semester

Denna veckan har jag tagit semester.. känns verkligen välbehövligt och välförtjänt! :)
 
Just i detta nu sitter jag och dricker en avslutande kopp te på hotellfrukosten i Örebro. Jag kom hit igår och åker hem igen på fredag.. känns verkligen som semester och egenlyx att bo på hotell och bara vara några dagar.. Egentligen skulle vi båda åkt, men av olika anledningar kunde sambon sedan inte följa med.. Måste säga att det känns väldigt vuxet att vara på egen hand.. hur ofta är man det liksom?
 
Nu när jag är här så passar jag iaf på att träffa så många gamla vänner som möjligt.. Igår var jag hemma hos en gammal kollega och hennes kille.. har inte träffat dem på över ett år då de kom hem från ett år i Australien nu under hösten.. Det var verkligen jätte kul att se dem igen, de bjöd på god mat och vi satt och pratade i flera timmar.. hade kunnat bli ännu längre om det inte vore för att hon skulle upp och jobba idag igen..
Själv åkte jag in till stan och gick på bio. Såg den senaste Hobbitfilmen. Sedan drog jag till hotellet och sov.
 
Nu ska jag snart ut på stan en sväng i väntan på att ett annat kompispar ska vara redo att ta emot besök. :)
 
Just det.. I måndags fick jag nästa kallelse i brevlådan.. den 8e ska jag få komma till den andra kirurgen för nästa bedömning.. Jag måste säga att jag är förvånad att det går så fort! I måndags var jag iaf och tog bilderna som skulle komplettera remissen.. men jag hade kanske inte behövt det då brevet som sagt låg i lådan när jag kom hem där ifrån.. aja, det skadar ju iaf inte..
 
Spännande hur som! :)
 
Jag får passa på och tacka för att ni varit mina trogna läsare detta år, och jag hoppas att ni pallar fortsätta läsa även nästa år..
Gott nytt år på er alla! 
 
 

snart jul..

Snart är julen här och nästa över redan.. haha! Har verkligen haft fullt upp den senaste veckan.. I helgen var vi i Mariestad och firade jul med min familj då vi jobbar hela denna veckan och inte kan åka ner något då.. så vi hade en mycket mysig helg där nere..
 
Imorgon så är det först jobb och sedan blir det hem till sambons mamma och fira jul.. Jag har förberett en del grejer som vi ikväll åkte över med till henne.
 
 
Jag har ugnat en skinka och griljerat den, gjort älgköttbullar på 1,5kg, stuvad grönkål och rocky road fudge.. :)
 
Nästa vecka ska jag iväg och få till de där korten inför nästa bedömning gjorda.. ringde dit i förra veckan och fick info om att de har öppet som vanligt under måndag och tisdag..
 

Hur gick det då?

Ja, ni som hunnit läsa inlägget jag skrev tidigare idag väntar väl med spänning nu att få veta hur det gick på bedömningen?
 
Jag ska berätta precis som det var.. från början..
Jag hade tid 14.45, kom dit onödigt tidigt eftersom jag inte visste hur lång tid det skulle ta att köra eller hur krångligt det skulle vara att hitta.. Satt redan i väntrummet 14.20..
Klockan blev 14.45 och ingen kom för mig.. klockan gick.. Jag blev lite nervös inför hur det skulle gå.. När man sitter där hinner man ju tänka 1000 tankar.. Klockan blev 15.00 och fortfarande ingen.. Men så, några minuter efter 15 kom hon och ropa upp mig.
 
Vi gick in i undersökningsrummet och ursäktade förseningen. Hon talade om att det var mycket på agendan idag och att de hade stormöte 15.30 som hon var tvungen att vara klar till.. Så hon sa, vi går rakt på sak..
Hon frågade mig om jag visste något om kriterierna för bukplastik, och jag sa de jag visste.. Några stämde, några inte..
För er som undrar vad som gäller här i sthlm är det alltså följande:
*BMI så nära 25 som möjligt, BMI upp till 28 är accepterat för oss som är opererade.
*Viktstabil, gärna 6månader.
*Överhäng på minst 3cm som mäts från själva hudväcket och rakt ner.
 
Det som inte stämde var att man inte behöver ha ytterligare "komplikationer" så som svamp och hudirritationer..
 
Hur som helst så frågade hon mig om längd och vikt och hon kollade upp mitt BMI som då ligger på 26. Detta var ju klart godkänt. Sedan sa hon att hon var tvungen att mäta hänget för att se om vi ens hade något mer att prata om här idag..
Jag fick dra ner byxor och ställa mig framför henne och låta armarna hänga fritt utmed sidorna och vara så avslappnad som möjligt.. Hon mätte med måttband utmed väcket på båda sidorna.. Hon tittade och kände på huden och sa sedan "Du kvalar abolut in för en bukplastik utan tvekan"..
 
Sedan ville hon att jag skulle lägga mig på britsen för att hon skulle känna in bukmuskulaturen. Jag fick hålla andan och spänna ut magen så hårt jag kunde medans hon tryckte och kände efter mina muskler.. Jag frågade lite försiktigt om jag ens hade några.. :P Hon svarade att det hade jag allt där under hudmassan.. Hon sa att hos många har hudmuskulaturen tvingats isär av den kraftiga övervikten vilket gör att den behövs sys ihop vid en plastik, vilket gör att man får större smärta efter själva ingreppet.. Men hos mig var det ett ok mellanrum trots allt så troligen skulle inte det behövas.
Hon kände lite till och sa sedan, samtidigt som hon visade med sin hand "Här kommer vi lägga snittet, utmed höftbenet och hela vägen bort till andra höftbenet". (Det var när hon började förklara detta som jag faktiskt förstod att jag FÅR en bukplastik!!) Sedna fortsatte hon och sa "sedan lyfter vi upp huden ungefär som ett lock, skär ut naveln, drar ner huden och stramar åt den, skär bort det överflödiga, gör ett nytt hål för naveln och sedan syr igen".. Hon pausade sedan lite och sa.. "Dessvärre får du nog räkna med att du kommer få hudflikar, eller som det också kallas för "hundöron" vid ändarna av ärret på höften då du har endel överskottshud även där.." Jag svarade att jag nog kunde leva med det, att det nog skulle störa mig mindre än vad allt häng gör idag..
Hon sa att det var bra, sedan pausade hon sig igen och frågade sedan.. "du har inte funderat på någon annan form av plastik?"
Jag svarade att jag har övervägt en cirkumferent också, men att jag inte vågat tänka för mycket på det då jag inte trodde att det skulle gå att få till via landstinget..
Hon sa att hon hade en annan kollega hon skulle vilja skicka mig vidare till, en kollega som utför just den typen av plastiker, cirkumferent..
Hon berättade att det absolut inte görs många sådana plastiker via landstinget per år då de inte är så "generösa" med att bevilja det, och att hon inte kunde ge ett löfte om att jag skulle få det heller.. Men hon tyckte ändå att jag skulle träffa hennes kollega för att se om det ändå kunde finnas en chans att jag kunde få till en sådan, då det resultatet skulle bli så mycket bättre på mig.. Sen frågade hon mig om jag kunde tänka mig detta, att vänta på en tid till honom? Även om det innebar att det blev en ny bedömning där som inte är säkert att den blir godkänd, och sedan ytterligare väntan igen på operation..
Jag svarade att jag gärna tar en tid hos honom också och att om det finns en minsta chans att förbättra slutresultatet för mig så är det värt att vänta på det försöket iaf..
 
Hon svarade då även att jag inte skulle vara orolig, då jag ändå var beviljad en bukplastik även om jag kanske inte fick en cirkumferent.. Så operation skulle jag få oavsett..
 
Jag passade på att fråga lite fint om eventuellt "venusberget" lyfts upp något vid vanlig bukplastik.. Det sa hon att det kunde de absolut lyfta upp samtidigt som de stramar åt magen..
 
Vi kollade igenom bilderna som skickades med i remissen från vc, och hon tyckte inte att dessa var tillräckligt bra tagna. Hon ville att jag skulle gå och ta nya foton hos deras medicinska fotograf så fort som möjligt så att dessa kommer den andra kirurgen till handa också inför bedömningen där..
Dessvärre hade de APT idag och stängde kl 14, så jag kunde inte göra detta idag.. SÅ typiskt..
Så det är bara för mig att försöka mecka till det där så fort det bara går så jag får tid till den andra kirurgen snart..
 
Sedan avslutade hon lite snabbt med att ställa frågor vad jag jobbar med, om jag röker, har barn eller hur min situation ser ut.. Och slutligen informerade hon snabbt att i mitt yrke, beroende på hur tunga lyft man har så blir en sjukskrivning mellan 3-5veckor. Man är kvar på sjukhuset 1-2 dagar. Sedan får man ha gördel dygnet runt i 3 veckor och sedan ytterligare 3 veckor på dagtid..
 
 
 
 
Men fattar ni hur häftigt det här är?? Jag får alltså en operation!! Oavsett hur det går hos den andra kirurgen så kommer jag ändå att bli opererad! :) Känns så jäkla gött att veta det! :)
Sedan hoppas jag ju otroligt mycket på att jag kanske kan bli en av de få som får en cirkumferent istället.. Men nej, jag ska nog inte bygga upp alldeles för höga förhoppningar om det ändå.. Skulle bara bli så besviken om jag inte fick den då.. Det får gå som det går helt enkelt! :)
 
Men det blev ett riktigt bra besked och en riktigt bra dag idag alltså!
 
Och för er som inte vet vad en cirkumferent är så lägger jag in en text här som beskriver den:
 
"Cirkumferent Bukplastik eller Trunkal Body Lift är ett borttagande av löst hängande hud och fett från runt midjan eller “bältes” linjen av en individ. Det kan betraktas som en omfattande bukplastik som fortsätter runt sidorna för att ta bort lösa “kärlek handtag” hud som fortsätter runt för att avslutas på den nedre delen av ryggen. Fördelen med detta omfattande avlägsnande av hudöverskott är att även hudöverskottet ovanför skinkorna avlägsnas. Effekten blir då också, beroende på teknik, att stussen lyfts samtidigt. Ibland kan fettet på detta bakre område användas för att öka stussens projektion och återställa de tillplattade skinkorna till en mer ungdomlig form. Operationen börjar vanligtvis med patienten i bukläge (magen nedåt) och efter avslutat plastik på ryggsidan vänds patienten så han/hon ligger på rygg (magen uppåt) och en “bukplastik” kan utföras och kompletterar  då “bältes” linjen till en cirkumferent bukplastik."

Man lär så länge man lever..

..eller lever så länge man lär.. Beroende på hur man vill vända på det! ;)

Igår fick jag iaf veta att jag levde!
Vi var på lite glöggmys igår kväll hemma hos sambons lillebror tillsammans med övriga av hans syskon.. Igår var det två år sedan deras pappa gick bort, så vi hade en liten glöggskål "i hans ära".. :)
Jag har ju druckit glögg förut och ätit lussebulle utan att det har varit något problem.. Men igår så gick det inte! Jag drack två koppar vanlig blossa vinglögg och åt en saffransbulle och en pepparkaka.. å fy för fan vad ont jag fick i magen sedan! Jag dumpar ju vädligt sällan på något, så därför har jag ju svårt att veta när jag förväntas göra det.. Men igår gjorde jag det.. Jag fick ingen hjärtklappning och kallsvettning som jag annars kan få.. utan jag fick sååå jävla ont i magen alltså! Kändes som att hela magen blev spänd och hård och knöt sig.. Jag fick svårt att sitta rakt/stå upprätt t.o.m.. då är det illa! Jag satt där och plågades en stund men sa sedan till sambon att vi nog skulle ta och åka hem..
Hade ont i magen hela vägen hem i bilen (han körde) och slumrade t.o.m till av utmattning i bilen.. När vi kom hem kände jag att smärtan börjat avta men då var jag så himla trött så det vara bara att borsta tänderna och slänga sig i sängen.. Hade väl ont 30-45min innan det släppte helt.. Inte kul!
 
Det blir liksom otäckt att man inte vet vad det är som orsakar att det gör så ont, eller vart exakt det gör ont heller.. Då jag har kunnat dricka / äta samma sak förr utan att det har hänt något sådant.. Men visst, har inte druckit 2 koppar glögg förr utan bara 1.. Kanske kunde vara det? Att det är så sött?
 
Som sagt.. fast jag varit opererad i 2 år nu så lär jag mig fortfarande nya grejer om mig själv och min nya anatomi..
 
Håll tummarna för mig nu i eftermiddag.. det är då jag ska iväg på bedömningen! :)

skillnaden..

 
Här har vi mig.. då och nu. "Förebilden" är tagen typ 2011, dvs jag var inte som störst där.. När jag var som störst fick jag inte plats i klänningen på bilden för brösten var ännu större!
Lustigt det där, har alltid identifierat mig med att vara storbröstad , men ny har jag knappt inga kvar alls..
 
Som sagt. Idag firar min nya mage och ja 2 år tillsammans.. Ett beslut jag aldrig ångrat! Ett beslut som har gett mig livslusten tillbaka! :) Även om det inte alltid är en helt lätt dans.. :)

Idag för två år sedan..

Idag för två år sedan lades jag in på kirurgavdelningen, dagen före min GBP..
Det känns både som att det har gått sjukt fort dessa två år, samtidigt som det känns som att jag alltid har levt såhär.. Men det är väl för att man vänjer sig rätt så snabbt ändå med sitt nya liv..
 
Jag har verkligen blivit dålig på att ta före och efterbilder.. Hade tänkt göra det idag, men pallar inte.. Får se om jag kanske får sambon att ta bilder imorgon..
Jag tog nyligen lite nya mått iaf.. Inte på alla kroppsdelar som jag gjort förr, utan några få utvalda..:
 
                 29/10-12                 12/12-13                         22/11-14                    Total minskning:
Hals:           41cm                      31cm                             31cm                             10cm
Midja:         126cm                    81,5cm                           78cm                             48cm
Mage:         163cm                   105cm                            98cm                             65cm
Rumpa:       153cm                   111cm                            108cm                            45cm
Lår:  Hö: 84 Vä: 81  hö: 59cm  vä: 59cm  hö: 58cm  vä: 56cm   hö: 26cm vä: 25cm
 

(jag vet att nedre raden inte vart något snygg, men det fick bli så för att det skulle få plats på samma rad..)
Det har inte hänt sådär jättemycket det senaste året egentligen.. Men lite omformad har kroppen ändå blivit och huden har ju dragit ihop sig endel..
 
Som sagt ser jag mycket fram emot nästa vecka när jag ska till kirurgen.. Är både nervös och förväntansfull!
 
 
 

Låt mig tipsa..

Nu i helgen har min mamma och hennes man varit på besök. De har bott på hotell inne i stan som de hade fått i gemensam födelsedagspresent utav mig och mina systrar..
På dagen igår var vi ute på Skansen och julmarknaden som de hade där.. Provsmakade diverse korvar och syltar och kom hem med lite olika bröd och brända mandlar.. Trevligt!
 
På kvällen gick vi ut och åt på en underbar restaurang som är verkligen helt lagom på alla sätt och vis!
Maten är helt suverän samtidigt som det faktiskt är överkomliga priser! Sedan är det inte någon superstor restaurang, å den känns lagom "fin".. Helt perfekt för mig helt enkelt..
 
Nybrogatan 38 heter den och jag rekommenderar varmt att ni går dit och äter om ni är i Sthlm.. (Dock kan det vara bra att boka bord innan då vi bokade detta bord för flera veckor sedan å ändå knappt fick plats..)
 
Min förrätt bestod av: Rökt renhjärta med pepparrotscrème och syltade kantareller.
 
Min huvudrätt bestod av: Grillat Högrev bakat under natten med stuvad svamp, grillat äpple, rörda svarta vinbär och tryffelpotatispuré.
 
Min dessert, som jag delade med sambon bestod av: Chokladfondant ala snickers med jordnötter, kola och salt karamellglass.
 
Med andra ord, en fruktansvärt god måltid!
Det är i sådana lägen man verkligen önskar att man hade orkat äta upp allt på tallriken!! Men istället fick sambon och mamma provsmaka min förrätt, sambon fick äta upp mer än halva min huvudrätt samt att vi delade på desserten..
 
Men jag njöt verkligen i fulla drag, det gjorde vi allihopa! Och det var värt vart enda öre!
 
Okej, nu ska jag sluta göra reklam för detta ställe.. Men jag kände bara att jag var tvungen att dela med mig av detta goda! Jag lär defenitivt gå dig och äta igen! :)

Dålig uppdatering

Jag vet att jag är lite smådålig på att uppdatera er här numera om hur allt går för mig.. men så är det nog ibland, att det inte känns som att man har så mycket att skriva om..

Ska bli skönt med en ledig helg känner jag! Att jobba heltid är banne mig slitigt, men bra för ekonomin..
Idag kommer mamma och hennes man upp hit. Imorgon ska vi till Skansens julmarknad och strosa runt och på kvällen blir det middag på restaurang.. På söndag innan de far hem igen ska de komma förbi oss och se hur vi fått till det i vårt nya hem. (Sist de var här var det ju dagen vi flyttade in)..

I övrigt väntar jag med spänning på plastikbesöket.. hoppas verkligen att jag får ett ok!

RSS 2.0