Vägning 30/12 -2013

Idag var årets sista vägning, eller ja, officiella vägning iaf! :p
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 81,4kg
Dagens vikt: 81,3kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 0,1kg
-sedan operationen: 63,5kg
-totalt sedan flytstart: 77,6kg
 

Jag var super nojig att jag skulle ha gått upp i vikt nu efter allt onyttigt under julen.. men som tur var så hade jag inte det, så skönt!
 
Nu är jag verkligen super trött! Har varit vaken sedan tjugo över sex och hade en jäkla massa att göra på jobbet! Efter jobbet drog jag till gymmet men upptäckte att de stängde tidigt idag så jag hann bara 1/2 pass idag.  Men det är bättre än inget..
Sen sprang jag in på ica å handla lite, hem och förbereda köttbullssmeten för attxsedan låta sambon och lillasyster gjöra klart middagen när jag duschade.  Efter middagen fir vi ut till marieberg och shoppade lite inför morgondagens festligheter..
Srn hem och hänga tvätt.
Nu har vi precis spelat Mario party 8 som vi fick av lillsyrran i julklapp. Mycket trevligt.
Men nu är jag sååå trött! 
 
God natt och gott nytt år önskar jag er! :)

Julen som var..

Ja, nu var ännu en jul över och jag tycker det faktiskt är skönt.. Jag tycker att julen är en mysig tid då man träffar familj och släkten, men det blir alltid så full rulle och mycket av allt.. :P
 
 Jag var tomtemor på jobbet..
 
Jag jobbade som sagt hela julafton, men var sedan ledig 25e-27e, vilket var skönt.. På jobbet har magsjukan härjat då jag var ledig, nu när jag åter jobbar verkar de flesta vara medtagna fortfarande, men ingen som spyr som tur är.. Hoppas jag inte lyckas bli smittad nu till nyår!
 
den 25e kom sambon hem från julfirande i Sthlm med sin familj.. Då åt vi tomtegröt och bytte våra julklappar.. Jag fick ett presentkort på Mariebergsgallerian, gymband att sätta telefonen i på armen samt ett löfte om ett restaurangbesök där han betalar.. :)
 
Sedan när vi hade fixat oss osv så åkte vi iväg till min syster och hennes familj i Mariestad och åt mat.. Sedan under kvällen fixade jag och syrran naglarna och bakade inför kommande dags julfirande..
26e kom och det var stort julfirande, vi var 18 personer totalt med alla vuxna och barn.. Vi åt mat, fikade och öppnade paket. En trevlig dag!
På kvällen såg vi på film ( då var det bara syrran och hennes kille, vår lillasyster samt jag och sambon kvar)..
 
 
27e förmiddag åkte vi hemåt igen jag och sambon. Vi var helt slut! Vi softade länge i soffan med att glo på serier från Netflix.. Men sen kände vi att vi borde göra något så vi åkte ut till Mariebergsgallerian där jag köpte mig nya träningskläder för mitt presentkort! :)
 
 
Igår passade jag på att använda alla mina nya gymkläder! :)
 
 
 
Ps.. Något i den här stilen tänker jag se ut på nyår..
 
Jag verkligen älskar den här fina klänningen! :)
 
 

Vägning 23/12 - 2013

Här sitter jag, dagen före julafton och har precis slagit in alla julklappar..
Jag har jobbat idag och hade tänkt träna efter jobbet, men mitt gym behagade sig inte att ha öppet tillräckligt länge idag för att jag skulle hinna dit för ett pass.. så det sket sig!
 
 
Jag har blivit bortbjuden idag till ett par kollegor på en skinksmörgås! :) Jätte mysigt av dem att bjuda hem mig, då jag sitter själv ikväll..
Dock har jag planerat min uppesittarkväll på egen hand redan med Bingolotto! Ja, jag vet, jag är lite gammalmodig av mig.. Spelar aldrig Bingolotto annars, men just på uppesittarkvällen tycker jag att det är en mysig tradition! :)
 
Så jag tänkte jag skulle iväg till kollegorna snart så jag hinner hem till 19.30 då tv:n startar! :P
 
Hur som helst är det ju måndag igen och vågen gav mig en fin julklapp vill jag lova.. Jag blev så paff att jag vägde om mig många fler gånger än vad jag brukar göra på morgonen! haha!
 Här kommer resultatet:
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 82,6kg
Dagens vikt: 81,4kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 1,2kg
-sedan operationen: 63,4kg
-totalt sedan flytstart: 77,5kg
 

Viktminskningsdelmål:
 
Att komma ner till 80kg..
Kvar att gå ner till dess: 1,4kg
 

Ja här gick det undan denna veckan! 1,2kg på en vecka efter över 1 år som opererad, det är verkligen ingen dålig siffra! Jag har ju haft några veckor med lite mindre siffror nu ett tag så jag har liksom varit inställd på att det skulle fortsätta gå långsamt nu mot slutet.. Men det var ju en glad överraskning må jag säga! :)
Nu är det ju inte alls långt kvar till 80kg! Det är nästan så jag vågar hoppas på mitt egna nya slutmål för mig själv som jag satt.. Jag skulle vilja komma ner till 78,5kg. Om jag når dit betyder det att jag skulle ha gått ner halva mitt ursprungliga jag! Fatta vad sjukt? Samtidigt som det är så coolt att det kan vara möjligt!
 
Vad tror ni, fixar jag att gå ner till 78,5kg? :)
 
 
Jag vill önska er alla en GOD JUL!
Själv ska jag fira min julafton på jobbet 7-22. Ska faktiskt bli lite mysigt att ha julbord med mina brukare och se på Kalle Anka! :)
 
'
Ps. Ungefår såhär tänkte jag lyxa till det med till uppesittarkvällen framför Bingolotto! :)
 
 
 

Helgen som har varit..

Nu i helgen har jag varit i sthlm och hälsat på sambons familj.. Jag åkte tåget upp i fredags för sambon hade åkt upp tidigare under dagen med bilen.. Jag hade inte åkt tåg på ca 2 år innan denna fredagen.. gillar inte att åka tåg! Blir alltid åksjuk och så tycker jag att det är trångt med folk..
Det var inget undantag denna gången heller, massa folk! Men jag såg till att sova mesta delen av tiden så jag slapp bli åksjuk.. :)
 
Igår fick vi en trevlig överraskningsjulklapp utav sambons älste bror.. Vi var alla hembjudna till honom och hans sambo till senast 16.30. När vi alla sedan var där så fick vi alla varsin meny. Julklappen var att vi blev bjudna på en trevlig middag på Griffins Steakhouse
Innan vi åkte iväg till middagen så fick vi skumpa att skåla med. Sedan for vi iväg med taxi till restaurangen. Jag blev lite lullig utav skumpan redan.. På restaurangen beställde jag vitt vin till maten och bad om en mindre portion utav entrecote med potatispuré. Det gick hur bra som helst att få en mindre portion och fy sjutton vad gott det var! Jag drack 2 glas vin under kvällen på restaurangen och åt den goda maten och lite utav sambons creme brulée till efterrätt..

Jag brukar såhär efter operationen få ett snabbt rus när jag dricker alkohol som sedan går snabbt över och jag kan dricka en bra mängd till innan jag känner mig full..
Men denna lördagen blev det helt annorlunda.. Jag fick ruset tidigt, men det försvann aldrig! Det fortsatte under hela kvällen trots mat och vatten emellan varven.. Sedan blev jag sjukt mätt av maten och började hicka som en tok! Jag hickade och hickade och det slutade typ aldrig.. Sedan kände jag mog bara mättare och mättare, tillslut vart jag tom en släng illamående.. Efter det blev jag dödstrött så det kändes som att jag skulle somna vilken sekund som helst!
Helskumt var det.. Jag tror att det hela var en blandning av dumping och alkohol som inte gjorde sig så trevligt ihop.. När vi hade ätit klart och så åkte vi hem efter en stund.. Jag somnade på sängen utan att ha borstat tänderna eller sminkat av mig när klockan bara var typ halv tio! Vaknade vid halv fem i morse och var rätt pigg. Gick då upp och sminkade av mig och borstade tänderna, drack vatten.. Sedan gick jag tillbaka och la mig igen efter en timme vaken och sov vidare tills klockan vart nio.. Så skönt! :)
 
Imorgon är det vägningsdag igen.. Får se om vågen är mig nådig efter en sådan lyxig middag..
 
 
 
Goda maten! :)
 
 

Julen närmar sig..

och jag älskar julen! :)
 
Då vi aldrig är hemma i vårt eget hem så har vi ingen gran.. Men tomtar, duk, ljus och gardiner har vi som är juligt här hemma!

Det som saknas nu är snön!!
 
På fredag sticker jag och sambon till Sthlm och träffar hans familj över helgen.. Sedan på söndag far jag hem igen men sambon blir kvar.. Jag ska jobba 23e och 24e.. På självaste julafton jobbar jag 7-22, ett självvalt långt pass, för då slapp jag jobba 25e också! :)

Den 25e kommer sambon hem igen och jag har lovat att koka tomtegröt till lunch. Så vi lunchar ihop här och ger varandra våra julklappar.. Sedan packar vi om igen och drar ner till Mariestad och hem till min systers familj. Där spenderar vi kvällen med att baka inför julfirandet den 26e som kommer att vara med hela tjocka släkten! :P
 
Det blir intensivt och många, men trevligt ändå!
 
Jag har redan bakat lite inför julen.. (förutom lussekatter, romsnurror och mjuk pepparkaka som jag gjort sedan tidigare) Nu har jag även gjort min favorit bland julgodiset- nämligen brända mandlar doppade i choklad. Sedan harjag även gjort en nötfri variant av Rocky road fudge!
 
 
 
Mandlarna tar vi med oss till min familj och fudgen tar vi med till hans.. Hans bror tål inte nötter, så därför gjorde jag med rostade majskorn istället! :)
 
Jag har sådan träningsvärk idag! Var på gymmet igår.. ska dit imorgon igen.
Jag har tagit tag i mina bra gymvanor igen, 2ggr/vecka ska jag köra! :) Kan hända det blir liiiite miss med det nästa vecka, men jag ska försöka få till det.. 1 gång ska jag iaf se till att det blir av!
 
Träningsvärken kommer ju av att jag inte är van att träna så hårt längre pga mitt uppehåll.. Men det ska jag råda bot på nu igen! :)
 
 

Vägning 16/12- 2013

Måndag igen och det är nog lite som jag tror.. Att det går trögt nu ett tag!
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 82,8kg
Dagens vikt: 82,6kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 0,2kg
-sedan operationen: 62,2kg
-totalt sedan flytstart: 76,3kg
 

Viktminskningsdelmål:

-att gå ner till 80kg..
Kvar att gå ner: 2,6kg
 
Jag får ju verkligen inte dumping ofta.. Så jag har ju börat tänka i banor att jag kan äta allting med måtta, vilket också gör att jag denna gången glömde bort att tänka på att testa nya saker hemma..
Jag var på lunchbuffé och allt började bra. Jag tog kantarellsoppa och en liten smörgås till Åt det jag ville av det och sedan tänkte jag ha plats för lite frukt också. Jag hade plockat åt mig 1/2 passionsfrukt och 1 apelsinklyfta.. Hann äta två teskedar av passionsfrukten och suga lite på apelsinklyftan då jag började känna att det stack till i magen.. Båda frukterna är ju rätt starka så jag tänkte att det kanske berodde på det, precis som man kan känna att alkohol värmer i magen på vägen ner..
Men stickande känslan blev värre och jag började få riktigt ont i magen. Jag började känna den där kallsvettiga känslan.. Jag och mitt sällskap gick utomhus efter att vi var klara för den skulle röka.. Då kände jag illamåendet börja ta till och magontet gav sig inte.. Sällskapet sa åt mig att åka hem.
Så jag tog bilen och for hem, hade ont som satan och svettades hela vägen hem..
Väl hemma gick jag direkt på toa. Illamående men jag kunde inte spy.. Fick inga hulkningar heller, så jag gjorde bara andra behov..
Sen gick jag och la mig i sängen för att vila. Magen gjorde ont och tillslut somnade jag av utmattning. Jag vaknade 2h senare och värken var borta! Nu har jag fått i mig en macka (åt den dock lite oroligt för att jag var rädd att smärtan skulle komma tillbaka) och allt känns bättre nu igen..
 
Fy fan alltså säger jag för det!
Jag vet ju inte säkert om det var passionsfrukten, apelsinen eller maten.. Men jag tror att det var passionsfrukten, har inte testat att äta det efter operationen.. Och till råga på allt så tuggade jag ju inte kärnorna, precis sådär som förr.. Svalde dem hela..! Typiskt va!?!
 
Old habits die hard, eller vad brukar man säga..

Nya måtten..

Som jag utlovade tidigare i veckan så är det dags att visa upp de nya måtten! :) Dock så får bilderna vänta lite, har inte hunnit lägga upp dem på datorn än..
 
Mått:
(startmått, näst senaste måtten samt de senaste måtten! :) )
         29/10-12                  9/9-13               12/12-13
Hals:     41cm                   33,5cm               31cm
Byst:    136cm                  103cm                94cm
Midja:   126cm                  87,5cm               81cm
Mage:   163cm                  115cm               105cm
Rumpa: 153cm                  118cm               111cm
Ö-arm Hö: 52cm                 43cm                 40cm
Ö-arm Vä: 49cm                36,5cm                34cm
U-arm Hö: 29cm                 23,5cm              22,5cm
U-arm Vä: 28,5cm               22cm                21,5cm
Lår Hö: 84cm                      62cm                 59cm
Lår Vä: 81cm                      62cm                 59cm
Vad Hö: 49cm                     43cm                 42cm
Vad Vä: 50cm                     42cm                 41cm
 
Ganska coola resultat, va? :)
Numera har jag ett midjemått om är inom de bra ramarna för farozonen.. Över 88cm i midjan för en kvinna är inte bra..
Rätt coolt att se att min hals har blivit 10cm smalare!! Å för att inte tala om mina bröst som typ har försvunnit! :P Haha! Men magen Är ju mer och mer borta och det är positivt! :)
 
Jag är rädd för att det börjar gå långsammare för mig på vågen nu, eller så kanske jag är på g att hamna på en platå (man kan ju alltid hoppas på det å att det lossar sen..) Jag har tjuvvägt mig typ hela veckan med det verkar inte ha rört på sig alls... Men imorgon får jag veta det definitivt, för jag räknar inte med några resultat som sker en annan dag än på vägningsdagen!
 
Ikväll var iaf jag och sambon på bio. Vi såg Hobbit del 2, sjukt bra! :)
Med 3D å allt! Vilka snyggingar vi var va? ;)
 

1 år som opererad..

Idag för ett år sedan genomgick jag alltså min gastric bypasoperation.. Ett år har verkligen gått fort och det har hänt enormt mycket under denna tiden! :)
 
Bra saker som kommit med min gbp är att jag har:
- börjat träna regelbundet.
-äter mindre och ofta med fokus på proteiner.
-dricker inte lika mycket läsk samt äter inte lika mycket godis och annat sött som förr.
-dricker inte lika ofta alkohol.
-fått nya vänner som jag aldrig skulle träffat om det inte vore för min operation.
-fått många fina bloggläsare jag aldrig skulle haft om det inte vore för min operation.
-mindre lös i magen nu.
- fått annan smak för mat. Gillar vissa nya saker som jag inte gillat förut, som ex. varma räkor.
 
-  10/12-12 vägde jag 144,7kg VS 9/12-13 då vägde jag 82,8kg alltså en viktminskning på 61,9kg på 1år!
- kan köpa kläder i "normala" butiker.
 
Mindre bra saker som kommit med min operation:
- många favoritkläder är numera förstora, och även om jag kan köpa nya ännu finare sörjer jag ändå att jag inte kan ha dem.
- oftare hård i magen nu (tom. fått hemorrojder under en period pga detta).
- hjärnan hänger inte med i förändringen - andra ser förändringen men jag själv fattar ibland inget och ser ibland ingen skillnad!
- trots att jag vant mig och lärt mig hur mycket jag klarar av att äta vill ögonen ofta ha mer.. (ex. vid en buffé).
- psykiskt påfrestande att hjärnan och ögonen tänker/ser annorlunda än magen känner.
 
Som ni ser tycker ju jag att det är allra flest fördelar med att jag gjorde min operation och jag kan absolut leva med nackdelarna.. :)
 
 
Det är när jag ser dessa bilder som jag fattar den stora förändringen jag själv har gjort! Denna kjolen satt så jäkla tajt att jag hade slutat använda den innan operationen, nu sitter den inte ens kvar på höfterna!
 
Ikväll har sambon lova att ta nya bilder och mått på mig.. Ska framförallt bli kul med måtten då de senast tagna måtten var i september!
 
Kommer att lägga ut bilder / mått i slutet på veckan, håll utkik! ;)

Vägning 9/12- 2013

Ja, då var ännu en måndag här och endast 2 veckor kvar till jul.. jisses vad tiden går alltså!
 
På onsdag har det gått exakt 1 år på dagen sedan min operation.  Kan knappt fatta att det gått så pass lång tid.
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 83,2kg
Dagens vikt: 82,8kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 0,4kg
-sedan operationen: 62kg
-totalt sedan flytstart: 76,1kg
 

Viktminskningsdelmål:

-att väga 80kg.
Kvar att gå ner: 2,8kg
 

Ja, det tickar på här på vågen.. Får se när och om jag lyckas ta mig ner till nästa delmål/mål..
Hur som helst så ska jag ta itu med träningen igen denna veckan! Har inte tränat sedan veckan vi åkte till Paris. Jag har haft 2 förkylningar som har avlöst varandra, men nu känner jag mig piggare. Det är dags att svettas igen!
 
Ha en bra måndag, det ska jag ha nu när jag är barnvakt.

Utlovad bild..

Trots att jag har haft en ledig helg har det ändå varit fullt upp vill jag lova! Men kul har det varit :)
 
Jag skriver inget långt inlägg ikväll, men jag ska lägga upp den utlovade bilden på min fina bandlösa klänning som jag troligen kommer ha på jul/nyår.. 
 
Här kommer den:
 
 
Nyfrissad är jag här också, det är därför mina lockar ser lite annorlunda ut.. Hos frisören så blir det ju att de blåser till det och sedan lockar det med en tång, medans jag själv här hemma bara låter det självtorka..
 
Vad tycks om klänningen? :)
 
Jag kan tipsa om middagen jag åt idag..
Detta är helt enkelt svingott! :
 
 
 
Lammfärsbiffar fyllda med fetaost, hemmagjord tzatsiki samt hemmagjorda klyftpotatis.. MUMS!

Julfest med jobbet.

Igår var jag på FFF:s julfest på Conventum. Min första julfest som jag fått gått på under alla dessa år inom kommunen.. Men det var för att jag äntligen är tillsvidareanställd! Tänk vilka förmåner man har när man är det..
Man får gå på julfester, man får gå på diverse utbildningar, föreläsningar, kurser osv.. Man kan tjäna in komptid, ta semester, vara tjänstledig (om man skulle vilja vara det), man har fast lön med rätt till lönesamtal varje år, man kan vara sjuk och ändå få lön (sjuklön)..! Helt sjukt underbart!
Många gånger tror jag att folk som har fast jobb inte är tillräckligt glada åt det, eller tar det lite för mycket förgivet.. Men det är verkligen inte lätt att få fast jobb idag, och man ska verkligen inte ta det förgivet!
Jag har jobbat hårt under många år för att få fast jobb.. Även om jag fick det via LAS så betyder det ju ändå att jag gjort något rätt eftersom arbetsgivarna har valt att ha kvar mig som vikarie i alla år.. :)
 
Jaja.. Nu ska jag sluta tjata om jobb..
 
Hur som helst så var det en riktigt kul kväll igår! Vi fick helt okej mat, majskycklingbröst med rostad kulpotatis och portersås. Sedan var det dessertbord med olika grejer..
Som underhållning var det Fashionpack eller vad de heter. Senare under kvällen blev det DJ och coverband till dansgolvet..
 
 
Jag hade på mig denna fina outfiten igen samt de där höga fina skorna.. Jag dansade så fötterna värkte! Många av mina kollegor hade redan dragit hem, men jag och några tappra från en av mina tidigare arbetsplatser dansade på.. När fötterna tillslut skrek på mig att de hade så ont var det dags för mig att röra mig hemåt..
Smart som jag är hade jag ju ombytesskor med mig i väskan. Så jag tog av med de höga och på med gympadojjorna! Sedan ut i kylan..
Jag funderade på om jag skulle ta en taxi men det slutade med att jag började gå hemåt. Funderade på vägen om jag skulle kolla om någon buss gick, men jag var på fel sida vägen och jag orkade inte gå över! :P haha!
Men efter en liten stund så såg jag en cykel stå upplåst och helt övergiven.. Så jag hoppade på den och tänkte att jag kunde cykla på den hem. Men sadeln var sjukt låg och typ ingen luft i bakdäcket, så det blev nästan jobbigare att cykla än vad det var att gå.. Cyklade bara en liten bit, tills jag närmade mig mitt jobb.. Där hoppade jag av och började leda cykeln, men kom sedan på att jag inte tänkte släpa på den då den inte var min! Så jag la ifrån mig den och vandrade hem sista biten.. Jag var hemma kring kl 01 och det var så skönt att få krypa ner i sängen och värma mig på sambon..
Då jag var lika kall som en isbit vaknade han ju självklart när jag kom där för att värma mig.. haha. Men det var mysigt. Jag fick en godnatt puss och han frågade om jag hade haft det bra innan vi somnade..
 
Något som var kul under kvällen var att jag träffade många gamla jobbarkompisar från lite olika ställen. Många av dem hade inte sett mig på ett år eller ännu mer! En tjej jag jobbade med för många år sedan i hemtjänsten som numera jobbade som LSS-handläggare kände först inte igen mig!
Jag fullkomligt njöt av att alla var så glada för min skull. Alla gav mig så fina komplimanger, att jag alltid varit fin och haft fina drag, men att jag verkligen klädde ännu bättre i mitt smalare jag!.. Åh vad underbart det var att få höra.. :)
Eftersom jag själv ibland har så jäkla svårt att se förändringen, och då mina nuvarande kollegor ser mig så ofta så tänker vi ju inte på min förändring på samma sätt som dem som inte sett mig det senaste året! Så det var verkligen bra för mig att höra ifrån dem andra som inte sett mig att jag är förändrad..
 
Nej, jag vet. Jag behöver inte andras bekräftelse för att vara fin, jag är fin ändå! Men det är ändå kul att höra! :)
 

Vägning 2/12- 2013

Måndag igen och dags för vågens resultat! :)
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 84,2kg
Dagens vikt: 83,2kg
 

Viktminskning:
-sedan förra veckan: 1kg
-sedan operationen: 61,6kg
-totalt sedan flytstart: 75,7kg
 

Viktminskningsdelmål:
Att väga 80kg.
Kvar att gå ner: 3,2kg
 

Ja, det vart ju ett väldigt bra resultat på vågen idag måste ja ju erkänna! Att snart ha varit opererad ett helt år och fortfarande ha lyxen att gå ner stora siffror.. det är iinte illa! :)
Jag somm har varit så nojig över att jag inte kunnat träna som jag vill nu när jag är förkyld.. jag har ju tänkt att vikten kommer stå still då. Men icke!
Less är jag iaf på att vara förkyld! Vill få komma igång med träningen ordentligt igen!!
 
Åh, jag köpte mig en jätte fin klänning igår på VILA. Tror det kommer bli jul/nyårsklänningen. Jag blev iaf helt förtjust över att jag kom i en helt ostretchig klänning i en vanlig butik!! :) underbar känsla! Desutom är den axelbandslös och jag har nog aldrig kunnat haft en sådan klänning förr med min stora byst. Men numera är inte min byst sådär stor så nu gick det! :) finns alltså både för och nackdelar med små/stora bröst! :p

RSS 2.0