En ledig dag..

Idag har jag en ledig dag.. Skönt att få ha sånna mitt i veckan ibland faktiskt! Då vet man att man får rå om sig själv för de flesta andra är inte lediga. Och det är det jag tycker är så skönt ibland, för då behöver man inte ha några ursäkter för att gå runt i nattlinne halva dagen, inga ursäkter för att slappa i soffan halva dagen osv :)

Det är detta gott folk som är den största fördelen med att jobba istället för att plugga (förutom att man tjänar pengar istället för att låna dem), det är just att när man är ledig så ÄR MAN VERKLIGEN LEDIG ! När man pluggar så finns det alltid något man kan plugga lite mer av, eller förbereda lite bättre, skriva ut lite papper, beställa nästa kurs böcker mm mm ! Men när man jobbar och sedan har en dags ledigt, då finns det inget man måste fixa med.. finns inga papper som ska fixas, inga böcker som måste läsas, inga studiegrupper som väntar på en. Det är såååå skönt!

Idag har jag suttit och förberett mig inför nästa löning och inför nästa räkningsbetalning.. Har lagt in alla betalningar och överföringar som jag vet om än så länge.. Det blev en hel del denna månaden. Men det beror på att bil-skatten kom denna månaden (som tur är betalar man ju den bara en gång per år), sedan hade jag en annan lite större utgift också som skulle betalas.. Även om det inte är kul att betala räkningar så är det ändå så himla skönt när det är gjort! Då vet man att man inte behöver ha något dåligt samvete för att man köper sig ett nytt klädesplagg, eller för att man går ut och äter en trevlig middag på en restaurang.. för det är tillåtet då man har betalt att som man är tvungen att betala :)

brukar ni ha ångest när era räkningar kommer, eller är det inget ni bryr er om något närmvärt?

Kommentarer
Postat av: TinA

jag har ångest i samma stund som jag ska betala dom, men när dom kommer på posten ellr nåt sånt där så känns det inte så mycket.. :)

2009-11-17 @ 14:28:20
URL: http://egoism.blogg.se/
Postat av: Johanna

Har faktiskt ingen ångest över det. Speciellt inte denna månaden, har typ tre räkningar att betala. :-) Men även vanliga månader så känns det lugnt. Man vet ju att dom kommer, så ingen ide att ha ångest då.. :-)

2009-11-17 @ 14:43:54
URL: http://tjolanta.blogspot.com
Postat av: Tessy

Jag kan inte säga att jag har ångest över räkningarna direkt.. om det inte blir väldigt mycket ;)



Och jag håller med om det där med att man verkligen är ledig när man är ledig från jobbet! Det är underbart!

2009-11-17 @ 16:08:03
Postat av: Emma [loveshaped]

Jag längtar inte tillbaka till skolan av den anledningen att jag gillar min ledighet då jag är ledig. It's wonderful!



Njaa, räkningar har jag inte ångest över. Snarare alla andra stora utgifter som dyker upp då och då. Blä :P

2009-11-17 @ 16:42:26
URL: http://loveshaped.blogg.se/

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0