Vägning 31/12- 2012

Ja, då var det dags för en veckans vägning och sista vägningen för i år! haha.

Trots att jag har börjat äta vanlig mat tidigare än vad jag skulle (enligt dietisten), så verkar det inte ha hindrat vikten från att röra sig neråt. Kanon! :)

Startvikt: 158,9kg
Vikt vid förra vägning (24/12): 139,4kg
Nuvarande vikt: 138,3kg

Viktminskning: 1,1kg

Inte så dåligt tycker jag.. 1kg känns ganska bra att tappa per vecka, hoppas att det kan fortsätta så! :)
 
 
Nu önskar jag er alla ett GOTT NYTT ÅR!
 
Ps. Om jag kommer på några nyårslöften så kommer jag nog säkert på dem vid 12-slaget i natt, så jag får väl avslöja dem för er en annan dag i så fall! :)

Hicka och dumping?

Vi börjar med det här med hickan.. Jag har börjat hicka väldigt ofta sedan operationen! Jag hicka i princip efter varje måltid, och ibland även emellan måltiderna.. Är det någon mer som har varit med om det? Att hicka varje dag?

Sedan vad det gäller dumpings.. Jag vet ju att folk upplever dem så olika och det är först nu som jag börjat reflektera över att jag tror att jag har upplevt några, så sent som idag upplevde jag en.. Jag har inte ont alls då jag har en dumping.. Det enda jag upplever är obehaglig hjärtklappning och att jag blir varm och svettas.. Ibland har jag inte de symptomen utan blir egentligen bara väääldigt trött..

Jag som trodde att jag typ aldrig upplevt dumping eftersom jag inte fått något ont av det.. Men så är alltså inte fallet.. Jag har upplevt det, men dock inte så ofta.. (som tur är).

Tillbaka efter julen..

Ja, då är jag tillbaka hemma igen efter en jul i Mariestad med min familj och släkt!
Att äta under julen har gått mycket bra, jag har verkligen kunnat äta allt jag ville ha från julbordet så som skinkan, köttbullar, revbenspjäll, omelett med svampstuvning, bruna bönor, "jansons frestelse utan janson" - dvs. utan anjovis. osv.. Dock har jag ätit i små mängder men tagit flera vändor med någon/ några timmars mellanrum.. Kunde även äta kalkonen som serverades den 25e.
Jag är så nöjd!

Jag har tom ätit lite knäck, vilket funkade bra det med.. Dock försöker jag att hålla mig lite på mattan vad det gäller att äta speciellt mycket sött och godis, men att smaka tycker jag är ok. Bara jag inte sitter och äter mer och mer sen.. Vilket jag har kunnat hålla mig bra ifrån!

Idag drack jag min första kopp te på väääldigt länge.. Har undvikit att dricka te då det har en lite förstoppande effekt, men nu kände jag att jag verkligen ville ha det - å det satt fint! :) Jag brukar egentligen alltid ha sockerbitar i mitt te, men jag tog en liten klick saffranshonung i istället.. :)

Var iväg på mellandagsrea idag, men jag hade verkligen inget sug efter att leta kläder.. Jag testade ett plagg som jag tänkte kunde bli fint, men jag var inte helt nöjd med längden, så jag struntade i att köpa den.. Annars så kollade jag inte direkt mycket, känns liksom inte lönt.. Kommer ju inte ens kunna ha de kläderna om några månader (förhoppningsvis)..
Så jag kollade efter filmer och sådant istället, sånt som jag inte växer ur ;)

Vägning 24/12-2012

Då var det dags att äntligen få dela med sig av resultat efter operationen!
Ni får då tänka på att det uteblev vägning förra veckan när ni läser resultaten.. :)

Startvikt: 158,9kg (29/10-12)
Vikt vid förra vägning: 144,7kg (10/12-12, inläggningsdagen)
Dagens vikt: 139,4kg
 
Viktminskning under flytperioden: 14,2kg
Viktminskning sedan operationen: 5,3kg
Total viktminskning: 19,5kg
 
 

Inte illa va? :)




Nu önskar jag er alla en riktigt GOD JUL, för det ska i alla fall jag se till att ha! Längtar sååå efter skinkan! :)
 

Maten

Jag tänkte uppdatera lite om hur länget är för mig med det här med maten..

Just nu skulle jag väl egentligen vara inne i puré/mjukmat-fasen som skulle pågå i 3 veckor.. Men jag är inte där.. Jag har hoppat den kan man väl säga..

När jag kom hem från sjukhuset så åt jag ju bara flytande, men jag mådde ju så himla dåligt och hade så svårt att äta, så på lördagen så testade jag att äta en knäckemacka och det funkade så bra! Jag var helt överlycklig!
Sedan dess har jag ätit "vanlig" mat igen.. Jag äter nästan allt, jag tuggar allt mycket noga och jag försöker undvika för hårda eller svårsmälta saker.. men annars äter jag allt! Jag försöker självklart få i mig fil/yoghurt och sådant fortfarande för proteinet och magens skull.. Men annars så äter jag allt.
Igår testade jag att äta tacos.. Åt en mini tub med ost, köttfärs, salsa, egengjord vitlökssås på kesella, lite hackad lök, samt lite tomat och gurka som jag båda hade skalat samt hackat i små fina bitar..

Det gick jätte bra att äta det och jag var supernöjd! Efter 1-1,5h åt jag en likadan liten till.. :) Helt perfekt!

Jag mäter inte mina portioner, men jag ser till att de ändå håller sig kring 1-2dl / gång. Inte mer än 2dl.
Jag äter mellan 5-6 gånger /dag, lite beroende på hur länge jag är uppe och vad/ hur mycket jag ätit varje gång..

Jag har heller inte fått en enda dumping, även fast jag ibland tycker jag ätit för fort, och ibland kanske lite mycket (fast jag egetnligen inte har ätit så mycket).. Jag har ätit både pasta, potatis, bröd osv.. Jag har inte fått någon dumping av något av det..
 
Jag vet inte om jag är glad eller inte över att jag inte verkar vara den som är drabbad av "dumpingspärren".. Glad på ett sätt för att jag inte behöver känna mig begränsad över vad jag kan och inte kan äta.. Men samtidigt lite oroad då det känns som att man hade velat ha den där spärren som sa ifrån när det blivit för mycket av "det goda"..
Kanske kan det bero på att jag ännu inte fått i mig för mycket av något kanske.. men det låter ju som att folk får det så lätt, för minsta lilla felet..


Har ni lätt att få dumping eller får ni inte heller någon? Ser ni det som bra/dåligt isf?
 
 
 
Imorgon är det dags för en veckans vägning igen efter en veckas uppehåll! Håll utkik då! ;)

Agraffer

Idag har jag varit och tagit bort mina agraffer - äntligen! Jag tycker att jag har känt dem mer och mer för varje dag som har gått.. Det har kliats och ömmat lite vid några som suttit precis sådär olägligt under bh-kanten och sådant..
Men nu är de väck! :) Jag fick fixa detta på en Vc här i Stockholm, men det gick ju bra det med..
Hela 26st agraffer satt det tillsammans på mina åtta hål, eller numera ärr. Nu är det bara att hålla på å tejpa dem i några månader för att få snyggare ärr..

Är kirurgtejp från apoteket bäst eller har ni andra något bättre tips kanske på vad man kan tejpa med?

Veckans vägning..

Jag vet att ni alla väntar med spänning på veckans vägning, det gör jag med.. Men tyvärr blir det inställt denna veckan!

Vi fick ett väldigt tråkigt och chockande besked igår som gjorde att vi satte oss i bilen och for upp till min sambos familj i Stockholm sent igår kväll.. Vet ej hur länge vi kommer att stanna här eller hur någonting blir kommande veckan, vet bara att det känns viktigt att vi är här och stöttar varandra i familjen i detta..

Kommer därför kanske inte vara så jätte flitig på bloggandet denna veckan, hoppas att ni har förståelsen för det!

Dags för liten uppdatering om läget!

Ja, nu får jag allt ta och berätta lite hur det är för mig här hemma! :)
Det börjar gå bättre nu iaf.. Svackade väldigt i torsdags och något i fredags när jag var hemma, var såååå trött och fick inte i mig mycket alls! Men igår och idag har det gått betydligt bättre..
Jag har haft så svårt för att bara äta flyt flyt flyt hela tiden.. Och allt är så SURT! Kvarg, kesella, skyr, filmjölk- allt är surt!! Försöker blanda i mixade bär, lite vaniljpulver, äppelmos som inte är så sötat.. Det hjälper lite, men det är fortfarande väldigt surt!

Igår fick jag för mig att vara lite modig, så jag testade först ett smörgåsrån med smör och skinka på.. Fy fasen vad gott det var! Och jag fixade att äta det utan problem!! Senare på kvällen blev det ett knäckebröd med pålägg på och det gick också fint!

Jag ska ju egentligen inte börja med sådant förrän på torsdag i nästa vecka.. Men jag gör det ändå.. Jag måste lyssna på min kropp vad den vill och vad den klarar! Den pallar inte mer bara flyt flyt flyt, jag blir så orkeslös av det!

Men jag ska självklart ta det lugnt och även äta fil, soppa och sådant också, varvat med någon mjuk mat och något knäckebröd ibland.. :)

Sedan kom röda veckan och hälsade på igår... FY FAN VAD JAG HATAR DEN SÄGER JAG BARA! Jag har ju haft den ofantliga turen att blivit av med den helt när jag har gått på mina cerazette.. Och innan dess när jag gick på vanliga p-piller så hoppade jag ofta över den sista raden och började på en ny kvarta för att inte behöva ha den så ofta.. SÅ jag har liksom inte behövt ha sånna grejer hemma.. Jag hade EN tampong hemma igår.. Så sambon fick ju rusa iväg och införskaffa fler till mig omedelbart, haha!
Stackarn!

Nog om det.. Hatar mens!

Idag har jag även varit ute för första gången sen jag kom hem i torsdags.. Vi var iväg och handlade.. Innan dess duschade jag också.. Och efter det har jag plockat upp varor, och hängt lite tvätt.. Så idag har jag känt mig mer aktiv än vad jag har gjort på en hel vecka! Men jag känner att jag är trött nu efter alla moment idag..

Jobbigast var nog duschen.. Det tar sån tid, det är så varmt och fuktigt i badrummet, sen ska man torka sig, klä sig och allt det där.. det tar tid och jag blev helt slut! :P Men det kommer ju bli lättare! :)

I övrig har jag förresten ingen hunger.. känner mig inte hungrig, känner mig inte direkt mätt efter maten heller.. Men kan ibland känna att det spänner i magen och då slutar jag äta.. Och jag tycker mig börja kunna känna ett sug när det är dags att äta igen.. Kanske börjar den vänja sig vid varannan - var tredje timme nu? :)

Som ni ser börjar det gå sakta med säkert bättre.. det är hopp om livet helt enkelt! :)

Livstecken!

Hej.

Jag ville bara tala om att jag lever och fick komma hem igår..  Men jag är mycket trött och har hemskt svårt att få i mig att äta.. när blir det bättre?

Bilder..

Detta är ju då ett förinställt inlägg då jag kanske ligger på operationsbordet just i detta nu..
 
Jag tänkte presentera två bilder för er..
Första bilden är tagen 30/10-12, andra bilden är tagen 9/12-12, attså 14,2kg skillnad.. Tycker ni att det syns något?
 
  
 
Håll tummarna för mig idag!

Ifrån sjukhussängen..

Ja, nu bloggar jag här ifrån sjukhussängen!
Jag har precis tagit min första dusch med Hibiskrubb x 2, ska göra likadant imorgon bitti igen..
Vet inte exakt när jag kommer att opereras ännu, men det verkar som att det kommer bli rätt tidigt iaf..
Det var en sköterska som sa att de hade fått många återbud pga. sjukdom (förkylningar osv som går nu).. Skönt att jag inte har blivit smittad av någon! :)

Känner mig faktiskt inte nervös, iaf inte ännu.. Vill bara få det gjort, är peppad och känner mig redo! :)

Nu ska jag se på film och bara ta det lugnt.. om en timme kommer en sköterska och sätter en infart och dropp på mig..

Håll tummarna för mig imorgon, vi ses och hörs på andra sidan!

Vägning och mått 10/12-2012

Nu har det alltså gått 6 veckor sedan jag startade mitt flyt och det är dagen D - dags för inläggning! :P
I dagens blogginlägg kommer jag att presentera vikt, bmi och mått som jag hade vid starten 29/10-12, samt dem jag har nu, 6 veckor senare..
 
DÅ:                                                           NU:                                         FÖRÄNDRING:
 
Längd: 171 cm                                        171cm                                                 0cm
Vikt: 158,9kg                                          144,7kg                                              -14,2kg
BMI: 54,4                                                49,6                                                   -4,8 bmienheter.
Hals: 41cm                                             39,5cm                                               -1,5cm
Överarm- Hö: 52cm Vä: 49cm             hö: 51cm vä: 47,5cm                           hö: -1cm vä: -1,5cm
Underarm- Hö: 29cm Vä: 28,5             hö: 27cm vä: 27cm                              hö: -2cm vä: -1,5cm
Byst: 136cm                                           131,5cm                                              -4,5cm
Midja: 126cm                                          113,5cm                                              -12,5cm
Mage: 163cm                                          148cm                                                -15cm
Rumpa: 153cm                                        150cm                                                -3cm
Lår- Hö: 84cm Vä: 81cm                    hö: 78,5cm vä: 77cm                            hö: -5,5cm vä: -4cm               
Vader- Hö:49cm Vä: 50cm                 hö: 48cm vä: 46cm                               hö: -1cm vä: -4cm
 
 
Total viktnedgång hittills: -14,2kg
Totalt försvunna cm på hela kroppen hittills: -56cm
 

Jag behövde verkligen ta de där måtten igår för att se vad som har hänt de senaste 6 veckorna.. Jag lever ju med mig själv varje dag, lika så gör min sambo, så för mig/ oss har det varit svårt att se att någonting har hänt ännu på det yttre.. Men det har det verkligen gjort!
 
Jag har ju tyckt att vikten har rört sig liite för långsamt nedåt under dessa veckor, men när jag fick se dessa underbara mått-resultat så kunde jag inte annat än att vara så nöjd! -15cm bara runt min mage!! Det är helt otroligt på bara 6 veckor! Förra gången vi mätte mig kunde vi inte använda bara ett måttband då det bara var 150cm långt, så vi fick lägga till ett annat också för att kunna mäta.. Det var så himla skönt att känna nu igår att jag faktiskt kunde mäta min mage med endast ett måttband! WOHO!
 
Jag har ju desutom bytt tiotal på bmiskalan också, känns inte heller helt fel! Det knatar på neråt! :)

Näst sista..

Idag är det näst sista arbetspasset före operationen. Jobbar dag imorgon och sen jobbar jag inget mer det här året! Känns ganska konstigt! haha.
Igår var vår bovärds vvs:are och installerade vår nya diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare, så nu har vår lägenhet alla bekvämligheter vi vill ha! :)
Känns riktigt skönt att få hem det precis före operationen så jag kan fixa med tvätt och sånt i mitt eget hem istället för att bära ner för trapporna, slira över hela gården och till tvättstugan.. Ska bli så skööönt att kunna tvätta när man vill i sitt eget hem! :)

Imorgon ska jag och Joakim ta bilder så jag har att jämföra med hur jag såg ut precis före operationen.. Sedan ska vi även ta nya mått och se om det har blivit någon skillnad sedan sist..
Måtten kommer jag att presentera på måndag i "veckans vägning", så då får ni se resultaten! :)

"Packandet" inför sjukhusvistelsen kommer jag nog syssla med på måndag förmiddag..
Men jag har tänkt att ha med mig detta:
*Dator, Kamera, Mobil + laddare.
*Hygienartiklar så som tandborste, mediciner, shampoo osv..
*Rena kläder så som underkläder, strumpor, någon mjuk stor tröja att ha inför hemresan..
*Blå pärmen - pärmen jag fick på dietistbesöket, den måste jag ha med till inläggningen sa dem..

Annars tror jag inte att jag behöver ha något mer än så faktiskt.. Blir säkert för mycket med det också, men det skiter jag i! haha!

Nu är jag tjatig!! :)

Kan ni fatta att det faktiskt är mindre än en vecka kvar tills jag opereras?? Jag kanske t.o.m är hemma igen om en vecka! Jag kan då knappt fatta att det är sant! :) Jag är så sjukt glad och sjukt nöjd att det är så snart.. Jag känner mig lugn, bra förberedd och inte ett dugg rädd längre.. Det kommer gå kanon!

Jag kan bara inte fatta att det är sant!?! :P

Följa min blogg.

Hej!
Har fått en fråga om jag kan skaffa bloglovin´.. Men det har jag redan :)
Vill ni lägga till min blogg där och veta när jag har skrivit nytt inlägg så sök bara på "my01" så kommer min blogg upp högst upp på listan! :)

Hur mycket ska jag ha gått ner?

Jag fick en fråga om hur mycket jag ska ha gått ner före min operation och jag tänkte att det svaret kanske kunde vara av intresse för fler, så jag skriver ett blogginlägg om det svaret här nu istället! :)

När jag var och träffade min kirurg för bedömningen inför operationen så pratade vi om flytet, hur länge jag skulle göra det samt hur många kilon jag skulle gå ner.. Han sa att det var bra om jag går ner mellan 15-20kg.
Eftersom jag har kört stenhårt flyt med exakt samma märke tidigare så visste jag ju redan att jag inte kunde gå ner 15-20kg på 6 veckor. Så jag sa det och frågade helt enkelt vad som händer om jag inte lyckas med det?
Han svarade: "Om du kommer inför operationen och bara har gått ner 5kg, då vet jag att du har fuskat med ditt flyt och operationen får skjutas upp.."
Jag sa då till honom såhär: " Jag kommer inte fuska för jag har fixat detta i 3 månader förr och jag fuskade inte en enda gång då.. så 6 veckor är ingenting för mig! Men eftersom att jag vet att jag inte kommer att gå ner 15-20kg på 6 veckor vad händer  då om jag kommer och har gått ner 12kg?"
Han svarade: "Om du kommer hit och har gått ner 12kg, jag då kör vi ändå, för då har du gjort det du kunde.."
 
Han frågade iof lite omkring hur mycket jag hade gått ner under mina tidigare flytperioder och jag svarade på det osv. Så det var därför jag visste att 12kg inte skulle vara omöjligt, och att det kanske kunde vara något han kunde vara nöjd med också.. Vilket det var..

Så man kan väl säga att jag nu har nått den magiska gränsen -12kg (eller ja, t.o.m -12,5kg). Men jag hinner nog gå ner iaf ett litet kilo till inför måndag och invägningen.. :)

Några mer frågor till mig? :)

Vägning 3/12-2012

Ja, då var det äntligen måndag igen då med en ny vägning att rapportera! :)

Startvikt: 158,9kg (brr.. ryser varje gång jag måste skriva ut den där siffran!)
Flytvecka 1: 153,7kg
Flytvecka 2: 151,4kg
Flytvecka 3: 149,5kg
Flytvecka 4: 147,8kg
Och NU, efter flytvecka 5 väger jag: 146,4kg (Jag har alltså gått ner 1,4kg sedan förra veckan)
 
Total viktnedgång: 12,5kg

Nu är det endast en vecka kvar till sista vägningen före operationen! :)

Jag har fått en kommentar om att det vore kul att se bildresultat och jag kan ge svar på det här och nu.. Jag har tagit förebilder ifrån när jag var som störst, jag kommer även att ta bilder på söndag (dagen innan inläggningen). Dessa bilder kommer jag kanske lägga ut på söndag eller måndag om jag hinner.. Annars kommer de när jag kommit hem från sjukhuset..

Så bilder kommer att komma.. :)

Haft fullt upp..

I helgen har jag verkligen haft fullt upp. Jag har haft min lillasyster på besök och då har man inte mycket tid över till att skriva.. :) Vi har shoppat julklappar, varit på salong i flera timmar samt övningskört en hel del..
Det som var bra när syrran var här det var att hon och min sambo åt massa god mat, bla. kycklingtacos, macka ifrån subway, mc donalds, grekisk mat från restaurang, gott fika osv osv..
Alla dessa saker gillar jag mycket också, så det var bra att jag fick utsättas för att vara i närheten av det och kunna känna att jag självklar var sugen men ändå hade kontrollen att klara av att bara hålla mig till mina shakes! :)
Jag kände mig mycket duktig då! :)

Imorgon är det ännu en måndag och dags för en ny vägning.. Jag ser fram emot den! :) (Hur ofta säger man det annars att man ser fram emot att väga sig?? haha) Jag hoppas på en bra siffra!

Imorgon är det exakt en vecka kvar tills jag blir inlagd.. känns heeelt ofattbart fortfarande! :)

Vi var iväg och handlade idag och vi köpte på oss lite soppor osv som jag kan äta under första veckan då jag ska äta flytande.. Vi ska även tillaga en egen soppa denna veckan som sambon ska få smaka av så den blir god.. sedan ska jag göra små portioner och frysa in dem.. Tänkte att det kunde vara bra att ligga steget före så man har lite grejer klara inför hemkomsten då man är trött och kanske inte så sugen på att stå och laga mat hela tiden.. :)

Vi hörs imorgon igen, på vägningsdagen ;)

RSS 2.0