Hat-älska

Jag både älskar och hatar mitt jobb! En skum känslokombination.

Älskar verkligen att jobba, älskar att träffa alla underara gamlingar, ibland tycker jag tom om att gå till dem som är lite mindre älskvärda.. :P Underbart jobb att hjälpa människor iaf.
Sen känner jag inte att människoarbete för resten av livet behöver handla om äldre , kan handla om vilken grupp av människor som helst och kring vad som helst egentligen.. bara det är människor..

Det jag hatar med jobbet är denna ovisshet som vikarie. Att det helt enkelt inte går att planera något i förväg.. För man vet ALDRIG hur mycket jobb/lite jobb man kan tänkas få under veckan.. Har man väldigt mycket så kan man tacka nej till jobb, det är klart, men det är oftast åt andra hållet (förutom på sommaren då det väller över med jobb). Man måste hela tiden hålla dörrarna öppna för att kunna jobba.

Som denna vecka exempelvis.. Visste att jag hade jobb måndag och torsdag. Sen trodde jag tyvärr inte att jag skulle få något mer alls.. Men om jag skulle få, tänke jag, då måste jag ta det.. Men när torsdagen led mot sitt slut tänkte jag att, "ne, kommer banne mig inte få något mer denna vecka..".
MEN...
Imorse ringde de på hemtelefonen 07.03, det var jobbet. Det var en som hade ringt sig sjuk och det var kris att få ut jobben med en man kort.. Så jag hoppar upp ur sängen, sliter på mig kläderna, tar en macka och drar iväg till bussen. Jag var på jobbet strax innan åtta imorse..
Sedan när jag nästan är klar med morgonens jobb och ska in på min rast, ringer en i personalen och frågar om jag kan jobba lördag och söndag kväll.. så helt plötsligt bara så där, från att ha 2 dagar denna vecka, till att ha 5 dagars jobb denna vecka ! :D underbart att slippa ha ångest över att man jobbar för lite under veckan iaf nu när mer dagar har strömmat in !

Därför både hatar och älskar jag mitt jobb.


Människor kommer aldrig sluta att bli sjuka, så är det bara!




Nej, nu är det snaaaaaaart, om några min dags att dra iväg till paret EmmapemaochRambosambo på deras "sammanslagningavhushållsfest" ;P

Kommentarer

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0