6 månaderskontrollen..

Ja, då var 6 månaderskontrollen avklarad idag då.. Något försenad som sagt, men vad fan, bättre sent än aldrig! :)
Min läkare var iaf mycket nöjd med mina resultat på våg, bmi och måttbandet. Han frågade hur jag tränade och åt, om det var något jag hade svårt att äta.. Han frågade om mina alkoholvanor och var nöjd med att jag inte dricker så ofta. Han sa att jag troligen kunde förvänta mig att gå ner till mitt egna mål och ev något kilo till.. men att jag inte skulle vara rädd om det började gå betydligt långsammare nu.. Vi pratade om mina portionsstorlekar och han sa att om jag åt 1gång till varje dag, dvs 6ggr/dag så vore det bra. (men det var inget krav).
 
Vi talade om det här med överskottshud och han sa att det blir vid 2års uppföljningen som man tar upp det och ev. skickar remiss på sådant. I Örebro läns landsting är det eg. bara buk som beviljas om man uppfyller kriterierna.. Men jag talade med min läkare om mina gräsliga överarmar, jag visade tom upp dem. Han sa då faktiskt att han förstod att jag tycker att de är besvärande att de är så stora och desutom så stor skillnade på dem också. Han kände på den högra (den som är störst) och sa att han nog nästan inte varit med om några mer hängade överarmar förr.. Han sa att han inte trodde att jag skulle kunna träna till mig någon större förbättring på dem och han trodde inte att de skulle dra ihop sig tillräckligt mycket själva heller.. Vi ska iaf avvakta till 2 års kontrollen och titta på dem igen. Är de lika fula då så sa han att han kunde skicka en remiss för dem också.. (men som han också sa så kan han ju inte garantera att det går igenom bara för att han skickar en remiss..) Självklart förstår jag det också, men ett litet hopp tändes ändå inuti mig! Tänk om jag kanske kunde få det via landstinget? Jag har faktiskt funderat i banorna på det om ja har råd att bekosta det själv framöver.. jag har tom funderat på att ta ett lån för att fixa det.. Jag tycker nog överarmarna är värst, även om magen hänger som en jäkla lös deg också! Men den går ju iaf dölja i byxor, under kjolar och klänningar.. Men överarmar, inte lika lätt att dölja! Å hur kul är det att gå runt med långärmat hela svettiga sommaren?? Nu har jag ju till och från ändå gått barärmad i sommar, men jag känner mig ändå rätt så besvärad! Jag jobbar på att försöka att inte bry mig.. men det är sjukt svårt!
 
Ja, just ja.. jag kollade även hur lång tid min operation hade tagit.. 2h och 20min. (men då är det inräknat att de även tog bort min gallblåsa i samma veva, vilket också tar en stund..)
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Va skönt att allt såg bra ut! :)

Svar: Ja, det var verkligen skönt! Fast vi tog ju inga andra blodprover eller så, så det har jag ju ingen aning om hur det ser ut.. :P
Myzan

2013-09-12 @ 21:07:15
URL: http://mariasgbpresa.blogg.se
Postat av: Jennifer

Hej!
Skönt att det gick så bra :)
Angånde dina överarmar så skulle jag (om jag var du alltså) bekosta det själv! Det är sååå meckigt med finansiering och kan ta så lång tid. Överarmsplastik är ju en av de billigare operationerna också som 2bara" kostar runt 20.000. Tänkte att om du gör det i vår så kan du gå barärmat hela sommaren :)

Svar: Vart kostar det bara 20.000? :) det kanske man skulle kunna skrapa ihop.. men jag trodde det kostade mer, typ 40.000.. vet dock inte om nästa vår är aktuellt för mig ändå då jag vill vara helt klar med viktförändringen innan jag lägger mig under kniven :) även om vikten kanske avstannat då så händer det ju ändå en del med kroppen och huden efter det.. :)
Myzan

2013-09-13 @ 11:58:38
URL: http://gastricbypassop.wordpress.com
Postat av: EllinorO

Vad bra att allt såg bra ut. Jag förstår det där med armarna, jag har samma problem. Magen och låren går att dölja. Jag har ju cykelbyxor under kjol och klänning för att undvika skavsåren men armarna är svårare.

Svar: Ja, det är ett meck det där med överarmar! Varför skulle de bli sååå fula för? :( blähä.. men får se vad jag gör åt det..
Myzan

2013-09-13 @ 14:29:04
URL: http://itekoppen.wordpress.com
Postat av: Lizz

Hej! Jag ska opereras nu den 17:e i Sthlm. En sak som jag går runt och oroar sönder mig för men när jag tar upp frågan hoa mina läkare säger dem bara ”detta klarar du” jag vägde för någon dag sen 98 kg. Jag skulle ha gått ner 3-4 kg till op. 3 kilo.. Väger nu 96 kg. Bara någon dag kvar och jag behöver gå ner ett jäkla kilo.. Vad händer om jag inte lyckas gå ner dem här 3 jäkla kilona? Som sagt svaret jag fått av dem” detta klarar du” jag stressar sönder mig för 1 kg som är ett besök på toan känna det som :/ vet du något om detta? / som ska opereras på spohiahemmet.

Svar: Hej. Min läkare hade önskan om att jag skulle gå ner 15-20kg. Jag sa att jag gått på flyt förr och inte kunnat gå ner så mycket på den tiden då heller. Så jag frågade vad som skulle hända om jag kom och hade gått ner 12kg? Då sa han att vi skulle köra op ändå, för då vet han att jag har gått på flytande och att jag helt enkelt inte kunde gå ner så snabbt.. jag lyckades gå ner 14, 1kg till min op på 6 veckor.. så kanske bryr de sig inte om ett ynka kilo? :) vissa landsting är hårdare än andra.. men jag tror inte att sthlm är så hårda :) det viktiga är att du försökt allt, motionerat , druckit ditt flyt och ordentligt med vatten.. mer kan man inte göra! :)
Myzan

2013-09-13 @ 17:39:28

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0