Maten

Jag tänkte uppdatera lite om hur länget är för mig med det här med maten..

Just nu skulle jag väl egentligen vara inne i puré/mjukmat-fasen som skulle pågå i 3 veckor.. Men jag är inte där.. Jag har hoppat den kan man väl säga..

När jag kom hem från sjukhuset så åt jag ju bara flytande, men jag mådde ju så himla dåligt och hade så svårt att äta, så på lördagen så testade jag att äta en knäckemacka och det funkade så bra! Jag var helt överlycklig!
Sedan dess har jag ätit "vanlig" mat igen.. Jag äter nästan allt, jag tuggar allt mycket noga och jag försöker undvika för hårda eller svårsmälta saker.. men annars äter jag allt! Jag försöker självklart få i mig fil/yoghurt och sådant fortfarande för proteinet och magens skull.. Men annars så äter jag allt.
Igår testade jag att äta tacos.. Åt en mini tub med ost, köttfärs, salsa, egengjord vitlökssås på kesella, lite hackad lök, samt lite tomat och gurka som jag båda hade skalat samt hackat i små fina bitar..

Det gick jätte bra att äta det och jag var supernöjd! Efter 1-1,5h åt jag en likadan liten till.. :) Helt perfekt!

Jag mäter inte mina portioner, men jag ser till att de ändå håller sig kring 1-2dl / gång. Inte mer än 2dl.
Jag äter mellan 5-6 gånger /dag, lite beroende på hur länge jag är uppe och vad/ hur mycket jag ätit varje gång..

Jag har heller inte fått en enda dumping, även fast jag ibland tycker jag ätit för fort, och ibland kanske lite mycket (fast jag egetnligen inte har ätit så mycket).. Jag har ätit både pasta, potatis, bröd osv.. Jag har inte fått någon dumping av något av det..
 
Jag vet inte om jag är glad eller inte över att jag inte verkar vara den som är drabbad av "dumpingspärren".. Glad på ett sätt för att jag inte behöver känna mig begränsad över vad jag kan och inte kan äta.. Men samtidigt lite oroad då det känns som att man hade velat ha den där spärren som sa ifrån när det blivit för mycket av "det goda"..
Kanske kan det bero på att jag ännu inte fått i mig för mycket av något kanske.. men det låter ju som att folk får det så lätt, för minsta lilla felet..


Har ni lätt att få dumping eller får ni inte heller någon? Ser ni det som bra/dåligt isf?
 
 
 
Imorgon är det dags för en veckans vägning igen efter en veckas uppehåll! Håll utkik då! ;)

Kommentarer
Postat av: Sofia

Hej!
Vad skönt att höra att allt går så bra!
Jag gick upp på "vanlig mat" i onsdags, efter mina 3 mjukmat veckor :) allt funkar finfint, men om jag äter för fort blir det verkligen att kännas fullt i magen, då är det bara att ge sig av in på toa och spy lite, sen är allt bra igen!
Dumping kunde man ju få även efter DS, men det är inget jag märkt av, skönt det!

Och måste bara säga att jag är otroligt glad över att kunna kräkas! Man får ju vara glad för det lilla liksom ;) jag lider verkligen med dom som bara kan hulka!

Hoppas allt fortsätter gå bra för dig, och tänk vilket år 2013 kommer bli! Massor av borttappade kilon ;)

Ha det underbart, och god jul! :)
Kram!

Svar: Kul att höra att det går så bra för dig! Hur ofta måste du kräkas?När jag äter lite för fort känner jag också att magen blir ordentligt full, lite spänd.. Men känner inte av att jag måste spy..
Sen vet jag inte om jag kan det hellet.. Får då jag har mått illa har jag bara hulkat .. :S Kan hända att jag har haft för lite i magen då kanske..

God jul! :)
Kram
Myzan

2012-12-23 @ 14:09:38
Postat av: Cecilia

Åh vad härligt att höra att allt funkar bra för dig!

Jag dumpar inte heller. Kan må illa och känna att maten "sitter i halsen" om jag ätit något mäktigt eller ätit för mycket. Det händer oftast då jag kombinerat socker och fett. Men värre än så blir det aldrig för mig.

Och ang. att spy så är jag en av dem som inte kan det längre. Det är både positivt och negativt tycker jag. Men klart man vill kunna spy iland för att få det hela överstökat liksom...

God jul vännen! Kram

Svar: Okej. Ja, det verkar vara så olika vad det gäller dumpings.. Alla är vi unika! ;)Visst hade det varit skönt att kunna spy om man mår dåligt och är illamående som tusan.. Men men, man får stå ut med det som är..

God jul till dig också! Kram
Myzan

2012-12-23 @ 17:39:38
URL: http://byebyetjockis.blogg.se
Postat av: Johanna

Gott att de går bra me maten:) tacos klarar jag av bäst oxå :)

Jag dumpade inte så mycke i början (vart opad 1 år) men dumpar nog mer nu, extra känslig mot mjölk osv. Så de har kommit till efteråt :)

God jul kram

Svar: Aha.. Så med andra ord ska jag inte ropa hej för tidigt då! Om jag också kanske får dumpingbesvär senare! :PGod jul! Kram
Myzan

2012-12-23 @ 20:57:09
URL: http://blogg.by/johannasbravader
Postat av: Rebecka

Jag valde GBP (opades privat) just för att jag VILl dumpa. Vill att kroppen säger ifrån när jag inte sköter mig. Men dumpar aldrig :(

God Jul!

Svar: Åh, det var ju tråkigt! Men alla gör ju inte det.. Man får lära sig själv att se till att äta rätt ändå :) God jul! :)
Myzan

2012-12-24 @ 00:01:56
URL: http://villerkulla.wordpress.com
Postat av: EllinorO

När jag dumpar somnar jag, jag blir jättetrött och somnar. Kan bli lite illamående i vissa fall med. Skönt att du inte mår dåligt. Kör på det som fungerar

Svar: Jag råkade ut för det på sjukhuset efter typ alla måltider.. Jag somnade ifrån filen och fick fortsätta äta när jag vaknat igen :P Så sån dumping har jag varit med om då .
Myzan

2012-12-24 @ 01:19:35
URL: http://itekoppen.wordpress.com
Postat av: Sofia

När jag kom hem efter 1 vecka på sjukhuset spydde jag 2 kvällar i rad, sen fick jag omeprazol utskrivet (mot halsbränna), då gick det över. Sen har jag spytt när jag druckit.mjölk gör fort på morgonen, och 1 gång när jag helt enkelt ätit för fort. Så det är ganska lindrigt ändå :)

Kram

Svar: Okej, ja men det var ju skönt då att det inte är så ofta ändå som du spyr! :) Jag hoppas att det går bättre och bättre för dig med maten och att kunna äta. :) Kram
Myzan

2012-12-24 @ 19:06:44
Postat av: Belize79

Hej.
Har inte varit inne och läst på några dagar.
Va skönt att du börjat äta igen och att det går bra.
Jag längtar till min operation, men med ångestblandad förtjusning såklart.

Jag tror man ska va glad om man inte dumpar så mkt.

Svar: Hej!Ja, det känns verkligen toppenbra! :)
Jo, visst gör man det. Men du ska se att det kommer gå kanon för dig med! :)
Har dock hört att många inte dumpar speciellt mycket i början, men att det kan komma senare som opererad.. Så man ska inte ropa hej för tidigt.. Får helt enkelt ta det onda med det goda om det skulle ske.. :)
Myzan

2012-12-29 @ 08:19:54
URL: http://nuvanderdet.wordpress.com

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0