när hon är här så tycker jag att hon ska bestämma maten så att jag vet ATT om kommer att äta den.. Men hon har så svårt att bestämma sig, trots alla förslag jag ger.. Igår blev det verkligen pannkaka av alltihopa.. Vi började prata redan på eftermiddagen om vad vi skulle äta, och typ 4h senare hade vi fortfarande inte ätit liksom!
Tillslut bestämde hon sig för att hon ville ha Mc Donalds (fast hon åt det till lunch också och jag tog 1/2 ostburgare till mellis).. Men ja, hon ville ha det så vi åkte iväg och köpte det.. Själv var jag ju APHUNGRIG då det nu var över 4h sedan jag åt.. Eller, jag var inte hungrig i magen, men jag kände att min kropp och mitt humör behövde äta!
Jag funderade på pizza.. Men fick så dåligt samvete av att jag redan ätit 1/2 ostburgare den dagen och hade andra halvan kvar i kylen..
Så när vi väl kom hem med hennes mat stod jag där tomhänt och visste inte vad jag skulle äta.. Jag gick till kylskåpet och tog fram andra halvan av burgaren men blev bara arg på den och slängde in den i kylen igen och slängde igen kylskåpsdörren.. Sedan gick jag till sängen och drog täcket över mig!
Jag mådde så dåligt.. Jag hade sådan ångest över maten och vad jag skulle äta.. Men ville så gärna äta och allt jag var sugen på var bara onyttigt.. Jag kände sådan olust till mat, till att vara vaken och till allt i största allmänhet!
Syrran fick såklart dåligt samvete när hon satt och åt sin mat.. Men jag sa åt henne att hon måste äta ändå.. Sen kom hon till mig å frågade hur det var å då började jag bara lipa! Jag grät över hur dåligt jag mådde och över hur jobbigt det kändes över att vilja äta men samtidigt ha sådan ångest över vad jag skulle äta... Hon hade superdåligt samvete och tyckte det var hennes fel.. Lite var det väl kanske det, men samtidigt inte, då jag måste lära mig att äta även om dem omkring mig inte är redo att äta än..
 
Tillslut så gick hon och hämtade hennes matrester, 1 nuggets och lite pommes som hon sa åt mig att äta.. Sagt och gjort, jag började äta.. I första tuggan jag tog på nuggetsen kände jag hur kraften kom tillbaka till mig, hur humöret vände igen! Så underbart.. Jag åt upp hennes lilla rester och sedan även min andra halva av burgare som jag hade kvar.. Sedan vara jag för mätt! Men det blev nog så för att jag hade väntat för länge som sagt.. Vid detta laget var det strax över 5h sedan jag hade ätit..
 
Vi pratade om det hela och hon sa åt mig att jag inte ska noja över vad jag äter utan att det mer handlar om mängderna av det jag äter.. Vilket delvis är sant.. Men jag kan ju ändå inte äta skräpmat hela dagarna och fortsätta gå ner i vikt iaf..
Men det var skönt iaf att jag fick i mig mat iaf, skit samma nu då att det var skräp.. Jag mådde iaf bättre igen vilket var det viktiga denna gången!
Så dåligt har jag nog inte mått sedan jag kom hem från sjukhuset och inte ville inte åt så bra..
 
Lillasyrran sa att hon inte tänker på att jag är opererad och därför inte tänker på att jag verkligen behöver äta med inte allt för många timmars mellanrum.. så hon lovade att hon skulle börja tänka på detta mer och att hon tyckte att hon borde rätta sig efter mina mattider i fortsättningen istället för tvärt om! Så vi slipper hamna i denna situation igen! ;)

Det tyckte jag lät bra! För fy sjutton vad olustigt det där var!
Men jag antar att man lär sig så länge man lever hur man ska handskas med sin nya mage.. :)
 
Har ni råkat ut för något liknande?

Fredag igen..

Fredag igen och jag ska jobba kväll.. Men ändå är jag uppe med tuppen! Gick upp 05.55 för att skjutsa sambon till stationen.. Snäll som jag är! ;)
 
Nu har jag precis avslutat hela min frukost.. eller ja, jag lämnade lite mjölk och lite gröt..
 
 
En kopp te, havrekligröt med katrinplommon, en klick lågkalori äppelmos och en skvätt mjölk..
 
Men före frukost så fick jag för mig att ta en bild på mig och min vårjacka..
Denna jackan köpte jag alltså nu i våras och var helt överlycklig att jag kom i den.. Det är storlek 44.. Idag sitter den alltså betydligt lösare.. :) Det är fasen häftigt att se sådana bilder.. Jag kan inte få nog av sånt.. ;) haha
 
 
Men som sagt. Idag är det fredag och jag ska jobba kväll. Men först ska jag hämta lillsyrran på stationen. Hon ska hänga här hos mig i helgen, men hon får vara lite själv när jag jobbar.. Men det brukar inte gå någon nöd på henne då det finns tv, dator och internet här hos mig.. ;)
 
Nej, nu ska jag sluta svammla.. Detta blev ett osammanhängande inlägg.. Ha en skön fredag! :)
 
 
 
 

Jobb!

Jag är så grymt glad! :) Igår ringde jag till facket för att få hjälp med att kolla upp mina LAS-dagar.. Det var över ett år sedan jag gjorde det sist, så jag hade på känn att det nog var behövligt att kolla upp det nu snart..
Mycket riktigt var det det också! Jag fick det glädjande beskedet att jag kommer att bli inkonverterad i September. (eller som det också brukar kallas inlasad).. Fy fasen vad glad jag är nu alltså! Jag har jobbat som vikarie i Örebro kommun sedan våren 2008, dock med några "studiepauser" då jag läste till undersköterska med inriktning hemvård, och sedan då jag gick tillbaka till skolan igen och läste sjukvårdsinriktningen och psykiatriinriktningen också.. Det enda jag egentligen "saknar" i min undersköterskebehörighet är kursen "Funktionshinder".. Alla andra kurser har jag.. (eller ja, iaf alla andra som erbjuds i Örebro, kan hända det finns andra inriktningar i andra städer..)

Hur som helst, nu i September efter många långa år som vikarie.. Obekväma arbetstider, somrar utan ledigheter, ständigt på alerten att rycka in, telefonen med mig överallt! Nu är det slut med det.. Nu får jag en tryggad inkomst, en tillsvidaretjänst.. Så underbart! :)

Det bästa är att jag verkligen trivs så bra på mitt jobb tillsammans med mina kollegor och med brukarna vi jobbar med. Jag hoppas bara sååå att det finns plats för mig att få vara kvar just där..

Det känns verkligen som att 2013 är mitt år! Jag är så jäkla glad! Tänk bara, nästa sommar har jag också rätt att ta ut betald semester!

Jaja, nu ska jag sluta tjata om det för denna gången.. ville bara få dela med mig av min glädje.

Vägning 19/8- 2013

Måndag igen och vi har en ny vecka med spännande resultat!
 
Startvikt 29/10-12: 158,9kg
Vikt förra måndagen: 97,9kg
Dagens vikt: 95,8kg
 
Viktminskning:
- sedan förra veckan: 2,1kg
-sedan operation 11/12-12: 49kg
- totalt sedan flytstart 29/10-12: 63,1kg
 
Delmål:
-Att gå ner 70kg
Kvar att gå ner till det delmålet: 6,9kg
 
Jag slutar inte att förvånas över hur otrolig min kropp är! Att gå ner över 2kg på en vecka åtta månader efter operationen, det är fasen otroligt! Vad som är ännu mer coolt är att jag faktiskt inte har stått still i vikt en enda vecka sedan flytstarten! Så snart har jag alltså gått ner i vikt i 10 månader i sträck.. Det är en lååång tid alltså!
 
Jag som inte vågades tro på bra vågresultat denna veckan då gymmet varit stängt.. Men jag får inte bli för kaxig för det nu.. Man kan inte alltid räkna med så fina resultat utan träning..
Så därför ska jag faktiskt promenera iväg till veckans första gympass redan nu!
Här är jag idag, redo för gymmet:
 
Ja, jag vet.. Inte världens snyggaste träningskläder.. Men vad fasen.. Jag ska ju bara iväg å svettas, så vem bryr sig egentligen vad man har på sig??
 


Man kan fasen inte tro det är sant..

Som rubriken lyder, så kan man fasen inte tro att det är sant alltså!
 
Min sambo pendlar mellan 60-62kg i vikt och när han vägde sig senast så stod den på 61kg.. Så nu har jag alltså tappat min egna sambo i vikt!!
 
 
Kan ni tänka er att "han" har suttit på mig förr?? Helt sjukt.. Å ändå så klassas jag fortfarande som FET!
Men det försöker jag ju råda bot på som sagt..
 
Känner mig spänd inför morgondagen och vägningen.. Har ju inte tränat ett dugg denna veckan då gymmet har haft en vecka stängt! Men de öppnar igen imorgon så nästa vecka blir som vanligt 2 pass! :) Hoppas att vågen rört på sig lite iaf, trots träningsuppehållet..
 
Just nu sitter jag och väntar på att mina hemmakokta revben ska bli klara..
Satte igång dem direkt efter frukosten, så de har kokat strax över en timme nu.. Snart dags att ta av dem från plattan.. :)
Kokta revben är så bra att ha hemma i frysen. Det är bara å ta fram å tina upp och slänga in dem i ugnen med lite kryddor och det blir så jäkla gott! :) Älskar verkligen kött! Skulle nog aldrig fixa ett liv som helt vegetarian, även om jag gärna äter någon sådan rätt i veckan..
 
 
 

Förändring..

Det som är kul med instagram och övriga bilder man tar är att det är lättare att gå tillbaka och kolla hur man såg ut förut..
 
Jag letade upp en bild på min instagram från i början av juni där jag hade på mig exakt samma kläder som jag hade på mig igår.. Jag kom då på att plagget satt mycket lösare på mig nu än vad det gjorde då.. Kolla själv:
Det är ca 12kg skillnad mellan dessa bilder..
Det känns som att det märks betydligt tydligare nu när man går ner 10kg jämfört med förut.. I början såg jag liksom ingen skillnad alls mellan 158,9kg och 148,9kg.. Men nu finns det ju liksom inte riktigt lika mycket att ta av längre som det fanns då.. Så nu formar kroppen om sig på ett annat sätt.. Gött!
 
Kul med skillnader tycker jag! :)
 

Fredagsmyyyyyys!

Jepp, idag är det äntligen fredag igen och jag har varit ledig hela dagen!
 
Men inte har jag legat på latsidan för det inte! Jag gick upp redan vid kvart i åtta imorse och började med en gång med förberedelserna för kvällens middagsbjudning.. En timme senare står detta på spisen och puttrar:

 
Det fick puttra några timmar innan jag stängde av plattan för att låta det vila några timmar.. Ska sätta igång den om någon timme igen och då ska de sista grejerna i grytan också för att den ska bli gudomligt god! (Denna gryta är ännu bättre dagen efter, men då jag började så tidigt imorse borde det bli hyffsat samma sak som om jag hade gjort den igår kväll)..
 
Som sagt ska jag och sambon ha middagsbjudning ikväll.. Jag har bjudit hem en arbetskamrat och hennes kille.
Vi ska bjuda dem på trerätters hade vi tänkt..
 
Då vädret är ganska mulet och det tom. har regnat en stund under dagen så gör det inget att vårt tema är lite höstigt.. ;)
 
Det vi ska bjuda på är:
 
Förätt- Färskkokta rödbetor och chevreost på en bädd av ruccolasallad. Till detta blir det torrostade pinjenötter och balsamvinäger.
 
Huvudrätt- Beauf bourguignon och kokt potatis.
 
Efterrätt- Seg hallonpaj med limegrädde.
 

Till förrätten och huvudrätten kommer vi servera rödvin och till deserten blir det ett mousserande vin med flädersmak.
 
Åh, jag tycker det är så kul att få laga mat och bjuda folk på mat.. Synd bara att det inte blir så ofta jag gör det bara! Tiden räcker inte alltid till för allt man vill göra, speciellt inte när man jobbar varannan helg.. (Att jobba helger är verkligen döden för det sociala livet.. Men jag tycker om att jobba mina helger ändå..)
Hur som helst, när jag väl får till en middagsbjudning kan jag inte bara bjuda på en rätt.. Utan jag slår ofta till på trerätters! ;)
 
 
Efter att jag hade förberett grytan imorse fick jag sätta mig och äta frukost..
 
Citronte med en sked honung i och två finn crisp med färskost och tomater på..
 
Sedan drog jag ut med soporna och efter det vidare ut till Mariebergsgallerian.. Jag har tänkt göra efterrätten i små egna ugnsformar.. Jag har två ljuslila sedan innan och var på jakt efter två till.. Dock var de ljuslila slut och de höll på att rea ut de övriga också.. Så jag fyndade två ljusgröna som kommer göra sig fint ihop med de andra! :)
Jag strosade runt en bra stund i gallerian och kikade på kläder.. Provade något plagg med ville inte ha det.. Gick vidare och kollade i butik efter butik.. Jag kom sedan hem endast med formarna.. Jag har blivit för kräsen vad det gäller kläder alltså! :P Förr köpte jag typ allt jag passade i.. Men nu kan en sak sitta bra men jag köper den ändå inte..
 
I övrigt har jag städat hela hemmet idag.. Dammtorkat ordentligt (för sen gångs skull), dammsugit, våttorkat golven och rengjort badrum och speglad ordentligt.. Det är också en fördel med att ha gäster hem, man städar sitt hem noggrannare för att man vill visa upp sitt hem ifrån den bästa sidan! ;)
 
Nej, nu ska jag sluta såsa här och se om jag kan förbereda något mer inför kvällens middag.. Eller om jag kanske ska passa på å slänga mig in i duschen..
 
 
 
 
 
 

Hungrig..

Idag har jag haft en hungrig dag..
 
Jag har inte varit hungrig hela dagen, men jag har ändå haft en gnagande längtan efter något hela dagen.. När jag har ätit mina måltider har jag blivit mätt för en kortare stund för att sedan ha en hunger igen.. Jag gillar det inte!
Jag misstänker att det är ett begär av socker som gör sig påminnt.. Jag känner liksom igen den här hungerkänslan på något vis från förr.. Man äter allt rätt och lagom mycket, men ändå kan ingen mat råda bot på hungern.. Men minsta lilla sockergnutta skulle göra det.. Det är helt sjukt!!
Jag är iof inte helt säker på att det är "socker-hunger" jag har idag.. för jag har inte vågat testa att "mätta" den..
 
Jag vill liksom inte ge vika för det, vill inte mata på ett beroende mer än nödvändigt.. Nej nej nej!
 
Skulle kunna ha å göra med också att jag druckit lite dåligt idag, eller fått i mig lite för dåligt med protein? Vet ju som sagt inte säkert..
Hur som helst får min mage inget mer idag iaf, av något slag!
 
Dessa två grejer har jag bla. ätit idag:
 
 
Testade en ny maträtt.. "kikärtspytt med pasta" kallas den.. Det var gott faktiskt! Kul att testa något nytt ibland. :)
 
 
 
Till kvällsfikat gjorde jag omelett fylld med kantareller.. Såååå svinigt gott är det! Jag ät upp allt som ligger på tallriken här.. (dock var det en knapp 1/3 av en omelett gjord på 2 ägg.. så det var en väldigt tunn omelett).
 
Något annat gott jag åt härom dagen var detta:
 
 
Fetaostfylld lammfärsbiff med ugnsrostade rotfrukter med hemmagjord tzatsiki. Mmm, vad gott det är! :)
 
Haha.. blir ju bara ännu hungrigare av att sitta här och lägga upp bilder på god mat! Nej, nu får jag ge mig.. Dags att borsta tänderna och krypa i sängs!
 
Jag hoppas på en mindre hungrig dag imorgon...
 
 

Vägning 12/8- 2013

Måndag igen då.. Eftersom jag for till Mariestad igår kväll så bloggar jag nu från mobilen.. 
Måndagar är ju heliga vägningsdagar, så trots att jag inte är hemma så kunde jag ju inte öåta bli vågen!  Haha
För att det inte ska bli missvisande om jag väger mig på en annan våg helt plötsligt så var jag galen nog att packa ner min egnai väskan! :p
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 98,6kg
Dagens vikt: 97,9kg
 
Viktminskning:

-sedan förra veckan: 0,7kg
-sedan operationen: 46,9kg
-totalt sedan flytstart: 61kg
 
Delmål:
 
-70kg
Kvar att gå ner- 9kg.
 
Ja, det händer ju fortfarande saker.. men jag misstänkte att jag inte skulle gå ner 1kg eller mer denna veckan.. det går liksom inte att rasa så mycket varje vecka hur länge som helst! :) men jag är ändå väldigt nöjd med dagens resultat..
Undrar hur resultatet blir nästa vecka då jag inte kan dra till gymmet denna vecka för de har stängt..
 

Firar 8 månader..

Ja, idag firar jag 8 månader som opererad och tänkte därför lägga upp lite bilder här till er! :)
 
30/10-12
9/12-12
11/2-13
11/4-13
11/6-13
11/8-13
11/8-13
 
 
Kan ni fatta det vilken skillnad det faktiskt är?? Mellan första och senaste bilden skiljer det alltså 60,3kg.. Det är verkligen helt knäppt egentligen!
 
Jag har verkligen så svårt att fatta att jag verkligen var så jäkla stor förut.. å precis lika svårt har jag att fatta nu att jag inte
är större än vad jag är nu.. Visst är det knäppt hur hjärnan verkligen inte följer med åt något håll?
 
Jag är verkligen superglad att jag har tagit mina före/efter bilder som ett bevis till mig själv att det faktiskt sker en enorm förändring med mig, trots allt! :)
 
 
Imorgon är det vägningsdag igen! Får se när jag kan publicera resultatet ifrån det.. Jag åker iväg till min gamla hemstad ikväll för att hjälpa systern några dagar.. Jag ska vara "nanny" till hennes yngsta lilla grabb nu när hon börjar jobba imorgon igen.. Jag är hemma på tisdag kväll igen.. Ska bli mysigt att bara vara jag och lill-killen på dagarna! Samtidigt som det säkert kommer bli lite tufft i början då jag inte är van att vara ensam som barnvakt hela dagar sådär.. :P Men det ska nog gå vägen får vi hoppas.. ;)
 
Ha en fortsatt härlig söndag alla! Nu ska jag ställa mig och laga middag..
 
 
 
 
 
 

After work!

Har jobbat idag och snart ska jag sticka iväg på lite after work med ett härligt gäng från jobbet! :)
 
När jag kom hem idag från jobbet så var det första jag gjorde att hänga en maskin tvätt som var lagom klar. (Så jäkla gött med en egen maskin hemma och framför allt att man kan ställa timer när den ska vara klar!) :)
 
Direkt när jag var klar med det öppnade jag upp en cider för att förtagga lite inför kvällen.. :)
 
Sen blev det en lättlagad men så svinigt god middag!
Kantarellmacka i ugnen.. finns det något godare liksom?? :P Dock äter jag ju bara halva, så jag har ett gött "nattakäk" när jag kommer hem ikväll.. :)
 
Nej, nu ska jag kolla att jag ser ok ut och sedan sticka till stan.. Ska bli såååå kul! :)
 
 

Träning, vikt och mellanmål..

Igår var jag på gymmet. Gillar verkligen att gå dit på måndagar! Känns som att man kickar igång en ny vecka på bästa sätt då! :)
 
Jag gillar mitt nya träningsupplägg jag fick av en tränare på gymmet. Det består ju som sagt av två olika träningsprogram som tränar hela min kropp båda gångerna.. Skönt att skifta program varje gång jag tränar, blir inte lika enformigt då!
Igår så ökade jag mina tyngder på de allra flesta maskinerna med ett snäpp (som då på maskinen resulterar i mellan 5-10kg ökning beroende på vilken maskin det är).. Inte alls illa om jag får säga det själv! :) Känns verkligen gött att träna, ta ut sig så mycket och svettas som en gris i belöning ;)
Nästa pass blir på torsdag och jag ser redan fram emot det!
 
Haha! Tänk om jag hade vetat om det i höstas att jag skulle skriva såhär nu.. Då hade jag nog ramlat av stolen av förvåning! Jag som alltid hatat att svettas.. jag som aldrig trodde att jag skulle kunna tycka att det var kul med träning!
 
Eftersom jag firade -60,3kg igår så lyxade jag och sambon till det lite på kvällen vid kvällsfikat..
 
 
Avocadohalva med heta räkor.. Sååå gott! Sambon fick ett par kex med mjukost också.. :)
Mycket bättre att unna sig ett riktigt gott och bra mellanmål istället för godis eller något annat i den vägen! Framsteg att unna sig sådant istället för snax.. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag bjuder på en bild på mig och sambon ifrån helgen! :) Kan ni fatta att jag snart kommer ha gått ner hela honom?? (Sambon pendlar mellan 60-62kg)
 
 
 
 

Vägning 5/8- 2013

Nu är det allt upp till bevis om jag klarat av mitt nästa delmål till denna veckan! Har jag gått ner 60kg nu??
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 99,9kg
Vikt idag: 98,6kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 1,3kg
-sedan operationen: 46,2kg
-totalt sedan flytstart: 60,3kg
 

Ja, jag lyckades alltså gå ner mer än 1kg på en vecka igen.. Det var fjärde veckan på raken jag gick ner 1kg eller mer! :)
Så nu har jag alltså uppfyllt ännu ett delmål som var minus 60kg.. Känns jäkligt gött!
 
När jag kikar tillbaka på tidigare delmål, ex som minus 50kg.. Det delmålet uppnådde jag i juni, och detta i augusti. Så man kan ju säga att jag snittar på minus 5kg/ månad då..
 
Jag borde ta och räkna ut mitt snitt igen, sådär som jag gjorde vid ett annat tillfälle..
Okej, jag kollar det redan nu!
 
Jag startade min viktresa 29okt-12, sedan dess har det gått 41 veckor. På den tiden har jag gått ner 60,3kg.
 
snittet sedan flytstarten per:
- vecka blir 1,47kg
- måndad blir 5,88kg
 
Operationen gjordes 11dec-12, sedan dess har det gått 35 veckor. På den tiden har jag gått ner 46,2kg
 
snittet sedan operationen per:
- vecka blir 1,32kg
- månad blir 5,28kg
 
Alltså håller jag ett snitt på över 1kg / vecka efter min operation och ett snitt på strax över 5kg / månad.
 
 
Nästa delmål:
-70kg.
Kvar att gå ner: 9,7kg
 

Att belöna sig själv..

Jag känner mig så förbannat tråkig alltså! Jag kommer liksom aldrig på något kul att belöna mig själv med när jag når ett nytt delmål.. Å jag börjar liksom alltid fundera på det i sista stund typ också, när det bara är något litet kilo kvar så jag inte har mycket tid att fundera heller..
Varför är jag så förbannat tråkig?
 
Känns som att jag är nöjd över mina prestationer men samtidigt ganska så oberörd.. Känns som att jag borde känna mig mer berörd av det, vara mer engagerad och vilja fira mig själv för mina prestationer.. Men istället sitter jag nästa å rycker på axlarna och tänker att jag typ kan få gå och klippa/färga håret eller så.. Men vad fan?? Det måste jag ju göra i alla fall liksom, så det räknas ju nästan inte ens som en belöning..
En belöning borde vara något utöver det vanliga, något som man inte skulle göra ändå eller något som man inte brukar göra..
Typ som när jag testade nagelförlängning.. Det var ju inget jag brukar ha eller för den delen ens testat förut.. Så det kan man ju iaf kalla en riktig belöning..
 
Men vad fasen ska jag hitta på denna gången??
Jag menar, minus 60 kilo är faktiskt ganska mycket! Det är ju hela min lillasyster och min systerson tillsammans! Om inte det är värt en wow-effekt eller värt att firas så vet jag inte vad som är det..
 
Men samtidigt känns det så sjukt.. Sjukt att jag snart har gått ner 2 personer i min närhet tillsammans.. Sjukt och nästan lite groteskt att jag lät det gå så långt.. Varför? Varför lät jag det gå så långt? Varför gjorde jag inget tidigare?
 
Eller jo, jag gjorde faktiskt saker tidigare.. Men inget hjälpte.. Synd bara att jag inte tog tag i operation ännu tidigare.. Fast samtidigt är jag bara glad ATT jag faktiskt tog tag i det och gjorde det överhuvudtaget!
 
Jag vet med mig själv att om jag "bara" hade vägt 100kg blankt, då hade jag aldrig ens funderat på en operation då det "bara" var 25-30kg övervikt..
Jag behövde liksom ha hela den här massan med kilon för att inse att jag faktiskt aldrig skulle fixa det själv och att jag behövde ordentlig hjälp!
Men om jag "bara" hade vägt 100kg hade jag iof aldrig ens blivit beviljad för operation.. I mitt landsting måste man ha BMI över 40 för att få det om man ej har andra följdsjukdomar.. Så jag hade varit tvungen att väga 120kg iaf för att få operationen, för då hade mitt BMI legat på 41.
 
Bah, vad jag babblade iväg nu med det här inlägget.. var ju kanske inte riktigt tanken, men ibland så börjar man bara skriva något och fingrarna bara glöder vidare.. ni fattar vad jag menar va?
 
Hur som helst.. jag vill komma på någon bra belöning.. =/

Portioner..

Jag har ju snart varit opererad i åtta månader och funderar lite på det här med matportioner.. storleken och hur ofta osv..
Jag har ju märkt mycket att folk dels får väldigt olika restriktioner ifrån sina respektive opererande sjukhus, och dels fixar att äta olika mycket..
 
Själv äter jag ju 5 gånger per dag, men ska som sagt helst äta 6 gånger.. Någon gång ibland lyckas det bli 6 gånger..
Mina portionsstorlekar ska ligga kring 2,5-3dl.. Men det gör dem ju inte det heller.. :P
 
Här har ni ett exempel:
 
 
Detta var min middag idag. Köttfärsås med riven morot i, spagetti och lite ketschup och riven ost på toppen.. Den här prickiga skålen rymmer exakt 2dl om man fyller den upp till kanten.. Som ni ser har jag inte gjort det här å ändå fixade jag inte att äta upp allt, utan lämnade 3 gafflar mat kvar.. Så det jag fick i mig var väl ca 1,25-1,5dl mat..
 
Är inte det ganska lite egentligen?
Hur mycket äter du och hur länge har du varit opererad?
 

Här ser ni en måltid till.. Köttbullar och spagetti med ketschup.. Detta är på en vanlig stor tallrik hemma hos mamma nu i helgen som var.. Jag åt upp allt detta, men det är ändå bara 1,5dl mat.. Är det något fel på mig eller varför äter jag så lite för? Eller är det vanligt att man gör det?
 
Jag har fått höra så mycket om att efter 1 år som opererad så äter man typ en normalt liten portion igen.. Men fortsätter det såhär så lär jag ju inte göra det.. Alltså, jag klagar egentligen inte, det blir ju billigt för mig att äta såhär å jag blir ju mätt! Men ändå, lite fundersam blir man ju när så många andra kan äta så mycket mer..
 
Ja, jag vet.. Man ska inte jämföra sig med andra!
 
 Var förresten å tog ut mig på gymmet idag och jag bjuder på en bild där ifrån!
 

RSS 2.0