Vägning 30/9- 2013

Helgen är slut för denna gång och vi har nu gått in i v.40 på detta år! Helt sjukt vad tiden går! Denna veckan är det full rulle, jobbar varje dag denna veckan (även helgen då alltså) pga. att vi har 2dagars planeringsdagar varav en inföll på min enda lediga dag denna veckan.. Men vad sjutton.. Min anställning är ju inte på 100% så jag får ta tillfället i akt och få lite extra pengar då då.. Ska bli kul att för första gången någonsin vara med på planeringsdagar! :)
 
Hur som helst, det var inte jobbet jag skulle skriva om nu utan om veckans vägning..
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 92,1kg
Vikt idag: 91,5kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 0,6kg
-sedan operationen: 53,3kg
-totalt sedan flytstart: 67,4kg
 
Viktminskningsdelmål:
 
-70kg.
-kvar att gå ner: 2,6kg
 

Nu är det alltså 4 vägningar kvar till min födelsedag.. (idag är det exakt en månad kvar!!) Jag önskar ju fortfarande att ha uppnått nästa viktminskningsdelmål till dess.. Om jag ska göra det måste jag ha ett viktminskningssnitt på 0,65kg/vecka!
Ja, alltså det börjar bli spännande! Det känns som att det både kan och inte kan gå vägen! Det verkar ju iaf som att min viktminskning börjar gå något långsammare nu, så jag kanske inte kan förvänta mig några stora siffror som över 1kg/vecka länge.. Men 0,65kg är ändå inte heeelt omöjligt.. Som sagt, det är spännande!

Jag kommer fortsätta att äta och träna som jag gör nu.. Tror inte jag kommer länga in någon högre växel i dagsläget iaf.. Utan det får gå som det går helt enkelt! :)
 
Vad tror ni? Kan det gå?? :)
 

Underbara helg..

Ja, denna helgen har verkligen varit skön! Har somnat före kl 23 både fredag och lördag och det har bara varit gött!
 
I fredags tränade jag efter jobbet och sedan hem och duscha. När sambon kom hem (som hade fått jobba övertid) så lagade vi tacos och gjorde riktigt fredagsmysigt och åt framför tv:n med film.. :)
 
 
Vi hade medium soft tortillas och jag fyllde det med gottigheterna från bilden.. Jag orkade knappt halva, men efter en stund till så åt jag upp resten! :) Tacos är verkligen riktigt gott att äta, speciellt när det var ett tag sedan.. Förr åt vi nästan tacos varje vecka, framför allt var det så under en period.. Då hann man ju aldrig få längta efter det goda.. Men nu var det som sagt ett tag sedan vi åt tacos på detta sättet så det smakade extra bra! :)
 
Igår vaknade vi rätt tidigt och åt frukost och veckohandlade på förmiddagen.. Sedan vid lunchtid mötte jag upp en kompis på stan och käkade lunch med henne.. Sedan drog vi runt på stan och shoppade.. I början gick det segt, trodde inte jag skulle hitta något! Men sedan lossade det och jag fick med mig 5 plagg hem! :) (alltid en början)..
Sedan traskade vi till systemet så jag kunde köpa in vin till middagen och efter det gick vi till Örebros Saluhall där jag köpte Dovhjortsfransyska färsk över disk som jag skulle hem och laga middag på sedan..
 
När jag var där på stan med kompisen fick jag ett spontant sms från mamma som talade om att hon och hennes man var i stan och ville spontanbesöka oss.. Så jag gav mig iväg och köpte med mig räkmackor hem för att bjuda på till fikat..
 
Jag och sambon satt och bubblade med mamma och hennes man ett bra tag och fikade på våra räkmackor.. Sedan så gick jag och mamma in i min garderob där jag plockade ur en massa klädesplagg till henne som numera är förstora för mig.. Hon provade en hel del och en hel del fick hon med sig hem att prova i lugn och ro. En hel stor Ikea kasse (de där blå ni vet) fyllde jag full till henne att ta med sig hem.. Där ibland 2 vinterjackor, 2 höst jackor/kavajer, 1 regnjacka, 1 finkavaj samt en massa fina tunikor/klänningar..
Kändes både bra och jobbigt att rensa ur kläderna.. Jag har ju funderat på det ett tag.. Men det är ju lite smärtsamt också att rensa ur och göra sig av med kläder som jag verkligen har tyckt om och på sätt och vis sörjer att jag inte kan ha dem mer! Men det känns iaf bättre att mamma får ta över dem än att jag blir tvungen att slänga dem!
 
När de hade åkt hem ställde vi oss och lagade mat..
 
 
Dovhjortstek med rödvinssky, färskkokta rödbetor & brysselkål samt potatis & palsternacka från ugnen. (samt en liten klick gelé).. Så gott var det verkligen! :)
 
Resten av kvällen lyssnade vi på bra musik, drack vin (jag vitt, han rött), hade massa tända ljus och spelade spel..
 
En riktig myskväll hade vi.. :) Vi spelade TP och åt lite choklad till det.. Jag åt en ruta av denna chokladen och sedan några tacochips med lite salsa..
Jag somnade i soffan före kl 22.. ;) Mycket härlig dag!
 
Imorse vaknade vi tidigt och gick upp och åt frukost..
 
 
Turkisk yoghurt med lite honung ringlat över samt naturella solroskärnor.. Sedan en mugg med varm choklad.. (Köpte en ny sort som innehåller mindre socker och kan blandas med vatten..) Det funkade faktiskt rätt ok för magen.. Min mage är inte så förtjust i vanlig oboy med mjölk.. Går någon klunk sedan känner jag ett obehag så jag slutar dricka.. Men den här funkade bra!
 
Sedan under dagen for vi ut till Maribergsgallerian där jag skulle leta efter en kofta jag provat på stan igår fast i en mindre storlek.. Men tyvärr var den slut.. Så typiskt!! Men när vi var där ute fick vi en spontan tanke att besöka våra vänner som flyttat till hus en bit utanför stan.. Så jag slängde iväg sms och fråga om de var hemma och ville ha fikabesök.. De var hemma, så vi köpte med fika och for dit! Mycket trevligt! :)
 
Nu ska jag gå och laga kvällens middag:
Zuzzini (från min farmor & farfars trädgård) fylld med het curryfärs som sedan är bakad i ugnen med ost över.. Ska bli gött!
 
Avslutar med en bild på mig idag:
Det som är nytt från gårdagens shopping är ärmlösa skjortan samt 3/4 ärmade tröjan jag har under den..
 
Fortsatt trevlig söndag önskar jag er alla! :)
 
 
 
 
 

Kläder..

Jag måste verkligen köpa nya kläder!

Jag behöver:
Vinterjacka
Leggings
Jeans
Underkläder i alla modeller
Tröjor
Linnen
Tjocktröjor
Tunikor/klänningar
Vinterskor!

Ja, som ni ser behöver jag en hel del.. Det är bara så jobbigt att ta tag i det och det kommer bli så dyyyyrt!
(Nej, jag vill inte ha tips om att köpa second hand eller på tradera.. Jag har konstiga tankar för mig om att jag måste vara förstaägare till kläderna! ;) )

Jag var ute på Mariebergsgallerian en snabbis nu ikväll med sambon.. Vi skulle hitta ett par handskar till honom. (han fick dem i försenad födelsedagspresent då en skiva jag beställde från cdon ej kom pga. slutsåld hos deras leverantör!!)
Han hittade också en vinterjacka! :) (men den fick han allt betala själv ;)

Hur som helst så prövade jag ett par tunna jeans på Kappahl som kändes bra.. Jag funderade på att köpa dem. Men jag måste nog känna efter lite.. De satt en aningen tajt över låren så det blev liksom i vissa positioner inskärningar i mina lår av byxorna.. Dem jag provade var i en stretchig storl 44.
Rätt okej klädstorlek på byxor än så länge tycker jag! Men jag blir samtidigt så frustrerad över att jag börjar tänka på att om jag ej hade haft hänget på magen eller allt daller på låren så hade jag kunnat ha ännu mindre storlek.. Men vad fan, jag vet.. så kan man ju inte hela tiden gå runt och tänka!

snurrigt inlägg blev det här känns det som..

Hur som helst ska jag träffa en av mina närmsta vänner för lunch i helgen på stan. Så då ska jag förhoppningsvis kunna passa på att shoppa lite också då lönen kommer in på kontot imorgon! :)

Nu ska jag äta kvällsfika.. Vi lyxar till det lite och delar på en räkmacka som vi köpte hem från gallerian! :) Mums för räkor!!

Vägning 23/9- 2013

Ännu en måndag är här och jag har ställt mig på vågen igen..
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 92,4kg
Dagens vikt: 92,1kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 0,3kg
-sedan operationen: 52,7kg
-totalt sedan flytstart: 66,8kg
 
Ja, det var väl inte riktigt så mycket som jag hoppats på.. men absolut bättre än inget! :) så länge det är minus och inte plus så får jag vara nöjd!
Jag har ju faktiskt varit väldigt bortskämd hela den här viktresan med generösa minus på vågen vecka eftet vecka.. så det är väl dags att det får hamna i ett lite normalare tempo nu.. :p
 
Delmål:
-70kg
Kvar att gå ner: 3,2kg
 

Nu är det 5 vägningar kvar till min födelsedag.. Ska jag nå -70kg till dess måste jag gå ner 0,64kg/vecka.. 
Det vore kul att nå det, men jag vet inte om jag kommer hinna nu när siffrorna svajar på vågen.. Men under 90kg vore kul att nå iaf ;)
 
Jag har ju börjat med ett till mellanmål om dagarna nu så jag kommer upp i 6gånger/dag.. det kanske också bidrar till lite mindre siffror än vanligt.. Eller så är det bara så som det är för alla nästan, när man börjar närma sig sitt mål går det långsammare..
 

Mugcake

Jepp. som titteln lyder har jag nu testat fenomenet som alla talar om, nämligen Mugcake!
 
 
Det här är då min mugcake som jag åt tillsammans med lite glass..
Mugcaken i sig var inte alls söt, utan nästan lite sur, så glassen bröt av bra.. Konsistensen på den är väldigt kompakt och mättande! Jag orkade inte äta upp hela denna..
 
Receptet jag använde mig av var detta:
 
2st Mugcake
 
1ägg
1 mosad banan (jag hade ingen hemma så jag tog istället ca 1-2dl frysta hallon som jag värmde på lite i micron först)
1msk krossade linfrön
3msk havregryn
1-2msk kakao (jag tog 1msk kakao och 1msk proteinpulverchoklad)
 
Vispa ihop alla ingredienser och fördela sedan "smeten" i 2 kaffemuggar. Ställ in dem i micron på full effekt i 3minuter.. Sedan är det klart! Bara att vända muggen upp och ned för att stjälpa upp kakan på ett fat..
 
Snabbt smidigt och rätt gott!
 
Men som sagt, jag hade nog inte ätit min egna variant som den var bara sådär.. Ska jag göra den någon mer gång så ska jag nog antingen testa med mosad banan i, eller göra som jag gjorde nu, men ta i lite stevia strö också för att få lite sötma i det..
 
Vad jag har förstått det som så kan man modifiera en mugcake hur man vill, tydligen endast fantasin som sätter gränsen.. Så det finns dem som har i riven morot och pepparkakskrydda (blir som morotskaka då), eller keso och köttfärs (matigare variant).. Så som sagt.. Går att göra hur som helst och folk verkar vara helt galna i det..
 
Jag kommer säkert att testa detta någon mer gång, men jag kan inte påstå att jag blev helt frälst av detta! ;) haha..
 
 
Något som jag där emot är heeeelt såld på är detta:
 
 
RÄKMACKA!! Sååå jäkla gott, och till råga på allt så älskar jag thekaka! :) Mums! Jag var och fikade med en kompis i onsdags och då tog jag denna.. Jag åt upp ca halva, med större prio på räkorna.. Himelskt gott! Synd bara att denna typ av macka alltid är så dyr ute.. vad fasen.. 65 spänn för en jäkla thekaka med lite räkor och kraffs på? Jisses! Men ok, jag köper den ändå! Ibland får man unna sig det! :)
 
 

Veckans träning..

Ja, då var det fredag och jag har nu gjort mina 2 träningspass för denna veckan.. Känns gött!
Men vad som inte känns gött är att jag ibland känner mig så förbannat orkeslös när jag är och tränar.. Det känns som att jag inte har någon större ork att ge, samtidigt som det känns som att jag borde köra slut på mig själv mer än vad jag gör när jag tränar..!
Väldigt skum känsla det där och jäkligt frustrerande!!

Jag vill orka springa länge och lyfta tungt, men vägen dit är lång.. Numera värmer jag upp i 15min och oftast väljer jag löpbandet.. Jag går oftast väldigt fort, i samma hastighet som jag förr sprang i.. Så visst har jag förbättrat mitt resultat.. Men jag vill så mycket mer än det! Jag vill orka dessa 15min utan att få håll eller känna mig helt slutkörd.. Jag vill orka dessa minuter springandes i ett snabbare tempo än vad jag nu går i..
Men hur fasen tar man sig dit??

Ena gången orkar jag utmana mig själv genom att höja hastigheten någon minut och springa på lite.. Men nästa gång så får jag håll nästan direkt i "den vanliga hastigheten" och måste på så vis pina mig igenom resterande minuter..

Varför blir det så??

Jag vet att vi opererade är i väldig obalans med energiintag osv framförallt första året efter operationen.. Men varför kan man känna sig så pigg men sedan inte orka?

Frustrerande är vad det är, men jag kämpar på ändå!

Jag är inte perfekt..

Usch.. Ibland när jag skriver här så låter det verkligen som att jag är super perfekt och gör allting rätt! Men jag lovar, jag är lika mänsklig som alla andra.. Visst försöker jag träna och äta bra, men även jag får bakslag..
 
Igår hade jag ett..
Igår på dagen var jag hemma hos min storasyster och passade deras son.. När han log och sov blev jag rastlös och småsugen.. Så jag föll in i gamla möster och kikade i skåpen efter något gott.. Jag hittade en påse med lösgodis.. Jag åt 3 bitar med en gång.. Sedan kände jag mig full i magen och nöjd på sött.. Några timmar senare då det var dags för hans nästa lur så slog jag till igen.. Jag åt 3 godisbitar i ett naffs igen..
Sen fick jag dåligt samvete över att jag stoppat i mig det..
 
När jag åkte hem igår kväll så blev jag sugen igen.. Och när jag kom hem föreslog jag för sambon att vi skulle äta lite chips och dipp.. (Vi köpte hem det för 2 veckor sedan och det hade bara stått och väntat i skåpet på oss sedan dess)..
Jag blandade till 1/2 dippen och hällde upp 1/2 påsen med chips.. Tillsammans åt vi upp alltihopa! Jag åt lite mer chips än vad jag borde gjort, så jag kände mig väldigt mätt i magen efter en stund.. Men i övrigt mådde jag bra.. (Jag dumpar inte på chips, iaf inte den mängden som var 50-75g chips)..
 
Visst, det är inte farligt att äta lite sånt nån gång ibland.. Men jag blir bara så besviken på mig själv att jag inte stod emot bättre! Jag brukar kunna göra det!
 
Men som sagt, ingen är perfekt och ibland faller man för frestelserna.. Gott var det, men det känns egentligen inte värt det.. Jag vill inte hamna i en ond spiral där jag bara äter mer och mer skit och oftare och oftare.. Det är verkligen en av mina värsta mardrömmar att vakna upp en morgon och var lika insyltad i begäret av sött och salt som förr!

Det får bara inte ske!
Jag får försöka bearbeta mig själv på den punkten, sätta upp "regler" för när det är ok och inte att "unna" sig sådant.. :)
Hur gör ni? Har ni "regler" för er själva när ni får och inte får?

Vägning 16/9- 2013

Dags för veckans vägning..
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 93,5kg
Dagens vikt: 92,4kg
 
Viktminskning:
 
-sedan förra veckan: 1,1kg
-sedan operationen: 52,4kg
-totalt sedan flytstart: 66,5kg
 

Ja, det var ju inte så pjåkig.. :) Känns som att det fortfarande finns hopp om att jag kan nå mitt nästa delmål till min födelsedag! Det är nu 6 vägningar kvar till dess..
 
Delmål:
- att gå ner 70kg.
Kvar att gå ner: 3,5kg
 

Så på 6 veckor vill jag ner 3,5kg vilket betyder att jag måste gå ner ca 0,58kg/vecka.. Håll tummarna för att jag kan greja det!
 
Förresten.. i helgen fick jag min första "nu tycker jag inte du ska gå ner mer" kommentar..
Jag blir så förundrad när jag har hört att andra fått den kommentaren,  hur kan folk säga så?
Varför tycker inte den att jag ska gå ner mer? Vad gör att den är kvalificerad att bedömma hur mycket jag ska gå ner? Varför ska jag bry mig om vad den tycker?
 
När jag fick den kommentaren så sa jag faktiskt att jag visst ska gå ner mer, ca 10kg tom! (Ja, jag drog i lite extra..) Jag sa att om jag går ner det så klassas jag fortfarande inte som normalviktig, men att jag inte eftersträvar det heller.. Det jag vill är att kunna köpa byxor på normala avdelningar! När jag sa det förstod den någorlunda,  men den trodde ändå typ att 5kg borde räcka.. Då sa jag faktiskt att jag ändå inte kan styra över hur mycket jag går ner, kroppen bestämmer själv.. 
Då tog diskussionen slut! :)
 
Jag tycker faktiskt att det är delvis sant, att kroppen bestämmer själv.. För jag kan träna öika mycket samt äta och dricka lika bra under två veckor,  men ena veckan går jag kanske ner 0,5kg till att nästa vecka gå ner strax över det dubbla.. 
Det borde väl ändå innebära att det är kroppen som själv styr hur fort den släpper ifrån sig kilona.. :p
 
Min viktresa får sluta där den slutar, å med när eller hur den gör det har bara jag och min kropp med att göra! :)
 

6 månaderskontrollen..

Ja, då var 6 månaderskontrollen avklarad idag då.. Något försenad som sagt, men vad fan, bättre sent än aldrig! :)
Min läkare var iaf mycket nöjd med mina resultat på våg, bmi och måttbandet. Han frågade hur jag tränade och åt, om det var något jag hade svårt att äta.. Han frågade om mina alkoholvanor och var nöjd med att jag inte dricker så ofta. Han sa att jag troligen kunde förvänta mig att gå ner till mitt egna mål och ev något kilo till.. men att jag inte skulle vara rädd om det började gå betydligt långsammare nu.. Vi pratade om mina portionsstorlekar och han sa att om jag åt 1gång till varje dag, dvs 6ggr/dag så vore det bra. (men det var inget krav).
 
Vi talade om det här med överskottshud och han sa att det blir vid 2års uppföljningen som man tar upp det och ev. skickar remiss på sådant. I Örebro läns landsting är det eg. bara buk som beviljas om man uppfyller kriterierna.. Men jag talade med min läkare om mina gräsliga överarmar, jag visade tom upp dem. Han sa då faktiskt att han förstod att jag tycker att de är besvärande att de är så stora och desutom så stor skillnade på dem också. Han kände på den högra (den som är störst) och sa att han nog nästan inte varit med om några mer hängade överarmar förr.. Han sa att han inte trodde att jag skulle kunna träna till mig någon större förbättring på dem och han trodde inte att de skulle dra ihop sig tillräckligt mycket själva heller.. Vi ska iaf avvakta till 2 års kontrollen och titta på dem igen. Är de lika fula då så sa han att han kunde skicka en remiss för dem också.. (men som han också sa så kan han ju inte garantera att det går igenom bara för att han skickar en remiss..) Självklart förstår jag det också, men ett litet hopp tändes ändå inuti mig! Tänk om jag kanske kunde få det via landstinget? Jag har faktiskt funderat i banorna på det om ja har råd att bekosta det själv framöver.. jag har tom funderat på att ta ett lån för att fixa det.. Jag tycker nog överarmarna är värst, även om magen hänger som en jäkla lös deg också! Men den går ju iaf dölja i byxor, under kjolar och klänningar.. Men överarmar, inte lika lätt att dölja! Å hur kul är det att gå runt med långärmat hela svettiga sommaren?? Nu har jag ju till och från ändå gått barärmad i sommar, men jag känner mig ändå rätt så besvärad! Jag jobbar på att försöka att inte bry mig.. men det är sjukt svårt!
 
Ja, just ja.. jag kollade även hur lång tid min operation hade tagit.. 2h och 20min. (men då är det inräknat att de även tog bort min gallblåsa i samma veva, vilket också tar en stund..)
 
 

Torsdag 12/9

Igår var det 9 månader sedan min operation.. tiden bara går och går! Idag vid 13-tiden ska jag träffa min läkare för den försenade 6månadersbedömningen.. Jag hoppas att den kommer att gå bra! :)
 
I måndags fick jag iaf sambon att ta nya mått på mig, det var ett bra tag sedan det gjordes.. Senast var liksom i maj! Jag tänkte att eftersom det går liiite långsammare på vågen nu så kanske några nya mått kan muntra upp mig!
 
Måtten här nedan är från startmåtten, näst senaste måttagningen och senaste måttagningen..
 
Måtten:            29/10-12              12/5-13               11/9-13              totalt tappade cm:
 
Hals:                41cm                    35cm                 33,5cm                    7,5cm
Överarm:       hö-52 vä-49         hö-44 vä-39         hö-43 vä36,5     hö-9cm vä-12,5cm
Underarm:  hö-29 vä-28,5     hö-22,5 vä-22,5    hö-23,5 vä-22    hö-5,5cm vä-6,5cm
Byst:               136cm                   115cm               103cm                     33cm
Midja:              126cm                   97cm                 87,5cm                   38,5cm
Mage:              163cm                  129cm                115cm                    48cm
Rumpa:            153cm                  131cm               118cm                     35cm
Lår:           hö-84 vä-81          hö-71 vä-70          hö-62 vä-62     hö-22cm vä-19cm
Vader:       hö-49 vä-50          hö-42,5 vä-42,5     hö-43 vä-42     hö-6cm vä-8cm
 
Efter de här siffrorna kan man ju lugnt säga att mina BRÖST har försvunnit! :P haha! Sen om ni kollar på mina överarmar så ser ni att det skiljer 6,5cm på dem just nu i omfånget.. Å det syns verkligen att den ena är SÅ mycket större än den andra.. Jag avskyr det! Det är nog det fulaste jag har på hela kroppen!
Mage, bröst och lår kan man ju dölja ganska bra under alla kläder.. Men överarmar är svårare då de syns även i långärmade tröjor.. plus att man kanske inte alltid vill ha långärmade tröjor! =(
Men men.. Man får väl ta det onda med det goda! Fördelen är ju iaf att jag går ner i vikt, blir hälsosammare och lever ett mer aktivt liv idag än vad jag gjorde för nio månader sedan! :)
 
 

Vägning 9/9-2013

Jahapp, måndag igen och jag måste erkänna att jag är både lite nojjig och lite besviken på vågen idag.. Ja, jag vet att man inte ska stirra sig blind på vågen hela tiden.. Men jag blir så nojig och tänker "är det slut nu?", "kommer jag inte gå ner mer?", "är jag på väg att hamna på en platå?" osv..
Ni som själva har opererat er förstår säkert vad jag menar.. nojan, denna jäkla nojan!
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt 26/8: 94,6kg
Dagens vikt: 93,5kg
 
Viktminskning:
-sedan förra vägningen: 1,1kg (på två veckor!)
-sedan operationen: 51,3kg
-totalt sedan flytstart: 65,4kg
 
Delmål:
-70kg
Kvar att gå ner till delmålet: 4,6kg
 
Det är nu 7 vägningar kvar tills jag fyller år och jag vill ju gärna ha uppnått nästa delmål då! Så för att göra det måste jag gå ner ca 0,66kg/ vecka.. Fortsätter det med sådana "dåliga" siffror som denna gången så kommer jag inte nå det målet i tid! Men det är bara att fortsätta träna och äta som jag ska, mer kan jag liksom inte göra.. För jag vill inte bli en träningsnarkoman heller bara för att få resultat på vågen.. Nej, utan jag vill hitta en bra balans mellan mat och motion för att få det att hålla vecka ut och vecka in! :)
 
Hur som helst så har jag ju iaf inte stått still på vågen dessa två veckor iaf, utan det rör ju på sig ändå.. även om det är lite mindre siffror än vad jag är van vid.. 0,5kg/ vecka är ändå en bra viktminskning och går det i den takten så är det lättare för huden att hänga med tillbaka egentligen.. Så jag ska försöka låte bli att hänga läpp över mitt storhetsvansinne! ;)
 
På torsdag ska jag ju iväg på försenad 6måndaderskontroll hos kirurgen.. Jag hoppas jag får upplyftande ord där! :)
 
Nu ska jag pigga upp mig lite och gå iväg till veckans första träningspass på gymmet! :)

Sambons födelsedag!

Idag fyller min älskade sambo år! :)
Imorse hade jag ställt klockan på 05.20, 10min före hans egen klocka brukar ringa.. Så när min klocka ringde gick jag upp och tog fram paketen till honom och började sjunga.
Han fick sitta och öppna sina paket på sängen innan han var tvungen att äta sin frukost och dra iväg till tåget..
 
Tog en bild på paketen igår kväll när jag hade slagit in dem.. snygga va? ;)
I dem var det 1st t-shirt ifrån serien TBBT (The big bang theory) samt säsong 5 av den serien. Sedan var det 1st skiva med bandet Riverside.
Han kommer dock få en sak till av mig, men den hann ej komma hem i tid.. :(
 
En bild på min kära sambo för ca 1-2 årsedan.. :)

Ikväll ska vi ut och äta middag med vänner till min familj och själklart även till oss.. De kommer ända från Gbg idag för att vara här unde "Live at Heart".. Sveriges största musikfestival! (om man räknar till antal band och spelningar under dessa dagar..) Så förutom middagen ikväll blir det även att vi går runt och ser olika band spela..
Sambons band "Fictional Me" kommer att spela i år igen! Imorgon kväll får vi höra dem ösa på! :)
 
Självklart har jag festivalbandet för alla dagar ;)
 
Ingen bra bild alls.. Men detta bandet var jag och såg i onsdags kväll! Benesser heter dem och de kommer från Dalarna.. Riktigt bra band och grym sångare! :)
 
Jag önskar er alla en riktigt bra helg och avslutar med en bild tagen i syrrans hall i början av veckan då jag var barnvakt! :)

Borta bra men hemma bäst..

Ja, i söndags åkte jag alltså ner till min familj i Mariestad och var där ända till igår eftermiddag..
I söndags firade vi vår farmor som fyllde år. Sedan har jag resterande dagar varit hos min storasyster och tagit hand om hennes son igen. :) Vi har lekt och busat med varandra dagarna i ända.. Gått på promenad och besökt min mormor och moster. (Hans gammelmormor och mormors syster).. :P
Jag har inte bara varit nanny utan även kock också.. Lagade i måndags köttfärslimpa, sås och kokt potatis till syrran och hela hennes familj.. Alla åt och tyckte det var mycket gott! :)
 
Igår när jag kom hem hade jag med mig en påse med äpplen ifrån mormors äppelträd.. Sambon var iväg och repade med bandet när jag kom hem.. Så jag fick en ljus idé att jag skulle överraska honom med äppelpaj när han kom hem! :) Sagt och gjort så ställde jag mig och fixade det..
När han kom innanför dörren så sa han "det luktar äppelpaj".. Och jag svarade "det är för att jag håller på och gör det till oss".. Å han sken upp som en sol och tyckte jag var underbar! ;)
 
 
Vi fick varsin liten form med äppelpaj och vaniljsås till.. I äppelpajen är det inget tillsatt vanligt socker.. På äpplena har jag endast kanel och lite stevia strö. Sedan i smuldegen har jag också lite stevia strö i.. (Nej, pajen är inte bränd, jag har på ett filter på bilden som gjorde att den blev en aningen mörkare än vad det är egentligen)..
Sambon fick 1,5 pajform då jag endast orkade halva min.. ;) Sedan fick jag lite hjärtklappning.. så det var nog lite för mycket med en halv också tyvärr.. Men gott var det!
 
Jag ville inte dokumentera någon veckans vikt idag förresten.. Men jag vägde mig och såg att jag iaf fortsatt att gå ner i vikt denna veckan också.. Men jag tycker det känns fel att dokumentera en vikt på fel dag.. Blir liksom inte rätt i statestiken då :P
Så den rätta siffran och det riktiga inlägget om vägningen får vi helt enkelt ta på måndag som vanligt! :)
 
Nej, nu ska jag promenera till gymmet och köra ett pass, trots att jag inte är helt 100 fri från förkylningen än.. Men går jag inte iväg så kommer jag bara få dåligt samvete och känna att jag smiter! :P
 

Vägningen..

Det skulle ju vara vägningsdag idag, men tyvärr uteblir den denna veckan..
Jag är hos storasyster igen och jag tog med mig min våg hit som förra gången.. men när jag ställde mig på den imorse så var det dåligt batteri i den.. typiskt va!
 
Så antingen väger jag mig på onsdag morgon eller så väntar jag en vecla istället! :)
 
Jag hoppas ni överlever att hållas lite på sträckbänken.. haha! Precis dom jag själv också får vara nu då.. 
 
Nej, nu ska jag leka med det lilla busfröet jag passar :)

RSS 2.0