Prover

Känns som att jag är på vc varje dag å lämnar prover inför operationen.. Men då är det ju såklart inte.. Men det har varit mycket strul med prover denna veckan.. Men idag så har nog det sista löst sig..
 
Jag jobbar med en kund som har MRSA , och därför vill dem på sjukhuset att jag inför operationen skulle ta en odling och se om jag bär på det jag med eller ej.. Så dessa prover har det varit mycket omkring denna veckan.. Dessa prover kunde jag ta själv hemma, så jag gick gå till vc och hämta de rör jag behövde.. Sagt och gjort så fixade jag det i tisdags.. Igår lämnade jag in proverna.. Idag ringer de å säger att jag fått fel rör och måste komma dit och ta om. Så nu har jag varit där och tagit nya.. Så nu hoppas vi att det är bra så..
 
Undrar vad som skulle hända om jag bär på MRSA-virus.. Kan de ställa in operationen då?
 
Jag hoppas inte det. Hoppas att de då bara måste förbereda sig på ett annat sätt för eventuella komplikationer efteråt å hur man bäst behandlar dem..
 
 

3 veckor kvar..

Idag är det exakt 3 veckor kvar.. Eller snarare, vid den här tiden om 3 veckor är det gjort!
Det börjar verkligen närma sig nu.. känns häftigt på något vis. Men jag är inte det minsta vare sig rädd eller nervös.. Jag är helt lugn inför detta..
Eventuellt kommer det.. Men kanske inte. Jag har en tendens att hålla mig rätt lugn när det gäller sånt här. Vilket är rätt skönt. Hade bara känts jobbigt om jag gick runt och var rädd och orolig.
Skulle något gå snett kan jag ändå inte påverka det innan. Det går som det går och jag tar itu med det då! :)
 
Som sagt.. häftligt..

Kan inte fatta..

Idag är det exakt en månad tills jag är opererad! Tiden går ju alltid så himla fort.. så jag antar att även den här månaden lär göra det.. Har jag verkligen fattat att det är så snart?
Jag känner mig redo, är inte nervös alls.. men känns bara så skumt att jag snart kommer genomgå en så himla stor förändring! Känns så spännande och konstigt på samma gång!
Jag kommer ihåg att jag inte var speciellt nervös inför min GBP heller.. Var mest nyfiken på var det skulle "sluta".. hur resan skulle se ut.. Jag var så redo då att börja mitt nya liv..
Lite så känner jag nu med.. Jag är redo för detta, denna stora förändring.. Är så nyfiken över hur mitt resultat kommer att se ut efteråt.. Och framför allt.. hur ont kommer jag inte ha?? Antar att det lär göra rätt så jävla ont efteråt..
 
Jag vet ju hur dem som gjort vanlig bukplastik har ont och känner att det stramar i huden så att de inte kan gå upprätt i början.. men hur sjutton lär det bli för mig då? Jag som kommer vara snittat runtom? Jag kan ju varesig börja mig mer bak eller mer fram för att "underlätta" stramningen..
 
Ja, det återstår helt enkelt att se hur det går.. spännande som sagt!
 
en månad kvar...
 
 
Hur är det med mig i övrigt då?
 
Efter ett års "vila" från gym så drog jag igår igen i mars.. Känns att jag varit frånvarande ett tag.. kan inte ta lika tungt som när jag var på "topp".. Men det är bara att börja om och jobba sig uppåt igen.. Tråkigt nog lär det ju bli en fet paus igen efter operationen.. Men å andra sidan.. när jag väl får återvända igen så lär det ju kännas lättare att ex. springa, inget som sladdrar och slår ivägen längre..! :)
 
Och i övrigt så mår jag bra efter separationen.. Jag har funnit min plats i tillvaron. Vi har sålt vår gamla gemesamma bostad och nya ägaren tar vid 2 juni.. Så nu är det bara det där tråkiga med flyttpackning osv igen.. Men det borde gå rätt smidigt bara man focuserar och får det gjort!
Jag har haft rätt så flyt vad det gäller nytt boende iaf.. Jag började ju med att hyra in mig hos en kille jag hittade på Blocket.. Sen hade jag sådan tur att jag fick för sig att börja att plugga, samt att han jobbar borta under hela sommaren.. Så redan nu och ett år framåt så hyr jag hela lägenheten själv.. Vilket är toppen! Skönt att veta att boende är säkrat ett år framåt.. samt att det är skönt att få bo själv faktiskt.. rå om mig och mitt.. det gillas!
 
Gillas ju även ur dejtingsynpunkt såklart.. inte direkt så att man vill ta hem någon på middag eller så när man delar lägenhet med någon annan, även om jag självklart fick göra det.. Men det känns ändå bara så konstigt.. Men nu behöver jag ju inte tänka på det.. :)
 
Jobbmässigt går det också bra.
 
Har haft medarbetarsamtal samt löndesamtal nu under våren.. Båda samtalen har gått bra. De tycker att jag gör ett bra jobb och de vill satsa på mig framöver och de vill se mig kvar där en lång tid framöver.. Det gillar jag! Gillar att de har förtroende för mig och att jag gör ett bra jobb! :) Fick en helt ok löneökning nu också.. fick 5% ökning jämfört med "potten" som annars motsvarade 3%.. Så mer än snittet är ju bra! :)
 
Nej, nu funderar jag faktiskt på om jag skulle ta mig iväg till gymmet..
Hade egentligen middagsplaner med en vän, men de blev framflyttade till imorgon.. Så då kan jag lika gärna sluta va så lat och ta mig iväg..!

Dags för plastikoperationen..

Längesedan jag skrev nu.. men det har inte hänt så mycket.. eller jo, det har det.. alldeles för mycket.. men inte så mycket jag vill skriva om just här tror jag..
 
Men nu har det hänt en sak jag vill dela med mig av här!
 
I onsdags förra veckan ringde en ssk från plastiken på Karolinska (Solna) och talade om att jag nu har fått operationstid och ska på inskrivningssamtal hos kirurgen på måndag (läs igår)..
Så igår var jag iväg till Karolinska och träffade kirurgen.. Han kollade igenom bilderna vi tog sist, sedan kollade han på mig irl.. Klämde, lyfte och pratade lite om vad han skulle göra, vart snittet skulle bli.. Efter det så fick jag gå upp till narkosen och träffa läkaren där med, som talade om själva nedsövningen. Efter det vidare till avdelningen jag kommer att ligga inne på efteråt, tanken var att jag skulle ha ett inskrivningssamtal med en ssk där, men hon var sjuk, så jag fick bara lämna min "hälsodeklaration" där och var välkommer dit då det var dags för operationen.. Slutligen gick jag ner till provtagningen där de tog några rör med blod från mig inför själva ingreppet..
 
Så när är det dags undrar ni nog nu??
 
Den 10 juni kommer jag att ligga på operationsbordet och få min cirkumferent bukplastik gjord! Helt sjukt snart egentligen.. Samtidigt som jag visste att det skulle bli före sommaren, så hade jag ändå börjat tänka att det nog inte skulle bli så.. då månader och veckor gick utan att jag fick höra något.. man börjar liksom förbereda sig mentalt på att få vänta ett tag.. Men nu är det ju lite drygt en månad kvar bara..
Det är så näst in på dagen (hade det varit den 11e istället hade det varit precis) 2,5 år efter min gbp..
 
Idag var jag till apoteket och hämtade ut jävla massa läkemedel inför/efter operationen.. Alvedon, Fragmininjektioner, Antibiotika, Oxynorm (morfin)..
Kändes som att jag var döende när jag kom ut från apoteket med en fet påse full med tabletter och sprutor!! Men jag vet ju att det inte är så.. det är förberedande och smärtlindrande mediciner som jag säkerligen lär behöva..
Det jag glömde köpa var descutan som jag ska duscha mig med kvällen före och på morgonen för operationen.. Men det hinner jag ju göra..
 
Kvar att även införskaffa är en tajt stor gördel som jag kommer få ha typ dygnet om efter operationen. Är det någon som har tips på var jag kanske kan hitta bra sådana??
 
Så från 10 juni och MINST 4 veckor kommer jag att vara sjukskriven (troligen blir det längre).. Själva operationen tar minst 5h. så det är en stor och omfattande operation.
De kommer att börja med att söva ner mig. jag kommer somna in på 30-40sek, sen tar det 3-4min innan jag sover tillräckligt djupt för dem att sätta igång.. Då vänder dem mig på mage och börjar skära snittet utmed bålen och fixar baksidan först.. När de är färdiga med det vänder dem mig igen på rygg och skär sittet från framsidan, skär ut naveln och gör iordning min framsida innan de sedan avslutar och syr igen mig igen.
 
Självklart ser jag inte fram emot själva uppvaknadet efter operationen.. lär ju säkert ha sjukt sjukt ont! eftersom jag är snittat runtom hela mig så kommer det ju inte finnas något skönt sätt att ligga på.. Jag misstänker att det kommer strama åt mycket i huden i början.. kommer säkert ha svårt att sträcka på mig.. Men samtidigt känner jag att det ska bli spännande, spännande för att det faktiskt blir av nu och för att jag är nyfiken på hur det kommer se ut..! :)
Beach 2016 här kommer jag! (förhoppningsvis)..
 
 

RSS 2.0