Vägning 16/9- 2013

Dags för veckans vägning..
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 93,5kg
Dagens vikt: 92,4kg
 
Viktminskning:
 
-sedan förra veckan: 1,1kg
-sedan operationen: 52,4kg
-totalt sedan flytstart: 66,5kg
 

Ja, det var ju inte så pjåkig.. :) Känns som att det fortfarande finns hopp om att jag kan nå mitt nästa delmål till min födelsedag! Det är nu 6 vägningar kvar till dess..
 
Delmål:
- att gå ner 70kg.
Kvar att gå ner: 3,5kg
 

Så på 6 veckor vill jag ner 3,5kg vilket betyder att jag måste gå ner ca 0,58kg/vecka.. Håll tummarna för att jag kan greja det!
 
Förresten.. i helgen fick jag min första "nu tycker jag inte du ska gå ner mer" kommentar..
Jag blir så förundrad när jag har hört att andra fått den kommentaren,  hur kan folk säga så?
Varför tycker inte den att jag ska gå ner mer? Vad gör att den är kvalificerad att bedömma hur mycket jag ska gå ner? Varför ska jag bry mig om vad den tycker?
 
När jag fick den kommentaren så sa jag faktiskt att jag visst ska gå ner mer, ca 10kg tom! (Ja, jag drog i lite extra..) Jag sa att om jag går ner det så klassas jag fortfarande inte som normalviktig, men att jag inte eftersträvar det heller.. Det jag vill är att kunna köpa byxor på normala avdelningar! När jag sa det förstod den någorlunda,  men den trodde ändå typ att 5kg borde räcka.. Då sa jag faktiskt att jag ändå inte kan styra över hur mycket jag går ner, kroppen bestämmer själv.. 
Då tog diskussionen slut! :)
 
Jag tycker faktiskt att det är delvis sant, att kroppen bestämmer själv.. För jag kan träna öika mycket samt äta och dricka lika bra under två veckor,  men ena veckan går jag kanske ner 0,5kg till att nästa vecka gå ner strax över det dubbla.. 
Det borde väl ändå innebära att det är kroppen som själv styr hur fort den släpper ifrån sig kilona.. :p
 
Min viktresa får sluta där den slutar, å med när eller hur den gör det har bara jag och min kropp med att göra! :)
 

Kommentarer
Postat av: carina

Håller med dej , jag tror också att vi opererade inte själva styr vad våran slutvikt blir. Utan det är kroppen som ställer in sin idealvikt ( om man nu lever som man ska efter operationen, med mat och motion ). Tycker du är otroligt duktig och har förstått vad GBP innebär. Att det är en livsstils förändring och inte en bantningskur. Ska själv på min 5 årskontroll snart och det ska bli spännande och se vad dom tycker om min resa från 154kg till 75 som jag väger nu :-) Gillar din blogg :-)

Svar: Hej och tack! Vad kul med en "veteran" som läser min blogg! :) vi hade rätt lika startvikt du och jag. kul att höra att det gått så bra för dig! :) bra att de kollar upp dig fortfarande efter 5 år.
Myzan

2013-09-16 @ 12:17:51
Postat av: Susanne

Jag tycker att du är superduktig!!! Jag följer din blogg varje vecka och det är inspirerande och läsa och se bilder på din resa. Jag ska opereras i höst/vinter så jag har inte kommit lika långt som du. Bra sagt att kroppen bestämmer när det är bra och inte omgivningen. Vem ger folk rätten att säga nu räcker det för det är ingen som säger det när man går upp i vikt, jag har i alla fall aldrig hört det på alla år som överviktig. Stå på dig!
//Susanne

Svar: Så sant! Bara för att man helt plötsligt går ner i vikt så tror folk att det är ok att lägga sig i helt plötsligt! Åh vad spännande med operation så snart ändå! :) jag önskar dig all lycka till!
Myzan

2013-09-16 @ 15:35:46
Postat av: Maria

Du är ju helt fantastisk! :)
Rätta tänket och du är sann mot dig skälv!
Håller tummarna för att du ska nå ditt mål som du vill! :)

Svar: Men tack så mycket! :)Det värmer i hjärtat med uppmuntrande ord!
Myzan

2013-09-16 @ 16:41:48
URL: http://mariasgbpresa.blogg.se

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0