30 juni

Idag är det precis ett år sedan jag och Joakim träffades första gången.. minns så väl hur pirrigt det var då jag satt och väntade i 12:an busskur på studentgatan och mobilen pep till och sms där det stod : "Nu ser jag dig ;)" Då var det jätte pirrigt! Vem kunde då tro att det skulle gå så här bra, kunde aldrig då vågat tro att vi skulle bo ihop ett år senare..

Blir ett kort inlägg eftersom jag vill spendera tiden med Joakim.

Jag älsar dig så mycket Joakim Sebastian Nathanael Hallström

Jobbat igen då..

Då har man jobbat igen då, ska snart hem, har inte slutat riiiiktigt ännu !

har gått bra att jobba, förutom att min fot har fått en del ont, den jag trampade snett med.. Den har blivit bättre och bättre under helgen, men den är inte helt bra ännu, och anstränger man den mycket så får den rätt ont igen.. men förhoppningsvis går det bort om nån vecka eller så..
Känner mig lite skum i halsen, hoppas jag inte håller på att få något... Joakims bror hade halsfluss, men han åt pencilin, så rent teckniskt sett ska det ju inte smitta mer, men man vet ju aldrig... vore ju min vanliga "tur" om jag åkte på det..

Var hos en brukare ikväll som hade videobevakning i lägenheten, det kändes lite kusligt att veta om att allt man gjorde, varje ord man sa, alla steg man tog var bevakade ! Brrr.. Men visst, man ska inte bete sig olika vare sig de har kameror eller ej uppsatta.. man ska alltid ge dem ett värdigt bemötande.

Imorgon jobb igen ! börjar 07.00 , så det är nästan bara att gå å lägga sig med en gång när man kommer hem.. å det värsta av allt, vet ni vad det är?? jo, det är att jag går till 16.00 imorgon ! Mååååånga låååånga timmar ! :O Det är faktist rätt tufft och jobbigt att jobba så många timmar inom vården, det är nog därför de flesta inte har 100% tjänster..


Hoppas veckan går fort, för jag är ledig fredag, lördag och söndag :D

Helgen

I helgen var vi i stockholm, åkte upp redan i torsdags morse och kom hem sent igår kväll. Uppe i stockholm har vi chillat, träffat släkt och vänner , solat och ätit god mat. Vi har inte handlat direkt mycket denna gången, men ett nytt duschdraperi blev det!

Har också sett narniagodis ! Ni vet, godiset "Ed" ber häxan om i 1:a filmen, som han får i en silverskål.. "Turkish delights", har sett sånna i verkligheten nu ! Tyckte jag var lite kul ;P

Ska försöka lägga upp en bild på duschdraperiet snart på bdb.

Idag har jag betalt den allra sista hyran till Finfast ! Så nu är jag helt fri från gamla lägenheten :)Ska iväg och jobba idag, börjar 14. Känns skumt att gå tillbaka och jobba nu när man har vart ledig ett antal dagar.. Men det går säkert bra.


Vad varmt det är !

Otursdag

Idag tänkte jag ocj Joakim ta oss ner till stan för att kika på present till hans mamma som har fyllt år, som vi ska fira nu när vi åker upp imorgon..
Men på vägen till busshållsplatsen , precis när vi nästan var framme var det en liten grop i vägen som jag inte såg där jag gick med huvudet högt upp i skyn.. så jag trampade snett med min höga fina gula sko och ramlar omkull, höger knä var det som tog emot fallet.. Jaokim hjälpte mig upp och jag bara kände att foten gjorde ont och att knät sved som bara den, drog upp mitt leggingsben och såg att jag hade rivit upp hela knät. Det var bara att vända om och gå hem.. började gråta och fick nästan ingen luft, blev en sådan kraftig gråtattack.. tårarna rann medans jag linkade hem med Joakim som stöd.

Senare efter omplåstring och filmtittning tog vi oss ändå ner till stan, men vi beslöt oss för att leta present till hans mamma imorgon i sthlm istället. Men jag gick iaf till apoteket och köpte mig en bandagelinda som jag nu har lindat kring min vänstra fot och så har jag ett jätte förband på knät.
Foten liksom sticker till när jag går och knät har börjat göra riktigt ont när jag går, förutom det så svider såret en del, men det börjar avta allt mer nu..

Imorgon åker vi som sagt till sthlm. Vi åker redan vid 9 på morgonen, så vi är där vid lunchtid! Undrar hur det ska gå med min fot och mitt knä där uppe, när man är där så går man ju och springer runt överallt i stan för att man ska göra både det ena och det andra under den lilla stund man är där.. Men jag får bita ihop.
Provade nyss ut vilket par skor som jag kan ha på mig samtidigt som jag har lindan om foten, å det endra sommriga paret som passade var mina flippflopp, så det är de skorna jag får ta :S !

Bah, så typiskt mig detta, att totalkvadda mig när jag ramlar !

Hoppas bara att smärtan i foten och knät går ned snart, annars kanske jag måste ta mig till en vårdcentral och kolla upp om det möjligen kan ha blivit en liten fraktur eller så.. men förhoppningsvis ska det inte behövas.. jag hoppas bara att det ska kännas hyffsat bra till på måndag igen då jag ska börja jobba igen.. vore jobbigt att jobba om jag har ont i fot och knä.. inget bra i mitt yrke där man står och går en hel del.

Mitt i hettan

Mitt i sommarhettan när alla andra bara vill dra sig till en badstrand eller till en skuggig sval plats så gör jag tvärt om, jag drar mig mot hettan och ställer mig och bakar bullar !
Har aldrig bakat bullar helt själv förut, bara tillsammans med mamma när man var yngre, men idag gjorde jag det. Å de blev as smarriga ! :) Bland de godaste bullarna jag har ätiti ;)

Ledig

Har jobbat hela helgen samt en x-tur igår, men nu är jag ledig till på måndag då jag jobbar kväll.. Skönt att få vara lite ledig, å det verkar som att det blev den bästa veckan att vara ledig också, vädret är kanon ! ! :)

så vad ska jag göra på min ledighet? nu i några dagar ska jag inte göra någonting, vilket jag tycker kommer bli mycket skönt.. sedan på torsdag morgon åker jag och Joakim upp till stockholm och träffar hans familj, han mamma har fyllt år. där stannar vi tills på söndag kväll. blir nog riktigt trevligt ! :)

vad gör ni denna sommaren?

Midsommardagen (igår)

Igår var det som sagt midsommardagen och "lilla" My var iväg och jobbade igen.. Jobbade 07.00-14.30, vilket betyder att jag var tvungen att ta bussen som gick 06.05 ! (usla sommartiden gör att det bara går 1 buss/h) Efter jobbdagen åkte jag hem och gjorde jordgubbstårta! :) Joakims pappa var redan där, sedan kom våra andra två gäster, Alex och Kaisa. Vi alla 5 åt midsommarmiddag och åt min goda jordgubbstårta, riktigt trevligt. sedan lyssnade vi på musik och pratade i några timmar.. självklart pratades det väldigt mycket om musik också, men så blir det ju när man umgås med musiker ;P

Idag jobbar jag igen, 07.00-14.30, fick ta samma jäkla tidiga buss idag igen! Känner mig grymt seg... Skulle jag få välja skulle jag mycket mycket mycket hellre ligga kvar i min varma goa säng och krama om Joakim och sova sött !
Men icke !

Dagen kommer iaf gå rätt fort, det är tur iaf.

Jobbar en liten fånig x-tur imorgon , 17.00-21.30 . men sen efter det är jag leeeeedig i 6 dagar. Skulle egentligen ha varit ledig 7, men jag tog åt mig den här lilla x-turen, den är ju inte så lång, å det är alltid bra med lite mera pengar!

Den bästa fördelen med att ha jobbat både midsommarafton och midsommardagen är att jag får OB 100% upp eftersom det är storhelg. Så på 2 dagar har jag fått samma timlön som jag annars hade tjänat ihop under 4:a dagar ! HAHA ! gött !
Ser fram emot första lönen som kommer i juli ! Ska bli kul å se hur mycket jag faktiskt har hunnit att skrapa ihop :)

Nej, nu tror jag det är dags att runda av..

Se you later alligator ;P

midsommarafton

Glad midsommar på er alla !

Själv ska jag snart iväg och jobba, börjar 14.00, så mitt midsommarfirande blir imorgon :) Ska bli kul imorgon då Joakims pappa kommer, då får han se vårt hem :)

Jag och joakim var och handlade riktigt mycket igår inför midsommarmiddagen imorgon. det blir jag, joakim, janne, alex och kaisa. kommer bli trevligt :)


hej med er !

Sen kväll..

Sitter uppe fast klockan är mycket, borde verkligen sova för jag gick ju upp vid 05.45 imorse ! ! ! Men jag antar att jag håller mig uppe för att utnyttja att kunna vara uppe sent, för att jag är ledig imorgon.. blev himla många ATT där :P
Joakim är iväg och lyssnar på bandets inspelningar, det kanske är en annan orsak till att jag sitter uppe. Dels vill jag få lägga mig bredvid honom och somna med mina armar omkring honom och dels vill jag veta hur det va, om inspelningen blev bra å sånt.
Men fan vad trött jag är egentligen..

borde sova.. men det är mycket man borde som man inte gör !

Jag köpte mig ett "månadskort" idag på bussen, har räknat utt att jag kommer tjäna 240kr/månad om jag använder det istället för rabattkort.. för om jag åker 2ggr varje dag på en månad så blir det 20kr/dag, sedan då på en månad blir det 600kr. "månadskortet" kostade 360kr. Mycket bra, eftersom jag åker huuuuur mycket som hellst för det på en månad. Vissa dagar åker man ju mindre, andra dagar mer.. Funderade redan på det där när jag gick i skolan, men jag var väl för invan med rabattkortet för att palla göra någon förändring, men nu så är det gjort iaf !


Människan är ett vanodjur, vi vänjer in olika beteenden och det är svårt att ändra dessa beteenden sen.. men det går

Snart mat :)

Ännu en jobbdag har gått, pengarna bara rullar in nu ;P haha, not ! Men pengar kommer det iaf i slutet på nästa månad. Ska bli härligt.
jobbar dag imorgon också, sedan har jag en ledig dag på torsdag, enda helt lediga dagen jag har denna vecka... Då ska jag bort till gamla lägenheten och få kontroll + städbesiktning gjord. Vill bara få lämna ifrån mig nycklarna så snart som möjligt så jag har det ur världen! "vill" få sista hyran där ifrån också så att jag bara kan betala den å slippa tänka på det också... självklart är det inget kul att betala en hyra till en lägenhet som man inte ens bor i längre, men va fan, är det 3 månaders uppsägning så är det :S
Sen den 1 juli slutar elen där borta att funka, så då kommer den feta sluträkningen komma då efter det också... woho ! eller inte.. hoppas att det inte blir för dyrt, men å andra sidan verkar det alltid som att alla som får en sån slutelräkning får betala en väldans massa hundralappar...

men men, snart är det över i alla fall!

Ändrade planer ang midsommar, för både jag och joakim trodde att det var på lördag... men det visade sig ju att det är nu på fredag som midsommarafton är... Det var tänkt at joakims daddy skulle komma hit den dagen och stanna till midsommardagen, men eftersom jag jobbar kväll på midsommarafton blir det ju inte så mycket till firandes då när man börjar 14.00 på dagen.. så han kommer på midsommardagen nu istället för då slutar jag halv 3. då blir det bra att ha midsommar middag och sånt :) ska bli trevligt. Jag ska göra jordgubbstårta, för det ska man banne mig ha på midsommar !

Jag skulle ju ha semester nästa vecka, men jag åtog mig att jobba på måndag kväll för att det var en som saknades där på kvällen, tror den var sjuk eller något. sen resten av veckan ska jag försöka att vara ledig :) lite semester bör man ju ha.


hungrig... maten står och puttrar på spisen. Jag gör kyckling marengo, mycket god kycklinggryta , men den ska stå å koka ett tag å få "götta till sig" riktigt mycket :P

Har satt Joakim på ett uppdar imorgon, eftersom han är ledig å har mycket fritid just nu fram till han börjar jobba. Han ska nämligen få baka bröd, för de bröden jag bakade har redan tagit slut, så han ska få göra en ny satts med dem. Ska bli intressant å se hur resultatet av det blir imorgon när jag kommer från jobbet, kanske har hela kåken brunnit ner då ? :P
Förresten, säger man att huset brinner ner, eller brinner det upp? Jag vet ju att det brinner ned till grunden, men om man bara säger "mitt hus har brunnit ..... " är det upp eller ner man säger då?

tjofräs!

På jobbet

Sitter på jobbet och bara väntar ut tiden så att man får gå hem... 19 min kvar !

Har så ont i magen, vet inte hur eller varför jag har fått det.. men det kom bara nu helt plötsligt.. 18 min kvar!

Ska jobba imorgon igen, börjar kl 7, så det blir bara hem, äta något litet, bums i säng å sen upp å jobba igen.. 17min kvar!

Visst är det rätt soft att jobba och tjäna pengar, men jag hade inte haft så mycket emot att vara ledig hela sommaren ;P om det bara hade gått ekonomiskt ... vilket det inte gör. 16 min kvar.

Midsommar i helgen då.. vad ska folk hitta på? själv ska jag ju självklart jobba ! :S Jobbar fredag kväll, lördag & söndag på dagen.. Joakims pappa kommer hit på lördag dag å stannar till söndag kväll, fira lite midsommar med honom då. nu hoppade jag över en min, för nu är det bara 14 kvar..

Ska väl ta och fylla i timrapporten så att det bara är att skutta hem sen när tiden är ute.. fast iof är det inget bråttom, bussen går ändå inte förrän 10 i 10.. 13 min kvar..

ni börjar hajja nedräkningen va!

Smuttsen är väck!

Idag har vi städat ur man gamla lägenhet i baronbackarna.. Vi åkte dit imorse med bussen som gick från brickebacken vid nio på morgonen.. Jag, Joakim och Johanna var de som deltog :P
Vid 17.00 var vi klara med städningen... med en timmes lunchrast mitt i. :) Äta bör man annars dör man ;P

Mycket duktiga har vi varit, å jag tackar Johanna fruktansvärt mycket för hjälpen!

Väldigt skönt att ha det gjort nu iaf, så imorgon ska jag ringa dem om att jag vill ha städbesiktning snart och kontrollbesiktning så att jag sedan bara kan lämna ifrån mig nycklarna.. även om jag inte är uppsagt förrän sista juli.. men jag pallar fan inte vänta tills dess..! Vill inte ha dem på mitt ansvar mer.. Vill bara bli av med dem så jag får gå vidare med mitt nya hem :)

Börjar på mitt sommarschema imorgon. Börjar med en kväll. Sedan blir det 2 dagar på raken efter det, sedan en ledig dag och sedan en kväll å två dagar på raken igen.. som sagt, jobbar hela midsommarhelgen! Men slutar vid 14.30 om dagarna så en midsommarmiddag blir det allt av ! :)

Efter första veckan har jag en veckas semester! Jag tänker inte låta dem ringa och kalla in mig på jobb då. Även om pengarna säkert skulle sitta fint så känner jag att det är skönt att få vara ledig lite iaf någon sommar, då jag i vanliga fall jobbar hela sommrarna!


Dags att krypa ner i sängen efter denna långa städdag, nattinatt !

Lördag

Igår vart det ändå en väldigt soft och trevlig kväll.. Alex var här, å det var även jag och Joakim :P Vi tre satt och snackade i några timmar, darck lite öl/cider å så.. trevligt var det iaf!

Idag har vi vart hos Alex och käkat tårta för han har fyllt år, en god chokladtårta som hans tjejja hade gjort :) Har inte hunnit bekanta mig med henne så mycket än, men hoppas att man hinner med det någon gång på nån fest eller så :P

Ikväll blir det bara soft hemmakväll med Joakim, för vi ska ju upp och städa imorgon i min gamla lägenhet... det lär ju typ ta hela dagen.
Men jag var iaf nere på coop nyss och köpte svinto (stålull), några speciella torkdukar och gummihandskar som lär behövas imorgon. Annars har vi resten nere i lägenheten redan. Skurhinkar, moppar, dammsugare, olika rengöringsmedel osv..

Nej, nu ska jag väl gå å umgås lite med Joakim, han var ju borta typ hela dagen igår och hela morgonen och förmiddagen och delar av eftermiddagen idag och spelade in hemma hos Alex. De håller på å spelar in deras 2 senaste låtar så att de kan "släppa" dem snart på hemsidan. :)

Fredag

Idag har det ännu inte hänt så mycket.. har vart nere på stan en sväng och lunchat med Emil, efter det gick vi till systemet och sedan till Ica Krämaren. Nu är jag hemma igen.
Ikväll är det tänkt att det ska vara någon liten fest här i nya lägenheten, men vi får väl se OM eller VILKA som dyker upp... känns som att jag måste börja lära känna lite nytt folk, känns som att de folket man känner redan börjar bli lite tafatt, eller vad man ska säga.. menar inget illa med det, men jag menar bara att ingenting händer direkt...

På söndag blir det flyttstäd i min gamla lägenhet, Johanna är en stor ängel som ska hjälpa oss med det ! :)

Pissigt jävla väder, man får ingen lust att göra någonting.. men samtidigt vill jag fan inte sitta och inte göra någonting heller !
Får nog av att ta det lugnt på veckorna, nu när det är helg hoppas man ju på att man ska kunna få träffa vännerna äntligen och umgås å göra grejer som typ ingen hinner med på veckorna...


besviken...

Jobb

Ska snart iväg till min sista bredvidgång på sommarjobbet. det blir en kväll idag, 14-21.30 . På måndag börjar jag på riktigt med sommarschemat.
Idag kom betygen nerdimpandes i brevlådan, så nu kan jag lämna in dem till chefen så jag får högre lön. Men jag måste säga att jag inte tycker att lönen är direkt mycket ändå... kommer få 100kr i timmen om jag lämnar in betygen idag. Som outbildad har man ca 87 kr och uppåt beronede på hur länge man har arbetat och hur gammal man är.. i Mariestad hade jag 94kr i timmen som outbildad.. varför är det en sån stor skillnad mellan olika städer/komuner?

Ska lämna in min skattsedel också till chefen så att jag får rätt mängd skatt avdragen på lönen..

Egentligen borde jag anmäla mig som arbetslös hos arbetsförmedlingen också, men jag pallar fan inte att gå deras "söka jobb" kurs en gång till, så tråkig och meningslös.. finns det ingen form av försörjning längre som man kan få av arbetsförmedlingen när man är utan jobb?

Jag har ju iaf jobb till mitten av augusti, sen får jag stå på inringning.. varför sägs det jämt att det är sådan brist på undersköterskor och att det finns så himla många jobb för en sån, när det inte finns ett enda ledigt ! ! ! ???


bakar bröd

så här på kvällskvisten innan Gray's står jag nu och bakar bröd, eller inte just nu... för jag sitter ju här .. men sista plåten med bröd är nu i ugnen.
Det var så himla längesedan jag bakade, förr gjorde jag det jämt och ständigt ! Har inte bakat sedan jag och emil bodde ihop. Å det är ju snart ett år sedan det..

Hur som helst bakar jag samma bröd som jag gjorde förr, hälsobullarna. Mumsiga mumsiga, speciellt när de är nybakta.. därför brukar jag alltid micra det lite på morgonen när jag äter det till frukost för att det ska bli varmt och smaka som nytt igen :)

Tyvärr blev inte allt uppackat idag heller, men nu är det banne mig bara en låda kvar... kanske kanske att jag gör det efter tv:n, men vi får se !

Funderar på att kanske ha en liten mini-invigning av lägenheten i helgen, på fredag. men det verkar inte vara alla som kan komma.. Johanna vet jag ju att hon ska på fest med jobbet, och tessy likaså fick jag reda på nu. kanske inte passade så bra nu då...
Den riktiga inflyttningsfesten blir ju inte förrän till hösten då alla är tillbaka igen från sommaruppehållet. Ska försöka se till att det blir typ första festen som sker när alla kommer tillbaka, så blir det säkert en dunderbra och brakstor fest ! :)

....

Så, nu har jag tagit ut den sista plåten med bröd ur ugnen. 24st fina bullar blev det ! De ska få svalna lite, men sen ska de avnjutas.. inte alla då, några ska få bo i min frys också :P

fixa och dona

Hallojsan!

Igår gick jag bredvid på sommarjobbet, andra gången nu. 7-14, urk vad tidigt man fick gå upp då! men konstigt nog så går det rätt bra att göra det.. men konstigt känns det ändå när man får ett sms av Joakim där det står att han ska äta frukost nu, då klockan är snart tio, då man tänker efter och inser att man har vart uppe i 4h redan och snart vill ha lunch!

Idag är det grått och trist väder, vilket passar mig alldeles utmärkt, för då kan vi förhoppningsvis lyckas packa upp allt som är kvar nu under dagen.. tavlor och sånt kanske får vänta lite dock, men vill iaf få bort alla lådor ! men det är inte mycket alls kvar nu, å det känns väldigt bra. Känner mig redan väldigt hemma i den här lägenheten, helt underbart !

Skulle vilja ställa mig och baka bröd, men tyvärr har det inte kommit någon än och fixat vår ungnslucka som de skulle göra... Förra hyresvärden har skruvat isär den, å det är inte helt lätt att få ihop den, så de har lovat att de ska komma å fixa det.. ! :O

HAHA, som ordspråket säger "när man talar om trollen så står dem i farstun" å det stämde bra, för nu precis ringde det på dörren och det var reparatören ! mycket lägligt och bra..
Så nu blir det kanske snart baka av ! :D

Joakim är nere och fixar med tvätt i tvättstugan, trodde först att det var han som ringde på dörren, men det var det ju inte. Första gången "vi" tvättar här i det nya huset, ska fråga sen när han kommer upp om det är en fin tvättstuga..

nej, om man skulle ta och fixa lite med uppackningen...


blev visst ett litet avbrott i skrivandet, vi fixade med ena persiennen i sovrumsfönstret när "fixar anders" ändå var här.. så nu funkar den också!
Bara vardagsrumsväggen som vi vill få tillfixad också, sen känner vi oss ganska nöjda :)

nej, nu ska jag packa upp !

Nya lägenheten

Detta får bli ett väldigt snabbt inlägg..

Nu har vi i alla fall flyttat in i vår nya lägenhet och bilder på den kommer att läggas upp när vi är färdiga med allt ! Lugn bara lugn..

Mer utförlig uppdatering kommer under veckan ! :) ville bara visa att jag fortfarande finns kvar här, men att det är lite fullt upp.

RSS 2.0