30 Maj

Jaha, då var det måndag igen och det har blivit dags att summera helgen..

I fredags var jag och Joakim ute och åt på Mingla för att fira framförallt Joakims examen, men även min.. Vi hade en kupong på tapasmix, så det tog vi. Det smakade mycket bra, men jag tycker nog inte att det hade varit värt sitt fullpris (vi åt två betala för en). Vi delade på en underbart god dessert också! :) Dit planerar vi att gå igen, men då för att testa deras övriga meny.

I lördags jobbade jag dag och sedan drog vi direkt till Mariestad där vi firade Erik som fyllde år. Det var trevligt där, framför allt för att jag fick träffa min underbara systerdotter som har blivit så stor och går så duktigt alldeles själv nu! :)

Sedan på kvällen grillade vi hemma hos mamma och åt den tillsammans med henne och hennes man.

På söndagen blev det mors dag firande hemma hos farmor och farfar, där den halvan av släkten var samlad på grillmiddag. Det var mycket gott!

Summa summarum har helgen varit trevlig över lag, men med några incidenter som var ”downers”..


Idag ska jag jobba 15-22. Men innan dess ska jag hoppa in i duschen, samt hinna äta lunch.


Imorgon blir det till att tvätta mellan 10-13 för att få de kläder man vill ha med på resan rena och fina.

På onsdag ska jag till läkaren och tala om gallstenarna och vad vi ska göra med dem, samt att vi ska börja packa!

På torsdag packar vi och sedan drar vi till sthlm! :)


På lördag flyger vi iväg till Kreta!


Det känns verkligen helt otroligt, det är så snart! Men det ska bli så himla skönt och kul! :)


25 Maj

Idag fyller systers sambo år samt sångaren i Joakims band, grattis till dem båda! :)

Men nu över till min egen lycka! :)
Jag har i någon månad nu varit grymt sugen på att hitta ett visst motiv på en klänning, ända sedan jag hittade en på Lindex som tyvärr inte passade mig i storleken.. jag har sökt och sökt... ända tills idag!
Idag när jag satt på bussen på väg hem så såg jag reklamaffischen sittandes utanpå busskuren vid universitetet, reklamaffischen där en kvinna bär just en sådan klänning jag vill ha!

Jag åkte hem, åt middag med Joakim och sedan så kastade vi oss iväg till Mariebergsgallerian och in på Gina Tricot så jag fick prova min älskade efterlängtade klänning. Och vet ni va? Den passade perfekt! :)



Här har ni den, min fina nya sommarklänning ifrån Gina Tricot! Visst ser den härlig ut? Jag är så lycklig att jag hittade den, den ska premiärinvigas på Kreta! :)

Ha en härlig onsdagskväll, nu börjar snart Grey's




(Bilden lånad ifrån ginatricot.se)

23 Maj

I helgen har det varit en hel del jobb för min del.. både fredag, lördag och söndag kväll. Dock var söndagskvällen en något kortare pass som inte startade förrän 17.00, men ändå, en hel del jobb. Det har faktiskt gått väldigt bra och har varit väldigt trevligt. Skönt att känna så med tanke på att jag var i den gruppen jag har känt en del ångest inför förut, så det var ju toppen nu då att det kändes bättre! Jag fick träffa många gamla godingar som jag inte har fått sett på väldigt länge, sedan fick jag träffa en del nya som också var enna’ riktiga godingar de också! :)

Övrigt under helgen har det varit att laga mat, storhandla, vika tvätt osv.. vi hann iof med att se på film både på fredagskvällen och lördagskvällen. Filmen som vi såg på fredagen somnade jag ifrån rätt så tidigt, för jag var så himla trött! Filmen på lördagen såg jag inte början på, för då var jag på g hem ifrån jobbet, men jag med ända in i slutet.

Vi fick däremot ge oss iväg en sväng ut till Mariebergsgallerian – till Dressmann, för vi insåg här under helgen att Joakims enda kostym vart stulen under källarförrådsrassian.. Himla tråkigt att inse det såhär i efterhand, speciellt nu när han vill använda den på examen. Så det vart till att köpa en helt ny. Ingen rolig utgift direkt med tanke på att han hade en fin som passade väldigt bra innan, men han blev väldigt snygg i denna också! :)

Jag köpte en fin slips som passade till kostymen och skjortan, det var det minsta jag kunde göra tyckte jag!

På torsdag har Joakim sin examinationsredovisning och opponering, som jag säkert tror kommer att gå jätte bra! Sen är han helt klar med biomedicinarprogrammet här i Örebro! :)

På fredag kväll blir det att jag och Joakim går ut och äter middag på en restaurang för att fira att han är färdig! :) Jag är iof också färdig med min utbildning också, men den har ju inte varit lika tuff och lång som Joakims. Så den är inte lika viktig ;P

Idag har jag förövrigt suttit hela förbaskade dagen och skrivit på det absolut sista inlämningsarbetet för kurserna. Jag blev klar för en knapp halvtimme sedan.. Så nu är den inskickad och klar, så nu kan jag bara luta mig tillbaka och håva in betygen under onsdagen och torsdagen. Haha!

Håll tummarna för att det där dumma ask-molnet inte förstör så att vi inte kan åka på vår efterlängtade semester! Låt det blåsa åt ett annat håll!


20 Maj

Jaha, då var det fredag igen då.. Men för min del så skulle det lika gärna kunna vara tisdag eller något annat, för jag ska ju ändå jobba hela helgen.. Ikväll jobbar jag mellan 14-21.30, imorgon 15-21.30 och på söndag 17-21. Alla kvällar, inte så kul direkt, eftersom det är då man vill hitta på något med vänner eller sambo.. Men det får gå ändå, för det är ju ändå bra betalt på helgen jämfört med vardagar, så det får gå! :)

Ikväll ska jag jobba i den gruppen jag förra året hade vikariat i, innan jag började plugga igen.. Jag har inte varit där sedan oktober förra året, så det känns lite nervöst.. Inte nervöst för att jag inte kommer att kunna jobbet och så, utan för att jag minns hur jag mådde då.. Jag hade ju nästan ständig ångest över jobbet, det var inte alltid så lätt att motivera sig själv att ta sig iväg och jobba.. Men jag hoppas att det kommer att kännas bra nu i helgen då jag ska jobba där, så jag kan bryta den gamla ångestkänslan!

Håll tummarna för mig att det går bra, å att det blir ångest fritt!


Bra väder är det iaf, å det är ju alltid en bra början när man ska jobba! :)


Jag hoppas alla mina vänner får en bra helg, med vad ni än åtar er att göra! Jag tänker på er! :)


18 Maj

Det kändes som att det var dags att uppdatera lite här! Vet bara inte var jag ska börja/sluta och vad jag ska informera om.. så det får bli lite blandat helt enkelt.


Jag har börjat jobba mer och mer nu igen. Dels för att komma in i jobbet igen lite innan sommarschemat startar, samt att det jag jobbar ihop nu blir min lön i juni, vilket jag behöver ha en! Så jag knegar på så gott jag hinner med bredvid plugget..

Vad det gäller plugget så har jag nu bara en inlämningsuppgift kvar, för jag gjorde klart hemtentan idag och skickade in den, samt skrev ett inlägg i ett forum vi skulle göra.. Så nu är det alltså slutspurten med det sista arbetet.. Imorgon ska vi förresten åka på studieresa till Säter och gå på ett mentalvårdsmuséum som finns där, vilket jag tror kommer att bli intressant!


Vad det gäller gallstenarna och deras attacker så har jag haft problem med det några gånger igen! Inget kul alls! Men jag har ju fått en tid hos en läkare den 30e maj då vi ska tala om detta, men så sent som idag fick jag hem ett brev om att tiden var ändrad, från början skulle jag vara där 10.00, å nu är det flyttat till 14.30 – vilket jag inte kan alls då jag börjar jobba kl 15.00 . SÅ jävla typiskt att de ska skicka och ändra tid när man har anpassat sig och lagt in sig för att vara tillgänglig att jobba på kvällen, och fått ett pass då, och nu ändrar dem å då ställer till det med en massa krångel!! Men jag har skickat en ombokningsförfrågan till dem på ”mina vårdkontakter” för att se om jag kan få en annan tid som passar bättre.. För jag måste ju iaf träffa den där läkaren så att det kan bli ordning på detta, för jag står inte ut med att vara som en tickande bomb hela tiden, å aldrig veta när det ska ”smälla”..


Resan närmar sig med stormsteg också! På lördag är det exakt två veckor till vi sitter ombord på planet och flyger iväg till vår underbara och efterlängtade semester! :) Just nu håller vi på och bläddrar för fullt i taxfree-katalogen för att ta reda på vad vi ska beställa!


Idag gick jag och Joakim på bio, lite spontant sådär mitt i veckan! :) Det var trevligt! Jag jobbar ju både fredag, lördag och söndag kväll, så vi fick ta vårat lilla helg-mys idag istället med bio och popcorn. :) Vi såg på ”Pirates of the Caribbean – i främmande farvatten” 3D, den var bra och spännande, precis som de tre föregående filmerna. :)


Nej, nu antar jag att det får räcka för den här gången, annars pallar ni inte med att läsa.. Ha en bra onsdagskväll alla! Själv ska jag snart se på Grey’s anatomy.. :)


12 Maj - igen..

Det blev ingenting med att jobba ikväll!

Jag fick en sån fruktansvärd gallstensattack efter att jag hade ätit min lunch, den här gången hjälpte det inte med bara en utav den där medicinen jag har fått utskrivet som jag ska ta, den här gången fick jag ta två och det tog ändå väääldigt lång tid innan smärtan släppte. Det tog över två timmar..
Jag var på vifften att åka in till sjukhuset, men jag ville helst slippa det, så jag avvaktade så länge jag kände att jag kunde palla med det, och som tur var släppte det då..

Jag fick ju som sagt ringa och säga som det var, att jag inte kunde jobba och att jag inte visste om jag skulle åka in eller inte.. De förstod och verkade inte sura att jag ringde med så kort varsel som tur var.. (för det var jag hemskt nervös över, jag hoppades ju att det skulle gå över så jag kunde gå till jobbet, så jag slapp ringa med så kort varsel) men ibland har nöden ingen lag..

När smärtan lagt sig så gick jag och la mig och sov, för jag var helt slut!

Nu mår jag iaf bättre och hoppas att attackerna håller sig borta ett bra tag nu!

12 Maj

Tänk, nu har det redan hunnit bli torsdag.. Den här veckan verkar gå rätt fort och jag går som en enda zombie genom veckan och är trött! :P


I måndags var det skola, sedan stack jag iväg och gjorde ett kortare kvällspass.. I tisdags stack jag och Joakim ut en sväng till Mariebergsgallerian på förmiddagen, vi växlade de sista pengarna inför resan och kollade lite i affärer..

På eftermiddagen åkte jag iväg och hämtade upp Henrik, sen åkte vi iväg och handlade lite och efter det susade vi hem till Barbro där vi tillsammans lagade trerättersmiddag och hade en väldigt trevlig kväll med underbart väder! Jag var inte hemma förrän efter kl 22 på kvällen, timmarna hade bara sprungit iväg.. :) Jag hoppas att det kan bli något sådant igen snart!

Igår var jag i skolan där vi hade massa kommunikationsövningar, det vart som en riktig teaterlektion, vilket var väldigt kul! Kul när det händer något annat än vanliga tråkiga föreläsningar..

På eftermiddagen tog jag en promenad här ifrån Brickebacken ner till Usö, det var härligt väder så det blev en härlig promenad på 1h och 15min. Det var dags för ett gruppmöte, denna gången talades det mycket om självkänsla - hur vi ser på oss själva och massa sånt.. Jag kände att detta var ett rätt jobbigt möte, för det berörde mig mycket och satte igång en hel del tankar.. Jag gick därifrån med en klump i halsen, men det gick över sen. Det verkar iaf som att vi ska börja arbeta lite mer med den biten.. vilket kan vara bra.


Idag har vi i skolan studiebesök på Miljövårdscenter. Efter detta ska jag hem en sväng, äta lite lunch och fixa lite, sen ska jag bege mig iväg och börja jobba ett kvällspass kl 14-22.


På fredag är jag i skolan en sväng på dagen, då blir det mera kommunikationsövningar. :)

Sedan har jag inga planer för övriga dagen..


Lördag jobbar jag ett pass mellan 7-14.30, samma gör jag även på söndag..

Ja, jag har börjat jobba så mycket jag kan mellan skollektionerna och skoluppgifterna.. Jag är ju så illa tvungen, annars får jag ju inga pengar alls i juni månad, å så kan jag inte ha det! :P Så nu blir det till att vara duktig och jobba allt vad jag kan och hinner med. :)

Som tur är så är detta den bästa årstiden att jobba, iaf inom hemvården!


Nej, nu ska jag hoppa in i duschen innan jag ska susa iväg till studiebesöket. Ha en bra dag!


8 Maj

Nu har ännu en helg gått, eller iaf snart..

Den här helgen har bjudit på blandad kompott, allt från hemmamyskväll med Joakim, till promenad och glass i stan, till grillning hemma hos Jessica och Jäder, till att jobba dag på söndagen och göra den sedvanliga veckohandlingen..

Det har varit en skön helg med allt vi har sysslat med och vädret har varit underbart!


Jag är rätt så trött och seg, har varit det i princip hela dagen, antar att det beror på att jag gick upp kl 06.00 och började jobba kl 07.00, något jag inte har gjort sedan oktober förra året! Men det var det värt, för jag gillar att jobba och träffa gamlingarna. :)


Något jag där emot stör mig på är att min stegräknare är dum! Den räknar inte alla steg jag tar, kan bero på att den kan ha suttit lite fel, men det är fan inte lätt att sätta den så att den ska bli nöjd och vilja räkna! Det är bara så tråkigt, för vi i gruppen på Öveh håller ju på och föra registrering på hur många steg vi går varje dag, vilket då betyder att mina steg är totalt missvisande! :( inte alls kul! Men jag får förklara situationen, och hoppas att det går vägen ändå.. Resten av tiden fram till onsdag ska jag hålla stenkoll på stegräknaren så att den sköter sig, så att några dagar kanske kan bli rätt!


Nu ska jag slappa och njuta av resten av den lediga kvällen.. Imorgon är det skola som gäller igen, samt ett kortare arbetspass på kvällen.


Ha det gött!


6 Maj

Idag har jag haft en underbart trevlig dag i Mariestad tillsammans med min storasyster Marlén och hennes underbart gulliga lilla dotter Embla. Vi har varit ute och gått en massa idag. Embla har gått med sin gå-vagn, å vad sött det var! Men efter en stund blev hon lite för trött så hon fick rida på mina axlar, där hon nästan somnade.. haha! Vi skulle flytta över henne till vagnen då istället, men då fick hon synd på änder och blev då himla pigg.. Så hon fick ställa sig istället och mata dem :)

Efter matandet av änderna så gick vi vidare, och efter en stund somnade Embla. Jag och Marlén vandrade vidare runt omkring i hamnen och sedan gick vi in mot stan och kollade lite på Lindex, där Marlén hittade en bra jacka till Embla som det var halva priset på. Vilket fynd! :)

Efter denna promenad var det dags för mig att åka och plocka upp mamma vid hennes jobb, och sedan åkte vi och uträttade ett ärende på apoteket. Mamma införskaffade alla typer av saker jag och Joakim kan tänkas behöva ha med oss på resan i form av solkrämer, plåster, värktabletter och annat smått och gott. Mycket snällt av henne att fixa med detta! :) Efter den svängen så hängde jag med henne i på jobbet där jag fick se hennes nya kontor, och omorganisationen som har gjorts där på skolan, som jag inte hade sett. Det kändes trevligt att se hur hon har det på jobbet.

Sen for jag tillbaka till Marlén och Embla igen där vi fortsatte att leka innan Erik kom hem med lunch åt oss alla fyra. Vi åt lunch och slappade lite innan det var dags att ta ytterligare en promenad in till stan och uträtta ett ärende på systembolaget ;P Sen promenerade vi tillbaka hem till dem igen och blev hängandes en stund pratandes vid min bil, och Embla sov i vagnen. Efter lite bubbel babbel var det dags för mig att fara hem igen till Örebro och hem till Joakim, där middagen precis blev klar när jag kom. Vi satte oss och åt och pratade en stund och nu sitter jag här och funderar på vad som ska hända ikväll..


Hoppas att någon är ledig för att hitta på något! :)


Ha en bra fredagskväll allihopa.


4 Maj

Idag är det exakt en månad kvar till vi är på väg till Kreta, jag och älsklingen! Just i detta nu sitter vi på planet, om en månad vill säga.. :P

Det ska verkligen bli kul! Vår alldeles egna semester, första vuxna semestern. Jag hoppas vi får bra väder, för vi ska verkligen bara ha det gött. Ligga vid stranden och sola, bada, äta gott och verkligen bara ha det gott!


På fredag ska jag åka till Mariestad över dagen och umgås med storasyster och systerdotter. Vid lunchtid ska jag även träffa mamma en sväng, vi ska inhandla lite reseprofylax. ;P Mamma tycker ju att det är viktigt att ha med sig diverse grejer, så hon har erbjudit sig att ta med mig och införskaffa detta, för hennes räkning. Mycket snällt av henne! :)


Nej, nu ska jag snart dra iväg till skolan och ha halvtidsbedömning, jag får bla tillbaka provet. Sen ska vi iväg på ett studiebesök på OT-gruppen. Hoppas det blir intressant.


Jag önskar alla en härlig onsdag!


Inget vettigt alls

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl… inte roligt! :O Va fasen! Inte vill man ha någon mer snö, i MAJ månad! Nej, fy katten alltså, detta gillas inte!


Jag sitter här hemma just nu och försöker väl komma igång med det där skolarbetet som jag ska ha klart till på torsdag.. Men ni vet hur det är.. man är seg och jävlig och skjuter alltid upp det till sista stund.. :P Men troligtvis kommer jag nog igång idag iaf, någon gång..


Nu funderar jag istället på att hoppa in i duschen och sen få på mig lite kläder, än att sitta här halva dagen i nattlinne..

Ja, vad ska jag säga.. Har nog egentligen inte så mycket att komma med just nu tror jag..

Valborgshelgen var bra iaf. Vi var i Sthlm och hade det gött med Joakims familj och vänner. En väldigt bra helg faktiskt! :)


Nej. Nu får det vara bra för denna gången.

Ha det!


RSS 2.0